Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Hänestä ei tullut tähteä - hukatut lupaukset

Recommended Posts

Vanhat pelaajat väistyvät ja uudet lupaukset astuvat esiin intoa puhkuen. Heistä montaa povataan seuraaviksi tähdiksi, ehkä jopa maailman parhaimmiksi. Niin kovin moni kuitenkin jättää tuon paljon puhutunut potentiaalin syystä tai toisesta täyttämättä ja moni nimi onkin näin hukkunut unholaan.

 

Tälle ketjulle ollut pientä toivetta joten eiköhän käynnistetä peli. Painotetaan, että haetaan juuri sellaisia pelaajia, jotka eivät menestyneet - ainakaan vielä - urallaan toivotulla tavalla. Onnistuneet onnekkaat voidaankin ottaa esille vaikka toisessa ketjussa.

 

Robinho

Santos 1996-2005

Real Madrid 2005-08

Manchester City 2008-10

Santos 2010 (laina)

Milan 2010-

  • Robinho on pelaaja, jonka itse Pelé löysi ja nosti Santosiin. Brasiliassa todella lupaavaksi tituleerattu Robinho kiinnitti Real Madridin huomion, jossa seuraavaksi Peléksi kutsuttu nuori brasilialainen sai päälleen legendaarisen paidan numerolla kymmenen. Todella hyvä pelaajahan Robinhosta lopulta kasvoikin, vaikka Manchester Cityn maksama €42.5 miljoonaa kuulostaakin nykyään aivan sairaalta summalta. Ei kuitenkaan koskaan yhtä maailman parhaimmista. Noin neljässä viidessä vuodessa potentiaali laski aivan olemattomiin ja lopullinen taso sen mukana. Nykyään ei voida puhua enää samasta Robinhosta, joka sanotaanko vasta 30-vuotiaana on ehkä jopa vain yksi pelaaja muiden joukossa.

 

Joe Cole

West Ham 1994-2003

Chelsea 2003-10

Liverpool 2010-13

LOSC Lille 2011-12 (laina)

West Ham 2013-14

Aston Villa 2014

  • Joe Colen uskottiin parhaiden vuosien lähestyessä nousevan yhdeksi maailman parhaista pelaajista. Chelseassahan Cole oli todella hyvä ja kannattajien suosikki, mutta jotain tapahtui. Noin 28 vuotiaana Liverpoolissa kaikki paljon puhuttu potentiaali oli aivan täysin kadonnut. Taso ei noussut edes entiselleen ja varsinkin puheet tulevasta maailman parhaimmistosta oli unohdettavissa. Cole pelasi parhaat vuotensa Chelseassa, mutta tänä kesänä 31-vuotias englantilainen teki sopimuksen Aston Villan kanssa ja voisi sanoa miehen olevan varjo vain.

 

Oleg Husyev

Arsenal Kyiv 2002-03

Dynamo Kyiv 2003-

  • Moniko muistaa huippulupaavan ukrainalaisen Oleg Husyevin muun muassa 2006 MM-kisoista? Husyevia pidettiin Dynamo Kyivin yhtenä lupaavimmista pelaajista, josta tulisi Ukrainan Roberto Carlos ja vallottaisi kaikki mahdolliset maailman kentät. Tässä piti toimia ponnahduslautana Ranskaa dominoinut Olympique Lyon, johon siirtoa ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Vuodet vierivät ja Husyev jatkoi Dynamo Kyivin avainpelaajana, jossa vielä tänäänkin 31-vuotiaana on.

 

Salomon Kalou

Feyenoord 2003-06

SBV Excelsior 2004 (laina)

Chelsea 2006-12

LOSC Lille 2012-

  • Sama tarina toistuu Salomon Kaloullakin. Feyenoordissa vajaa parikymppisenä maaleja hyvään tahtiin tehnyt Kalou siirtyi 2006 Englantiin pelaamaan Chelseassa. Tuolloin noin 21-vuotiasta Kalouta pidettiin pelaajana, josta voisi nousta Chelsealle heidän Thierry Henry. Kehitys kuitenkin hidastui ja Kalou menetti huippulupauksen statuksensa. Ranskassa Lillessä peli on jälleen sujunut, mutta nyt 28-vuotiaasta Kalousta ei voi enää yhtä parhaimmista odottaa.

 

Yoann Gourcuff

FC Lorient 1992-2001

Stade Rennais 2001-06

Milan 2006-08

Bordeaux 2008-10

Olympique Lyon 2010-

  • Yoann Gourcuff on pelaaja, josta piti tulla Ranskan uusi Zinedine Zidane. Noin 20-vuotiaana Milaniin siirtynyt nuori ranskalainen kuitenkin koki heti pienen muutoksen ja tulevaisuus ei näyttänyt enää niin samanlaisesta, vaikka vain pari vuotta ehti kulua. Tuon jälkeen Bordeauxissa uskallettiin odottaa jälleen enemmän, mutta loukkaantumiset loukkaantumisten perään ovat tähän päivään asti pilanneet urasta todella paljon. Nyt 28-vuotiaana Olympique Lyonissa mahdollisuudet on vielä murtautua läpi maailmanluokan pelaajaksi ja pelata sillä tasolla viimeiset parhaat vuotensa, mutta tähän tarvitaan hieman onneakin. Entä yhdeksi maailman parhaimmista? Ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivän palloilut palloiltu, MM-kisat ohi, elämä kadottanut merkityksensä -> aikaa aktivoitua täällä.

 

Bojan Krkić (Barcelona B - Barcelona - Roma - Milan (laina) - "Barcelona" - Ajax)

 

Viime vuosien ehdottomasti kipeimpiä tapauksia culén silmin. Debytoi ensimmäisen kerran juuri 17 vuotta täyttäneenä ja rikkoikin Barcelonan ennätyksen nuorimpana debytanttina La ligassa. Rikkoi myös Raúlin debyyttikauden maaliennätyksen jnejnejne. 2007-2011 sinä aikana yli 100 ottelua ja lähteistä riippuen 30-40 maalia (kummallisen suuret heitot katsoi mistä vain)? Tänä vuonna vasta 24 tulee mittariin, mutta nuorena nousi ja nuorena laski. Paha sanoa, mikä meni pieleen, että syöksy oli noin valtava. Jotkut ovat joskus väläytelleet, että sai pelata liikaakin ja sen takia kehityskäyrä laski. Tiedä häntä.

 

Pedro León (Murica - Levante - Valladolid - Getafe - Real Madrid - Getafe)

 

Kyseessä asteen, jos toisenkin pienempi nimi. Hyvin vielä kuitenkin muistissa, kun tuotiin Getafesta potentiaalisena 23 vuotiaana kaverina 10M€ siirtosummalla Real Madridiin. Chelseakin miestä kosiskeli, mutta valitsi Madridin ja pysyikin Madridissa, vaikka Chelsean huhuttiin silloinkin olleen kiinnostuneen pojasta. Höpöksi kuitenkin meni niinkuin koko Madrid Moulkun koutsaamana. Lainalle takaisin Getafeen ja loppujen lopuksi Getafe lunasti entisen lupauksen nykyisen perusperusrivijampan takaisin itselleen. Yhden kauden tähdenlento, jossa voittajana oli ainoastaan Getafe joka sai mukavat rahat. Samoihin aikoihin Madrid osti myös toisen 19 vuotiaan Sergio Canalesin, mutta jos Pedro Leónin ura ja potenttiaali katosi vuodessa Valkoisissa niin Sergio Canalesin homma voidaan laittaa potenssiin sata. Olikohan muuten niin, että Canales kärsi jonkin kovan loukkaantumisen Madridissa ja elämä meni siinä sitten pipariksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alexandre Pato

Internacional 2006-2007
AC Milan 2007-2013
Corintihias 2013 -
Sao Paolo 2014 - (laina)

Pato on ainakin itselleni yksi kaikkien aikojen suurimmista hukatuista lahjakkuuksista. Pato siirtyi AC Milaniin kesänä 2007 ja teki debyyttikaudellaan 18 vuotiaana 9 liigamaalia. Kolmen seuraavan kauden aikana hän teki yhteensä 41 maalia ja nousi nopeasti maailman lupaavimmaksi pelaajaksi. Sitten tapahtui jotain ja loukkaantumiset eivät ottaneet loppuakseen. AC Milanissa vietettynä aikana Patolta jäi peräti 74 ottelua väliin loukkaantumisten vuoksi ja urakehityksen kannalta kriittiset vuodet menivät lasaretin puolella. Tammikuussa 2013 Pato siirtyi takaisin Brasiliaan, mutta ura ei ole lähtenyt uuteen nousuun sielläkään. Ensimmäinen kausi meni kohtuullisesti kun 28 otteluun tuli 10 maalia, mutta sen jälkeen hän on saanut vastuuta vain neljässä liigaottelussa. 24 vuotiaana Paton ura ei ole läheskään ohi, mutta jos Milanin alkuvuosien potentiiali olisi realisoitunut, taistelisi Pato Euroopan parhaan maalintekijän tittelistä ja olisi ollut Brasilian avaava kärkipelaaja kesän 2014 MM-kisoissa.


Henry #14 mainitsikin jo Bojanin, joten on syytä nostaa esille myös toinen La Masian kasvatti eli Giovani dos Santos.

Giovani dos Santos

Barcelona B 2006-2007
Barcelona 2007-2008
Tottenham Hotspur 2008-2012
Ipswich Town 2009 (laina)
Galatasaray 2009 (laina)
Racing Santander 2011 (laina)
Mallorca 2012-2013
Villareal 2013-

Muistan ne FIFA 07 kultaiset ajat, jolloin jokaisen tallennuksen alussa piti ostaa viisi pelaajaa. Bojan Krkic, Alexandre Pato, Giovani dos Santos, Ricardo Quaresma sekä vasen laitapakki Gareth Bale, joista jokaisesta kehittyi yksi maailman parhaista pelaajista parin kauden sisään. Dos Santos debytoi Barcelonan edustusmiehistössä jo 18 vuotiaana ja puheet tulevasta supertähdestä käynnistyivät viimeistään silloin kun jamppa iski hattutempun Real Murcian verkkoon. Tämän jälkeen dos Santos siirtyi Tottenhamiin, mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan pelipaikkaansa missään vaiheessa ja neljästä Tottenham kaudesta peräti kolme sujui lainalla eikä tulosta tullut edes lainakomennuksilla. Sukset menivät ristiin Spurs manageri Harry Redknappin kanssa, kun tämän mielestä dos Santos ei antanut kaikkeaan harjoituksissa ja Lontoon yökin taisi houkutella. Dos Santos siirtyi takaisin Espanjaan vuonna 2012 ja seuraksi valkikoitui Mallorca. Mallorca putosi heti dos Santosin ensimmäisellä kaudella, mutta hän sai vakiinnutettua pelipaikkansa ja oli joukkueen paras pistemies tehoin 6+7. Dos Santosin tie vei Mallorcasta sarjanousun tehneeseen Villarealiin jossa hän teki ensimmäisellä kaudellaan tehot 11+8 ja alkoi ensi kertaa urallaan vastata asettettuihin odotuksiin. Ikää mittarissa on kuitenkin jo 25 vuotta, joten pelipaikkansa eliittiä hänestä ei koskaan tule, mutta jos mies keskittyy jatkossakin oleelliseen niin viime kautta vastaavat tehot ovat mahdollisia jatkossakin.

Ricardo Quaresma

Sporting CP 2001-2003
Barcelona 2003-2004
Porto 2004-2008
Internazionale 2008-2010
Chelsea (laina) 2009
Besiktas 2010-2012
Al Ahli Dubai 2013
Porto 2014-

Portugalilainen keräsi heti uransa alkuvaiheessa suuria otsikoita ja Barcelona ostikin miehen riveihinsä tämän täytettyä 20 vuotta. Ura Barcelonassa ei ottanut tuulta alleen ja lopulta Quaresma kieltäytyi pelaamasta Barcassa. Porto oli kuitenkin valmis tarjoamaan 15 miljoona euroa sekä Decon Quaresman palveluksista ja mies palasi Portugaliin. Quaresma teki Portossa kelvollisia tehoja, mutta pikku hiljaa hän tuli tunnetuksi itsekkäänä pelaajana, joka yritti laukoa kaukaa ja harhautella läpi epätoivoisistakin tilanteista. Neljän Portugalissa vietetyn kauden jälkeen Inter oli valmis pulittamaan miltei 20 miljoonaa euroa miehen palveluksista ja hän siirtyi Italiaan. Inter manageri ei kuitenkaan ollut tyytyväinen miehen harjoitusasenteeseen ja hänet lainattiinkin melko nopeasti Chelseaan jossa tilille tuli vain neljä ottelua. Tie vei takaisin Milanoon ja sieltä Besiktasiin, joka oli ensimmäinen selkeä askel taaksepäin miehen uralla. Loppujen lopulta Besikstas osti Quaresman sopimuksen ulos ja hän siirtyi Dubaihin ja sieltä jälleen takaisin Portoon. Quaresmaa pidettiin aikanaan Cristiano Ronaldoa suurempana lupauksena, mutta pelaajien motivaatio ja asenne oli täysin eri luokkaa ja siksi toinen heistä on nykyään maailman paras pelaaja ja toinen yksi suurimmista hukatuista lupauksista.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on mielenkiintoinen ketju. Moni pelaaja ei vaan saa sitä viimeistä askelta otettua. Toisaalta myös media haluaa nostaa niitä uusia ja uusia nuoria tähtiä. Ei millään pahalla, mutta välillä ihmettelen myös tälläkin foorumilla myöhemmin syttyvien pelaajien aliarviontia, mutta se on toisen ketjun aihe. Mutta tässä on omat nostoni.

 

Javier Saviola  

 

                                      (ottelut/maalit)

1998–2001 River Plate 86 (45)
2001–2007 Barcelona 123 (49)
2004–2005 → Monaco (laina) 29 (7)
2005–2006 → Sevilla (laina) 29 (9)
2007–2009 Real Madrid 17 (4)
2009–2012 Benfica 69 (24)
2012–2013 Málaga 26 (8)
2013– Olympiakos 19 (11)

 

Saviolasta odotettiin paljon ja voitti  Argentiinan paidassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2001 ja olympiakullan Ateenassa 2004. Vuonna 1999 hänet valittiin Etelä-Amerikan parhaaksi jalkapalloilijaksi. Mutta siitä huolimatta ura mennyt alaspäin kuin esim. Robinholla.

 

 

Lauri Dalla Valle

 

En edes ala luettelemaan koko seuralistaa lainoineen. Todettakoon vaan, että viimeksi palloillut Sint-Truidenissa Belgian 2-tasolla ja sekin soppari ymmärtääkseni purettu. Hänestä kuitenkin odotettiin jopa Englannissa aika paljon, puhumuttakaan Suomen mediasta. Ei tullut uutta Torresia eikä oikein mitään muutakaan. Onko nyt 22-vuotiaana edes Veikkausliigatason pelaaja? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gael Kakuta (Lens -> Chelsea -> Fulham -> Bolton -> Dijon -> Vitesse -> Lazio -> ?? )

 

Lensin kasvatti, joka kolusi kaikki maajoukkueet ja niitti niissä menestystä, -08 U17 Euroissa finaalissa, -10 U19 Euroissa mestaruus ja parhaan pelaajan titteli dominoivien esityksien jälkeen. Kaikkiaan 15 maalia 45 junnumatsissa maajoukkueen kanssa. Näitä esityksiä kun katsoi, niin olin varma, että tästä kaverista tulee seuraava world beater, mutta ei ole noussut samaa ikäluokkaa olevien Lacazetten, Griezmannin tai Grenierin tasolle.

 

Siirto Chelseaan 2009 oli kuolinisku uralle, niin kuin monelle muullekin nuorelle pelaajalle. Kovalla kohulle mies siirtyi, kun ei mennyt ihan säännösten mukaan tuo siirto. Chelsean ykkösissä ei koskaan läpimurtoa ja taitaa olla edelleen alle kymmenessä ne pelit siellä. Lukuisia lainoja, joissa ei niissäkään ole mitään erityistä mainittavaa. Sopparia vielä vuosi jäljellä, jonka jälkeen varmaan paluu Ranskaan jonnekin heikompaan pääsarjan joukkueeseen. Saattaa olla, että Chelsea koittaa rahastaa jo tänä kesänä, ettei ilmaiseksi pääse lähtemään.

 

Nopeutta, tekniikkaa ja viimeistelytaitoa löytyy, mutta jotenkin se kaikki on tällä hetkellä jumittunut piippuun ja touhu on kovin nuhaista. Varmaan itseluottamus ihan palasina ja sieltä on vaikea nousta. Ikää kuitenkin vasta 23, joten ehkä sieltä vielä jotain tussahtaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran korjattava, että ihan sääntöjen mukaan se siirto meni.

 

Potentiaalia on ja oli siinä Chelsea-debyytissäänkin oikein mainio. Lainapesteissä mentiin kuitenkin pahasti metsään, kun seurat ottivat Kakutan lainalle lähinnä vain täyttämään vaihtopenkkiä. Boltonissa ja Fulhamissa kentälle päästessään sai kuitenkin jotain aikaiseksi, mutta syystä tai toisesta ei kovin usein kentälle päässyt. Ja nyt sitten viime kaudella Laziossa kulutti vain penkkiä jos aina sitäkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sebastian Deisler

 

                                                           (ottelut/maalit)

1998–1999 Borussia Mönchengladbach 17 (1)
1999–2002 Hertha BSC 56 (9)
2002–2007 Bayern Munich 62 (8)

 

Sebastian Deisler oli superlahjakkuus, josta  käytettiin mediassa muun muassa nimityksiä Das Supertalent ja Basti Fantasti. Lopulta loukkaantumiset ja ennen kaikkea masennus ajoi uran alaspäin ja hän lopetti jalkapallouran vain 27-vuotiaana.

 

Bayern otti Deislerin tapauksesta opiksi ja Toni Kroosin ollessa 17-vuotias lahjakkuus antoi hyvin varovasti Kroosille vastuuta, jotta nuori pelaaja ei vain polta itseään loppuun, kuten Deislerille kävi. Loppu onkin historiaa Kroosin suhteen, mutta edellisen lahjakkuuden Deislerin tapauksessa historia onkin surullisempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anderson Luís de Abreu Oliveira

 

 

"The New Ronaldinho"

 

 

Tämähän on uskomatonta! Anderson on jo nyt hyvä ja korvaa Scholesin, kun hän lopettaa. 

 

 

 

Täältä lisää hupaisaa luettavaa näin jälkikäteen: http://www.paitsio.com/foorumi/index.php?/topic/2204-nani-ja-anderson-unitedin-riveihin/

 

Tosin en tiedä onko tämä niin hupaisaa, ehkä enemmänkin surullista. Niin monen kauden alussa sitä itsekin tuli toivottua, että "tällä kaudella Anderson lyö lopullisesti läpi!" Noh, aikaa on toki vielä ihmeisiin, mutta mutta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anderson tuli seuraan 19-vuotiaana, joten olisi luullut että hän olisi omaksunut uuden pelipaikan pikkaisen alempana. Andersonin paras (ainoa hyvä?) ominaisuus on voimakkaat nousut pallon kanssa, joten siinä mielessä tuollaisen box-to-box -roolin luulisi olevan hänelle paras mahdollinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Breno Borges

 

2007 São Paulo 30 (2)
2008–2012 Bayern Munich 21 (0)
2010 → 1. FC Nürnberg (loan) 7 (0)
2015– São Paulo 0 (0)

 

Breno ei ole vieläkään kuin 25, mutta onnistui sählämään uransa sen verran pahasti, että sopii minusta tähän ketjuun. Iltalehdessä on Brenon tarina:

 

"Brenon Saksan valloitus päättyi äärimmäiseen ikävään episodiin, kun brasilialainen poltti noin miljoonan euron arvoisen luksustalonsa Grünewaldissa vuonna 2011.

Seuraavana vuonna Breno sai oikeudessa teostaan kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankilatuomion. Viime kuussa tuomio keskeytettiin ja 25-vuotias pelaaja pääsi palaamaan kotimaahansa.

Vuonna 2008 Müncheniin tullut lupaus ei missään vaiheessa päässyt sinuiksi eurooppalaisen elämäntyylin kanssa. Paineita harteilla lisäsi hänestä maksettu 12 miljoonan euron siirtokorvaus.

Bayern Münchenissa pelejä kertyi vajaassa neljässä vuodessa vain 21.

- Menin Saksaan liian aikaisin. Siellä oli erilainen kulttuuri ja kieli oli vaikea, Breno kertoi torstaina lehdistölle.

- Luulin, että pääsisin pelaamaan, mutta ei se niin mennytkään. En koskaan ollut avauskokoonpanon pelaaja. Pääsin muutamassa ottelussa kentälle Nurembergissa, mutta sitten loukkaannuin ja jouduin sivuun kymmeneksi kuukaudeksi.

Aloitti juopottelun

Pettymykset saivat Brenon tarttumaan pulloon. Kaiken kukkuraksi kulman takana odotti uusi takaisku polven suhteen.

- Masennuin. Onnettomuuspäivänä sain uutisen, että joudun kolmanteen leikkaukseen. Join, menetin tajuntani ja se vain tapahtui... se oli onnettomuus, virhe minulta, Breno kertaa kokemustaan.

Eilen Breno teki sopimuksen São Paulon kanssa ja valmistautuu pitkästä aikaa uuteen kauteen.

- Olen maksanut virheestäni ja haluan kokea vain hyviä asioita tästä edespäin, virallisen ottelun viimeksi 2011 pelannut entinen huippulupaus suunnittelee."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Freddy Adu

 

2004–2006 D.C. United
2007 Real Salt Lake 
2007–2011 Benfica 
2008–2009 → AS Monaco (loan) 
2009 → Belenenses (loan)
2010 → Aris (loan) 5 (1)
2011 → Çaykur Rizespor (loan) 
2011–2013 Philadelphia Union 
2013 Bahia 
2014 Jagodina

 

Freddy Adusta piti olla seuraavai Pelé ja vähän muutakin. Mutta hänestä ei tullut yhtään mitään. Ilta-Sanomat päivittää herran kuulumisia:

 

"Freddy Adusta piti tulla USA:n ensimmäinen todellinen jalkapallon maailmantähti. Taitava hyökkäävä keskikenttäpelaaja hurmasi jo 13-14-vuotiaana suurseuroja ympäri maailman. Adu on ehtinyt pelata mm. Benficassa, Monacossa, Turkissa, Brasiliassa sekä useassa MLS-seurassa, mutta läpimurto ei ole koskaan onnistunut. Viimeksi hän pelasi serbialaisessa FK Jagodinassa.

Adu on vasta 25-vuotias, ja etsii uutta seuraa. Viimeksi hän harjoitteli brittiseura Blackpoolin mukana, muttei saanut sopimusta. Hän on ottanut muita töitä etsiessään uutta seuraa. Viime viikonloppuna hän isännöi tapahtumaa washingtonilaisessa yökerhossa.

Tilaisuuden seurauksena levisi huhuja, joiden mukaan Adu olisi tätä nykyä yökerhopromoottori. Adu kiisti Twitterissä että olisi ottanut pysyvästi työkseen promoottorin hommat yökerhoissa ja muistutti toimineensa vain isäntänä. Katso kuva Adusta illan mainoskasvona tästä.

Adu teki ensimmäisen ammattilaissopimuksensa DC Unitedin kanssa vasta 14-vuotiaana vuonna 2004, ja oli USA:n olympiajoukkueessa 2008. Ghanalaissyntyinen peluri edusti USA:ta myös 17 miesten maaottelussa ja teki kaksi maalia."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jukka Lehtovaara

 

Eikös tätäkin veikattu jossain vaiheessa että menee ulkomaille. Eipä siltä näytä, ei ainakaan paljoa vie tämän maalivahdin uraa eteenpäin siirtyminen Håkansin jengiin. Lehtovaarasta tulossa tätä menoa samanlainen liigajyrä kuin Ville Wallenista...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Freddy Adu

 

2004–2006 D.C. United

2007 Real Salt Lake 

2007–2011 Benfica 

2008–2009 → AS Monaco (loan) 

2009 → Belenenses (loan)

2010 → Aris (loan) 5 (1)

2011 → Çaykur Rizespor (loan) 

2011–2013 Philadelphia Union 

2013 Bahia 

2014 Jagodina

 

Ja nyt KuPS..

 

CBMeXdCVIAAteBM.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

En keksinyt parempaakaan ketjua joten menköön tänne.

 

 

Edit.

 

Mikä idiootti, Leryn Franco on keihäänheittäjä, eikä seiväshyppääjä. Mitä listaan tulee niin muuten ihan jees, mutta SES on vielä sen verran nuori, että ei pitäisi keulia vielä. 

 

Sanoinkin, että ei varsinaisesti mene yksi yhteen ketjun kanssa, mutta kun ei parempaakaan paikkaa ollut. Odotetaan El Shaarawyn kohdalla tosiaan vielä noin neljä vuotta, kun ikävuosia tulee olemaan 27.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitetääs Freddy Adun tilanne. Freddy Adu ei jatka Kuopion Palloseurassa. KuPS kertoi asiasta tiistaina verkkosivuillaan. Minusta Timo Innanen kommentoi aika osuvasti:

 

"Ainoa oikea painava syy, miksi "uusi Pele" floppasi Kuopiossa, onkin kaikkinensa suhteellisen yksinkertainen. 26-vuotias sai urallaan aikoinaan aivan liian paljon, aivan liian aikaisin. Hän lopetti kriittisessä iässä systemaattisen työnteon ja uskoi pääsevänsä lajin huipulle pelkästään lahjojensa ansiosta. Arvostan Adun rakkautta lajiin, mutta jääkylmä fakta on, että juna meni jo. Hyökkääjän urakehitys on ollut jo pitkään jyrkässä laskussa. Saa nähdä, kuinka kauan hänen peliuransa vielä jatkuu." 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maikkarilla oli hyvä juttu Jami Puustisesta, joka sopii hyvin tähän ketjuun:

 

Jami Puustinen

 

Jami Puustinen (s. 9. tammikuuta 1987 Espoo) on suomalainen jalkapalloilija. Hyökkääjänä viihtyvä Puustinen siirtyi syksyllä 2003 FC Espoosta Manchester Unitedin junioriakatemiaan, mutta palasi kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Suomeen ja FC Honkaan. Hän oli kausina 2007 ja 2010 Hongan paras maalintekijä Veikkausliigassa, ja kaudella 2009 liigan maalipörssin kakkonen joukkuetoverinsa Hermanni Vuorisen jälkeen. Vuonna 2012 hän siirtyi FC Hakaan, mutta hänen sopimuksensa purettiin muutama kuukausi myöhemmin kesken kauden.

 

Ja..

 

Nykyään hän opiskelee avoimessa kauppakorkeakoulussa, käy päivätöissä ja toimii juniorivalmentajana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robinho, One-on-One: "Beckham was always with the Brazilians – he could speak Portuguese better than Spanish!"
Was it tough being ‘the next Pele’? Why did his move to Chelsea fall through? And did he really get the bus around Manchester? Your questions answered...
https://www.fourfourtwo.com/features/robinho-one-one-beckham-was-always-brazilians-he-could-speak-portuguese-better-spanish#tjqx6HUfJ28BLUT0.99

 

Q: I once watched a documentary on Falcao, the futsal player, and you turned up for a kickabout. How vital was futsal to your development?
Q: Pele bigged you up from a very young age, even comparing you to himself – did you feel pressured by his praise?
Q: Was your signature move – the ‘pedalada’ – your own invention or did you see someone else do it first?
Q: What actually happened during the ‘Shorts Dropping Crisis’ of 2004?
Q: Is it true you made your Real Madrid debut 24 hours after landing in the city? It’s the best debut performance I have seen. What are your memories of that match and the reaction to your good performance that day?

Q: Why Real Madrid and not Barcelona ?

Q: What was it like walking into the Real dressing room as a 21-year-old with the likes Zidane, Raul and Ronaldo around? That can’t have been easy...
Q: What is David Beckham like? Is he as great a guy as he seems?
Q: How well did you get on with Fabio Capello? It seemed like you had a hard time convincing him you should be playing regularly…

Q: Do you regret leaving Real Madrid ? Were you unhappy that they tried to offer you to Manchester united in exchangefor Cristiano Ronaldo ?

Q: What happened regarding the confusion about you signing for Chelsea ahead of your move to Manchester city ? How close were you to moving to London instead ?

Q: Did you really believe that Man City’s ‘project’ was going to work?
Q: What was your relationship with Craig Bellamy like? He wrote in his book there was tension between you both?
Q: It was reported that you used to get the bus around Manchester – would you agree the city has the best bus system in the world?
Q: What really happened when Man City accused you of going AWOL when you went back to Rio de Janeiro during their training camp in Tenerife? How angry was Mark Hughes at the time?
Q: Did you feel like winning Serie A in your first season in Italy with Milan proved a point to any of the doubsters back in England ?

Q: Ibrahimovic, Pato and Robinho was arguably Milan’s last great forward line: how fun was it to play in?

Q: What’s your best Zlatan story ?

Q: You spent a few months playing for Guangzhou Evergrande – what is the appetite for football like in China? Can you see it becoming the biggest league in the world in the future?

Q: What’s the music like in China ?

Q: You have played in La Liga, the Premier League and Serie A – so which league was the best and why?
Q: You’ve been stuck on 99 Brazil caps since 2015 - how keen are you to get to 100? Do you think it will happen?
Q: Was Copa America 2007 your best moment with the national team? What was it that went so right at that tournament in Venezuela?
Q: Do you think that your old mate Neymar will be able to surpass Lionel Messi, as well as Cristiano Ronaldo, to become the best player in the world?
Q: What will you do when you retire? Will you become a coach one day? And if you could do any other job in the world, what would it be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×