Jump to content
Jahnny

Celtic F.C.

Recommended Posts

220px-Celtic_FC.svg.png

 

 

Seuran nimi: The Celtic Football Club

Lempinimet: The Bhoys, The Hoops, The Celts

Perustettu: 6. marraskuuta 1887; 126 vuotta sitten

Kotistadion: Celtic Park (Glasgow, Scotland)

Stadionin istumapaikat: 60,355

Omistaja: The Celtic Football And Athletic Club Ltd

Puheenjohtaja: Ian Bankier

Manageri: Ronny Deila

Sarja: Scottish Premiership

Sijoitus kaudella 2013-14: 1.

 
 
Celtic Football Club on jalkapalloseura Glasgow'sta, Skotlannista, joka pelaa Skotlannin Valioliigaa. Seura pelasi ensimmäisen ottelunsa vuonna 1888 ja ei ole koskaan pudonnut pääsarjatasolta alemmalle sarjatasolle. Celtic usein yhdistetään Rangersiin seurojen pitkäaikaisen vastakkainasettelun vuoksi (Rangers pelaa tällä hetkellä Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla joten pian saatetaan päästä jälleen nauttimaan seurojen välisistä kohtaamisista) ja seurojen vihasuhdetta kuvastaakin parhaiten yksi maailman suurimmista derbyista - Old Firm.
 
Celtic on Skotlannin pääsarjan 45-kertainen mestari viimeisen mestaruuden ollessa kaudelta 2013-14. Ainoastaan pahimmalla kilpailijalla Rangersilla on enemmän mestaruuksia, sillä The Gers on voittanut Skotlannin mestaruuden jopa 54 kertaa. Celtic on tämän lisäksi voittanut Skotlannin Cupin 36 kertaa sekä Skotlannin Liiga Cupin 14 kertaa. Vuonna 1967 Celtic voitti historialliset neljä pokaalia, sillä seura kaatoi Euroopan Cupin (nykyinen Mestareiden Liiga) finaalissa Internazionale Milanon, jonka lisäksi seura voitti niin Skotlannin mestaruuden kuin molemmet Cup-kilpailutkin. Lisäksi kylkeen tuli Glasgow Cup, joka oli pienimuotoinen turnaus Glasgow'n seuroille Celticille, Clydelle, Partick Thistlelle, Queen's Parkille ja Rangersille. Celtic saavutti paikan Euroopan Cupin finaalista myös 1970, mutta tuolloin mestaruutta juhli Feyenoord. Lähempänä nykypäivää Celtic on pelannut vuonna 2003 UEFA Cupin (nykyinen Eurooppa-liiga) finaalissa, jossa Porto kuitenkin vei pidemmän korren.
 
_______________________________________________
 
 
Seurahistoria
Celtic perustettiin virallisesti tapaamisessa St. Maryn kirkossa (katolinen ja myös Glasgown' toiseksi vanhin kirkko Caltonissa, Glasgow'ssa) East Rosen Streetilla (nykyinen Forbes Street) irlantilaisen Maristin Veli-Walfridin toimesta. Walfridin tarkoituksena oli tukea ja rahoittaa seuran kautta hyväntekeväisyysjärjestöön, Poor Children's Dinner Table, jonka hän oli itse perustanut. Walfridin päätöstä perustaa jalkapalloseura inspiroi Hibernianin esimerkki, joka koostui irlantilaisista maahanmuuttajista muutama vuosi aikaisemmin Edinburghissa. Walfridin oma ehdotus seuran nimestä Celtic viittaa seuran irlantilaisiin ja skotlantilaisiin juuriin. Nimi vakiinnutti asemansa välittömästi perustamistapaamisen yhteydessä. Seuran virallinen lempinimi on The Bhoys. Vasta uutena seurana Celtic kutsuttiin myös the bold boysiksi (paksut pojat) ja yksi nähty esimerkki seuran lempinimestä on myös The Bould Bhoys. Ylimääräinen h-kirjain viittaa gaelin kieleen, jossa b-kirjain usein lausutaan ns. h-kirjain kyljessä.
 
Toukokuun 28. päivänä vuonna 1888 Celtic pelasi seurahistoriansa ensimmäisen ottelunsa. Tämä ottelu käytiin Rangersia vastaan ja päättyi Celticin hyväksi lukemin 5-2. Tapahtumaa kutsuttiin "ystävälliseksi kohtaamiseksi". Neil McCallum sai kunnian tehdä Celticin historian ensimmäisen maalin. Tuolloinen joukkue koostui suurimmilta osin Hibernianista siirtyneistä pelaajista. Tuolloin Celticin peliasu koostui valkoisesta pelipaidasta vihreällä kauluksella, mustista shortseista ja emeraldinvihreistä sukista. Seuran tunnus oli yksinkertainen vihreä risti ovaalinpunaisella taustalla.
 
Vuonna 1889 Celtic saavutti paikan Skotlannin Cupin finaalista, kun seura pelasi vasta ensimmäistä kauttaan kyseisessä kilpailussa. Voittoa ei tuolloin kuitenkaan vielä tullut. Celtic saavutti kolme vuotta myöhemmin, 1892, finaalin jälleen ja tällöin juhlivat pokaalia 5-2 voitolla Queen's Parkista. Muutama kuukausi tuosta myöhemmin seura muutti uudelle kotistadionilleen - Celtic Parkille - ja voittivat Skotlannin mestaruuden ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan. Vuonna 1895 Celtic voitti Dundeen historiallisin lukemin 11-0.
 
Vuosien 1905 ja 1910 välillä Celtic voitti Skotlannin mestaruuden kuusi kertaa peräkkäin. Siltä ajalta vuosina 1907 ja 1908 tilille tuli myös voitot Skotlannin Cupista. Vuosi 1907 oli ensimmäinen kerta Skotlannin jalkapallohistoriassa, kun seura voittaa tuplamestaruuden. Ensimmäisen Maailmansodan aikana Celtic voitti mestaruuden neljä kertaa peräkkäin. Tuohon kuului merkittävä 62 tappioton putki marraskuusta 1915 huhtikuuhun 1917.
 
Entinen pelaaja sekä seuran kapteeni Jimmy McGrory tuli Celticin manageriksi vuonna 1945. McGroryn alaisuudessa Celtic voitti Arsenalin, Manchester Unitedin ja Hibernianin ja voitti näin ollen Coronation Cupin. Kyseessä oli turnaus, joka järjestettiin 1953 Elizabeth II:n kruunajaisten kunniaksi. McGrory johdatti Celticin 1954 sekä Liiga Cupin että Skotlannin Cupin voittoon. Celtic voitti tuolloin Rangersin Liiga Cupin finaalissa jopa lukemin 7-1. Kyseinen 7-1 voitto on suurin voitto yhdessäkään Iso-Britannian jalkapallon Cup-finaalissa.
 
Toinen entinen Celticin kapteeni Jock Stein tuli seuran peräsimeen 1965. Stein johdatti Celticin yhdeksään peräkkäiseen Skotlannin mestaruuteen vuodesta 1966 vuoteen 1974, josta tuli tuolloin uusi maailmanennätys perättäisissä mestaruuksissa. Tuohon ei pystynyt Skotlannissa yksikään seura ennen vuotta 1997. Stein voitti myös Skotlannin Cupin vain muutaman kuukauden seuraan tulon jälkeen.
 
Vuosi 1967 oli Celticille uskomaton vuosi - annus mirabilis. Seura voitti jokaisen kilpailun, johon osallistuivat ja tähän kuului: Skotlannin Liiga, Skotlannin Cup, Skotlannin Liiga Cup, Glasgow'n Cup, sekä Euroopan Cup. Steinin alaisuudessa Celtic onnistui historiallisessa voitossaan Internazionale Milanista, kun italialaisseura kaatui Lissabonissa Estádio Nacionalilla lukemiin 2-1. Celticista tuli tuolloin ensimmäinen seura Iso-Britanniasta, joka on voittanut kyseisen kilpailun - sekä ensimmäinen Espanjan, Italian ja Portugalin ulkopuolelta. Celtic on myös ainoa skotlantilaisseura, joka on yltänyt kilpailun finaaliin. Tuo legendaarinen Euroopan seurajoukkuemestaruuden voittanut joukkue tunnetaan myös nimellä Lisbon Lions (Lissabonin Leijonat), johon kuuluvat mm. Jimmy Johnstone, Bobby Lennox ja Bobby Murdoch. Seuraavana vuonna Celtic saavutti Intercontinental Cupin finaalin, mutta hävisivät argentiinalaiselle Racing Clubille.
 
Celtic saavutti Euroopan Cupin finaalin uudelleen vuonna 1970, mutta Feyenoord oli tuolloin parempi 2-1. Ottelu käytiin Inter Milanin kotistadionilla San Sirolla. Tästä eteenpäin menestys oli totutunlaista vuoteen 2000 asti. 1990-luvulla Celtic Park kasvoi yli 60,000 katsojaa vetäväksi stadioniksi ja tulevaisuus näytti valoisalta.
 
Kesäkuussa 2000 entinen Euroopan Cupin voittaja (edusti tuolloin Nottingham Forestia), Martin O'Neill, astui seuran manageriksi. O'Neillin alaisuudessa Celtic voitti Skotlannin mestaruuden kolmena viidestä kaudesta. O'Neill voitti ensimmäisenä kautenaan Skotlannin triplamestaruuden (Skotlannin mestaruuden, Skotlannin Cupin ja Skotlannin Liiga Cupin) ja hänestä tuli näin ollen toinen tähän pystynyt manageri sitten Jock Steinin.
 
Vuonna 2003 noin 80,000 Celtic-kannattajaa matkustivat katsomaan UEFA Cupin finaalia Sevillaan. Celtic hävisi ottelun jatkoajan jälkeen lukemin 2-3 Portolle. Ruotsalainen Henrik Larsson iski tuossa finaalissa molemmat Celticin maalit. Celticin kannattajat palkittiin arvokkaasti Fair Play Awardsilla sekä FIFA:n että UEFA:n toimesta, sillä suurilukuinen matkailijamäärä oli esiintynyt esimerkillisesti. Celticin kannattajia kuvattiin "epätavallisen uskollisiksi ja hyvän urheiluhengen omaaviksi kannattajiksi".
 
Gordon Strachan asettui O'Neillin tilalle kesäkuussa 2005. Strachanista tuli seuran kolmas manageri, joka onnistui voittamaan kolme mestaruutta putkeen. Strachan oli myös ensimmäinen manageri, joka vei seuran nykyisen Mestareiden Liigan pudotuspeleihin kaudella 2006-07 ja toisti tempun myös kaudella 2007-08. Strachan jätti seuran vuonna 2009, sillä ei onnistunut voittamaan Skotlannin mestaruutta. Tony Mowbraysta tuli uusi manageri, mutta sai väistyä vain vuotta myöhemmin Neil Lennonin astuttua seuran peräsimeen. Lennon alaisuudessa Celtic voitti Aberdeenin Celtic Parkilla 9-0, joka on Skotlannin Valioliigan suurilukemisin voitto.
 
Celtic juhli 125-vuotispäiväänsä marraskuussa 2012 - samana viikkona, kun seura kohtasi Mestareiden Liigassa Barcelonan. Tuosta viikosta tuli yksi seurahistorian muistetuimmista, sillä Celtic voitti ottelun lukemin 2-1 ja näin ollen selviytyi vastoin odotuksia alkulohkosta pudotuspeleihin. Celtic voitti kauden päätteeksi jälleen Cup-tuplan.
 
Celtic voitti tuoreimman kolmannen perättäisen mestaruutensa jo maaliskuussa 2014. Maalivahti Fraser Forster saavutti uuden ennätyksen, sillä ei päästänyt maaliakaan taakseen 1256 minuuttiin. Kauden päätteeksi Neil Lennon kertoi jättävänsä Celticin neljän kauden jälkeen.
 
Kesäkuussa 2014 uudeksi manageriksi nimettiin norjalainen Ronny Deila, joka voitti edeltävänä kautena Norjan mestaruuden Strømsgodset IF:n peräsimessä.
 
_______________________________________________
 
 
Seuratunnus ja värit
Celticin alkuperäiset värit olivat valkoinen paita, mustat shortsit ja vihreäraitaiset sukat. Tuossa oli siis vihreä kelttiläinen risti keskellä punaista ympyrää. Seuraavalla kaudella valko-vihreäraitainen paita tuli tutuksi ja tuo oli seuran käytössä seuraavat neljätoista vuotta. Vuonna 1903 tuo palasi takaisin käyttöön ja on käytössä vieläkin.
 
_______________________________________________
 
 
Celtic Park
Celticin kotistadion on Celtic Park, joka sijaitsee Parkheadissa Glasgow'ssa. Celtic Park koostuu vain istumapaikoista ja paikkojen äärä on 60,832. Kyseessä on Skotlannin suurin stadion ja Yhdistyneiden Kuningaskuntien seitsemänneksi suurin, suurempia ovat vain  Murrayfield, Old Trafford, Twickenham, Wembley, Lontoon 2012 Olympiastadion ja Millennium Stadion. Celtic Park tunnetaan myös yleisestä Parkheadina tai Paradisena (Paratiisina).
 
_______________________________________________
 
 
Kannattajat
Vuonna 2003 Celticilla arvioitiin olevan noin yhdeksään miljoonaa kannattajaa, joista yksi miljoona sijoittuisi Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Ympäri maapalloa löytyy yhteensä yli 160 kannattajayhdistystä, jotka sijoittuvat yli kahteenkymmeneen eri valtioon.
 
Vuonna 2010-11 Celticilla oli eniten kotikatsojia kaikista skotlantilaisseuroista. Keskiarvoltaan Celticilla on 12. eniten kotikatsojia kaikista Euroopan seuroista.
 
Lokakuussa 2013 ranskalaislehti So Foot julkaisi listan "parhaimmista" jalkapallokannattajista ympäri maailmaa. Celticin kannattajat löytyivät kolmannelta sijalta ja olivat ainoat kannattajat Iso-Britanniasta. Lehti antoi suurta arvostusta Celtic-kannattajien tulkinnalle kappaleesta You'll Never Walk Alone, joka on perinteisesti esitetty ennen kansainvälisiä otteluja Celtic Parkilla.
 

 

Celtic - Ultras World

 

_______________________________________________
 
 
Old Firm
Old Firm on nimitys Celticin ja Rangersin väliselle vihasuhteelle. Seurat ovat Skotlannin menestyneimpiä ja ovat voittaneet yhteensä 99 Skotlannin mestaruutta, 68 Skotlannin Cupia ja 41 Skotlannin Liiga Cupia. Seurat ovat kohdanneet toisensa 399 kertaa, joista Rangers on voittanut 159 ottelua, Celtic 144 ottelua ja 96 ovat päättyneet tasapeliin.
 
Tässä on lyhyt selostus seurojen suhteesta, mutta mikään ei anna parempaa kuvaa Celticin ja Rangersin väleistä kuin seuraava dokumentti:
 

Football's Most Dangerous Rivalry

 
_______________________________________________
 
 
Kausi 2014-15
Kausi 2013-14, toisin sanoen Neil Lennonin viimeinen, päättyi Skotlannin mestaruuteen, mutta niin Skotlannin Cupissa kuin Skotlannin Liiga Cupissa ei menestystä tullut. Myös Mestareiden Liigassa Celtic jäi lohkojumboksi, sillä Ajax Amsterdam, AC Milan ja FC Barcelona olivat jokainen parempia. Mestareiden Liigan lohkovaiheessa Celticin ainoaksi voitoksi jäi kotivoitto Ajaxista. Skotlannin mestaruus varmistui kuitenkin jo 26. maaliskuuta, joka on aikaisin mestaruus sitten kauden 1928-29, kun Rangers voitti mestaruuden 16. maaliskuuta. 
 
Uuteen kauteen Celtic lähtee siis managerinaan norjalainen Ronny Deila. Kausi 2014-15 tulee olemaan järjestyksessään Celticille 126.
 
Pre-season
Celtic valmistautuu alkavaan kauteen pelaten seitsemän ystävyysottelua kolmessa eri maassa. Näistä otteluista kuusi ollaan jo käyty ja maaperinä ovat toimineet Itävalta, Saksa ja nyt ensi lauantaina Suomi.
 
Ensimmäisessä ottelussaan Itävallassa Celtic kaatoi Venäjän Valioliigassa pelaavan FC Krasnodarin lukemin 3-1. Sen jälkeen Wienissä kotistadionillaan Rapid Vienna taipui tasapeliin vierailevaa Celticia vastaan. Kyseisessä ottelussa joukkueen kapteeni Scott Brown kärsi pahaan paikkaan loukkaantumiseen ja jouduttiin kantamaan paareilla ulos. Brownin arvioidaan olevan tästä hetkestä eteenpäin kuusi viikkoa sivussa, joka näkyy merkittävästi varsinkin karsinnoissa tämän kauden Mestareiden Liigaan. Tuon jälkeen toinen itävaltalaisseura LASK Linz isännöi Celticia, josta skotlantilaiset hakivat vakuuttavat 5-2 voiton. Tästä esityksestä joukkue sai huomattavasti kehuja tuoreelta manageriltaan. Viimeisessä ottelussa Itävallassa nähtiin melko tapahtumaköyhä kohtaaminen Celticin ja tsekkiläisen Dukla Praguen välillä. Ottelu päättyi lukemiin 0-0. Vielä ei Celtic ollut hävinnyt kertaakaan pre-seasonillaan.
 
Saksassa Dresdenissä isännöi Dynamo Dresden. Ottelussa Kris Commons sai aikaisen maalin, mutta kotijoukkue venyi lopulta 1-1 tasapeliin. Pre-seasonin ensimmäinen tappio tuli Hampurissa, jossa Celtic kohtasi FC St. Paulin. Saksalaisseura voitti 1-0.
 
Pre-seasonin viimeinen ottelu käydään tänä lauantaina Helsingin Olympiastadionilla, kun Celtic kohtaa englantilaisen Tottenham Hotspurin. Itse olen menossa paikan päälle ottelua katsomaan joten eiköhän jonkinlaista raporttia ole luvassa.
 
3. heinäkuuta 2014: Celtic 3-1 FC Krasnodar (Bad Wimsbach, Itävalta)
6. heinäkuuta 2014: Rapid Vienna 1-1 Celtic (Wien, Itävalta)
8. heinäkuuta 2014: LASK Linz 2-5 Celtic (Linz, Itävalta)
11. heinäkuuta 2014: Celtic 0-0 Dukla Prague (Freistadt, Itävalta)
19. heinäkuuta 2014: Dynamo Dresden 1-1 Celtic (Dresden, Saksa)
26. heinäkuuta 2014: FC St. Pauli 1-0 Celtic (Hampuri, Saksa)
2. elokuuta 2014: Tottenham Hotspur - Celtic (Helsinki, Suomi)
 
Karsinnat Mestareiden Liigaan
Toinen karsintakierros
15. heinäkuuta 2014: KR Reykjavík 0-1 Celtic (Reykjavík, Islanti)
22. heinäkuuta 2014: Celtic 4-0 KR Reykjavík (Edinburgh, Skotlanti)
 
Kolmas karsintakierros
30. heinäkuuta 2014: Legia Warsaw 4-1 Celtic (Varsova, Puola)
6. elokuuta 2014: Celtic - Legia Warsaw (Edinburgh, Skotlanti)
 
Pelaajasiirrot
Sisään
3. heinäkuuta 2014: Craig Gordon (vapaa agentti) (ilmainen)
28. heinäkuuta 2014: Jo Inge Berget (Cardiff City) (kauden laina)
 
Ulos
1. heinäkuuta 2014: Georgios Samaras (sopimus päättyi) (ilmainen)
1. heinäkuuta 2014: Patrik Twardzik (sopimus päättyi) (ilmainen)
1. heinäkuuta 2014: Lewis Kidd (Queen of the South) (ilmainen)
1. heinäkuuta 2014: Jack Kirwan (Airdrieonians) (ilmainen)
1. heinäkuuta 2014: Patrick McNally (sopimus päättyi) (ilmainen)
1. heinäkuuta 2014: Steven Mouyokolo (sopimus päättyi) (ilmainen)
28. heinäkuuta 2014: Tony Watt (Standard Liège) (£1,200,000)
30. heinäkuuta 2014: Denny Johnstone (Birmingham City) (£300,000)
 
Joukkue kaudella 2014-15
Maalivahtiosastolla on ainakin tällä hetkellä hyvät oltavat. Ykkösmaalivahtina toimii aivan loistava Englannin maajoukkueestakin tuttu Fraser Forster. Hieman on ollut huhuissa, että Forster lähtisi seurasta, mutta hyvin vaikea sanoa minkälaista totuuden perää näissä kirjoituksissa on. Toinen samantasoinen kaveri on kokeneempi Skotlannin maajoukkueen maalivahti Craig Gordon, joka ei Forsterin mahdollisesti lähtiessä jätä seuraa pulaa, sillä loistomaalivahti kyseessä myös. Lisäksi joukkueesta löytyy pahan päivän varalle kelposuorittajaksi osoittautunut puolalainen Lukasz Zaluska ja neljäntenä nuori italialainen tulevaisuuden lupaus Leonardo Fasan.
 
Puolustuksesta löytyy tuttua kalustoa useampaa nimeä. Lähinnä laitapuolustajina häärivät eniten hondurasilainen Emilio Izaguirre, ruotsalainen Mikael Lustig ja walesilainen Adam Matthews. Lisäksi nuorista löytyy kyseisille tonteille englantilainen Darnell Fisher ja skotlantilainen Marcus Fraser. Keskuspuolustajia sitten on lähinnä vain nigerialainen Efe Ambrose ja alankomaalainen Virgil van Dijk. Tulevaisuuden kaartia edustaa sitten skotlantilainen Lewis Toshney.
 
Keskikentälle löytyykin sitten pelaajaa useamman verran. Laitapelaajia ovat Deilan systeemissä edustaneet islantilainen Derk Boerrigter, Cardiffista lainalla oleva norjalainen Jo Inge Berget ja skotlantilaiset James Forrest, Dylan McGeouch sekä Callum McGregor. Lisäksi laitapelaajia ovat nuoret Paul George ja John Herron. Keskikentän keskustaan on sitten istuttaa israelilainen Nir Biton, joukkueen kapteeni Scott Brown, Kris Commons, norjalainen Stefan Johansen, israelilainen Beram Kayal, Charlie Mulgrew, australialainen Tomas Rogic. Sitten joukkueessa ovat vielä nuoremmat Liam Henderson, Jackson Irvine sekä Filip Twardszik.
 
Hyökkäys koostuukin hieman vähemmästä pelaajasta. Celticin hyökkääjiä ovat portugalilainen Amido Baldé, Deilan taktiikoissa enemmän laidalla pelannut normaalisti kärkihyökkääjänä pelaava Leigh Griffiths, jokaiselle suomalaiselle tuttu Teemu Pukki sekä irlantilainen Anthony Stokes. Tälle osastolle nuorempia kavereita ovat islantilainen Hólmbert Aron Fridjónsson ja bosniahertsegovinalainen Bahrudin Atajic.
 
Maalivahdit
#1 - F. Forster
#24 - L. Zaluska
#26 - C. Gordon
#38 - L. Fasan
 
Puolustajat
#2 - A. Matthews (oikea laitapuolustaja, oikea keskikenttä, vasen laitapuolustaja)
#3 - E. Izaguirre (vasen laitapuolustaja)
#4 - E. Ambrose (keskuspuolustaja, keskikenttä)
#5 - V. van Dijk (keskuspuolustaja)
#23 - M. Lustig (oikea laitapuolustaja, keskuspuolustaja)
#41 - D. Fisher (oikea laitapuolustaja, keskikenttä)
#44 - M. Fraser (oikea laitapuolustaja, keskuspuolustaja)
#45 - L. Toshney (keskuspuolustaja, oikea laitapuolustaja)
 
Keskikenttäpelaajat
#6 - N. Biton (puolustava keskikenttä, keskikenttä, oikea keskikenttä)
#8 - S. Brown © (keskikenttä, oikea keskikenttä, hyökkäävä keskikenttä)
#11 - D. Boerrigter (vasen keskikenttä, vasen laitahyökkääjä, oikea laitahyökkääjä)
#15 - K. Commons (hyökkäävä keskikenttä, oikea keskikenttä, vasen keskikenttä, keskikenttä)
#16 - J. Berget (hyökkäävä keskikenttä, kärkihyökkääjä)
#18 - T. Rogic (hyökkäävä keskikenttä)
#21 - C. Mulgrew (vasen keskikenttä, keskikenttä, keskuspuolustaja, puolustava keskikenttä)
#25 - S. Johansen (keskikenttä)
#31 - J. Herron (oikea keskikenttä, oikea laitapuolustaja)
#33 - B. Kayal (keskikenttä, puolustava keskikenttä)
#36 - J. Irvine (keskikenttä, keskuspuolustaja, oikea laitapuolustaja)
#42 - C. McGregor (vasen keskikenttä, oikea keskikenttä, keskikenttä)
#46 - D. McGeouch (oikea keskikenttä, keskikenttä)
#49 - J. Forrest (oikea keskikenttä, kärkihyökkääjä, vasen keskikenttä)
#50 - P. George (oikea keskikenttä)
#53 - L. Henderson (keskikenttä)
#56 - F. Twardzik (keskikenttä, vasen keskikenttä)
 
Hyökkääjät
#10 - A. Stokes (kärkihyökkääjä)
#17 - A. Baldé (kärkihyökkääjä)
#19 - H. Aron Fridjónsson (kärkihyökkääjä, hyökkäävä keskikenttä)
#20 - T. Pukki (kärkihyökkääjä, hyökkäävä keskikenttä)
#28 - L. Griggiths (kärkihyökkääjä)
#37 - B. Atajic (kärkihyökkääjä)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Celtic kärsi eilen siis karmaisevan 1-4 vierastappion Varsovassa. Ensi viikolla Legia tulisi voittaa kotona 3-0. Viime kaudellahan tuo temppu onnistui kazakhstanilaista Karagandya vastaan, mutta nyt puhutaan valehtelematta kovemmasta vastustajasta.

 

Alapuolella hyvä lyhyt kirjoitus Mestareiden Liigan ja tämänhetkisen tilanteen merkityksestä Celticille.

 

 

Celtic’s 4-1 Champions League qualifying defeat at Legia Warsaw was a major blow to Ronny Deila’s hopes of winning over the club’s supporters, says Andy Walker.

 

The Scottish champions now face an uphill task in the second leg to reverse their hammering in Poland, which included a red card for Efe Ambrose and two missed penalties from the hosts.

 

And Walker says 38-year-old Deila, the former Stromsgodset manager who was named as the surprise replacement for Neil Lennon, earlier this summer, must address his side’s defensive frailties.

 

“It’s the manner of the defeat; to lose 4-1, with Legia also missing two penalties, that tells you it was a shocking performance,” he told Sky Sports News.

 

“Ronny Deila was really looking to make some sort of impact. When he arrived at the club it was a big surprise to everyone. A club like Celtic appointing someone from Norwegian football was a huge risk and the supporters hadn’t heard of him. So, he was looking to make his mark pretty quickly."

 

“When you lose four away from home and concede two penalties it tells you that defensively they’ve got a lot of work to do.”

 

While Walker didn’t rule out Celtic staging a remarkable comeback, he pointed out that, with the second leg being played at Murrayfield as Celtic Park is being used for the Commonwealth games, the Hoops’ home support may not be as emphatic as usual.

 

“The tie isn’t over, of course,” he said. “Celtic are more than capable of scoring three goals. But Celtic have lost a lot by giving up Celtic Park to the Commonwealth Games."

 

“Everyone realises Celtic Park on a Champions League night is pretty special and it gives a lot to the Celtic players, it puts a yard on their stride, and they’ll miss out on that. They’ve still got a slight chance of recovery, though.”

 

Celtic have yet to spend in this summer’s transfer window and while Walker appreciated the risk involved in bringing in players before knowing their Champions League fate, he says missing out on qualification will cost the club financially.

 

“Celtic don’t need to invest a great deal to win the Scottish title - but if they don’t make it through this qualifier you’re looking at a loss of £15m-£20m, that’s how much it means to Celtic to qualify for the Champions League,” he said.  

 

“They do have a bit of money to spend but it’s a huge gamble to spend a great deal of money. I know the supporters are looking for a £5m striker, but why would you spend £5m on a striker when there’s no guarantee of getting into the Champions League?"

 

“There is a balance to be struck and clearly Celtic have been very prudent, but I just hope it hasn’t cost them the prospect of Champions League football. Celtic supporters are so used to it over the last number of years and it really does define their season without any sort of title challengers.”

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Dundee United - Celtic 2-1 (1-0)

1-0 5' Ciftci

2-0 65' Armstrong

2-1 87' Griffiths

 

Celtic koki kauden kolmannen tappionsa kun vierailivat Dundee Unitedin kotikentällä. Dundee pelasi todella hyvän pelin ja ansaittu voitto. Kotijoukkue onnistui maalinteossa jo viidennellä minuutilla kun Nadir Ciftci teki komealla kääntölaukauksella tilanteeksi 1-0. Ciftci aloitti pelin kovalla tyylillä kun kamppasi Celticin kuumakallena tunnetun Scott Brownin joka oli aika vihainen tuon taklauksen jälkeen, Ciftci sai tilanteesta keltaisen kortin. Dundeen avausmaali menee myös osittain Celtic-puolustaja Efe Ambrosen piikkiin joka potkaisi ohi tuosta syötöstä mikä tuli Ciftcin jalkaan. Ambrose pelasi muutenkin aika heikon pelin, vaikuttaa aika hitaalta ja kömpelöltä.

 

Dundeen 2-0 maali oli komea esityö avausmaalin tehneeltä Ciftciltä. Ciftci laittoi loistavan keskityksen vasemmalle takatolpalle, josta Stuart Armstrong puski tilanteeksi 2-0 ja peli näytti ratkenneen. Ennen tuota maalia Celticin lähin maalipaikka oli jakson alussa kun Dundeen puolustaja Sean Dillon meinasi puskea pallon omiin, mutta osui tolppaan. Celtic tuli peliin mukaan 87 minuutilla kun kentälle 78 minuutilla vaihdettu Leigh Griffiths kavensi tilanteeksi 2-1. Griffiths oli tasoittaa pelin lisäajalla, mutta laukaus osui oikeaan tolppaan ja Dundee selvisi. Tärkeä voitto Dundeelle, nousivat tämän myötä toiseksi. Eroa Celticiin oranssimustilla on neljä pistettä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään Celtic pelasi toisen pelinsä putkeen kun se ei pystynyt voittamaan. Celtic Parkille saapui vieraaksi sarjassa viimeisenä oleva Ross County joka haki tänään kyseiseltä stadionilta arvokkaan tasapelipisteen. Maaleja ei ottelussa nähty, mutta tilanteita senkin edestä. Ensimmäisen puoliajan paras paikka kotijoukkueella oli kun Stefan Johansen laittoi hyvän vaparin, johon sai päänsä väliin Nir Bitton. Bittonin pusku suuntautui kuitenkin liian keskelle maalia ja Countyn maalivahdilla Antonio Reguerolla ei ollut mitään hätää tuossa tilanteessa. Celtic joutui tekemään ensimmäisen pelaajavaihdon jo yhdeksännellä minuutilla, kun Anthony Stokes loukkaantui ja tilalle laitettiin Callum McGregor. McGregor paikkasi hyvin Stokesin, hyvä peli häneltä. Toisen jakson alussa Celticillä oli paras tilanne mennä vihdoin ja viimein johtoon, kun John Guidetti pääsi vastakkain Regueron kanssa mutta Guidettin hyvä veto oli hieman liian korkea ja laukaus osui suoraan ylärimaan. Sen lähemmäksi Celtic ei tänään päässyt. Countyn paras paikka oli ottelun lopulla kun pallo osui Celtic-maalin tolppaan. Celticin sarjajohto pysyi tasurista huolimatta viidessä pisteessä toisena olevaan Dundee Unitediin joka hävisi tänään St.Johnstonelle 1-0 loppuhetken maalilla.

 

Mites, seuraako Jahnny paljon Celticin otteita? Kuitenkin tehnyt hyvän avauksen tälle topikille mutta eipä ole sen jälkeen pahemmin mitään tänne osioon rustaillut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mites, seuraako Jahnny paljon Celticin otteita? Kuitenkin tehnyt hyvän avauksen tälle topikille mutta eipä ole sen jälkeen pahemmin mitään tänne osioon rustaillut.

 

En nyt sinänsä seuraa. Tulokset katson ja luen tietyistä pelaajista tarvittavan määrän.

 

Meni hieman maku seuraa kohtaan, kun jouduin välikohtaukseen Celtic-kannattajien kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Unbeaten season? Kolo Touré needs to engage his brain before he opens his mouth

 

Artikkeli viime kesältä, kun Kolo Touré jäi vähän naurunkohteeksi mainittuaan, että uskoo Celticin voivan mennä koko kauden ilman tappiota.

 

No, Celtic päätti kauden häviämättä kertaakaan ja Touré sai tuntea toisen kerran urallaan olevansa Invincible.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×