Jump to content
Sign in to follow this  
ippe

Lohko F

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

Ottelut:

Su 15.6 Argentiina - Bosnia & Herzegovina Rio de Janeiro
Ma 16.6 Iran - Nigeria Coritiba
La 21.6 Argentiina - Iran Belo Horizonte
La 21.6 Nigeria - Bosnia & Herzegovina Cuiaba
Ke 25.6 Nigeria - Argentiina Porto Alegre
Ke 25.6 Bosnia & Herzegovina - Iran Salvador


120px-Flag_of_Argentina.svg.png

Argentiina
Fifa Ranking: 3. (13.3.2014)

Lohkon selkeä ennakkosuosikki on Argentiina, joka osallistuu kymmenensiin perättäisiin MM-kisoihinsa. Argentiina on voittanut kilpailut kahdesti. Vuonna 1978 joukkue voitti kisat omalla maaperällään ja vuoden 1986 kisat se voitti Meksikossa Diego Maradonan huikeiden otteiden säestämänä. Tämän vuosituhannen puolella ei olekaan sitten kulkenut yhtä hyvin, sillä kaksissa viime kisoissa joukkue jäi puolivälieriin ja vuoden 2002 kisoissa kohtalona oli jäädä alkulohkoon. 
Tämän kesän kisoihin joukkue lähtee kuitenkin yhtenä ennakkosuosikeista, mutta taivaalla on silti uhkaavia pilviä. Joukkueessa on selkeät heikot kohtansa ja valmentaja Alejandro Sabellaa ei ole testattu vielä aivan sillä kovimmalla tasolla, vaikka hän voittikin Copa Libertadoresin vuonna 2009. Kohta kolme vuotta Argentiinan maajoukkuetta luotsanneen Sabellan voittoprosentti on kuitenkin mukavat 59%.

Argentiina pelannee kisojen hyökkäävintä futista muodostelman ollessa 4-3-3.

                                              Higuain
                 Agüero                                              Messi
                                 Di Maria           Banega
                                          Mascherano
                    Rojo - Campagnaro - Garay - Zabaleta
                                             Romero

Joukkueen selkeä vahvuus on hyökkäysarsenaali, jonka vertaista ei löydy yhdeltäkään toiselta maalta. Avauskolmikon ulkopuolelle jää vielä esimerkiksi Tevez, Lavezzi ja Palacio. Keskikentällä Di Maria ja Mascherano ovat ihan maailman eliittiä pelipaikallaan, mutta kolmas paikka meneekin sitten selkeästi heikommalle kaverille, nappasi sen sitten Ever Banega tai Fernando Gago. Puolustusta on pidetty heikkona lenkkinä useamman vuoden ajan, mutta pelaajat ovat kypsyneet sitten viime kisojen ja nyt luvassa pitäisi olla parempaa. Puolustuksen heikoin kohta on vasen laita jossa pelaa joko Rojo tai Ansaldi. Toppariksi onkin sitten liuta ihan hyviä nimiä kun avaukseen nimeämieni pelaajien lisäksi sinne on vielä mm. Otamendi ja Fiorentinassa hyvää kautta pelaava Gozalo Rodriguez. Maalivahti onkin sitten joukkueen todennäköisin kompastuskivi kun Romeroa, Ustaria tai Andujaria ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua huippumaalivahdiksi.

Avainpelaaja:

Monen mielestä maailman paras pelaaja Lionel Messi on joukkueensa avainpelaaja, vaikka hyökkäystehoja löytyy toki laajalta rintamalta. Messi joutuu maajoukkueessa rakentamaan peliä selkeästi enemmän kuin seurajoukkueessaan ja kantaa näin ollen suuren vastuun joukkueensa hyökkäyspelistä. Suuri yleisö odottaa Messiltä maaleja ja mikäli Messi ei johda maataan MM-kultaan, hän ei ainakaan Argentiinassa tule koskaan nousemaan Diego Maradonan rinnalle puhuttaessa maailman parhaasta pelaajasta kautta aikain.

120px-Flag_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg

Bosnia & Herzegovina
Fifa Ranking 21. (13.3.2014)

Maa selviytyi historiansa ensimmäisiin MM-kisoihin kun se voitti oman karsintalohkonsa maalieron turvin. Bosnia tuli karsinnoista tutuksi ennen kaikkea maalitehtailustaan ja varsinkin Edin Dzeko 10 maalia ja Vedad Ibisevic 8 maalia pistivät palloa pussiin oikein urakalla. Maata luotsaa aikanaan PSG:ssä 172 maalia mättänyt Safet Susic. Miehen ura Bosnian valmentajana ei alkanut ruusuisesti ja miehelle vaadittiin lähtöpasseja, mutta liitto antoi luottoa ja Susic kiitti saamastaan tuesta. 


Bosnian materiaali ei ole maailman huippumaiden tasoa, mutta maa pelaa hyvin joukkueena ja muutama tähtipelaaja ratkoo pelejä omalla panoksellaan. Joukkue pelaa 4-4-2 muodostelmassa.

                                        Dzeko - Ibisevic
                        Lulic - Misimovic - Medunjanin - Pjanic
                      Salihovic - Spahic - Bicakcic - Vrsajevic
                                              Begovic
 

Maan tunnetuimpia pelaajia ovat aiemmin mainittujen Edin Dzeko ja Vedad Ibisevicin lisäksi ovat AS Roman Miralem Pjanic, Lazion Senad Lulic, Leverkusen toppari ja maan kapteeni Emir Spahic sekä Stoken maalivahti Asmier Begovic. Ei sovi myöskään unohtaa keskikenttä maestroa Misimovicia, joka on nyttemmin siirtynyt Kiinaan jäähdyttelemään. Yleisesti ottaen valmentaja Susicilla on käsissään melko nuori joukkue ja suuri osa pelaajista pelaa hieman pienemmissä sarjoissa, mutta joukkue on paikkansa kisoissa ansainnut.

Avainpelaaja:

Ooo - ooo - ooo- oooo Edin Dzekoooo! Manchester Cityn kärkipelaaja on joukkueensa paras pelaaja ja mies on mättänyt Cityn riveissä yli 20 maalia jo tälläkin kaudella. Mies on mainettaan parempi myös syöttelijänä, mutta kaveri on luonut uransa loistavan viimeistelynsä ansiosta. Ibisevic jakaa maalinteko vastuun kärjessä, mutta Dzeko on ns. main man.

120px-Flag_of_Iran.svg.png

Iran
Fifa Ranking 42 (13.3.2014)


Iran on lohkon selkeästi vierain maa ja allekirjoittaneenkin pitää kaivaa wikipedia ja muut apuvälineet esiin. Iran on selviytynyt kisoihin kolmesti aiemmin ja jäänyt jokaisella kerralla alkulohkoon. Viimeksi maa ylsi kisoihin Saksassa 2006. Maata luotsaa portugalilainen Carlos Queiroz, joka on tullut tunnetuksi Manchester Unitedin apuvalmentajana ja viimeksi Portugalin maajoukkueen päävalmentajana. Joukkue perustaa pelinsä vahvaan puolustukseen mistä kertoo karsinnoissa päästetyt 7 maalia 16 otteluun. Iran pelaa ottelunsa 4-5-1 muodostelmalla.

                                           Ghoochannejhad
             Dejagah - Nekounam - Sadeghi - Karemi - Shojamei
                       Nouri - Omranzadeh - Rezaei - Heydari
                                                  Haghighi        

Suurin osa joukkueen pelaajista pelaa oman maan sarjoissa. Laituri Ashkan Dejagah pelaa Fulhamissa, kärkihyökkääjä Ghoochannejhad Charltonissa ja muutama muu pelaaja eri maiden alasarjoissa.

Avainpelaaja:

Maansa kapteeni ja kuusi kautta Osasunassa pelannut Javad Nekounam johtaa joukkojaan keskikentän keskustassa ja kantaa erikoistilannevastuuta. Jamppa teki karsinnoissa eniten maaleja ja pelasi eniten minuutteja. Keskikentän tukipilari ja kansainvälisiltäkin kentiltä kokemusta kerännyt pelaaja on avainasemassa mikäli hänen joukkueensa haluaa napata pisteitä MM-kisoista.

120px-Flag_of_Nigeria.svg.png

Nigeria
Fifa Ranking 47. ( 13.3.2014)


Nigeria pelaa Brasiliassa historiansa viidensissä MM-kisoissa. Nigeria on voittanut alkulohkonsa kahdesti, mutta tie on noussut pystyyn aina alkulohkon jälkeen. Etelä - Afrikassa Nigeria jäi oman lohkonsa viimeiseksi saaden kasaan vain yhden tasapelin. Maata luotsaa nigerialainen Stephen Keshi, joka on valentanut urallaan useampaakin afrikkalaisjoukkuetta. Mies on luotsannut Togoa peräti kolmeen otteeseen, vuodet 2008-2010 meivät malin peräsimessä ja vuodesta 2011 mies on luotsannut Nigeriaa. Nigeria on pelityyliltään kohtuu vähämaalinen joukkue. Se ei juuri maaleilla juhli, mutta puolustuskin pitää. Muodostelmana toimii 4-4-2.

                                        Emenike - Musa
                           Ideye - Obi Mikel - Onazi - Moses
                     Elderson - Ambrose - Egwuekwe - Oboabona
                                               Enyeama

Joukkueen vahduudet löytyvät hyökkäyspäästä. Venäjällä pelaavat Emenike ja Musa tekevät maaleja kärjessä ja Liverpoolissa Chelseasta lainalla pelaava Victor Moses on aina hyvässä iskussa maajoukkueessa. Keskikentän keskustassa on kova kaksikko kun Chelsean Obi Mikel ja Lazion Onazi ovat sellaisia pelaajia, että heistä ei helpolla ohi tulla. Maalilla Lillen riveissä pelaava Enyeama on yksi maailman aliarvostetuimmista kassareista johon joukkue kuin joukkue kykenee luottamaan.

Avainpelaaja: 

Vincent Enyeama on helpohko valinta. Nigeria kohtaa lohkossaan Argentiinan ja Bosnian hyökkäyspään taiturit ja Enyeaman pitää onnistua maalillaan täydellisesti mikäli Nigeria haaveilee pisteistä. 19 nollapeliä Ligue ykkösessä puhuu puolestaan.


Yhteenveto:

Argentiina on lohkon ehdoton suosikki ja tulee todennäköisesti voittamaan lohkonsa laajan hyökkäyspään materiaalinsa turvin. Bosnia ja Nigeria vääntävät toisesta jatkopaikasta ja näen Bosnian suosikkina. Keskenäisestä pelistä tasapeli on aika lähellä totuutta, mutta Bosnia menee maalieron tuervin jatkoon. Iranin kohtaloksi jää lohkon viimeinen sija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luojan tähden, että tämä vie aikaa.. Mutta ei oikein malta keskenkään lopettaa :)

Varsinkin Nigerian ja Iranin kohdalla saattoi tulla virheitä kokoonpanojen ja muiden suhteen joten korjailkaa vaan niin editoin sitten sitä mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Argentiinan maalivahtitilannetta ihmetellessä on outoa, että Wilfredo Caballeroa ei ole edes harkittu maajoukkueeseen ainakaan vielä (ei siis pelkästään tässä ennakossa). Willy ollut koko kauden Málaga CF:n kantava voima ja valittiin syksyllä parhaimmaksi pelaajaksi otteluissa FC Barcelonaa ja Real Madridia vastaan, jotka Málaga CF valitettavasti 0-1 ja 0-2 hävisivätkin. La Ligasta ehkä maksimissaan reilu viisi maalivahtia voi Caballeron edelle heittää joten Sabella saisi hieman herätä tuolla maalivahtiosastolla.

 

Lisäksi Caballero on myös pelannut kaikki 32 ottelua tällä kaudella La Ligassa toisin kuin nämä muut vaihtoehdot takertelevat enemmän tai vähemmän peliajastaan. Sergio Romero ja Óscar Ustari eivät ainakaan ole pelannut tällä kaudella otteluakaan.

 

Sitten on vielä Boca Juniorsissa pelaava Agustín Orión, joka on maajoukkueeseen muutamia kertoja kutsun saanutkin. Valitsisin varmaan kisakoneeseen itse Caballeron jälkeen.

 

En kuitenkaan sitten tiedä, että onko Wilfredo Caballero itse ilmoittanut, että ei tule maajoukkuetta edustamaan vai onko mies vain jätetty valintojen ulkopuolelle. Nyt vaikuttaisi jotenkin vain parhaalta mahdolliselta valinnalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Argentiinan maalivahtitilannetta ihmetellessä on outoa, että Wilfredo Caballeroa ei ole edes harkittu maajoukkueeseen ainakaan vielä (ei siis pelkästään tässä ennakossa). Willy ollut koko kauden Málaga CF:n kantava voima ja valittiin syksyllä parhaimmaksi pelaajaksi otteluissa FC Barcelonaa ja Real Madridia vastaan, jotka Málaga CF valitettavasti 0-1 ja 0-2 hävisivätkin. La Ligasta ehkä maksimissaan reilu viisi maalivahtia voi Caballeron edelle heittää joten Sabella saisi hieman herätä tuolla maalivahtiosastolla.

 

Lisäksi Caballero on myös pelannut kaikki 32 ottelua tällä kaudella La Ligassa toisin kuin nämä muut vaihtoehdot takertelevat enemmän tai vähemmän peliajastaan. Sergio Romero ja Óscar Ustari eivät ainakaan ole pelannut tällä kaudella otteluakaan.

 

Sitten on vielä Boca Juniorsissa pelaava Agustín Orión, joka on maajoukkueeseen muutamia kertoja kutsun saanutkin. Valitsisin varmaan kisakoneeseen itse Caballeron jälkeen.

 

En kuitenkaan sitten tiedä, että onko Wilfredo Caballero itse ilmoittanut, että ei tule maajoukkuetta edustamaan vai onko mies vain jätetty valintojen ulkopuolelle. Nyt vaikuttaisi jotenkin vain parhaalta mahdolliselta valinnalta.

 

Itsekin olen ihmetellyt miten mm. Diego Alves ei ole Brasilian ykkösmaalivahtina kesän kisoissa vaan siellä saattaa avata jopa Julio Cesar joka kyllä omalla urallaan on ottanut viime aikoina vain askelia taaksepäin. Mutta monella maajoukkueella on pelaajia jotka taitojensa puolesta voisivat olla mukana mutta eivät ole. Monien valmentajien filosofia on se että haluavat pitää joukkueet mahdollisimman yhtenäisinä ja suosivat pelaajia jotka ovat olleet enemmän yhdessä. Seurajoukkuetasolla on enemmän mahdollisuuksia ajaa tiettyjä pelaajia sisään. Tänäkin vuonna suurin osa maajoukkueista on ollut yhdessä vain kerran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bosnia-Hertsegovinasta nimesi ensimmäisenä joukkueena MM-jenginsä kisoihin.

 

Goalkeepers: Asmir Avdukic (Borac Banja Luka), Asmir Begovic (Stoke City), Jasmin Fezjic (Aalen).
 
Defenders: Muhamed Besic (Ferencvaros), Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig), Sead Kolasinac (Schalke), Emir Spahic (Bayer Leverkusen), Toni Sunjic (Zorya), Ognjen Vranjes (Elazigspor), Ervin Zukanovic (Gent).
 
Midifelders: Anel Hadzic (Sturm Graz), Izet Hajrovic (Galatasaray), Senijad Ibricic (Erciyespor), Senad Lulic (Lazio), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Zvjezdan Misimovic (Guizhou Renhe), Mensur Mujdza (Freiburg), Miralem Pjanic (Roma), Sejad Salihovic (Hoffenheim), Tino Susic (Hajduk Split), Edin Visca (Istanbul BB), Avdija Vrsajevic (Hajduk Split).
 
Forwards: Edin Dzeko (Manchester City), Vedad Ibisevic (Stuttgart).
 
Huomattavaa että siellä on vain kaksi hyökkääjää remmissä debytanttimaalla. Tosin tasokkaita kärkiähän molemmat ovat. Jos en ihan väärässä ole niin Edin Visca pystyy myös pelaamaan hyökkäyksessä? Pelaajien taso näyttää heittelevän aika paljon mutta eikös tilanne ole näin monilla muillakin entisillä Jugoslavian joukkueilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bosnia & Herzegovinan päävalmentaja Safet Susic on valinnut joukkueensa MM-kisoihin. Tuossa on 24 pelaajaa ellen väärin laskenut?

 

"I don't really need more than two strikers because we will only start with one in our opening group match against Argentina. I knew several months ago that (Muhamed) Besic would be in the squad because he is the only player here who can handle the job of man-marking Lionel Messi."

 

Maalivahdit (3):

- Asmir Begovic (Stoke City)

- Jasmin Fejzic (VfR Aalen)

- Asmir Avdukic (Borac Banja Luca)

* Odotin Jasmin Buricin (Lech Poznan) mahtuvan joukkueeseen, mutta näillä mennään.

 

Puolustajat (9):

- Emir Spahic (Bayer 04)

- Mensur Mujdza (SC Freiburg)

- Ermin Bicakcic (Braunschweig)

- Sead Kolasinac (FC Schalke 04)

- Ervin Zukanovic (KAA Gent)

- Avdija Vrsajevic (Hajduk Split)

- Ongjen Vranjes (Elazıgspor)

- Muhamed Besic (Ferencváros)

- Toni Sunjic (Zorya Lugansk)

* Ei suurempia yllätyksiä, vaikkakin alimpien nimien tilalle olisi voinut paria Puolan ja Sveitsin pääsarjoissa pelaavaa nimeäkin heittää.

 

Keskikenttä (10):

- Miralem Pjanic (Roma)

- Senad Lulic (Lazio)

- Sejad Salihovic (1899 Hoffenheim)

- Izet Hajrovic (Galatasaray SK)

- Anel Hadzic (SK Sturm Graz)

- Zvjezdan Misimovic (Guizhou Renhe)

- Senijad Ibricic (Erciyesspor)

- Haris Medunjanin (Gaziantepspor)

- Edin Visca (Istanbul BB)

- Tino-Sven Susic (Hajduk Split)

* Ei juuri yllätyksiä. Damir Vrancic (Braunschweig) on ainoa nimi, jota olisin ehkä odottanut.

 

Hyökkääjät (2):

- Edin Dzeko (Manchester City)

- Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart)

* Ei hyökkäysosastolle oikein löydy muita varteenotettavia nimiä. Muut ovat lähinnä Serie B:ssa tai vastaavassa kasvamassa.

 

First Team

A. Begovic

M. Mujdza - E. Spahic © - E. Bicakcic - S. Salihovic

H. Medunjanin

M. Pjanic - S. Lulic

Z. Misimovic

E. Dzeko - V. Ibisevic

 

Second Team

J. Fejzic

A. Vrsajevic - O. Vranjes - E. Zukanovic - S. Kolasinac

A. Hadzic

I. Hajrovic - E. Visca

S. Ibricic

x x x - x x x

 

Third Team

A. Avdukic

x x x - M. Besic - T. Sunjic - x x x

x x x

x x x - x x x

T. Susic

x x x - x x x

 

Edit. Jaa KB ehtikin postaamaan nopeammin, sillä aikaa kun itse innostuin rustailemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Goalkeepers:

 

Daniel Davari – Eintracht Braunschweig, GER

Alireza Haghighi – Sporting Covilha, POR

Rahman Ahmadi – Sepahan Isfahan

Sousha Makani – Foolad Khuzestan

 

Defenders:

 

Khosro Heidari – Esteghlal

Hossein Mahini – Persepolis

Steven (Mehrdad) Beitashour – Vancouver Whitecaps, CAN

Pejman Montazeri – Umm Salal, QAT

Jalal Hosseini – Persepolis

Amir Hossein Sadeghi – Esteghlal

Mohammad Reza Khanzadeh – Zob Ahan

Ahmad Alenemeh – Naft

Hashem Beikzadeh – Esteghlal

Ehsan Hajsafi – Sepahan Isfahan

Mehrdad Pooladi – Persepolis

 

Midfielders:

 

Javad Nekounam – Kuwait SC

Andranik Teymourian – Esteghlal

Reza Haghighi – Persepolis

Ghasem Hadadifar – Zob Ahan Isfahan

Bakhtiar Rahmani – Foolad Khuzestan

 

Strikers:

 

Ashkan Dejagah – Fulham FC

Masoud Shojaei – UD Las Palmas

Alireza Jahanbakhsh – NEC Nijmegen

Mohammad Reza Khalatbari – Persepolis

Mehdi Sharifi – Sepahan Isfahan

Reza Ghoochannejhad – Charlton Atheltic

Karim Ansarifard – Tractor Sazi Tabriz

Sardar Azmoun – Rubin Kazan

 

Siinäpä Iranin poppoo. Keskikenttä taitaa olla jengin tasokkainta aluetta. Sinne voidaan laittaa kokeneet Nekounam ja Teymourian pohjalle, laidoille puolestaan Fulhamin Dejagah ja Shojaei Las Palmasista. Kärjessä taitaa avata nimihirviö Ghoochannejhad.

 

Tiukkaa tekee jatkopaikan suhteen mutta yllätysmomentti jengillä on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisää F-lohkon jengejä eli Nigeria:

 

Maalivahdit:
Vincent Enyeama (Lille FC, Ranska); Austin Ejide (Hapoel Be’er Sheva, Israel), Daniel Akpeyi (Heartland), Chigozie Agbim (Gombe United)

Puolustajat: Elderson Echiejile (AS Monaco, Ranska); Efe Ambrose (Celtic, Scotland); Godfrey Oboabona (Rizespor, Turkki); Azubuike Egwuekwe (Warri Wolves); Kenneth Omeruo (Middlesbrough, Englanti); Juwon Oshaniwa (Ashdod FC, Israel); Joseph Yobo (Norwich City, Englanti); Kunle Odunlami (Sunshine Stars).

Keskikenttäpelaajat: John Mikel Obi (Chelsea, Englanti); Ramon Azeez (Almeria FC, Espanja); Ogenyi Onazi (SS Lazio, Italia); Joel Obi (Parma, Italia); Nnamdi Oduamadi (Varese, Italia); Ejike Uzoenyi (Enugu Rangers), Nosa Igiebor (Real Betis, Espanja), Sunday Mba (CA Bastia, Ranska), Reuben Gabriel (Waasland-Beveren, Belgia), Michael Babatunde (Volyn Lutsk, Ukraina).

Hyökkääjät:
Ahmed Musa (CSKA Moscow, Venäjä); Shola Ameobi (Newcastle United, Englanti); Emmanuel Emenike (Fenerbahce, Turkki); Obinna Nsofor (Chievo Verona, Italia); Peter Odemwingie (Stoke City, Englanti), Michael Uchebo (Cercle Brugge, Belgia); Victor Moses (Liverpool/Chelsea, Englanti), Uche Nwofor (Heerenveen, Hollanti).

 

Siinäpä Keshin poppoo. Enyeama avaa yksinoikeutetusti maalilla. Puolustuslinjasta löytyvät luultavasti ainakin Echiejile, Ambrose ja Omeruo. Olisiko neljäs kaveri sitten Oboabona vai kokeneempi Yobo? Jotain juttuahan Yobon valinnastakin oli että Nigerian futisliitto pakotti Keshin valitsemaan hänet vaikka itse ei olisi halunnutkaan.

 

Keskikentälle ainakin varmaksi avaajaksi voi heittää Mikelin. Onazille ja Obille luultavasti myös luvassa peliaikaa. Afrikan kisoissa 2013 loistanut Sunday Mba on kiva nähdä kentillä ja uskoisin että Oduamadikin pääsee pelailemaan kisoissa.

 

Keshin systeemissä Emenike on aika usein ollut kärjessä ja taitaa olla vieläkin. Moses heitetään luultavasti yhdelle laidalle mutta kolmas kaveri on ainakin omissa papereissa vähän auki. Musa? Entä mikä on Odemwingien nykytaso?

 

Edit. Niin ja mainitaan vielä että Keshiin ei yleensä nämä isot nimet valinnoissa vaikuta. Sen takia jengistä löytykin useita Nigeriassa pelaavia pelaajia. Mitä nyt tulee mieleen niin ryhmästä puuttuu mm. Villarrealin Ikechukwu Uche, Brown Ideye Kiovan Dynamosta ja Taye Taiwo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goalkeepers: Orion, Andujar, Romero

Defenders: Zabaleta, Garay, Fernandez, Rojo, Campagnaro, Basanta, Otamendi, Lisandro Lopez, Mercado, Demichelis

Midfielders: Gago, Mascherano, Di Maria, Banega, Biglia, Maxi, Augusto, Sosa, Enzo Perez, Ricky Alvarez, Rinaudo

Forwards: Messi, Palacio, Lavezzi, Higuain, Aguero, Di Santo

 

 

Argentiinan porukkaa kisoihin, joista seitsemän sitten tippuu. Tevez ei sitten päässyt edes tähän vaiheeseen kuin myös Coloccini. Mutta onhan tuo ilman heitäkin aika helvetin kova nippu, joskin puolustus on Garayta ja Zabaletaa lukuunottamatta hieman epävarma, eikä tuo maalivahtiosastokaan mikään maailman kovin ole. Hyökkäysvoima aika posketon kun nimiä katselee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Demichelis näköjään tehnyt paluun maajoukkueympyröihin. Di Santo taas aiheutti pienen naurahduksen.

 

Pienoinen yllätys Álvarezin nimi tuolla ja myös pettymys, että puolestaan Javier Pastorea ei vain Sabella tunnu kelpuuttavan. No, onhan Ricky pelannut Milanossa paremman kauden kuin Pastore Pariisissa, mutta silti pettymys. Myös Willy Caballeron jättäminen ulkopuolelle on vähän "hohhoijaa"-fiilistelyä, mutta Sabellalla on omat miehensä.

 

Coloccinin ja Tévezin poissaolot olivat odotettavissa.

 

Goalkeepers (3):

- Agustín Orión (Boca Juniors)

- Mariano Andújar (Catania)

- Sergio Romero (AS Monaco)

 

Defenders (8):

- Javier Mascherano (FC Barcelona)

- Ezequiel Garay (SL Benfica)

- Pablo Zabaleta (Manchester City)

- Hugo Campagnaro (Inter)

- Nicolás Otamendi (Atl. Mineiro)

- Martin Demichelis (Manchester City)

- Marcos Rojo (Sporting CP)

- Federico Fernández (Napoli)

- Lisandro López (Getafe CF)

- Gabriel Mercado (River Plate)

- José María Basanta (Monterrey)

 

Midfielders (5):

- Ángel Di María (Real Madrid)

- Éver Banega (Newell's Old Boys)

- Enzo Pérez (SL Benfica)

- Fernando Gago (Boca Juniors)

- Lucas Biglia (Lazio)

- José Sosa (Atlético Madrid)

- Fabián Rinaudo (Catania)

- Augusto Matías Fernández (Celta Vigo)

 

Forwards (7):

- Lionel Messi © (FC Barcelona)

- Sergio Agüero (Manchester City)

- Gonzalo Higuaín (Napoli)

- Ezequiel Lavezzi (PSG)

- Rodrigo Palacio (Inter)

- Maximiliano Rodríguez (Newell's Old Boys)

- Ricardo Álvarez (Inter)

- Franco Di Santo (Werder Bremen)

 

 

Argentina Starting Eleven (4-3-3)

Goalkeeper: A. Orión / M. Andújar / S. Romero

Right-backP. Zabaleta

Right centre-back: J. Mascherano / E. Garay / H. Campagnaro / N. Otamendi / M. Demichelis / M. Rojo / F. Fernández

Left centre-back: J. Mascherano / E. Garay / H. Campagnaro / N. Otamendi / M. Demichelis / M. Rojo / F. Fernández

Left-back: M. Rojo

Defensive-midfielder: J. Mascherano / F. Gago

Right centre-midfielder: Á. Di María / É. Banega / E. Pérez / F. Gago / L. Biglia

Left centre-midfielderÁ. Di María / É. Banega / E. Pérez / F. Gago / L. Biglia

Right winger: L. Messi ©  / R. Álvarez

Striker: S. Agüero / G. Higuaín / E. Lavezzi / R. Palacio

Left winger: S. Agüero / E. Lavezzi / M. Rodríguez

 

 • Goalkeepers: Orión olisi mielestäni ykkösvaihtoehto ja siitä seuraavana Andújar, mutta eiköhän luotto mene kuitenkin Romeron suuntaan.
 • Defenders: Laitapuolustajien osalta ollaan todella kapealla. Toppareita taas löytyy mukava nippu, joista Garay on varma avaaja, kun taas vierelle voisi olettaa Federico Fernándezia aikaisempien otteluiden perusteella. Tietysti saattaa olla, että Sabella on kaavaillut tuohon jotain muutakin. Pois joukkueesta saavat jäädä López, Mercado ja Basanta. 
 • Midfielders: Keskikentän pohjalla pelaa Mascherano tukien muuten suht heikkoa puolustusta. Yläpuolella box-to-box-roolissa Banega ja pelinrakentajana Di María. Vaihdosta löytyy tasainen nippu nimiä ja ulos saavat jäädä Sosa, Rinaudo ja Augusto Fernández.
 • Forwards: Aivan älytön joukko loistavia pelaajia. Messi on oikeutettu avaaja oikeana laitahyökkääjänä ja seuraksi avaukseen löytää itsensä Agüero ja Higuaín. Vaihdosta löytyy sitten Lavezzi, Palacio, vanha kunnon Rodríguez ja Álvarez, joka istuu myös keskikentälle hyökkäävämpään rooliin. Porukasta selvästi heikoin Di Santo saa jäädä ulos kisakoneesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Argentiinan nimilistasta pudotettu neljä nimeä pois. Vielä kolme olisi lähdössä.

 

Harmaalla pudonneet, tummemmalla harmaalla omat veikkaukseni viimeisiksi lähtijöiksi.

 

Goalkeepers (3):

- Agustín Orión (Boca Juniors)

- Mariano Andújar (Catania)

- Sergio Romero (AS Monaco)

 

Defenders (8):

- Javier Mascherano (FC Barcelona)

- Ezequiel Garay (SL Benfica)

- Pablo Zabaleta (Manchester City)

- Hugo Campagnaro (Inter)

- Nicolás Otamendi (Atl. Mineiro)

- Martin Demichelis (Manchester City)

- Marcos Rojo (Sporting CP)

- Federico Fernández (Napoli)

- Lisandro López (Getafe CF)

- Gabriel Mercado (River Plate)

- José María Basanta (Monterrey)

 

Midfielders (5):

- Ángel Di María (Real Madrid)

- Éver Banega (Newell's Old Boys)

- Enzo Pérez (SL Benfica)

- Fernando Gago (Boca Juniors)

- Lucas Biglia (Lazio)

- José Sosa (Atlético Madrid)

- Fabián Rinaudo (Catania)

- Augusto Matías Fernández (Celta Vigo)

 

Forwards (7):

- Lionel Messi © (FC Barcelona)

- Sergio Agüero (Manchester City)

- Gonzalo Higuaín (Napoli)

- Ezequiel Lavezzi (PSG)

- Rodrigo Palacio (Inter)

- Maximiliano Rodríguez (Newell's Old Boys)

- Ricardo Álvarez (Inter)

- Franco Di Santo (Werder Bremen)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai että rupiaa kikke.. siis kiima nousemaan. Jos eilen odotin Pirlon dominointia niin tänään tilauksessa Aguero-Di Maria-Messi trion 90' jatkuvaa orgasmia. Higuainilla ilmeisesti jotain vaivaa niin ei ole mitä luultavimmin ainakaan avauksessa. Toivottavasti Norsujen ja Japanin pelin selostanut Ikäheimo on kotona ja pysyy siellä. Paska päivä takana, mutta onhan nämä kesät uskomattoman hienoja hetkiä. Toivottavasti katsomossa tytöillä olisi yhtä kireät paidat mitä kentälläkin tuntuu useilla olevan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähden tylsänä tuon viime ottelun jälkeen odottamaan 3-1 lukemia La Albicelestelle ilman suurempia yllätyksiä. Edin Dzekolle uskon maalin.

 

Argentiinalta löytyy kovia nimiä hyökkäykseen vielä vaihtopenkiltä, sillä Gonzalo Higuaín (Napoli), Ezequiel Lavezzi (PSG) ja Rodrigo Palacio (Inter) eivät ole avauskokoonpanossa. Bosnialta taas Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart) on jäänyt hieman yllättäen penkin puolelle.

 

Ottelun avauskokoonpanot:

 

Argentina XI

(3-5-2)

S. Romero

H. Campagnaro - E. Garay - F. Fernández

P. Zabaleta - M. Rodríguez - J. Mascherano - A. Di María - M. Rojo

L. Messi © - S. Agüero

 

Bosnia Herzegovina XI

(4-2-3-1)

A. Begovic

M. Mujdza - E. Bicakcic - E. Spahic © - S. Kolasinac

M. Besic - M. Pjanic

I. Hajrovic - Z. Misimovic - S. Lulic

E. Dzeko

 

Pelin pääkohdat kohdistuvat Hugo Campagnaroon, Ángel Di Maríaan, Lionel Messiin ja Pablo Zabaletaan. Campagnaro tulee toimimaan todella paljon tuolla Zabaletan tontilla ns. oikeana laitapuolustajana, kun taas Zabaleta itse tekee rutkasti nousuja ylemmäksi. Keskikentällä Di María levittää peliä vasemmalle laidalle ehkä hieman enemmän Rojon sijasta, vaikka keskikentällä pelaakin. Messi sitten tuttuun tapaan laskeutuu tuolta Agüeron vierestä alemmaksi pelaamaan palloa.

 

Bosnialla taas hyökkäykset tulevat tapahtumaan todennäköisesti suurimmilta osin tuolta Sead Kolasinacin laidalta ja varmasti noiden Schalkessa totuttujen nousujen takia avauksessa onkin. Vasemmalle tilaa tekee Senad Lulic, joka leikkaa ahkerammin keskelle Dzekon tueksi kuten Laziossa. Oikealta sitten pystyy odottamaan Izet Hajrovicilta hieman samanlaista roolia kuin Lulicilta, mutta Mujdzalta ei ole odotettavissa samanlaisia nousuja laitapuolustajana kuin Kolasinacilta ja Hajrovic saattaa jäädä välillä hieman yksinkin keskitysten kanssa.

 

Pelin ollessa elossa Argentiina muodostuu ehkä hieman enemmän näin:

 

Argentina XI

(4-3-3)

S. Romero

H. Campagnaro - E. Garay - F. Fernández - M. Rojo

M. Rodríguez - J. Mascherano - L. Messi ©

P. Zabaleta - S. Agüero - A. Di María

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä on komea kokoonpano Argentiinalla, tulee jo mieleen 10 vuoden takainen maajoukkue, joka oli silloinkin tähtiä täynnä. Ei vain koskaan saanut peliä kulkemaan kun sitä vaadittiin. Omissa papereissa Argentiina on semifinaali joukkue tänä kesänä, mutta vähän Argentiinan bandwagoneilua haittaa Messi. En voi kyseistä miestä sietää ja vie kyllä makua koko joukkueesta joka noin muuten on hieno.

 

Varmaan viihdyttävä matsi tulossa, kun en jaksa uskoa Bosnian lähtevän pakittelemaan tässä. Pelkällä puolustuksella tulee varmasti takkiin ja Argentiinan puolustus on kuitenkin se heikoin lenkki ja Bosnian parhaat pelaajat hyökkääviä niin loogista lähteä hyökkäämään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä on komea kokoonpano Argentiinalla, tulee jo mieleen 10 vuoden takainen maajoukkue, joka oli silloinkin tähtiä täynnä. Ei vain koskaan saanut peliä kulkemaan kun sitä vaadittiin. Omissa papereissa Argentiina on semifinaali joukkue tänä kesänä, mutta vähän Argentiinan bandwagoneilua haittaa Messi. En voi kyseistä miestä sietää ja vie kyllä makua koko joukkueesta joka noin muuten on hieno.

 

Tätä on aikalailla tullut kompattua foorumin ulkopuolellakin. Aina on Argentiinaa kohtaan ollut älytön softspot. Maasta tullut aina niin paljon hienoja pelaajia, joita joukkue on nytkin täynnä, mutta joukkue ei ole oikein koskaan suuremmin onnistunut. Joukkue, jota en ainakaan itse osaa inhota ja toivon menevän tälläkin kertaa pitkälle.

 

En toivo kuitenkaan loppuun asti. Paha sanoa, että mikä siinä Leossa niin paljon kismittää. Ei se ole se, että Ballon d'Or ojennettu pienelle miehelle niin monta kertaa, sillä pelaajien vertailu keskenään menee muutenkin usein nopeasti mauttomaksi touhuksi, kun aletaan mennä tuohon kärkipäähän. Ehkä se on sitten vain joku olemus, joka antaa itselleni kuvan jostain, mikä sitten ei vaan miellytä. Ehkä se on vain, että Leo on pirun kova pelaaja, mutta niin hajuton ja mauton, kun taas kaikki muut Argentiinan maailmanluokan tähdet ovat myös mielestäni värikkäitä kavereita kentällä ja heitä kelpaa ihaillakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Messissä napostelee ensinnäkin se, että ilman kasvuhormojena Amazing+Photos+Of+Vintage+Midget+Wrestli

 

Kuka sanoi ettei dopingilla ole väliä futiksessa?

 

Ja toisekseen joo se, että siinä on jotain selittämätöntä mikä vaan pistää vituttamaan suunnattomasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei enää näin aneemisia selostajia yöpeleihin. Eihän tässä jätetä katsojalla mitään mahdollisuutta pysyä hereillä kun tuollainen lahna selostaa ottelua.

 

Tai no selostaa ja selostaa. Äsken tuo oli varmaan minuutin hiljaa. Vetänyt täsmälleen samalla äänellä aloituspotkusta maaliin ja sama tahti jatkuu edelleen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×