Jump to content
MrEskola

Milan 2014-15

Recommended Posts

Pre-season käynnistyi keskiviikkona 9. päivä, joten on aika pohjustaa tulevaa kautta. Kuten tiedetään, vaihdoimme jälleen valmentajaa, legendasta toiseen. Molemmat sekä Seedorf että Inzaghi ovat Silvion valintoja, mutta edellä mainittu ilmeisesti jollain tavalla "petti" Silvion, joka tarkoitti vaihtamista kakkosvaihtoehtoon hädin tuskin viiden kuukauden jälkeen. 

 

Tässä on Milanin nykyinen joukkue tulijat ja lähtijät huomioituna. Joukkueeseen on toki vielä odotettavissa muutoksia siirtoikkunan aikana. Galliani on kertonut, että 24-25 pelaajaa olisi hänen mielestään se riittävä määrä pelaajia joukkueelle, joka pelaa ainoastaan liigaotteluita.

 

Tulijat:

Michael Agazzi (vapaa siirto Chievosta)

Alex (vapaa siirto PSG:stä)

Michelangelo Albertazzi (0,5 milj. kokonaisomistukseen Hellas Veronasta)

Dídac Vilà (paluu Betis-lainalta)

Jérémy Ménez (vapaa siirto PSG:stä)

Andrea Poli (2,5 milj. kokonaisomistukseen Sampdoriasta)

Adil Rami (4,25 milj. Valenciasta)

Riccardo Saponara (1 milj. kokonaisomistukseen Parmasta)

 

 

Lähteneet:

Marco Amelia (sopimus päättyi)

Valter Birsa (Chievo, laina)

Kingsley Boateng (1,5 milj. NAC Breda)

Ferdinando Coppola (sopimuksen päätyttyä Bolognaan)

Urby Emanuelson (sopimuksen päätyttyä Romaan)

Ricardo Kaká (ilmaiseksi Orlando Cityyn)

Alessandro Matri (Genoa, laina)

Antonio Nocerino (Torino, laina)

Davide Pacifico (Südtirol)

Alberto Paloschi (3,5 milj. kokonaan Chievoon)

Bartosz Salamon (osana Poli-diiliä, vaihdossa kokonaan Sampdoriaan)

Matías Silvestre (palluu Interiin lainan päätyttyä)

Adel Taarabt (paluu QPR:ään lainan päätyttyä)

Bakaye Traoré (Bursaspor)

Jherson Vergara (Avellino, laina)

 

Maalivahdit

1 Michael Agazzi, Italia, 30 vuotta

32 Christian Abbiati, Italia, 37 vuotta

59 Gabriel, Brasilia, 21 vuotta

 

Michael+Agazzi+Juventus+v+AC+Chievo+Vero

Pitkäaikainen Cagliari-torjuja Agazzi pelasi kevätkauden Chievossa ennen Milaniin siirtymistä

 

Puolustajat

2 Mattia De Sciglio, Italia, 21 vuotta

5 Philippe Mexès, Ranska, 32 vuotta

13 Adil Rami, Ranska, 28 vuotta

17 Cristián Zapata, Kolumbia, 27 vuotta

20 Ignazio Abate, Italia, 27 vuotta

21 Kévin Constant, Guinea, 27 vuotta

25 Daniele Bonera, Italia, 33 vuotta

33 Alex, Brasilia, 32 vuotta

35 Dídac Vilà, Espanja, 25 vuotta

81 Cristian Zaccardo, Italia, 32 vuotta

- Michelangelo Albertazzi, Italia, 23 vuotta

 

fab64212db345d1fdfd5a91053f6352d.jpg

PSV:n Alex ja Pippo Inzaghi Mestarien liigan ottelussa lokakuussa 2005

 

Keskikenttäpelaajat

4 Sulley Muntari, Ghana, 29 vuotta

8 Riccardo Saponara, Italia, 22 vuotta

10 Keisuke Honda, Japani, 28 vuotta

15 Michael Essien, Ghana, 31 vuotta

16 Andrea Poli, Italia, 24 vuotta

18 Riccardo Montolivo, Italia, 29 vuotta

24 Bryan Cristante, Italia, 19 vuotta

34 Nigel de Jong, Hollanti, 29 vuotta

87 Jérémy Ménez, Ranska, 27 vuotta

 

Jeremy+Menez+AC+Milan+v+Roma+Serie+r8GEc

Ennen PSG-siirtoaan Ménez pelasi vuodet 2008-11 Romassa

 

Hyökkääjät

7 Robinho, Brasilia, 30 vuotta

11 Giampaolo Pazzini, Italia, 29 vuotta

37 Andrea Petagna, Italia, 19 vuotta

45 Mario Balotelli, Italia, 23 vuotta

78 M'Baye Niang, Ranska, 19 vuotta

92 Stephan El Shaarawy, Italia, 21 vuotta

98 Hachim Mastour, Italia, 16 vuotta

 

Pelaajien lukumäärä: 30

Joukkueen keski-ikä: 26,3

 

Todennäköiset lähtijät: Essien, Robinho

Mahdolliset lähtijät (pysyvä siirto): Abate, Constant, Dídac, Mexès, Niang, Zaccardo, Zapata

Mahdolliset lähtijät (laina): Cristante, Gabriel, Mastour, Niang, Petagna

 

--------------------------------------------------------------

 

Mister Inzaghin taktiikat

 

Inzaghin esittelytilaisuus

 

Filippo Inzaghi, joka valmennusuransa aloitettuaan toivoi häntä tulevaisuudessa kutsuttavan Misteriksi (Italiassa perinteinen etuliite valmentajalle. Herra on italiaksi puolestaan Signor), on edelleen suurelle yleisölle se vanha rakas Super Pippo. Mister Inzaghi kertoi esittelytilaisuudessaan pitävänsä 4-3-3 ja 4-4-2 muodostelmista, mutta huhut ovat kertoneet että myös 4-3-1-2 kuuluu, totta kai (koska Silvio), vaihtoehtoihin.

 

Kun spekuloidaan näitä ihannekokoonpanoja, on muistettava että muutoksia on edelleen luvassa. Abate saatetaan myydä, jos uusi sopiva vasen pakki löytyy (Criscito, Santon?). Silloin De Sciglio siirtyisi oikealle. Keskikenttä ei ole kovin leveä, varsinkin nyt kun Il Capitano on loukkaantuneena ja edessä on mitä ilmeisemmin paluu kolmen keskikenttään. Joten keskikenttämies on vielä tulossa. Suurin muutos olisi kuitenkin Balotellin mahdollinen myyminen. Inzaghin kerrotaan olleen odotetusti suuttunut Balolle, kun paparazzi kuvasi tämän tupakoimassa lomahotellinsa parvekkeella ja sitten tuli tämä haulikko-kuva, joka tuskin valmentajaansa tai Milania ilahdutti. Milan on varoittanut Balotellia jo aiemmin kentän ulkopuolisesta käytöksestään, jotta seuran imago ei kärsisi.

 

Balotellin myyminen saattaisi myös antaa hieman rahaa käytettäviksi muualle kenttää. Voi jopa olla niinkin, että Inzaghi tyytyisi käyttämään ammattimaisen asenteen omaavaa Pazzinia kärjessä, sillä Pippo ja Pazzo ovat pelaajatyypeiltään samanlaisia ja itse en ainakaan pitäisi Pazzon peluuttamista mitenkään huonona ajatuksena. Toisin kuin Balo, Pazzo on ollut jo pidemmän aikaa todistetusti tehokas maalitykki ja vieläpä parhaassa peli-iässään. Mutta katsotaan miten Balon kanssa käy. Itse uskon, että Inzaghi haluaa ainakin yhden kauden koittaa hänen kanssaan, ellei pre-seasonilla tapahdu mitään järkyttävää. Pippo kertoi jo esittelytilaisuudessaan, että hän aikoo asettaa joukkueeseen tiukat säännöt aina ruokavaliota ja aikaisia herätyksiä myöten. Selviääkö Mario siitä? Kasvattaako Pippo Mariosta miehen vai meneekö hän kokeilemaan omalla letkeällä tyylillään jonnekin muualle, jossa mahdollisesti myös palkkatasokin olisi korkeampi?

 

Pippon mahdollinen 4-3-3 (ilman Montolivoa):

 

Agazzi

Abate - Rami - Alex - De Sciglio

Poli - de Jong - Muntari

Ménez - Balotelli - El Shaarawy

 

4-4-2:

 

Agazzi

Abate - Rami - Alex - De Sciglio

Ménez - de Jong - Poli - El Shaarawy

Balotelli - Pazzini

 

4-3-1-2:

 

Agazzi

Abate - Rami - Alex - De Sciglio

Poli - de Jong - Muntari

Honda

Balotelli - El Shaarawy

 

4-4-2 ei vaikuta huonolta, mutta mielestäni kolmen keskikenttä sopii Milanille parhaiten, sillä se tuo tasapainoa. Seedorfin käyttämän 4-2-3-1:n yksi ongelma oli keskikenttäparin hitaus, joka myös puoltaisi kolmen keskikentän käyttämistä. On myös spekuloitu, että Pippo aikoo käyttää Saponaraa Monton paikalla hänen sairaslomansa ajan, joka mahdollisesti estäisi erään ghanalaispelaajan puhkipalamisen liiasta peliajasta.

 

On kuitenkin suuri arvoitus minkälaista jalkapalloa Inzaghi haluaa joukkueen pelaavan. 4-4-2 tuntuisi olevan vastahyökkäyspelaamiseen paremmin soveltuva kuin esim. 4-3-1-2, jossa laitapelaamisesta ovat vastuussa vain ja ainoastaan laitapakit. 4-3-3 taas kielii mielestäni pallonhallintapeliin keskittyvästä futiksesta. Inzaghi on saanut vaikutteita varmasti eniten Ancelottilta ja imenyt häneltä paljon oppeja, sillä Carlo valmensi häntä lähes kymmenen vuoden ajan Juvessa ja Milanissa vuosina 1999-2009. Jos Ancelottin rauhallisuutta on moni ihaillut, niin Inzaghi on usein heitetty katsomoon liiallisesta, intohimoisesta äänenkäytöstään ja liikehdinnästä johtuen. Vaikuttaa siltä, että Inzaghi haluaa myös valmentajana ottaa riskejä ja olla omalla tavallaan välillä sen tuttuakin tutumman paitsion puolella.

 

Galliani ja Inzaghi kävivät Ménezin kanssa neuvottelemassa Ibizalla saakka, joten vaikuttaisi siltä, että Pippo hänet oikeasti halusi, eikä tämä olekaan vain yksi niistä lukuisista Gallianin epämääräisistä ilmaishankinnoista. Tämä kyseenalaistaa Hondan roolin tulevalla kaudella: onko hänelle tarjolla ainoastaan penkkirooli, vai yrittääkö Pippo istuttaa häntä esim. Muntarin paikalle keskikentälle. Honda on pelannut aiemmin myös keskikentän keskustassa, joten kovin kaukaa haettua tämä ei ole. Esittelytilaisuudessa Pippo kertoi, että hän näkee Hondan olevan parhaimmillaan oikealla laidalla, joten ainakaan hänen ympärilleen Pippo tuskin on joukkuetta rakentamassa, sillä muuten ykkösformaatio olisi sellainen (eli 4-3-1-2 tai 4-2-3-1), jossa olisi trequartistalle paikka. Nyt näyttää vahvasti siltä, että Ménez ottaa tuon oikean laiturin paikan heti itselleen hitaan Hondan sijaan.

 

Maalivahtitilanne on nyt ok. Agazzi oli virheherkkä viime kaudella, mutta pidän häntä edelleen todella hyvänä torjujana, joka ansaitsee näyttää taitonsa myös kirkkaimmalla huipulla. Abbiati saisi minun puolestani tyytyä kakkosvahdin rooliin ja nuorempiensa ohjaamiseen. Agazzilla on reilun 150 ottelun kokemus Serie A:ssa, joten uskon hänen olevan valmis tähän vastuuseen. Toissa kaudella hän pelasi aivan uskomattoman kauden ja sai ansaitun kutsun myös Azzurrin paitaan. Toivottavasti hän aloittaa hyvin.

 

Rami ja Alex tulevat muodostamaan fyysisesti vahvan, mutta ei kovin nopeahkoa toppariparia tulevalla kaudella. Mutta on varmaa, että molemmat ovat oikeasti laadukkaita puolustajia, eikä Mexèsin kaltaisia säheltäjiä, jotka pelaavat 5 loisto-ottelua kaudessa. Alex, vaikkakin on jo 32 ja vieläpä ilmaishankinta - olen silti vakuuttunut että brassi on Milanille hyvä värväys ja tuo joukkueen puolustukseen aimon annoksen tarvittua ryhtiä, johtajuutta ja varmuutta Mexèsiin nähden. Näittekö ikinä Mexèsin huutavan muille kuin tuomarille tai vastustajille? Hän ei ole oikea johtajahahmo.

 

Wesley Sneijder paljasti haastattelussa, että de Jong haluaa ehdottomasti jäädä Milaniin. Se on erittäin hyvä homma, sillä hollantilainen on täysin korvaamaton Milanille. Yksi keskikenttämies on hakusessa, mutta tämän laadukkuudesta ei ole mitään takeita. Uusi Traoré vai joku oikeasti laadukas pelaaja kuten Grenier? No, onhan Traorékin jo Milanista lähtenyt, joten ehkä hänen suuret saappaansa pitää täyttää...

 

--------------------------------------------------------------

 

Ja nyt haikeasti ilmoitankin, että tämä kirjoitukseni tulee jäämään viimeisekseni Paitsiossa. Tavoitteeni kirjoittajana, tulevana toimittajana, journalistina ovat korkealla, tarkemmin sanottuna ulkomailla ja eritoten englanninkielisessä muodossa. Paitsio ei näitä tavoitteita valitettavasti pysty kovin merkittävästi edesauttamaan, joten siksi teen tämän henkilökohtaisen päätöksen. Haluaisin erittäin mielelläni jatkaa täällä, mutta isojen kirjoitusten kirjoittaminen + pohdinta vie valtavasti aikaa ja resursseja. Olen myös ankara perfektionisti, joka ei kovin usein haluaisi julkaista kirjoituksiaan puolivalmiina tai vain 90-prosenttisina. Se poissulkee sen vaihtoehdon, että kirjoittaisin samanaikaisesti jollekin englanninkieliselle saitille sekä suomalaiselle foorumille - olenhan samalla myös lukio-opiskelija, jolla on koulujen taas alkaessa lukkarit täynnä (8 tunnin päiviä luvassa).

 

Olisin yhtä hyvin voinut myös vain vähän äänin kadota foorumilta, kuten moni onkin tehnyt, mutta halusin ehdottomasti päättää ns. 'taipaleeni' täällä yhteen viimeiseen kirjoitukseen + jäähyväisviestiin. Olisi mielestäni ollut väärin vain kadota täältä noin vain. Saatan jättää Azzurrin ja Milanin topikkeihin nyt aukon, joten toivoisin että joku rohkea pystyisi minut täällä korvaamaan. Harmi, että Il Fenomeno Veroa ei ole näkynyt.

 

Kiitän kaikkia tällä foorumilla kanssani keskustelleita, väitelleitä ja kirjoituksiani lukeneita aivan sydämeni pohjasta. Kiitokset ippelle hyvästä työstä moderaattorina. Erityiskiitos myös Mazille (sekä muille admineille ja modeille), joka/jotka ovat pitäneet ja tulee myös tulevaisuudessakin pitämään tämän paikan pystyssä. En ole syyttä nauttinut täällä kirjoittamisesta kolmen vuoden ajan, vaikka välillä melkein yksinpuheluksi kirjoittelu onkin väistämättä mennyt. Olen kasvanut ja kehittynyt täällä merkittävällä tavalla kirjoittajana ja siksi siitä kuuluu vielä kerran Suuri Kiitos teille kaikille ja se on...

 

Arrivederci!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nyt haikeasti ilmoitankin, että tämä kirjoitukseni tulee jäämään viimeisekseni Paitsiossa. Tavoitteeni kirjoittajana, tulevana toimittajana, journalistina ovat korkealla, tarkemmin sanottuna ulkomailla ja eritoten englanninkielisessä muodossa. Paitsio ei näitä tavoitteita valitettavasti pysty kovin merkittävästi edesauttamaan, joten siksi teen tämän henkilökohtaisen päätöksen. Haluaisin erittäin mielelläni jatkaa täällä, mutta isojen kirjoitusten kirjoittaminen + pohdinta vie valtavasti aikaa ja resursseja. Olen myös ankara perfektionisti, joka ei kovin usein haluaisi julkaista kirjoituksiaan puolivalmiina tai vain 90-prosenttisina. Se poissulkee sen vaihtoehdon, että kirjoittaisin samanaikaisesti jollekin englanninkieliselle saitille sekä suomalaiselle foorumille - olenhan samalla myös lukio-opiskelija, jolla on koulujen taas alkaessa lukkarit täynnä (8 tunnin päiviä luvassa).

 

Olisin yhtä hyvin voinut myös vain vähän äänin kadota foorumilta, kuten moni onkin tehnyt, mutta halusin ehdottomasti päättää ns. 'taipaleeni' täällä yhteen viimeiseen kirjoitukseen + jäähyväisviestiin. Olisi mielestäni ollut väärin vain kadota täältä noin vain. Saatan jättää Azzurrin ja Milanin topikkeihin nyt aukon, joten toivoisin että joku rohkea pystyisi minut täällä korvaamaan. Harmi, että Il Fenomeno Veroa ei ole näkynyt.

 

Kiitän kaikkia tällä foorumilla kanssani keskustelleita, väitelleitä ja kirjoituksiani lukeneita aivan sydämeni pohjasta. Kiitokset ippelle hyvästä työstä moderaattorina. Erityiskiitos myös Mazille (sekä muille admineille ja modeille), joka/jotka ovat pitäneet ja tulee myös tulevaisuudessakin pitämään tämän paikan pystyssä. En ole syyttä nauttinut täällä kirjoittamisesta kolmen vuoden ajan, vaikka välillä melkein yksinpuheluksi kirjoittelu onkin väistämättä mennyt. Olen kasvanut ja kehittynyt täällä merkittävällä tavalla kirjoittajana ja siksi siitä kuuluu vielä kerran Suuri Kiitos teille kaikille ja se on...

 

Arrivederci!

 

Kiitoksia erinomaisesta ennakosta. Ymmärrän täysin ratkaisusi ja toivon toimittajan uralla kaikkea menestystä. Kirjoittajana olet ollut parhaimpia, ellet jopa paras tällä foorumilla. Jos silti joskus tulee vielä elämässä sellainen tunne, että haluat vielä tänne kirjoittaa, niin tervetuloa takaisin. 

 

Hyvän ennakon jälkeen on vaikea lisätä mitään, mutta noista muodostelmista tahtoisin vielä lisätä, että Pippo oli eilen vetänyt ensimmäiset sisäiset harjoituspelit. Jos oikein tulkitsin, niin ryhmitelmät meni näin:

 

 

Punamusta ykkösjoukkue:

 

 

 

        El Shaarawy          Pazzini              Menez

 

           

        Saponara              Piccinocchi        Poli

 

 

Constant          Mexes          Alex          Zaccardo

 

 

                                   Agazzi

 

Ja keltainen kakkosjoukkue:

 

 

 

         Niang            Mastour        Di Molfetta

 

 

        Benedicic       Modic           Mastalli

 

 

Didac Vilà      Albertazzi       Bonera      Simic

 

 

                                Gabriel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja nyt haikeasti ilmoitankin, että tämä kirjoitukseni tulee jäämään viimeisekseni Paitsiossa. Tavoitteeni kirjoittajana, tulevana toimittajana, journalistina ovat korkealla, tarkemmin sanottuna ulkomailla ja eritoten englanninkielisessä muodossa. Paitsio ei näitä tavoitteita valitettavasti pysty kovin merkittävästi edesauttamaan, joten siksi teen tämän henkilökohtaisen päätöksen. Haluaisin erittäin mielelläni jatkaa täällä, mutta isojen kirjoitusten kirjoittaminen + pohdinta vie valtavasti aikaa ja resursseja. Olen myös ankara perfektionisti, joka ei kovin usein haluaisi julkaista kirjoituksiaan puolivalmiina tai vain 90-prosenttisina. Se poissulkee sen vaihtoehdon, että kirjoittaisin samanaikaisesti jollekin englanninkieliselle saitille sekä suomalaiselle foorumille - olenhan samalla myös lukio-opiskelija, jolla on koulujen taas alkaessa lukkarit täynnä (8 tunnin päiviä luvassa).

 

Olisin yhtä hyvin voinut myös vain vähän äänin kadota foorumilta, kuten moni onkin tehnyt, mutta halusin ehdottomasti päättää ns. 'taipaleeni' täällä yhteen viimeiseen kirjoitukseen + jäähyväisviestiin. Olisi mielestäni ollut väärin vain kadota täältä noin vain. Saatan jättää Azzurrin ja Milanin topikkeihin nyt aukon, joten toivoisin että joku rohkea pystyisi minut täällä korvaamaan. Harmi, että Il Fenomeno Veroa ei ole näkynyt.

 

Kiitän kaikkia tällä foorumilla kanssani keskustelleita, väitelleitä ja kirjoituksiani lukeneita aivan sydämeni pohjasta. Kiitokset ippelle hyvästä työstä moderaattorina. Erityiskiitos myös Mazille (sekä muille admineille ja modeille), joka/jotka ovat pitäneet ja tulee myös tulevaisuudessakin pitämään tämän paikan pystyssä. En ole syyttä nauttinut täällä kirjoittamisesta kolmen vuoden ajan, vaikka välillä melkein yksinpuheluksi kirjoittelu onkin väistämättä mennyt. Olen kasvanut ja kehittynyt täällä merkittävällä tavalla kirjoittajana ja siksi siitä kuuluu vielä kerran Suuri Kiitos teille kaikille ja se on...

 

Arrivederci!

 

 

Kiitokset hyvistä kirjoituksista ja onnea valitsemallasi tiellä! Vaikkei aika enää riitäkään kunnon analyysien tekoon, niin ainahan olet varmasti tervetullut kommentoimaan asioita/tilanteita tännekin. :)   Todennäköisesti foorumilla tulee ilman sinua olemaan hiljaisempaa kuin aikoihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nyt haikeasti ilmoitankin, että tämä kirjoitukseni tulee jäämään viimeisekseni Paitsiossa. Tavoitteeni kirjoittajana, tulevana toimittajana, journalistina ovat korkealla, tarkemmin sanottuna ulkomailla ja eritoten englanninkielisessä muodossa. Paitsio ei näitä tavoitteita valitettavasti pysty kovin merkittävästi edesauttamaan, joten siksi teen tämän henkilökohtaisen päätöksen. Haluaisin erittäin mielelläni jatkaa täällä, mutta isojen kirjoitusten kirjoittaminen + pohdinta vie valtavasti aikaa ja resursseja. Olen myös ankara perfektionisti, joka ei kovin usein haluaisi julkaista kirjoituksiaan puolivalmiina tai vain 90-prosenttisina. Se poissulkee sen vaihtoehdon, että kirjoittaisin samanaikaisesti jollekin englanninkieliselle saitille sekä suomalaiselle foorumille - olenhan samalla myös lukio-opiskelija, jolla on koulujen taas alkaessa lukkarit täynnä (8 tunnin päiviä luvassa).

 

 

Ymmärsin tästä, että kirjoitat jollekin ulkomaiselle sivuostolle? Viittisitkö kertoa, että mille? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia erinomaisesta ennakosta. Ymmärrän täysin ratkaisusi ja toivon toimittajan uralla kaikkea menestystä. Kirjoittajana olet ollut parhaimpia, ellet jopa paras tällä foorumilla. Jos silti joskus tulee vielä elämässä sellainen tunne, että haluat vielä tänne kirjoittaa, niin tervetuloa takaisin. 

 

Hyvän ennakon jälkeen on vaikea lisätä mitään, mutta noista muodostelmista tahtoisin vielä lisätä, että Pippo oli eilen vetänyt ensimmäiset sisäiset harjoituspelit. Jos oikein tulkitsin, niin ryhmitelmät meni näin:

 

 

Punamusta ykkösjoukkue:

 

 

 

        El Shaarawy          Pazzini              Menez

 

           

        Saponara              Piccinocchi        Poli

 

 

Constant          Mexes          Alex          Zaccardo

 

 

                                   Agazzi

 

Ja keltainen kakkosjoukkue:

 

 

 

         Niang            Mastour        Di Molfetta

 

 

        Benedicic       Modic           Mastalli

 

 

Didac Vilà      Albertazzi       Bonera      Simic

 

 

                                Gabriel

 

Kiitos kiitos.

 

Aika ressumiehiset kokoonpanot, kun kaikki eivät ole tietenkään vielä MM-kisojen jälkeen viettämältä lomalta palanneet ja de Jong tuskin vielä edes lomalle on päässytkään. Siksi Primaveran miehiä on aika runsain määrin, mutta Pippohan tuntee nämä pojat jo vuoden (jotkut jopa kahden) kokemuksella, joten ei voi poissulkea sitä, että hän haluaisi kenties nostaa ykköstiimiin jonkun Primaveran luottopelaajansa. Inzaghi haluaa tuon perusteella peluuttaa Saponaraa alempana, eikä esim. laidalla. Saa nähdä miten tuo rooli Saponaralta onnistuu, jos Inzaghi haluaa muovata hänestä Monton korvaajan.

 

Kiitokset hyvistä kirjoituksista ja onnea valitsemallasi tiellä! Vaikkei aika enää riitäkään kunnon analyysien tekoon, niin ainahan olet varmasti tervetullut kommentoimaan asioita/tilanteita tännekin. :)   Todennäköisesti foorumilla tulee ilman sinua olemaan hiljaisempaa kuin aikoihin.

 

Kiitos samoin.

Joo, mielellään palaisin takaisin jos aikaa yhtään riittää. Mutta tulen keskittymään nyt entistä enemmän opiskeluun sekä englanninkieliseen kirjoittamiseen, joten saa nähdä palaanko tänne ikinä... Mutta yksi asia on pomminvarma: En ikinä tule unohtamaan Paitsiota.

 

Ymmärsin tästä, että kirjoitat jollekin ulkomaiselle sivuostolle? Viittisitkö kertoa, että mille? :D

 

Nooh, ehkä jonain päivänä siitäkin kuullaan... Aloitetaan pienemmistä sivuista ja siitä sitten pikku hiljaa korkeammalle mitä pääsee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kiitos.

 

Aika ressumiehiset kokoonpanot, kun kaikki eivät ole tietenkään vielä MM-kisojen jälkeen viettämältä lomalta palanneet ja de Jong tuskin vielä edes lomalle on päässytkään. Siksi Primaveran miehiä on aika runsain määrin, mutta Pippohan tuntee nämä pojat jo vuoden (jotkut jopa kahden) kokemuksella, joten ei voi poissulkea sitä, että hän haluaisi kenties nostaa ykköstiimiin jonkun Primaveran luottopelaajansa. Inzaghi haluaa tuon perusteella peluuttaa Saponaraa alempana, eikä esim. laidalla. Saa nähdä miten tuo rooli Saponaralta onnistuu, jos Inzaghi haluaa muovata hänestä Monton korvaajan.

 

 

Ressumiehet ja kuten alustuksesta totesit, niin osa pelaajista ei välttämättä syksyä näe punamustassa nutussa. Yhtä kaikki ressukokoonpanokin auttaa näkemään Pippon ajatuksia edes hiukan. Minulle ne on ainakin yhtä selvää kuin aramean kieli keskivertosuomalaiselle. Se höntsäpeli on päässyt Youtubeen ja tässä eka osa ja loput löytynynee halukkaille.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään Milan höntsäili Lega Pro tason A.C. Renatea vastaa ja voitti 2-0.  Aloitusskokoonpano meni näin:

 

        El Shaarawy     Pazzini          Niang 

 

        Saponara         Piccinocchi   Poli 

 

Constant      Bonera        Alex        Zaccardo

                              

                            Gabriel 

 

Vaihtojen myötä muuttui tämmöiseksi:

 

       Robinho      Mastour     Di Molfetta

 

    Benedicic       Modic       Mastalli 

 

Simic     Albertazzi     Rami      Zaccardo

 

                           Agazzi 

 

Eli vieläkin on kovin Primavera-painoitteinen kokoonpano.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre-season käynnistyi keskiviikkona 9. päivä, joten on aika pohjustaa tulevaa kautta. Kuten tiedetään, vaihdoimme jälleen valmentajaa, legendasta toiseen. Molemmat sekä Seedorf että Inzaghi ovat Silvion valintoja, mutta edellä mainittu ilmeisesti jollain tavalla "petti" Silvion, joka tarkoitti vaihtamista kakkosvaihtoehtoon hädin tuskin viiden kuukauden jälkeen. 

 

Tässä on Milanin nykyinen joukkue tulijat ja lähtijät huomioituna. Joukkueeseen on toki vielä odotettavissa muutoksia siirtoikkunan aikana. Galliani on kertonut, että 24-25 pelaajaa olisi hänen mielestään se riittävä määrä pelaajia joukkueelle, joka pelaa ainoastaan liigaotteluita.

 

Tulijat:

Michael Agazzi (vapaa siirto Chievosta)

Alex (vapaa siirto PSG:stä)

Michelangelo Albertazzi (0,5 milj. kokonaisomistukseen Hellas Veronasta)

Dídac Vilà (paluu Betis-lainalta)

Jérémy Ménez (vapaa siirto PSG:stä)

Andrea Poli (2,5 milj. kokonaisomistukseen Sampdoriasta)

Adil Rami (4,25 milj. Valenciasta)

Riccardo Saponara (1 milj. kokonaisomistukseen Parmasta)

...

Maalivahdit

1 Michael Agazzi, Italia, 30 vuotta

32 Christian Abbiati, Italia, 37 vuotta

59 Gabriel, Brasilia, 21 vuotta

 

Puolustajat

2 Mattia De Sciglio, Italia, 21 vuotta

5 Philippe Mexès, Ranska, 32 vuotta

13 Adil Rami, Ranska, 28 vuotta

17 Cristián Zapata, Kolumbia, 27 vuotta

20 Ignazio Abate, Italia, 27 vuotta

21 Kévin Constant, Guinea, 27 vuotta

25 Daniele Bonera, Italia, 33 vuotta

33 Alex, Brasilia, 32 vuotta

35 Dídac Vilà, Espanja, 25 vuotta

81 Cristian Zaccardo, Italia, 32 vuotta

- Michelangelo Albertazzi, Italia, 23 vuotta

 

Keskikenttäpelaajat

4 Sulley Muntari, Ghana, 29 vuotta

8 Riccardo Saponara, Italia, 22 vuotta

10 Keisuke Honda, Japani, 28 vuotta

15 Michael Essien, Ghana, 31 vuotta

16 Andrea Poli, Italia, 24 vuotta

18 Riccardo Montolivo, Italia, 29 vuotta

24 Bryan Cristante, Italia, 19 vuotta

34 Nigel de Jong, Hollanti, 29 vuotta

87 Jérémy Ménez, Ranska, 27 vuotta

 

Hyökkääjät

7 Robinho, Brasilia, 30 vuotta

11 Giampaolo Pazzini, Italia, 29 vuotta

37 Andrea Petagna, Italia, 19 vuotta

45 Mario Balotelli, Italia, 23 vuotta

78 M'Baye Niang, Ranska, 19 vuotta

92 Stephan El Shaarawy, Italia, 21 vuotta

98 Hachim Mastour, Italia, 16 vuotta

 

Pelaajien lukumäärä: 30

Joukkueen keski-ikä: 26,3

 

Todennäköiset lähtijät: Essien, Robinho

Mahdolliset lähtijät (pysyvä siirto): Abate, Constant, Dídac, Mexès, Niang, Zaccardo, Zapata

Mahdolliset lähtijät (laina): Cristante, Gabriel, Mastour, Niang, Petagna

 

--------------------------------------------------------------

 

Kun spekuloidaan näitä ihannekokoonpanoja, on muistettava että muutoksia on edelleen luvassa. Abate saatetaan myydä, jos uusi sopiva vasen pakki löytyy (Criscito, Santon?). Silloin De Sciglio siirtyisi oikealle. Keskikenttä ei ole kovin leveä, varsinkin nyt kun Il Capitano on loukkaantuneena ja edessä on mitä ilmeisemmin paluu kolmen keskikenttään. Joten keskikenttämies on vielä tulossa. Suurin muutos olisi kuitenkin Balotellin mahdollinen myyminen. Inzaghin kerrotaan olleen odotetusti suuttunut Balolle, kun paparazzi kuvasi tämän tupakoimassa lomahotellinsa parvekkeella ja sitten tuli tämä haulikko-kuva, joka tuskin valmentajaansa tai Milania ilahdutti. Milan on varoittanut Balotellia jo aiemmin kentän ulkopuolisesta käytöksestään, jotta seuran imago ei kärsisi.

 

...

Pippon mahdollinen 4-3-3 (ilman Montolivoa):

 

Agazzi

Abate - Rami - Alex - De Sciglio

Poli - de Jong - Muntari

Ménez - Balotelli - El Shaarawy

 

4-4-2:

 

Agazzi

Abate - Rami - Alex - De Sciglio

Ménez - de Jong - Poli - El Shaarawy

Balotelli - Pazzini

 

4-3-1-2:

 

Agazzi

Abate - Rami - Alex - De Sciglio

Poli - de Jong - Muntari

Honda

Balotelli - El Shaarawy

 

...

Rami ja Alex tulevat muodostamaan fyysisesti vahvan, mutta ei kovin nopeahkoa toppariparia tulevalla kaudella. Mutta on varmaa, että molemmat ovat oikeasti laadukkaita puolustajia, eikä Mexèsin kaltaisia säheltäjiä, jotka pelaavat 5 loisto-ottelua kaudessa. Alex, vaikkakin on jo 32 ja vieläpä ilmaishankinta - olen silti vakuuttunut että brassi on Milanille hyvä värväys ja tuo joukkueen puolustukseen aimon annoksen tarvittua ryhtiä, johtajuutta ja varmuutta Mexèsiin nähden. Näittekö ikinä Mexèsin huutavan muille kuin tuomarille tai vastustajille? Hän ei ole oikea johtajahahmo.

 

Wesley Sneijder paljasti haastattelussa, että de Jong haluaa ehdottomasti jäädä Milaniin. Se on erittäin hyvä homma, sillä hollantilainen on täysin korvaamaton Milanille. Yksi keskikenttämies on hakusessa, mutta tämän laadukkuudesta ei ole mitään takeita. Uusi Traoré vai joku oikeasti laadukas pelaaja kuten Grenier? No, onhan Traorékin jo Milanista lähtenyt, joten ehkä hänen suuret saappaansa pitää täyttää...

 

 

Toivottavasti vielä muutama turhake saataisiin poistettua ja tilalle 1-2 tarpeellista hankintaa. Itse näen, että suurin tarve olisi kuitenkin keskikenttämiehelle. On se sitten vaikka Roma, Romulo tai Grenier. Tosin en näe Grenieriä kovin todennäköisenä hintalappunsa puolesta... Eipä muutkaan vaihtoehdot tosin ilmaisia ole ;) .

 

Toinen hankinta tulee mielestäni siinä vaiheessa ajankohtaiseksi, kun Abate lähtee. Ottaisin avosylin Santonin tai Crisciton mutta kyllä Abatekin minulle kelpaa, jos ei fiksua kauppaa / vaihtoa saada aikaiseksi! Santonillahan sopimusta on jäljellä kaksi vuotta ja hintalappu taitanee olle jossain kymmenen miljoonan paremmalla puolella. Domenicollakin on myös kaksi vuotta sopimusta jäljellä ja hintalappu taitaa olla vähintään sama kuin Santonilla. Mielestäni molemmat ovat riittävän nopeita ja taitavia, joten silläkään osa-alueella ei suuria eroja herroista löydy. Nyt kun tiedetään todennäköisesti avaava topparipari, niin nopeutta pitää löytyä laitapakeilta ja keskikentältä. Näen tämän osa-alueen ehkä hiukan haastavana. Etenkin, kun tuo keskikentän pohja on mitä on nopeuden suhteen. Molemmat laitapakki ehdokkaat ovat myös reilusti yli 180-senttisiä, joten pientä apua saataisiin myös erikoistilanteisiin, eikä kaikki olisi toppareiden varassa! Criscito (27) neljä vuotta Santonia vanhempi, joten kokemusta on hiukan enemmän mutta se nyt on makuasia halutaanko kokemusta vai nuoruutta lisää... Muutoinkin kun silmäilee joukkueen ikärakennetta, niin olisihan siinä vielä hiukan nuorennettavaa! Tosin aivan setämiehiä ei montaa ole. Mutta edelleenkin herätän kysymyksen siitä kun rosterissa on kuitenkin vielä se 30 pelaajaa, niin tuleeko niitä hankintoja enää yhtään?

 

Eikä nuo eskolan virittelemät formaatiotkaan huonolta nytkään näytä. Tosin varmaan kaikki meistä haluaisivat Muntarin sieltä sivuun :D ! Hölmönä pippoa pitäisin, jos suosiolla Mariosta irti laskee, koska potentiaali tiedetään ja onhan pelaaja kuitenkin parin viime kauden aikana ratkaissut pelejä omilla yksilösuorituksillaan! Totta välillähän tuo menee aivan yli mutta onneksi punakortit ovat pikkuhiljaa vähentyneet. Uskon, että jälki tulee olemaan paljon tuhoisampaa, jos pippo saa ryhmitettyä keskikentän sellaiseen formaatioon, että kärkeen pystytään pelaamaan enemmän palloja maassa. Viime kaudella toistui aivan liikaa kaava, jossa yritetään pitkää palloa tai pitkiä läpisyöttöjä. Valitettavasti Montosta ei ole ollut Pirlon korvaajaksi. Nyt olisi erittäin hyvä sauma löytää kykenevä pelaaja keskikentälle Montolivon poissaollessa mutta en usko, että Saponarankaan rahkeet riittää. Eikä oikein luottoa ole siihenkään, että riittävää hankintaa keskikentälle saataisiin. Mikä on lohduttavaa, niin on tuo De Jongin jääminen, koska nyt  ei tarvitse hakea uutta sukittajaa. De Jong oli mielestäni viime kauden paras punamusta (Kakaa väheksymättä). Tasaisin suorittaja päivästä toiseen. En yhtään ihmettele, että Manuunkin haikaillaan! No nyt olisi Cristanten sauma iskeä ja hankkia itselleen paikka avaukseen!

 

Mitä hyökkäykseen tulee niin mielestäni ei kannata tehdä mitään, jos Mario ei lähde. Mielestäni on suurinta tyhmyyttä myydä Mario nyt kun pelisuoritukset ovat laskeneet hintaa, jos pelaajasta vaikka saataisiin tuo 18 miljoonaa, niin ei sillä kovin kummoista korvaajaa saada. Etenkin kun tiedetään Milanin nihkeä rahankäyttö...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todennäköiset lähtijät: Essien, Robinho

Mahdolliset lähtijät (pysyvä siirto): Abate, Constant, Dídac, Mexès, Niang, Zaccardo, Zapata

Mahdolliset lähtijät (laina): Cristante, Gabriel, Mastour, Niang, Petagna

 

 

Kuten Eskola hienosti ennakoi, niin Andrea Petagna on lainattu Serie B- tason U.S. Latina Calcio -seuraan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään on pre-season peli Monzaa vastaan! Ensimmäinen puolisko 0-0. Pelistä ei hirveästi voi sanoa, koska löysin toimivan linkin vasta ihan puoliskon lopulla  :mad: !

 

http://www.bestsportgo.tv/20140720/vv-853432-football-53cbe77dd04429.10574026.html

 

Avauskokoonpanot:

 

A.C. Monza Brianza 1912 (3-4-1-2) – Fulvio Pea
Sergio Viotti; Walter Zullo, Gianfilippo Dal Poggetto, Leonardo Massoni; Gabriele Franchino, Alessio Vita, Marco Perini, Marco Anghileri; Roberto Candido; Valerio Anastasi, Igor Radrezza.
Subs: Perniola, Anderson, Beduschi, Briganti, Foglio, D’Alessandro, Burrai, Grandi, Pessina, Terrani, Alessandroni.

AC Milan (4-3-3) – Filippo Inzaghi
Christian Abbiati; Cristian Zaccardo, Daniele Bonera, Alex, Kevin Constant; Andrea Poli, Bryan Cristante, Riccardo Saponara; M’Baye Niang, Giampaolo Pazzini, Stephan El Shaarawy.
Bench: Gabriel, Robinho, Rami, Albertazzi, Mastalli, Pinato, Benedicic, Di Molfetta, Modic, Simic, Mastour.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselin ekan puoliskon ja peruskesähöntsää. Ehkä Milan oli suhteellisen aktiivinen, koska oli paljon nuoria pelaajia. Milan piti palloa 69%:sti. Laitan vielä kokoonpanon muotoon, vaikka Qps sen kirjoittikin:

 

 

     El Shaarawy   Pazzini      Niang       Saponara       Cristante    PoliConstant      Bonera     Alex    Zaccardo                          Abbiatti

 

 

Alkaa selvästi tietyt pelaajat löytämään paikkansa Pippon palapelissä. Aika samankaltainen kokoonpano kuin edellisessä pelissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monza 0-2 Milan

 

69' 0-1 Niang (pen)

75' 0-2 Mastalli 

 

Ihan ok peli. Täytyy todeta ettei tuo 4-3-3 ole täysin vielä joukkueen selkärangassa mutta monelta pelaajalta nähtiin ainakin hyvää yritystä. Kyllähän sitä jonkun maalin vielä tämän tasoista vastustajaa vastaan joukkue olisi voinut niitata.

 

Saponara tosiaan pelasi ihan kelpo pelin totuttua alemmassa roolissa keskikentän vasemmalla laidalla. Cristante puolestaan otti haltuunsa De Jongin puolustavan position ja selviytyi urakasta kohtalaisesti. Muutama huono syöttö / katkon yritys kuitenkin pelin aikana nähtiin.

 

Puolustuspää ei oikein joutunut kunnolla testiin, koska vastustajan taitotaso oli selkeästi punamustia heikompi. Tosin edelleen on nähtävissä Milanin haavoittuvuus nopeissa vastaiskuissa. Tässäkin pelissä oli useita tilanteita jolloin puolustus oli pahasti epätasapainossa! Onneksi kauden alkuun on vielä aikaa ja kokoonpanohan on kaukana siitä parhaasta.

 

SES ja Niang olivat mielestäni erityisen pirteitä ja yrittelijäitä. Tosin välillä Niang sortui siihen tuttuun yliyrittämiseen. Plussan puolelle kuitenkin molemmat! Mastour saa erityismaininnan, koska Milanin toinen maali tuli Mastourin pohjustamana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monza 0-2 Milan

 

69' 0-1 Niang (pen)

75' 0-2 Mastalli 

 

 Plussan puolelle kuitenkin molemmat! Mastour saa erityismaininnan, koska Milanin toinen maali tuli Mastourin pohjustamana.

 

Ehdottomasti Mastourille iso plussa ja peukku. Pojassa on ainesta seuraavaksi supertähdeksi, jos vaan pää pysyy kasassa ja jalat maassa, paitsi saksipotkussa. Tässä on maalit vielä:

 

http://www.dailymotion.com/video/x21t9va_highlights-monza-0-2-milan_sport

 

Kokoonpano oli lopussa jotenkin näin, jos oikein tulkitsin:

 

 

    Robinho       Mastour    Pinato 

 

 

   Benedicic      Modic      Mastalli

 

 

Constant     Alex   Rami    Zaccardo

 

 

                        Agazzi 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä vielä preseasonin loppuohjelma:

 

Torstai 24.7: Milan-Olympiacos, Kanada

Sunnuntai 27.7: Milan-Manchester City, Yhdysvallat

Lauantai 2.8: Milan-Liverpool, Yhdysvallat

Keskiviikko 6.8: Milan-Chivas, Yhdysvallat

Sunnuntai 17.8: Valencia-Milan, Espanja

Lauantai 23.8: TIM Trophy 2014 (Juventus ja Sassuolo), Italia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjois-Amerikan-lennon paikat on saatu täytettyä ja onnelliset reissaajat ovat:

 

Maalivahdit: Abbiati, Agazzi, Gabriel

 

Puolustajat: Abate, Albertazzi, Alex, Bonera, Constant, De Sciglio, Mexes, Rami, Simic, Zaccardo, Zapata

 

Keskikenttämiehet: Benedicic, Cristante, Essien, Mastalli, Modic, Muntari, Pinato, Poli, Saponara

 

Hyökkääjät: Balotelli, Di Molfetta, El Shaarawy, Honda, Mastour, Menez, Niang, Pazzini 

 

Jos tästä tekee tuommoisen pikasilmäyksen, niin aika samat kesämiehet siellä on kuin näissä höntsäpeleissäkin. Uusia taitaa Zapata, Essien, Muntari, Balotelli ja Honda. Tämä kai se silti melko lailla silti on se ykkösjoukkue lukuunottamatta de Jongia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään pelattiin kolmen aikaa yöllä International Champions Cupia, jossa Olympiakos CFP kohtasi Milanin.

 

Olympiakos CFP 3-0 Milan

16' A. Domínguez 1-0

48' D. Diamantakos 2-0

78' A. Bouchalakis 3-0

 

Milan XI (4-3-3)

S. El Shaarawy - G. Pazzini - M. Niang

R. Saponara - B. Cristante - A. Poli

M. Albertazzi - A. Rami - D. Bonera - C. Zaccardo

Gabriel

 

Olympiakos CFP XI (4-3-3)

T. Papazoglou

David Fuster - A. Domínguez - M. Dossevi

P. Kasami - A. Samaris

F. Masuaku - E. Abidal - K. Manolas - O. Elabdellaoui

Roberto

 

 

Ottelusta ei paljoa kerrottavaa jäänyt ehkä myös, koska tuli katsottua hieman unisena puolivaloilla.

 

Alejandro Domínguez teki ottelun ensimmäisen 16. minuutilla ja tuota en ehtinyt edes näkemään, sillä avasin ottelun about 20. minuutin kohdalla. Olympiakosin nuori ranskalainen Fuka Arthur Masuaku pelasi todella pirteän pelin vasempana laitapuolustajana ja toisella puoliajalla keskikentän vasemmalla laidalla José Holebasin tullessa sisään. Masuaku antoi myös keskityksen Dimitris Diamantakosin 2-0 maaliin, joka syntyi 48. minuutilla. Kreikkalaiset veivät muutenkin tätä ottelua lähes alusta loppuun ja Milan ei juuri vaarallisia paikkoja saanut. Ehkä yksi rangaistuspotku jäi viheltämättä, mutta varsinaisia pelitilanteita ei pahemmin näkynyt. Tuon 2-0 maalin jälkeen sanoisin vajaa 10 minuuttia jälkikäteen Riccardo Saponara kolisteli ylärimaa kertaalleen, mutta siinä se.

 

Ottelun 3-0 maali Olympiakosille olikin sitten varsinainen kaunokainen. Andreas Bouchalakis sai tarpeeksi tilaa noin 30 metriä maalilta ja pommitti huikean tykin vasemmalla jalallaan. Voimakas kaukolaukaus kiersi ulkosyrjällä aivan maalin ylänurkkaan ja Gabrielin ulottumattomiin.

 

Milan piti hyvin palloa, mutta siitä huolimatta oli tosiaan todella vaaraton. Olympiakos sai joka kerta asetella muodostelmansa rauhassa puolustamista varten ja jos paikka oli nopeaan vastahyökkäykseen, niin Milanin hitaat puolustajat olivat aivan helisemässä. Noin tunnin kohdalla Diamantakos pääsi juuri vastahyökkäyksestä todella hyvään paikkaan, jossa täytyi valita laukauksen syötön välillä, mutta aikaili turhan kauan ja laukaus suuntasi Milanin puolustajasta yli. Jos kreikkalaishyökkääjä olisi painanut höyryjunan tavalla alusta loppuun ja tehnyt nopean viisaan ratkaisun, olisi pallo löytynyt jälleen Milanin verkosta. Niin jäljessä puolustuksesta pelaajat olivat. Lisäksi nuori hyökkäys ja keskikenttä mahdollisti nuo vastahyökkäykset, sillä ajoittain tuli todella paljon harhasyöttöjä. Positiivista, että Milan näytti ottelussa mielestäni suhteellisen vaaralliselta erikoistilanteissa. 

 

En sanoisi, että Milan erityisen huono olisi ollut, mutta huomaa kuinka alussa projektin kanssa vielä ollaan. Olympiakosin ryhmitys näytti aivan maailman parhaimmistolta, sillä tuttu hyvin organisoitu pelisysteemi antoi selvän kontrastin italialaisiin verrattuna. Todella ihailtavaa katsella tuota Olympiakosin nopeaa liikettä ja ryhmittymistä, kun peli elää hyökkäyksestä puolustukseen ja takaisin.

 

Milanin näkökulmasta oli myös ilo huomata kuinka sitä meteliäkin parhaimmillaan ihan hyvin kuului paikalle saapuneilta milanistoilta.

 

Yksittäistä pelaajista täytyy sanoa, että Milanin nuori keskikentän kolmikko Bryan Cristante, Andrea Poli ja Riccardo Saponara pelasi hyvin yhteen. Sanoisin, että Cristante oli Milanilta ottelun paras pelaaja. Hyvää työtä molempiin suuntiin ja hyviä taklauksia keskikentällä painiessa. Ylempää M'Baye Niang jäi mieleen näkyvänä pelaajana, mutta enemmän odotan Niangiltakin jatkossa. Vaihtomiehet olivat todella näkymättömiä.

 

Olympiakosilta täytyy Fuka Arthur Masuakun lisäksi nostaa esille José Holebas, joka pelasi itselleen tuttuun tapaan mukiinmenevän ottelun. Olympiakosin koko joukkue oli keskimäärin hyvä, mutta olihan siellä noita astetta parempiakin. Varsinkin laitapuolustajat ja keskikentän pohja. Keskikentän nimenomaan pohjalta ainakin Andreas Samaris jäi mieleen, sillä käynnisti useat nopeat vastahyökkäykset, tuki keskuspuolustusta kuten tehtävänään on ja tuntui olevan muutenkin virkeällä pelipäällä. Positiivista huomata, että Javier Saviola näytti olevan tällä kaudella ainoa hyökkääjä, mutta joukkueeseen lainalta palannut maalinkin tehnyt 21-vuotias Dimitris Diamantakos ja kentällä avannut 26-vuotias Thanasis Papazoglou tuovat hyvät vaihtoehdot hyökkäykseen. Varsinkin lähemmäksi kaksimetriseltä Papazogloulta olisi odottanut tänäänkin maalia, mutta eivät paikat maistuneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia Jahnnylle erinomaisesta raportista. Tässä vielä videota aiheesta:

 

 

Juu, eipä ole vielä joukkuepelaaminen kovinkaan hyvällä tolalla! Pelaajien välit ovat useissa tilanteissa niin pitkät, että avaavia syöttöjä joudutaan pelaamaan ylöspäin kohtalaisen pitkinä jolloin epäonnistumiset lisääntyvät. Syvyyttä pitää tottakai olla mutta tällä hetkellä pelin pyörittäminen ei ole vielä vaadittavalla tasolla. Tässäkin harjoitusottelussa ylemmät pelaajat löntystelivät liian usein, eivätkä pyrkineet lähemmäksi palloa jolloin mm. SES olisi saatu paremmin peliin. Osittain tästä syystä ei pelin aikana syntynyt myöskään montaa vaarallista maalintekotilannetta. Harmi ettei Saponara tosiaan saanut paikastaan sisään! Yhdyn muuten tuohon, että Cristante pelasi hyvän pelin. Suoritus oli huomattavasti parempi kuin esimerkiksi Monzaa vastaan.

 

Valitettavasti näistä pelin maaleista kaksi tuli taas puolustusvirheiden seurauksena :angry: . Toivon, että kun saadaan ns. ykköslinja kentälle niin puolustuskin alkaa tiivistymään! Zaccardo on tosiaan ollut ihan ok ja muutoinkin edellisellä kaudella pelaajan näytöt ovat olleet hyvät. Tuo mielestäni sopivasti leveyttä puolustukseen, koska pystyy pelaamaan myös topparina. Toivottavasti Zapata myytäisiin Juveen niin ehkä nähtäisiin joku hankintakin. Luulisi nyt, että Robinhostakin päästäisiin vihdoin ja viimein... Kaksi ulos ja joku sisään? Ja jos Juventus nyt maksaisi vielä Zapatasta riittävästi niin ehkä se Criscitokin saataisiin silloin hakittua ja sitten lahjoittaisiin venäläisiä sillä huhutulla Essienillä.

 

Pazzo ei vieläkään vakuuttanut! Mitäs muut on mieltä herran preseasonista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×