Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Serbian Superliiga (Суперлига Србије)


 • Kirjaudu vastataksesi
75 vastausta aiheeseen

#1 John#95

John#95

  Senior Member

 • Members
 • 2 716 Viestit

Lähetetty 25.03.2014 - 20:04

Jelen_superliga_logo.jpg

 

Tämä liiga ei varmaan ole suosituimpien joukossa yleisesti ottaen, mutta allekirjoittanutta balkanilainen jalkapallo on aina kiehtonut joten avaanpa tällekin liigalle oman topikin kun ei näyttänyt täältä toistaiseksi löytyvän. Monet tuon maan futista seuraavat tietävät varmasti Partizanin ja Crvena Zvezdan väliset hurjaluontoiset derbyt. Tälläkin foorumilla ainakin nimimerkki Olli on tainnut jopa käydä katsomassa tuon derbyn, joten hänellä riittää varmasti asiaa tähän ketjuun. Sarjan perinteikkän seura on kuitenkin FK Vojvodina Novi Sad, joka on perustettu vuonna 1914. Pokaalien määrässä Vojvodina jää kuitenkin selvästi kolmanneksi Partizanin ja Punatähden. Kolmossija on tullut hyvin tutuksi Vojvodinalle superliigassa näiden kahden suuren hallitessa. Hyvänä esimerkkinä se, että Vojvodina on ollut kolmena edellisenä kautena juuri kolmas. Kautta 2013-2014 on nyt pelattu 20 kierrosta, ja Vojvodinalaiset ovat yllättäen vasta sijalla seitsemän. Viime vuosina sarja on ollut Partizanin hallinnassa, kun mustavalkopaidat ovat voittaneet jopa 6 mestaruutta putkeen. Crvena Zvezda on voittanut mestaruuden viimeksi kauden 2006-2007 päätteeksi.
 

Joukkueet kaudella 2013-2014:

 

FK Čukarički
FK Donji Srem
FK Hajduk Kula
FK Jagodina
FK Javor Ivanjica
FK Napredak Kruševac
FK Novi Pazar
FK Partizan
FK Rad
FK Radnički 1923
FK Radnički Niš
FK Sloboda Užice
FK Spartak Zlatibor Voda
FK Vojvodina
OFK Beograd
Punainen tähti


 • GayleLieft, sorry0smek, Wallacenuh ja 1 muu tykkää tästä

#2 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 25.03.2014 - 21:42

Joo, olin derbyssa marraskuussa. Voin kyllä suositella, kuten Belgradia ylipäätään Aloin seuraamaan Serbian liigaa oikeastaan vasta viime syksynä kun varasin matkan sinne. Aika heikkotasoinen liigahan tuo on. Eivät ole oikein toipuneet Jugoslavian romahtamisesta ja nuo kaksi suurta dominoi totaalisesti. Viime vuosina edes Zvezda ei ole pystynyt oikein pistään kampoihin Partizanille. Toki tällä kaudella Zvezdalla on pitkästä aikaa sauma mestaruuteen.Tuo mainitsemasi Vojvodina on sitten se suurin seura näiden kahden jättiläisen takana.
 • John#95 tykkää tästä
Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#3 John#95

John#95

  Senior Member

 • Members
 • 2 716 Viestit

Lähetetty 28.03.2014 - 09:02

Kierros 31, 29.3.-30.3.2014:

 

29.3. Donji Srem - Radnicki 1923

29.3. Javor - Novi Pazar

29.3. Sloboda - Rad

29.3. Crvena Zvezda - FK Vozdovac

30.3. OFK Beograd - Partizan

30.3. Jagodina - Cukaricki

30.3. Napredak - Sp. Subotica

30.3. Vojvodina - Cukaricki

 

Serbian liigassa on melko jännittävä tilanne kärjen osalta, Zvezda johtaa sarjaa yhdellä pisteellä, olisiko pitkästä aikaa Zvezdan mestaruuden aika? Partizan on nimittäin voittanut kuusi edellistä mestaruutta joten ihan senkin takia olen Zvezdan puolella tässä taistossa. Zvezdan ja Partizanin odotan nappaavat aika varmasti voitot viikonlopun matseista, sen verran heikkoja nuo Vozdovac ja OFK Beograd ovat. OFK on ollut aina Belgradin seuroista kolmantena, poikkeuksena ehkä tuo kausi 2009-2010, jolloin OFK nappasi kaikkien yllätykseksi pronssia. Novi Sadin ylpeyden Vojvodinan löytyminen tällä hetkellä sijalta seitsemän, on melkoinen yllätys. ottaen huomioon sen, että Vojvodina on ollut kolmena edellisenä kautena kolmantena, luotan kuitenkin että tulevat olemaan kolmen parhaan joukossa myös tämän kauden jälkeen. Eroa kolmanteen olevaan Cukarickkiin on vain viisi pistettä.#4 John#95

John#95

  Senior Member

 • Members
 • 2 716 Viestit

Lähetetty 24.04.2014 - 14:56

Varmasti huikea derby tulossa Zvezdan ja Partizanin kohtaamisesta lauantaina!#5 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 25.04.2014 - 19:34

Varmasti huikea derby tulossa Zvezdan ja Partizanin kohtaamisesta lauantaina!

Aivan varmasti tulee. Kuten toisaalla jo kirjoitin, niin saapa nähdä mitä tapahtuu, jos Zvezda voittaa. Zvezda johtaa liigaa kuudella pisteellä kun viisi kierrosta on jäljellä. Voitolla liigamestaruus olis käytännössä jo ratkaistu ja tasurillakin jo hyvin lähellä.

 

On aika jännä, että noiden seurojen rivaliteetti on tuota luokkaa, koska käsittääkseni siihen ei liity mitään futiksen (tai urheilun) ulkopuolisia juttuja. Siis ei mitään uskontoa, poliittiikkaa, yhteiskuntaluokkia, asuinalueita etc. Ihmiset käy samoja kouluja, käyvät samoissa töissä, samoissa baareissa etc, mutta derby-päivät on sitten täyttä sotaa. Oon jostain lukenut, että nuo pelit on suurimpia yksittäisiä poliisioperaatioita maailmassa, enkä ihmettelisi vaikka näin olisikin, koska poliisien määrä stadionilla ja sen ympäristössä on ihan älytön.

Tältä näytti kun seurat viimeksi kohtasivat:

 


Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#6 John#95

John#95

  Senior Member

 • Members
 • 2 716 Viestit

Lähetetty 25.04.2014 - 19:45

Yhdessä asiassa Serbiassa ollaan edellä näissä derbymatseissa Kreikkaan verrattuna, Serbiassa vierasfanit saavat tulla katsomaan matsia. Kreikassa aika tiukka järjestelmä tuo, että derbyissä vierasfanit kielletään kokonaan. Ainoa ottelu jossa Kreikassa on oikeutettua mielestäni nuo vieraskatsojien kieltäminen stadionilta on totta kai PAOK-Olympiakos, noh edellinen kohtaaminen kertoo oleellisen...mielestäni Olympiakos-Panathinaikos matsiin sääntöjä voisi muuttaa, että edes kourallinen vierasfaneja pääsisi stadionille.#7 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 25.04.2014 - 21:42

Yhdessä asiassa Serbiassa ollaan edellä näissä derbymatseissa Kreikkaan verrattuna, Serbiassa vierasfanit saavat tulla katsomaan matsia. Kreikassa aika tiukka järjestelmä tuo, että derbyissä vierasfanit kielletään kokonaan. Ainoa ottelu jossa Kreikassa on oikeutettua mielestäni nuo vieraskatsojien kieltäminen stadionilta on totta kai PAOK-Olympiakos, noh edellinen kohtaaminen kertoo oleellisen...mielestäni Olympiakos-Panathinaikos matsiin sääntöjä voisi muuttaa, että edes kourallinen vierasfaneja pääsisi stadionille.

Onhan tuo vähän kaksipiippuinen juttu. Eihän se kahinoita kuitenkaan kokonaan poista, vaan ne vain siirtyy stadionoiden ulkopuolelle.


Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#8 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 27.04.2014 - 11:25

Partizan loppujen lopuksi voitti derbyn Nemanja Kojicin viime hetken maalilla 2-1. Voitto oli ihan ansaittu, mutta Zvezdalla oli omat saumansa kun saivat ottelussa kaksi rankkaria, jotka molemmat hukkasivat. Zvezdan johto on nyt kolme pistettä kun neljä peliä on jäljellä. Uskon edelleen, että he tuon mestaruuden vievät, mutta kyllähän tuohon lisäjännitystä nyt saatiin. Katsomossa oli taas aika lämpimät oltavat: 

 

 

Luin netistä, että poliisit olisi ennen peliä havainneet, että Zvezda-fanien katsomonosaa ympäröivä aita olisi kyllästetty jollain palavalla liimalla. :D Ei ihan tervettä touhua jos pitää paikkaansa....


Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#9 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 30.04.2014 - 08:41

Muista Serbian seuroista pitää mainita FK Vozdovac. Ei seurassa taida muuten juuri mitään mainitsemisen arvoista olla, mutta heidän stadioninsa on vähintäänkin erikoinen. Sijaitsee nimittäin ostoskeskuksen katolla. :)

 


Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#10 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 16.05.2014 - 13:58

Pari peliä olis sitten jäljellä Serbian liigaa. Kaikki pelit eiliseltä kierrokselta siirrettiin rankkasateiden takia lauantaille. Zvezda varmistaisi voitolla kotipelissä OFK Beogradia vastaan ensimmäisen mestaruuden sitten vuoden 2007. Serbiassa mestaruus ratkaistaan tasapisteissä keskinäisillä otteluilla ja tästä syystä Zvezda olisi tasapisteissä mestari, vaikka Partizanin maalisuhde olisikin parempi.

 

Oman lisänsä huomiseen peliin tuo se, että eräs Delijen ( Zvezdan kannattajaryhmä) johtajista tapettiin viime yönä. Käsittääkseni sillä tyypillä oli alamaailman kytkentöjä ja hänen murhansa ei liity futikseen.

 

Edit: Eikä sitten pelatakaan tänä viikonloppuna. Serbiaan on julistettu poikkeustila ja pelit on siirretty. Enpä ihmettele kun kattoo noita kuvia sieltä:

 

https://fbcdn-sphoto...456182290_n.jpg

 

https://scontent-b-v...157392741_n.png


Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#11 John#95

John#95

  Senior Member

 • Members
 • 2 716 Viestit

Lähetetty 17.05.2014 - 00:36

Hieno juttu tosiaankin tuo Zvezdan mestaruus! Saivat katkaistua Partizanin seitsemän vuoden perättäisen voitetun mestaruuden putken. Taitaa Vojvodina Novi Sad jäädä mitalien ulkopuolelle tällä kaudella, nimittäin pronssin voittaminen ei ole heillä enää omissa käsissä. Vaatisi tietysti sitä, että nyt kolmantena oleva Jagodina sössisi kaksi viimeistä peliä, mikä lienee aika epätodennäköistä.#12 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 19.05.2014 - 10:34

Hieno juttu tosiaankin tuo Zvezdan mestaruus! Saivat katkaistua Partizanin seitsemän vuoden perättäisen voitetun mestaruuden putken. Taitaa Vojvodina Novi Sad jäädä mitalien ulkopuolelle tällä kaudella, nimittäin pronssin voittaminen ei ole heillä enää omissa käsissä. Vaatisi tietysti sitä, että nyt kolmantena oleva Jagodina sössisi kaksi viimeistä peliä, mikä lienee aika epätodennäköistä.

Ei oo vielä mitään ratkaistu. Serbiassa ei edelleenkään ole pystytty pelaamaan. Ylipäätään koko liigan loppuhuipennus jää tuon maan tilanteen takia varjoon. Tulvien takia on kymmeniä ihmisiä kuollut ja kymmenet tuhannet on menettäneet kotinsa.


Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#13 John#95

John#95

  Senior Member

 • Members
 • 2 716 Viestit

Lähetetty 26.05.2014 - 12:58

Nyt on Zvezdan mestaruus lähellä. Eilen kaatui OFK Beograd lukemin 4-2.

 

Zvezdan sarjajohto on nyt kolme pinnaa, päätöskierroksella Zvezda kohtaa Vojvodinan vieraskentällä ja Partizan pelaa kotistadionillaan Cukarickiä vastaan. Zvezdalle riittää siis tasapeli mestaruuden varmistamiseksi.

 

Hienoa, että Serbiassa on näin jännä mestaruustaistelu, kun vertaa esimerkiksi Kreikkaan jossa mestari on jo selvillä 4-5 kierrosta ennen kauden päätöstä.

 

Zvezda vie!#14 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 26.05.2014 - 13:12

Zvezda voitti sitten lopulta Serbian mestaruuden voittaessaan OFK:n 4-2. Yleisöä tuossa ratkaisupelissä oli 48 000. Ihan hyvä meno siellä näytti olevan.

 


Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#15 John#95

John#95

  Senior Member

 • Members
 • 2 716 Viestit

Lähetetty 26.05.2014 - 13:14

Hurja meno! :thumbsup1:

 

Tuollahan on saattanut olla paikalla jonkin verran myös Olympiakosin ja Spartak Moskovan faneja. Ystävyys-seuroja ja tuollainen ratkaisuottelu.#16 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 26.05.2014 - 14:04

Hurja meno! :thumbsup1:

 

Tuollahan on saattanut olla paikalla jonkin verran myös Olympiakosin ja Spartak Moskovan faneja. Ystävyys-seuroja ja tuollainen ratkaisuottelu.

Joo, ne on tosiaan ystävyysseuroja. Sitä kutsutaan Orthodox Brothers tai jotain vastaavaa. Käsittääkseni Partizanilla on vastaava ystävyyssuhde PAOK:iin. Näköjään kunnioittivat sen pari viikkoa sitten tapetun kannattajan muistoa yhdessä lakanassa.


Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#17 John#95

John#95

  Senior Member

 • Members
 • 2 716 Viestit

Lähetetty 26.05.2014 - 16:59

Joo, ne on tosiaan ystävyysseuroja. Sitä kutsutaan Orthodox Brothers tai jotain vastaavaa. Käsittääkseni Partizanilla on vastaava ystävyyssuhde PAOK:iin. Näköjään kunnioittivat sen pari viikkoa sitten tapetun kannattajan muistoa yhdessä lakanassa.

 

Kyllä. Ortodox Brothers on Delijen ja Gate 7:n yhteisnimitys. PAOK:sta ja Partizanista olen ainakin kuullut tuollaisen nimityksen kun Byzantine Brothers.

 

d8baeaa625c1a771cf765c527f836252.jpg#18 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 27.05.2014 - 10:19

Okei. Entinen Zvezda-kapteeni Nemanja Vidic oli näköjään löytänyt myös tiensä stadionille sunnuntaina. Sai melkoiset suosionosoitukset kun yleisö bongasi hänet sieltä. :)

 


Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#19 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 419 Viestit

Lähetetty 13.06.2014 - 22:56

Tänään julkistettiin Superligan otteluohjelma. Löytyy täältä jos jotakuta sattuu kiinnostamaan:

 

http://www.superliga...red-2014-15.pdf

 

Ikuiset derbyt pelataan tällä kaudella 18.10 ja 18.4.2014. Taitaa valitettavasti jäädä itseltä väliin kun molemmat krokkaavat Veikkausliiga-kauden kanssa.


 • John#95 tykkää tästä
Gör mål Jaro!www.facebook.com/ffjaro

#20 John#95

John#95

  Senior Member

 • Members
 • 2 716 Viestit

Lähetetty 13.06.2014 - 22:58

Pitää kyllä tätäkin liigaa seurata hieman ensi kaudella!  Zvezda voittaa toivottavasti toisen mestaruuden putkeen!


0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää