Jump to content
Sign in to follow this  
John#95

PAOK Saloniki

Recommended Posts

paok_logo.jpg

 

Kreikan kolmannelle suurseuralle on myös aika avata keskusteluketju. PAOK on noussut nykypäivänä selväksi Thessalonikin ykkös-seuraksi, kun kaupungin muut seurat Iraklis ja Aris säheltävät alasarjoissa. Aris putosi Kreikan ykkösdivariin viime kauden päätteeksi ja Iraklis pelaa vielä alempana.

 

PAOK on menestynyt viime aikoina ihan hyvin. Viime kaudella taistelivat itsensä Kreikan Cupin finaaliin asti, jossa Panathinaikos oli kuitenkin parempi 4-1. Superliigassa laittoivat kampoihin Olympiakokselle alkukaudesta, kunnes pireuslaiset kuitenkin karkasivat heiltä sarjataulukossa joulutaukoon mennessä. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia viime kaudella olivat ehdottomasti hyökkääjä Stefanos Athanasiadis ja keskikenttäpelaaja Miroslav Stoch, brassipuolustaja Alves Lino pelasi myös hyvän kauden. Athanasiadis paukutti PAOK:lle 10 maalia viime kaudella, joka oli pieni pudotus kauden 2012-2013 saldoon, jolloin kreikkalainen heilutti maaliverkkoa 14 kertaa. Sitten Stochiin, tämä Fenerbache-laina sopeutui PAOK:n rosteriin hienosti ja olikin keskikentän pelin sielu thessalonikilaisjoukkueelle. Alusti hyvin maalipaikkoja ja teki itsekin 7 maalia. Monipuolinen pelaaja tämä slovakialainen. Taitaa siirtyä takaisin turkkilais-seuran riveihin tulevaksi kaudeksi, tulee varmasti näkymään PAOK:n pelaamisessa kun tämän tason pelaaja jättää joukkueen.

 

Tulevalla kaudella veikkaan PAOKia jälleen kärkikahinoihin. Avaavat kauden kotiottelulla, Kalloni saapuu Toumban stadionille. Muutoksia on tapahtunut valmennuspuolella. Hollantilainen Huub Stevens sai potkut jo kesken viime kauden ja silloinen kakkosvalmentaja valmensi kauden loppuun asti. Nyt uudeksi päävalmentajaksi on hankittu Angelos Anastasiadis, jolta löytyy jo ennestäänkin PAOK-taustaa. Anastasiadis on pelannut seurassa vuosina 1973-1981 yhteensä 176 ottelua ja tehnyt niissä 25 maalia. Valmentajana hän on toiminut PAOK:ssa aiemminkin, nimittäin vuosina 1997-1999 ja 2002-2004. Viimeisin joukkue ennen tulevan kauden pestiä oli Plataniaksessa, jota hän valmensi 2012-2014 aikana. Anastasiadis vaikuttaa juuri sellaiselta koutsilta, joka sopii PAOK:n kaltaiseen joukkueeseen. Taustaa häneltä löytyy niin paljon ennestäänkin tästä seurasta. Jännä nähdä kuinka PAOK:n pelit sujuvat ensi kaudella Anastasiadiksen alaisuudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saa nähdä minkälaista taistelua tulee peliajasta ensi kaudella maalivahtiosastolla, kun PAOK on hankkinut riveihinsä kamerunilaisen Charles-Hubert Itandjen. Viime kaudella Panagiotis Glykos oli selvä ykkösmokke, joten nyt voi tulla pientä vaihtelua. Itandje edusti viime kaudella turkkilais-seura Konyasporia. Itandjella on myös aikaisempaa kokemusta kreikkalaisista seuroista: edusti PAOK:a kaudella 2012-2013, Atromitoksen paidassa vuosina 2010-2013 (oli siis lainalla PAOK:ssa), ja on pelannut myös Kavalassa kaudella 2009-2010.

 

Itandje oli mukana tuossa Kamerunin surullisen kuuluisassa maajoukkueessa Brasilian MM-kisoissa, jolloin joukkueessa oli pahoja sisäisiä riitoja. Itandje oli kuitenkin tuon porukan parhaimmistoa ja pelasi mielestäni ihan hyvin, hyvä vahvistus PAOK:lle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK aloittaa Eurooppa-Liigan karsintamatsit torstaina 21.8. jolloin vastaan asettuu moldovalainen FC Zimbru Chisinau. Zimbru hallitsi Moldovan liigaa 90-luvulla: vuosien 1992-2000 aikana voittivat kahdeksan Moldovan liigamestaruutta. Moldovan Cupin joukkue on voittanut viisi kertaa vuosina 1997, 1998, 2003, 2004 ja 2007. Moldovan taso ei varmaan kansainvälisesti kauhean kovatasoista ole, joten PAOK tässä parissa lienee selvä ennakkosuosikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tasaisen alkukauden päätteeksi PAOK on Kreikan Liigan kärjessä kun siirryttiin maajoukkuetauolle. Päävalmentaja Anastasiadis on onnistunut hyvin PAOK:n valmentajana tässä syksyn aikana. Eurooppa-liigassa kulkee ihan kohtalaisesti, ensimmäisessä lohkovaiheen ottelussa kaatui komeasti Dinamo Minsk 6-1, mutta viime viikolla tuli yllättävä tappio Guingampille numeroin 2-0.

 

Joukkue on pysynyt aika hyvin kasassa, suurempia muutoksia viime kauteen ei ole. Paha menetys on tietysti Kostas Katsouranis, joka päätti lähteä hieman eksoottisempaan sarjaan, MM-kisojen jälkeen kokenut kreikkalaispelaaja siirtyi nimittäin intialaisen Pune Cityn joukkueeseen. Hankintojakin on tehty, PAOK:n maalivahtiosastolle hankittiin hyvät MM-kisat Kamerunin joukkueessa pelannut Charles Itandje. Itandje palasi siis takaisin yhden välivuoden jälkeen, viime kausi kamerunilaisvahdilla meni turkkilaisen Konyasporin maalilla, jossa sai paljon vastuuta. Voi tällä kaudella jäädä aika paljon penkille istumaan, Panagiotis Glykos pelaa kuitenkin suurimmaksi osaksi PAOK:n maalilla.

 

Thessalonikilaiset hankkivat tärkeän pelaajaan puolustukseen kauden alla, kun Razvan Rat liittyi joukkueen vahvuuteen. Viidessä pelissä Rat on iskenyt jo kaksi maalia PAOK:lle, ihan hyvä saldo puolustajalle. Viime kaudella Rat oli vielä espanjalaisessa Rayo Vallecanon joukkueessa. Keskikentän mielenkiintoisin hankinta on ollut slovakilainen Robert Mak, joka on ollut hurjassa vireessä: ensimmäisessä viidessä pelissä iskenyt neljä maalia jolla irtoaa kärkipaikka Kreikan liigan maalipörssistä, toisena on joukkuekaveri Stefanos Athanasiadis kolmella maalillaan.

 

Tällä kaudella PAOK on käyttänyt Superliigassa aika paljon tätä kuuluisaa joulukuusi-taktiikkaa, hyvin se on toiminut. Tässä esimerkki joukkueen avauskokoonpanosta syyskuun 28.päivä pelatussa ottelussa OFI Creteä vastaan, jonka PAOK vei selvästi 4-0:

 

S.Athanasiadis

R.Mak - D.Salpingidis

T.Tzandaris - A.Tziolis - E.Kace

R.Rat - G.Katsikas - Miguel Vitor - I.Skondras

Glykos

 

Tuossa vielä kooste ottelusta, varsinkin neljäs maali on ainakin melkoisen hässäkän päätös :D :http://www.youtube.com/watch?v=K3FD4SxfP2o&list=PLEFTD9piodq8NKQdY_XxeGnmVw3mFwAdR&index=8

 

Salpi-Athanasiadis yhteistyö toimi viime kaudellakin loistavasti ja täksi kaudeksi vielä Mak tuohon mukaan, niin vahvalta näyttää. Liigan parhaimpia hyökkäyskolmikkoja. Keskikentän Theofanis Tzandaris on ainakin itselleni melkoinen kysymysmerkki, viime kaudella pelannut ykkösdivaria Apollon Kalamariaksen joukkueessa, joten tällä kaudella pelaajan taso punnitaan Superliigassa. Puolustus ehkä hieman vahvempi kun tuo keskikenttä, Vitor ja Skondars vakuuttivat jo viime kaudella, Katsikas esiintyi viime kaudella yhdeksässä pelissä, mutta oli puolustajaksi huomioon ottaen aika tehoton: teki noissa matseissa kaksi maalia. Vasemmalla laidalla loistava Rat, niin aika kova nippu alkaa olla kasassa ja maalilla varma Glykos. Toivottavasti Itandje nähtäisiin tällä kaudella ainakin muutaman kerran PAOK:n maalilla, pelasi hienot MM-kisat vaikka se koko muu Kamerunin joukkue oli aika paska. Mutta jos niin käy, että Anastasiadis jättää kamerunilaisen penkin lämmittäjäksi, niin ei varmaan kauaa mene kun etsii jo uutta joukkuetta, viime kaudella pelasi Konyasporissa 33 peliä, jota on hyvä verrata tuohon PAOK kauteensa 2012-2013, jolloin oli avauksessa vain 10 kertaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK - Atromitos 2-1 (2-0)

27' Kace

29' Rat

61' Umbides

 

Olipa jännittävä Superliigan ottelu jälleen. PAOK näytti menevän selvään voittoon, kun tekivät kaksi pikamaalia puolen tunnin kohdalla. Ensimmäinen osuma menee täysin Atromitoksen maalivahdin Luigi Cennamon piikkiin. Ergys Kace laukoi aika hiljaisen vasemman jalan laukauksen noin 15 metristä, tuollaisen vedon yleensä maalivahdit ottavat varmasti kiinni, mutta tällä kertaa Kacen ponneton laukaus lipui Cennamonin haaroista sisään, joten aika lahjamaali kotijoukkueelle. 2-0 maali oli kaunista katseltavaa, kun Alexandros Tziolisin korkea pystysyöttö löysi Razvan Ratin, joka laittoi pallon maaliin Tziolisin loistavasta esityöstä. Maali oli Ratille PAOK:n paidassa jo kauden kolmas, joka on hyvä saldo laitapuolustajalta. PAOK:n Tziolis oli tärkeässä roolissa matsissa, syötti kummatkin PAOK:n maalit. Atromitos pääsi peliin kuitenkin mukaan ja kavennus syntyi 61 minuutilla kun Javier Umbides laittoi pallon komeasti yläriman kautta maaliin. Ottelun loppuhetket Atromitos painoi aika kovaa, mutta PAOK kesti kunniakkaasti vieraiden hyökkäämisen. PAOK:n Miguel Vitor ajettiin ulos noin vartti ennen loppua, ja aika heppoisesti tuli toinen keltainen, hieman hipaisi Atromitoksen pelaajaa, joka filmasi taidokkaasti ja sen myötä Vitor ulos, tuossa tilanteessa PAOK:n pelaajat protestoivat ihan aiheesta.

 

Voiton myötä PAOK jatkaa kärjessä, kun se on voittanut kuudesta pelistä viisi ja pelannut yhden tasurin. Tämä oli ensimmäinen peli jonka PAOK:lta katsoin tällä kaudella, mutta täytyy sanoa, että tulevat laittamaan Olympiakoksen tiukoille tänä vuonna mestaruustaistelussa, taitaa olla thessalonikilaisten joukkue jopa vahvistunut viime kaudesta. Rat ja slovakialainen Robert Mak ovat olleet loistavia hankintoja. Stefanos Athanasiadis ei tänään ollut edes kokoonpanossa, lienee joku loukkaantuminen tai muuta vastaavaa. Pitää kyllä antaa tunnustusta vastustaja Atromitokselle, hyvin taistelivat PAOK:n tasoista joukkuetta vastaan. Itse asiassa Atromitos vaikuttaa tällä hetkellä paremmalta joukkueelta, kuin Panathinaikos. PAO muuten kärsi tänään karmaisevan tappion kun OFI kävi hakemassa tärkeän vierasvoiton Leoforolta päävalmentajansa ex-Milan Gennaro Gattuson kanssa, OFI oli tehnyt voittomaalin toisen jakson lisäajan viimeisellä minuutilla. Alkukauden perusteella kärkikolmikko tulee olemaan 1)Olympiakos 2)PAOK ja 3)Atromitos/Panathinaikos. Panathinaikosin on kyllä nostettava tasoaan, ovat pelanneet surkean alkukauden, Atromitos vaikuttaa kovemmalta kuin viime kaudella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikon päästä edessä mielenkiintoinen ottelu kun sarjakärki PAOK kohtaa Panathinaikosin!

 

Viime kaudella tapahtui seuraavaa näiden joukkueiden otteluissa, tänä vuonna luvassa samaa!?

 

PAOK-Panathinaikos 6.10.2013:

http://www.youtube.com/watch?v=_-xe_J8bX1g

 

Panathinaikos-PAOK 9.2.2014:

http://www.youtube.com/watch?v=y_CJE-64tok

 

26.4.2014 joukkueet kohtasivat Kreikan Cupin finaalissa, jossa PAOK jäi täysin altavastaajaksi Marcus Bergin pyörittäessä:

http://www.youtube.com/watch?v=lOzvO2ZKD78

 

Playoff-sarjassa ei myöskään tunnetta puuttunut kun nämä joukkueet kohtasivat, toukokuun 4.päivä tapahtui seuraavaa:

http://www.youtube.com/watch?v=5wEyMRKN2pA

 

Itse ottelu päättyi tuolloin tasapeliin 1-1:

http://www.youtube.com/watch?v=IjVRuWlIGrk

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK on vahvistunut ecuadorilaisella Christian Noboalla, joka teki Thessalonikin joukkueen kanssa kahden ja puolen vuoden sopimuksen. Noboa on pelannut tätä ennen Moskovan Dinamossa, jossa on pelannut hyvän kauden tähän mennessä. Saa nähdä kuinka onnistuu PAOK:n paidassa.

 

Noboa signs for PAOK!

VER_3860.jpg

 

PAOK FC announced on Friday the signing of Christian Noboa, who netted a two-and-a-half-year contract until 30 June 2017!

 

Christian Noboa was born on 9 April 1985 at Guayaquil, Ecuador, and started playing football at the youth ranks of Filiblanco at the age of 8. He then transferred to El Nacional, before CS Emelec moved to sign him at the age of 16.

 

He made his top flight debut on 22 February 2004, in Emelec’s victory over El Nacional. Despite being still a teenager, he became a starter under Néstor Craviotto due to his tactical nous and talented displays. In his first full professional season, Noboa conjured up 3 goals in 25 appearances, going on to play 89 matches for Emelec and scoring 8 goals.

 

After earning his first senior cap with Ecuador, in 2007, Noboa came to Europe. Kurban Berdyev of FC Rubin Kazan travelled all the way to Spain to meet with him and convince him to sign for the –unknown back then- Russian outfit. Noboa rejected offers from Colombia, Belgium and Portugal and packed his bags for freezing Kazan.

 

Despite the tough task of adjusting to his new surroundings, the Ecuadorian midfielder quickly established himself in the starting line-up and became the team’s creative mainspring, as they claimed two consecutive league titles (2008,2009). He was the first foreigner in the history of the club to wear the captain’s armband.

 

Following Berdyev’s instructions, Noboa adjusted his game to the European style, focusing as well on his defensive duties and finally becoming a consummate box-to-box midfielder with a sound reading of the game, dictating place, controlling ball circulation, launching attacks and, when presented with the opportunity, also finishing plays with his excellent shots. His most important goal however was a spot kick that earned Rubin a famous win over FC Barcelona, where Xavi, his role model, plays. Noboa went on to appear in 140 matches , score 27 goals and serve 14 assists at Rubin Kazan –two of those assists in the UEFA Europa League encounters against PAOK (2-2 at Kazan, 1-1 at Toumba).

 

After having rejected offers from top European clubs such as Borussia Dortmund and SSC Napoli, Rubin Kazan accepted FC Dinamo Moskva’s bid of 8 million euros in 2012 for Noboa’s signing. He became a vital cog of the Moscovite outfit as well, playing in 92 matches, scoring 12 goals and producing 11 assists.

 

He has already 48 caps and 3 goals with Ecuador and participated with them in the recent World Cup finals.

Christian Noboa, the son of Sonia and Fernando, has two brothers, Roberto and David. The latter is also a footballer and currently plays for Emelec. Christian is married to Olya Romanova and they have two sons, Christopher and Lúcas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK:ssa on viime päivinä tapahtunut muutoksia valmentajapuolella, kun joukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Giorgos Georgiadis. Georgiadis valmensi PAOK:ssa päävalmentajan myös viime kaudella kun Huub Stevens sai potkut kesken kauden. Tällä kaudella suurimman osan PAOK:a valmentanut Angelos Anastasiadis sai lähteä kun meni heikosti, syyskausi Anastasiadisin alaisuudessa PAOK:lla meni hyvin, mutta tämä kevätjakso on ollut aika heikko.

 

http://www.sdna.gr/gr/news-in-english/arthro-news-in-english/23149/georgiadis-paok-must-win-every-game-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK:ssa on viime aikoina ollut paljon pelaahuhuja, ketkä jatkaa ja ketkä ei. Keitä uusia mahdollisia hankintoja olisi tiedossa Thessalonikin ykkösseuraan. Tässä muutamia huhuja:

 

...Tällä kaudella PAOKia edustanut kolmikko Nikos Spyropoulos, Fanis Tzandaris ja Giorgos Katsikas eivät ole vielä tehneet jatkosopimuksia seuran kanssa joten heillä voi olla ensi kaudella edessään uudet joukkueet.

 

...Yhdessä vaiheessa vielä toistaiseksi Bayer Leverkusenia edustava Kyriakos Papadopoulos olisi ollut kiinnostunut edustamaan PAOK:a ensi kaudella, mutta todennäköisin uusi joukkue hänelle taitaakin olla Liverpool, jännä nähdä mihin tuo tilanne kehittyy.

 

...Hyvää kautta kriisiseura OFI:ssa pelaava georgialaismaalivahti Giorgi Loria on osoittanut mielenkiintoa edustaa thessalonikilais-seuraa ensi kaudella. Loria ei ole aloittanut vielä keskusteluita PAOK:n kanssa mahdollisesta siirtymisestä seuraan. Loria on hyvä maalivahti, OFI:n ainoita positiivisia asioita tällä kaudella, pärjäisi ihan hyvin PAOK:ssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vuodesta 2010 asti PAOKia edustanut albanialainen Ergys Kace saattaa siirtyä ensi kaudella Italian Serie A:n Udinesen riveihin. Olisi paha menetys PAOK:lle, pelannut viime kausina todella hyvin ja ollut yksi tärkeimmistä keskikenttäpelaajista joukkueessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK oli tänään vireessä Eurooppa-Liigassa kun voittivat Lokomotiv Zagrebin 6-0 Thessalonikissa ja menivät seuraavalle kierrokselle vakuuttavin yhteismaalein 7-2. PAOK:n Robert Mak oli vireessä ja teki kaksi maalia joukkueelleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK:n kausi on ollut tähän asti loppujen lopuksi aika heikko. Igor Tudorin miehistö on voittanut tällä kaudella Superliigassa pelaamastaan 11 pelistä neljä, joten keskimääräistä huonommin on thessalonikilaisten kausi edennyt. Kauden alussa yksi tärkeimmistä hankinnoista ollut Dimitar Berbatov ei ole vakuuttanut. On pelannut seitsemässä pelissä ja tehnyt kolme maalia. Hänellähän oli se loukkaantuminenkin joka on tietysti myös hidastanut bulgarialaisen pääsemistä täyteen pelikuntoon. Kahdessa edellisessä pelissä Berba on vaikuttanut ainakin jonkin verran turhautuneelta, sunnuntaina Panetolikosta vastaan ja eilen Eurooppa-Liigan pelissä Gabalaa vastaan. Kummatkin pelit päättyivät maalittomaan tasuriin joten PAOK:n pelaamisessa on näkynyt viime aikoina aika räikeästi tuo tehottomuus. Joukkue on voittanut edellisestä viidestä Superliigan pelistään vain yhden (25.10.2015 PAOK - Panathinaikos 3-1). Maanantaina joukkue matkaa Kallonin vieraaksi ja siitä pelistä olisi aika tärkeä ottaa voitto, muuten alkaa olla Tudorilla jo pikku hiljaa tukalat paikat päävalmentajan paikalla. PAOK:ssa on viime aikoina vaihtuneet valmentajat aika tiuhaan tahtiin joten en usko että kroatialaisvalmentajalla on enää kauaa armon aikaa jos sama meno jatkuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vuonna 1926 perustetulla PAOK:lla on nyt tullut täyteen 90 vuotta ja sen kunniaksi ovat teettäneet uuden pelipaidan juhlan kunniaksi:

 

1395135.jpg?274d7c

 

Tämä paita oli joukkueella eilen käytössä Kreikan Cupin pelissä Panioniosta vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK on hankkinut uuden kakkosvalmentajan. Peliurallaan maalivahtina pelannut Vangelis Pourliotopoulos on mukana thessalonikilaisten valmennusryhmässä ensimmäistä kertaa tänä viikonloppuna derbyssä Panathinaikosta vastaan. Pourliotopoulos on edustanut PAOK:a urallaan kahteen otteeseen, vuosina 1992-1997 ja 2001-2004.

 

PAOK:n hyökkäyspäähän on tullut negatiivinen uutinen, kun Dimitar Berbatov joutuu olemaan pelikentiltä sivussa kuusi viikkoa rasitusvamman takia. PAOK:n hyökkäyspäässä oli jo sitä ennen huono tilanne kun joukkueen yksi tärkeimpiä pelaajia, hyökkääjä Stefanos Athanasiadis on myös sairastuvalla. Maalinteko voi olla seuraavissa peleissä tahmeaa Igor Tudorin miehistöllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAOK raivasi tiensä Kreikan Cupin finaaliin eilen kun se voitti Panathinaikosin toisessa osaottelussa 4-0. Ensimmäinen peli Leoforolla kaksi viikkoa sitten päättyi Panathinaikosin 2-0 kotivoittoon ja eilen PAOK nousi komeasti rinnalle ja ohi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×