Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

(08/04/2014) UEFA Champions League: Chelsea - PSG @ Stamford Bridge (London, England)

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

Tällä kertaa en aivan samanlaista avausviestiä saa aikaan kuin viimeksi, mutta eiköhän tämä nyt menettele.

 

Nyt tiistaina jatketaan UEFA Champions Leaguen parissa ja itselleni luonnollisesti tämä ottelupari pysyy sinä mielenkiintoisimpana. Ottelu alkaa luonnollisesti kello 21.45 ja samaan aikaan Signal-Iduna-Parkilla käydään kohtaaminen Bor. Dortmundin ja Real Madridin välillä.

 

 

José Mourinho odottaa joukkueeltaan positiivista ilmettä ja jokaisen pelaajan olevan valmis kääntämään 1-3 tappio Pariisista paikaksi semifinaalista.

2085866_w2.jpg

 

 

José Mourinho on sanonut, että Chelsean tulee saada joukkueeseensa ilmapiiri, joka huokuu uskoa. Uskoa nimenomaan siihen, että Stamford Bridgellä käännetään tuo Pariisissa tapahtunut 1-3 tappio. Mourinho on jälleen pelaillut myös pientä mediapeliä sanoen, että joukkueella ei olisi mitään hävittävää, sillä useampi odottaa Chelsean putoavan tässä vaiheessa. Laurent Blanc ei usko mokomaan näkökantaan vaan toivoo joukkueiden pystyvän pitämään hyvät asetelmat koko ottelun ajan Lontoossa ja joukkueensa taistelevan jatkopaikan itselleen, vaikka monen mielestä PSG:n tärkein pelaaja Zlatan Ibrahimovic onkin sivussa.

 

Chelsea

 

José Mourinho: "Uskon ja pelaajani uskovat mahdollisuuksiimme ja se on tärkein asia. Olen voittanut kahdessa finaalissa joten ne kaksi finaalia ovat tärkeimmät ja parhaimmat muistoni, mitä minulla on kilpailusta. Olen hävinnyt semifinaalissa, ja kun häviät semifinaalissa, niin olet melkein loppuruudussa ja putoaminen juuri ennen finaalia on suurin mahdollinen pettymys. En ole koskaan pudonnut lohkovaiheessa, joka on hyvä asia minulle ja edustamilleni seuroilleni - mutta väittäisin näiden kahden finaalin olleen tärkeimpiä itselleni."

 

"Jos Pariisi putoaa huomenna, niin se tulee olemaan suuri pettymys heille; jos me putoamme, niin se on jotain mitä useat ihmiset odottavat. Meidän täytyy nauttia riskistä tilanteessa ja ottelun päätyttyä voimme olla ulkona ja tiedämme sen. Mutta ennen ottelun alkua meillä on mahdollisuutemme semifinaaliin. Meidän täytyy siis olla valmiina ottelun alkaessa, hymyt kasvoillamme, mennä kentälle ja katsoa mitä tapahtuu - mutta samana hetkenä meidän täytyy uskoa pystyvämme siihen.

 

"Me tarvitsemme kannattajiemme tukea, mutta meidän täytyy myös esiintyä hyvin, sillä se helpottaa kannattajiemme työtä antaa kaikki mahdollinen tuki joukkueellemme. Normaalisti, kun pelaamme hyvin kotikentällä, niin uskon heidän tietävän meidän pystyvän voittamaan ja antamaan meille pienen avullisen rohkaisun - mutta uskon että kaikki riippuu alun alkaen meistä. Jos me näytämme kykenevämme johonkin, niin tunne on molemminpuolinen."

 

Viikonloppuna Chelsea voitti kotonaan Stoke Cityn lukemin 3-0. Chelsea hävisi tätä ennen kaksi ottelua putkeen, mutta viimeisin oli joukkueen kahdeksas nollapeli Stamford Bridgellä. Stamford Bridgellä ei ole myöskään yksikään joukkue tehnyt maalia 732 minuuttiin sitten Javier Hernándezin maalin, kun Chelsea kaatoi Manchester Unitedin lukemin 3-1 tammikuun 19.

 

Poissaolot

 • Ramires on ottelussa pelikiellossa.
 • John Obi Mikel on edelleen loukkaantuneena.
 • Nemanja Matic ja Mohamed Salah eivät ole edustuskelpoisia.
 • André Schürrle, joka aloitti kärjessä Pariisissa, on ottanut pienen kolhun viikonlopun ottelussa ja ei välttämättä löydy kokoonpanosta. Kärjessä saattaa avata siis Samuel Eto'o, jos on kykenevä pelaamaan suurempia minuutteja. Muussa tapauksessa Fernando Torres on todennäköisin avaaja.
 • Eden Hazard aloitti viikonloppuna vaihtopenkiltä joten löytyy todennäköisesti avauksesta.

 

PSG

 

Laurent Blanc: "Meidän täytyy lähteä peliin oikealla hengellä ja motivoituna, jotta voimme uskoa jatkopaikkaan. En osaa sanoa, että mikä meidän niin sanottu todennäköisyys mennä jatkoon on, mutta ne prosenttiluvut eivät ole muutenkaan tärkeitä - meillä on ottelu pelattavana todella hyvää joukkuetta vastaan. Tiedämme mitä tapahtui ensimmäisessä ottelussa ja meidän täytyy ottaa opiksi niistä."

 

"Se tuleeko ottelu olemaan kuin ensimmäisen puoliajan viimeinen puolituntia Pariisissa ensimmäisessä kohtaamisessa, tuleeko Pariisi esimerkiksi dominoimaan toista puoliaikaa vai tuleeko Chelsea pitämään palloa ja hallitsemaan peliä? Me emme voi tietää ja se on jalkapallon taika."

 

"Ensimmäisessä ottelussa näimme, että Chelsea pystyy puolustamaan hyvin järjestelmällisesti neljän puolustajan linjalla. Puolustajat pysyivät rangaistusalueensa rajoilla, joka kuitenkin jätti tilaa laidoille ja se on jotain. Ezequiel Lavezzin kaltaiset pelaajat pystyvät käyttämään nopeutensa vuoksi tuollaisen ylimääräisen tilan hyväksi ja pystyy haastamaan tarpeen tullen vastassa olevat pelaajat."

 

"Me tuotimme Chelsealle ongelmia ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta se ei tarkoita sen toistuvan tällä kertaa. Se riippuu täysin siitä kuinka he pelaavat. Ehkä hieman korkeampi linja maaleja tavoitellessa voi kääntyä meidän voitoksi, sillä se jättää Lavezille ja muille pelaajille tilaa heidän puolustuslinjan taakse."

 

PSG otti kotikentällään myös 3-0 voiton, jossa tärkeä huomio on Zlatan Ibrahimovicia kärkihyökkääjänä paikkaavan Edinson Cavanin voitto-osuma. Kyseisen ottelun jälkeen Pariisi on nyt voittanut 11 ottelua kaikissa kilpailuissa ja päästänyt niissä vain neljä maalia.

 

Poissaolot

 • Zlatan Ibrahimovic loukkaantui viime kohtaamisessa ja on varmasti sivussa.
 • Muussa tapauksessa Laurent Blancilla ei ole puutteita pelaajista.
 • Gregory van der Wiel on palannut pelikuntoon ja saattaa aloittaa Christophe Jalletin sijasta.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

10155342_10152805579383298_4876902422644

 

 

Ennakko-odotukset

 • PSG voitti ensimmäisen ottelun lukemin 3-1 joten Chelsea tarvitsee tänään vähintään kahta maalia jatkoonmenoon olettaen, että pitävät oman pään tyhjänä.
 • Chelsealta saattaa olla jopa seitsemän pelaajaa sivussa, joka saattaa näkyä maalinteko-ongelmana. Joukkueelta on nähty viikonlopun 3-0 kaltaisia tuloksia ja jopa 6-0 voitto Arsenalista, mutta ajoittain pelaajien maalinteko on myös takerrellut.
 • Edinson Cavani on tehnyt maalin Zlatan Ibrahimovicin ollessa kentällä k.a. 199 minuutin välein, kun taas ilman Ibrahimovicia Cavani on tarvinnut maaliin vain k.a. 43 minuuttia. Myös nopeampiin vastahyökkäyksiin kykenevien pelaajien kuten Cavanin, Lavezzin ja Lucasin läsnäolo samaan aikaan kentällä saattaa kääntyä eduksi.
 • Jos PSG iskee yhden maalin, niin Chelsea tarvitsee jo kolme maalia - PSG ei ole päästänyt kolmea maalia missään kilpailussa sitten helmikuun 2013.

Itse uskon Chelsean olevan vahvoilla Stamford Bridgellä, mutta Pariisin tekevän yhden vierasmaalin ja jatkavan maalierolla semifinaaliin. Tällöin tuo Chelsean kaksi maalia ei ole tarpeeksi ja ottelusta löytyy jännittämistä. Odotukset ottelua kohtaan ovat vielä suuremmat kuin viime viikolla, mutta se tuskin mikään yllätys on.

 

 

Todennäköiset avauskokoonpanot

 

(Chelsea: 4-2-3-1, PSG: 4-3-3)

 

P. Cech

B. Ivanovic - G. Cahill - J. Terry © - Azpilicueta

F. Lampard - David Luiz

Willian - Oscar - E. Hazard

Fernando Torres

 

E. Lavezzi - E. Cavani - Lucas

B. Matuidi - T. Motta - M. Verratti

Maxwell - Thiago Silva © - Alex - G. van der Wiel

S. Sirigu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Le Parisien ounasteli, että Pastore avaisi Lucasin sijasta, en nyt kuitenkaan tähän usko, edes sen maalin jälkeen. Heppoinen kaveri fyysisesti ja Lucas sentään paremmin jaksaa vääntää, vaikka kunto ehkä loppuu ennen 90 minuuttia.

 

Cavanilla nyt sitten isoin paikkansa näyttää, että tunkua keskushyökkääjän paikalle on. Nyt pitäisi onnistua hyvin, jos mielii sinne, muuten jatkakoot laidalla. Toivotaan, että jaksaa sieltäkin paikalta tukea puolustusta ahkerasti. Cavanin ja Zlatanin isoin ero varmaan se, että Cavani ei tule Zlatanin tavoin yhtä alas hakemaan palloja, mikä saattaa olla pelkästään hyvä asia huomenna, kun siellä on se kärki sitten omalla paikallaan.

 

Mitens kortit on meidän puolella? Jos kortti tulee niin kuka missaa semin? Vai onko sellasia ollenkaan?

 

Peli tulee päättymään 1-2. PSG menee johtoon ekalla puoliajalla, Chelsea tasoittaa 57. minuutin kohdalla ja ennen täyttä aikaa PSG iskee, kun Chelsea epätoivoisesti koittaa maalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eiköhän Lucas avaa, vaikka Javier hyvässä vireessä onkin ollut muutenkin sen maalin puolesta. Vaihto miesten välillä sitten ottelun loppupuolella, jos sopii kuvioihin ja pientä yllätysmomenttia mukaan.

 

Uskon Cavanin olevan motivoitunut tänäiseen otteluun nimenomaan näyttöjen puolesta ja onhan tuo peli tosiaan sujunut paremmin uruguaylaisella ilman Zlatania nimenomaan maalinteon osalta. Ei pitäisi olla mielestäni minkäänlainen kysymysmerkki, että eikö Cavani silti olisi puolustuksen tukena koko ottelun ajan. En sanoisi, että pitäisi paikkaansa Cavanin eroavan Zlatanista suuremmin tuon pallonhakemisen puolesta. Cavani tulee hyökkäykseen lähtiessä olemaan varmasti alempana kuin astetta nopeammat Lavezzi ja Lucas, vaikka Cavani pystyy itsekin tuohon rooliin hakeutua.

 

Pelikieltoja ei tietääkseni ole tulossa joten sen puolesta voidaan siis hengähtää ainakin vielä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmistuneet avauskokoonpanot


 


(Chelsea: 4-2-3-1, PSG: 4-3-3)


 


S. Eto'o


E. Hazard - Oscar - Willian


F. Lampard - David Luiz


Azpilicueta - J. Terry © - G. Cahill - B. Ivanovic


P. Cech


 


Subs: M. Schwartzer, A. Cole, Fernando Torres, J. Obi Mikel, A. Schürrle, D. Ba, T. Kalas


 


E. Lavezzi - E. Cavani - Lucas


B. Matuidi - T. Motta - M. Verratti


Maxwell - Thiago Silva © - Alex - C. Jallet


S. Sirigu


 


Subs: N. Douchez, Y. Cabaye, Marquinhos, J. Ménez, L. Digne, G. van der Wiel, J. Pastore


 


Ei juurikaan yllätyksiä. Yksi huti tuli kumpaankin veikkaukseeni avauskokoonpanoista. Samuel Eto'o löytyy täydestä kunnosta ja avaa Chelsealta. PSG:ltä Gregory van der Wiel ei löydy avauskokoonpanosta vaan hyvin esiintynyt Christophe Jallet saa jatkaa oikeana laitapuolustajana.


 


Allez Paris!


Share this post


Link to post
Share on other sites

Puolivälierä. Vierasmaalisäännöllä ulos. Vierasmaali rangaistuspotkusta. Déjà-vu.

 

Ei edes onni ollut puolella. Vaikein ottelu katsoa koskaan. Olisi voinut kääntyä miten päin vain, mutta Lontooseen meni jatkopaikka.

 

Harvemmin sitä tuntee itsensä yhtä heikoksi, pieneksi ja yksinäiseksi kuin päätösvihellyksen soidessa.

 

...

 

Onnittelut.

 

10172619_10152806965143298_8405512239664

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elämä on paskaa ja vitun epäreilua.

 

No jaa, miten sen nyt ottaa. Chelseallakin oli kaksi ylärimaa, Lavezzi tuhlasi omat paikkansa (tai Cech ne pelasti, miten vaan). Se eurokokemus ja valmennus, ja voitontahto, ne sen tänään vei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×