Jump to content
Sign in to follow this  
John#95

Olympiakos - PAOK, PAOK - Olympiakos

Recommended Posts

paok_olympiakos.jpg

 

 

Avaan tällekin otteluparille oman topikin, kun aika isosta matsista kuitenkin kyse. Ihan senkin takia, koska huomnisen matsin jälkeen kyseiset joukkueet tulevat kohtaamaan vielä Kreikan Cupin välieräparissa (20.3. ja 16.4.) 23.4. ja 30.4. Tämän vuoden mestarien liigassa PAOK pääsi playoff-kierrokselle asti, kun Metalist Harkova pudotettiin pelistä pois sopupeliskandaalin vuoksi, PAOK kohtasi Schalken playoff-kierroksella, jossa kreikkalaiset taistelivat hienosti, mutta Schalke meni lopulta jatkoon maalein 4-3. Olympiakosin tie on ollut tuossa skabassa melko erilainen, hyvät asemat päästä jopa kahdeksan parhaan joukkoon. Toivoin PAOK:lle myös paljon menestystä mestarien liigassa, jotta sieltä saisi muunkin kreikkalaisjoukkueen Olympiakosin rinnalle jatkokierroksille, mutta materiaalierot joukkueilla on niin suuret, että Olympiakos siellä joutuu aina yksin maatansa edustamaan. Panathinaikosin romahtaminen euromatseissa viime vuosina on ollut suuri pettymys.

 

No niin, mutta nyt on aika analysoida tuota huomisen jännitysnäytelmää. Yksi kreikkalaisen jalkapalloilun huippumatsi luvassa, tänään kohtaavat Ateenassa Panathinaikos ja Salonikin toinen seura Aris, joten tälläinen selvä Thessaloniki vs Ateena asetelma on tämän viikonlopun kierroksella. Mielenkiintoista nähdä kuinka Ajaxista siirtynyt Danny Hoesen vakuuttaa PAOK:ssa, vai onko vain lainalla!? Kummallakin riittää parantamista tuohon huomisen matsiin, Olympiakos koki kunnon rökityksen viime viikonloppuna Ateenan derbyssä, ja PAOK onnistui nappaamaan vain pisteen Kreetan Saaren joukkue Ergotelisiä vastaan 2-2 tasurilla. Voisi jopa odottaa melko runsasmaalista ottelua, hyökkäyspeli näillä jengeillä on hyvässä kuosissa. Salpingidis-Athanasiadis-Hoesen muodostaa vaarallisen hyökkäyskolmikon joten Olympiakoksen puolustuksen, Papadopouloksen ja kumppaneiden pitää olla hereillä. PAOK:sta täytyy nostaa vielä yksi pelaaja esille, nimittäin vaparispesialisti Zvonimir Vukic joka teki todella upean maalin tammikuussa pelatussa Kreikan Cupin ottelussa PAOK-Apollon Smyrnis matsissa, muutenkin keskikenttäpelaajaksi osaa haistaa hyvin maalipaikat ja suuri apu jo muutenkin vahvalle PAOK:n hyökkäysmateriaalille, tukee hyvin hyökkäyksiä.

 

Tunnelma tuolla tulee varmasti olemaan huikea, Olympiakos faneilla ei taida paikalle kuitenkaan olla mitään asiaa, ihan turvallisuussyiden takia. Hurjia videoitahan tuosta on kun Olympiakos pelaajat menevät laittamaan kulmapotkua, niin PAOK:n fanit heittävät sieltä jotain lasipulloja niskaan, toivottavasti huomenna tuo ei mene sen kaltaiseksi farssiksi. Kai näissä matseissa tuo jännite on paljon suurempi kuin esim. Aris-PAOK derbyssä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tilannerikas matsi oli ja riitti paljon jännittäviä tilanteita. PAOK nappasi tärkeän voiton sarjakärki Olympiakoksesta 2-1 voitolla. Maalinteon aloitti kuitenkin Olympiakos kun peliä oli pelattu 33 minuuttia. Puolustaja Andreas Samaris laukoi upeasti pallon maalin oikeaan yläkulmaan ja tilanteeksi 0-1. Samaris tuuletti maalia näyttämällä viime viikon Olympiakos-Panathinaikos pelissä sydänkohtauksen saaneen Michael Olaitan pelipaitaa kameralle, hieno kunnianosoitus Olaitanille! Vieraat eivät kuitenkaan saaneet juhlia kauaa, kun PAOK tasoitti. Stefanos Athanasiadis tasoitti pelin kolme minuuttia Olympiakoksen johtomaalin jälkeen. Maali oli Athanasiadikselle kauden kymmenes.

 

Toinen tappio näytti selvästi turhauttavan Olympiakoksen joukkuetta, varsinkin keskikenttäpelaaja Hernan Perez kävi todella kuumana ottelun loppuhetkillä ja jotain pientä nahinaa hänellä oli muutaman PAOK-pelaajan kanssa. PAOK:n ero Olympiakosiin on tämän voiton jälkeen 16 pistettä, joten hieman on ero kaventunut kun se oli jossain vaiheessa reilusti yli 20 pistettä. Kuusi kierrosta enää jäljellä, joten Olympiakosia voi jo melkein onnitella mestaruudesta, muutama pinna täytyy enää ottaa. Seuraava matsi on voitettava ehdottomasti, kun Pireukseen saapuu vieraaksi kuudentena sarjassa oleva Panthrakikos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensi viikon torstaina nämä kaksi mahtavaa joukkuetta iskevät jälleen yhteen, tällä kertaa on kyseessä Kreikan Cuppia. Superliigassa joukkueet ovat siis kahdesti jo kohdanneet ja voitot ovat tasan 1-1. Viime sunnuntaina PAOK pelasi todella vahvan pelin ja Olympiakokselle siitä ansaitusti tappio, Cupissa olisi tilaisuus maksaa takaisin, toivottavasti PAOK tippuu, koska silloin oltaisi jälleen askeleen lähempänä unelmafinaalia Olympiakos-Panathinaikos. Luotan PAO:oon sen verran vahvasti, että tulevat kaatamaan Kreetan Saaren joukkue OFI Creten. OFI löytyy Kreikan Liigassa sijalta kahdeksan.

 

PAOK:n ja Olympiakoksen matka Cupin välieriin ollut aika vakuuttavaa jälkeä, samaa ei voi sanoa esim. PAOK:n paikallisvastustaja Arisista. Arisin tie päättyi jo neljännesvälieriin, kun Olympiakos Volos osoittautui liian haastavaksi vastustajaksi. Arisille olisin toivonut menestystä juuri sen takia, kun Superliiga on mennyt heidän osaltaan aika heikosti, edellisellä kierroksella tuli selvä tappio Panathinaikokselle (4-1).

 

PAOK:lla ja Olympiakoksella tulee olemaan vielä yhdet ottelut superliigan matseja ennen tuota Kreikan Cupin koitosta. Olympiakos on pakkovoiton edessä, kun vastustajaksi saapuu Panhrakikos. Yhtään aliarvioimatta vastustajaa, Olympiakoksella alla kaksi katkeraa tappiota PAOK:lle ja Panathinaikokselle, joten Panthrakikos on vaan voitettava. Ihmettänyt suuresti tuo miksi Michel on pitänyt viime aikoina Saviolaa niin paljon vaihdossa, Valdez noussut jonkunlaiseksi ihmeiden tekijäksi, who know's. PAOK:n "kenraaliharjoitus" ennen tuota Cupin välierämatsia on kuuma Thessalonikin derby, tällä kertaa pelipaikkana on Aris FC:n hieno kotistadion, Kleanthis Vikelidis Stadion. Marraskuussa Toumballa PAOK voitti keltapaidat numeroin 3-1, joka ei jätä selittelyille varaa. PAOK on Salonikin ykkösjoukkue tällä hetkellä futiksessa, ja Aris tulee putoamaan näillä näkymin ensi kaudeksi Beta Ethnikiin.

 

Veikkaan, että tämä kirjoitus saattoi mennä jossain kohtia aika reilusti off-topicin puolelle, no ihan sama... :D :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreikan tulevan kauden otteluohjelma on jo julkistettu, ja pitää laittaa tänne näkyviin tämän kuuman otteluparin vastakkaiset ottelut kaudella 2014-2015:

 

3.12.2014 Olympiakos - PAOK 1-2 @ Georgios Karaiskakis Stadion, Pireus

8.2.2015 PAOK - Olympiakos @ Toumba Stadion, Thessaloniki

 

Viime kaudella nämä joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja voitot menivät tasan 2-2. Olympiakos otti selvän 4-0 voiton 10.11.2013 pelatussa pelissä Pireuksen Stadionilla. PAOK kuitenkin maksoi tuon tappion takaisin kun 9.3.2014 pelattiin vuorostaan Thessalonikissa, Olympiakos meni tuolloin johtoon 0-1, mutta PAOK nousi takaa 2-1 voittoon. Kreikan välierässä Olympiakos ja PAOK kohtasivat jälleen ja voitot menivät jälleen tasan, mutta PAOK eteni finaaliin vierasmaalisäännön turvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman alle kaksi viikkoa näiden joukkueiden tämän kauden ekaan kohtaamiseen. Viime kaudella joukkueet kohtasivat yhteensä neljä kertaa, kun sattuivat vielä Kreikan Cupin välierässä vastakkain. Kauden 2013-2014 kohtaamisen Olympiakos vei selvästi 4-0, mutta PAOK oli piristynyt joukkueiden seuraavaan kohtaamiseen kun maaliskuussa pelattiin Toumba-Stadionilla. Tuolloin PAOK nappasi 2-1 voiton ja kova suoritus se olikin, sillä Olympiakos meni ottelussa johtoon Andreas Samariksen komealla yläkulmalaukauksella, mutta Stefanos Athanasiadiksen ja Giorgos Tzavellaksen maalit toivat voiton thessalonikilaisille.

 

Kreikan Cupin kohtaamiset äityivät vielä hurjemmiksi kuin liigakohtaamiset. Ensimmäisen osan Olympiakos voitti 2-1 mutta se ei antanut kauhean hyviä lähtökohtia toiseen osaotteluun, kun tiedossa oli PAOK:n kotiottelu ja heidän hurja kotiyleisönsä. Toinen osaottelu viivästyi yli tunnin kun PAOK-kannattajat häiritsivät soihduillaan ottelun alkamista. Olosuhteet tuossa matsissa olivat aivan kamalat Olympiakoksen kannalta, pelaajia häikäistiin jatkuvasti laser-kynillä ja kaikenlaista tavaraa lensi kentälle, PAOK meni kuitenkin jatkoon kun voittivat 1-0 Athanasiadiksen maalilla, ja vierasmaalisäännön turvin Salonikin ylpeys jatkoi finaaliin asti jossa Panathinaikos kuitenkin rökitti heidät 4-1.

 

Kreikan Cupin välierä PAOK-Olympiakos pelin tunnelmat huhtikuussa, jotkut saattavatkin muistaa:

http://www.youtube.com/watch?v=eHNfjcQkQdY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensi viikolla pelataan kauden eka kohtaaminen ja voisi jo pientä ennakkoa kyhäillä ajan kuluksi. Seuraavaksi katseet kummankin joukkueen valmentajaan:

 

Michel Gonzalez, Olympiakos

Michel+Gonzalez+Real+Madrid+v+Getafe+La+

 

Michel on ollut Olympiakosin peräsimessä tähän päivään mennessä hieman yli vuoden. Olympiakos on ensimmäinen ei-espanjalainen joukkue espanjalaiskoutsille, joka on valmentanut Espanjassa mm. Getafea ja Sevillaa. Ensimmäinen kausi Micheliltä Kreikassa sujui todella hyvin. Kreikan mestaruus irtosi 17 pisteen erolla PAOK:iin ja Mestarien liigassakin sujui ihan mukavasti kun joukkue eteni neljännesvälieriin ja vastaan asettui Manchester United. Olympiakos vei ekan osaottelun 2-0 Pireuksessa joka antoi todella hyvät lähtökohdat Michelin joukkueelle toiseen matsiin. Manuhan tuosta kuitenkin jatkopaikan otti, hieman harmittaa vieläkin tuo tappio, Olympiakos taisteli kuitenkin niin hienosti. Tuon jälkeen pireuslaiset lähtivät tavoittelemaan menestystä Kreikan Cupissa, välierässä vastaan asettui aina vaikea PAOK, ja PAOK meni lopulta finaaliin ja Olympiakos joutui tyytymään "vain" Kreikan Superliigan mestaruuteen. Valverden alaisuudessa Olympiakos menestyi hienosti vuosina 2008-2012, joten ainakin espanajalaiskoutseista on tällä joukkueella hyvää kokemusta. Olisi hienoa nähdä, että Michel ottaisi tänä vuonna tuplan: Kreikan Superliigan ja Cupin mestaruus, ei ollenkaan paha tavoite :thumbsup1:

 

Angelos Anastasiadis, PAOK Thessaloniki

1042479_full-prt.jpg

 

Ei kalpene PAOK:n koutsi yhtään vertailussa Michelille, kyseessä aika kova valmentaja. PAOK hankki kesällä osaamista valmennus puolelle, kun Anastasiadis palasi takaisin kaksipäisen kotkan penkinpäähän. Anastasiadis on valmentanut PAOK:ssa aikaisemminkin, vuosina 1997-1999 ja 2002-2004. Peliuraa hänellä on PAOK:ssa vuosilta 1973-1981 176 ottelun verran, joissa teki yhteensä 25 maalia. Suurin titteli Anastasiadikselle valmentajaurallaan PAOK:n peräsimessä on Kreikan cupin voitto vuodelta 2003. Peliurallaan Anastasiadis oli keskikenttäpelaaja. Kaudet 2012-2014 Anastasiadis toimi Plataniaksen päävalmentaja. Hänen kaltaisen valmentajan palkkaaminen oli tärkeä juttu PAOK:lle, kun viime kaudella sähelsivät valmentajapuolella. Hollantilainen Huub Stevens hankittiin PAOK:iin kauden 2013-2014 alla, mutta sai potkut jo viime keväänä kesken kauden kun joukkueen otteet eivät mielyttäneet seurajohtoa ja Stevens laitettiin kylmästi pihalle, tuli muuten aika puun takaa ne potkut muutenkin.

 

Superliigan kenties mielenkiintoisimmat valmentajat vastakkain, tunnelma tulee olemaan hurja ja luvassa hyvätasoista peliä: melkoiset lähtökohdat tälle derbylle!!!!!!!!!

 

Enää viikko...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensi viikolla pelataan kauden eka kohtaaminen ja voisi jo pientä ennakkoa kyhäillä ajan kuluksi. Seuraavaksi katseet kummankin joukkueen valmentajaan:

 

Michel Gonzalez, Olympiakos

Michel+Gonzalez+Real+Madrid+v+Getafe+La+

 

Michel on ollut Olympiakosin peräsimessä tähän päivään mennessä hieman yli vuoden. Olympiakos on ensimmäinen ei-espanjalainen joukkue espanjalaiskoutsille, joka on valmentanut Espanjassa mm. Getafea ja Sevillaa. Ensimmäinen kausi Micheliltä Kreikassa sujui todella hyvin. Kreikan mestaruus irtosi 17 pisteen erolla PAOK:iin ja Mestarien liigassakin sujui ihan mukavasti kun joukkue eteni neljännesvälieriin ja vastaan asettui Manchester United. Olympiakos vei ekan osaottelun 2-0 Pireuksessa joka antoi todella hyvät lähtökohdat Michelin joukkueelle toiseen matsiin. Manuhan tuosta kuitenkin jatkopaikan otti, hieman harmittaa vieläkin tuo tappio, Olympiakos taisteli kuitenkin niin hienosti. Tuon jälkeen pireuslaiset lähtivät tavoittelemaan menestystä Kreikan Cupissa, välierässä vastaan asettui aina vaikea PAOK, ja PAOK meni lopulta finaaliin ja Olympiakos joutui tyytymään "vain" Kreikan Superliigan mestaruuteen. Valverden alaisuudessa Olympiakos menestyi hienosti vuosina 2008-2012, joten ainakin espanajalaiskoutseista on tällä joukkueella hyvää kokemusta. Olisi hienoa nähdä, että Michel ottaisi tänä vuonna tuplan: Kreikan Superliigan ja Cupin mestaruus, ei ollenkaan paha tavoite :thumbsup1:

 

Angelos Anastasiadis, PAOK Thessaloniki

1042479_full-prt.jpg

 

Ei kalpene PAOK:n koutsi yhtään vertailussa Michelille, kyseessä aika kova valmentaja. PAOK hankki kesällä osaamista valmennus puolelle, kun Anastasiadis palasi takaisin kaksipäisen kotkan penkinpäähän. Anastasiadis on valmentanut PAOK:ssa aikaisemminkin, vuosina 1997-1999 ja 2002-2004. Peliuraa hänellä on PAOK:ssa vuosilta 1973-1981 176 ottelun verran, joissa teki yhteensä 25 maalia. Suurin titteli Anastasiadikselle valmentajaurallaan PAOK:n peräsimessä on Kreikan cupin voitto vuodelta 2003. Peliurallaan Anastasiadis oli keskikenttäpelaaja. Kaudet 2012-2014 Anastasiadis toimi Plataniaksen päävalmentaja. Hänen kaltaisen valmentajan palkkaaminen oli tärkeä juttu PAOK:lle, kun viime kaudella sähelsivät valmentajapuolella. Hollantilainen Huub Stevens hankittiin PAOK:iin kauden 2013-2014 alla, mutta sai potkut jo viime keväänä kesken kauden kun joukkueen otteet eivät mielyttäneet seurajohtoa ja Stevens laitettiin kylmästi pihalle, tuli muuten aika puun takaa ne potkut muutenkin.

 

Superliigan kenties mielenkiintoisimmat valmentajat vastakkain, tunnelma tulee olemaan hurja ja luvassa hyvätasoista peliä: melkoiset lähtökohdat tälle derbylle!!!!!!!!!

 

Enää viikko...

Tuonne olis tarkoitus mennä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

olympiakos-logo.jpg            VS         paok_logo.jpg

5.10.2014 klo 20:30 @ Georgios Karaiskakis Stadion

 

3682_ori_georgios_karaiskakis.jpg

 

Kreikan Superliigan alkukauden jännittävin peli lähestyy. Kyseessähän on vanha taistelupari Olympiakos versus PAOK. Sarjataulukossa PAOK on kärjessä, kun se on kerännyt viidestä pelistä neljä voittoa ja yhden tappion. Olympiakos on sen sijaan kuudentena, lauantaina Pireuksen ylpeys koki kauden avaustappionsa kun Atromitos voitti 1-0.

 

Viime kaudella joukkueiden kohtaamiset menivät tasan 2-2. Viime kauden ekassa kohtaamisessa Olympiakos oli kuitenkin selvästi parempi, PAOK kaatui Pireuksessa 4-0. Maaliskuussa pelattiin PAOK:n kotistadioni Toumpalla ja silloin salonikilaiset ottivat 2-1 kotivoiton tiukan taistelun jälkeen. Olympiakos meni tuossa pelissä jopa 0-1 johtoon, mutta PAOK tuli ohi Stefanos Athanasiadiksen ja Giorgos Tzavellaksen maaleilla.

 

Kreikan Cupissa joukkueet kohtasivat uudelleen ja silloinkin voitot menivät tasan mutta PAOK nappasi jatkopaikan vierasmaalisäännön turvin. Olympiakos voitti ekan matsin 2-1 mutta toinen osa-ottelu olikin aika erilainen tapahtuma. Peliä jouduttiin ensiksikin siirtämään yli tunnilla PAOK-kannattajien soihdutuksien vuoksi. PAOK onnistui kuin onnistuikin nappaamaan finaalipaikan, tuossa pelissähän pelattiin ennätykselliset 13 minuuttia lisäaikaa. Olympiakoksen Giannis Maniatis ja PAOK:n Kostas Katsouranis ottivat siinä ottelun loppuhetkillä aika rajusti yhteen ja siitä syntyi valtava hässäkkä.

 

Joukkueet ovat pysyneet aika samoina, PAOK:n paras hankinta alkukauden perusteella on ollut romanialainen puolustaja Razvan Rat, joka on tehnyt viiden matsin jälkeen kaksi maalia salonikilaisille. Olympiakosin joukkue on myös kova, saattaa olla jopa hieman kovempi kuin viime kaudella. Menetyksiäkin on ollut, esimerkiksi Kostas Manolaksen ja Jose Holebaksen siirtyminen AS Roman riveihin. Onneksi tilalle on kuitenkin tullut mm. Eric Abidal, Ibrahim Afellay ja Pajtim Kasami. Fulhamista palannut Kostas Mitroglou on myös tärkeä pelaaja, etenkin mestarien liiga-matseissa. Mitroglou on Olympiakoksessa ainakin tämän kauden loppuun asti.

 

Varmasti mielenkiintoinen kamppailu luvassa ja pitääkin laittaa tähän loppuun hyviä videopätkiä viime kauden taisteluista:

 

Olympiakos - PAOK 10.11.2013, Olympiakos rökitti 4-0.

http://www.youtube.com/watch?v=hYvkkZuOGXA

 

PAOK kuitenkin maksoi takasin kevätpuolella kun nousivat tappioasemasta komeaan 2-1 voittoon.

http://www.youtube.com/watch?v=Kfn8MEyOM6Q

 

Cupin välierässä joukkueet kohtasivat jälleen. Ensimmäisen osaottelun Olympiakos voitti 2-1 mutta se ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan, kun PAOK voitti toisen osan 1-0 ja menivät näin ollen vierasmaalisäännön mukaan jatkoon.

http://www.youtube.com/watch?v=rndvq0OvenI

 

http://www.youtube.com/watch?v=uZCPpLvggbw

 

...pelaajien kesken tunteet kuumenivat myös aika paljon viime kauden matseissa ja tässä pari videota niistä:

 

Insaurralde vs N'Dinga

http://www.youtube.com/watch?v=OAIgcYrWAw4

 

Maniatis vs Katsouranis

http://www.youtube.com/watch?v=dUD2UvclEY8

 

Tzavellas vs Bong

http://www.youtube.com/watch?v=R865NJPdYyo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olympiakos - PAOK 1-2 (1-1)

0-1 Athanasiadis 43'

1-1 Fuster 45+1'

1-2 Pereyra 50'

 

 

Olipahan derby jälleen, hieno peli kaiken kaikkiaan ja täytyy myöntää että parempi voitti. PAOK pelasi todella hyvän pelin, puolustivat yhtenäisesti ja saivat näin torjuttua Olympiakosin lukuisat hyökkäykset. Ottelun alku viivästyi muutaman minuutin kun Olympiakosin fanipäädystä heitettiin kaikkea roskaa PAOK-maalivahti Panagiotis Glykosin päälle. Yksi esine näytti joltain ruuvimeisselin kaltaiselta, joten ihan ymmärrettävää oli että Glykos kävi tilanteesta kuumana ottelun päätuomarille. Loppujen lopuksi tuo Olympiakos-kannattajien käytös oli ihan ymmärrettävää, pientä tuo oli jos vertaa PAOK-idioottien touhuihin viime keväisessä Kreikan Cupin välieräpelissä. Silloinhan peli oli tunnin myöhässä ja fanit heittelivät kentälle mm. kaloja.

 

Kun peli vihdoin ja viimein saatiin käyntiin niin oli hyvätasoista futista. PAOK:n hyökkääjät kuuluvat ehdottomasti Kreikan liigan parhaimmistoon ja Olympiakos-puolustuksella olikin kiireinen ilta edessä heidän kanssaan. Kotijoukkueen paras maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla oli Luka Milivojevicin napakka laukaus noin 25 metristä, jonka Glykos kuitenkin torjui jalallaan. Glykos lukeutui muutenkin ottelun parhaimmistoon, varmaa torjuntatyöskentelyä läpi matsin. Ottelun avausmaali nähtiin 43 minuutilla ja sen teki PAOK:n Stefanos Athanasiadis kun laittoi pallon maalin kulmalta sisään, pallo lipui oikeastaan kaikkien Olympiakos-puolustajien jalkojen välistä takatolpalle ja Athanasiadis oli siellä tietenkin, tyypillinen maalintekijän maali, tuollaisia näkee paljon Athanasiadikselta. Kauaa ei vierasjoukkueen johto kuitenkaan kestänyt, kun Pireuksen ylpeys tasoitti. Komea oli tasoitusosuma! Alejandro Dominguez meni laittamaan kulmapotkua ja hyvän antoikin! Dominguez keskitti pallon tarkasti David Fusterille ja tämä laittoi pallon suoraan ilmasta vasemmalla jalalla oikeaan yläkulmaan. Huikea päätös ekalle jaksolle.

 

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alkupuolella ja sen teki upealla tavalla PAOK:n Facundo Pereyra. Pereyra laukoi komean vedon puolivolleysta maaliin vasenta etutolppaa hipoen. Komeimpia maaleja mitä olen syksyn aikana nähnyt! Olympiakos-maalivahti Robertolla ei ollut mitään jakoa tuossa tilanteessa. Tuosta Olympiakos ei enää toipunut, loppuhetkillä hyökkääminen oli kotijoukkueen osalta ajatuksetonta ja PAOK pääsi monesti vaarallisiin vastahyökkäyksiin kun kotijoukkueelta unohtui puolustaminen. Kostas Mitroglou pelasi surkean ja aneemisen pelin, kreikkalaiskärki oli täysin varjojen mailla koko aikansa mitä pelasi, vaihdettiin pois kentältä 67 minuutin jälkeen ja tilalle tuli Jorge Benitez. Mitroglou pelasi sen verran huonosti, että toivottavasti aloittaa seuraavassa pelissä joka on lauantaian PAS Gianninaa vastaan, niin toivottavasti aloittaa vaihtopenkiltä. Ei noin onnettoman esityksen jälkeen ole mitään asiaa avaukseen.

 

Ottelu oli aika tunteikas, josta kertoo hyvin se että pelissä jaettiin yhteensä kuusi keltaista korttia (viisi PAOK:lle ja yksi Olympiakosille). Kyllähän nämä pelit ovat hankalia tuomareille, harva saa tilanteen pysymään hallinnassa ja vaikealta se näytti tänäänkin. Otteluna menee samalle tasolle kuin Olympiakos-Panathinaikos, välillä jopa enemmänkin. Olympiakosin ja PAOK:n välillä näkyy hyvin tuo viha toisiinsa joka juontuu jo 1960-luvulta asti. Pelissä huomaa hyvin Ateena-Thessaloniki vastakkainasettelun. Upea peli oli ja seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Thessalonikissa ensi vuoden puolella helmikuun 14.päivä. Toivottavasti Olympiakos käy hakemassa voiton Toumba-stadionilta, kaksi tappiota PAOK:lle kauden aikana olisi jo melkoinen pettymys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

post_game_paok_vs_olympiacos_02_2525x129

 

Kauden toinen derby ei tarjonnut yhtään maalia, vaikka vierasjoukkueella hyviä maalipaikkoja olikin. Ei tämä kuitenkaan huono peli ollut vaikka maaliton peli olikin. Olympiakos hallitsi mutta PAOK:n maalivahti Charles Itandje oli loistavassa vireessä koko matsin ajan ja ehdottomasti suurin syy siihen että PAOK sai tasuripinnan. Kotijoukkueen pelaajista pirteitä olivat Itandjen lisäksi keskikenttämies Robert Mak, joka teki hyviä nousuja ja siinä oli Olympiakos-puolustuksella kiirettä. Topparikaksikko Dimitris Siovas ja Felipe Santana pelasivat hyvän pelin, ei PAOK aiheuttanut pahemmin harmia vierasjoukkueen maalinedustalla. Christian Noboa jäi sen sijaan vaisuksi. Kostas Mitroglou oli aktiivinen, kreikkalaishyökkääjän paras maalipaikka ensimmäisellä jaksolla oli se kun pääsi laukomaan pallon suoraan ilmasta, mutta Itandje venyi upeasti tuon laukauksen eteen. Tämän illan derby aloitetttiin muuten ihan ajallaan, yleisö ei häirinnyt soihduillaan pelin alkua. Aikamoinen ero oli kun miettii minkälainen meininki oli viime kevään cup-välierässä jolloin matsi oli myöhässä lähes tunnin. Pelin aikana PAOK-fanit laittoivat soihtuja palamaan, mutta se ei tänään pahemmin pelin kulkua haitannut.

 

PAOK jäi aika vaisuksi tänään, Olympiakosin maalivahti Roberto sai olla aika rauhassa maalillaan, kun mustavalkopaitojen hyökkäyspeli ei toiminut. PAOK:n hyökkäyspeliin on varmasti monta syytä, mutta yksi aika iso syy on varmasti Dimitris Salpingidis, joka pelannut viime aikoina aika heikosti. Thessalonikilaisyleisön tyytymättömyyden "Salpin" pelaamiseen huomasi tänään hyvin silloin kun otettiin vaihtoon, niin sai melkoiset buuakset ja vihellykset. Päävalmentaja Angelos Anastasiadis antaa kuitenkin Salpingidisin olla avauksessa vaikka pelitaso on ollut todella heikkoa kyseisellä pelaajalla. Olympiakosin maalipaikat olivat tänään pitkälti Alejandro Dominguezin vapaapotkut, jotka eivät tänään kuitenkaan maalia tuoneet. Toisella jaksollakaan ei pelissä pahemmin tapahtunut, suurinta draamaa oli varmasti siinä minuuttien 60-65 kohdalla kun Dominguez ei pystynyt mennä antamaan kulmaa, kun PAOK-kannattajat heittelivät kaikenlaista roinaa argentiinalaispelaajan niskaan. Parin kerran jälkeen Dominguez menetti hieman hermonsa ja potkaisi pallon ilmapotkulla katsomoon ja siitä vasta hässäkkää syntyikin. Dominguez sai itse tuosta tilanteesta keltaisen kun tönäisi Robert Makia. Kun vihdoin viimein Dominguez sai kulman annettua niin se oli vain sellainen hätäinen laukaus. Kyllähän näiden joukkueiden välillä on hurja derbymeininki, tässä pelissä ei kannattanut Olympiakosin pelaajien pahemmin jäädä sivurajan tuntumaan pelleilemään koska päälle lensi katsomosta tavaroita ja kaikenlaista roskaa. Kyllähän tämä on silti yksi hienoimpia derbyjä heti Olympiakos-Panathinaikos matsin jälkeen!

 

PAOK Thessaloniki (4-3-3)

F.Pereyra (84') - S.Athanasiadis - D.Salpingidis (90')

R.Mak - E.Kace - C.Noboa (87')

G.Skondras - M.Vitor - R.Costa - R.Rat

C.Itandje

 

Vaihdot

84' D.Papadopoulos

87' E.Golasa

90' S.Papagiannopoulos

 

Olympiakos Piraeus (4-2-3-1)

K.Mitroglou

I.Afellay - A.Dominguez (73') - M.Dossevi (90')

I.Maniatis - P.Kasami (74')

A.Masuaku - D.Siovas - F.Santana - O.Elabdellaoui

R.Jimenez

 

Vaihdot

73' K.Fortounis

74' L.Milivojevic

90' J.Durmaz

 

Kolmen minuutin kooste pelistä:

https://www.youtube.com/watch?v=NDB98S014r0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauden 2015-2016 ensimmäinen kohtaaminen näillä joukkueilla on tämän viikon sunnuntaina jolloin PAOK isännöi sarjakärki Olympiakosta Toumba-Stadionilla.

 

1041.pngVS 21607.png

 

PAOK - Olympiakos 4.10.2015 klo 20:30 @ Toumba-Stadion

 

Viime kaudella joukkueiden kohtaamiset menivät PAOK:n hyväksi kun voittivat joulukuussa Pireuksessa 1-2 Stefanos Athanasiadisin ja Facundo Pereiran osumilla. Kauden toinen kohtaaminen Thessalonikissa helmikuussa päättyi maalittomaan tasuriin. Viime kauden ensimmäisestä kohtaamisesta jäi mieleen valitettavasti tuo PAOK:n voittomaali jonka teki Pereira:

 

 

Kausi 2015-2016 Kreikan Superliigassa on alkanut Olympiakosin komennuksessa. Pireuksen ylpeys on voittanut kaikki kauden viisi ensimmäistä peliään, viimeisimpänä kaatui lauantaina PAS Giannina selvin 5-1 luvuin. PAOK on voittanut sen sijaan kolme peliä alkukaudella, pelannut yhden tasurin ja hävinneet yhden pelin. Edellisessä kotipelissä PAOK voitti AEK:n 2-1 ja eilen voittivat vieraissa Atromitosin samoin luvuin 1-2. Dimitar Berbatov teki eilisessä pelissä ensimmäisen maalinsa PAOK:n paidassa.

 

Erittäin mielenkiintoiset asetelmat sunnuntain derbylle, mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin koko peli pysyy tuomarien hallinnassa, pelaajilla tulee olemaan extralataus tähän peliin varmasti ja PAOK:n kotiyleisö on kyllä hurja...ei mikään kiva paikka vierasjoukkueelle. PAOK:n ja Olympiakosin välinen ottelu on lähes samalla tasolla kuin Olympiakos vs Panathinaikos, kaudelta 2013-2014 muistuu mieleen hyvin se Kreikan Cupin välierän toinen osaottelu joka oli loppuhetkillä täyttä kaaosta:

 

https://www.youtube.com/watch?v=uZCPpLvggbw

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK - Olympiakos 0-2 (0-2)

0-1 27' Ideye

0-2 36' Milivojevic

 

Olympiakos haki tärkeän voiton Thessalonikista vauhdikkaassa pelissä. Pireuksen ylpeys jatkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä kun kuudesta ensimmäisestä pelistä on tullut vain voittoja. Tänään Olympiakos oli hyvin hereillä ja ratkaisi pelin ensimmäisellä puoliajalla. Ensin Brown Ideye teki Kostas Fortounisin syötöstä ja kahdeksan minuuttia siitä niin Luka Milivojevic puski Fortounisin antaman kulmapotkun maaliin. PAOK oli ensimmäisellä puoliajalla aika hukassa, ainoastaan jakson lopussa saivat aikaan pienen pyörityksen joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

 

Toinen puoliaika oli hieman erilainen, PAOK pääsi peliin mukaan koko ajan paremmin ja Olympiakosin takaiskumaalilta pelasti hienosti maalilla pelannut Roberto, jälleen mahtavia pelastuksia tältä espanjalaismaalivahdilta. Täysin oikeutetut olivat loppulukemat, PAOK oli loppujen lopuksi joka osa-alueella Olympiakosia tänään jäljessä, vaikka saivatkin toisella jaksolla hyvän vireen päälle. Olympiakosin parhaimpia olivat tänään Roberto ja tietysti keskikentän tärkein hahmo Fortounis joka alusti kummatkin Olympiakosin maalit. PAOK:sta jäi eniten mieleen Garry Rodrigues joka taisteli tilanteet loppuun asti ja muutenkin todella pirteä esitys tältä 24-vuotiaalta kapverdeläiseltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin katsomassa tuota peliä. Olympiakos oli kyllä selvästi parempi, vaikka PAOK:illa omat paikkansa olikin. Olympiakosin veskari otti kyllä muutaman huiman kopin. Aika Olympiakosin kontrollissa silti oli. 

Tunnelma oli kyllä hyvä, mutta ei missään nimessä niin hurja kuin odotin. Täysin turvallista oli kaikin puolin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin katsomassa tuota peliä. Olympiakos oli kyllä selvästi parempi, vaikka PAOK:illa omat paikkansa olikin. Olympiakosin veskari otti kyllä muutaman huiman kopin. Aika Olympiakosin kontrollissa silti oli. 

 

Tunnelma oli kyllä hyvä, mutta ei missään nimessä niin hurja kuin odotin. Täysin turvallista oli kaikin puolin.

 

Joo, striimin perusteella kotiyleisö ei vaikuttanut läheskään niin hurjalta mitä se oli edellisessä kohtaamisessa Olympiakosin pelaajille. Eikös siinä ottelun alussa kummatkin joukkueet käyneet luovuottamassa jotkut seppeleet PAOK:n katsomon edessä, jokin tragedia ollut ilmeisesti??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo. Harvemmin Olympiakosin pelaajat uskaltaa noin lähelle Gate 4:ia mennä. :) Me käytiin katsomassa joku alasarjaottelu lauantaina ja siellä törmättiin yhteen toimittajaan, joka kirjoitti paikalliseen urheilulehteen. Se sanoi, että ne kirjoittaa joka päivä 7-8 sivua pelkästään PAOK:ista. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×