Jump to content
Sign in to follow this  
ippe

Valioliiga 2014/15

Recommended Posts

                                                                     e53093e50484d1984d00ea3346d383cb.png


Mielestäni on ihan paikallaan avata Valioliigalle oma ketjunsa ja piti avata tämä jo viime kaudella. Tämän tarkoitus ei ole missään nimessä syrjäyttää joukkueiden omia otsikkoja vaan täällä voi keskustella liigaa yleisesti koskevista asioista ja niistä joukkueista joilla ei ole omia ketjuja tai niistä joiden ketjut ovat muuten vaan epäaktiivisia. Omata mielestäni tätä ketjua voisi käyttää myös otteluiden aikaiseen live -kommentointiin.

Valioliigan otteluohjelma julkaistiin tänään ja joukkuekohtaisen ohjelman näkee tästä.

Muutamia ihan mielenkiintoisia siirtojakin on jo ehtinyt tapahtumaan ennen MM-kisoja. Listaan muutaman mielenkiintoisimman:

Cesc Fabregas, Barcelona --> Chelsea n. £30 miljoonaa
Emre Can Bayer, Leverkusen --> Liverpool n. £10 miljoonaa
Rickie Lambert, Southampton --> Liverpool n. £4 miljoonaa
Mame Biram Diouf, Hannover --> Stoke free agent
Steven Sidwell, Fulham --> Stoke free agent
Bacary Sagna, Arsenal --> Man City free agent

Tästä Daily Mailin linkistä näkee kaikki tähän asti tehdyt siirrot ja ymmärtääkseni lista päivittyy aina kun siirtoja tapahtuu.

Chelsea kaapannut markkinoiden tähän asti suurimman kalan ja Fabregasin lisäksi joukkueeseen on huhuttu mm. Diego Costaa ja Felipe Luista, mutta mielestäni Stoke on tehnyt ihan hyväh hankinnat. Manchester Unitedistakin tuttu Mame Biram Diouf on kuitenkin tehnyt Hannoverille 25 maalia 57 otteluun ja Steven Sidwell oli viime kaudella Fulhamin paras pelaaja tehden 7 maalia keskikentän keskustasta. Molemmat tosiaan ilmaisella siirrolla sisään joten palkka lienee melko suuri, mutta Stoke ottaa taas yhden askeleen pelaavamman futiksen suuntaan.

Liike ulospäin on ollut suurinta Sunderlandissa, josta on vapautettu tai päästetty lähtemään ilmaissiirrolla peräti 7 viimekaudella liigajoukkueessa mukana ollutta pelaajaa. Nämä pelaajat ovat: Jack Colback (Nwecastle), Craig Cardner (WBA), Phil Bardsley (Stoke) ja ainakin toistaiseksi ilman seuraa olevat Carlos Cuellar, Andrea Dossena, Oscar Ustari, David Vaughan sekä Keiran Westwood. Sunderland on tähän mennessä hankkinut Manchester Cityn kakkosmaalivahdin Costell Pantillimonin, Wiganin Jordi Gomezin sekä WBA:N Billy Jonesin. Kaikki pelaajat tulivat ilmaissiirroilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WBA:lta ihan mielenkiintoinen hankinta kun hommasivat Joleon Lescottin vapailla papereilla:

472f86ca-977b-4298-a698-2053267eb801.jpg

Cityssä taso ei enää riittänyt, mutta uskon, että jamppa tulee vetämään ihan hyvällä tasolla Wet Bromwichissa. WBA:n lisäksi ainakin Stoke oli kiinnostunut miehen palveluksista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.bbc.com/sport/0/football/27938400

Hull City uusii ilmettään muokkaamalla logoaan. Hull City ei enää lue uudessa "crestissä" ja tämä on kirvoittanut fanien mieltä.

"Why, when the club is more successful than ever, would you not tell everyone your name," said Mark Gretton, of fans' group City Till We Die.

Ei tuo logo hirveästi muutu, vähän selkiytyy vain. Tiikeri pysyy edelleen ja seuran perustamisvuosi 1904 näkyy.

Ilmeisesti pääsyä Eurooppaan halutaan juhlistaa tällä tavalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hull on ihan mielenkiintoinen tapaus ja vähän sääli, että sen kannattajia on ärsytetty milloin nimi- ja milloin logouudistuksilla. Steven Brucen 3-5-2 systeemi on Valioliigassa ainoa laatuaan ja väitän, että moni jengi oli viime kaudella ongelmissa, koska ei ollut kohdannut mitään vastaavaa aiemmin. Sarasijoitus oli tietysti vasta 16. joten sen suhteen ei ollut syytä juhlaan. Tiikereiden kauden kruununa oli tietysti tuo FA-cupin finaali Arsenalia vastaan ja jatkoaikatappiosta huolimatta he selviytyivtä Europa Leagueen. Toivottavasti Bruce saa hommattua jengiinsä muutaman kelpo pelaajan, jotta he kykenevät vastaamaan Euroopan haasteisiin ja etteivät Hullin otteet eivät liiaksi kärsi Valioliigassakaan. Toistaiseksi ovet ovat käyneet lähinnä ulospäin kun toissakaudella hyvää jälkeä Championshipissä tehnyt Robbie Koren ja lähinnä Cup-otteluissa pelannut Matty Fryat on vapautettu sopimuksistaan.

Hullhan oli yksi niistä seuroista, jotka olivat WBA:han siirtyneen Joleon Lescottin perässä ja joidenkin huhujen mukaan Bruce haluaisi mm. Rio Ferdinandin takalinjoilleen, joten topparia ollaan siis ainakin hakemassa. Yksi kesän avainkysymyksistä on tietysti Jake Livermoren kohtalo. Spurs on nostanut hintapyyntöään ja vaatii pelaajasta peräti £8 miljoonaa. Voi olla, että tuo siirto tekisi liian suuren loven Hullin siirtokassaan, mutta toisaalta he saisivat nuoren huippupelaajan, joka tuntee joukkueen jo valmiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englannista kantautuu taas ihan mielenkiintoista juttua.

SkySportsin mukaan Manchester Unitedista vapaana agenttina poistunut Rio Ferdinand jatkaa uraansa Queens Park Rangersissa, jonne miestä huhuttiin jo kuukausi pari taaksepäin. Näin paperilla näyttää, että 'Arryn jengi saa kokeneen liiderin, joka taitaa Valioliigan metkut ja näinhän asia kieltämättä on, mutta mietin lähinnä, että miten Ferdinand osaa asennoitua siihen, että siellä tulee joissakin peleissä aika rumastikin kuokkaan? Unitedissa suurin osa otteluista oli kuitenkin niitä joissa vastustaja teki 0-1 maalia, mutta Ärrissä asiat ovat toisin. Toinen juttu mikä nousee väkisinkin esiin on miehen järkyttävä palkka. Unitedissa Rio taisi pelata liki £100k viikkoliksalla eikä jamppa ole varmastikaan sitä kovin paljoa suostunut pudottamaan. Luulisi, että QPR ja Redkanpp olisivat oppineet jotakin sitten viime visiitin, mutta ei näytä järki menevän päähän ei sitten millään. Jos QPR putoaa niin siinä on taas yksi hemmetillistä palkkaa nauttiva iäkäs pelaaja jolle ei varmasti ole ottajia jonoksi asti. Ja nehän muuten putoaa. Paperilla QPR on ehkä vahvin nousijoista, mutta joukkue lienee liian vanha ja kaavoihinsa kangistunut modernisoituneessa Valioliigassa. QPR napannee jokusia pinnoja suurilta jengeiltä, mutta ne pelit mitkä pitäisi voittaa tulevat tuottamaan hankaluuksia.

Toinenkin juttu koskee siirtoja, mutta tämä on vielä enemmän spekulaatiota. Kalina mielessä Robert Snodgrassin tuleva osoite on ihan mielenkiintoinen. SkySportsin mukaan neljä jengiä neuvottelevat miehen siirrosta ja nämä jengit olisivat Hull, Sunderland, WBA sekä QPR. Snodgrass on kuitenkin ihan hyvä pelaaja ja parin viime kauden aikana mies on tehnyt Norwichissa ihan mukavat tehot ja joukkue ei tosiaan ole tullut tutuksi mitenkään positiivisesta pelistään. Jamppa ei ole koskaan ollut mikään kauhean nopea pelaaja joten sijoittaisin hänet mielummin kärjen alle kuin laidalle. Ehkä Hullista voisi löytyä sopiva osoite jos pelaavat 3-5-1-1 systeemillä. Toivottavasti hän ei kuitenkaan päädy QPR:rään. WBA:kin lienee ensi kauden yksi kuumimmista putoajasuosikeista joten en nyt ihan heti sinnekään lähtisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisihan laudalla Swansea Citylle omakin ketju, mutta taitaa täällä saada enemmän huomiota.

 

Pistää vain pohtimaan, että olisiko Wilfried Bony tai Michu matkaamassa ulospäin seurasta, sillä muutenhan Bafétimbi Gomis olisi lähtökohtaisesti vasta kolmas vaihtoehto kärkihyökkääjäksi joukkueessa, joka pelaa yhdellä kärjellä. Michuhan pystyy pelaamaan kärjen alapuolellakin, mutta silti. Swanseallahan olisi avaukseen heittää nyt kärkihyökkääjiä Wilfried Bony, Michu tai Bafétimbi Gomis, ns. kakkoskorista Marvin Emnes, David N'Gog tai Leroy Lita ja sitten vielä ns. hupivaihtoehtona Rory Donnelly. Tuossa olisi siis seitsemän (7) ensisijaisesti kärkihyökkääjänä pelaavaa kaveria, sillä Álvarohan palaa lainaltaan takaisin Getafeen.

 

Bafétimbi Gomis passes medical and agrees to three year contract with Swansea; yet to sign

Bafétimbi Gomis has undergone and passed medical tests with Premier League side Swansea today after agreeing to a three year contract in principle.

The player was expected to go on from Swansea to London to negotiate with other clubs, but after more positive than expected discussions with the Welsh club yesterday and this morning, the player is seemingly set to sign a three year deal with the Premier League outfit early this evening. 

The deal is not yet done, but edging closer.

 

Bq5UL8XIYAA5ofX.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös tässä juuri Michua huhuttu vähän suurempaankin seuraan, ettei peräti Atleticoon? Jos miettii vuoden takaiseen niin hintahan on varmaan ainakin puolittunut. Jamppaa huhuttiin viime kesänä Liverpooliin sekä Arsenaliin 20 miljoonan summalla ja ihme jos tänä kesänä saavat 10 milliä. Swansean kannalta toivoisi, että Bony jää parempana pelaajana, mutta varmasti ottajia on hänellekin hyvän kevään jälkeen. Evertonista on tainnut olla jotain puhetta jos eivät saa Lukakua, mutta huhut on aina huhuja. Ilmeisesti suht' moni jengi ympäri Eurooppaa hakee uutta kärkipelaajaa joten tässä voi MM-kisojen jälkeen lähteä melkoinen siirtoruletti pyörimään.

Itse en tuosta Gomis'ta juuri perusta, mutta voihan jamppa tietysti yllättääkin ja varmaan kuitenkin ihan mielenkiintoinen lisä Valioliigaan. Ennustan paria wondergoalia, mutta kauden saldo jää kaikki kilpailut mukaan lukien sinne 10 maalin tienoille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisihan laudalla Swansea Citylle omakin ketju, mutta taitaa täällä saada enemmän huomiota.

 

Pistää vain pohtimaan, että olisiko Wilfried Bony tai Michu matkaamassa ulospäin seurasta, sillä muutenhan Bafétimbi Gomis olisi lähtökohtaisesti vasta kolmas vaihtoehto kärkihyökkääjäksi joukkueessa, joka pelaa yhdellä kärjellä. Michuhan pystyy pelaamaan kärjen alapuolellakin, mutta silti. Swanseallahan olisi avaukseen heittää nyt kärkihyökkääjiä Wilfried Bony, Michu tai Bafétimbi Gomis, ns. kakkoskorista Marvin Emnes, David N'Gog tai Leroy Lita ja sitten vielä ns. hupivaihtoehtona Rory Donnelly. Tuossa olisi siis seitsemän (7) ensisijaisesti kärkihyökkääjänä pelaavaa kaveria, sillä Álvarohan palaa lainaltaan takaisin Getafeen.

 

Leroy Litalla ja David N'Gogilla loppuvat/loppuivat sopimukset tähän kauteen. Marvin Emneshän oli lainalla Middlesbroughista, mutta Swansea on huhujen mukaan ostamassa Emnesin omakseen.

 

Bony, Michu, Gomis ja Emnes onhan tuossa yhden kärjen taktiikalle aika monta ukkoa. Jos ei ketään (Michu) myydä niin Michu pelannee kärjen alapuolella. Donnelly varmaankin lainataan/myydään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hull on tänään vahvistanut hankkineensa Jake Livermoren seurahistorian suurimmalla korvauksella:
 


He's Back! Jake @29_JL signs from Spurs for an undisclosed club record fee #UTT


Nopealla googletuksella seuran aiempi ennätysostos on viime tammikuussa jengiin liittynyt Shane Long, josta Tiikerit pulittivat n. £ 7 miljoonaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robert Snodgrassin seuraavana osoitteena pidetään jo varmana Hull Cityä. Siirtosumma olisi sellainen £7-8 milliä, joka on Norwichille ihan kelpo korvaus. En oikein tiedä mihin Hullin kannattaisi Snodgrass istuttaa. Nopeus ei riitä laidalle, mutta pelisilmä ei mielestäni keskelle. Tiedä sitten lähteekö Hull muuttamaan muodostelmaansa. Kärkiä löytyy parikin kovaa, eli Jelavic ja Long. Vasemmalle laidalle löytyisi Robbie Brady, ja nyt sitten oikealle Snodgrass. Lisättäköön tähän vielä Sone Aluko ja George Boyd. Snoddya nyt kuitenkin tuskin hankittiin vain varamieheksi.

 

Toppariosastolla Davies pelasi todella hyvän kauden ja nyt viereltä löytyy ainakin Chester. Figueroa oli laitapuolustaja koko viime kauden, mutta luulisi nyt tapahtuvan siirto takaisin keskelle. Jos ei, niin Rosenior ottaa laidalta paikan. Jos hondurasilainen löytyy penkiltä, niin pitäisi päästä äkkiä pois. Tiikerit vaikuttavat tällä hetkellä ihan keskikastin porukalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tolppa-Apina oli lukenut oikeaa infoa, kun Hull vahvisti tänään hankkineensa Robert Snodgrassin! Mielestäni Hull on tehnyt ihan hyvät hankinnat ennen seurahistorian ensimmäistä kautta Euroopan kentillä.

dc6e77f81118e413402ccae858805566.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Southamptonin johto istuu tällä hetkellä kohtuu ison rahakasan päällä, mutta huhujen mukaan ovat hankkimassa Twenten taitavan laitapelaajan Dusan Tadicin sekä Graziano Pellé'ä, joka pelasi viime kaudella tuoreen Sainst käskyttäjä Ronald Koamanin luotsaamassa Feyenoordissa. En nyt tähän hätään löytänyt tarkkaa tilastoa, mutta Pellé teki viime kaudella 23 maalia 28 otteluun ja hänen viimeistelyprosenttinsa taisi olla jopa Euroopan paras. Tadic olisi ainakin ilman muuta hyvä lisä Valioliigaan ja voisi tehdä ihan hyviä tehoja myös kivenkovassa. En myöskään yllättyisi jos Koeman yrittäisi hankkia Hollannin maajoukkueesta ja Feyenoordista tuttua Bruno Martins Indiä tuonne vasemmalle Shaw'n tilalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo hyviä hankintoja Hullilta. Unohdinkin täysin, että pelaavat Europa Liigaa ensi kaudella. Saa nähdä miten Huddlestone ja kumppanit kestävät otteluruuhkaa.

 

Southamptonin johto istuu tällä hetkellä kohtuu ison rahakasan päällä, mutta huhujen mukaan ovat hankkimassa Twenten taitavan laitapelaajan Dusan Tadicin sekä Graziano Pellé'ä, joka pelasi viime kaudella tuoreen Sainst käskyttäjä Ronald Koamanin luotsaamassa Feyenoordissa. En nyt tähän hätään löytänyt tarkkaa tilastoa, mutta Pellé teki viime kaudella 23 maalia 28 otteluun ja hänen viimeistelyprosenttinsa taisi olla jopa Euroopan paras. Tadic olisi ainakin ilman muuta hyvä lisä Valioliigaan ja voisi tehdä ihan hyviä tehoja myös kivenkovassa. En myöskään yllättyisi jos Koeman yrittäisi hankkia Hollannin maajoukkueesta ja Feyenoordista tuttua Bruno Martins Indiä tuonne vasemmalle Shaw'n tilalle.

 

Tadic olisi kyllä mielenkiintoinen hankinta ja paikkaisi Lallanan jättämän reiän varsin hyvin. Pellè on mättänyt huikeita maalimääriä ja tulee olemaan suora korvaaja Lambertille. Keskikentällä Schneiderlinin lähtö ei varmaan vaadi hankintaa, vaikka ison loven jättääkin. Wanyama ja Ward-Prowse pelaavat molemmat läpimurtokautensa keskellä. Indin siirtoa Portoon on viime päivinä pidetty varmana (ja näinköhän Mangala on sieltä lähdössä). Shawin tilalle tarvitaan toki hankinta ja miksei Tadicin ja Pellèn lisäksi vielä joku hyökkäävä pelaaja voisi tulla leveyden kannalta tarpeeseen. Gaston Ramirezista ei taida enää olla keskikentällä mihinkään ja Davis & Cork ovat ennemminkin puolustavia pelaajia. Olisikohan maalissa Gazzanigan läpimurron paikka?

 

Gazzaniga

Chambers/Clyne - Fonte - Lovren - ?

Wanyama - Ward-Prowse

Rodriguez - ? - Tadic

Pellè

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hullin toimistolla ollaan ainakin hereillä heti alusta alkaen ja taitaa noi uuden TV-sopimuksen rahatkin vähän poltella taskun pohjalla. Livermoreen ja Snodgrassiin upposi vvarmasti lähemmäs £15 miljoonaa, mutta mikäli SkySportsia on uskominen niin nyt myös Tom Ince on lähellä siirtymistä Hullin riveihin. Ince pelasi viime kauden lopun lainalla Crystal Palacessa, mutta nyt Blackpool sopimus on umpeutunut ja Ince pääsee mittaamaan arvoaan vapailla markkinoilla. 22-vuotias taitava laituri pelasi Crystal Palacessa ihan hyvän kevään, joten ottajia luulisi löytyvän.

Saa nähdä, että aikooko Hull pelata ensi kaudella vähän tavanomaisemmalla 4-3-3 muodostelmalla? Snodgrass ja Ince ovat kuitenkin kohtuu puhtaita laitapelaajia eikä seura varmaan hankkisi noin kalliita pelaajia penkkiä kuluttamaan. 

                                                      Long
                     Ince                                                        Snodgrass
                             Livermore        Meyler          Huddlestone
                  Figueroa           Davies          Chester           Elmohamady
                                                    McGregor

Näyttää aika hyvältä etten sanoisi. Monelle pelipaikalle löytyy laadukkaita pelaajia ja penkiltäkin löytyy ihan kelpo pelaajia. Sanokaa mun sanoneen, Hull yllättää ensi kaudella. Mielestäni se on aina hienoa nähdä, kun joku uskaltaa panostaa ja tietysti panostuksien jälkeen heille soisi myös menestystä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatketaan kuva linjalla kun törmäsin tälläiseen netin ihmeellisessä maailmassa:

7c6ae77a568345d2d2a4edbf00cd23b2.png


No jos ihan ketjun aiheeseenkin niin QPR on erittäin lähellä Cardfiin Steven Caulkerin hommaamista. Caulkerilla oli spimuksessaan £8 miljoonan ulosostopykälä, mikä Cardiff putoaa ja QPR on aktivoinut tuon kyseisen pykälän. Erittäin kova hankinta Ärrille, mikäli pitää paikkansa.

EDIT.

Ja Rio Ferdinand myös samaan osoitteeseen -SkySports


"Rio has agreed to join us and we're hopeful of getting that one over the line when he gets back from the World Cup," Redknapp told Telegraph Sport.

"I can't foresee any problems with it and we'd be delighted if we can get it done soon. He's been a player at the top of the list since he left Manchester United and he would give the whole place a lift with his quality and experience."

Redknapp hopes Caulker, 22, will also opt to head to Loftus Road.

"We've agreed a fee with Cardiff and it's now up to Steven to decide his next move," he said.


"I know him well from Spurs and he's always been a tremendous prospect. Hopefully that's another one we can get done."

Materiaalista ei tule QPR:rän säilyminen jäämään kiinni tulevallakaan kaudella. Potentiaalia seuralla on vaikka kymmenenteen sijaan, mutta eivätköhän sijat 15-17 ole lähempänä totuutta. En oikein jaksa uskoa, että QPR kuitenkaan tulee putoamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myös Dusan Tadicin Southampton siirto sai eilen varmistuksensa:

fcf8ab92f591cbdbc534a12c854031fc.png

Uskon, että Tadic tulee olemaan menestys Valioliigassa. Taitava pelaaja voi pelata sekä laidalla, että kärjen alapuolella. Sopinee siis hyvin Southamptonin liikkuvaan hyökkäuyspeliin jossa paikat vaihtuvat pelin sisällä useampaankin kertaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Southamptonin pelitavasta ensi kaudella nyt ei tiedä kukaan. Tietysti voi jotain miettiä siltä pohjalta, millaista futista manageri on ennen peluuttanut, mutta ei sekään kerro suoraan. Kyllähän se peluutus lähtee kuitenkin siitä, millaisia pelaajia on käytettävissä ja kuinka vahva oma squad on verrattuna sarjan muihin porukoihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ketjussakin mainittu Graziano Pellé´n Southampton siirto on nyt saanut sinettinsä.

fd6cc0ff0d7ebd6a0027dabaa1e7b031.png


Ainakin hyökkävälle keskikenttäpelaajalle/ laiturille sekä vasemmalle laitapuolustajalle löytyy vielä käyttöä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kato Veho on pistänyt markkinointiin paukkuja. Meinaakohan ne avata myymälöitä UK:ssakin.Ihan rehellisesti ei sano tämä Southamptonin uusi paitasponsorinimi mitään Suomen ulkopuolella ja Suomen Vehohan se ei ole. Täytyy etsiä. Sehän näissä pienempien seurojen sponssisopimuksissa on riskinä, että hyvän kauden jälkeen viedään manageri ja parhaat pelaajat ja huonolla lykyllä porukka pelaa kaksi kautta sopparin teon jälkeen ykkösdivisioonassa. Tai seura "väsyy" Valiosta putoamiseen ja vajuu alavireisenä sarja per kausi. Kuten eräs nimeltä mainitsematon Wolerhampton vähän aikaa sitten tai toinen nimeltä mainitsematon Bradford jo vähän kauemman aikaa sitten. Ja onhan se Champparinäkyvyyskin jo selvästi Valjua heikompi.

 

Näkyy se Veho olevan äänentoistoon yms liittyvä pulju, jolla on toimintaa mm. Southamptonissa. Vehon sivuilla puhutaan sponssista 2014-15 www.veho-world.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×