Jump to content
Sign in to follow this  
Sir Alex the great

Kuopion Palloseura 2014

Recommended Posts

post-4355-0-77647400-1396388680_thumb.jpg 

 

Kuopion Palloseura

 

Hopeakauden jälkeen Kuopiolaisten taso on laskenut roimasti ja edellisillä kausilla on joukkue joutunut taistelemaan alemmassa keskikastissa. Pelaajamateriaali oli esimerkiksi viimekaudella laadukas, mutta Esa Pekonen ei vain kyennyt saamaan joukkueesta enempää irti ja sama uhkaa toistua myös tällä kaudella, sillä Peksa jostain kumman syystä sai pitää työpaikkansa.

Viimekaudella KuPS sai kovia nimiä listoille, esimerkkinä Bah, Kujala ja Colley. Joukkueen piti olla tarpeeksi laadukas taistelemaan jopa mitalisijoista, mutta sekin kausi jäi pettymykseksi. Epäonnistuneet hankinnat kesken kauden esimerkkinä Akseli Pelvas siirtyi keltapaitoihin, jolloin Kups legenda joukkueensa paras maalintekijä Ilja Venäläinen joutui pelaamaan osan kautta topparina mikä söi luonnollisesti tehoja hyökkäyspäässä. Sijoitus oli lopulta 7.

 

Nyt on Pekosen aika näyttää että saako hän homman toimimaan, joko nyt tai ei sitten koskaan. 

 

Sopimustilanne kaudella 2014:

 

Maalivahdit: 
 

1. Tomi Maanoja

16. Joonas Pöntinen

 

Puolustus: 

 

4. Tero Taipale 

3. Sami Räsänen

15. Omar Colley 

32. Tuomas Rannankari 

24. Juuso Korhonen 

14. Toni Markic

28. Lamin Samateh 

 

Keskikenttä: 

 

6. Saku Savolainen

8. Jerry Voutilainen 

13. Aleksi Paananen 

18. Jussi Kujala 

19. Charlie Trafford

22. Joel Vartiainen

23. Ebrima Sohna 

 

Hyökkäys: 

9. Michael Cox

10. Ats Purje 

11. Ilmari Niskanen 

17. Admir Catovic

20. Miikka Ilo 

30. Francis Chibuike

 

Päävalmentaja: Marko Rajamäki

Pelaajavalmentaja: Tero Taipale 

 

Siirrot: 

 

Tulleet: 

 

Ebrima Sohna <------ FC Vostok

Tomi Maanoja <------ RoPS

Toni Markic <----- ?

Ilmari Niskanen <---- PK-37

Lamin Samateh <----- NK Lokomotiva

Admir Catovic <------Assyriska FF

Charlie Trafford <------ TPS

 

Lähteneet: 

 

Antti Hynynen -----> Ilves

Mika Hilander -----> Ilves 

Dawda Bah -----> MyPA

Ilja Venäläinen ----> lopettanut 

Rami Hakanpää ----> ?

Etcu Tabe -----> ? 

Chris James ----> ? 

Dudu -----> ? 

 

Jos jollakin enemmän tietoa näiden joidenkin ulkomaalaisten pelaajien uusia osotteita tai mistä ovat saapuneet, niin kertokaa ihmeessä. 

 

Kapteenisto: 

 

Miikka Ilo, Kapteeni

Tomi Maanoja, varakapteeni 

Ats Purje, varakapteeni 

Edited by mmkay

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laatu ei ehkä ole samalla tasolla kuin viimekaudella ja edelleen joukkue tarvitsee muutaman uuden vahvituksen, sillä viimekausina loukkaantumissuma on ollut melkoinen, joten laajuutta on joukkueesta löydyttävä ettei aina tarvitsisi pelaajien pelata "uusilla" pelipaikoilla.

 

Maalivahti osasto on kunnossa. Maanoja on yksi kirkkaimmista maalivahdeista veikkausliigassa, joten korvaa Mika Hilanderin täysin. Puolustajia KuPS menetti useamman kappaleen talvella, mutta näistä vain yksi jäi kaivelemaan: Antti Hynynen. Hynystä kasvoi KuPS urallaan yksi liigan kovimmista laitapuolustajista, mutta nyt Tuomas Rannankari ottanee oikeanlaidan haltuunsa. Toppariosastolta Tabe lähti odotetusti ja loukkaantumiset sotkivat Rami Hakanpään kauden, jonka takia ei jatkanut Kuopiossa kautta pidempään. Hyökkäyspäässä maalinteko kohdisuu virolaishyökkääjä Ats Purjeen niskaan, ja jos vain terveenä pysyy, on kaikki ainekset tehdä kovaa jälkeä. 

 

Nuorille vastuuta on onneksi tulossa mukavasti ja kirkkaimmat näistä on ehdottomasti Aleksi Paananen, Jerry Voutilainen ja Saku Savolainen. Myös mainitsemisen arvoinen on että Kups solmi sopimuksen 97-syntyneen Ilmari Niskasen kanssa, joka on jo pari vuotta pelannut miesten kakkosta erinomaisin tuloksin. 

 

Ringin laajuus, loukkaantumiset ja suurimpana kysymyksenä Esa Pekonen tulevat olemaan tällä kaudella murheenkyyneliä ja sijoitus tulee olemaan jälleen keskikastissa.

 

-----------------------Maanoja-----------------------------

--Rannankari---Markic---Colley--- uusi hankinta?--

--Voutilainen---Kujala----Sohna---Ilo------------------

-----------------------Paananen--------------------------

-----------------------Purje---------------------------------

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peksa sitten lähti lopultakin kävelemään, ja ikävän rumissa tunnelmissa tuo eroaminen lopulta hoitui. Viimeiseksi niitiksi Pekonen siis mainitsi sen että hänen vaimoaan oli tönitty jonkun KuPS-kannattajan toimesta ja poika oli tullut matsista itkien kotiin. Idioottimaista käytöstä joltain yksittäiseltä kannattajalta, mutta kyllähän tämä nyt leimasi todella rumasti KuPSin kannattajia. Myöhemmin Pekonen lievensi lausuntoaan jossain toisessa lausunnossa, että "vaimolle huudeltiin, ja oli saatettu tönäistäkin". Nyt sitten yksittäisen idiootin ja tämän kaljun sankarin yhteistoiminnan myötä  Kuopiossa on iso homma korjata imagoaan paremmaksi, ja kyllähän tällaiset uutiset ovat koko suomifutiksen kannattajakulttuurin kannalta negatiivisia. 

 

Hyviä jatkoja Peksalle kuitenkin muissa hommissa, ja jospa se Bana tulisi Kuopioon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella ikävästä syystä sitten loppujen lopuksi lähti, ei ole todellakaan hyväksyttävää liittää huonosti sujuneet asiat perheisiin yms. Mutta se ei poista tosiasiaa, että peksan aika oli ja meni. Viimekaudet ovat olleet todella tuskaisia ja ehkä se suurin asia taas oli, että pellillisesti homma on mennyt alaspäin, eikä valoa tunnelinpäässä näkynyt. Hyvää jatkoa kuitenkin peksalle, on vain turhan "vanhanaikainen". 

 

Tänään pelatussa Lahti ottelussa pelillisiä pilkahduksia oli, sillä nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella KuPS yritti pelata maatapitkin eikä vain sitä pelkkää kukkupalloa, mutta puolustus ei ole nyt sillä tasolla mitä vaaditaan ja sen lisäksi maalinteko ongelmat, joten sijoitus on mikä on. Maalintekijää KuPS kaipaa, sillä 4:ssä pelissä on syntynyt ainoastaan 2 maalia, jotka molemmat on väsännyt pelikiellossa oleva Miikka Ilo. 

 

Nyt vain KuPSin täytyy mahdollimman nopeasti löytyy uusi valmentaja, jotta suunnan voisi kääntää ennenkuin on liian myöhäistä. Bana olisi ehdottomasti paras vaihtoehto ja nyt pitäisi soppari lyödä ennekuin HJK alkaa tosissaan suunnittelevan Siken korvaajaksi. Olisihan siellä Zico Hjelm, joka on ollut työttömänä jonkin aikaa. Olisi mukava nähdä hänet tositoimissa. Toki vapaana on myös Moeys ja Hyypiä, josko Moyes saisi KuPSin kelkan käännettyä?  :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhujen mukaan Samatehin kausi saattaa olla jopa ohitse loukkaantumisen vuoksi. Isompaa käsitystä en ole kerennyt kaverista saada näin suomen kentillä, mutta jos nyt kausi jo päättyi niin ei nyt voi kauhean onnistuneeksi tätä pestiä kutsua, vaikka eihän vammoille mitään yleensä voi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näin sitten Marko Rajamäki KuPSin peräsimeen vuoden sopimuksella. Ihan ok vaihtoehto, vaikka parempaa olisi ollut tarjolla jos vain olisi aiemmin ollut liikkeellä. Ihmetyttää vain tuo vuoden mittainen soppari. Nyt just luulisi joukkue etsivän jälleen pidempiaikaista valmentajaa, mutta saapi nähdä mitä kauden jälkeen tapahtuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ari Lahti oli ESS:n mukaan puhellut, että yksivuotisesta sopimuksesta huolimatta ei olisi yllätys, mikäli KuPSin ja Rajamäen yhteistyi jatkuisi usemman vuoden. Varmaan halusivat Kuopiossa katsoa ensin, mitä kausi tuo mukanaan. Joukkue ei ole häävi ja lähtee muihin nähden takamatkalta, joten putoamispeikko keikkunee ainakin kesällä mukana. Rajamäen valintaa on kritisoitu, osittain aiheesta, mutta fakta on, että TPS-aikana puolet kokoonpanosta oli sairastuvalla. Varmasti Rapa on mainettaan parempi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

KuPS - MIFK 1-3

 

68' 1-0 Toni Markic

73' 1-1 Petteri Forsell

82' 1-2 Luis Solignac

95' 1-3 Luis Solignac 

 

Rapan ensimmäinen kotitappio Kupsin riveissä näki päivänvalon, kun saarelaiset ryöväsi kotijoukkueen avustuksella kolme pistettä. Edellisessä pelissä KuPS jäi 1-1 tasapeliin TPSiä vastaan, joten hieman on kuntopuntarissa KuPS valahtanut. 

 

Ensimmäinen puoliaika oli melko tasaista ja vauhdikasta peliä ainakin alkuun ja Kupsilla oli paremmat paikat vaikkei paikoilla mässäiltykkään. Toisella puoliajalla KuPS siirtyi 1-0 johtoon, kun Markic nousi kulmasta korkeimmalle. Forsell tasoitti läpiajosta, jossa omanosan hoiti Kups vahti Maanoja, jonka ulostuloa ei voi juurikaan kehua. Forsell järjesti hienon esityön Solignacin maaliin ja hyökkääjä pääsi laittamaan pallon tyhjiin. Maanoja sähläsi lopussa pahasti ja Solgnac viimeisteli helposti tyhjiin. Kupsille onglemia vielä lopussa aiheutti Traffordin suora punainen huitaistuaan maassa makavaa IFK pelaajaa.  

 

Alussa KuPS pelasi hyvällä liikkeellä ja energisesti, mutta ekan puoliajan lopussa ja koko toinen puoliaika oli KuPSin osalta todella laiskaa ja hidasta pallonliikuttelua eikä juuri kenenkään liikettä voi kehua. Paikkoja oli mutta kun ei maistunut. Sohnan poissa olo ja Voutilaisen loukkaantuminen aiheutti sen verran onglemia KuPSille sillä Trafford sai ensimmäisellä puoliajalla jo useita iskuja ja joutui pelaamaan todella puolikuntoisena aina lisäajalle asti jolloin otti todella typerän punaisen. Voitto kantaan täytyy palata ensiottelussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fc Lahti - KuPS 0-1 

 

20' Miikka Ilo 0-1

 

Kotijoukkue hallitsi peliä, mutta KuPS puolisti tiiviisti ja iski ensimmäisellä puoliajalla ottelun ainokaisen joka tarkoittaa sitä, että Kuopiolaiset ottivat ensimmäisen vierasvoiton Fc Lahdesta. 

 

Harmia KuPSille aiheutti Taipaleen ja Chibuiken lopukkaantumiset ja molemmat jouduttiin vaihtamaan ensimmäisellä puoliajalla. Vammoista ei ole vielä tietoa. Tärkeä paluu voittokantaan karmean MIFK pelin jälkeen ja taistelu mitaleista jatkuu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×