Jump to content
Sign in to follow this  
Liverpooligan

Liverpool FC

Recommended Posts

Ajattelin, että tässä ketjussa puhuttaisiin seurasta nimeltä Liverpool FC. Tiedän, että tuolla on tuo toinenkin vähän samankaltainen ketju, mutta siinä kun on mukana tuo Champion League -teema, niin päätin avata aivan oman Liverpool FC:a yleisesti käsittelevän ketjun.

 

Kyseessähän on siis vuonna 1892 perustettu britannian kaikkien aikojen menestynein seurajoukkue jalkapallossa. 18 liigamestaruutta, 5 Euroopan mestaruutta, 6 FA Cup -mestaruutta, 7 League Cup -mestaruutta, 3 UEFA Cup -mestaruutta, 3 Euroopan Super Cup -voittoa, 14 Charity Shield -voittoa. Liverpool FC on siis tietynlainen instituutio, joka yleensä herättää voimakkaita tunteita, joko puolesta tai vastaan. Harvoin Liverpool FC jättää ketään täysin kylmäksi.

 

Liverpool FC:n historiaan mahtuu sekä menestystä että menetyksiä. 1970- ja 1980-luvut olivat seuralle kulta-aikoja legendaaristen managerien - Bill Shankly Bob Paisley ja Kenny Dalglish - johdolla. Erityisesti Bob Paisleyn kausi -74/-83 oli tuloksekasta aikaa sekä kotimaan kentillä että eirityisesti Euroopassa. Sitten toukokuun 29. päivänä 1985 ennen Euroopan Cupin loppuottelua Juventus - Liverpool FC tapahtui seuran historian alhaisin murhenäytelmä, Heyselin tragedia.

 

Belgialaisella Heyselin stadionilla seurojen kannattajien välissä ei tuolloin ollut Liverpool FC:n jo silloin toivomaa "neutraalia" katsomonosaa ja fani-osastot pääsivät siksi kosketuksiin toistensa kanssa. Lopulta lauma provosoituneita Liverpool FC -faneja alkoi idioottimaisesti rynnätä päin Juventuksen kannattajia. Näiden paetessa taaksepäin katsomorakenteet sortuivat ja 38 italialaista ja yksi belgialainen futisfani menehtyi katsomon romahdettua. Liverpool FC ja sitä myötä kaikki muutkin englantilaiset seurajoukkueet suljettiin eurokentiltä useaksi vuodeksi. Tämä häpeätahra tulee aina pysymään Liverpool FC:n kilvessä, mutta menneestä pitää oppia ja rukoilla, ettei se enää koskaan tule toistumaan.

 

Neljä vuotta Heyselistä eteenpäin tapahtui sitten seuran historian suurin ja surullisin murhenäytelmä. 15 huhtikuuta 1989 96 Liverpool FC:n kannattajaa puristui kuoliaaksi Sheffieldissä Hillsboroughin stadionilla Leppings Lane -katsomossa FA Cupin Nottingham Forrest -välieräottelun alkuminuuteilla.

 

Viime vuosina olemme saaneet taas nähdä nousussa olevan Liverpool FC:n. Nousun takana on kaikesta negatiivisesta huolimatta Gerard Houllier. Hän näytti, että seura pystyy nousemaan jälleen parhaiden tasolle. Valitettavasti hän jäi vain lopulta oman yhdellä kaudella huikeaa cup-menestystä tuoneen pitkä_Heskeylle_ja_owen_perään -taktiikkansa orjaksi, eikä pystynyt enää sitä jalostamaan eteenpäin vastusajien löytäessä lääkkeet tuohon taktiikkaan. Toki hänen sydänvaivoillaan on väistämätön yhteys pelilliseen taantumiseen, sillä sijaismanageri Phil Thompson ei ollut kestävä ratkaisu ja peli muuttui vieläkin yksitoikkoisemmaksi. Onneksi johtoportaassa tehtiin oikeat ratkaisut ja penkin taakse hankittiin Espanjassa ja Valenciassa loistavaa tulosta tehnyt Rafael Benitez. Jo ensimmäisellä kaudella joukkueen peli loksahti uomiinsa Euroopan kentillä ja tuloksena oli viides Euroopan mestaruus. Valioliigassa rämmittiinkin sitten oikein urakalla ja loppusijoitus oli nöyryyttävä viides sija mm. Evertonin takana.

 

Tänä vuonna tahti on nihkeän alkukauden jälkeen ollut sitten jo parempaa katseltavaa. Chelsean jyrätessä vastustamattomasti mestaruuteen tänäkin vuonna Liverpool FC on se seura, josta yleisesti povataan Chelsea kovinta haastajaa tulevina vuosian. Jopa Jose Mourinho on itsekin näin todennut. Seuran ennätys pisimmästä nollapeliputkesta meni juuri uusiksi ja viime sunnuntain päätyi 12 tappiottoman ottelun putki liigassa, sekin pisin vuosikymmeniin. Puolustuspeli ja keskikenttä alkavat olla mestaruuden edellyttämällä tasolla mutta tämän kauden perusteella hyökkäyspelissä ja hyökkääjien peluuttamisessa Benitezillä on vielä rutkasti töitä, potentiaalia nykyisissä hyökkääjissä kyllä esityksiä parempaan olisi todella paljon, se pitää vain kaivaa esiin. Muuten joukkueen materiaali alkaa olla Benitezin mieleinen ja syvyyttäkin löytyy kohta tarpeeksi pitkää kautta varten. Tulevaisuus on kuitenkin merkkien valossa todella lupaava ja uskonkin henkilökohtaisesti, että kaikki Liverpool FC:n kannattajat saavat nauttia taas jatkuvasta menestyksestä tulevina vuosina.

 

Näin on pää avattu. Toivon vireää keskustelua! Ottakaa kantaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisin kuin Futis Forumilla, täällä on mahdollista keskustella tietystä seurasta kokonaisessa ala-foorumissa. Liverpoolin osalta se on mahdollista myös. Futis Forumin tyyli, eli joka joukkueelle yksi otsikko, on ainakin allekirjoittaneen mielestä huono, koska keskustelu typistyy todella paljon.

 

Toki tämä on yksi vaihtoehto, että kaikki keskustelu tapahtuu vain tässä ketjussa, mutta mikäli haluatte, niin omat ketjut saa luoda vaikka jokaiselle pelaajalle.:blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ketjuista

 

En tiedä onko tuollaiseen tarvetta. Itse tutustuin näihin Paitsio.comin sivuihin eilen iltana ja en oikein vielä ole kokonaisuutta kovin hyvin yrittänyt hahmottaa. Sen verran näin, että Manchester United -forumilla oli useampikin eri aiheeseen liittyvä kiinteä ala-forumi. Siksi ajattelin, että avaan tänne Liverpool -forumille uuden ja ehkäpä vähän täsmällisemmän ketjun.

 

Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että useamman ketjun luominen ala-forumiin tarjoaa paljon monipuolisemmat lähtökohdat keskusteluun, erityisesti kun Liverpool FC tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia erilaisiin omiin ketjuihin. Eli siinä mielessä Paitsio.comin toteutus on huomattavasti parempi! Siitä iso peukku ja täydet pisteet ylläpitäjille ja luojille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

United-osio on siinä mielessä aika lailla eri vaiheessa kuin muut, koska Unitedweb.net foorumi liitettiin osaksi tätä paitsion uudistettua foorumia sellaisenaan, joten kaikki viestit vanhasta Unitedwebistä ovat siirtyneet tänne myös. Liverpoolilla ainakin on suomessa sen verran suuri fanipohja, jotta tännekkin syntyy tulevaisuudessa laajempaa keskustelua.

 

PS: ihan offtopiccina, osuvaan aikaan tämä uusi foorumi tuli pystyyn. FF:llä oli jonkin sortin käyttökatkos menossa. :mrgreen: Lienee kuitenkin korjattu jo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs mieltä Robbie Fowlerin paluusta ? Melkoinen yllätys :eek: vai oliko sittenkään ? Millaistahan roolia on vielä tarjolla tälle Poolin legendalle näinä päivinä ?

Luultavasti legendalle semmoista viiden minuutin roolia ottelun lopussa tarjolla...En usko että kovin paljon peliaikaa saa kun peliajasta taistelee Cissé, Morientes, Crouch, Luis Garcia..

Että semmosta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luultavasti legendalle semmoista viiden minuutin roolia ottelun lopussa tarjolla...En usko että kovin paljon peliaikaa saa kun peliajasta taistelee Cissé, Morientes, Crouch, Luis Garcia..

Että semmosta

Eikös Cisse taida olla enempikin lähtökuopissa (pidemmänkin aikaa ollut ja miehen pelit menneet melkoisen heikosti Poolissa) ja nyt on otsikoissa jotain vaimonsa pahoinpitelemistä tai jotain sinne päin... Käsittääkseni Luis Garcia on taas enempikin keskikentällä (laidasssa) kuin varsinainen hyökkääjä (tai sitten ei) ? Morientes on tainnut viime aikoina hieman parantaa mutta eipä taida kaikki Pool fanit kyllä täysin tyytyväisiä hänenkään otteisiinsa olla tähän mennessä vai ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä kai Cisse on jäämässä, ja olen samaa mieltä ettei mikäli Cisse jää tule fowlerille paljon peliaikaa tippumaan, vaikka onkin maksaaltaan. "legenda"

No tuskinpa sitä peliaikaa nyt kovin kummoisesti luvassa on kuitenkaan. Tosin Robbie nykyään taitanee tyytyä melkoisen vähäänkin peliaikaan siinä omassa suosikkijoukkueessansa.

 

Kaippa tuossa nyt Rafalla jotain visioita hänenkin varalleen on, kun kerran hankki hepun joukkoihinsa. Melkoisen järjetöntä hankkia häntä viemään jonkin toisen hyökkääjän pelipaikka penkiltä !? Luulisi että joku kärki kuitenkin lähtee, lmeisesti Sinama sitten väistyy sieltä penkiltä kokonaan pois lainalle tai myyntiin vai ?

 

Kyllähän se taas Cisse viimeisimmissä haastatteluissa on vannonut jäävänsä ja taistelevansa pelipaikkansa takaisin jne... liian märkää kuitenkin ruuti ollut hänen kohdallaan kun katsoo maalintekotilastoa ja miehen touhua maalintekotilanteissa, käsittääkeseni hänet kuitenkin nimenomaan juuri MaalinTekijäksi hankittiin sekä suurimmat odotukset hänen niskoilleen on ladattu, siitä varmasti kaikki ovat yhtä mieltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

God Is Back Home!

 

Robbie is back!

 

Tämä oli Rafalta loistava veto. Robbie on kautta aikain eräs luontaisimmista viimeistelijöistä ja maalintekijöistä, joka on koskaan vihreällä veralla kirmannut. Hänellä valitettavasti meni suurelta osin terveydellisten ongelmien kanssa hanttiin Houllierin kanssa ja siksi hänet kaupattiin Leedsiin. Fanit eivät tästä oikein pitäneet, vaikka Robbie myyntihetkellä olikin kuin varjo parhaastaan. Myös Robbie suri myyntiä ja sitä, ettei hän päässyt hyvästelemään hänä jumaloivia fanejaan.

 

Nyt hän on tullut takaisin. Kuntopuoli ei varmasti juuri tällä hetkellä ole mikään kovin häävi, mutta se maalivainu on siellä edelleen. Tästä osoituksena paluunsa jälkeen FA Cupissa tehty hattutemppu ja maali Manun verkkoon derbyssä kaks viikkoo sitten. Robbie paukutti siis neljä maalia viikon sisään kahdessa pelissä vahvasti KESKENKUNTOISENA!!! En teistä tiedä, mutta minusta se on kohtalaisen kovaa valuuttaa.

 

Poolissa Robbielle on alkuun tarjolla todellakin se vaihtomiehen rooli ja tulla lopussa puoleksi tunniksi kentälle ja tehdä siinä sivussa sen kymmenisen maalia. Ja kun mies toivottavasti pysyy terveenä ja saa treeniä alle, niin loppukausi voi sujuakin jopa avauksessa Crouchin/Morientesin rinnalla.

 

Mitä Djibril Cisseen tulee, hänethän alunperin hankki Gerard Houllier, ei Rafael Benitez (vaikkei Houllier enää Cissen kanssa päässytkään töitä tekemään). Auxerressa Cisse oli kuningas, eikä hänen asemalleen ykköstykkinä ollut realistisia haastajia. Näin hänen ei tarvinnut jännittää jokaista epäonnistumista tai hukattua maalipaikkaa. Ja silloin hän oli rento ja teki tuhoisaa jälkeä. Nyt Poolissa kuvassa on mukana pari muutakin maailmanluokan hyökkääjää, joten se pelipaikka avauksessa ei olekaan enää itsestään selvyys. Tämä on epäilemättä siihen tietyssä määrin tottumattomalle Cisselle vaikea tilanne, kun jokainen peli on aina uusi "näyttötilaisuus" ja siinä pitäisi onnistua. Voin vain kuvitella, kuinka Manua vastaan hukattu avopaikka on taas kerran nakertanut Cissen itseluottamuksesta ison palan.

 

Toinen tähän vaikuttava tekijä on valmentajien suhtautuminen pelaajaan. Auxerressa Cisse oli Guy Rouxin suosikki ja tähtipelaaja, Poolissa Rafalla ei (ehkä Gerrardia lukuunottamatta) ole ketään suosikkia yli muiden. Kaikki ovat samalla viivalla ja tämäkin voi olla Cisselle vaikea paikka.

 

Kolmas Cissen alemmuustilaan vaikuttava tekijä on myös varmasti viime kauden uraa uhannut loukkaantuminen. Keihäänheittäjä Sergei Makarov on sanonut olkapääleikkauksestaan, että sen jälkeen kesti kolme täyttä vuotta, ennen kuin olkapäähän luotti taas sataprosenttisesti. Miksi jalan katkeaminen olisi tästä kovinkaan erilainen kokemus? Kestihän Henke Larssoniltakin muistaakseni pari kautta päästä takaisin entiseen iskuun samanlaisen vamman jälkeen.

 

Potentiaaliahan Cissellä on vaikka muille jakaa mutta en oikein tiedä, onko Pool Rafan alaisuudessa paras paikka sen esiin kaivamiseen. Ja epäilemättä tämä Robbien paluu osaltaan nakertaa edelleen Cissen itseluottamusta, koska jälleen on yksi varteenotettava kilapailija lisää.

 

Vielä sananen Robbiesta. Hän pystyy käsittääkseni edustamaan Poolia myös Champions Leaguessa ja on siinäkin mielessä oiva hankinta. Ja saavathan fanit Anfieldilla elävän legendan takaisin ja Robbie (toivottavati) saa NYT mahdollisuuden hyvästellä faninsa sitten joskus kun sen aika on. Robbie saa paitaansa numeron 11, eli ihan arvollinen numerohan sieltä hänelle saatiin!

 

HEIL THE GOD COZ' HE'S BACK!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskon myös, että oli ihan hyvä veto Rafalta. Eihän Fowlerilta voi mitään ihmeitä odottaa, mutta toisaalta se tuli ilmaisella siirrolla ja eikä palkkakaan varmasti kauhean huima ole. Sen lisäksi Fowlerin motivaatio nousee varmasti huimasti, kun palaa Liverpooliin. Cisse lähtee varmasti kesällä seurasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, no Fowlerin siirto on mitä on. Toki kun ilmaisella siirrolla miehen saa, niin toki kannattaa ottaa. Etenkin sen jälkeen, kun lainasivat Sinaman eteenpäin. Tosi asia kuitenkin on, että Fowler osaa tehdä maaleja, kun paikkoja tulee. Käyttökelpoinen mies valioliigassa keskikastin seuroja vastaan, mutta kärkipään ja Champions Leaguen otteluissa en usko että miestä nähdään.

 

Rafa hankki tällä fanien suosiota entistä enemmän itselleen. Siinä mielessä myös onnistunut siirto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, no Fowlerin siirto on mitä on. Toki kun ilmaisella siirrolla miehen saa, niin toki kannattaa ottaa. Etenkin sen jälkeen, kun lainasivat Sinaman eteenpäin. Tosi asia kuitenkin on, että Fowler osaa tehdä maaleja, kun paikkoja tulee. Käyttökelpoinen mies valioliigassa keskikastin seuroja vastaan, mutta kärkipään ja Champions Leaguen otteluissa en usko että miestä nähdään.

 

Rafa hankki tällä fanien suosiota entistä enemmän itselleen. Siinä mielessä myös onnistunut siirto.

Jälkimmäisestä olen kanssasi täysin samaa mieltä. Rafasta on todella kovaa vauhtia tulossa suosituin manageri Poolin fanien keskuudessa. Ja todellakin, ilmainen siirto tämän tason maalintekijästä ei ole huonoa bisnestä.

 

Mitä GODiin tulee, en allekirjoita väitettäsi siitä, etteikö Robbie pysty esiintymään Champions Leaguessa ja Valioliigan kärkijoukkueita vastaan. Champions Leaguessa ensinnäkin tempo on usein huomattavasti hitaampi, kuin Valioliigassa. Tämä sopii Robbielle erityisesti näin alkuun, koska kuntopuolta pystyy parantamaan vain pitkäjänteisellä ja -kestoisella työllä. Jos Robbie pysyy terveenä ja saa treenattua itsensä kuntoon, keväällä hän tulee olemaan vakiomies kokoonpanossa ja myös avauksessa. Valioliigan osalta voisin todeta, että senhän Robbie tuntee kuin omat taskunsa. Kuntopuoli pitää hoitaa kuntoon mutta itse olen lähestulkoon satavarma, että Robbie on kokoonpanossa myös Chelseaa vastaan, ei varmaankaan avauksessa mutta kumminkin.

 

Kuriositeettina olisi kiva tietää, kumman puolesta paatuneet manulaiset sunnuntaina Stamford Bridgen hegemoniaottelun johdosta hurraavat..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuriositeettina olisi kiva tietää, kumman puolesta paatuneet manulaiset sunnuntaina Stamford Bridgen hegemoniaottelun johdosta hurraavat..?

Ehkä se kallistuu chelskin puolelle. Mestaruus on kuitenkin aika utopiaa jo, ja kakkossijasta tulee poolin kanssa vielä tiukka vääntö.

 

Katastrofaalisia kämmejä ja pari ulosajoa on ne joiden puolella olen eniten :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuriositeettina olisi kiva tietää, kumman puolesta paatuneet manulaiset sunnuntaina Stamford Bridgen hegemoniaottelun johdosta hurraavat..?

Oi, miten helppo kysymys perjantaina ;) CHELSKI, CHELSKI, CHELSKI!

 

Oikeastaan ainoa mistä pidän peukkuja poolille, on se,

ettei Gerrard loukkaannu niin pahasti, että olisi mm-kisoista ulkona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs tuosta kuvasta olisi tarkoitus päätellä? :rolleyes_ani: Ei oikein aukea... Terryn kainaloon päässyt joku nappula? :mrgreen:

 

Taitaa pikkupoika antaa kättä Gerradille kättelyn merkiksi mutta sitten kun Gerrard antaa käden niin veijari vetäisee käden pois ja näyttää pitkää nenää ;) Näin minä tulkitsen pätkän.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Taitaa pikkupoika antaa kättä Gerradille kättelyn merkiksi mutta sitten kun Gerrard antaa käden niin veijari vetäisee käden pois ja näyttää pitkää nenää ]

Näinhän se meni . Ja Gerrard vielä läpsii poikaa kasvoille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näinhän se meni . Ja Gerrard vielä läpsii poikaa kasvoille.

"Läpsii"... Hmmmm... Aivan niinkuin Reina sunnuntaina murjoi Robbenin kolme niskanikamaa paskaksi katkaistuaan ensin Eidurin molemmat akillesjänteet "hurjalla tappotaklauksellaan" (ai niin.. Roippari tämän kerran melkein tekikin... silloin meni vain Alf Inge Hålandin polvi ja samalla koko ammattilaisura).

 

Samalla logiikalla ja liioittelun asteella manun ylivoimaisesti kusipäisin ja vastenmielisin (ja taisi olla ylipainoisinkin) pelaaja IKINÄ, ranskalainen mulgero eirik kantona potkaisi Palacen fanin stadionin reunojen yli ja mies löytyi lopulta päättömänä kahden ja puolen kilometrin päästä kiilautuneena roskalavan ja verkkoaidan väliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtaa olla pinna kireällä tappion jälkeen - eikö noista edellisistä viesteistä nyt näy selvästi sarkasmi. Kuvahan oli ihan hauska pätkä.

Niin olikin varsin hauska pätkä... melkonen vekkuli, kukahan lie pojalle tempun opettanut..? Saihan se Gerrardiltakin hymyn irtoamaan. Yhtä lailla omasta mielestäni yritin sarkasmia omaan viestiini sisällyttää, toki kukin sitä omalla tavallaan tulkitsee. Joskus totuus ja sarkasmi kun ovat niin lähellä toisiaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin olikin varsin hauska pätkä... melkonen vekkuli, kukahan lie pojalle tempun opettanut..? Saihan se Gerrardiltakin hymyn irtoamaan. Yhtä lailla omasta mielestäni yritin sarkasmia omaan viestiini sisällyttää, toki kukin sitä omalla tavallaan tulkitsee. Joskus totuus ja sarkasmi kun ovat niin lähellä toisiaan...

Sepäs tällaisessa sähköisessä viestimisessä onkin huonointa, että on kovin vaikea toisen äänen sävyä tunnistaa :blink:

 

Vaimokin meinasi, että isäukko oli varmaan valmentanut tätä varten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×