Jump to content
Sign in to follow this  
KyyhkyBoy

Valencia CF 2014-2015

Recommended Posts

escudo-valencia-cf-386x216.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nopea kertaus menneestä kaudesta

 

Kausi alkoi muutoksilla valmennusportaassa, kun päävalmentajaksi palkattiin odotetusti entinen Valencian pelaaja Miroslav Djukic.

 

Kausi pelikentillä starttasi aikamoisella vuoristoradalla. Eurooppa-liigassa tulosta tuli hyvin, mutta La Ligassa nähtiin aikamoisia pohjakosketuksia. Djukicin kokemattomuus näkyi tuloksissa, eikä suurin osa pelaajistakaan suorittanut seuran vaatimalla tasolla. Tästä seurasi myös erilaisia kärhämiä pelaajien ja valmentajan välillä. Eniten mediahuomiota näistä taisi saada Adil Ramin ja Djukicin yhteenotto jonka seurauksena Rami lähtikin sitten tammikuussa lainalle Milaniin. Ramilla taisi olla jotain skismaa myös muiden joukkueen pelaajien kanssa. La Ligassa sijoitus oli joulun tienoilla valunut keskikastiin ja sen huonommalle puolellekkin, joten ei ollut ihme että Djukic sai lähteä joulun alla.

 

Tilalle värvättiin entinen Barca-peluri Juan Antonio Pizzi. Argentiinalainen toikin mukanaan uusia tuulia joukkueeseen, ja sai kauden mittaan kannattajien tuen ja pelaajien luoton puolelleen. Mies nosti ennennäkemättömän paljon omia junnuja mukaan kokoonpanoon ja välillä nähtiinkin väläyksiä jostain mitä ei oltu nähty sitten Benitezin ja Cuperin päivien. Tammikuun alla matka Copa del Reyssä katkesi Atleticon käsittelyssä, mutta Eurooppa-liigassa oltiin menossa jatkoon lohkosta. Liigassa Pizzillä oli iso urakka korjata Djukicin ryhmän tekemiä virheitä ja yrittää saavuttaa edes paikka eurokentille ensi kaudeksi. Lopulta alkukaudesta sössityt pelit kostautuivat liian isoiksi virheiksi eikä eurokentille ollut lopulta asiaa ensi kaudeksi.

 

Valencia-celebrate.jpg

 

Suurilta osin kausi oli synkkä. Mutta noita mainitsemiani väläyksiä voidaan pitää lupaavina. Kauden huikeimpina hetkinä voidaan pitää upeaa 3-2 -voittoa Camp Noulta, upeita nousuja Baselia ja Sevillaa vastaan (vaikka jälkimmäinen katkerasti päättyikin) ja miksei myös loppukauden 2-2 -tasuria Bernabeulta. Nuo pelit osoittivat sen että jengistä löytyy potentiaalia, mutta joukkueen pitää vielä oppia voittamaan sellaiset pelit jotka pitääkin voittaa. Lepsuiluja heikompia jengejä vastaan nähtiin kauden aikana aivan liikaa.

 

Juuri noin viikko sitten viimeinkin saatiin pitkä ja kivulias seuran myyntiprosessi ainakin loppusuoralle, sillä singaporelainen liikemies Peter Lim osti seuran enemmistön itselleen. Lim sai äänestyksessä itselleen täyden tuen, kaikki 22 seuran päätäntämiehen äänestivät häntä uudeksi omistajaksi. Tuo on aika lupaavaa, ja isoa kannatusta nauttiva seurapresidentti Amadeo Salvo sai taas yhden sulan lisää hattuunsa.

 

Lim on luvannut että uusi Mestalla valmistuu viimeistään vuonna 2019. Lisäksi hän on luvannut noin 60 miljoonaa euroa pelaajasiirtoihin. Samalla singaporelainen on luvannut että seuran jättimäiset velat selvitetään Bankian kanssa. Ilmeisesti Lim näistä suostuu suurimman osan maksamaan. Mediaseksikkäin osa-alue eli pelaajasiirrot ovat olleet puheenaiheena. Lim osti jo ilmeisesti aikaisemmin portugalilaiselta superagentilta Jorge Mendesiltä oikeudet Benfican Andre Gomesiin, Rodrigoon ja Ezequiel Garayhin. Ilmeisesti Lim ja Mendes ovat aika hyvissä väleissä, ja ei ole ensimmäinen kerta kun Mendesin pelaajia Valenciaan järkkäillään. Mm. Postiga ja Vezo ovat Mendesin miehiä. Rodrigon siirto näyttää olevan tällä hetkellä aika lähellä, mutta enemmän kaipaamani Garay taitaa lopulta päätyä Zenitiin seuran velkaongelmien vuoksi. Siirtohuhuissa ovat viime aikoina pyörineet sellaiset nimet edellämainittujen lisäksi kuin Aleix Vidal ja Fred. Please no...

 

Tämän hetken pelaajisto

 

Päävalmentaja:

Juan Antonio Pizzi

 

Pizzi tuli joukkueeseen sen ollessa syvimmällä missä se on pitkään aikaan ollut. Objektiivina oli kääntää joukkueen kurssi vielä sellaiseen lentoon että Eurooppaan päästäisiin. Tämä ei lopulta täyttynyt, mutta hienot esitykset isoissa peleissä ja etenkin Eurooppa-liigassa takasivat sen että Pizzi saa jatkaa projektiaan myös ensi kaudella. Onkin mielenkiintoista nähdä millaiseen lentoon argentiinalainen saa lepakkolauman, kun joukkueella on aikaa hioa kuvioitaan kesällä.

 

Maalivahdit:

Diego Alves, Vicente Guaita, Jaume Domenech

 

Diego Alves vakiinnutti ykköstorjujan paikan itselleen tällä kaudella hyvillä otteillaan ja ei voi muuta kuin ihmetellä miten kaveri ei mahtunut Brasilian kisajoukkueeseen. Toivottavasti miehelle järjestetään jatkosopimus äkkiä käteen sillä hän on yksi tärkeimmistä palasista joukkueessa. Brassi itse haluaisi jatkaa joukkueessa joten hyvä niin.

 

Guaitan ura meni tällä kaudella massiiviseen alamäkeen. Kauden alkaessa odoteltiin että Guaita nappaisi viimein ykköstorjujan paikan itselleen, mutta karmeat virheet jotka paikoittain maksoivat otteluita maksoivat myös Guaitalle ykköstorjujan paikan. Luultavasti lähdössä kesällä, jos löytää seuran itselleen.

 

Domenech toimi joukkueen kolmosvahtina. Valencia Mestallan riveissä tuli paljon vastuuta ja mitä olen kuullut niin kaveri on pelannut aika lupaavasti. Kun Alves oli sivussa keväällä suurin osa faneista toivoi että Domenech pääsisi näyttämään maalilla mutta aivan vielä ei ollut sen aika. Ensi kaudeksi olisi hyvä olla kokeneempi kakkosveskari kuin Domenech jos Guaita lähtee, mutta Jaume olisi kyllä mielenkiintoista nähdä maalilla.

 

Puolustus: Jérémy Mathieu, Víctor Ruiz, Ricardo Costa, Philippe Senderos, Rúben Vezo, Juan Bernat, José Gayà, João Pereira, Antonio Barragán, Aly Cissokho, Nicolás Otamendi, Adil Rami, Andrés Guardado

 

Mathieu pelasi huikean hyvän kauden ja vakiinnutti paikkansa avauksessa. Faneilta tuli vielä kauden jälkeen tunnustus vuoden pelaaja -palkinnon muodossa. Ehdotonta kapteenimateriaalia ensi kaudelle. Suuremmat seurat kuten Barcelona ja Bayern Munchen ovat yrittäneet ranskalaista kosiskella mutta mies näyttää olevan aikamoinen Valencianista kun hän itse on sanonut ettei ole halukas itse siirtymään muualle.  :thumbsup1: Nyt kun seuran talous on edes jonkinlaisella pohjalla niin voi olla että näitä kauden parhaita pelaajia ei tarvitsekaan pakolla myydä pois.

 

Ruiz jäi aika vähälle peliajalle johtuen miehen loukkaantumisista ja siitä että seurassa toppareita piisasi. Aika varma lähtijä ensi kesänä.

 

Costa kantoi kapteeninnauhaa tämän kauden. Miehen kankeus ja virhealttius lisääntyivät kauden edetessä joten voi olla että miehen osoite ei enää Valenciassa ole kesän jälkeen, etenkin kun sieltä on Otamendi luultavasti tulossa.

 

Senderos oli pakollinen huumorihankinta viime tammikuun siirtoikkunasta. Paikoittain karmaisevia virheitä, mutta persoonana tuntui olevan ihan mukava jamppa. Ehti kuitenkin jo sanoa hyvästit Valencialle Twitterissä, joten aika varmaa on ettei sveitsiläistä enää ensi kaudella Valenciassa nähdä. Osa huokaa varmasti tässä vaiheessa helpotuksesta.

 

Vezo paikkasi silloin kun tarvittiin, mutta nuori toppari tarvitsee vielä lisää kokemusta. Huhut ovat viemässä häntä Elcheen lainalle ensi kaudeksi, seuraan josta on muodostumassa aikamoinen ystävyysseura Valencialle. Mieleen miehestä jäi se että taisi iskeä debyytissään voittomaalin lisäajalla.

 

Juan Bernat oli hyvä löytö Pizziltä ja hänen alaisuudessaan hän vankisti asemansa vasempana laitapuolustajana. Lupaavan ex-laiturin perässä ovat olleet isommatkin seurat, joten toivottava on taas ettei näitä joukkueen tärkeitä palasia viedä pois. Bernatin pitää parantaa vielä puolustuspeliään, mutta hyökkäys on ainakin mallillaan. Kauden aikaan tulikin monesti fanien keskuudessa todettua että Alba who?

 

Gayà on jatkoa hyvistä Valencian junnumyllystä läpi tulleista vasemman puolen laitapakeista. Mielestäni pätevä korvaaja Bernatille, joka pääsi pelaamaan silloin tällöin. Ei yhtä hyvä hyökkäyspäähän, mutta vasta 19-vuotiaasta peluristahan tässäkin puhutaan.

 

João taisteli peliajasta oikean pakin tontilla Barragánin kanssa ja voitti tämän kilpailun loppukaudesta. Benfica on huhujen mukaan ollut kiinnostunut, mutta itse toivoisin myös että Pereira jatkaa seurassa ensi kaudellakin.

 

Barragán pelasi loppukaudesta oikealla laidalla Pereiran pelatessa oikeana puolustajana. Silloin tällöin nähtiin Antoniolta hyviä esityksiä, etenkin keskitysten taso parani kauden edetessä huimasti. Loppukaudesta oli kuitenkin aika näkymätön. Jatko on auki.

 

Cissokho pelasi kauden lainalla Liverpoolissa ja nappasi sieltä Valioliigan mitalin. Tulevaisuutta lepakkolaumassa ei kuitenkaan taida olla, joten myytäneen kesällä. Jossain paketissa Cissokhoa on suollettu Milaniin yhdessä Ramin kanssa.

 

Otamendi hankittiin tammikuun siirtoikkunassa Portosta ja lähetettiin heti lainalle Brasiliaan Atletico Mineiron riveihin johtuen suuresta topparimäärästä. Miehen pitäisi liittyä joukkueeseen ensi kaudeksi ja luulisin että tulee olemaan avauksen toppari Mathieun rinnalla. Jotain juttuja luin että kaveri oli jo niin tykästynyt Brasiliaan ettei haluaisi ollenkaan pois... Toivottavasti nämä ovat vain huhuja.

 

Rami ajautui riitoihin Djukicin ja muidenkin pelaajien kanssa jo syksystä ja näin ollen lähetettiin lainalle Milaniin. Galliani ei ole valmis miehestä montaa miljoonaa pulittamaan joten saa nähdä minne lopulta päätyy, mahdollisina kohteina ovat olleet mm. Arsenal ja Marseille. Jatko Valenciassa hyvin epätodennäköinen.

 

Guardadon otteet eivät syksyn aikana häikäisseet ja näin ollen mies pelasi kevätkauden Leverkusenissa. Sielläkään suurta menestystä ei tullut sillä joukkue ei osto-optiotaan käyttänyt. Huhut vievät ensi kaudeksi Meksikoon. Valenciassa mies ei tule enää mitä luultavammin pelaamaan.

 

Keskikenttä:

Oriol Romeu, Javi Fuego, Dani Parejo, Seydou Keita, Míchel, Pablo Piatti, Federico Cartabia, Sofiane Feghouli, Éver Banega, Carles Gil, Jonathan Viera, Rodrigo De Paul

 

Romeu pelasi kauden lainalla Chelseasta. Mies oli etenkin alkukaudesta hyvä, mutta loukkaantumiset tuhosivat Romeun loppukauden. Kovasti on pohdittu että pitäisikö Romeu ostaa. Loukkaantumisia on tullut aika paljon, joten se riski on tietysti olemassa.

 

Fuego pelasi hyvän kauden keskikentän pohjalla. Pelaajana luotettava ja jatkanee varmasti ensi kaudellakin sillä on Pizzin suosiossa. Sympaattinen kaveri.

 

Parejo oli kauden läpimurtoja. Meni noin puolitoista vuotta että hänet saatiin sopeutumaan Valenciaan, mutta viimein peli alkoi tuottaa hedelmää. Toimi pelinrakentajana hienosti ja pelasi kovia minuutteja. 25 miljoonaa on hinta mitä hänestä pitäisi pulittaa jotta lähtisi mihinkään kesällä, ainakin Atletico ja Liverpool ovat olleet kiinnostuneita. Taloustilanteen parannuttua voikin toivoa että kaveri jatkaisi ensi kautena.

 

Keita hankittiin tammikuussa Kiinasta ja monet arvuuttelivatkin miehen pelikuntoa. Ei jäänyt arvuutteluksi, sillä malilainen varmisti avauksen paikan itselleen 34-vuotiaana. Vuoden jatkosoppari allekirjoitettaneen, sillä Rufete ja Pizzikin jatkavat valmennusryhmässä. Tuo kokemusta jengiin.

 

Míchel oli koko kauden ajan aika kehno eikä oikein päässyt näyttämäänkään kunnolla. Luultavasti lähtee kesällä.

 

Taskuraketti Piatti paranti peliään kevään edetessä. Oli myös loukkaantuneena osan kaudesta. Huhut vievät ensi kaudeksi lainalle Argentiinaan Racing Avellanedaan osana sopimusta joka tehtiin Rodrigo De Paulin hankinnassa.

 

Fede teki läpimurtonsa edustusjoukkueeseen kun Pizzi nosti uusia nimiä jengiin. Taitava laituri joka aika ajoittain väläytteli. Omaa hyvän tekniikan. Lainapesti luultavasti edessä ensi kaudella.

 

Soso Feghouli äityi keväällä hyvään vireeseen ja oli tärkeä osa joukkueen hyökkäystä. Algerialaisen jatko ensi kaudella on todennäköistä vaikka kosiskelijoita MM-kisojen jälkeen saattaakin riittää.

 

Banega pelasi kevään laidalla Argentiinassa. Miehelle ei oikein ole käyttöä nyt kun Parejo on tuon playmakerin roolin itselleen ottanut. Jatko aika fifty-fifty.

 

Gil taas pelasi koko kauden lainalla Elchessä. Väläytteli siellä ajoittain ja herätti Evertonin kiinnostuksen. Luultavasti Carles nähdään ensi kaudella Valencian nutussa ja hyvä näin. Tätä ovat monet kannattajatkin odottaneet.

 

Jonathan Viera pelasi lainalla Rayossa koko kauden. Peliaika hiipui olemattomiin kevään aikana siellä ja jatko Valenciassa on aika epätodennäköinen.

 

Rodrigo De Paulin siirron järkkäili Ayala Argentiinan reissullaan. Kyseessä on pelaaja, jota on luonnehdittu mm. lupaavimmaksi argentiinalaiseksi viiteen vuoteen. Ensi kaudella mies pääsee todistamaan taitojaan Euroopassa.

 

Hyökkäys:

Eduardo Vargas, Jonas, Paco Alcácer, Vinícius Araújo, Dorlan Pabón, Hélder Postiga

 

Vargas tuli tammikuussa lainalle Napolista ja sai suuresti vastuuta. Vastapalveluksena tuli aika paljon tuhnuilua helpohkoissakin maalipaikoissa. Pizzi kuitenkin luottaa mieheen ja haluaisi hänet myös ensi kaudeksi. Napolin hintalappu miehelle on kuitenkin melko suolainen. Pitää myös muistaa että chileläisellä on paljon potentiaalia, kaverihan oli joskus Etelä-Amerikan lupauksista se numero kaksi heti Neymarin jälkeen. Euroopassa ura ei ole oikein ottanut tuulta alleen. Saa nähdä miten jatkon kanssa käy, itseä ei ainakaan harmittaisi vaikka Vargasia ensi kaudella ei nähtäisikään.

 

Jonas hyytyi ja huononi kevätkaudella. Syksy meni aika lupaavastikin. Pacon ja Vargasin avauspaikkojen jälkeen Jonas oli keväällä yleensä penkillä. Luultavasti lähtee kesällä, Corinthians on ainakin ollut kiinnostunut. 

 

Paco oli yksi kauden hienoimmista läpimurroista. Pizzi antoi vastuuta ja Paco vastasi huutoon maaleilla upeilla esityksillä. Ensi kaudella myös luultavasti avauksen kärki.

 

Vinícius oli tammikuun hankinta Cruzeirosta. Yleensä brassi joka syrjäytti Otamendin rosterista löytyi katsomon puolelta. Kovasti hankintaa ihmeteltiinkin kevään aikana. Lainapesti luultavasti Elcheen odottaa ensi kautena.

 

Pabón teki muutaman liigamaalin syksyllä ja lähti Brasiliaan lainalle tammikuussa. Floppasi yhdessä toisen kärkihankinta Postigan kanssa eikä jatkoa ole Valenciassa tulossa kolumbialaiselle.

 

Postiga hankittiin kesällä kärkeen, mutta eipä mies oikein mitään tarjonnut. Lazioon lainalle tammikuussa ja näyttää olleen siellä melkein koko kevään sivussa loukkaantumisen vuoksi. Jatkoa ei tälle floppihankinnalle ole myöskään tulossa.

 

Muutamat sekavat mietteet

 

Ensi kaudella on siis mielenkiintoista nähdä miten Pizzi saa joukkueen pelaamaan. Argon pelityyli suosii suoraviivaisia pelaajia ja niitä onkin yritetty joukkueeseen saada. Myös pallonhallintapeliä on Pizzi painottanut. Yleisin taktiikka on ollut 4-2-3-1, joka voisi ensi kaudella ehkä näyttää tältä:

 

Alves

João - Otamendi - Mathieu - Bernat

Parejo - Keita

Feghouli - HANKITA (Rodrigo?) - HANKINTA

Paco

 

Nyt kun kabinettitaistelut ovat loppusuoralla niin voidaankin ehkä hieman pohtia ensi kauden tavoitteita. Lim on sanonut että haluaa jengin neljän parhaan joukkoon ensi kaudeksi. Ensi kaudella jengi voikin keskittyä vain liigaan, sillä europelit eivät ole rasitteena. Tämä onkin tavallaan hyvä asia lepakoille. Ehkäpä sitä valoa on viimeinkin näkyvissä siellä tunnelin päässä.

 

Tällainen rustailu tuli kirjoitettua näin yön kuluessa. Keskustelu on avoin, vaikka en uskokaan että tästä kovin aktiivinen ketju tulisikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rodrigo De Paulin siirron järkkäili Ayala Argentiinan reissullaan. Kyseessä on pelaaja, jota on luonnehdittu mm. lupaavimmaksi argentiinalaiseksi viiteen vuoteen. Ensi kaudella mies pääsee todistamaan taitojaan Euroopassa.

 

Näin yhden Racingin pelin tässä pari kuukautta sitten. Tuo De Paul oli kyllä todella hyvä siinä pelissä. Nopea, taitava ja yllätyksellinen. Voi toki ottaa aikansa, että sopeutuu kovempaan liigaan, mutta ainesta kyllä on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt se on varmaa.

 

imagen42032d.jpg

 

Enzo Pérez to join

 

Argentinian passes medical, goes straight to training

 

​Valencia Club de Fútbol and SL Benfica have reached an agreement for the transfer of Enzo Nicolás Pérez, on a permanent deal that will be made official on January 2nd, 2015.

 

The Argentinian international arrived at Valencia airport late last night, and passed his medial this morning (Tuesday) under the supervision of the Valencia Club de Fútbol medical team.

 

The Argentinian international spoke briefly at the city's Manises airport after a long day of negotiations and flights, declaring "I am happy to be joining Valencia CF."

 

"I want to thank all the people who have come out to welcome me here," said the midfielder, who was greeted by fans at the airport. "Let's hope that this continues forward," he added.

 

You can see footage of him passing through arrivals, and making these comments (in Spanish), in the video above.

 

Immediately after passing his medical, Pérez travelled straight out to the facilities at the Ciudad Deportiva to make himself available to VCF manager Nuno.

 

Whilst it was a first session with the club for Pérez, he is familiar with many of his teammates -in particular with good friend and fellow Argentine Nícolas Otamendi, and former Benfica teammates Rodrigo and André Gomes.

 

Pérez will be officially unveiled at Mestalla on Friday January 2nd.

 

8,000 kannattajaa toivottivat Enzon tervetulleeksi Mestallalle

 

________________________________________

 

 

Voisin yrittää luvata, että kevätkausi tulee seurattua enemmän Valenciaa. Voi olla kuitenkin, että tulee jäämään vähäiseksi, kun niin paljon muutakin.

 

Vuoteen 2014 mahtui monta hienoa osumaa:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään tulee herkkua Valencian suunnalta ja Enzo Pérez tekee mahdollisesti jo debyyttinsä Real Madridia vastaan. Ottelu alkaa 18:00.

 

Javi Fuego on pelikiellossa ja tuossa olisi saumat Pérezille samantien paikkaan avauskokoonpanossa, mutta tuon paikan saattaa ottaa myös Filipe AugustoSofiane Feghouli saattaa olla tänään lepovuorossa ja Rodrigo aloittaisi oikeana laitahyökkääjänä.

 

Jos täällä joku nyt matsin sattuisi katsomaan, niin suosittelen pistämään tarkkailuun vasempana laitapuolustajana pelaavan 19-vuotiaan espanjalaisen José Luís Gayàn. Todella nopea, taitava ja lahjakas lupaus, jonka voisi uskoa nousevan pian suuremmankin yleisön tietoisuuteen kuten tekivät myös Jordi Alba ja Juan Bernat.

 

Valencia CF (4-3-3)

Piatti - Negredo - Rodrigo

Gomes - Pérez - Parejo ©

Gayà - Otamendi - Mustafi - Barragán

Diego Alves

 

Real Madridilta sivussa ovat Marcelo ja Luka Modric.

 

Real Madrid (4-3-3)

Ronaldo - Benzema - Bale

Isco - Khedira - Kroos

Coentrão - Ramos - Pepe - Carvajal

Casillas ©

 

Real Madrid on ennätyksellisessä voittoputkessa sekä suosikkeja tässäkin ottelussa. Valencialla on historia puolellaan, sillä espanjalaisseuroista Valencialla on eniten voittoja Real Madridista - 42 kappaletta. Lähihistoriassa tosin ei ole ollut yhtä valoisaa, kun Valencia ei ole onnistunut nappaamaan voittoa 10 viimeisestä kohtaamisesta. Vieraissa on suju hieman paremmin, sillä kotonaan ollaan taivuttu tappioon viidesti putkeen.

 

Nyt kuitenkin uudet tuulet puhaltaa ja niiden siivittämänä Valencia taistelee kotonaan tasapelin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi ***tujen kevät... Kirjoita sitä sitten puolentoista tunnin verran viestiä tänäisestä ottelusta, joukkueen nykytilanteesta ja pelaajistosta, jne. Loppu häämöttää ja tietokone kusahtaa... Että voi harmittaa tällainen. No, hieman lohduttaa, että ei sitä olisi kukaan jaksanut lukea kuitenkaan.

 

Oli miten oli. Paras matsi tällä kaudella, jonka olen nähnyt yhdenkään maan sarjasta. Valencia CF 2-1 Real Madrid.

 

Maalintekijöinä Barragán (Gayà) ja Otamendi (Parejo), joista Otamendi ja Parejo olivat ottelun hahmoja. Varsinkin argentiinalaispuolustaja oli tänään kova.

 

Joku Ronaldo iski vastustajille rangaistuspotkulta ottelun johtomaalin hieman kyseenalaisen käsivirheen seurauksena. Ei auttanut, voittoputki katkesi ja maailman paras seurajoukkue kaatui.

 

Nuno laittoi joukkueen tänään kentälle hieman yllättäen muodostelmassa 3-4-1-2. Hyvä haku ja onnistui tuloksellisesti.

 

Pitää ottaa ensi kerralla kunnon varatoimet käyttöön, jos alkaa kirjoittamaan jotain romaania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin joo, debytantti oli mukana.

 

SL Benficasta siirtynyt Enzo Pérez ei kummoisia vielä tänään esittänyt. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli hyvin hiljaista ja ei oikein onnistunut. Toisella puoliajalla voisi sanoa sitten päässeen jo hyvinkin mukaan ja merkkejä paremmasta oli. Eiköhän Enzo tuosta vielä syty ja nähdä vastaavia esityksiä kuten Lissabonissa. Ei kuitenkaan ollut mikään ihan helpoin paikka antaa ensiesiintymisensä.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man of the Match: Otamendi - uusi el Ratón on syntynyt.

 

Kannattaja, joka inspiroi Otamendin maaliinsa Real Madridia vastaan.

 

Nico Otamendi scored a superb header to give Valencia CF the win over Real Madrid. The goal reminded many fans at Mestalla of Roberto Ayala’s legendary goals. The comparison makes full sense in this case as prior to the match against Real Madrid, Otamendi watched a video of the goal that "el Ratón" Ayala scored to Real Madrid on 15 February 2004 in the season that saw Valencia CF win their last La Liga cup. The goal was sent to him by the fan Víctor Moreno via Twitter and served as an inspiration for the Argentine full-back. VCFplay gathers the fan with his idol on this video.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valencia CF 2-1 RCD Espanyol (Copa del Rey)

11' José Luís Gayà 1-0

60' Christian Stuani 1-1

86' Álvaro Negredo 2-1 (Pen.)

 

Eilen pelattiin Copa del Reyta, kun Valencia jatkoi tappiotonta putkeaan seitsemään otteluun. RCD Espanyol kaatui Mestallalla lukemin 2-1.

 

Itse ottelussa ei Valencialla ollut juuri hätää, vaan paikkoja siunaantui ensimmäisellä puolikkaalla ja espanjalaispuolustaja Gayà onnistuikin maalinteossa. Hieno suoritus 16-alueelle nousseelta laitapuolustajalta, joka laukoi pallon heikommalla jalallaan verkkoon. Toisella puoliajalla Espanyol pääsi hieman mukaan ja uruguaylaishyökkääjä Stuani onnistui tasoittamaan pelin. Tuon jälkeen peli oli hieman varovaisempaa molemmilta joukkueilta. Valencia sai kuitenkin loppupuolella rangaistuspotkun Espanyolin maalivahti Lópezin kampattua Alcácerin, joka tarjosi Negredolle mahdollisuuden johto-osumaan. Kylmän viileät askeleet ja hämäys - pallo verkkoon ja voittomaali. Vierasjoukkue painosti tuossa loppupuolella vielä hyvin, mutta Yoel pelasi Valencian maalilla vahvasti.

 

Man of the Match: José Luís Gayà

 

Best Skill: Carles Gil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valencian lento hieman hidastui lauantaina. Tuloksena 1-1 tasapeli Celta Vigon vieraana.

 

Ottelu pelattiin vaihteeksi perinteisellä 4-4-2:lla ja ei voi sanoa, että eikö tuo olisi toiminut. Valencia oli hieman parempi joukkue loppujen lopuksi varsinkin puolustussuuntaan, vaikka Celtalla oli mahdollisuudet ratkaista pelikin. En sanoisi, että nuo kotijoukkueen lukuisat yritykset olisivat olleet tarpeeksi syytä myöntää kolmen pisteen kuuluneen sinne suunnalle. Valencia oli taisteluhengellä liikkeellä, joka on tuottanut tulosta muutenkin. Celtan hyökkäävä taktiikka ja pallonhallinta kuitenkin aiheutti ongelmia, vieraat väsyivät ja ei keskityttiin pitämään oma pää puhtaana. Varsinkin johtoasemassa, mutta sitten tasatilanteessa ei tuntunut puhtia enää riittävän.

 

Valencian sankariksi nousi noin puolen tunnin kohdalla Diego Alves, joka torjui Fabián Orellanan rangaistuspotkun. Ei ole ollut Valencialla oikein onnea näiden kanssa, kun tuntuu rangaistuspotkuja tulevan kovin helposti. Onneksi maalin suulta löytyy sentään yksi maailman parhaista torjujista, kun mennään 11-metriselle. Alvesilta muutenkin pari muutama gamesaveria ottelussa.

 

Celtan maalivahdilta Sergio Álvarezilta tuli sitten aivopieru ennen puoliaikaa, jonka seurauksena Rodrigo vei vierasjoukkueen johtoon. Tunnin kohdalla Orellana ei sitten enää jaksanut katsella Valencian johtoasemaa, vaan chileläinen toi kulman seurauksena joukkueensa tasoihin. 

 

Man of the Match: Diego Alves

 

Huomenna tiistaina jatketaan, kun luvassa on Copa del Reyn otteluparin toinen osa RCD Espanyolia vastaan. Ensimmäinenhän päättyi Mestallalla Valencian 2-1 voittoon. Siis RCD Espanyol - 21:00 - Valencia CF (Copa del Rey).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valencian Diego Alves on maalivahti, joka on tullut tunnetuksi yhtenä parhaimmista rangaistuspotkujen torjuntana.

 

Seuraavassa koosteessa nöyristyvät BezjakCostaMandzukicMessiOrellanaRakitic ja Siqueira.

 

Diego Alves: The Valencia CF Penalty Warrior

Share this post


Link to post
Share on other sites

No man is left behind, but plenty are left backs

 

valencia-700x357.jpg

 

Plenty of clubs are famous for their academies. From the Ajax Jeugdopleiding in Amsterdam to La Masia in Les Corts, Barcelona, there have always been historic hotspots of footballing talent that have churned out superstar after superstar off a seemingly unending conveyor belt the envy of clubs around the world.

 

Some cities share a similarly prolific knack for furnishing their clubs with diamonds in the rough. But while academies and ability-laden areas are famed for player-production, few youth systems have such an outstanding record at producing footballers for a specific position than Valencia CF’s academy recent record with left-backs.

 

valencia-lb-comparison.png

 

The year is 2005. A 16-year old Jordi Alba Ramos has just been released by his local club, FC Barcelona. Born in L’Hospitalet de Llobregat southeast of the city, the diminutive left-back is charged with finding a new club, a new direction, and a new decision. Offered a chance by Unión Deportiva Cornellà in Spain’s third tier, the Segunda División B, Alba spent two years with the club based barely a stone’s throw away from his birthplace in L’Hospitalet.

 

The period has been described by Barcelona’s website as ‘key for his evolution as a player’ during a time in which ‘Alba did not run away after being let go by Barça’, instead ‘rising to the challenge of demonstrating that he could make it as a professional’. Over the two years, Alba blossomed as a player, developing physically and mentally to the point where Valencia CF approached Cornellà to sign him for a mere €6,000.

 

jordi-alba-valencia.jpg

 

Four years later and Jordi Alba was back in Barcelona, having been signed by Tito Vilanova in June 2012 and having developed into one of the world’s most lethal left-backs. His maturity as a player came further down the east coast, under the tutelage of Unai Emery, where he progressed rapidly from playing with the Valencia CF B side and spending a year on loan with Club Gimnàstic de Tarragona, to breaking into and then forming a key part of the first team at Valencia CF. The new era of the Los Che becoming synonymous with young left-backs had started.

 

Alba’s departure to his local club saw the emergence of another small (Alba is 5’7”), pacey, and promising young left-back. Juan Bernat, like his predecessor, had the ability to play in midfield as well as defense thanks to his pace and penchant for taking the attack to the opposition on the left wing. Both players coexisted at the Mestalla for the 2011/12 season, but the left-back role was reserved for Alba and the Frenchman Jérémy Mathieu. The man from Cullera, a town 20 miles south of Valencia, featured only ten times over the season. Bernat had to pay his dues.

 

Alba’s transfer north, however, saw Mathieu promoted to the regular left-back spot, and would have allowed Bernat a slightly more inclusive role, had it not been for the signing of Aly Cissokho from Lyon. He made 15 appearances, but the signs that Valencia had another potentially world-class left-back cum left-winger on their hands were certainly there. It was Emery’s decision to convert Bernat into a left-back, and in the role, matters soon gathered pace. Luckily, if it’s one thing that Valencian left-backs are used to, it’s pace.

 

bernat-valencia.jpg

 

The 2013/14 season was Bernat’s breakthrough year. The 5’8” Spain U21 international exploded onto the scene, displaying the attributes of a player worthy of genuine attention from the world’s best clubs. He made 49 appearances for Los Murciélagos as they finished a disappointing 8th in La Liga – the first time in 16 years that Valencia had failed to qualify for Europe – and despite an overall poor season, Bernat had attracted a the admiring gaze of a certain suitor in Munich, the attention of whom every player craves.

 

July 2014 was the month; the Allianz Arena was the location. A small, unassuming Spaniard walks through the doors of one of the biggest clubs in the world, having passed under the radar amidst a flurry of signings over the summer, bringing the likes of Robert Lewandowski, Sebastian Rode, Pepe Reina, Mehdi Benatia, and Xabi Alonso to Bavaria. But Pep Guardiola knows what he is doing. The 21-year old Bernat was just the player that Guardiola wanted and needed.

 

Back in Spain, once again, the departure of one of the club’s most talented prospects was received with less panic and anxiety as would be expected of such an event. The reason was simple: José Luis Gayá. The 19-year old had already followed in the footsteps of Bernat in that he had deputized for Mathieu and the newly inaugurated Bayern player over the course of the 2013/14 season, featuring four times under Miroslav Đukić and, later, Juan Antonio Pizzi.

 

gaya-valencia.jpg

 

The arrival of Nuno Espírito Santo saw the hat trick completed. The Portuguese coach, appointed by the new owner of the club, Peter Lim, handed Gayá the reins as the team’s first choice left-back following the departure of Jérémy Mathieu to Barcelona, who wanted to convert him into an auxiliary centre-back under new manager, Enrique Luis.

 

And so far this season, Gayá has shown that he is indeed very much in the same mould as his two predecessors, earning him a crucial place in Espírito Santo’s side for which he has played every game in La Liga this season. Having also earned his first call-up for the Spanish U-21 side this season as well, the 5’7” Gayá is definitely the final piece in the Valencian triumvirate of left-backs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuno chosen as Liga BBVA Manager of the Month for December 2014

 

imagen42636d.jpg

 

 

Valencia CF manager also won the prize for September 2014

 

Valencia CF finished 2014 strongly under Nuno Espírito Santo, and the VCF boss has been named Manager of the Month for December by the Liga BBVA. Thanks to victories over Rayo Vallecano and Eibar, plus a draw against Granada, the team were able to conclude the calendar year in fourth place –occupying one of the Champions League spots. This is Nuno’s second Manager of the Month award, after he won the prize for the first time back in September of 2014.

 

____________________________________

 

 

17/01/2015: Valencia CF - 19:00 - UD Almería

 

Valencia CF kohtaa huomenna lauantaina seitsemältä (19:00) UD Almerían.

 

Los Che kärsi viikolla kirvelevän tappion RCD Espanyolle, jonka seurauksena joukkue putosi valitettavasti Copa del Reysta. Valenciahan lähti tuohon otteluun 2-1 voitto taskussaan, mutta toisessa osaottelussa Espanyol oli parempi lukemin 2-0. Osasyynä tuohon kuitenkin oli Mustafin punainen kortti jo 14. minuutilla. Samalla päättyi Valencian tappioton putki, kun viimeinen tappio tuota ennen oli marraskuulta lukemin 0-1 FC Barcelonaa vastaan. Jonkinlaista vuoristorataa ollaan tässä menty, sillä ennen putoamista Cupista oli alla muun muassa voitto Real Madridista.

 

Valencia on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä, pisteen päässä Sevillasta sekä viimeisestä paikasta Mestareiden Liigaan. Tuon sijan tulisi olla myös vähimmäistavoite eikä Copa del Reykaan ole enää minkäänlaiseksi rasitteeksi, vaikka tuon voittoa olisi toivonutkin. Diego Alves mainitsi myös seuran kotisivujen haastattelussa, että: "Enää ei ole mitään tekosyitä, miksi emme pelaisi ensi kaudella Mestareiden Liigaa." Toisin sanoen sinne on päästävä.

 

Alves totesi myös: "Meidän tulee jatkaa yhteistä matkaamme kohti tavoitteitamme. Joukkue tietää, että mitä meillä on edessämme. Positiivista on se, että luotamme itseemme ja tuon tulee näkyä alusta alkaen myös ottelussa Almeriaa vastaan. Me olemme sama joukkue joka kaatoi Real Madridin ja Atlético Madridin. Olemme kuitenkin myös sama joukkue, joka kärsi tappion Espanyolille."

 

"Jalkapallossa asiat voivat muuttua nopeasti. Kuten todettu, niin epäonnistuimme Cupissa. Kun on jännittynyt jostain, niin näitä sattuu ja ihmiset osoittavat pettymyksensä. Me ymmärrämme sen ja tiedämme myös kannattajien tärkeyden, jotta pääsemme päätavoitteeseemme - takaisin Mestareiden Liigaan."

 

Argentiinalainen Enzo Pérez on parantunut flunssasta ja on jälleen Nunon käytettävissä.

 

Almería on tällä hetkellä sarjataulukossa vain pisteen päässä kuivilla putoamisesta. Vire alkaa kuitenkin ainakin näennäisesti löytyä. Alla oli yhdeksän ottelun voitoton putki, mutta nyt viimeisestä kolmesta ottelusta on joukkue saanut kaksi voittoa. Päävalmentaja Juan Ignacio Martínez totesi UD Almerían Twitter-tilillä: "Tiedostamme Valencian vahvuudet. Tarkoituksemme on tuhota heidän peli ja löytää heidän heikkoutensa."

 

Vierasjoukkue lähtee otteluun ilman puolustajaansa Michelia, joka kärsii myös flunssaa. Huomioitavaa on 19-vuotias espanjalaishyökkääjän Dani Romeran löytyminen valitusta joukkueesta. Romera on esiintynyt tällä kaudella kolmesti Almeríalle Copa del Reyssa.

 

UD Almerían avauskokoonpanosta löytyy muun muassa Arsenalista lainalla oleva Wellington Silva.

 

Valencialta sivussa ovat loukkaantumisen vuoksi Otamendi ja Piatti. Nuno jatkaa ilmeisesti 3-1-4-2-muodostelmalla.

 

Valencia CF (3-1-4-2)

Paco Alcácer - Negredo

Gayà - André Gomes - Parejo © - Barragán

E. Pérez

L. Orbán - Rúben Vezo - S. Mustafi

Diego Alves

 

UD Almería (4-1-4-1)

T. Hemed

Edgar - Verza - Corona © - Wellington Silva

Thomas

S. Dubarbier - M. Dos Santos - Trujillo - Ximo Navarro

Julián

 

Ottelusta odotettavissa olisi vähintään kahden maalin voittoa ja palaamista takaisin raiteille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valencia CF 3-2 UD Almería

 

Maalinteko onnistui, mutta omassakin päässä oli ongelmia. Kapteeni Parejo aloitti maalinteon kymmenennellä minuutilla, mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin Pérezin virheestä Hemed tasoitti lukemat. Barragánilta ja Parejolta loistavaa yhteispeliä tuossa ensimmäisessä osumassa. Puolen tunnin jälkeen olikin sitten Rodrigon vuoro, mutta taas ei mennyt kuin viitisen minuuttia ja Hemed oli tasoittanut luvuiksi 2-2. Israelilaiskärkihyökkääjä oli muutenkin vaarallinen ja kolisteli tolppaakin saman tien seuraavasta hyökkäyksestä. Voittomaali syntyi Gayàn loistavasta rakentelusta, johon Negredo pääsi puskemaan.

 

Ensi sunnuntaina jatkuu, kun luvassa on 25/01/2015: Valencia CF - 22:00 - Sevilla FC. Todella tärkeä kohtaaminen, josta tulisi ottaa voitto, sillä Sevilla on sarjataulukossa pisteen edellä neljäntenä. Tuohan on se minimitavoite Valencialle kauden päätteeksi, jotta paluu Mestareiden Liigaan toteutuu.

 

Man of the Match: José Gaya

 

Best Move: Valencia CF - UD Almería

Share this post


Link to post
Share on other sites

200px-Valenciacf.svg.png180px-Sevilla_cf_200px.png

 

25/01/2015: Valencia CF - 22:00 - Sevilla FC

 

Sunnuntaina on luvassa kovatasoinen matsi Liga BBVA:ssa. Valencia löytyy sarjataulukosta 5. sijalta ja isännöi Sevillaa, joka löytyy 4. sijalta piste-eron ollessa vain 1 piste. Paljon on siis pelissä, kun Mestallalla vihelletään ottelu käyntiin.

 

Valencian vire viimeisestä viidestä ottelusta on WLDWW, kun taas Sevillalla vakuuttava WWWWW.

 

Nunolla oli sanottavaa pressitilaisuudessa: "Pisteet kertovat kokonaisuudessaan, että olemme suoriutuneet hyvin tähän asti. Se on tärkeää meidän päätavoitteemme kannalta, mutta vielä on pitkä tie edessä. Tavoitteemmehan on päästä Mestareiden Liigaan, mutta tiedämme sen olevan vaikeaa."

 

"Tiedostamme sen mihin pystymme kotikentällämme. Olemme onnistuneet keräämään [Mestallalla] kahdeksan voittoa ja yhteensä 25 pistettä (8/1/1). Kun pyrimme tavoitteeseemme ja pitämään tasomme, yritämme myös parantaa jo entisiä esityksiämme niin Mestallalla kuin vierasotteluissa."

 

"Sunnuntaina aloitamme toisen puolen kaudesta. On kyseessä ottelu, jonka tiedämme olevan todella tärkeä meille - vastassa on suoranainen kilpailija, jonka kanssa olemme pelanneet useita vaikeita otteluita lähihistoriassa. Pyydänkin kannattajia tulemaan paikalle, antamaan tukensa meille ja olemaan ylpeitä joukkueestaan. Suuri osa meidän menestyksestämme on heidän ansiotaan. Haluamme saada vastaavaa tukea jatkossakin."

 

 

Valencia CF - Sevilla FC: Together, we will give our all

 

 

Loukkaantumiset, pelikiellot ja muut poissaolot

Valencia lähtee onnekkaana liikkeelle, sillä ainoastaan Pablo Piatti on loukkaantumisen vuoksi sivussa.

 

Sevillalla poissaoloja on kolme kappaletta. Nimittäin loukkaantuneena ovat Sebastián ristóforo ja Benoît TrémoulinasStéphane M'Bia puolestaan on edustamassa Kamerunia Afrikan mestaruuskilpailussa.

 

Kokoonpanoveikkaukset

Valencia on peluuttanut viime otteluissa muodostelmia 3-1-4-2 ja 4-4-2, mutta tänään voisi odottaa paluuta 4-3-3-malliin. Maalivahtina Valencialla pelaa yksinoikeutetusti Diego Alves. Puolustuslinjan oikeaksi laitapuolustajaksi tulee João Cancelo, jonka vastuun on odotettu lisääntyvän. Vasempana laitapuolustajana hyvässä vireessä oleva José Gayà. Keskuspuolustajina Shkodran Mustafi sekä pienestä loukkaantumisesta palaava Nicolás Otamendi. Keskikentän kolmikon muodostavat Enzo Pérez, Javi Fuego ja myös hyvässä vireessä oleva kapteeni Dani Parejo. Ylimmän kolmikon muodostavat André Gomes, Rodrigo ja kärkihyökkääjänä pelaava Álvaro Negredo.

 

Valencia CF (4-3-3)

Gomes - Negredo - Rodrigo

Parejo © - Fuego - Pérez

Gayà - Otamendi - Mustafi - Cancelo

Alves

 

Sevillan maalissa avaa Beto. Puolustuslinjan laidat muodostavat Diogo Figueiras ja kapteeni Fernando Navarro. Keskuspuolustajina taas Daniel Carriço ja Nico Pareja. Keskikentän pohjalta löytyy Grzegorz Krychowiak ja Vicente Iborra, kun taas ylempi kolmikko kantaa nimiä José Antonio Reyes, Éver Banega ja FC Barcelonasta lainalla oleva Gerard Deulofeu. Yksinäisenä kärkihyökkääjänä pelaa Carlos Bacca.

 

Sevilla FC (4-2-3-1)

Bacca

Deulofeu - Banega - Reyes

Iborra - Krychowiak

Navarro © - Pareja - Carriço - Figueiras

Beto

 

Ennakko-odotukset

Valencian kotivire on kiistatta aivan loistava, sillä kaudelta löytyy vain yksi tappio Liga BBVA:ssa kotona. Tuo oli marraskuussa, kun FC Barcelona haki 1-0 vierasvoiton. Vierasotteluissa on hieman tullut takerreltua, kun Celta Vigoa ja RCD Espanyolia vastaan jäi täysi pistepotti ottamatta. Unai Emeryn manageroima Sevilla FC on saanut pohjalleen vakuuttavan putken Espanjan pääsarjassa, mutta Copa del Reysta on nyt viimeisenä alla 1-3 vierastappio RCD Espanyolille.

 

Vastassa on tänään toisilleen kovat joukkueet, joita kumpaakaan ei sovi aliarvioida. Kuitenkin Mestalla kotistadionina merkitsee Valencialle kotijoukkueena todella paljon. Sevilla tulee olemaan haastaja, joka pystyy laittamaan kotijoukkueen vaikeuksiin, mutta uskon kolme pistettä jäävän lopulta Valenciaan. Eiköhän kumpikin onnistu maalinteossa, mutta vaaka kallistu lopulta 2-1 lukemiin Valencialle ja hyvä niin. Toivotaan näin, mutta katsotaan siis ottelu kuitenkin ensin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosiaan 22.00 alkaa tänään yksi illan herkuista. Ennakko olikin aikaisemmassa viestissä.

 

25/01/2015: Valencia CF - 22:00 - Sevilla FC

 

Valencia CF vs Sevilla FC - Best Goals

 

Valencia CF vs Sevilla FC: Together, we will give our all

Share this post


Link to post
Share on other sites

1422224299740.jpg

 

 

Valencia CF 3-1 Sevilla FC

17' Dani Parejo 1-0 (Pen.)

31' Dani Parejo 2-0

35' Carlos Bacca 2-1 (Pen.)

55' Javi Fuego 3-1

Man of the Match: Dani Parejo (Valencia CF)

 

Isot ja tärkeät 3 pistettä Valencialle. Siinä sivussa 2 pistettä Sevillan edelle ja sarjataulukon 4. sija.

 

Valencialle kävi onni ottelun alussa, kun kapteeni Parejo pääsi aloittamaan maalinteon rangaistuspotkusta. Rikkeen tekijänä Figueiras. Noin puolentunnin kohdalla meno jatkoi ja sama mies - Parejo - kasvattamassa kotijoukkueen johdon jo 2-0. Sen jälkeen pakka meinasikin hajota. Pallo pilkulle ja Bacca kavensi lukemat 2-1 - tuosta viisi minuuttia myöhemmin näytti jo pahalta, kun sama tilanne. Bacca kuitenkin epäonnistui ja Alves näytti jälleen, minkä takia on yksi parhaimmista maalivahdeista rangaistuspotkujen torjujana maailmassa. Loppuun sitten vielä varman päälle Fuegolta yksi osuma ja oli lupa hymyillä loppuun asti.

 

Ottelu tapahtumiltaan oli hyvin tasainen ja Valencian puolustukselta odotan jatkossa enemmän. Varsinkin vierasotteluissa tulee petrata, jos haluavat säilyttää nykyisen sijoituksen. Sevilla pääsi mielestäni suhteellisen huonollakin pelillä luomaan maalipaikkoja. Keskikentän kolmikko Fuego, Parejo ja Pérez olivat loistavia kuten myös hyökkäyskolmikko Negredo, Rodrigo ja normaalisti keskikentällä pelaava Gomes. Alves tietysti tärkeä pala puolustuspäätä.

 

Seuraavaksi saadaankin sitten seurata niitä jo mainittuja otteita vierasotteluissa, joista ei voi odottaa helppoja. Vastassa ylemmässä keskikastissa majailevat Málaga CF ja tuota seuraa RCD Espanyol.

 

Man of the Match: Dani Parejo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänne tullut nyt mukava tauko. Todennäköisesti kirjoittelen hieman seuran tilanteesta tällä hetkellä myöhemmin.

 

Hieman herättelyä vain tähän väliin.

 

Best Defense is a Good Offense

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otteluparista selviytyi niin sanottuna voittajana Valencia CF. Syksyllä siis ottelu päättyi lukemiin Villarreal CF 1-3 Valencia CF ja nyt keväällä kymmenisen päivää sitten Valencia CF 0-0 Villarreal CF.

 

Battle of the Brothers - Valencia CF vs Villarreal CF | Derby Days

How the rise of a team from the Third Division to La Liga regulars has fuelled a rivalry which puts the bragging rights of a region on the line.

It's Valencia CF, it's Villarreal CF, it's the "Derbi De La Communitat" 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heti alkuun suuri kunnioitus täältä seuraa kohtaan, sillä pelaajien pelipaidoissa olivat viime ottelussa nimen nepaliksi nimenomaan Nepalissa tapahtuneen maanjäristyksen takia, ja tällä siis haluttiin muistaa tuolla menehtyneitä.

 

Kausi lähestyy loppuaan, sillä Liga BBVA:ssa on enää yksi ottelu jäljellä. Valencia CF:n kohdalla se tarkoittaa vierasottelua UD Almeríaa vastaan. Voitolla joukkue varmistaisi paikan ensi kauden UEFA Champions Leaguen karsinnoista, mutta mahdollisuudet olisivat myös kolmanteen sijaan ja suoraan paikkaan, jos putoamiskamppailussa oleva Granada CF onnistuisi taistelemaan myös voiton Atlético Madridista. Sevilla FC on pisteen päässä ja kohtaa vierasottelussa Málaga CF:n. Jännittävä viimeinen kierros on siis vielä jäljellä.

 

Otteluita olen pyrkinyt katsomaan ja seuraamaan, niin hyvin kuin vain voin. Kaiken kiireen keskellä jäi kuitenkin joitain kohtaamisista näkemättä ja tänne ei muutenkaan tullut kirjoiteltua. Kokonaisuutena hyvä kausi omaan silmääni ja siinä tapauksessa myös onnistunut, jos ensi kaudella löytyy otteluita UEFA Champions Leaguesta. Joukkue on osoittanut upeaa taisteluhenkeä kohtaamisissa muun muassa Real Madridia vastaan ja toivottavasti vastaavat otteet näkyvät ensi kaudella entistä enemmän, jotta Valenciassa voidaan joku päivä unelmoida jälleen Espanjan mestaruudestakin.

 

Jos joku pelaaja tulisi nostaa kaudelta ylitse muiden, niin se on Nicolás Otamendi. Argentiinalaisesta on kasvanut älyttömän hyvä pelaaja ja tullut myös parhaaseen ikään. On kiistämättä tällä hetkellä Liga BBVA:n parhaita keskuspuolustajia Godínin, Piquén ja Ramosin kanssa. Ratkaissut tällä kaudella joukkueelleen tärkeitä pisteitä muutamalla maalillaan ja omasta mielestäni siis seuran kauden pelaaja. Myös toinen nimi keskuspuolustajista eli Shkodran Mustafi on pelannut hyvän kauden ja tässä on loistava kaksikko ensi kaudellekin. Eikä tietenkään tule unohtaa nuorta superlupausta José Gayàa. Suorittanut tasaisen vahvasti läpi kauden ja pelannut itsensä ainakin omaan sydämeeni. Ilo katsoa ottelusta toiseen. Puolustuspäästä tietysti täytyy vielä muistaa Diego Alves, joka on parhaimmillaan Liga BBVA:n paras maalivahti. Yksi maailman parhaista refleksitorjunnoissa ja oli torjui pisteitä joukkueelleen viimeisessä ottelussa Real Madridiakin vastaan.

 

Hyökkäyksestä ja keskikentältä sitten voi antaa kehut joukkueen kapteenilla Dani Parejolle, jonka saldoksi muodostui tälle kaudelle 11 maalia ja 5 maalisyöttöä. Selvästi kauden hahmo numero kaksi Otamendin jälkeen. Lisäksi myös parhaat vuodet vasta edessä. Sofiane Feghouli ja Pablo Piatti olivat tärkeässä osassa laitahyökkääjinä sekä Rodrigo jäi positiivisena nimenä mieleen. Kärkihyökkääjien osalta näin kokonaisuutena jäi hieman pettynyt fiilis, mutta eiköhän tuo tuosta parane.

 

Valencia CF:lla on tällä hetkellä hyvä ja potentiaalinen runko. Jonkinlaisen yllätysmahdollisuuden pystyy haistamaan seuraavina kausina. 

 

Palkintoja on liikkunut seuraan kiitos kannattajien. Aficiones Unidas ja Liga de Fútbol Profesional ovat palkinneet Valencia CF:n kannattajajoukon “Jugador 12”-palkinnolla, joka myönnetään Liga BBVA:n parhaimmille kannattajille. Onhan tuo suhde kannattajien ja seuran välillä ihailtavaa sekä tuki juuri näiltä kannattajilta ollut läpikauden näyttävää.

 

Ensi kauden vieraspaidaksi tulee "Senyera"-paita, joka on aikaisemmin tunnettu lähinnä kannattajien paitana Valencian lipun värien takia. Paita julkaistiin ottelupäivänä Real Madridia vastaan. Itse pidän kyseisestä kledjusta kyllä. 

 

Best fans in La Liga

 

Kit Launch - The 2015/16 Senyera Story

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×