Jump to content
lfcsmith

Manchester City 2014-15

Recommended Posts

Aloitetaan nyt uudelle kaudelle oma topic. City lähtee puolustamaan mestaruutta. Liekö tavoitteena kuitenkin enemmän Eurooppa kuin Englanti nyt. Ja jääkö Citylle vain luu käteen? Alla ensimmäisiä ajatuksia. Amerikassa Cityn harjoitusmatsit menivät myös vähän alavireisesti, kun Liverpoolille tuli turpiin rankkarikisan jälkeen ja Olympiakosille ymmärtääkseni varsinaisella peliajalla. Milan sentään kaatui alkusarjassa, mutta Milan ei Liverpool-ottelun alun perusteella nyt mikään tosi kova vastus ollutkaan tuossa turnauksessa.

 

City otti käkättimeen 0-3 Community shield -ottelussa Arsenalilta. Citylta puuttui toki mittava osa avausmiehistöä (tai lähellä sitä olevia eli Kompany, Aguero, Negredo, Demichelis, Lampard, Hart), mutta ei se Arsukaan nyt täysin ykkösillä pelannut. City rakensi kyllä hyökkäystä muutaman kerran tosi mallikkaasti, mutta Jovetic, Nasri ja keitä siinä nyt olikaan hyvillä tekoholleilla eivät onnistuneet. Jovetic puski kerran tolppaan. Arsenal teki kaksi kaunista maalia, joissa Alexis Sanchez ja Aron Ramsey näyttivät osaamistaan (en muista kuollakseni kuka ekan teki, Ramsey viimeisteli toisen Alexisin pohjustamana). Kolmas tuli enemmän säkällä, kun Giroudin veto muutti Cityn pelaajasta suuntaa ja pallo nousi Caballeron yli ja putosi hänen takanaan ennen maaliviivaa alaspäin sopivasti. Puhtaana vetona se olisi ollut mielettomän hyvä, nyt siis säkämaali, joita tulee joskus kun tarpeeksi yrittää. City otti peliä sen edetessä koko ajan enemmän höntsämielellä, mutta eihän se silti poista sitä, että Arsenal oli sunnuntaina selkeästi pari askelta edellä Citya. Jos näillä eväillä pitää lähteä kauteen, on City haavoittuva.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alussa City voi menettää jonkun verran pisteitä jos MM-kisoissa pelanneet pelaajat ovat puolikuntoisia, mutta eiköhän Manchesterin kiistaton ykkösjoukkue löydä itsensä jälleen kahden parhaan joukosta ja ratkaise mestaruuden Jose Mourinhon Chelsean kanssa. City ilmoitti eilen hankkineensa Eliaquim Mangalan Portosta ja uskon, että hän muodostaa yhden liigan parhaista topparipareista Kompanyn kanssa jos vaan belgialainen pääsee parin kauden takaiseen vireeseen. Managala on fyysisesti järjettömän kova pelaaja ja ponnistaa pääpalloihin kuin kenguru. Cityn avaus on laadukkaampi kuin edellisellä kaudella, mutta myös rotaatioon on hankittu tärkeitä pelaajia. 

Tässä oma näkemys Manchester Cityn ensi kauden kokoonpanosta:

                                                                                                      Agüero                                    Jovetic
                                                                                                       (Dzeko)                                   (Negredo)

                                                                   Silva                        Fernandinho                             Y.Toure                      Nasri
                                                                 (Zucullini)                      (Fernando)                                (Milner)                    (J.Navas)

                                                                   Clichy                          Mangala                                 Kompany                  Zabaleta
                                                                  (Kolarov)                       (Nastasic)                              (Demichelis)                 (Sagna)

                                                                                                                                  Hart

                                                                                                                             (Caballero)

Oikeastaan vain Yaya Toure on sellainen pelaaja, jonka loukkaantuminen ei ole paikattavissa. Jos Silva loukkaantuu niin Nasri ottaa hänen paikkansa ja suoraviivaisempi Navas pelaa oikealla. Agüeron menetys kirpaisee, mutta ihan hyvin Cityllä meni viime kaudellakin ilman argentiinalaista. Erityisesti tuo puolustuspelaajien parannus on silmiin pistävä. Fernando, Mangala, Sagna ja Caballero tuovat laatua puolustuspelaamiseen ja puolustusviisikkoon on laadukkaat paikkaajat jokaiselle pelipaikalle. 

En usko, että City selviytyy kahdeksan joukkoon CL:lässä joten paukut voidaan keväällä pistää pelkästään liigaan. Jos City saa taas kovan alkulohkon eli vaikka Realin, Barcan ai Bayernin ykköskorista niin hankalaksi menee. Se on kuitenkin ihan eri asia mennä jatkoon lohkovoittajana kuin lohkokakkosena. City oli tietysti äärimmäisen lähellä lohkovoittoa jo viime kaudella joten eihän näistä koskaan tiedä. Euroopassa menestymisen salaisuus ei ole kuitenkaan pelkkä pelaajien tai valmentajien ammattitaito. Siinä on kyse monesta henkisestä jutusta, miten saada itsestä maksimaalinen teho irti kauden kovimmilla hetkillä, miten luoda jalkapallohuuma koko kaupunkiin, miten saada maksimaalinen tuki kotiyleisöltä jne.  Manchester Cityn kotietu Euroopassa ei ole läheskään samaa luokkaa kuin Liverpoolin ja Chelsea ja Arsenal ovat edellä tässä asiassa. 

Päätänkin viestini siihen ennustukseen, että City on liigassa toinen, jää CL:lässä 16 parhaan joukkoon ja voittaa toisen kotimaan cupeista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selain jäätyy kesken kirjoituksen. Aina yhtä mukavaa. No, alusta hieman lyhyemmin.

 

Aikalailla sanasta sanaan jokainen Ipen ajatus ja ennustus.

 

Tuosta kokoonpanosta sen verran, että Samir Nasri menisi todellakin Jesús Navasin edelle, mutta jotenkin ilmassa haisee Nasrilta heikompi kausi. Alla kuitenkin kaikenlaista mediasotkua vaimokkeen puolesta, eroaminen lopulta Ranskan maajoukkueesta, kesällä keskittyminen tuntui olevan muualla kuin jalkapallossa (vaikka toisaalta kuuluukin) ja varsinkin Community Shieldissa tuntui Manchester City pelaavan kymmenellä miehellä. Eihän tästä mistään tulisi tehdä suuria johtopäätöksiä, mutta tällaista pientä ns. mutuilua on ilmassa.

 

Jos tuo ennustus toteutuisi, niin eiköhän espanjalaiskiituri avaisi oikealla ja nasri tulisi penkiltä. Bruno Zuculini taas on keskikentän keskustan pelaaja ja antaisi tuon kakkosmiehen paikan toiselta laidalta James Milnerille. Keskikentän keskustaan taas täytyy muistaa New York Citysta lainalla oleva Frank Lampard.

 

Peliaikaa tulee kuitenkin varmasti jokaiselle pelaajalle. Uskon Pellegrinin peluuttavan tällä kaudella joukkuetta enemmän 4-4-1-1- tai oikeastaan 4-2-3-1-muodostelmassa. Tuo nähtiin jo Community Shieldissa ja uskoisin, että olisi ollut paljon yleisempi viime kaudellakin, jos Stevan Jovetic ei olisi kärsinyt loukkaantumisista. Myös hyökkäävämmät keskikentät saisivat enemmän minuutteja ja ajatusta puoltaa myös Negredon loukkaantuminen. Jovetic on vain niin omillaan tuossa kärjen alapuolella, sillä pelisilmä ja tekniikka palvelivat montenegrolaisen otteita Fiorentinassakin. Ja sopii muutenkin pelaajana parhaiten kahden kärkihyökkääjän systeemiin Manchester Cityn kärkihyökkääjistä, sillä - no Joveticin läsnäolo muuttaisi koko pelipöydän ja pelaisi tukevana keskushyökkääjänä ja näin muodostelmakin muuttuu luonnollisesti. Pikkujuttuja, mutta näkisin, että kun kentällä olisi kolmesta muusta kärkihyökkääjästä kaksi muuta, niin pelaaminen tapahtuisi enemmän rinnakkain eikä kumpikaan ylimmistä pelaajista hakisi palloa alhaalta yhtä ahkerasti kuin Jovetic välillä.

 

On myös hyvin mielenkiintoista nähdä, että mihin suuntaan Pellegrini kallistuu maalivahtien suhteen. Wilfredo Caballero teki kaikkea muuta kuin vakuutti Arsenalia vastaan, mutta toisaalta viime kausien otteita vertailemalla näkisin Joe Hartin ykkösmaalivahdin roolin olevan jopa vaarassakin.

 

Onhan tässä ihan vakuuttava rinki:

 

 

Manchester City 2014-15

Joukkueen syvyys pelipaikoittain riippuen 4-2-3-1-, 4-4-1-1- ja 4-4-2-muodostelmien väliltä.

 

Striker

S. Agüero

S. Jovetic

E. Dzeko

Negredo

J. Guidetti

 

Centre Forward

S. Jovetic

 

Attacking Midfielder

David Silva

S. Nasri

 

Left Midfielder - Centre Midfielder - Right Midfielder

David Silva - Y. Touré - David Silva

S. Nasri - Fernandinho - S. Nasri

S. Sinclair - F. Lampard - Jesús Navas

               Javi García - J. Milner

B. Zuculini    

 

Defensive Midielder

Y. Touré

Fernandinho

F. Lampard

Fernando

Javi García

 

Left Back - Centre Back - Right Back

G. Clichy - V. Kompany - P. Zabaleta

A. Kolarov - E. Mangala - B. Sagna

                         M. Demichelis - M. Richards

                    Javi García - D. Boyata

M. Nastasic

K. Rekik  

D. Boyata  

 

Goalkeeper

J. Hart

W. Caballero

R. Wright

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miehistön ainoa isompi heikkous viime kaudella oli käyttökelpoisten pelaajien vähyys keskuspuolustuksessa ja keskikentän keskustassa. Keskuspuolustuksessa Lescott on vaihtunut Mangalaan eli ainakin paperilla tilanne on parantunut. Tosin Mangalan sopeutuminen valioliigaan on tietenkin pieni kysymysmerkki. Keskikentän keskustasta on poistettu sairastupalainen Rodwell ja todennäköisesti Garcia lähtee myös. Tilalle on tullut 27-vuotias Fernando, jolla taitaa vielä olla maajoukkueura avaamatta ja Frank osaksi kautta. Eli eteenpäin on ehkä menty, mutta ei paljon. Kaikenkaikkiaan joukkue on hieman vahvistunut, mutta näyttää kuitenkin Chelsea’ä heikommalta porukalta. Neljän joukkoon joukkue kuitenkin todennäköisesti selviytyy.

 

Joukkuetta katsellessa tulee mieleen, että tuota home grown –sääntöä kannattaisi ehkä hieman rukata, koska sillä ei juuri näytä olevan vaikutusta. Ippen laittamassa 22 pelaajan listassa on kaksi brittiä ja lisäksi Clichy lasketaan HG-pelaajaksi, koska tuli Englantiin niin nuorena. Lopuista pelaajista Nastasicia ja Zucullinia ei vielä tällä kaudella tarvitse rekisteröidä, joten loput 17 pystytään juuri ja juuri rekisteröimään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joukkuetta katsellessa tulee mieleen, että tuota home grown –sääntöä kannattaisi ehkä hieman rukata, koska sillä ei juuri näytä olevan vaikutusta. Ippen laittamassa 22 pelaajan listassa on kaksi brittiä ja lisäksi Clichy lasketaan HG-pelaajaksi, koska tuli Englantiin niin nuorena. Lopuista pelaajista Nastasicia ja Zucullinia ei vielä tällä kaudella tarvitse rekisteröidä, joten loput 17 pystytään juuri ja juuri rekisteröimään.

 

Tämä on kyllä ihan totta. Eikös Cityn pitänyt saada FFP:n rikkomisesta se joku rangaistus etteivät ne saa rekisteröidä CL:lään yhtä suurta rinkiä kuin muut vai miten se meni? Eihän Lampardin lainaamisellekaan varmaan muuta järkevää syytä ole kuin tuo HG pykälä. Mistä City muuten saa ne 8 HG pelaajaa? Rekisteröikö ne junnuja joita ei ole pakko muuten rekisteröidä vai miten?

 

En ymmärrä, että miksei City voinut tuollaisen Zucullinin sijaan hankkia esimerkiksi Hughesia Derbystä. Siinä olisi kuitenkin saatu yksi HG pelaaja lisää ja olisi edes näyttänyt siltä, että he yrittävät noudattaa kaikkia pykäliä. Nyt siellä myytiin kaksi englantilaista pelaajaa ja lainattiin joku nelikymppinen Lampard puoleksi vuodeksi, että saadaan kaikki säännöt täytettyä. Kaipa Cityssä sitten odotetaan vielä kausi tai kaksi ennen kuin heitetään £35 milliä tiskiin Ross Barkleysta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on kyllä ihan totta. Eikös Cityn pitänyt saada FFP:n rikkomisesta se joku rangaistus etteivät ne saa rekisteröidä CL:lään yhtä suurta rinkiä kuin muut vai miten se meni? Eihän Lampardin lainaamisellekaan varmaan muuta järkevää syytä ole kuin tuo HG pykälä. Mistä City muuten saa ne 8 HG pelaajaa? Rekisteröikö ne junnuja joita ei ole pakko muuten rekisteröidä vai miten?

On kai siellä vielä joukkueessa jotain Sinclaireja ja Richard Wrighteja. :)

 

Mutta se sääntö menee niin päin, että saa olla maksimissaan 17 non home grown -pelaajaa. Periaatteessa home grown -pelaajia ei ole pakko olla yhtään, rinki jäisi vain pieneksi.

 

e. Toi äskeinen siis valioliigan osalta. CL:ssä alkuperäinen rangaistus oli, että City saisi rekisteröidä vain 21 pelaajaa ja näistä kahdeksan pitäisi olla home grown -pelaajaa. Myöhemmin rangaistusta lievennettiin niin, että vain viiden tarvitsee olla HG-pelaajia. Eli rangaistuksen vaikutus käytännössä poistettiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On kai siellä vielä joukkueessa jotain Sinclaireja ja Richard Wrighteja. :)

 

Mutta se sääntö menee niin päin, että saa olla maksimissaan 17 non home grown -pelaajaa. Periaatteessa home grown -pelaajia ei ole pakko olla yhtään, rinki jäisi vain pieneksi.

 

Aivan joo, kestää hetki sisäistää tämä kun olen aina kuvitellut toisinpäin. Ehkä sen säännön voisi muuttaa sellaiseksi kuten luulin sen olevan, että on pakko olla X-määrä HG pelaajia niin tuolla säännöllä on vaikutustakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aivan joo, kestää hetki sisäistää tämä kun olen aina kuvitellut toisinpäin. Ehkä sen säännön voisi muuttaa sellaiseksi kuten luulin sen olevan, että on pakko olla X-määrä HG pelaajia niin tuolla säännöllä on vaikutustakin.

Joo, tai sitten vaikka pienentää se muiden kuin HG-pelaajien maksimimäärä vaikka 15 pelaajaan. Lähinnä mietin sitä, että vaikka pitäisikin olla se kahdeksan HG-pelaajaa, niin ne voisivat jatkossakin olla näitä Sinclair-tyyppisiä jämäpelaajia, jos muita kuin HG-pelaajia saisi edelleen olla se 17 kappaletta.

 

Lisäsin ippe aiempaan viestiin tuosta CL-rangaistuksesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosin Mangalan sopeutuminen valioliigaan on tietenkin pieni kysymysmerkki.

 

Mielestäni koko ainainen ikuisuuskysymys pelaajien sopeutumisesta uuteen sarjaan on pienoinen myytti. Sanotaanko, että ei niin iso asia kuten tyyliin jokaisen pelaajan kohdalla aina otetaan esille.

 

Tietysti tuossa nyt on usein puheenaiheena kuinka kyseessä on maailman kovin sarja ja muu ainainen toistelemisen arvoinen asia, mutta kyllähän tuohon ei vaikuta ja vaikuttaa moni muukin asia. Ehkä hieman tämän aiheen muistuttelemiseen vaikuttaa myös niin monet esimerkiksi Eredivisesta tulleet pelaajat, jotka eivät ole onnistuneet suuremmissa seuroissa. Kyse onkin hieman enemmän liian suuresta vaaditun tason erosta kuin siitä, että eikö pelaaja sopeutuisi ihmisenä. Sopeutumisellahan tarkoitetaan myös pystyykö pelaaja sopeutumaan esimerkiksi lujempi tempoiseen peliin tai aivan uuteen pelityyliin, mutta henkinen puoli painaa omasta mielestäni enemmän. Uudet olosuhteet ja sarja on aina luonnollisesti pieni muutos. Suurempi kysymysmerkki on sopeutumisen suhteen on seura. Se uusi pelitapa on helpompi iskostaa kalloon, mutta paljon merkitsee ihmiset ympärillä. Onneksi nykypäivänä Valioliiga-seurat ovat niin kansainvälisesti monimuotoisia, että uunissa - jota nyt seuraksi voidaan kutsua - on helppo sulautua. Lisäksi kulttuurishokki on luonnollinen reaktio jokaisella ihmisellä uudessa elinympäristössä. Okei, osa kokee sen rankemmin, mutta pointti selvä.

 

Kun pohditaan Mangalaa pelaajana, niin nuorella, nopealla, taitavalla ja yhä kehittyvällä pelaajalla on kaikki asiat pelillisesti sanoisin hyvin uunissa. Vasta 23-vuotiaana puskee lujaa vauhtia kohti Euroopan eliittiä. Taso on todistetusti riittänyt Ranskan maajoukkueeseen ja FC Porto ei seuranakaan mikään sc Heerenveen ole. Kovia pelejä on nuorella pelaajalla alla Mestareiden Liigastakin. Ainakin odotan Mangalan olevan tämänhetkisillä näytöillä hitti Englannissa. Sitten tuo tärkeämpi puoli nimittäin ympärillä olevat ihmiset. Manchester Cityssa Mangalalla löytyy ympäriltään useampaa maajoukkueesta tuttua kasvoa, mutta sen lisäksi pelaajia samanlaisista olosuhteista, jotka ovat pelanneet myös esim. Portugalin pääsarjassa. Tuskin myöskään minkäänlaista kielimuuriakaan on, sillä englanti ehkä yleisimpänä kielenä joukkueessa tulee nopeasti opittua, mutta joukkueessa on useampi belgiaa, espanjaa, portugalia ja ranskaa puhuva pelaaja. Lisäksi managerina toimiva Pellegrini tulee varmasti olemaan suuri apu Mangalalle kuten muillekin ulkomaalaisille pelaajille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää settiä jätkiltä. Itse näin siinä Arsu-pelissä ensinnäkin Nasrilta selvien maalipaikkojen hukkaamista ja muuten porukka yritti jotenkin tehdä maalia väkisin läpi miesten enemmän kuin hajoittamalla pakan. Eli Cityn pelistä puuttui se jokin viimeinen vaihde nimenomaan ylöspäin. Pakkikalusto oli siinä pelissä aika b-miehistöä, jonka Arsun tasoinen porukka kyllä repii. Willy Caballero pelasi mielestäni peruspelin, jossa ei loistanut oikeastaan missään, mutta ei kyllä minusta päästänyt mitään anteeksiantamamtonta. Arsu-City matsissa Arsu on samaan tapaan selvästi parempi kuin Real Madrid oli eilen Sevillaa parempi. Niin City kuin Sevillakin olisi voinut saada maalin tai kaksikin tehdyksi, mutta voittoon kummallakin olisi ollut saumaa minusta vain hyvällä onnella saavutetun pilkkukisan kautta.

 

Onhan Cityllä potentiaalia porukassa, mutta nyt juuri se ei oikein näyttänyt joukkueelta vaan enemmän vain ryhmältä pelaajia. Mutta kyllä materiaali kuitenkin pitää Cityn mukana Valioliigan kärkipäässä väkisin, se on selvää. Varmaan vain David Moyes voisi saada tuon miehistön pelaamaan niin huonosti, että tämä ei toteutuisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester City kiinnittää pelaajiaan kovaa vauhtia tulevaisuutta ajatellen.

 

Sergio Agüero, David Silva, Vincent Kompany ja Samir Nasri ovat kaikki tehneet vuoteen 2019 yltävän jatkosopimuksen. Saa nähdä onko lisää nimiä tulossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei täällä näköjään vielä oltu uutisoitu tätä asiaa "virallisena". Javi Garcia poistui siis Englannista Venäjän kentille £13M siirtosummaa vastaan, ja potkii palloa siis jatkossa Pietarin Zenitin riveissä.

 

BBC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanha koira kävi puraisemassa Jose-poikaa. Ref oli kyllä aika löysillä keltaisilla liikkeellä ja antoi minusta turhan herkästi lappuja, minkä seurauksena pelin luonne muuttui täysin 66 minuutin paikkeilla Zabaletan lennettyä ulos. No City - Chelsea kuitenkin lopulta 1-1 http://www.mcfc.co.uk/CityTV/Match-highlights/2014/September/City-v-Chelsea-brief-highlights

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chris Kirkland sai harjoitella Etihadilla pallon keruuta verkosta toisella puoliajalla, kun Sheffieldin Keskiviikko kävi ottamassa Manchesterin Ydinskeskustalta kuokkaan luvuin 7-0. New Yorkin Ydinkeskustan lainamies-Frank naputti 2 ja joku junnu avasi Cityssakin maalitilinsä ja Bosnian härkä naputti myös 2 ja Jumalan poika veti yhden tosi komean. Tässä koostetta http://www.mcfc.co.uk/CityTV/Match-highlights/2014/September/City-v-Sheff-W-match-brief-highlights

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaanpas tänne uutinen muutaman päivän takaa eli Cityn uusi harjoituskeskus on valmistunut. Hienoltahan se näyttää ja on aika hauskaa, että se on ihan keskustan vieressä ja osittain avoin yleisölle.

 

23E1F38200000578-2862372-image-a-8_14180

 

Sitä en sitten tiedä onko keskuksessa asiallisesti mitään sellaista mitä muilla huippuseuroilla ei olisi. Tuskin mitään merkittävää ainakaan. Mutta on mielenkiintoista nähdä miten Cityn akatemia jatkossa toimii ja nouseeko sieltä lähivuosina pelaajia ihan ykkösjoukkueeseen asti. Kyllähän uusi keskus varmasti lisää Cityn vetovoimaa paikallisten junnujen ja ulkomaisten huippulupausten keskuudessa.

 

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2862372/Manchester-City-reveal-new-200m-Etihad-Campus-finest-training-facility-world.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×