Jump to content
Sign in to follow this  
Haltsu

Newcastle United 2014-2015

Recommended Posts

125px-Newcastle_United_FC-n_logo.svg.png

 

 

NEWCASTLE UNITED FOOTBALL CLUB

2014-2015

 

 

Aika uuden kausitopiikin. Kulunut kausi ei taaskaan tarjonnut riemunkiljahduksia Toon Armylle, vaikkakaan lopullinen sijoitus (10.) ei niin huono lähtökohtiin katsottuna ollutkaan. Joukkue oli kurssilla Eurooppaan aina sinne joulukuulle asti, jolloin vauhti oli sama kuin se oli tuona menestyksekkäänä kautena, eli kaudella 2011-2012.
 
 

KATSAUS KULUNEESEEN VUOTEEN

 
Kausi lähti käyntiin vieraissa Manchester Cityä vastaan, ja ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Syys- ja lokakuu meni jojotellessa, ja tilastot lokakuun loppuun mennessä olivat 3 voittoa, 2 tasapeliä sekä 3 häviötä. Mukaan mahtui taas yksi tappio Sunderlandille (2-1). Näin ollen marraskuulle lähdettiin sijalta 11.
 
Marraskuu oli parasta Newcastlea vuosiin. Tilille kilahti pelkkiä voittoja, sekä myöskin henkilökohtaisia palkintoja (Valioliigan kuukauden pelaaja Tim Krul, sekä Valioliigan kuukauden manageri Alan Pardew). Tällöin kaikki vaikutti niin lupaavalta. Jos muistellaan kesän siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeisiä tuntemuksia, ei yksikään Harakka-kannattaja olisi voinut uskoa tämmöiseen liitoon. Uusi Director of Football, eli Joe Kinnear, ei ollut kyennyt hankkimaan joukkueeseen kuin vain ja ainoastaan yhden vahvistuksen, Loïc Rémyn, joka siirtyi Newcastleen vuoden mittaisella lainasopimuksella QPR:stä. Kuitenkin, joulukuun ensimmäiseen päivään mennessä joukkue oli napsinut 13:sta liigapeliin 23 pistettä, mikä oikeutti viidenteen sijaan sarjataulukossa, pisteen päässä toisena olleesta Liverpoolista. Mukaan mahtui myös ensimmäinen vierasvoitto Old Traffordilla neljään vuosikymmeneen. Sitten napsahti.
 
Syytä en vieläkään tiedä. Sen tiedän, että seura oli joulukuun jäljiltä tipahtanut sijalle 8. Paluu todellisuuteen, eli siihen pessimistiseen Harakka-kannattajan arkeen oli taas tulossa. Olihan seuraava kuukausi kuitenkin tammikuu, jonka siirtoikkuna toi jälleen kerran otsikoihin pelaajien lähtöhalut, sekä muut negatiiviset seikat. Nyt oli todella tärkeää, että joukkuetta tultaisiin vahvistamaan, sillä jo viime kesästä lähtien oli tiedossa joukkueen erittäin kapea rinki. Se ei vaan tulisi kestämään kevätpuoliskoa, jolloin Valioliigan ottelurumba alkaisi vetämään mehuja kovemmastakin tekijästä. 
 
Huhuista huolimatta ketään ei taaskaan saatu hankittua joukkueeseen. Joe Kinnear oli jo nyt viimeistään tuomittu todelliseksi epäonnistujaksi, jos ei sitä jo viime kesän jäljiltä ollut. Kapea rinki sai järkyttävän kovan kolauksen, kun seura tiedotti tähtipelaajansa Yohan Cabayen siirrosta PSG:hen vajaan 20 miljoonan punnan siirrossa. Cabayehan oli jo elokuusta lähtien julkisesti haikaillut isompiin ympyröihin. Ainoa asia mistä Kinnearia voi mahdollisesti kiittää onkin se, että mies onnistui taivuttelemaan Cabayen jatkamaan seurassa tammikuuhun asti. Ilman Cabayen panosta joukkue olisi putoamistaistelussa. 
 
Kannattajien haavoja suolattiin lisää helmikuun alun Tyne & Wear -derbyssä, josta Sunderland haki jälleen 0-3 vierasvoiton. Alan Pardew ei siis vieläkään saanut ensimmäistä voittoaan paikallispeleistä, nyt Sunderlandilla oli tilillään jo kolmas voitto putkeen näistä kamppailuista. Pari päivää myöhemmin seura ilmoitti Joe Kinnearin poistumisesta seurasta. 
 
Otteet derbyn jälkeen jatkuivat samoina, kun ensin tuli turpiin Chelsealta 3-0 ja sen jälkeen kotona Tottenhamilta 0-4. Näiden jälkeen joukkue kuitenkin alkoi osoittamaan heräilyn merkkejä. Ensin kaatui Aston Villa 1-0 ja sen jälkeen Hull vieraissa komeasti numeroin 1-4. Hull-ottelu muistetaan kuitenkin paremmin tuosta surullisen kuuluisasta Meyler-Pardew episodista, jossa lopputulos oli se että Pardew sai 7 ottelun rangaistuksen FA:lta. Kolme ensimmäistä ottelua meni stadion-kiellossa ja loput neljä toimitsija-kiellossa. Newcastle voitti vain yhden ottelun näiden seitsemän ottelun aikana (Crystal Palacea vastaan 1-0), ja loput se hävisi. Maalitilastot näyttivät Pardew'n pelikiellon päätyttä 2-15, siis seitsemään peliin. Huhtikuun 28. päivänä pääsi Pardew takaisin hommiinsa. Arsenal pöllytti vieraitaan numeroin 3-0.
 
Seuraavaksi edessä oli kauden viimeinen kotiottelu Cardiff Cityä vastaan. Ennen ottelua Newcastle United Supporters Trust -järjestö oli kehoittanut kannattajia poistumaan ensin 59. minuutin kohdalla, ja uudestaan 69. minuutin kohdalla. Noiden minuuttien merkityksestä ei ole itsellä vieläkään mitään tietoa, tai siitä miksi ulosmarssi järjestettiin kahteen otteeseen. Joka tapauksessa tunnelma stadionilla oli viiltävin ja äänekkäin vuosiin, kylmät väreet välittyivät kotisohville saakka. Mielenosoituksesta huolimatta Newcastle onnistui voittamaan ottelun 3-0 ja näin ollen sinetöimään Cardiffin kohtalon sarjaa alemmas. Kausi päättyi lopulta 2-1 vierastappioon Liverpoolia vastaan, joka oli mm. koko uransa Newcastlen listoilla olleen Shola Ameobin viimeinen Newcastlessa. Hattua päästä hienolle miehelle, jonka kausi jatkuu Nigerian mm-joukkueen kanssa Brasiliassa. Taso ei koskaan ollut kummoinen, mutta edusti kyllä aina sydän hihassaan.
 
Tiivistys. Kauteen lähdettiin top 10 tavoitteena. Siihen päästiin hiuksen hienosti, mutta tyytyväisiä ei ole muut kuin Pardew taustavoimineen, jotka saivat tavoitteen täyttymisestä bonuksen, sekä Mike Ashley, joka nettosi taas kerran sievoisen summan siitä, että seura pelaa taas kerran ensi kaudella Valioliigassa. Kun ajatellaan, että seura oli top 4-vauhdissa vielä joulukuun alussa, ei kymmenes sija ole todellakaan riittävän hyvä. Pari täsmähankintaa tammikuussa olisi voinut auttaa seuran kuuden parhaan joukkoon ja näin ollen Eurooppa liigaan, kenties korkeammallekin. Tavallaan sitä itse näen suunnan olevan vain ja ainoastaan ylös päin tästä.
 
 

UUSI KAUSI - TÄHTÄIN EUROOPASSA

 

Pitkään oli spekulointia Alan Pardew'n asemasta Newcastlen peräsimessä, mutta noin viikko sitten tuli varmistusta sille, ettei tätä tulla potkimaan ulos. Se on jotenkin uskomatonta, miten joku voi pitää vielä paikkansa seuran managerina tuommoisen tappioputken jälkeen, minkä Newcastle koki helmikuisen Hull-ottelun jälkeen. Näillä kuitenkin mennään, eikä tässä voi muuta kuin yrittää kannustaa joukkuetta, sekä sen manageria taustavoimineen. Siitähän tässä kannattamisessa on loppujen lopuksi kyse, ei kukaan halua edesauttaa oman seuransa rämpimistä, tai ainakaan itse en kuulu tähän kastiin.
 
Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen vain top 6-sijoitukseen. Se on todella haastava kilpailijoiden jatkuvan kehityksen takia, mutta kausi 2011-2012 sekä kuluneen kauden Everton ovat esimerkkejä siitä, että sinne on mahdollista päästä. Ilman rahankäyttöä sinne ei tietenkään päästä, joten paljon on kiinni Mike Ashleysta.
 
Kovasti on ollut puhetta Yohan Cabayen paikkaajasta, ja yleensäkin uusista hankinnoista. Ashleyn huhuillaan olevan valmis sijoittamaan seuran hankintoihin suuren summan rahaa, jopa Telegraph mainitsi 60 miljoonan arkusta. Uskokoon ken tahtoo, minä itse olen hieman skeptinen tuommoisten lukujen yhdistelyyn Mike Ashleyn Newcastlen kanssa. Sen sijaan 20-30 miljoonaa lienee realistisempi haku, josta suurin osa koostuisi Yohan Cabayesta saaduista rahoista. Fakta on kuitenkin se, ettei tuolla hintahaarukalla saada niitä 4-6 laadukasta hankintaa, joita seura kipeästi tarvitsisi. Näiden lisäksi rahaa tulee menemään rinkiä täydentäviin, kuten Ayoze Pérezin tai Jack Colbackin tasoisiin pelaajiin. Runko on edelleenkin laadukas, mutta ei se tule ensi kaudellakaan kestämään edes 38 liigaottelua. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että ykkösjoukkueeseen (eli käytännössä avauskokoonpanoon) tulee hankkia kaksi uutta hyökkääjää (kuten Lasogga & Lacazette), vasen laituri (Cabella pääsääntöisesti hyökkäävä keskikenttä, mutta pystyy tuolla pelaamaan), keskikentän pelinrakentaja (Rodwell tai Grenier) sekä oikea puolustaja (Micah Richards olisi loistava haku kyetessään tuuraamaan tarvittaessa topparinakin).
 
Yohan Cabayen ohella toinen viime kauden avainpelaaja, lainalla ollut Loïc Rémy ei tule jatkamaan Newcastlessa. Saman kohtalon kokee toinen lainamies, pahasti flopannut Luuk de Jong. Heidän lisäkseen ykkösjoukkueesta on jo poistunut Dan Gosling. Shola Ameobi tulee varmuudella poistumaan hänkin, toiveissa olisi myöskin Jonás Gutiérrezin, Gabriel Obertanin ja Sylvain Marveaux'n myynnit, heidän taso ei riitä. Ovat vaan turhaa tukkimassa nuorempien esiin marssia. Hatem Ben Arfa lienee suurin kysymysmerkki kesälle. Mies on ilmoittanut halukkuutensa jatkaa, mutta ilmeisesti tämä siltikin kaupitellaan muualle.
 
 

JOUKKUE KAUDELLE 2014-2015

 
Maalivahdit: Tim Krul (26), Rob Elliot (28)
Kenties tarvitaan uusi kirittäjä Tim Krulille. Krul on liigan eliitissä kunnossa pysyessään, Elliot sen sijaan on osoittautunut kelpo tuuraajaksi. Taustalla kasvavat parikymppinen Jak Alnwick sekä tuore U17-mestari Freddie Woodman, joka on saanut paljon kehuja. Nämä kaksi eivät kuitenkaan vielä lähelläkään Valioliiga-tasoa.
 
Keskuspuolustajat: Fabricio Coloccini (32), Mapou Yanga-Mbiwa (25), Steven Taylor (28), Mike Williamson (30)
Tilastot viime kaudelta eivät sitä osoita, mutta omasta mielestäni toppariosasto on kuitenkin ihan mallillaan. Toki Coloccini alkaa vanheta eikä Yanga-Mbiwakaan ole pystynyt vakuuttamaan pidemmillä jaksoilla. Williamson taisi ylisuorittaa viime kaudella, kun taas Taylor viettää suurimman osan kaudesta loukkaantuneena. Uusi toppari olisi tarpeellinen, hieman kuitenkin epäilen ettäkö sellainen hankittasiin, ellei sitten jotain myytäisi alta pois. Steven Caulker ja myöskin oikealla viihtyvä Micah Richards ollaan mainittu huhuosastolla, saattaa mennä kuitenkin vähän liian kalliiksi. Junioriosastolta löytyy Soccerroosin mm-joukkueeseenkin päässyt Curtis Good (21) sekä oman kylän kasvatti Remie Streete (19).
 
Laitapakit: Mathieu Debuchy (28), Ryan Taylor (29), Davide Santon (23), Paul Dummett (22), Massadio Haïdara (21)
Oikealle tarvitaan varamies Debuchylle, sillä Ryan Taylorin nykytasosta ei ole mitään tietoa liki kahden vuoden mittaisen loukkaantumisen jälkeen. Micah Richardsin hankinta vastaisi ongelmiin pystyessään pelaamaan oikean puolustajan lisäksi topparina. Vasen puolisko on ihan mallillaan. Davide Santonia huhutaan edelleenkin takaisin Italiaan, mutta tuskin vieläkään siirtyy. Tulevan kauden näkisin tälle henkilökohtaisesti aika tärkeänä Newcastle-uran jatkon kannalta, sillä tasaisuutta otteisiin on alettava löytymään, muuten on alettava etsimään uutta kotia. Dummett sai kuluneella kaudella yllättävän paljon vastuuta, kehittymisen varaa on kuitenkin vielä selvästi. Haïdara on Dummettia lupaavampi, mutta kärsinyt luvattoman paljon loukkaantumisista Newcastlessa.
 
Keskikenttä: Cheick Tioté (27), Moussa Sissoko (24), Vurnon Anita (25), Gaël Bigirimana (20), Haris Vučkić (21), Mehdi Abeid (21)
Yohan Cabayen jättämä aukko on järkyttävän suuri, eikä sitä tulla Newcastlen budjeteilla paikkaamaan. Jack Rodwell on huhutuista kiinnostavin vaihtoehto tuohon paikalle, vaikka loukkaantumisaltis pelaaja onkin. Myös Jack Colbackia ollaan huhuttu, tämä täyttäisi hyvin Dan Goslingin jättämän roolin vaihtopelaajana. Myös huhuttu Clément Grenier kelpaisi, mutta olisi huomattavasti Rodwellia kalliimpi. Cheick Tioté oli viime kaudella yksi Newcastlen parhaimmista. Sissoko ja Anita ovat niin ikään laadukkaita pelaajia, kumpikaan ei kuitenkaan pysty täyttämään sitä luovan pelintekijän roolia keskustassa, jonka Cabaye jätti. Nuorista Gaël Bigirimanan ja Haris Vučkićin tulevaisuus Newcastlessa on avoin. Mielenkiintoista nähdä nyt kesällä, miten Panathinaikosissa lainalla loistanut Mehdi Abeid saa vastuuta pre-seasonilla, ihan potentiaalinen pelaaja hänkin.
 
Laiturit: Hatem Ben Arfa (27), Gabriel Obertan (25), Sylvain Marveaux (28), Jonás Gutiérrez (30), Sammy Ameobi (22), Shane Ferguson (22)
Niin ikään äärimmäisen ohut alue. Jokaisen laiturin uran jatkuminen Newcastlessa on vaakalaudalla. Ben Arfaa en missää nimessä halua nähdä myytävän, vaikkei tällä olekaan kuin yksi vuosi enää sopimustaan jäljellä. Obertan ja Marveaux vaihtanevat todennäköisimmin seuraa kesällä, myös kevätpuoliskon Norwichissa lainalla olleelle Gutiérrezille etsitään uutta kotia. Sammy Ameobin ja Fergusonin taso ei vaan riitä, viettänevät ensi kauden lainalla. Moussa Sissoko sekä Yoann Gouffran kykenevät pelaamaan myös laidoilla. Montpellierin Rémy Cabella ollut eniten huhuissa.
 
Hyökkääjät: Papiss Cissé (28), Yoann Gouffran (27), Adam Armstrong (17)
Taas kerran alue, jonka kapeus on hälyttävää. Yksikään nimi ei ole tasoltaan kuuden parhaan joukkoon tähtäävän joukkueen tasoa. Cissé kannattaisi myydä vielä kun joku siitä saattaisi jotain maksaakin, mutta toisaalta ihan koko kalustoa ei kannattaisi uusia. Gouffran on hyvä ja monipuolinen pelaaja, joka iskee sen 5-10 maalia ensi kaudellakin. Kaksi kovan luokan tykkiä kuitenkin tarvitaan. Pierre-Michel Lasogga sekä Alexandre Lacazette eniten huhuissa, kun taas CD Tenerifen 20-vuotiaan Ayoze Pérezin siirto on lähes varma.
 

 

NYKYINEN AVAUSKOKOONPANO

 

KRUL

 

DEBUCHY----YANGA-MBIWA----COLOCCINI---------SANTON

 

SISSOKO------------TIOTÉ------------ANITA---------GUTIÉRREZ

 

CISSÉ-------------GOUFFRAN

 

 

Ja miltä se sitten syyskuussa toivottavasti näyttäisi:

 

KRUL

 

DEBUCHY-------RICHARDS--------COLOCCINI-------SANTON

 

SISSOKO------------TIOTÉ---------RODWELL--------CABELLA

 

LASOGGA------LACAZETTE

 

 

PRE-SEASON

 

13286409.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosiaan tänäänhän tuo otteluohjelma julkaistiin. Newcastle aloittaa taas kautensa Manchester Cityn kanssa, tällä kertaa kuitenkin St. James' Parkilla. Vastustajana pahin mahdollinen, mutta toisaalta taas Newcastlen edellinen häviö kotonaan pelaamassaan kauden avausottelussa on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1993, jolloin se hävisi St. James' Parkilla Tottenhamille. 

 

Maaliskuu näyttää aika hirvittävältä. Mikäli pahin skenaario toteutuu (putoamistaistelu), on toukokuu onneksi aika helpon oloinen.

 

 

ELOKUU
17.08.2014, kello 18:00 Manchester City (h)
23.08.2014, kello 14:45 Aston Villa (a)
30.08.2014, kello 17:00 Crystal Palace (h)

SYYSKUU
13.09.2014, kello 17:00 Southampton (a)
20.09.2014, kello 17:00 Hull City (h)
29.09.2014, kello 22:00 Stoke City (a)

LOKAKUU
04.10.2014, kello 17:00 Swansea City (a)
18.10.2014, kello 17:00 Leicester City (h)
25.10.2014, kello 17:00 Tottenham Hotspur (a)

MARRASKUU
01.11.2014, kello 14:45 Liverpool (h)
09.11.2014, kello 15:30 West Bromwich Albion (a)
22.11.2014, kello 17:00 Queens Park Rangers (h)
29.11.2014, kello 17:00 West Ham United (a)

JOULUKUU
02.12.2014, kello 21:45 Burnley (a)
06.12.2014, kello 17:00 Chelsea (h)
13.12.2014, kello 17:00 Arsenal (a)
20.12.2014, kello 17:00 Sunderland (h)
26.12.2014, kello 17:00 Manchester United (a)
28.12.2014, kello 17:00 Everton (h)

TAMMIKUU
01.01.2015, kello 17:00 Burnley (h)
10.01.2015, kello 17:00 Chelsea (a)
17.01.2015, kello 17:00 Southampton (h)
31.01.2015, kello 17:00 Hull City (a)

HELMIKUU
07.02.2015, kello 17:00 Stoke City (h)
10.02.2015, kello 22:00 Crystal Palace (a)
21.02.2015, kello 17:00 Manchester City (a)
28.02.2015, kello 17:00 Aston Villa (h)

MAALISKUU
04.03.2015, kello 21:45 Manchester United (h)
14.03.2015, kello 17:00 Everton (a)
21.03.2015, kello 17:00 Arsenal (h)

HUHTIKUU
04.04.2015, kello 17:00 Sunderland (a)
11.04.2015, kello 17:00 Liverpool (a)
18.04.2015, kello 17:00 Tottenham Hotspur (h)
25.04.2015, kello 17:00 Swansea City (h)

TOUKOKUU
02.05.2015, kello 17:00 Leicester City (a)
09.05.2015, kello 17:00 West Bromwich (h) Albion
16.05.2015, kello 17:00 Queens Park Rangers (a)
24.05.2015, kello 17:00 West Ham United (h)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosiaan kohta puoliin päättyy ensimmäinen pre-season ottelu Oldhamin vieraana. Uusista hankinnoista Cabellaa ei vielä tositoimissa nähdä, sillä mies palasi Korsikan auringon alle ansaitulle lomalleen. Oldham-ottelun avauskokoonpano:

 

Alnwick
Anita - S. Taylor - Yanga-Mbiwa - Dummett
Gouffran - Abeid - Colback - Aarons
de Jong ©
Armstrong


Vaihtopenkki: Woodman, Haidara, Streete, Satka, Bigirimana, Ameobi, Vuckic, Perez.

 

Tilanne tällä hetkellä 1-1, Siem de Jong iskenyt heti epävirallisessa debyytissään kaamean pommin ylähannuun!

 

https://vine.co/v/MQzVULKWuiO

 

 

*******************************

 

Vähän feikiltä näyttää, mutta tämmöinen tekele on tupsahtanut netin ihmeelliseen maailmaan:

 

nufcfans_newcastle_united_new_home_shirt

 

Kuvanlaatu toki älyttömän huono, mutten tykkää laisinkaan tuosta mustasta pizza-slaissista tuossa rinnuksilla. Se mikä tuossa näyttäisi olevan ainakin hyvää, on tuo ettei logoa enää ympyröi se valkoinen reunus, kuten vielä tulevan kauden vierasasussa ympyröi. Ilmeisesti elokuun puolella tuo kotiasu sitten vasta julkistetaan, todnäk samaan aikaan kuin kolmosasukin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossa parisen tuntia sitten päättyi Uuden-Seelannin kiertue, kun Wellington Phoenix kaatui 0-1 Yoann Gouffranin puskumaalilla 30 000 katsojan edessä. Seuraava ottelu onkin sitten ensi keskiviikkona Hillsborough'lla Sheffield Wednesdayn vieraana. Tuolloin kenties nähdään jo Daryl Janmaatia tai Rémy Cabellaakin tositoimissa.

 

Lyhyitä ensivaikutelmia uusista hankinnoista: 

 

- Siem de Jong on väläytellyt kaukolaukaustaan, tulee selvästi ottamaan ison roolin ensi kaudella. Joutui tänään vaihtoon alkuviikosta kipeytyneen jalkansa takia, toivottavasti ei ole vakavempaa.

- Jack Colback on juuri semmoinen puurtaja mitä odottaa sopi. Liikuttaa palloa nopeasti ja kyllä miehen otteista jo näissä harjoitusotteluista huomaa, miten paljon pelaaminen Newcastle Unitedille hänelle merkitsee. Vasta 24-vuotias, tulee olemaan jo tässä nykyisessä roolissaan (jokapaikanhöylä) tärkeä palanen uuden mallisessa Newcastlessa vuosien ajan, mutta tosiaan tuon ikäisenä kehittyminenkään ei ole vielä missään nimessä pysähtynyt, kenties kasvamista isompaan rooliin tapahtuu myös.

- Emmanuel Rivière ollut positiivinen yllätys, kun on vähän tuntemattomampi tapaus meikäläisellekin ollut. Vaikuttaa nähdyn perusteella juuri sellaiselta, jota tuonne kärkeen ollaan tarvittu. Todella nopea ja vahva jässikkä, joka osaa tehdä oikea-aikaisia juoksuja ja liikkuu muutenkin huomattavasti paremmin, kuin Papiss Cissé. On myös monipuolisempi, sillä pystyy ottamaan roolia myös target manina ja jakamaan palloa toiselle aallolle. Veikkaan että tulee yllättämään monet ensi kaudella.

- Ayozé Pérez on tekninen sekä hyvin liikkuva, ei kuitenkaan mielestäni sovi yhden kärjen taktiikkaan. Onnistuísi ehkäpä parhaiten second strikerinä, laidalla tämän ominaisuudet ehkä menisivät enemmän hukkaan. Kuitenkin, lupaavan oloinen tapaus, ei tämä valmis Valioliigaan kuitenkaan vielä ole.

 

Rolando Aarons on vielä pakko mainita erikseen. Todella vakuuttavaa menoa vasempana laiturina jälleen kerran, menee heittämällä ohi vastustajasta pelkän nopeutensa ansiosta. Myös end of product on ihan hyvällä tasolla, verrattuna esim. Sammy Ameobiin. Toivottavasti takareisi ei mennyt pahasti rikki, sen takia tämän aamun minuutit jäivät vähiin. On ehdottomasti yksi kirkkaimpia lupauksia Newcastle-junioreista Adam Armstrongin lisäksi. Nämä kaksi on sellaisia joiden voi ihan odottaa lyövän läpi jo ensi kaudella, etenkin jos pelaajarinki ei tästä tämän enempää enää syvene hankintojen muodossa. Potentiaalia näissä on ihan tulevaisuuden avainpelaajiksi.

 

Mapou Yanga-Mbiwan nykyiset otteet eivät vakuuta, minkä takia toivoisin uuden topparin vielä tulevan. Epävarmaa suorittamista edelleenkin, huomaa kyllä ettei miehen pääkoppa ole pelikentillä, taitaa itsekin haluta siirron takaisin Ranskaan. Ideaali tilannehan olisi, että tämä päästettäisiin lainalle. En kuitenkaan ihan täydellisesti luovuttaisi tämän suhteen. Tilalle hankittaisiin joku nuori, mutta valmis toppari, sillä keskuspuolustaja-tilanne on kuitenkin suhteellisen iäkäs, viimeistään vuoden päästä sinne pitäisi joku nuorempi tapaus hankkia. Hyökkääjä sekä toppari siis vielä toivelistalla, Yohan Cabayen korvaajaa tuskin tässä ikkunassa nähdään.

 

******************************

 

Uusia kuvia tulevasta kotipaidasta:

 

BtVXfEJIIAARUW_.jpg BtIzWZhIMAAeQmo.jpg

 

BtJNoFjCAAEcnts.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

MAGPIES-MH17.jpg

 

Kaksi Geordieta kokivat todella surullisen kohtalon. Kaksikko oli matkalla Uuteen-Seelantiin katsomaan suosikkijoukkueensa harjoitusotteluita, mutta Ukrainan yllä tapahtui mitä tapahtui. RIP.

 

On todella hienoa nähdä Newcastlen panostavan ensi kauteen. Itse kirjoittelinkin Arsenalin puolella, että näen Debuchy-siirron olevan hyödyllinen kaikille osapuolille. Janmaat on vähintäänkin pätevä korvaaja ranskalaiselle. Muuten joukkueesta on vain pyritty saamaan sitä deadwoodia pois. Shola Ameobi, Gosling, Amalfitano, Marveaux ja pian varmaan mm. Gutierrez sekä Ben Arfa eivät jätä joukkueeseen korvaamatonta lovea. Ben Arfa on toki sellainen pelaaja, jota olisin itse jaksanut katsoa Valioliigassa (jos nyt Ranskaan siirtyy) kauemminkin, mutta jampan ura ei ehkä kuitenkaan lähtenyt siihen lentoon, mihin potentiaalia oli. Vielä on toki aikaa.

 

Hyökkääjäosastolle löytyy nyt Riviere, Perez, Cisse sekä lupaavat junnut Armstrong & Campbell. Myös de Jong pystyy tuolla paikkaamaan. Keskikentän yläoksalle on lyödä de Jongin lisäksi Cabella, Gouffran. Alemmas sitten Sissoko, Tiote, Colback, Anita, Abeid ja Bigirimana. Puolustuskin kunnossa pysyessään ihan laadukas ja maalissa tietty Krul. 

 

Rivière

Cabella - de Jong

Colback - Tiote - Sissoko

Haidara - Coloccini - MYM - Janmaat

Krul

 

Luulisin Pardew'n lähtevän kauteen ihan perus 4231:llä, mutta todennäköisesti se näyttää ennemminkin joulukuuselta. Sissoko jatkaa varmaan tuolla oikeana laiturina, mutta vetää niin päästä päähän, että melkein voisi sanoa olevan alaoksalla. Cabella luistaa vähän puolustuspelaamisessa ja driftaa vasemmalta aika vahvasti keskustaan. De Jong ja Rivière sitten vähän kuin kärkipari. Tiote lienee varma valinta pohjalle ja vasemmalla puolella sitten joko Anita tai Colback. Puolustuksessa peluuttaisin ennemmin Haidaraa kuin Santonia. MYM:ltä on lupa odottaa kunnollista kautta, mutta Williamson ja Saylor kolkuttavat avauksen portteja.

 

Todellakin toivon, että Toon nousee Swansean ja West Hamin ohella haastamaan mm. Evertonia ja Tottenhamia kympin sakkiin. Southamptonin kohtaloa pajatson tyhjenemisen takia on hankala ennustaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään oli ChronicleLivessä valoitettu tuota Ben Arfan ja Pardew'n välistä bust-upia: Klik.

 

En nyt rupia tässä sen enempää jaarittelemaan, mutta tuo artikkeli vaan vahvistaa huhuja, miten huonosti Ben Arfaa ollaan kohdeltu kuluvan vuoden aikana Newcastlessa, oikeastaan jopa törkeästi. Kaikki vaan sen takia, että tämä oli ainoa (=rohkea) joka uskalsi avautua viime kaudella huonojen otteiden aikaan "tiimi-palavereissa". Pardew siis oli itse kysynyt, mikä pojilla oikein on kun ei homma luista. Kun totuuksia alkoi Ben Arfan suusta tulemaan, ei Pardew'n ego tätä kestänyt kuulla. Mitä järkeä kysyä pelaajistolta suoria mielipiteitä, jos ei itse suostu sulattamaan niitä negatiivisia, tai siis parannusehdotuksia? Sillat syttyivät tuolloin palamaan eikä niitä koskaan yritetty edes sammutttaa. 

 

Jotenkin tämän kesän hankinnat ovat taas saaneet helleaallon lailla kannattajakunnan päät pyörälle positiivisuudesta, ehkä yltiömäisestä sellaisesta. Eihän tässä olla loppujen lopuksi kuin hankittu korvaajia seurasta lähteneille. Korvattu siis tasonsa todistaneita pelaajia lupaavilla, mutta silti kokemattomilla (Valioliigaan nähden) tapauksilla. Olen totta kai tyytyväinen kesän hankintoihin, mutta onko joukkue kuitenkaan laadukkaampi, kuin se oli viime kaudella vielä Cabayen ja Rémyn ollessa seurassa? Managerina on edelleen se sama paskanuttu, joka tosiaan alkaa entistä enemmän vaikuttamaan todella epämiellyttävältä henkilöltä, itse jalkapallo-ottelun ulkopuolella.

 

Ei herranen aika miten pistää vihaksi, kun itsestään liikoja luuleva manageri lyttää joukkueen lahjakkaimman pelaajan, ja tunkee tämän reserveihin yrittäen jatkuvalla syötöllä tehdä pelaajan elämän koko ajan tukalammaksi erilaisin keinoin, jotta tämä lopulta anoisi siirtoa muualle. Eikä se Ben Arfa sieltä ulos ole tulossa, niin kauan kun Pardew on ruorissa. Tavallaan itsekkäästi toivon, että Hatem jaksaisi sinnitellä siinä toivossa, että managerin vaihdos koettaisiin jossain vaiheessa kautta silläkin riskillä, että se lopulta tarkottaisi bosman-siirtoa muualle vuoden päästä, eli vuoden verran kitumista reserveissä. Toisaalta taas tämänkaltaiselle henkilölle ei voi missään nimessä toivoa tämmöisen paskamyrskyn jatkuvan, joten toivottavasti mies löytäisi uuden & hyvän seuran itselleen pian.

 

****************************

 

Eilisessä pre-season pelissä Sheffield Wednesday kaatui vieraissa Ayozé Pérezin ainokaisella. Hieno sijoitus etualakulmaan Gabriel Obertanin vapauttavasta pystysyötöstä. Pelit jatkuvat viikonloppuna Schalke 04 Cupin muodossa Saksan maalla, ensin lauantaina Malagaa vastaan ja lopuksi sunnuntaina Schalkea vastaan. Loistavia mittareita kumpainenkin. Daryl Janmaatia tai Tim Krulia ei tositoimissa tänä viikonloppuna nähdä (mm-kisat), vaikka mukaan matkustivatkin. Cabellasta toivottavasti maistiaisia tulossa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen oli ensimmäinen peli Saksan maalla, josta Malaga otti 3-1 voiton Newcastlesta. Peli oli jo ensimmäisen puoliajan jälkeen 3-0, mutta Gabriel Obertanin laukaus toisella puoliajalla hienosteli lukemia Newcastlen kannalta. Mitäpä muuta tuosta nyt sanoisi, puolustus oli aivan sekaisin, eikä Steven Taylorin varaan voi kyllä enää laskea paljoakaan. Myös Coloccini oli tuuliajolla hänen parinaan.

 

Rémy Cabella debytoi 45 minuutin verran ekalla puoliajalla, eikä saanut vielä kovinkaan paljoa aikaiseksi. Taitavan oloinen kaveri ehdottomasti, mutta Valioliigassa jokaisesta pienestä hipaisusta ei tarvitse jäädä kieriskelemään ja huutelemaan, kuten eilen. Sen mies tulee oppimaan jahka totuttautuu liigan menoon.

 

Tänään sitten toinen sekä samalla kierroksen päättävä peli Saksassa, Schalkea vastaan kello 18:30 Suomen aikaan televisioituna. Pelin on jo pikkuhiljaa alettava luonnistumaan, joten toivottavasti tänään nähdään ihan eri Newcastle kuin eilen. Rolando Aarons avaukseen, kiitos!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokoonpano Schalke-peliin. Facundo Ferreyra heti vaihtopenkillä! Hyvä, että ajetaan nopeasti sisään joukkueeseen.  

 

Newcastle: Krul; Anita, Williamson, Coloccini ©, Dummett; Obertan, Sissoko, Colback, Aarons; Riviere, Gouffran
 

Subs: Elliot, Alnwick, Satka, Haidara, Yanga-Mbiwa, Taylor, Streete, Abeid, Vuckic, Cabella, Armstrong, Campbell, Perez, Ferreyra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alla vielä eilisen, upeat maalit. Kyllä on muuten nyt kovanluokan talentti tullut omista junnuista esiin Newcastlessa. Eilen 1+1 tehot ja muutenkin taas kerran loistavaa pelaamista ylöspäin Rolando Aaronsilta, 18-vuotiaalta Jamaikassa syntyneeltä vasemmalta laiturilta. Newcastlen Raheem Sterling?

 

Muutenkin hienoa, että nämä lukuisat nuoret, jotka ovat nyt näytönpaikkoja kesällä saaneet, ovat esiintyneet näinkin lupauksia antavasti (Pérez, Armstrong, Aarons, Haïdara, Satka, Abeid, ymym). Leveyttä alkaa heidän ansiosta olemaan joukkueessa todella hyvin.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yvmgKt45nhE

 

Miehen itsensä mukaan 0-2 maali ei ollut "huono keskitys", vaan haki tuota.

 

Huomenna sitten toiseksi viimeinen pre-season ottelu Huddersfieldiä vastaan. Siem de Jong saanee minuutteja missattuaan Saksan reissun, toivottavasti myös Janmaat. Huomenna nähtäneen vielä enemmän junnuja kentällä, kuin Saksassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

0,,10278~13016748,00.jpg

 

Tässä kävi taas "perinteiset" meikäläisellä tuon juuri julkistetun kotiasun suhteen, sillä eihän se nyt pelaajan päällä näytäkään niin huonolta, kuin aikaisemmista nettiin vuotaneista kuvista päättelin. Tietysti tuo Wonga-logo pilaa kokonaisuuden tässäkin tapauksessa, jos sen saisi sitten ensi kaudella mustavalkoisena tuon sinivalkoisen sijaan, niin ei pistäisi niinkään paljoa silmään. Mualivahdin asu ei kovin komea ole, menettelee.

 

Malliltaan "makkarankuori", liekkö tämäkin sitten jonkinasteinen savustuskeino Hatem Ben Arfan suhteen. ;) Steven Taylorille nyt ainakin tulossa pikadieetti. Selkämys tosiaan musta, eli valkoiset numerot/kirjaimet.

 

Kolmosasusta ei ainakaan vielä toistaiseksi ole julkisuuteen kuvia vuotanut. Olisikohan tämä vuosi sitten semmoinen, jona kolmosasua ei nähdä?

 

 

***********************************************************

 

Myös ensi kauden pelinumerot ollaan jaettu pelaajille:

 

1 Tim Krul
2 Fabricio Coloccini
3 Davide Santon
4 Ryan Taylor
6 Mike Williamson
7 Moussa Sissoko
8 Vurnon Anita
9 Papiss Cissé
10 Siem de Jong
11 Yoan Gouffran
13 Mapou Yanga-Mbiwa
14 Jack Colback
15 Facundo Ferreyra
16 Rolando Aarons
17 Ayozé Pérez
18 Jonás Gutiérrez
19 Massadio Haïdara
20 Rémy Cabella
21 Rob Elliot
22 Daryl Janmaat
23 Haris Vučkić
24 Cheick Tioté
25 Gabriel Obertan
26 Hatem Ben Arfa
27 Steven Tayor
28 Sammy Ameobi
29 Emmanuel Rivière
30 Mehdi Abeid
31 Jak Alnwick
32 Adam Armstrong
33 Curtis Good
34 Remie Streete
35 Adam Campbell
36 Paul Dummett
37 Lubo Satka
38 Gaël Bigirimana
39 Shane Ferguson
40 Olivier Kemen
41 Freddie Woodman

 

Eli Hatem Ben Arfan 10-paita Siem de Jongille. Kuitenkin ranskalainenkin saanut itselleen pelinumeron, Mathieu Debuchyn jättämän 26:sen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikö Luuk De Jong pelaakaan enää Newcastlessa?

Onhan tuo aikamoista kyykyttämistä, jos annetaan numero 10 jollekin toiselle ja tilalle joku 26. Onhan se pelaajalle vähän sellaista viestiä, että jos pääset joskus kentälle, tee mitä lystää, raavi vaikka persettäsi. Haukut saat kuitenkin.

Maalivahtipaita on joko aivan hirveä tai tosi ovela psykologinen veto. Sehän ikään kuin ohjaa pelaajat tähtäämään tuohon Wongaan eli suoraan maalivahdin syliin. Ja minä kun luulin että vain Warrior osaa suunnitella aivan sairaan hirveitä paitoja. Meinaan että ei se Sevillan punapaitakaan, jolla ne eilen pelasi, mitenkään häävi ollut. Poolin viime kauden vierasasu oli sitten jo pelkkä vitsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikö Luuk De Jong pelaakaan enää Newcastlessa?

 

Onhan tuo aikamoista kyykyttämistä, jos annetaan numero 10 jollekin toiselle ja tilalle joku 26. Onhan se pelaajalle vähän sellaista viestiä, että jos pääset joskus kentälle, tee mitä lystää, raavi vaikka persettäsi. Haukut saat kuitenkin.

 

Luuk palasi lainaltaan takaisin Borussia Mönchengladbachiin, josta siirtyi €5.5 miljoonan siirtosummalla PSV:hen. Olisihan se ollut hauska nähdä molemmat veljeksistä Newcastle-nutussa.

 

Kaiken lisäksi, että Siem sai tuon Ben Arfan 10-paidan, niin saa vielä jakaa kunnian varakapteenin nimikkeestä Cheick Tiotén kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän Ben Arfan tulevaisuus tietenkään ruusuiselta näytä Newcastlessa, mutta en pidä myöskään ihan täysin mahdottomana, etteikö mies sieltä reserveistä pystyisi vielä nousemaan ja vakuuttamaan AP:ta uudelleen, etenkin jos kovin kova loukkaantumissuma pääsisi yllättämään. Kyllähän Pardew'nkin pitäisi ymmärtää, ettei ihan jokaiselle pelaajalle tarvitse latoa niitä puolustusvelvotteita niin paljoa, kuten hän aikoinaan Ben Arfalle teki. Mielenkiinnolla seuraillaan, mitä mies onnistuu tekemään Rémy Cabellan kanssa....

 

Luupäähän se on, ja tuskin tulee kuitenkaan antamaan periksi, vaikka Ben Arfa olisi kuinka hyvässä fyysisessä kunnossa. Kyllähän näitä WTF-tapauksia löytyy uran varrelta esim. West Hamista, jolloin mm. Hayden Mullins piti Javier Mascheranon penkin puolella.

 

Toisaalta sitä toivoisi, että pääsisi jonkun Martinezin alaisuuteen, jossa saisi hyökkäävänä pelaajana keskittyä siihen hyökkäämiseen. Mutta toisaalta taas elättelen vielä toiveita, että mies Newcastlenkin paidassa vielä Valioliigassakin nähtäisiin. Pelinumero on kuitenkin annettu, vaikkakin nöyryytyksen kautta sekin. Toisaalta niin on myös yksin Argentiinassa harjoittelevalle Jonásille, ja tämä nyt ei ainakaan tule enää Newcastlessa pelaamaan peliäkään, muuten tämän sopimuksessa oleva optio lisävuodesta astuisi voimaan. Argon sopimushan päättyy ensi kesänä. 

 

***************

 

Liigacupissa vastaan asettuu Gillingham Ykkösliigasta. Vieraspeli siis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jees, itse cup-ihmisenä, toivon että näihin cuppeihin panostettaisiin!

 

Gillingham pitäis olla helppo vastus. Siihen vaan täysillä! Cupit on kuitenkin se ainoa ja helpoin tie tällä hetkellä menestykseen, ja Eurokentille.... Etenkin tää liiga-cup, johon ei kaikki suuremmat niin kovaa ehkä panosta? Sitten sekin, että jos pääset finaaliin, ja vastassa olikin joku Man C, on siinä silloin europelipaikka tarjolla jo pelkällä finaaliin pääsyllä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunnuntaina kello 18:00 se on vihdoin Newcastlenkin vuoro. Vastassa siis tietenkin Manchester City, jota vastaan avattiin viime kausikin, silloin vieraissa tuli turpiin 4-0 (tai jotain sen suuntaista). 

 

Pardew kertoi pressitilaisuudessa, että ottelu tulee liian aikaisin Cheick Tiotélle ja Siem de Jongille, joilla kummallakin on pientä vammaa, ei kuitenkaan vakavempaa. Davide Santon, Papiss Cissé sekä Ryan Taylor ovatkin sitten ainakin kuukauden verran sivussa.

 

Jotenkin tuntuu, että ainakin de Jong saatettaisiin nähdä kuitenkin penkillä. Mies on harjoitellut koko viikon ihan muun joukkueen mukana, joten uskoisin/toivoisin Pardew'n tarkoittaneen hänen kohdallaan, että avaukseen tästä ei vielä ole. Pardew'n puheisiin ei totta tosiaan ole täysi luottaminen koskaan, sillä esim. kaksi vuotta sitten kotiavauksessa Spursia vastaan Ben Arfan piti olla loukkaantuneena ja näin ollen kokonaan sivussa kyseisestä ottelusta, mutta niin vaan herra oli kuitenkin avauksessa ja ratkaisipa lopulta voitonkin Harakoille kyseisessä pelissä. Toivon mukaan Siem siis nähdään vähintään vaihtopenkillä. Miehen saldo Cityä vastaan on muutenkin hyvä, toissa kauden Champions Leaguessa teki kolme maalia Citizensiä vastaan alkulohkon peleissä.

 

Ehkä liiankin kova usko omiin tällä hetkellä. City oli kuitenkin surkea sen Valioliigan kenraaliharjoituksessa Community Shieldissä, myös muutama heidän avainpelaajistaan tod.näk. puuttuu mm-kisojen takia, siksi on aika positiiviset vibat huomisesta. Kuitenkin City on aina City eli vuodesta toiseen tykkää kairata Newcastlea vastaan varsin rumia lukemia, vaikkakin yleensä St. James' Parkilla ollaankin jääty pienempiin lukemiin.

 

Mielenkiintoista nähdä, miten tämä "uusi" Newcastle nyt hitsautuukaan yhteen ja ennen kaikkea, kuinka nopeasti. Potentiaalia yllätykseen kuitenkin mielestäni voisi ollakin.

 

Veikkaan Newcastlen avaavan seuraavalla:

 

----------------------------------Krul

Janmaat---------Williamson-------Coloccini-------Haïdara

--------------------------Anita--------Colback

Sissoko---------------------Cabella-----------------Gouffran

-------------------------------Rivière

 

Vaihtopenkillä: Elliot, Yanga-Mbiwa, Dummett, Abeid, Aarons, Pérez, Ferreyra

 

Etenkin penkki on kovin kokematon varsinkin näin pienen loukkaantumissuman keskellä, mikä alleviivaa edelleenkin parin lisävahvistuksen tarvetta, eli keskikentän keskustaan sekä ehkä tärkeimpänä se laadukas toppari. Hengitystä näiden suhteen ei kuitenkaan kannata pidättää, voi hyvinkin olla että kesän hankinnat olivat nyt tässä. Tai jos hankitaan, niin myyntejä pitää kuitenkin ensiksi tapahtua. Kuitenkin, toivottavasti ainakin Aaronsia nähtäisiin huomenna debytoimassa, ehkäpä kirkkain talentti tällä hetkellä joukkueesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NUFC (4-2-3-1): Krul; Janmaat, Williamson, Coloccini, Dummett; Anita, Colback; Sissoko, Cabella, Gouffran; Rivière

 

Penkki: Elliot, S.Taylor, Abeid, Obertan, Aarons, Perez

 

Ferreyra näköjään myös puolikuntoinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ligue 1 All Stars vs World All Stars päättyi sitten tylyihin 0-2 lukemiin. Tylyt sikäli, että Newcastle ansaitsi tästä kyllä ainakin sen pisteen ja nyt jäi vain luu käteen. Ekalla puoliajalla varovaista peliä ja Dzekon komean kantapää passin ansiosta pääsi City johtoon. Hyvä vastaus tuli Newcastlelta tauon jälkeen, mutta maaleja ei saatu aikaa, eikä niitä laadukkaita paikkojakaan hirveästi tullut. Keskelle olisi kaivattu de Jongia, kun oli liiaksi laitojen varassa hyökkääminen tänään. Siinä kuudentoista rajalla loppui vähän ideat kesken ja syötöt siitä oli luokattomia ja ensimmäiseen mieheen.

 

Oli joka tapauksessa paljon parempaa mitä uskalsin itse odottaa Newcastlelta tänään. Cabella väläytteli pariin otteeseen ja Rivierekin toisinaan väänsi ihan hyvin, ei jälkimmäiseltä nyt mikään hyvä peli, mutta lupauksia antava. Vaihdosta Ayoze oli näppärä kaveri ja oli pienestä kiinni ettei ensimmäisillä kosketuksilla heti upottanut palloa verkkoon. Aarons vaikutti ihan raakileelta Valioliigaan ja Obertan oli samaa vanhaa kuraa, miksei sitä jo ulosteta? Marveaux lähetettiin lainalle, joka nyt kuitenkin on paljon parempi peluri. No toisaalta siellä on HBA reserveissä joten ei ihan täydellä logiikalla mene nämä muutenkaan.

 

Jos tässä kaverit pysyy kunnossa niin pitäisi noita keskikastin joukkueita ja häntäpään sakkeja kaatua viikonlopusta toiseen, sen verran hyvältä näytti tuo peli ja onhan sieltä tulossa loukkaantuneita vielä pari kaveria avaukseen joten valoisalta näyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli tosiaan lupauksia antava esitys. Cityä nyt en kyllä millään ilmeellä pidä Newcastlelle minään mittarina tms., vaan voidaan sanoa että Harakoiden kausi alkaa vasta ensi lauantaina, Villan vieraana. Kurjaa, miten hyviä esimerkkejä nähtiin mm. siitä, miten käy jos puolustuksessa yksikin pelaaja nukahtaa Cityn kaltaista joukkuetta vastaan, useimmiten sen ollessa Coloccini. Se vaan rankaisee lähes joka ikisestä sille lahjoitetusta tilanteesta (pl. Dzeko 3. minuutilla). Mutta joo, tästä nyt on ihan turha mitään negatiivistä paskamyrskyä aloittaa, etenkään kun joukkue ei mikään surkea ollut. Kuitenkin aika uusi ryhmä kyseessä, ja suurin osa hankinnoista pelasi ne ensimmäiset Valioliiga-minuuttinsa tänään. Olisi voinut huonomminkin mennä tuon perusteella.

 

Rémy Cabellaa en pidä Yohan Cabayen korvaajana, vaikka MTV:n studiotiimi häntä sellaiseksi mainostikin. Edelleen sieltä keskikentän keskustasta puuttuu sellainen pelaaja (kuten Grenier), joka tekee ne ratkaisevat syötöt hyökkääjille semmoisiin paikkoihin, joista nämä eivät voi erehtyä, ollessaan samaan aikaan varma myöskin alaspäin pelattaessa. Tuntuu, että Colback & Tioté kaksikkokin, joka todnäk olisi sinne pohjalle se ykkösvaihtoehto, on auttamatta liian puolustava/puujalkainen. Hyvä esimerkki oli siellä ensimmäisellä puoliajalla se Colbackin pystysyöttö-yritys Rivièrelle, joka teki oikea-aikaisen juoksun siinä ja oli näin ollen todella hyvässä paikassa, mutta Jackin syöttö oli auttamatta liian kova, karaten päätyrajan toiselle puolelle. Kuitenkin kokonaisuudessaan todella pirteä peli Colbackilta.

 

Siem de Jong ei hänkään ole mikään Cabayemainen "deep-lying playmaker", vaan on enemmänkin second striker. Luovia passeja tai pelintekoa en tältä odota, vaan kylmäpäistä viimeistelyä eri etäisyyksiltä. Cabella on tällä hetkellä ainoa pelinrakennukseen kykenevä pelaaja nykyisestä ykkösjoukkueesta, mutta hänkin on kovin yksin jos joutuu ottamaan kaiken pelinrakentamisen omille, kapeille harteilleen.

 

Noin muutenhan Cabella pääsi minuutti-minuutilta peliin paremmin kiinni, ja väläytteli ajoin. Rivière oli hyvin yksin suurimman osan pelistä, toisaalta tuommoisen hieman konservatiisiven pelitavan ymmärtää Pardew'lta, toivottavasti jo ensi pelissä saa tukea enemmän muiltakin hyökkääviltä pelaajilta. 

 

Daryl Janmaat pelasi mielestäni ihan mukiin menevästi. Ajoittain oli sijoittunut heikosti, mutta kokonaisuudessaan positiivinen esitys, varmasti parantaa tuota osa-aluetta kokemuksen myötä. Ayozé yllätti minut tasollaan, kun tämä kuitenkin alunperin hankittiin reservi-joukkueeseen mutta hyvinhän tuo näyttäisi pysyvän miestenkin peleissä mukana. Rolando Aarons niin ikään debytoi, mutta tuntuu ettei oikein mies itsekään tiennyt, millä osin kenttää hänen täytyi pelata. Liian keskelle se lopulta ajautui. Näytti kuitenkin pre-seasonilla kovempiakin joukkueita vastaan, että pärjää. Hiljaista sisäänajoa tämän kohdalla, mutta jatkossa laitalinkkinä kiitos.

 

Ensi lauantaina toivottavasti siis de Jong, Ferreyra ja Tioté myös mukana. Sieltä pitäisi tämän päivän perusteella kyllä irrota ne kolme pistettä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei, en Siemiä kovin hyvin tunne joten meni ihan mutuiluna tuo, että auttaisi siinä keskustassa pelinrakentelussa. Mites siellä sitten saadaan kaverit mahtumaan kentälle, kun de Jong ja Tiote varmaan kiilaavat avaukseen?

 

Uutta Cabayea ei halvalla tästä maailmasta löydä ja Grenier pystyy kyllä Cabayen saappaat täyttämään mitä hyökkäämiseen tulee, mutta puolustaminen on Clementillä ihan eri tasolla ja tokkopa Pardew tällaista katselisi ja se söisi Grenierin luovuutta paljolti.

 

Sissoko pelasi maajoukkueessa oikealla laidalla timanttisesti ja voisi ottaa ensi peliin Cabellan paikan sieltä ja Remy sitten keskustaan luomaan sitä peliä, johon mies eittämättä kykenee, eri asia sitten viihtyykö mies siinä roolissa sitten. Saisi siinä roolissa ainakin enemmän vapautuksia puolustamisesta.

 

Colback oli myös hyvä tänään ja tässähän alkaa olemaan jo Pardew'lla ihan positiivinen ongelma, kun ei meinaa kaikkia pelaajia saada mahdutettua kentälle samaan aikaan. Nyt ei pitäisi tulla sitä parilta viime kaudelta tuttua tilannetta, että pari kaveria lasarettiin ja sitten sieltä tulee ihan täyttä sutta ja sekundaa kentälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Formaatti, kun kaikki on pelikunnossa, tulee ilmeisimmin olemaan 4-2-3-1, eli Sissoko oikealla, Cabella vasemmalla ja de Jong kymppinä. Cabella ei päässyt laidalla niin hyvin peliin mukaan, mutta kun siirtyi keskemmälle, alkoi miehen pelisilmä ja oivallukset ilmenemään paremmin, siksei tuo muodostelma ole ehkä kuitenkaan se ideaalisin, mutta kuitenkin Pardew vaikuttaa mieltyneen tuohon.

 

Itsehän peluuttaisin noilla pelaajilla Mixun joulukuusta, Cabella & de Jong kärjen alapuolella vapaine rooleineen, tai sitten 4-3-1-2, jossa kärjessä esim. de Jong ja Ferreyra, jolloin Cabella kymppinä. Tuossa formaatissa Sissoko voisi onnistua hyvinkin keskikentän oikean puolen pelaajana, jolloin pystyisi tekemään enemmän niitä tunnettuja juoksujaankin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin.... Eka peli tällä kaudella katottuna, ja FB:n ottelukeskustelussa sanoin about 18 min kohdalla että tää on 0-0.... No näinhan se oli. NUFC:lla oli mun mielestä enemmän pallon hallintaa ja tilanteita. Sama loppupäätelmä kuin FB:n porukan kera: tehotonta viimeistelyä ja erikoistilanteet surkeita!

 

Sentään avauspiste kuitenkin....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yliyrittämistä ja hyvin mielikuvituksetinta pelaamista etenkin hyökkäyspään pelaajilta, mikä näkyi sitten semmoisena pään seinään hakkaamisena Aston Villan tiivistä puolustuslinjaa vastaan. Rémy Cabella on vielä kovin köykäinen näitä lädijengejä vastaan, se näkyi tänään. Samanlaiseen, turhahkoon riplailuun / yksinyrittämiseen mies sortuu kuin esim. Ben Arfa. Tarkoituksena ei ole mitenkään mollata Cabellaa kahden liiga-pelin jälkeen, mutta tekemistä tietenkin riittää. Eiköhän tuosta kova tekijä ajan kanssa Newcastlelle kuitenkin kehkeydy.

 

Daryl Janmaat oli ehkä paras tänään, ylöspäin varsinkin loistava. Moitteitta hoiti puolustushommansakin. Williamson ajettiin kahden keltaisen myötä ulos, eli todnäk Saylor & Colo -kaksikolla ensi peliin Palacea vastaan. De Jong teki myös debyyttinsä, oli aika pimennossa poislukien se huikea tilanne viime minuuteilla, jossa ampui hyvästä paikasta kuitenkin liikaa Guzania päin. Riviere oli taas ihan liian yksin, tarvii enemmän tukea. Jospa sitä tulisi sitten SdJ:n muodossa tulevaisuudessa, tai sitten Ferreyran, jota ei tänäänkään vaihtopenkillä nähty.

 

Asiasta kolmanteen, vanha kunnon Neil Warnock kertoi BT Sportin studiossa Pardew'n kertoneen tälle ottelun jälkeen, että huomenna tulisi kesän 10. hankinta. Ken lienee hän...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joops oli taas tehotonta touhua siellä hyökkäyksessä. Toki olihan siinä parit paikat, mutta Williamson ja Gouffran veti pallosta ohitse ja De Jongilla ja Ayozellakin loppui vähän taidot kesken. Kaikki menee hyvin, kunnes tullaan 20 metrin päähän maalista jolloin kaikki liike loppuu ja sitten siitä ei tule yhtään mitään. Riviere näyttää liikkuvan aika vähän, mutta ilmeisesti se on Pardew'n ohjeistusta, että pitää seisoa siellä boksissa, mutta kun sinne ei sitä palloa saada ei niin millään.

 

Cabellalta vähän heikompi peli ja huomasi, että fysiikalla siinä pari kertaa mies torpattiin ja sitten heikkoa viimeistelyä ja parit heikot keskitykset, kun oli hyvältä näyttävä tilanne tulossa. Pitää miehen vielä opetella miten siellä Englannin kentillä palloa potkitaan. Sissoko menee nykyisellä tontillaan mielestäni ihan hukkaan ja Gouffranin voisi penkittää, kun ei se hyökkäyspäähän ole niin kova kaveri kuin sietäisi, mutta tietäähän tuon, että miestä pidetään siellä, koska puolustaa tunnollisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä mahtaa olla tämän tuodaan 10 uutta pelaajaa per kausi hyöty jalkapallojoukkueelle Newcastle United? Ja montako on lähtenyt. Debuchy ja Sh. Ameobi nyt ja Ba puolitoista kautta sitten. Gutierrez oli lainalla viime kaudella. Enempää en muista. Ai niin Cabaye tietysti.

 

Jos nyt selvennän, niin Andy Carrollin myynnin jälkeen on tullut joku 10 äijää per kausi, siltä ainakin tuntuu. Ja sen kauemmaksi ei tartte mennäkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×