Jump to content
Sign in to follow this  
Borg

Osakeyhtiö nimeltä Manchester United

Recommended Posts

Hienoa että tännekin saadaan ihan oikeata keskustelua!

 

Eri mieltä giggsin kanssa olen kuitenkin melkein kaikesta. Ensinnäkin huolimatta mitä puhutaan viiden tappion klassisesta rajasta on tappioiden määrä täysin irrelevantti verrattuna pisteiden määrään. Ihan se ja sama jos Arsenal menisikin, jota ei totisesti mene, ilman tappioita jos me voitamme liigan.

 

Keane on tälläkin kaudella ja jopa tällä kaudella ihan erityisesti ollut aivan käsittämättömän hyvä. Ja kapteenin nauhaa tämä mies tulee kantamaan niin pitkään kun Unitedissa pelaa, ja pahoin minkäkin pelkään että kahden kolmen vuoden päästä tällä foorumilla kysymme tuota giggsin nyt hieman hätäisesti esittämää kysymystä. Mistä meille kapteeni? Mutta nyt ei totisesti ole sen kysymyksen aika.

 

Mitä Sir Alex Fergusoniin tulee niin hänen asemansa Unitedissa on totisesti ainutlaatuinen, ja mitä minuun tulee niin, niin tuleekin olla. Toki tämän OY:n todellinen voima on faneissa, historiassa osv. Enemmän kuin Fergusonin asemasta jonka sydän on kuitenkin yhtäkuin United olisin huolissani osakekannassa tapahtuvista muutoksista; United on pidettävä irti rahamiesten keplotteluista, mutta siitä saisi jo ihan uuden aiheen.

 

Unitedin esitykset eivät, ihan oikein, ole olleet koko kautena mitenkään ainutlaatuisia, mutta silti siihen, loppujenlopuksi, Unitedin peli on aina perustunut että tehdään yksi maali enemmän kuin vastustaja, joskus se on tehty tyylikkäästi mutta enemmän kuin monesti viime menestyksenkin vuosikymmenellä se tehtiin vähemmän kauniilla pelillä, voittamisen tahdolla ja kulttuurilla. Yksi Wolves tappio ei tätä historiaa mihinkään kaada on näitä ennenkin sattunut.

 

Ei tällä joukkueella ehkä Mestareiden Liiga voiteta, tai voidaan voittaakin ei muutkaan nyt niin ylivoimaisia ole, mutta henkilökohtaisesti uskon että tällä joukkueella tullaan voittamaan tänä vuonna Valioliiga, riippumatta siitä minkä värisiä munia Sahasta tuleekaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rahamiesten keplottelu

 

Ehkä minulta on vaan jäänyt näkemättä se Keanon erinomaisuus, jota olen kaivannut. Kapteeni ei ole se, joka huutaa joukkuetovereiltaan parempia suorituksia, jos itse ei niitä näytä. Mielestäni Keano ei loukkaantumisensa jälkeen ole palannut sille pelilliselle tasolle, jota olen tottunut näkemään, vaikka mies onkin rauhoittunut (onneksi).

 

Oletteko/olemmeko siis todellakin sitä mieltä, että SAF on tässä tehtävässään for life? Olen tyytyväinen, ettei hän saanut uransa alussa potkuja, joita kovastri vaadittiin. enkä vaadi nytkään. potkuja siis. Katselisin mielelläni esimerkiksi Martin O'Neillin suuntaan tässä tilanteessa.

 

Mutta fanikin saa olla kriittinen joukkuettaan kohtaan :?

 

Don muistathan, että molemmat Nevillen pojat taisivat olla (jos ei nyt täysin merkittävässä) roolissa pudottaessamme sekä Interin että juventuksen mestareiden liigassa triplakaudella 98-99... En keksinyt tilastoa, mistä tuon tarkistaa. sorry ...silloin kyllä pelotti... :wink:

 

Tää seuraava menee (anteeksi siitä) hieman sivuun alkuperäisestä aiheesta, mutta kuitenkin.

 

Enemmän kuin Fergusonin asemasta jonka sydän on kuitenkin yhtäkuin United olisin huolissani osakekannassa tapahtuvista muutoksista; United on pidettävä irti rahamiesten keplotteluista, mutta siitä saisi jo ihan uuden aiheen.

Mielestäni me fanit olemme United. Joukkue on ollut ennen SAF:n erinomaisen pitkää ja menestyksekästä valtakautta ja tullee olemaan sen jälkeenkin. Tässä on myös se ristiriita, että joukkueen hallinnoivana voimana on pörssinoteerattu Manchester United plc. Tämä tekee käytännössä mahdottomaksi ne keplottelun estot ja periaatteessa kuka tahansa meistä voisi joukkueen ostaa :wink:

 

tsekatkaapa siis http://www.shareholdersunited.org ja omistakaa joukkueenne, ennen kuin hevosmiehet tms sen vievät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhuu jakaminenkin onnistui. No pelottavan kuuloinen aihe kuitenkin. Tosiaankin minusta olisi kamala ajatus mikäli United joutuisi jonkin hämärän miljardöörin käsiin. Onnellisinta tietysti olisi jos jokaisella fanilla olisi mahdollisuus omistaa pieni pala omasta rakasta seuraa. Tämä ei tietysti ole ainakaan toistaiseksi vielä kovinkaan realistinen ajatus mutta kuitenkin. Niin kauan kuin löytyy faneja jotka omistavat seurasta käsittääkseni lähes viidenneksen on yritysvaltauksen riski ainakin hieman pienempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä tähään osakeyhtiöön tulee niin uskon että manu ei koskaan lähde mukaan minkään miljardööri pelleilyyn. Kuten aikaisemmin jossain kirjoitin, manu/saf edustaa "vanhan" aikaista jalkapalloa, tällä kertaa en takoita pelityyliä vaan tapaa jolla se hoitaa raha-asioita. Me fanit hoetaan aina foorumeilla että "OSTAKAA OSTAKAA" mutta ManU:lle tärkeintä on se että seura rahallisesti kannattava. Periaatteessa tyhmää mutta en näe järkevänä lähteä Chelsean tavoin miljoona ostoksille ja tuloksenhan näkee. Kauden lopussa lasketaan kuinka paljon Manulle tuli maksamaan yksi piste ja verrataan sitä chelskiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pörssistä

 

Mitä tähään osakeyhtiöön tulee niin uskon että manu ei koskaan lähde mukaan minkään miljardööri pelleilyyn. Kuten aikaisemmin jossain kirjoitin, manu/saf edustaa "vanhan" aikaista jalkapalloa, tällä kertaa en takoita pelityyliä vaan tapaa jolla se hoitaa raha-asioita.

Itse asiassa tämä menee aikalailla toisinpäin. Manchester United taisi olla ensimmäinen (tai yksi ensimmäisistä) jalkapalloseuroista, joka listautui Lontoon pörssiin. Tämä altistaa yhtiön (Manchester United plc) jatkuvien spekulaatioiden kohteeksi ja jokainen pelaajakauppa on joukkueen sekä yhtiön omaisuuden (voi tulkita monellakin tavalla) myymistä. Siksi myös joukkueeseen hankitaan näitä kiinalaisia ihmeitä paitamyyntiä edistämään. Siksi ManUn Megastoressa myydään ainoastaan virallisia tuotteita, siksi joukkueen logosta on poistettu sana football club ja se on rekisteröity liikemerkki. ja tämä kaikki on nimenomaan sitä uudenaikaista jalkapalloa, johon liittyy kaikki muu sen pelin ohella.

 

Tästä kaikesta pörssikaupan avoimuudesta johtuen ManU on jo mukana tässä miljardööripelleilyssä (irlantilaiset hevosmiehet, amerikkalainen joukkueenostaja, murdoch etc) halusimme sitä tai emme, mutta muuttaa emme sitä voi. Osakkeet ovat myynnissä, jos hinnasta sovitaa, kuten on myös jokainen pelaaja. Ja täten myös yhtiössä enemmistövaltaa käyttävä omistaja voi olla (ja joukkueen arvon ollessa valtaisa) pitääkin olla miljardööri.

 

Näin emme siis voi olla tuudittautuneita ajatukseen, että chelskissä näin voi käydä, mutta ei meillä. Chelsea vaan sattui olemaan edullisempi joukkue ostaa :wink:

 

Mutta totta taas on se, että joukkueen menestys lasketaan. ei nyt aivan käytetty raha/piste, vaan kuten missä tahansä pörssiyhtiössä. viivan alle jäävän summan pitää olla positiivinen toiminnan jatkon turvaamiseksi. Näin rumasti yleistäen. Chelseaan nähden erona on se, että Abrahimovich kuittaa tappiot omasta pussistaan jos (ja kun) niitä tulee. Ei yksikään pörssiyhtiö (premierissä) lykkää £100M pelaajiin. Ei mikään johtokunta ole niin järjetön...

 

Tähän pörssipeliin pääsee helposti mukaan. Liittymällä shareholders unitediin saa yhden osakkeen jäsenmaksunsa mukana :) en tiedä, tarvitseeko monikaan sen enempää, koska varsinaisen "potin" keräämiseen tarvitaan jo hieman enemmän sitä flätää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

raha puhuu

 

Mitä tähään osakeyhtiöön tulee niin uskon että manu ei koskaan lähde mukaan minkään miljardööri pelleilyyn.

piti tästä joukkueen ostamisen spekuloinnista vielä kommentoida. Tuli nimittäin vastaani tieto, että Britannian osakeyhtiölainsäädännön (ja nimenomaan pörssiyhiölainsäädännön) mukaan osakkeenomistaja, joka saa haltuunsa yli 30%osakkeista on valvoitettu tekemään lunastustarjouksen muille osakkeenomistajille.

 

Kommentti tulee sen mukana, kun olen seurannut tämän joukkueen ostotouhun kehittymistä henkilökohtaiselle asteelle... Tämä hevosmiesmiljardööri ja SAF:n (entinen) kaveri John Magnier on lisännyt omistustaan joukkueessa 25%:iin ja nyt vaatii päitä vadille pelaajakauppojen agenttitouhuista. Englannin lehdistö kohisee, ettei Fergusonin klaanilla ole aivan puhtaita jauhoja pussissaan (SAF, veljensä ja poikansa) ja rahaa on saattanut siirtyä vallan vääriin taskuihin...

 

Henkilökohtaiseksi tämän tekee se, että Sir Alex on alkanut vaatia rahaa Magnierilta tältä synttärilahjaksi saamansa (englannin parhaan) juoksuhevosen siitosrahoista. ovat siis oikeudessa siitä.

 

Miksi musta tuntuu, että on aikaisemminkin tapahtunut tilanne, missä SAF:n henkilökohtaiset kaunatt ovat kostautuneet faneille? Tässäkin, kuka on sitten oikeassa eli väärässä, kärsijänä mitä ilmeisimmin olemme me, fanit :evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re: Rahamiesten keplottelu

 

Ehkä minulta on vaan jäänyt näkemättä se Keanon erinomaisuus, jota olen kaivannut. Kapteeni ei ole se, joka huutaa joukkuetovereiltaan parempia suorituksia, jos itse ei niitä näytä. Mielestäni Keano ei loukkaantumisensa jälkeen ole palannut sille pelilliselle tasolle, jota olen tottunut näkemään, vaikka mies onkin rauhoittunut (onneksi).

 

Jokaisella on mielipiteensä, mutta ei ManUlla voisi olla parempaa kapteenia kun Keane on!!! oon ihan samaa mieltä että loukkaantumisen jälkeen ei ole ihan entisellään mutta kyllä on erinomainen pelaaja vieläkin. ja annetaan Royn huutaa kentällä, eipähän jätkä ala leijumaan kesken pelin! ja totta on ettei Keane enää "räjähdä" väärän tuomion sattuessa :D

 

jos on esittää parempi kapteeni niin kertokaa ihmeessä!

ja vähän menee aiheesta sivuun mutta oli pakko kommentoida.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×