Jump to content
Sign in to follow this  
ippe

Neljännesvälierät

Recommended Posts

Kaksi tuntia aikaa ensimmäiseen otteluun joten ehkä tällekin on paikallaan avata oma ketjunsa. Aloitan pelin kirjoittamallani Kolumbia - Uruguay ottelun ennakolla:


Kolumbia – Uruguay 28. kesäkuuta klo 23.00 @Estádio do Maracanã, Rio De Janeiro

C-lohkon voittajan ja D-lohkon toiseksi sijoittuneen joukkueen välisessä ottelussa kohtaavat odotetusti Kolumbia ja Uruguay. Vaikka molemmat joukkueet tulevat Etelä-Amerikasta, on joukkueiden pelitavoilla eroa kuin yöllä ja päivällä.

Kolumbia

e4d496ed301617f4b766c39da4776940.png

Kolumbia nappasi C-lohkon voiton kaadettuaan Kreikan, Norsunluurannikon sekä Japanin. Joukkue tiedettiin vaaralliseksi hyökkäyspäässä, mutta puolustuspää herätti kysymyksiä. Kolumbia kuitenkin päästi vain kaksi maalia kolmeen otteluun joten ainakin toistaiseksi puolustus on kestänyt ja maalivahti David Ospina on toiminut viimeisenä lukkona tolppien välissä. Hyökkäyspäässä Kolumbia pyrkii etenemään nopeasti ja on pelannut iloista peliä ja tulostakin on tullut yhdeksän tehdyn maalin muodossa. Peräti kuusi eri pelaajaa on onnistunut maalinteossa, joten ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta, vaikka James Rodriguez ja Juan Guillermo Cuadrado ovatkin olleet osallisena jokaiseen maaliin joko syöttäjänä tai maalintekijänä.

Joukkueen valmentaja Jose Pekerman antoi lohkon viimeisessä ottelussa vastuuta vähemmälle peliajalle jääneille pelaajille, mutta Uruguayta vastaan joukkue lähtee avausotteluista tutulla 4-2-3-1 kokoonpanolla.
 
                                                                                     Gutierrez
                                                     Quintero                 Rodriguez                    Cuadrado
                                                                      Sanchez                      Aguilar
                                                     Armero           Yepes           Zapata                Zuniga
                                                                                     Ospina


Avauksen suhteen Pekermanilla on lähinnä positiivisia ongelmia. Laittaako hän kärkeen kahdessa ensimmäisessä ottelussa 1+1 tehot tehneen Theo Gutierrezin vai Japania vastaan kahdesti osuneen Jackson Martinezin. Vasemman laitahyökkääjän tontti on kuitenkin hienoinen kysymysmerkki, sillä Ibarbo oli kahdessa ensimmäisessä ottelussa vaisu eikä Juan Quinterokaan ole vakuuttanut, vaikka iskikin pallon maaliin tultuaan vaihdosta kentälle Norsunluurannikkoa vastaan. Keskikentän pohjapelaajia ja puolustusta Perkerman tuskin lähtee muuttamaan.

Kiinnitä katseesi: James Rodriguez

Kolumbian joukkueesta on vaikea nimetä yhtä pelaajaa ylitse muiden, mutta Monacossa pelaava James Rodriquez on ollut liekeissä kärjen alapuolella ja ollut yksi turnauksen parhaista pelaajista. Mies on parhaana päivänään lähes täydellinen pelaaja. Luettelon sijaan tyydyn jakamaan WhoScored.com -sivuston luonnehdinnan miehen vahvuuksista ja pelityylistä:


0e2291910b3371aeaab05ed70cee0605.png
Uruguay

fba7770efdbd1b138d248d70725601b4.png

Neljä vuotta sitten Uruguay oli paras etelä-amerikkalainen joukkue Etelä-Afrikan MM-kisoissa, mutta tässä turnauksessa he ovat olleet vaikeuksissa. Uruguay kuitenkin selvisi jatkoon hankalasta D-lohkosta kaatamalla sekä Englannin että Italian. Turnauksen avausottelussaan maa koki yllätystappion Costa Ricaa vastaan. Siinä missä Kolumbia kerää kiitosta positiivisesta pelistään, on Uruguayn pelityyli heättänyt vihamielisyyttä neurtaalien katsojien silmissä. Uruguay hakee otteluissaan tulosta eikä maa kerää tyylipisteitä. Kovaa peliäkään ei kaihdeta ja joukkue onkin kerännyt kolmeen otteluun yhden punaisen lisäksi kuusi varoitusta, mikä on turnauksen suurin lukema.

Uruguayn kokoonpano on elänyt Luis Suarezin pelikunnon mukaan. Ensimmäisessä ottelussa Liverpoolin paidassa maaleja mättänyt Suarez oli loukkaantuneena ja kärjessä pelanneet Edinson Cavani sekä Diego Forlan olivat hukassa. Suarez palasi Englanti otteluun ja koko joukkue piristyi silmin nähden saatuaan kiintotähtensä takaisin. Suarez tekikin kaksi maalia ja voitti ottelun Uruguaylle. Italiaa vastaan mies kuitenkin puri Giorgio Chielliniä ja todennäköisesti missaa neljännesvälierät ja muutaman muunkin ottelun.

Uruguayn valmentajalla Oscar Tabarezilla tulee olemaan ongelmia Suarezin paikkaamisessa. Uruguay ei ole maaleilla juhlinut ja heidän jatkohaaveensa lepäävätkin vankan, kokojoukkueen puolustuspelin varassa. Avauskokoonpano lienee 4-4-2 muodossa.

                                                                                        Forlan                    Cavani
                                                      Rodriguez             Arevalo Rios           Cargano                   M.Perreira
                                                      A.Perreira                   Godin                  Gimenez                      Caceres
                                                                                                     Muslera


Kärjessä aloittavat Diego Forlan sekä Edinson Cavani, joka joutuu kantamaan suuren vastuun joukkueen maalinteosta. Keskikentän keskustassa pelaa puolustava kaksikko ja myös laitapelaajilta odotetaan kovaa kahden suunnan peliä. Puolustus jatkaa samalla kokoonpanolla kuin kahdessa aiemmassa ottelussa ja maalilla Musleralta vaaditaan todellisia huippuotteita.

Kiinnitä katseesi: Edinson Cavani

Sanoin aiemmin ehkä vähän ilkeästikin, että Cavani on ikuinen kakkoshyökkääjä sekä maa- että seurajoukkueessaan, mutta nyt hänellä on elämänsä tilaisuus pelata itsensä kannattajien sydämiin. Suarezin oltua sivussa Cavani on toppari Godinin lisäksi ainoa pelaaja, joka on ylipäätään onnistunut maalinteossa. Työteliään kärkipelaajan puolustustaitojakaan ei sovi unohtaa ja Cavani laskeutuukin yleensä melko alas auttamaan joukkuettaan. Saa nähdä, että millaista roolia Tabarez on miehelle kaavaillut. WhoScored.com -sivuston luonnehdinta Cavanin vahvuuksista ja pelityylistä:


5bd20e23d009ba97eda93e2a46cc967f.pngOttelun kulku

Ottelun käsikirjoitus on selvä. Kolumbia hyökkää ja Uruguay yrittää pitää pakkansa tiiviinä ja iskeä vastaan. Odotan melko kiimaista kamppailua ja korteiltakaan tuskin tullaan välttymään. Jos Cavani, Forlan ja muut hyökkäävät pelaajat eivät kykene paikkaamaan Suarezia tulee Uruguay olemaan suurissa vaikeuksissa sillä Kolumbia tuskin tulee jäämään nollille.

Ennustan hyökkäyksen voittavan puolustuksen. Kolumbian nopeat hyökkäykset ovat liikaa Uruguayn kankeahkolle joukkueelle ja ottelu päättyy 3-1 lukemiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyrin ainakin kirjoittamaan ennakkoja noihin tuleviin otteluihin. Tämä viestin avaaminen jäikin sitten todella hilkulle ja hyvä, että otit kontollesi. Ei meinaa aika riittää näköjään mihinkään.

 

Tässä avaukset ensimmäiseen otteluun:

 

Brazil (4-2-3-1)

Júlio Cesar (Toronto FC)

Dani Alves (FC Barcelona) - Thiago Silva © (PSG) - David Luiz (PSG) - Marcelo (Real Madrid)

Fernandinho (Manchester City) - Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg)

Hulk (Zenit) - Oscar (Chelsea) - Neymar (FC Barcelona)

Fred (Fluminense)

 

Huomioitavaa Fernandinhon löytyminen avauskokoonpanosta.

 

Chile (3-4-1-2)

C. Bravo © (FC Barcelona)

G. Jara (Nottingham Forest) - G. Medel (Cardiff City) - F. Silva (CA Osasuna)

M. Isla (Juventus) - C. Aránguiz (Internacional) - M. Díaz (FC Basel) - E. Mena (Santos)

A. Vidal (Juventus)

A. Sánchez (FC Barcelona) - E. Vargas (Valencia CF)

 

 

Chilen Claudio Bravohan ehti siirtymään tässä FC Barcelonaan joten seuratovereita vastassa ja joukkueessa. Suurimmat edustuksethan tänään kentältä seuroittain ovat Barcelona (Bravo, Dani Alves, Neymar, Sánchez), PSG (David Luiz, Thiago Silva) ja Juventus (Isla, Vidal).

 

Ottelu ei tule olemaan helppo kummallekaan ja odotan tasaista kamppailua. Brasilia luonnollisesti ennakkosuosikki, mutta kaikki sympatiat Chilelle.

 

Vamos Vamos Vamos Chile!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas älyttömän hieno startti pudotuspeleille. Ensimmäinen puoliaika taisi olla ehkä jopa kisojen paras? Kentällä kaksi loistavaa joukkuetta, joiden ansiosta tempo on ollut ihan uskomattoman nopeaa. Chile on helisemässä, kun Neymar ja Hulk rynnivät hitaiden ja lyhyiden puolustajien välistä, mutta suoraviivaisempia ja parempia ratkaisuja tarvitaan. Pensseli-Fred sai kärjessä muutaman loistavan paikan, mutta ei maaleja. Chilen yksi heikkous nähtiin maalissa, eli erikoistilannepelaaminen. Luiz sai vapaasti laittaa pallon sisään. Chilen hyvä prässi tuotti sitten taas toisessa päässä tulosta. Vargas ryösti pallon ja laittoi keskelle Alexisille, joka ei erehdy noista. Sign him up Arséne!

 

Toivottavasti toinen puoliaika on yhtä laadukas. Chilen vankkureissa, mutta isäntämaa Brasilian jatkaminen olisi ehkä kisojen yleiselle ilmapiirille ihan hyvä asia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi voi mitä draamaa. Kylläpä pisti mielen matalaksi Chilen tippuminen. Molemmilla joukkueilla oli toisella puoliajalla ja jatkoajalla omat hetkensä. Pelin taso tippui loppua kohti ymmärrettävästi olosuhteiden takia ja rankkarit olivat kyllä ilmassa. Brasilialta Neymar vaipui varjojen maille toisen puoliajan ja jatkoajan ajaksi, joten muilta kaivattiin tasonnostoa. Hulk nousi esiin ja oli pirteä, mutta ratkaisijaksi hänestäkään ei ollut (vaikka maalin periaatteessa tekikin). Fredin tilalle tullut Jô oli kenties jopa heikompi kuin viiksivallu.

 

Chilen vaihdot menivät ihan vihkoon. Alexis jäi hyökkäyksessä ihan yksin. Pinillalta toki yksi väläytys. Pienestä jäi kiinni tuo ylärimakuti. Gutierrez oli ihan näkymätön ja vaikka Vargas ei mitään ihmeempiä esittänyt, niin hän tarjosi silti peliin enemmän. Oliko Vidalilla jotain lihasvammaa, vai miksi otettiin pois? Vai eikö polvi vielä kestä noin suuria minuutteja?

 

Pilkuissa Pinillalta ja Sanchezilta heikot vedot ja Cesarilta hyvät torjunnat. Sideshow Bob hyvänä pilkkujen vetäjänä ei missannut. Willianilta ja Hulkilta kämmäykset ja Aranguiz nosti chileläiset peliin huikealla pilkulla. Neymarin katseesta näki, että 'cojonesit' löytyy ja varma pilkku verkon perukoille. Forestin Jara meni sitten missaamaan ja voitto brasseille. Tosiaan Vargas olisi voinut laittaa pilkun sisään ja etenkin pilkkuspesialisti Vidalia olisi kaivattu.

 

Chile olisi tällä pelillä mennyt varmasti jostain toisesta parista jatkoon. Brasilia vaikutti vieläkin kovin haavoittuvaiselta, mutta oli lopuksi ehkä kuitenkin ihan piirun verran parempi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

de73680fdb88549a6b094c165c1e1b37.png

 

Suomen aikaan kello seitsemältä pärähtää. Fortalezassa vastakkain MM-kisojen neljännesvälierässä Alankomaat sekä Meksiko. 

 

Molemmat maat olivat vakuuttavia alkulohkoissaan ja ansaitsivat jatkopaikkansa. Itse odottelin Oranjen jäävän alkulohkoon, mutta joukkue esiintyikin todella vakuuttavasti ja marssi lohkovoittoon puhtaalla pelillä. Meksikolla meni jatkopaikka tiukille sinnikkään Kroatian kanssa, mutta lopulta mehikaanit ottivat ansaitun 3-1 voiton kroaateista. Alankomaat on osoittanut olevansa hyvä turnausjoukkue etenemällä finaaliin kaksi kertaa kolmesta viimeisestä arvoturnauksesta. Meksiko taas on viimeksi päässyt MM-kisoissa puolivälieriin vuonna 1986, ja joukkue lähtee nytkin otteluun altavastaajana.

 

Molemmat joukkueet pelaavat viiden puolustajan linjalla ja on mielenkiintoista nähdä millainen peli tullaan näkemään. Molemmat joukkueet perustavat ehkä aavistuksen enemmän vastahyökkäyksistä. Uskoisin pallonhallinnan menevän aika tasan, ehkä aavistuksen Meksikon hyväksi. Peli saattaa mennä ihan päästä päähän, taikka sitten olla tylsää kyttäilyä.

 

Oranjen penkkiveikko Leroy Fer on sivussa takareisivamman vuoksi. Bruno Martins Indi on kysymysmerkki aivotärähdyksen takia ja Stefan de Vrij, Nigel de Jong, Daley Blind sekä Arjen Robben ovat kaikki kärsineet pienistä vaivoista, mutta lienevät pelikunnossa. Meksikolta on sivussa pelikiellon vuoksi José Juan 'Gallito' Vázquez. Oranjella on kortti alla de Vrijillä, Jonathan de Guzmanilla ja Blindillä. Meksikolta korttia joutuvat varomaan Paul Aguilar, Francisco Rodríguez, Hector Moreno ja Rafa Márquez.

 

Cillesen

Janmaat - Vlaar - de Vrij - Indi - Blind

de Guzman - de Jong

Sneijder

Robben - van Persie

 

Peralta - dos Santos

Guardado - Salcido - Herrera

Layún - Moreno - Márquez - Rodríguez - Aguilar

Ochoa

 

Meksikon kokoonpanossa ainoa muutos lienee kehäkettu Carlos Salcidon mukaantulo Vázquezin tilalle. Ikää Salcidolta löytyy jo 34 ja monet ihmettelivät hänen läsnäoloa kisajoukkueessa, mutta uskon vahvasti että hän pystyy paikkaamaan Vázquezia mallikkaasti. Itse heitin viime matsin jälkeen, että Chichariton voisi ottaa avaukseen dos Santosin tilalle, mutta Täi ilmeisesti luottaa yhä Giovaniin. Hollanti tuskin tekee muutoksia avauskokoonpanoonsa, ellei nyt joku näistä kysymysmerkeistä pystykään pelaamaan.

 

Hollannin puolustus on ollut vakuuttava, mutta nyt alkavat tosipelit. Miten esim. Aston Villan paidassa koomaillut Ron Vlaar pysyy juonikkaiden Meksikon hyökkääjien perässä? Toisessa päässä taas Meksikolla on lähes kokonaan oman liigan pelaajista koostuva puolustuslinja, ja nyt se joutuu todelliseen testiin kun vastassa on kenties kisojen vaarallisin kärkipari Robben-RvP.

 

Meksikolta vaaditaan erityisesti keskikentän ja hyökkääjien huippumatsia. Salcidon on nyt näytettävä olevansa luottamuksen arvoinen ja Hector Herreran & Andrés Guardadon on pelattava samalla tasolla kuin tähän asti. Oribe Peraltan ja Giovani dos Santosin on kärjessä onnistuttava, ja penkiltä Chicharitolta kaivataan myös tehoja. Hollannilta kyseenalaistan keskikentältä de Guzmanin ja Sneijderin, sekä keskuspuolustuksen, vaikka kaikki nämä ovat tähän asti hyviä olleetkin. Maalivahtipeli lienee varmasti myös isossa osassa ja tässä kallistun Memo Ochoan puolelle.

 

Sääolosuhteet ja katsomo ovat Meksikon puolella. Ei vaan millään jaksaisi odottaa. Hollanti on ennakkosuosikki, mutta en näe mitään syytä miksei Meksiko onnistuisi haastamaan oranssipaitaiset toden teolla. Veikkaan tämän menevän jatkoajalle tilanteessa 2-2. Enempää en uskalla sanoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas käsittämöttömän tylsä Hollanti ekalla puoliskolla,tosi varovaista neppailua.

Hollannin pelistä tuli mieleen 90-luvun Ajax missä LVG oli veturina.Samaa jos on odotettavissa Manussa,niin onnea vaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas käsittämöttömän tylsä Hollanti ekalla puoliskolla,tosi varovaista neppailua.

Hollannin pelistä tuli mieleen 90-luvun Ajax missä LVG oli veturina.Samaa jos on odotettavissa Manussa,niin onnea vaan.

No, ManU:n onneksi heidän pelejään ei pelata keskipäivällä Fortalezassa. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas käsittämöttömän tylsä Hollanti ekalla puoliskolla,tosi varovaista neppailua.

Hollannin pelistä tuli mieleen 90-luvun Ajax missä LVG oli veturina.Samaa jos on odotettavissa Manussa,niin onnea vaan.

 

Van Gaal did it again!

Haters gonna hate!  :hush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan hemmetin sääli jos Meksiko putoaa tuolla pilkulla. Ainakin parista uusinnasta näytti, että Robben filmasi totuttuun tapaansa.

 

Hollanti olisi ansainnut pilkun jo aiemmin, kun meksikolaispakki talloi Robbenia akillesjänteelle. Ihan selvä pilkku toi toinenkin oli, vaikka totuttuun tyyliinsä Robben lensi maahan hyvinkin teatraalisesti.

 

Eka puoliaika oli kyllä aikamoista kuraa, ja ei Hollannin puolustus (tai Cillesen) suuremmin mua vakuuta. Toisaalta, Snejder heräsi syväunestaan ja veti hillittömän pommin alanurkkaan, jonka jälkeen Robben hankki sen pilkun. Koko matsinhan se otettiin kahdella tai kolmella äijällä pois, mutta loppuun asti ei homma vaan kantanut. Muutenkin, ilman Ochoan huippuotteita peli olis voinut ratketa jo huomattavasti aiemmin.

 

Mikä tärkeintä, Hollanti kahdeksan parhaan joukkoon, ja kun sen seuraava vastustaja haetaan parista Costa Rica - Kreikka, niin eiköhän ole realistista toivoa paikkaa neljän parhaan joukkoon?

 

Muutenkin, Eurooppalaisten vähyys jatkopeleissä saa mut symppaamaan aika paljon niitä noiden etelä-amerikan kieriskelijöiden kustannuksella

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei nyt ei vaan kestä. Todella surullinen ja harmittava lopetus Meksikon kisoille. Gio heitti upean maalin ja sen jälkeen Hollanti alkoi painamaan päälle. Mä en nyt sinänsä nähnyt, että Meksiko olisi heti vain pistänyt bussin pystyyn. Alkoihan Hollanti painamaan kahta kauheammin päälle. Miksi he eivät tehneet näin alusta asti? Tekihän Meksiko tuossa vielä hyökkääviä vaihtojakin, mutta Hollanti alkoi vain myllyttämään niin pahasti.

 

Van Gaalin vaihdot onnistuivat. Huntelaar tuli kentälle ja teki sen 1+1 ja Depaykin esiintyi ihan mallikkaasti. Muuten jälleen näkymättömissä oleelta Sneijderilta karmea pommi vapaasta paikasta. Siihen ei ollut niin loistavan pelin jälleen pelanneella Ochoalla mitään saumaa. Pilkku ja tapa miten se tuli oli taas niin hatuttavaa katseltavaa. Reyes, Guardado ja Layún jättivät laidan vapaaksi ja Hollanti pääsi boksiin. Robben kääntyili tapansa mukaan mihin sattuu ja haki itselleen tuon pilkun. Todella harmittava loppu Marquezin maajoukkueuralle. Olihan siinä kontakti, mutta Robben myös tapansa mukaan hyppäsi sätkien ilmaan kuin mikäkin hylje. Hunterilta lähes yhtä hieno pilkku kuin Aranguizilta eilen.

 

Hohhoijaa. Onhan tämän hetken Oranje vaan niin oksettava ilmestys. Nyt pelkään pahoin, että saavat vapaalipun välieriin (finaaliinkin? Argot kun eivät vielä ole vakuuttaneet), mutta toivotaan toki Costa Rican, ja mieluusti myös Kreikan yllätystä, vaikka Helleenitkään eivät sieltä sympaattisemmasta päästä löydy. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko rummuttaa tuota keskikentän kolmikkoa ja yhtä keskikenttämiestä hieman ylempää. Yohan Cabayelta, Blaïse Matuidilta ja Paul Pogbalta todella laadukas suoritus. Siihen päälle maajoukkueessa aina loistava Mathieu Valbuena. Ei voi valittaa.

 

Myös puolustukselta ja Hugolta vahvaa peliä, mutta Benzylta ja Giroudilta sekä vaihdosta tulleelta Antoinelta olisin itse ainakin toivonut hieman enemmän. Eivät todellakaan menneet esityksillään miinuksen puolelle, päin vastoin, mutta taso ei ollut muiden kanssa linjassa tänään. Sissoko tuli lopussa kentälle joten ei ehtinyt näyttämään mitään.

 

En tiedä mitä te sanotte, mutta olettaen Saksan pääsevän jatkoon niin Ranskan ja Saksan välinen ottelu tulee olemaan ehkä kovin kamppailu mitä näissä kisoissa nähdään. Molemmat joukkueet ovat näyttäneet enemmän mestariehdokkailta kuin monet muut. Tietysti sitten on vielä Kolumbian kaltainen nippu, mutta esimerkiksi Brasilian ja Argentiinan kohtaaminen ei aiheuta kovin suurta kiinnostusta tason puolesta, sillä eivät ole vielä esittäneet mitä vastaavilta joukkueilta ollaan odotettu. Tai no pakkohan on mainita myös Alankomaat, jotka ovat vakuuttaneet olevansa mestariehdokkaita. Ihannefinaali olisi itselleni Alankomaiden ja Ranskan välinen, mutta jos Saksa vetää pidemmän korren Ranskaa vastaan, niin kaikki liputus Alankomaille. Pelanneet itsensä viime kisojen lailla allekirjoittaneen sydämeen ja ensimmäisen maailmanmestaruuden heille soisi.

 

Allez Les Bleus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeinen rahantekojoukkue ulos kisoista, ihanaa. Nyt on jäljellä vain maita jotka pelaavat sydämestään ja ylpeydestä maansa puolesta.

 

En ymmärtänyt miksei Nigerian valmentaja tehnyt mitään muutoksia tai vaihtoja koko ottelun aikana, paitsi loukkaantumisen vuoksi, vaikka esim. Moses oli täyspaska, ei yllättäne Poolin faneja tosin. Joka hemmetin kerta kun Victor yritti ottaa pallon haltuun, se karkasi muutaman metrin päähän. Itse olisin ottanut miehen pois heti tauon jälkeen ja esim. Shola Ameobi sisään. Naurettavaa oli myös katsoa kuinka kaikki Nigerian kulmat annettiin yhtä surkeasti, ei yhdestäkään saatu maalintekopaikkaa luoduksi.

Afrikan maiden tai edes yksittäisten pelaajien taso ei kyllä ole noussut tippaakaan viimeisen 20:n vuoden aikana, muistan esim. Kamerunin -90 kisoista, kun maanosan mestarikin oli tätä tasoa.

 

 

 

Kyllähän tossa Ranskalla melkoinen pulla kävi, kun Emenikenkin maali näytti olleen väärin perustein hylätty.

 

Kyllä se minusta oli selvä paitsio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matuidille ansaittu punainen niin olisi rummutukset vähän vaisumpia. Kyllähän tossa Ranskalla melkoinen pulla kävi, kun Emenikenkin maali näytti olleen väärin perustein hylätty. Harmi Nigerian kannalta, että lähtö tuli yöllä tavalla. Nousujohteista oli Nigerian peli näissä kisoissa ja mielellään olisi vielä Nigeriaa näissä kisoissa katsellut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ranska on vielä kaukana paratiisista. Nigeria puolusti aika kaamean näköisesti, mutta Ranskalla kesti ihan liian kauan tuon murtamiseen. Harmikseni Giroud ei nyt esiintynyt edukseen. Twitterissä ja sun muissa futisfoorumeissa ei miestä kovin paljoa kehuttu, ja kehuille ei pahemmin aihettakaan ollut. Giroud pysäytti hyökkäyksiä kerta toisensa perään hautomalla palloa tai syöttämällä alaspäin. Benzema ei toiminut ollenkaan vasemmalla laidalla ja Deschampsilla kesti luvattoman kauan saada Griezmann kentälle. Jos Ranska haluaa Saksan (uskallan jinxata) voittaa niin Sociedad-laiturin on oltava avauksessa. Keskikentän kolmikko ja Valbuena vaikuttivat toki lupaavilta, eikä puolustuskaan pahemmin koomaillut. Välillä kyllä Nigeria tosin pääsi todella helposti hyökkäämään, mutta kunnon maalipaikkoja eivät saaneet aikaan.

 

Nyt sitten Algeria-Saksa. Algeria haastaa, mutta katsotaan riittääkö se. Mielestäni Lahmin ei pitäisi tuossa keskikentällä pelata, vaan vasempana laitapakkina. Götzeltä pitää löytyä nyt tehoja. Ja jännä nähdä tosiaan miten aavikkoketut kestävät tuon paastoamisensa kanssa. Özilhän ei tuohon osallistunut, vaikka muslimi onkin. Isoja muutoksia näköjään Algerian kokoonpanossa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unohtui kommentoida Costa Rican matsista. Onhan puolivälieräpaikka ihan loistava saavutus Ticoille, vaikka monet toki alkulohkon jälkeen odottivatkin joukkueen tiputtavan Kreikan. Hirmuinen taistelu, ja lopussa olivatkin niin puhki, että luulin pilkkujen menevän vihkoon. Ruiz oli siihen asti että väsyi ihan älyttömän hyvä, ja toivottavasti pääsee nyt Englannista pysyvästi pois. Campbellilta raju taistelu yksin hyökkäyksessä, ja puolustus ei taaskaan ollut huono. Kreikka sai lopussa maistaa omaa lääkettään, mutta niin vain kaapi itsensä jatkoajalle. Pilkuilta kuitenkin Gekas mokasi. Ei edes mikään heikko pilkku, mutta Navasilta hieno seivi.

 

Algeria oli kyllä se näiden kisojen paras afrikkalaisjengi. Tuota taistelutahtoa ja intohimoa olisi Nigeriakin kaivannut Ranskaa vastaan. Harmi että tuli Saksa aavikkoketuille vastaan. Kaavion toisella puolella olisi voinut jatkoon mennä. Saksa pyöritti, mutta ei ihan kuitenkaan saanut tuhannen taalan paikkoja ja Götze & company eivät sitten saaneet paikoistaan sisään. Jatkoajalla toki heti alkuun tärkeä maali. Vaikka Algeria tuskin olisi tuota omaansa tehnyt jos Özil ei olisi tehnyt nahkahousuille toista.

 

Vaikka Özilin viimeiset ratkaisut olivat heikkoja, niin lasit päässä sanon, että oli kentän paras. Onneksi on tykkimies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ranska on vielä kaukana paratiisista. Nigeria puolusti aika kaamean näköisesti, mutta Ranskalla kesti ihan liian kauan tuon murtamiseen. Harmikseni Giroud ei nyt esiintynyt edukseen. Twitterissä ja sun muissa futisfoorumeissa ei miestä kovin paljoa kehuttu, ja kehuille ei pahemmin aihettakaan ollut. Giroud pysäytti hyökkäyksiä kerta toisensa perään hautomalla palloa tai syöttämällä alaspäin. Benzema ei toiminut ollenkaan vasemmalla laidalla ja Deschampsilla kesti luvattoman kauan saada Griezmann kentälle. Jos Ranska haluaa Saksan (uskallan jinxata) voittaa niin Sociedad-laiturin on oltava avauksessa. Keskikentän kolmikko ja Valbuena vaikuttivat toki lupaavilta, eikä puolustuskaan pahemmin koomaillut. Välillä kyllä Nigeria tosin pääsi todella helposti hyökkäämään, mutta kunnon maalipaikkoja eivät saaneet aikaan.

 

Nyt sitten Algeria-Saksa. Algeria haastaa, mutta katsotaan riittääkö se. Mielestäni Lahmin ei pitäisi tuossa keskikentällä pelata, vaan vasempana laitapakkina. Götzeltä pitää löytyä nyt tehoja. Ja jännä nähdä tosiaan miten aavikkoketut kestävät tuon paastoamisensa kanssa. Özilhän ei tuohon osallistunut, vaikka muslimi onkin. Isoja muutoksia näköjään Algerian kokoonpanossa. 

 

Giroud - Benzema akseli ei eilen toiminut, mutta kahdessa edellisessä pelissä kun tuo kaksikko on avannut niin 13 maalia isketty vastustajan verkkoon, joten turha sitä on täysin lytätä :D:D Toki eilen oli aika kuraa lähinnä Giroudin pelaaminen ja Benzema oli heti paljon parempi, kun Griezmann tuli kehiin. Saksaa vastaan pakko lähteä Grizoulla, jotta hidasta puolustusta päästään puhkomaan nopeilla jaloilla.

 

Eilen oikea laita kärsi vähän siitä, että Valbuena ja Debuchy kumpikin on pieniä kavereita ja Nigeria pääsi siellä dominoimaan fysiikalla ja lupa odottaa parempaa kun Saksa tulee vastaan, vaikka ei Valby huonosti eilenkään pelannut, ehkä hieman outoja valintoja kuten puhetta oli YLEn studiossakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piti kirjoittaa ennakkokin tähän matsiin, mutta ei työpäivän jälkeen oikein irronnut. Tässä on kuitenkin Argentiina - Sveitsi ottelun avauskokoonpanot:

                                                              Higuain
                            Lavezzi                                                         Messi
                                               Di Maria                Gago
                                                           Mascherano
                         Rojo                Garay                  Fernandez      Zabaleta
                                                               Romero


Ei mitään yllättävää siis Argentiinan osalta. Lavezzi tulee avaukseen loukkaantuneen Agüeron tilalle, mutta muuten Sabellan miehistö jatkaa samalla kokoonpanolla kuin turnauksen muissakin otteluissa. 

Sveitsikin jatkaa samalla kokoonpanolla kuin aiemmin.

                                                                   Drimic
                             Mehmedi                      Xhaka                               Shaqiri
                                                 Behrami                  Inler   
                          Rodriguez           Djourou           Schär             Lichtsteiner
                                                                Benaglio


Olisin toivonut, että Hitzfeld olisi ottanut Dzemailin kolmanneksi keskikenttäpelaajaksi ja pudottanut Xhakan avauksesta, mutta hän päättikin jatkaa samalla kokoonpanolla. Sveitsin puolustaminen on ontunut pahemman kerran ja uskon, että Messi, Di Maria ja kumppanit tulevat aiheuttamaan sveitsiläisille päänvaivaa. Toisaalta myös Sveitsillä on aseet horjuttaa vastustajaansa ja voi olla, että Rojo on kohtuu pahassa viennissä Shaqirin toimesta. Sveitsi iskee kovaa vastaan ja Argentiina on jo osoittanut heikkoutensa. 

Odotan mielenkiintoista ja ennen kaikkea maalirikasta ottelua. Kaksi taitavasti hyökkäävää jengiä kohtaavat heikosti puolustavat vastustajat joten verkko heilunee molemmissa päissä. Lukitaan tulosveikkaukseksi 3-1 tai 4-2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paskan marjat! Mutta olipa hieno ottelu! Sveitsiltä hyvää taistelua eikä rankkarit jääneet loppujen lopulta kovin kauas. Hieno joukkue josta kuullaan taatusti tulevina vuosina. Avainpelaajat Schär, Rodriguez, Xhaka, Shaqiri ja Drmic ovat kohtuu nuoria jamppoja ja Sveitsin junnu mylly heittää jatkuvasti uusia lupaavia pelaajia mm. Saksan kentille.

Argentiina on tähän asti ollut heikko, mutta ovat aina tehneet sen tarvittavan. Seuraavaksi vastaan vissiin USA - Belgia ottelun voittaja joten tiukka matsi tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas antikliimaksinen loppu. Argentiina tehnyt mitään ihmeempää jolla olisi ansainnut voiton, vaikka myllyttivätkin siinä 30 metria maalista koko ajan. Harvassa oli oikeasti hyvät maalipaikat ja sitten se yksi hirveä virhe ja säkki heiluu. Karmea munkki sitten kun Dzemailin puskukin meni tolppaan ja kimmoke ohi.

 

Täytyy kyllä olla tyytyväinen, että Drmic ei tullut Arsenaliin ja saa pysyä kaukana tulevaisuudessakin. Nuori kaveri, mutta siinä läpiajossa ei mitään luontaista kykyä nähtävissä, kun veti sen paskimman mahdollisen ratkaisun. Siitä pallo häkkiin ja Sveitsi olisi lähtenyt 8 joukkoon 0-1 voitolla.

 

Belgia sitten toivottavasti hoitaa jenkit ja lopulta katkaisee Argentiinan lennon, joka on pelannut heikointa futista vielä jatkossa olevista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en paljon ollut nähnyt tai edes kuullut Shaqirista ennen näitä kisoja mutta mahtava tulevaisuuden suurpelaaja on kyseessä. Mielellään näkisi hänet ensi kaudella Valiossa, Pool lienee kovasti miehen perässä? Jos jostain keskinkertaisesta Lallanasta maksetaan 23 miljoonaa, Shaqiri on  silloin vähintään 40:n millin arvoinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Johtuikohan väsymyksestä tai siitä ettei kumpikaan joukkue sytyttänyt, mutta itse en nyt osta Juuselan hehkutuksia. Äärimmäisen tylsä peli. Sveitsi vetäytyi ja Argentiina oli surkea. 0-0 oli niin ilmassa kuin olla ja voi. Onneksi peli heräsi jatkoajan lopussa henkiin. Messiltä syöttö vapaalle (karmean ottelun pelanneelle) Di Marialle, joka nousi ratkaisijaksi. Dzemaililta karmea munaus ja Shaqiri ei saanut filmaamastaan vaparistaan parempaa ratkaisua aikaan.

 

Onneksi Sveitsi tippui. Shaqiri vaikuttaa ihan lahopäältä ja Lichtsteiner vielä kusipäisempi. Toppariosasto, Benaglio ja Rodriguez menettelevät vielä, mutta muuten ei sympatioita herättänyt. Drmickin vielä osoittautunut ihan täysflopiksi ja komppaan PouPouta. Argentiina ei ole vielä vakuuttanut. Mikä mättää? Agüerolta (no toki nyt loukkaantunut), Lavezzilta, Higuaínilta, di Maríalta ja Gagolta olisin odottanut paljon enemmän. Romerokaan ei maalissa vakuuta. 

 

Nyt sitten se illan odotetuin kamppailu. Koko maailman uusi suosikki Belgia vs. US of A. Olisi kyllä aika mahtavaa jos jenkit tiputtaisivat Belgian tässä vaiheessa. Ja mikseivät he siihen pystyisi. Armotonta puolustamista ja Dempsey käy tuikkaamassa sen yhden tai kaksi sisään.  :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×