Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Paris Saint-Germain F.C. 2014-2015 - Ici c'est Paris!

Recommended Posts

Ei nyt kummempaa ehdi kirjoittelemaan.

 

PSG aloitti pre-seasoninsa tänään, kun seitsemältä alkoi ottelu itävaltalaista Hartbergia vastaan. Avauskokoonpano ja vaihtomiehet ovat seuraavat:

 

PSG XI

N. Douchez

C. Jallet - Z. Camara - Marquinhos - Y. Sabaly

J. Pastore - C. Chantôme - A. Rabiot

Lucas - J. Bahebeck - H. Ongenda

 

Goalkeepers: M. Maignan, M. Diaw

Defenders: J. Ikoko, S. Doumbia, P. Kimpembe

Midfielders: R. Pereira de Sa, F. Bambock, R. Lacazette, Y. Meïté

Forwards: A. Petridi, J. Augustin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt 20.00 jatkuu Pariisin pre-season.

 

Vastassa on ottelua isännöivä Mikko Sumusalon RB Leipzig. Mielenkiintoista nähdä miten jalat käyvät, jos pääsee vastakkain Lucas Mouran kanssa.

 

Tässä on PSG:n avauskokoonpano illan otteluun:

 

PSG XI

N. Douchez

C. Jallet - Marquinhos - Z. Camara - P. Kimpembé

J. Pastore - A. Rabiot - C. Chantôme

J. Bahebeck - Z. Ibrahimovic © - H. Ongenda

 

Eli ihan tasapainoinen nippu sinne ollaan valittu. Mukavaa nähdä Zlatan tositoimissa vähään aikaan. Ihan vieroitusoireet olivat jo pinnassa.

 

Edit. Ja jos en ole aivan väärässä, niin tietenkään Mikko Sumusalo ei ole edes vaihtopenkillä tänään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ootko Jahnnyyyyy kattellu noita höntsiä? Bahebeck iski taas ja tais olla 4 maali jo näissä höntsissä, joita ei kovin montaa ole ollut vielä. En oo itte jaksanut kattella yhtään ja ei viittis liian suuria johtopäätöksiä vetää pelkistä statseista, mutta ilmeisesti ihan hyvin on JC pelannut?

 

Jos Cavani lähtee niin uskaltaisiko lähteä Zlatan-Bahebeck kaksikolla kauteen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ootko Jahnnyyyyy kattellu noita höntsiä? Bahebeck iski taas ja tais olla 4 maali jo näissä höntsissä, joita ei kovin montaa ole ollut vielä. En oo itte jaksanut kattella yhtään ja ei viittis liian suuria johtopäätöksiä vetää pelkistä statseista, mutta ilmeisesti ihan hyvin on JC pelannut?

 

Jos Cavani lähtee niin uskaltaisiko lähteä Zlatan-Bahebeck kaksikolla kauteen?

 

Oonhan mä.

 

Bahebeck on kyllä ansainnut paikkansa joukkueesta ensi kaudesta. Zlatan tulee saamaan lepuutusta ensi kaudella, sillä viime kausi päättyi loukkaantumiseen joten kärkihyökkääjäksi on sitten Bahebeckia ja Cavania - olettaen, että ei lähde - ja oikeaksi laitahyökkääjäksi Bahebeckia ja Mouraa. Peliaikaa tulee varmasti ainakin cup-otteluissa. Lisäksi Bahebeck työsti maaleja mukavaan tahtiin Toulon Tournamentissa tuossa MM-kisojen aikaan joten on todella tärkeää pitää tällainen lahjakkuus ringissä. Omista nuorisojoukkueista kuitenkin nostettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PSG kohtasi tänään Hong Kongin kiertueella Hong Kongissa, Hong Kongissa, Hong Kongin mestarin Kitchee SC:n.

 

Hyvältä näyttävät joukkueen otteet ja Zlatan Ibrahimovic on jo huippuvireessä kuin kausi olisi jo käynnissä. Harjoituksissakin tulee sellaisia esityksiä, että voi vain ihailla. Haastatteluista päätellen Zlatan on myös todella motivoitunut ensi kauteen ja menestys Mestareiden Liigassa varmasti houkuttelisi jälleen entistä enemmän. Tänään kapteeninnauhaa kädessään kantanut Ibrahimovic iski hattutempun, vaikka vastus ei nyt kummoinen ollutkaan.

 

Nuorista Hervin Ongenda kasvaa hyvin joukkueeseen ja onnistui maalinteossa tänäänkin. Väläytteli muutenkin muutamaan kertaan. Toinen nimi on Jean-Christophe Bahebeck, joka on nyt pre-seasonilla iskenyt kunnioitettavat kuusi maalia viiteen otteluun. Jokaisessa ottelussa on siis maalisaldo kasvanut, nyt tänään kahdella osumalla ja kaksi maalisyöttöäkin tilastoihin tuli. Muutenkin kaikilta nuorilta hyviä esityksiä tänään ja on mukava nähdä, että minkälaisia pelimiehiä sieltä on tulossa. Lopussa Bahebeck tarjoili Jean-Kévin Augustinille loistopaikan, mutta laukaus ei kohdistunut maaliin. Tuo vasta hyökkäys lähti Pastoren hienosta volley-syötöstä. Augustinilla oli vaihdosta tullessaan useampikin paikka, mutta hieman viimeistely ontui ja nuorukainen jäi näin ollen maaleitta.

 

Serge Aurier teki tänään debyyttinsa Pariisin paidassa ja hyvältähän tuo näyttää. Tuli noin viimeiseksi puoleksi tunniksi sisään ja vahvuudet, joista tietoinen nyt jo olinkin, näkyivät selvästi heikompaa vastustajaa vastaan. Muutaman kerran suorastaan huvitti Sergen ylivoima tuolla omalla laidallaan. Mälytöntä (mieletöntä ja älytöntä) dominoimista, että enkö sanoisi. Antoi myös nappikeskityksen Ibrahimovicin kolmanteen maaliin.

 

Tälle kaudelle odotuksiaan nostaa todella Javier Pastore. Esiintynyt pre-seasonilla todella pirteästi ja saattaa olla, että peliaikaa olisi luvassa keskikentällä tai sitten laitahyökkääjänä. Tänäänkin pallo pysyi hyvin jalassa ja lisäksi oivaltavia syöttöjä kantapäällä tai millä keksikään. Yhden maalisyötönkin argentiinalainen sai aikaan tänään.

 

Edinson Cavani ei ollut ottelussa mukana, mutta on saapunut Hong Kongiin ja liittynyt joukkueen vahvuuteen.

 

Ottelussa PSG käytti viisi vaihtopelaajaansa, joista kuudes, Nicolas Douchez jäi minuuteitta.

 

Kitchee SC 2-6 PSG

5' Belencoso 1-0 (Kitchee SC)

12' H. Ongenda 1-1 (PSG)

(Assist by J. Bahebeck)

22' J. Bahebeck 1-2 (PSG)

(Assist by Z. Ibrahimovic)

25' Z. Ibrahimovic 1-3 (PSG)

28' Z. Ibrahimovic 1-4 (PSG)

(Assist by J. Bahebeck)

58' J. Bahebeck 1-5 (PSG)

(Assist by J. Pastore)

73' Z. Ibrahimovic 1-6 (PSG)

(Assist by S. Aurier)

90' A. Akande 2-6 (Kitchee SC)

 

PSG (4-3-3)

J. Bahebeck - Z. Ibrahimovic (76') - H. Ongenda

J. Augustin (76')

J. Pastore - T. Motta (62') - M. Verratti (72')

                       C. Chantôme (62') - F. Bambock (72')

L. Digne - Marquinhos (62') - Z. Camara - G. van der Wiel (61')

                           P. Kimpembé (62')                                        S. Aurier (61')               

S. Sirigu

Share this post


Link to post
Share on other sites

David Luiz tulee kantamaan ensi kaudella selässään numeroa 32. Hieman outo ratkaisu, kun brassilla joskus käytössä ollut 3 olisi vapaana, mutta toisaalta eiköhän tuota säästellä. Yohan Cabayehan kantaa tuota tutuinta numeroa 4.

 

10486046_765931446781560_235549220081015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Get French Football News Show: Series 2: Episode 4: PSG

 

Voisihan tästä kirjoitella, kun kausikin käynnistyy jo huomenna Pariisin osalta. Tuossa reilu tunnin äänitteessä on todella paljon asiaa, mutta listaan tähän osan kohdista.

 

 

Pelaajaryhmitys

 • Edinson Cavani tulee olemaan ensi kaudella kärkihyökkääjistä se ylin yksinäinen piikissä oleva pelaaja.
 • Zlatan Ibrahimovic taas tullaan näkemään pelin keskipisteenä toisena kärkihyökkääjänä, mutta ns. pelintekijänä kuten Ruotsin maajoukkueessa. Näin ollen Cavani ja Ibrahimovic tulevat saamaan molemmat itselleen sopivat roolit.
 • Uskon itsekin, että Ibrahimovicin tullessa vanhemmaksi - ehkä jopa tällä kaudella - Zlatan tulee putoamaan entistä enemmän tuohon ns. pelintekijän rooliin. Cavani tulee astumaan entistä enemmän esille.
 • Kaksi kärkihyökkääjää antaa enemmän mahdollisuuksia mm. Jean-Christophe Bahebeckille. Nyt eletään merkittäviä aikoja Bahebeckin kannalta, että tuleeko Bahebeck löytymään joukkueesta jatkossakin.
 • Tämä muutos Cavanin hyväksi saattaa vaikuttaa myös Ezequiel Lavezzin rooliin, sillä Laurent Blanc tukee nyt ajatusta enemmänkin puhtaista laitureista keskikentällä.
 • Oikealle löytyy Lucas Moura, jonka sopeutuminen tulee helpottumaan peliajan lisääntyessämutta vasemmalle ei juurikaan.
 • Tärkein pääpointti on kuitenkin tämä Edinson Cavanin sopeuttaminen joukkueeseen. Cavanillahan oli tästä uudesta roolituksesta keskustelu Blancin kanssa jokin aika sitten ja tätä muutosta ollaan suunniteltu jo hetken aikaa.
 • Javier Pastoresta halutaan saada samanlainen määrä potentiaalia irti kuten ensimmäisenä kautenaan. Pastore tullaan näkemään ensi kautena joko keskikentän keskustassa tai vasemmalla laidalla. Pre-season on nyt antanut hyvän maun suuhun tulevasta.
 • Puolustusosasto on hyvin selvä ja keskikentän keskusta muuten.

 

 

Siirtohuhut

 • Edinson Cavanin mahdollisen lähdön ei uskottaisi olevan kiinni mitenkään siitä, että ei olisi joukkueen suurin tähti tai muuta vastaavaa, sillä uruguaylaisella on järkyttävän suuri työmoraali. Cavanin kohdalla uskotaan enemmänkin jonkin muun kentän ulkopuolella olevan vaikuttaneen asiaan enemmän kuten perheasiat ja eroaminen naisystävästä, jne. On hyvin vaikea nähdä mitään syytä, miksi Cavani haluaisi lähteä joukkueesta. Tällä hetkellähän peli-ilme on ollut jo iloisempi.
 • On silti vaikea uskoa, että pelitaktiikka olisi syy lähteä seurasta - varsinkin, kun Edinson ja Zlatan ovat todistaneet pystyvänsä pelaamaan samaan aikaan kentällä ottelusta toiseen.
 • Cavani ei ole joukkueessa ainoa pelaaja, joka ei ole se suurin tähti. Pariisista löytyy maailmanluokan pelaajaa maailmanluokan pelaajan jälkeen ja kaikki ovat suuria tähtiä. Kaikki ovat kuitenkin samassa tilanteessa - Zlatanin varjossa. Ibrahimovicilla ei kuitenkaan ole enää kuin maksimissaan kaksi kautta jäljellä ja tämän jälkeen - ja hieman tätä ennenkin - on muiden aika astua esiin. Cavani on varmasti yksi näistä pelaajista, joka tulee nousemaan esille jo sitä ennen.
 • Ezequiel Lavezzi ei ole tarpeeksi hyvä Pariisiin. Lavezzi nähdään joukkueessa kolmantena vaihtoehtona kärkihyökkääjänä Cavanin ja Ibrahimovicin jälkeen, mutta taso ei vain riitä. Laidalla todella energinen pelaaja, mutta jos pääsisi aivan vapaasti laukomaan kymmenen kertaa maalin edestä, niin vain viisi menisi maalia kohti.
 • Ángel Di María palvelisi pelaajana enemmän tehokkaampana ja paremmin ensi kauden taktiikkaan istuvana pelaajana. Tässä on vielä kuukausi siirtoikkunaa auki, mutta on hyvin vaikea nähdä, että Di María saataisiin tuotua joukkueeseen.
 • Di Marían siirto on kuitenkin hyvin vaikea nähdä järkevänä ratkaisuna. Taloudellisesti ja joukkueen vastaavien pelaajien kannalta pelaajan tuominen Pariisiin olisi enemmän miinuksen puolella kuin plussan. Olkoonkin yksi maailman parhaimmista pelaajista.
 • On hienoa huomata kuinka Leonardon lähdön jälkeen vastuuta ollaan pystytty antamaan enemmän Laurent Blancille pelaajasiirtoja ajatellen. Lisäksi Nasser Al-Khelaïfi on ottanut roolia todella paljon ja hoitaa tuota urheilutoimenjohtajan roolia, vaikka ei tuota nimikettä virallisesti kannakaan.

 

 

FFP-rajoitukset

 • Rajoitus joukkueesta koskee 22 pelaajaa. Tämä on yhtä paljon kuin PSG käytti viime kaudella eri pelaajia.
 • HG-sääntö ei tule häiritsemään ja tämä antaa vain mahdollisuuden Bahebeckin kaltaisille omille lupauksille.
 • Paljon ollaan puhuttu €60 miljoonan käyttörajoituksesta siirtomarkkinoilla. Tämä olisi jo käytetty tämän kesän osalta, mutta missään ei ole kerrottu mitään virallista tällaisen rajoituksen olemassa olosta. Paljon ollaan kerrottu virallisena, mutta puhutaan eri summista ja UEFA:n puolesta taas ei mitään ole kuulunut.

 

 

Zoumana Camara, David Luiz, Marquinhos & Thiago Silva

 • Thiago Silvasta on tullut enemmän egoistinen pelaaja kuin johtaja kentällä.
 • Yohan Cabayen hankintaankin vaikutti todella paljon Thiago Silvan mielipide, joka puhui Cabayen hankinnan puolesta - vaikka Pariisin kiikarissa oli ensisijaisesti Miralem Pjanic ja Paul Pogba. Olkoonkin, että Cabaye oli taloudellisesti kannattavin hankinta.
 • Thiago Silva ei myöskään pelannut erityisen hyvää kautta viime kaudella. Lisäksi ei näkynyt yhtä omistautuneena pelaajana kuten toissakaudella - jota kapteenilta vaaditaan. Thiago Silva oli myös asettanut pyynnön seuralle, että saa jättää kauden viimeiset ottelut väliin, jotta ei loukkaannu Brasilian MM-kisoja ajatellen.
 • David Luiz on osoittanut tulevansa hieman vastaan Thiago Silvaa, jonka status tuntuu olevan laskussa ja David Luizin taas nousussa.
 • David Luiz on pelaaja parhaassa iässä, joka saattaa yhdessä Marquinhosin kanssa syrjäyttää jo 30-vuotiaan Thiago Silvan. Ei kuitenkaan vielä tällä kaudella.
 • Marquinhosille on tulossa todella tärkeä alkukausi, sillä nuorukainen tulee avaamaan joko David Luizin tai Thiago Silvan kanssa, sillä kaksi jälkimmäistä eivät saa pre-seasonia alle ja mukaan pääseminen ottaa luonnollisesti vähän aikaa.
 • Marquinhos on Blancin suosiossa ja ei todellakaan tule lähtemään. Marquinhos on pelannut vakuuttavasti pre-seasonilla jokaisessa ottelussa, mutta on uskottavaa otteiden paranevan, kun joku toinen pelaaja korvaa Zoumana Camaran.
 • Camara on kokenut ja edelleen tasoltaan riittävä pelaaja, mutta on nykyään ottanut joukkueessa enemmänkin valmentajan roolia ja todennäköisesti sopimuksen päättyessä tulee kyseisiin tehtäviin siirtymäänkin.

 

 

Ligue 1, Coupe de France, Coupe de la Ligue, Trophée des Champions & UEFA Champions League

 • Ligue 1 tulee olemaan automaattisesti tavoite.
 • Coupe de France (vrt. FA Cup)jäi viime kaudella voittamatta ja tulee ottamaan tällä kaudella kotimaassa painoarvoa. Voitto on tavoite.
 • Coupe de la Ligue (vrt. League Cup) tuli Pariisiin viime kaudella. Tullaan näkemään nuoria pelaajia saamassa kovia minuutteja, mutta ei juuri tavoite.
 • Trophée des Champions (vrt. Community Shield) voitettiin jo, kun EA Guingamp kaatui viime viikonloppuna.
 • UEFA Champions League on suuressa arvossa tälläkin kaudella. Minimitavoite on päästä vähintään semifinaaliin, jonka jälkeen katsotaan eteenpäin.
 • Lyhyesti siis kaksi pokaalia kotimaasta (Ranskan pääsarja, Ranskan cup) ja semifinaalipaikka Mestareiden Liigasta. Kaikki muu on vain plussaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kausi on nyt käynnissä ja ensimmäinen ottelu PSG:n osalta takana päin.

 

Stade de Reims 2-2 Paris Saint-Germain

7' Z. Ibrahimovic 0-1

(Assist by J. Pastore)

19' Z. Ibrahimovic (Pen.)

22' P. Oniangué 1-1

(Assist by Diego)

34' A. Devaux 2-1

(Assist by G. Charbonnier)

63' Z. Ibrahimovic 2-2

(Assist by J. Pastore)

 

Aikainen herätys huomenna, niin ei tässä pahemmin kirjoitella.

 

Eipä tämä avausottelu mennyt niin hyvin kuin olisi voinut mennä. Tuomarilta todella paljon huonoja päätöksiä enkä tarkoita Pariisin kannalta vaan molempiin suuntiin erikoisia ratkaisuja.

 

Ensimmäiseksi täytyy nostaa ylös Reimsilta maaleissa mukana olleet Gaëtan Charbonnier, Antoine Devaux, Diego ja Prince Oniangué. Ei mikään turha nelikko ilmeisesti, kun kausi lähtee kunnolla käyntiin. Maalilla Johny Placidelta yllättävän hyvä peli ja pelasti joukkueensa ainakin kertaalleen todella hyvällä vastaan tulolla. Onnea oli myös mukana ja siitä kiitos Algerian mukana MM-kisoissakin olleelle Aissa Mandille, joka pelasti pallon jalallaan kaksi helvetin kertaa maaliviivalta.

 

Pariisilta Zlatan Ibrahimovic aloitti kauden odotetun vahvasti. Mitä nyt tuossa rangaistuspotkussa epäonnistui, mutta muuten tuntuu peli sujuvan. Toinen ottelun sankari oli Javier Pastore, joka kahden maalisyötön lisäksi tuntuu syttyneen uudelleen. Toivon todella, että saa jatkaa avauskokoonpanossa, sillä tuo taidoillaan paljon joukkueeseen. Edinson Cavani liikkui hyvin, mutta mukana oli huonoa tuuriakin maalinteon suhteen kuten nuo Mandin pelastukset. Lisäksi Cavani sai pallon kertaalleen maaliinkin, mutta tuo merkattiin Zlatanille, sillä pallo oli ehtinyt käymään jo maaliviivan toisella puolella. Loppuun vielä taputukset Jean-Christophe Bahebeckille, joka osoittautui kuuluvansa joukkueeseen. Pirteä sisään tulo ja vastuuta on ilmeisesti tulossa kauden mittaan, sillä Bahebeckille annettiin paidaksi numero 15.

 

Itse maaleista ei paljoa sanottavaa. Maalisyötöt antaneilta pelaajilta hyvin luettu ja maalintekijöiltä hyvät viimeistelyt ohitse maalivahdin. Pois lukien tuo Ibrahimovicin jälkimmäinen, jossa chippi tai keskitys suuntautui maaliin ja Placide onnistui torjunnassaan vasta maalin sisäpuolelta.

 

Avauskokoonpano oli grafiikassa 4-3-3, mutta uudet roolitukset näkyivät, sillä joukkue oli kentällä enemmänkin mallia 4-4-2 (4-4-1-1). Pastore pelasi vasemmalla, mutta todella vapaassa roolissa pitkin kenttää kuten myös Lucas Moura oikealla. Leveyttä toivat tuttuun tapaan laitapuolustajat Lucas Digne ja Gregory van der Wiel.

 

PSG XI

E. Cavani

Z. Ibrahimovic

J. Pastore - T. Motta - M. Verratti (87') - Lucas Moura (72')

                                             C. Chantôme (87') - J. Bahebeck (72')

L. Digne - Thiago Silva © - Marquinhos - G. van der Wiel

S. Sirigu

 

 

Kausi jatkuu 16. päivä elokuuta, kun Pariisissa uransa lopettaneen Claude Makélélén SC Bastia saapuu Parc des Princesille.

 

Tuota ennen on kuitenkin hölmösti maanantaiksi ystävyysottelu vieraissa Napolia vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jännä alku Ranskan liigalle ja sen hallitsevalle mestarille. Reims oli ihan sekaisin ottelun alun ja PSG:llä oli ensimmäisen vartin aikana monta mahdollisuutta ratkaista peli. Tilanne näyttikin hyvältä, kun Pastore pelasi Zlatanin maalintekoon jo seitsemännellä minuutilla. Zlatan filmasi itselleen pian perään pilkun, mutta onneksi epäonnistui. Tämän jälkeen Lucas pääsi murtautumaan kaksin Zlatanin kanssa läpi, mutta kuljetti pallon typerästi suoraan Placiden syliin. Zlatanille tarjottiin vielä tyhjä maali (oliko Pastoren toimesta), mutta tolppa oli tiellä.

 

Ottelun edetessä Reims ryhdistäytyi ja puolusti hyvin koko loppumatsin. Ja karkasi johtoon. Ensimmäinen nyt tuli erikoistilanteesta, enkä ehtinyt hidastusta näkemään. Mutta toisessa maalissa pariisilaiset (erityisesti Marquinhos) ryntäilivät typerästi pallon perässä ja lahjoittivat Reimsille ansaitun johtomaalin. PSG nousi tasoihin ehkä vähän tuurilla ja jatkoi painostamista, mutta sitä yhtä lisävaihdetta ei lopulta mielestäni löytynyt, vaikka voittomaali oli pariin otteeseen erittäin lähellä. Kaikki kunnia toki urhoollisesti taistelleelle Reimsille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään käytiin nopeasti Napolissa ottelemassa yksi harjoitusottelu, vaikka kausi on jo alkanut. Kyseinen ottelu oli osa Edinson Cavanin kauppaa joten jokin syy tällaiselle typeryydelle oli.

 

Ei kummoinen ottelu ollut, mutta aivan perkeleestä vihastuttaa, kun jo vajaa vartin kohdalla Thiago Silva jouduttiin kantamaan pois kentältä jalka mukavassa paketissa. Toivottavasti ei nyt mitään hirveämpää ole sattunut. Saipa Marquinhoskin sitten kunnolla niitä minuutteja ja hyvältähän tuo peli näytti puolustuspäässä, jossa oli myös ensimmäisen ottelunsa PSG-paidassa pelannut David Luiz.

 

Pakko sanoa, että striimivalinta oli sellaista kuraa, että päätin lopettaa, kun 50. minuutin kohdalla katkesi. Tuosta viisi minuuttia eteenpäin olikin tullut maali molemmille joukkueille.

 

Positiivista kuitenkin, että vielä hieman lomalta palailleet saivat nyt niitä tärkeitä minuutteja alle. Pelivireen puolesta näyttää hyvältä, sillä Zlatan Ibrahimovic ja Javier Pastore jatkavat siitä mihin jäivät.

 

 

Friendly Match: Napoli 1-2 PSG @ Stadio San Paolo (Napoli)

51' G. Higuaín 1-0

55' Z. Ibrahimovic 1-1

77' J. Pastore 1-2

 

 

PSG XI (4-3-3)

E. Lavezzi - E. Cavani - H. Ongenda

J. Bahebeck - Z. Ibrahimovic - Lucas

B. Matuidi - Y. Cabaye - C. Chantôme

J. Pastore - T. Motta - M. Verratti

Maxwell - David Luiz - Thiago Silva © - S. Aurier

L. Digne - Z. Camara - Marquinhos - G. van der Wiel

S. Sirigu

 

Douchez jäi minuuteitta.

 

 

Kausi jatkuu tosiaan lauantaina ottelulla PSG - 18:00 - SC Bastia @ Parc des Princes (Paris).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeps, täytyy myöntää että yhä enemmän olen alkanu vuosien varrella seuraamaan tätä Ranskan futista! Tuo jo aikasemmin mainitsemani Caen on ollu semmonen symppis ja seurattava jengi, ja kieltämättä nyt PSG! Eritoten CL:ssa tänä kautena, kun Ranskan liigassa ei tolla porukalla pitäis olla muuta kuin mestaruus tavoitteena....  :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

PSG jatkaa kauttaan nyt 18:00, kun Parcille tulee vieraaksi Claude Makélélén luotsaama SC Bastia. Ranskassahan saa lainapelaajat pelata omistajaseurojaan vastaan joten vieraiden maalissa nähdään PSG:n Alphonse Aréola.

 

PSG XI (4-4-1-1)

S. Sirigu

G. van der Wiel - Marquinhos - David Luiz - L. Digne

Lucas - T. Motta - M. Verratti - J. Pastore

Z. Ibrahimovic

E. Cavani

 

Ei juuri yllätyksiä pois lukien Dignen avauspaikka Maxwellin sijaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voitto tuli mutta vähän jäi paska sivumaku kun Ibra linkutti loukkaantuneena pois ja median kautta selvisi vielä tämäkin: http://yle.fi/urheilu/uskomattoman_torkea_temppu_ranskassa__vakivaltainen_hyokkays_mursi_nenan/7415974

 

Entinen Marseillen jamppa käynyt vähän kuumana. Yhdyn Nasse-sedän mielipiteeseen siitä että tuntuvaa pelikieltoa näistä. Toivottavasti Motta nyt pystyy pelaamaan vaikka tuollaisen batman-maskin kanssa?

 

Edit. Tässähän tuo tilanne näkyy: https://vine.co/v/M3KU16KgnvZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, todellakin pitkä panna tosta puskemisesta! Suomessahan tollanen menis jo siviilioikeuteen pahoinpitelynä! Eihän tuossa ollut pelikään enää käynnissä, eli ei mene pelitilanteen piikkiin mitenkään...

 

Näkikö kukaan Zlatanin loukkaantumista? Ylen uutisissa kerrottiin että sai jonkun iskun kylkeen? Itte aloin katella tota peliä Veikkaus-TV:lta vasta vähän sen jälkeen kun Zlatan oli vaihdettu pois....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeppadei, törkeä tuo Brandaon temppu ja pahempi aina vaan kun siitä seuraa noinkin pahoja vammoja mitä Mottalle tuli. Brandao nyt muutenkin jäänyt mieleen jotenkin mulkkuna joten voisi senkin puolesta saada pidemmän bannin. Saattaa toki olla että saanut mulkun leiman ottaan kun ei ole tehnyt paikoista maaleja kun on ollut vedot vetämässä.

 

Mottan loukkaantuminen saattaa muodostua hyväksi sitä kautta, jos Rabiot saisi nyt vielä viimeisen paikan näyttää ja ottaisi itselleen paremman aseman joukkueessa ja näin ollen ei olisi lähdössä minnekään. Surullistahan tuo on jos mies nyt lähtee jonnekin muualle peliajan perässä, kun parin vuoden päästä olisi jo kantavia voimia Pariisissa.

 

Joko on Digne syrjäyttänyt Maxwellin vasemmalla laidalla? Avannut molemmat pelit, mutta Maxwell saattaa olla vielä vähän heikossa kunnossa MM-kisojen jäljiltä, mutta lupaavalta näyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin muuten Maxwell ja Zlatan jälleen samassa jengissä! Ajaxistahan nämä molemmat ammatilaisuransa alottivat. Tai ainakin Zlatanin eka jengi Ruotsin ulkopuolella oli Ajax, ilmeisesti Maxwellilla kans eka jengi ulkomailla?

 

Zlatan kirjassaan puhui varsin positiiviseen sävyyn Maxwellista, olivat sillon ainakin samalla aaltopituudella, varmaan siis nytkin... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bastian Palmieri oli ilmeisesti puhunut medialle että Motta oli kettuillut koko ottelun ajan Brandaolle Bastian jengistä ja siitä sitten suuttunut. Ilmeisesti selkäänkin Motta oli jotain osumaa ottanut kun sieltäkin jotain on mennyt klesaksi. Mediassa höpötetään kahdenkin vuoden pelikiellosta joka kuulostaa aika isolta mutta toisaalta oikeutetultakin. Tuollaisella kunnon bännillä saataisiin ainakin viesti perille koko liigaan että tuollaisia välikohtauksia ei katsella. Bastia ei näköjään sittenkään ole antamassa Brandaolle potkuja vaikka alkuun siltä kuulostikin. Jos sieltä se kahden vuoden panna tulee niin turhahan tuota on enää jengissäkään pitää. Jos nuo Palmierin sanat pitävät paikkaansa niin aika köykäisistä kommenteista alkoi Brandaolla keittää, sillä kyllähän tuollaista thrashtalkia joutuu kentällä sietämään ja osittain kuuluukin peliin.

 

Ibra sen sijaan tietojen mukaan muutaman viikon sivussa. Iskun jälkeen ei ilmeisesti saanut edes henkeä kunnolla. No nyt on sitten Cavanin vuoro ottaa se kovasti haluamansa ykköshyökkääjän rooli ainakin hetkeksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ylen uutisoinnin mukaan Zlatan on sivussa jopa kuukauden päivät. PSG:takin pahempi isku tää varmasti on Ruotsin maajengille, joka pelaa ilman Zlatania ainakin Itävaltaa vastaan karsinnan 8.syyskuuta. Takeita ei jutun mukaan ollu Venäjä ja Moldova-peleistäkään...

 

Kyseessä siis vatsalihaksen repeämä. Paska homma, kaiken kaikkiaan.... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kausi jatkuu tänään vierasottelulla Parc des Sportsille, jossa isännöi Evian Thonon Gaillard. Ottelu pelataan Suomen aikaa 21:30.

 

Lähtökohtaisesti ei pitäisi povata helppoa ottelua, mutta kahden tai kolmen maalin vierasvoitto saattaa olla todellisuutta. Evianilla on pakka todella sekaisin, sillä kauden avauksessa sarjanousija SM Caen haki Parc des Sportsilta 3-0 vierasvoiton ja viikko tuosta Stade Rennaisin vieraissa tuli naamaan 6-2. Oikeastaan ainoa pelaaja, joka on onnistunut millään tavalla on Daniel Wass.

 

Mielenkiintoista Evianilta on nähdä vasempana laitapuolustajana pelaavan Pariisista lainalla olevan Youssouf Sabalyn. Hyvä nähdä Sabalyn tasoa, kun viime ottelussa nähtiin SC Bastian paidassa, että mihin Alphone Aréola pystyy.

 

Poissaoloja Evianilla saattaa olla Djakaridja Konén muodossa, sillä keskikenttäpelaaja ei ole vielä ainakaan sataprosenttisessa pelikunnossa.

 

Evian Thonon FC (4-3-3)

N. Benezet - G. Bruno - D. Wass

C. Barbosa - O. Sorlin © - F. Camus

Y. Sabaly - J. Mensah - A. Angoula - K. Abdallah

J. Hansen

 

PSG kärsii useammasta loukkaantumisesta. Thiago Motta on ilmeisesti jo pelikunnossa tuon Brandãon ottelun jälkeisen sikailun jälkeen. Gregory van der Wiel taas ei ole käytettävissä, sillä Brandão mursi ottelun tiimellyksessä polvellaan alankomaalaisen häntäluun. Sivussa varmasti myös Zlatan Ibrahimovic ja Thiago Silva joten kovia menetyksiä on sattunut näin kauden alkuun. Uskon Mottan olevan kuitenkin valmis avauskokoonpanoon. Lisäksi Adrien Rabiot on loukkaantuneena.

 

Onneksi Pariisista löytyy kuitenkin sen verran tasokas nippu, että ei luulisi ongelmia tulevan. Voisi odottaa myös viimeistenkin MM-kisoissa olleiden löytävän itselleen peliaikaa ja todennäköisesti avauskokoonpanosta asti. Maalivahtina aloittaa aina yhtä varma Salvatore Sirigu. Puolustuksessa van der Wielin paikan ottaa oikealta Serge Aurier ja vasemmalla uskoisin avaavan Maxwell, sillä Lucas Digne on saanut nyt hyvin minuutteja heti kauden alkuun. Keskellä avaavat Thiago Silvan poissaollessa David Luiz ja Marquinhos. Keskikentän keskustassa taas ensimmäistä kertaa avauksessa oleva Blaïse Matuidi, nenä murteilla oleva Thiago Motta ja huippuvireinen Marco Verratti. Muodostelma muuttuu todennäköisesti 4-4-1-1:sta 4-3-3:een, sillä Ibrahimovic on sivussa. Yksinäisenä kärkihyökkääjänä kuitenkin edelleen Edinson Cavani. Laitahyökkääjinä sitten taas Lucas ja aivan tulessa oleva Javier Pastore.

 

PSG (4-3-3)

J. Pastore - E. Cavani - Lucas

B. Matuidi - T. Motta © - M. Verratti

Maxwell - David Luiz - Marquinhos - S. Aurier

S. Sirigu

 

Tosiaan, Evian on aikaisemmin ollut hieman vaikeampi pala pariisilaisille, mutta tuskin tällä kertaa. Viime kaudella molemmat ottelut tuottivat ongelmia ja Evian oli ensimmäinen joukkue, joka pystyi voittamaan PSG:n 36 otteluun. Nyt kuitenkin yhdeksän päästettyä maalia ja muutenkin tasoton tilanne joukkueessa puhuu paljon kotijoukkuetta vastaan. PSG:lla on muutenkin paraikaa kova saldo vierasotteluista, sillä viimeisestä 12 vierasottelusta tappio on tullut vain yhdessä. Vaikka kolme kovaa nimeä ovatkin sivussa, niin eiköhän kolme pistettä ole helposti haettavissa.

 

Odotan itse maaleja Cavanilta ja onnistumisia oikeastaan jokaiselta. Varsinkin Pastoren olisi ilo nähdä jatkavan viime viikkojen otteita, sillä argentiinalaistaiturin otteita on tällä hetkellä suorastaan ilo katsella.

 

Allez Paris!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mjooh pitää itsekin kattoa eka PSG peli tälle kaudelle. Odotukset huipussaan, koska Evian ollut todella kusinen näin alkuunsa. Voisi tähän jonkun pienen betsin heittää PSGn parin maalin voitolle, kun odotusarvona on pystynyljentä.

 

Onkos tuolla Evianissa jotain mielenkiintoisia prospekteja joita voisi sieltäkin katsella? Ei nopealla silmäyksellä soita mitään kelloja tuo oletettu avaus, poislukien tietty Sabaly.

 

Nyt kun Zlatan on poissa niin Cavani voisi dare to Zlatan ja mättää niitä maaleja. Toivottavasti myös JCB pääsee penkiltä sisään ja täräyttää maalin, joka olisi sitten miehen ensimmäinen liigassa PSG paita päällä. Dignelle vaan minuutteja lisää, kun ilmeisesti ottanut sen tontin itselleen, niin on poika sitten valmiina kun tosipelit alkavat. Syytetään sitten Jahnnya jos Pastore on pettymys kun tässä odotukset nousi sen suhteen, kun noin mainostettiin miehen otteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mjooh pitää itsekin kattoa eka PSG peli tälle kaudelle. Odotukset huipussaan, koska Evian ollut todella kusinen näin alkuunsa. Voisi tähän jonkun pienen betsin heittää PSGn parin maalin voitolle, kun odotusarvona on pystynyljentä.

 

Onkos tuolla Evianissa jotain mielenkiintoisia prospekteja joita voisi sieltäkin katsella? Ei nopealla silmäyksellä soita mitään kelloja tuo oletettu avaus, poislukien tietty Sabaly.

 

Nyt kun Zlatan on poissa niin Cavani voisi dare to Zlatan ja mättää niitä maaleja. Toivottavasti myös JCB pääsee penkiltä sisään ja täräyttää maalin, joka olisi sitten miehen ensimmäinen liigassa PSG paita päällä. Dignelle vaan minuutteja lisää, kun ilmeisesti ottanut sen tontin itselleen, niin on poika sitten valmiina kun tosipelit alkavat. Syytetään sitten Jahnnya jos Pastore on pettymys kun tässä odotukset nousi sen suhteen, kun noin mainostettiin miehen otteita.

 

Eipä tuolla oikeastaan muita kuin Nicolas Benezet, jos häntäkään voi enää kutsua miksikään lupaukseksi. Viime kaudellahan Evianissa oli vielä entinen PSG-kasvatti Ilan Boccara, joka siirtyi nyt kesällä Evianista Ajaxiin, jossa varmasti tuo potentiaali osataan nostaa pinnalle.

 

Edinson Cavanilta melkoinen Dare to Zlatan-maali tuli jo viime ottelussa, kun pompautti pallon vierelleen ja veti pallon maaliin akrobaattisella volleylla kuten Ibrahimovic EM-kisoissa 2012. Nyt lisää niitä vain.

 

Eiköhän Javier Pastore dominoi tänäänkin. Saat muuten katsoa ihan peiliin, kun jäi kaksi ensimmäistä ottelua näkemättä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thiago Motta avaa vaihtopenkillä ja paikan avauskokoonpanosta ottaa Yohan Cabaye. Neljäntenä jonossa kapteeninnauhaa kantamaan on Blaïse Matuidi, joka hoitaa tehtävän tänään.

 

Myös Lucas Digne avaa Maxwellin sijasta. Onhan Digne toisaalta ansainnut paikkansa.

 

Youssouf Sabaly odotetusti avauksessa Evianilla, joka siis vain positiivista.

 

PSG (4-3-3)

J. Pastore - E. Cavani - Lucas

B. Matuidi © - Y. Cabaye - M. Verratti

L. Digne - David Luiz - Marquinhos - S. Aurier

S. Sirigu

 

Subs: N. Douchez, Z. Camara, Maxwell, T. Motta, C. Chantôme, J. Bahebeck, E. Lavezzi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen nyt nähnyt kaksi ottelua PSG:ltä tällä kaudella, ja molemmissa ovat pariisilaiset olleet aika ponnettomia. Tiedä sitten mikä tällä kertaa mätti. Vähän ehkä lähdettiin takki auki matsiin ja Evian esiintyi (ainakin aikaisempien otteluiden tuloksiin verraten) yllättävän vahvasti. Cavanilla oli pari paikkaa, mutta vähän oli tänään ruuti märkänä. Tukeakaan ei sitten pahemmin löytynyt ja Cabayen punikki rikottuaan Bille Nielseniä toistamiseen varoituksen arvoisesti oli iso kolaus voittohaaveille.

 

Evian haki tosissaan voittomaalia ja heille olisin sen myös suonut, sillä PSG ei tästä pahemmin mitään 'ansainnut', jos niin voi sanoa. Sirigun huippuseivi, Verrattin pelastus kädellä ja tuuri pelastivat lopulta PSG:n lopulta tappiolta. Evianin Daniel Wassia on kovin kehuttu kausiennakoissa ja häntä pidin tänään erityisesti silmällä. Ihan kelpo pelimieheltä vaikuttaa, ja pystyy ilmeisesti pelaamaan lähes millä pelipaikalla tahansa. Yritti komeasti saksaria lopussa, mutta pallo ei tietänsä maaliin asti löytänyt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Cavani. Kerta toisensa jälkeen kun mies pääsee näyttämään kykyjään piikissä, kun Zlatan on loukkaantuneena sivussa, niin ei käytä sitä. Kaksi kertaa oli tilanteessa, joissa olisi pitänyt pistää pallo pussiin, okei toisella kertaa liukastui mutta siitä olisi silti voinut vielä pörsän heittää. Toisella kertaa sitten olikin vain ponneton veto suoraan maalivahdin sylkkyyn. Zlatan olisi varmuudella pistänyt pallon reppuun molemmista tilanteista. Myös monta kertaa Cavanin juoksujen ajoitukset oli aivan pielessä, eikä siis edes pienellä marginaalilla. Onkohan sillä Edinsonilla jotain henkilökohtaisia ongelmia, mitkä painaa mieltä kun esitykset nyt ovat tuollaisia. Zlatania tuli kyllä ikävä ja toivoin koko pelin, että JCB heitettäisiin kehiin, harkkapeleissä sen verran tikissä, että ansaitsisi mahdollisuuden tällaisissa peleissä. Blanc muutenkin näytti vähän siltä, että ei pysty kehittelemään mitään uutta kun suunnitelmien mukaan ei mennytkään.

 

Verratti oli ainoita valopilkkuja eilisessä pelissä ja näyttää taas kesällä ottaneen pari askelta eteenpäin ainakin hyökkäyspelissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×