Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

Ander Herrera (Man Utd 2014-)

Recommended Posts

article-0-1F2843A100000578-864_634x619.j

 

Herrera-485592.jpg

 

BrEWvdpCcAAD4Vj.jpg

 

Ander Herrera (Ander Herrera Agüera)

  • Nationality: Spain 157.png
  • Birth Date: Aug 14, 1989 (age 25)
  • Place of birth: Bilbao
  • Squad No: 21
  • Position: CM, AM
  • Foot: right
  • Height: 1.82m

"Lovely little lad". Menisin naimisiin, jos voisin. Herrera on kuulemma jo arvostettu persoona seuran sisällä, mutta ennen kaikkea - kuten tänään nähtiin - osaa se pelatakin! Liikkuvuutta löytyy ja hän sopii hienosti box-to-box -pelaajaksi CDM:n vierelle. Olin hieman epäileväinen vielä vuosi sitten kun kaveria oltiin tuomassa Unitediin, mutten enää. Tosin kyllähän monet muistavat yhä, kuinka Herrera ja Athletic Bilbao dominoivat keskikenttää Euroopan liigan ottelussa muutama vuosi sitten. Herrera oli ensimmäinen vastaus Unitedin vuosia jatkuneeseen keskikenttäongelmaan, ja hänestä on toivottavasti iloa vielä pitkään. De Gea ja Mata ainakin olivat tyytyväisiä siitä, että joukkueeseen saatiin lisää espanjalaisväriä.

 

Haastattelu alla:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sori, mutta onko tarpeellista perustaa jokaiselle Manun pelaajalle oma ketjunsa?

 

Hyvä kysymys sinänsä. Täällä on ketju esim. Mame Biram Dioufille ja Bebelle, joten siltä osin näkisin että myös Falcao, Shaw ja Herrera ansaitsevat omansa. Eihän nyt jokaiselle pelaajalle tietysti tarvitse olla omaa thredia, joistain rivipelaajista voi laittaa asiaa sitten tuonne kausiketjun puolelle.

 

Aktiivisuutta näiden pelaajakohtaisten ketjujen osalta saisi toki olla huomattavasti enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä kysymys sinänsä. Täällä on ketju esim. Mame Biram Dioufille ja Bebelle, joten siltä osin näkisin että myös Falcao, Shaw ja Herrera ansaitsevat omansa. Eihän nyt jokaiselle pelaajalle tietysti tarvitse olla omaa thredia, joistain rivipelaajista voi laittaa asiaa sitten tuonne kausiketjun puolelle.

 

Aktiivisuutta näiden pelaajakohtaisten ketjujen osalta saisi toki olla huomattavasti enemmän.

Uusien pelaajien kohdalla ehkä vähän vaikea sanoa vielä, kuka on rivipelaaja ja kuka ei. Ei näissä nyt mitään haittaa sinällään ole, henk.koht. ehkä seuralegendan kohdalla voidaan harkita pelaajalle oman ketjun avaamista, eikä vasta viime kesänä tulleille pelaajille tai saatika lainalla olevalle. 

 

Mutta jokainen tyylillään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noh, eipä täällä niin paljoa aktiivisuutta ole, että pelaajakohtaiset otsikot tukkisivat koko foorumin. Ainakin itse tykkään kovasti tästä ManU-puolen vuosikausia jatkuneesta linjasta, että jokaiselle ottelulle on oma ketjunsa, ja useimmille pelaajillekin. Varsinkin vuosien jälkeen on mielenkiintoista lukea, mitä joiltain uusilta miehiltä on aikanaan odotettu. Esimerkkinä toimikoot vaikkapa tuo Nanin ja Andersonin ketju.

 

Vaikka otanta onkin äärettömän lyhyt, vaikuttaa Herrera todella tervetulleelta hankinnalta. En edes muista milloin viimeksi keskikentän keskustan pelaaja olisi tehnyt maalin. Carrick silloin tällöin, mutta oikea uhka tuolta tontilta on puuttunut aivan liian pitkään. Sopeutumista epäilemättä helpottaa myös kohtuullisen hyvä kielitaito, ainakin verrattuna moniin muihin espanjaa äidinkielenään puhuvaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hassua ettei Unitedin peli mennyt tänään yhtään huonommaksi Herreran päästyä Di Marian paikalle, päinvastoin! Unitedin peli nopeutuu ja sujuvoituu niin paljon tämän pikku kaverin ollessa kehissä. Yhden kosketuksen peli tuntuu olevan hänellä parhaiten hallussa nykyjoukkueesta. Sitä täytyy myös arvostaa, että Herrera yrittää aina pallonmenetyksen jälkeen agressiivisesti prässätä sen takaisin. Tärkeä ominaisuus, joka oli jo Bilbaon aikoina nähtävissä.

 

Tästä on hyvä jatkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Huvikseni katselin noita Herreran peliminuutteja tältä kaudelta. Esiintymisiä 14/25 kaikissa otteluissa, ja vain kolmessa kamppailussa täydet 90 minuuttia. Loukkaantumisen takia meni useampi ottelu sivu suun, mutta onhan tuo silti kummallisen vähän. Huomioitavaa on myös, että vaihdosta tullessaan Unitedin peli on usein näyttänyt paremmalle, mutta Herrera on silti jätetty pois seuraavan matsin avauksesta.

 

Kuinka paljon van Gaal todellisuudessa spanskia mahtaa arvostaa? Pitää muistaa, että LvG:n hankinta tämä ei varsinaisesti ollut, vaan kyseessä oli seuran puolelta pitempään junailtu diili. Siitäkin huolimatta pistää hiukan ihmetyttämään, jos Herrera jää myös loppukaudesta statistin rooliin. Edellytyksiä parempaan nimittäin olisi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän Herreran vähäiseen peliaikaan oli nyt myös Mark Ogden kiinnittänyt huomiota:

 

Manchester United midfielder Ander Herrera too adventurous and creative for cautious Louis van Gaal

 

So in a nutshell, Van Gaal is not an advocate of free-thinking, off-the-cuff football.

 

It is an observation which explains Herrera’s lack of action, and also Adnan Januzaj’s battle to convince the manager of his value to the team, but it is an approach that has made United increasingly devoid of the cut-and-thrust which typified the club’s most successful teams.

 

Olisiko nyt tosiaan niin, ettei Herrera melko hyökkäysvoittoisena ja suoraviivaisena pelaajana tosiaan istu tämänhetkiseen palettiin? Vai onko van Gaalilla jäänyt Leicester-vierasottelu loppukaudeksi päähän kummittelemaan? Kuten Oggy tuossa toteaa, Herrera kykenee myös tekemään riittävän määrän duunia puolustuspäähän. Mielestäni keskikentällä viime ajat pelannut Rooney ei tarjoa puolustamisen osalta yhtään sen enempää kuin Herrera. Pelkästään tästä asiasta homma ei voi olla kiinni.

 

Eiköhän tämä ole monen asian summa. Muista keskikenttäpelaajista Fellaini tuo joukkueeseen lisää fyysistä preesensiä, ja on pelannutkin mukiin menevästi. Hänen peliaikansa on perusteltua. Mata puolestaan on loogisin vaihtoehto kärjen alle, vaikkei ole vieläkään mitenkään häikäisevästi pelannut. Van Gaal tykkää lisäksi ahtaa molemmat tähtinimet kärkeen, mikä puolestaan tiputtaa yhden paikan pois keskikentältä. Ehkä valmennus myös näkee, että Rooneyn on vain parempi olla alempana paikalla, josta pääsee vaikuttamaan peliin enemmän. Tähän kun lisätään nuo aiemmin mainitut syyt, niin ei ihme jos peliaikaa ei tule. Voihan siellä treeneissä toki van Gaal nähdä pelaajasta jotain sellaista, josta me fanit ei tiedetä mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jännä sekin, että Herrera tulee lähes aina vaihdosta peliin ja useimmiten saa peliaikaa mukavat 20-30 minuuttia. Eli LvG selvästi arvostaa pelaajaa, mutta jostain syystä Ander ei avaukseen kuitenkaan ole päässyt viimeisimmän loukkaantumisensa jälkeen (tai olihan siellä tuo 90-minuuttinen Yeovil Townia vastaan, jonka jälkeen LvG totesi Herreran olevan "class").

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selostaja taisi mainita eilen että Herreralla on liigassa 2 laukausta maalia kohti ja 2 maalia. FA-cupissa lisäksi osumia syntynyt kaksi kpl. Harvinaista herkkua ollut viime vuosina se, että Unitedin keskikenttäpelaaja hakeutuu aktiivisesti maalintekopaikoille.

 

Itsekin silti veikkaan, että LvG hakee kesällä sitä yhtä "täydellistä" pelaajaa keskikentälle siirtomarkkinoilta. Toi keskustan tilanne on monilta osin niin auki, että Herreran roolia ensi kaudella voi vain arvailla. Kolmen keskikentällä menisi varmasti parhaiten. Timantissa ja kahden kk-pelaajan systeemissä Herreran puolustaminen tuskin riittää van Gaalille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitää muistaa että ensi kaudella "pitäisi" olla enemmän otteluita, joten leveyttä tarvitaan enemmän.

 

Kyllä se Herrera ensi kaudella saa peliaikaa kunhan ei ihan läskiksi ala asioita vetämään.

 

Toki jos LvG+Woodward kaksikko laittaa koko keskikentän ihan uusiksi niin sitten ehkä, mutta jos 1-2 hankintaa keskelle tehdään, niin en enää usko Rooneyn siellä paljon pelaavan.

 

Ja jos 4-3-3 taktiikkaan mennään niin AdM voi hyvinkin siirtyä ylimmän kolmosen vasempaan, ja Blindin/Carrickin mukaan on laitettava kaksi hyvää kk-pelaajaa. (joista ainakin yksi box-to-box)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester Evening Newsissä juttua:

 

 

 

Ander Herrera keen to become Manchester United's new Paul Scholes

 

The Spanish midfielder exclusively speaks to the M.E.N. about emulating The Reds' midfield legend, reaching out to supporters and Louis van Gaal.

df
464030836.jpg
Herrera is inspired by Scholes' legacy at United

Ander Herrera took a wrong turn en route to Old Trafford on Monday but his United career is heading in the right direction.

 

Herrera was the designated driver and Radamel Falcao was sat in the passenger seat, as the Spaniard ended up in the players' car park, rather than the north stand shuddering schoolgirls were waiting by.

 

The Spaniard's navigation on the pitch at Swansea on Saturday was more assured. Bright, energetic and vocal, he dealt out advice to the tentative Paddy McNair as Louis van Gaal watched on from his seat, before scoring a delicate and precise opener.

 

Herrera is joined by Phil, translator to Manchester football's Spanish speakers, but his English is excellent for someone who arrived in the country only in June.

 

He had time to prepare after United failed to clinch a deal for the former Athletic Bilbao midfielder 10 months earlier. Herrera was travelling with friends on holiday in Spain when he received the news that, this time, he would become a United player.

 

"Even though I missed my holidays," he jokes.

 

Herrera is making up for the lost time, having scored five goals from nine starts.

 

Paul Scholes was the last United midfielder to hit double-figures in the goals tally and he serves as an inspiration for Herrera, who interrupts this writer's question as soon as Scholes' name is dropped.

 

"Paul Scholes is maybe the biggest midfielder in the United history," Herrera beams.

 

"Really?"

 

"Yes. I want to be Ander Herrera, I want to learn things from Paul Scholes, things from Michael Carrick, things from Wayne Rooney, I wish one day..."

 

He tails off, as if hesitant to make the comparison.

 

"I wish one day... I can be so important for the fans, but I have to work very, very hard for that.

 

"But, I think I am 25-years-old, I have to learn a lot from my teammates, from great players like Paul Scholes and I want to learn."

 

During a Q&A with Falcao and pupils from Astley Sports College in Dukinfield, it is the Colombian who plumps for Scholes as a player he could sign, past or present, whereas Herrera suggests Lionel Messi.

 

"This is not good for Man United fans because everyone loves Ronaldo, but I think I would sign Messi," he answers, before diplomatically backtracking.

 

Falcao's English is decent but he responds shyly. Herrera translated the odd sentence for him during their kick-about on the 3G pitch adjacent to Sir Alex Ferguson's statue and is the extrovert in Old Trafford's Salford Suite.

 

"I didn't know how good the academy is here," he confesses.

 

"Adnan Januzaj and Andreas Pereira are young players for Manchester United that are going to be very important players for many years."

 

Herrera appeals to the masses, which is why his exclusion from the first-team baffled supporters impressed earlier in the season by his impetus and forward-thinking, skills first glimpsed when he and Athletic Bilbao produced one of the finest performances from an away side at United in a 2012 Europa League win.

 

"It's unusual, no?" he says when recalling Athletic's two triumphs over United three years ago.

 

Herrera has started four games in four months and scored in three of them and assisted in the other. The former Real Zaragoza midfielder has eased back into the side and is now above Angel di Maria and Radamel Falcao in the United goalscoring charts.

 

He is not about to complain about his recent omission, though.

 

"I like to help the team," he adds.

 

"When the manager wants me to play I am going to be ready to play. When the manager wants me to help from the bench, I am going to be ready also.

 

"Because I am a Manchester United player, I am a professional. I feel lucky because I play for Manchester United and I am going to help the club and the team always.

 

"Of course, everyone wants to play but we have 25 players or more, maybe. It is not easy to play for Manchester United but I work for that. I like to play, I like to help the team but I like, even more, to win games."


464255528.jpg

Herrera at a Manchester United Foundation event to promote girls' football development at Old Trafford
 

Popular with Athletic supporters, Herrera has quickly established himself as one of the most likeable players in the United squad.

 

A fan of English football and culture before he arrived in Manchester, he reveals how Van Gaal has encouraged the players to form a closer bond with supporters.

 

"I think it's good that the fans are close to us because they show their love for the club, their love for the players and how big the club is," Herrera enthuses.

 

"I think this is the most important thing. They show us how big the club is, how important it is for them to win games, be in a good position.

 

"Louis van Gaal is always asking us to be close to the people, for example, after the games we are always signing autographs to everyone who is waiting for us because they are very important for the club and I agree with our manager in this case."

 

Maybe Herrera is the right man behind the wheel for United.

 

The visit was part of a day of activities organised by the Manchester United Foundation, to celebrate their work in schools across Greater Manchester and showcase their projects.

 

MEN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulevaan FA-cup -vääntöön liittyen:

 

Herrera: We respect Arsenal but don't fear them

Ander Herrera says Manchester United cannot wait for Monday's FA Cup quarter-final tie with Arsenal and says the Reds go into the tie with respect but no fear of the opponents.

 

Fresh from helping United to three crucial points in Wednesday's 1-0 win over Newcastle, Herrera and the rest of the Reds squad now quickly turn attentions to the huge Cup clash at Old Trafford.

 

The Spaniard, who has been in fine form of late, is relishing facing the Gunners as Louis van Gaal’s men look to take a step closer to a Wembley final in May. However, with so much riding on the match for both teams, Herrera is well aware of the magnitude of this fixture.

 

"Now we are looking forward to our match in the FA Cup because it's a very big chance to win a trophy this season,” Ander told MUTV. “But we have to respect Arsenal because they are playing very well.

 

“We are Manchester United and we are not afraid,” the Spaniard added. “We are going to play in front of our fans and we need them [for us] to win."

 

Arsene Wenger’s men secured a 2-1 win over QPR this week, their eighth win in 10 Premier League matches, while the Reds have lost just two in the last 22 outings in all competitions. And with the two old rivals being the outright tournament favourites, as well as being tied on 11 triumphs each in the FA Cup, it is a game with added focus and intensity.

 

Manutd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatketaan erinomaisella El País -lehden haastattelulla.

 

Täydellistä käännöstä ei taida mistään löytyä, mutta Twitterissä joku tyyppi on kääntänyt parhaat palat englanniksi. Kiintoisia kohtia valmennuksesta tuossa, vertailua van Gaalin ja Bielsan pelitapojen välillä jne.

 

*****

 

Ander: "The Premier League the best place to succeed because people are patient. In Spain there's more stir around you from press or fans"

 

"Bielsa used to tell me patience is every time shorter because fear to lose or fail prevails. Well, in England it's the opposite."

 

"There's a lot of respect for referees in England. Now I thank Bielsa for telling me referees are a helpful instrument for football."

 

"What has impressed me the most about the Premier League is the physical ability of your rivals - they're all very strong."

 

"Rooney is outgoing and insults us in Spanish. I'd rather talk to him about football because he likes boxing and could try with me."

 

"Carrick's very serious, but suits another quote by Bielsa: Leaders don't need to speak much, but you listen to them when they speak"

 

"Maybe [biggest joker] is Young but the Spanish-speakers have more sense of humour. We always joke about clichés from our countries."

 

"There's a lot of respect for Rooney & Carrick, but De Gea says the dressing room used to be more hierarchic w/ Rio, Scholes, Giggs."

 

"I keep my distance with Van Gaal, but he's a good guy with a strong character. He believes we're all the same in the dressing room."

 

"Van Gaal loves possession and doesn't like to risk [losing] the ball. He wants long possessions and to keep the ball because he believes you create spaces staying in the right place, because the team have the quality to find you. At the beginning he used to tell me off because I always looked for the ball, I wanted to have it, and I must wait for it."

 

"Van Gaal is opposite to Bielsa because he believes in numerical superiorities in the wings, in triangles, in not running with ball."

 

"Bielsa likes to have the ball to attack, but he believes in the player's movement, beating a line and breaking in space."

 

"We knew the perfect goal for Bielsa is when a full-back crosses and the other full-back scores. He wanted 6 or 7 players in the box"

 

"Both Van Gaal and Bielsa are masters of the ball. Valverde too. He's the most balanced coach because he knew when and how to attack"

 

"There's only one Messi and one Ronaldo, where the club must adapt to them. The rest of players are earthly so I must adapt to Utd."

 

"I'm thankful to those [who said I was only at Zaragoza for being the sports director's son] They gave me strength to get here."

 

"I think a disproportionate ego means lack of maturity in a person. When we [players] are 35, no one will ask us for a photo... children won't know us, you won't always have a table for you in a restaurant... I'm getting ready for that."

 

"It's difficult to be always compared with Ferguson's team. Our goal is the top 4. It's true we should have done better in the cups."

 

"The last time I cried? I almost cried watching Messi against Man City. He's so good! But anyway, I get emotional very easily. I'm a classic man and I was delighted when we played vs Yeovil Town in front of 8,000 standing people yelling at me: "Who are you?"

 

*****

Linkki käännöksiin: https://twitter.com/ecanalla

Linkki El Paísin sivuille alkuperäiseen haastatteluun: http://deportes.elpais.com/deportes/2015/03/22/actualidad/1427045616_015938.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serious man crush

 


"Van Gaal is opposite to Bielsa because he believes in numerical superiorities in the wings, in triangles, in not running with ball."

 

 

Tämä on näkynyt hyvin viime peleissä, kun Mata, Herrera ja Valencia ovat luoneet ylivoimatilanteita oikealla ja Young, Fellaini ja Blind vasemmalla ja pallo on kulkenut mukavasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robbo kehuu Herreraa:

 

Ander Herrera impresses former Manchester United captain Bryan Robson

 

Bryan Robson has pinpointed one of Ander Herrera's many qualities that have made an impression on him during the Spaniard's debut season at Manchester United.

 

While his countryman Juan Mata has been winning the recent plaudits, including March's Player of the Month award, Herrera has also been in excellent form and set up Mata's first goal against Liverpool with an inch-perfect pass.

 

The 25-year-old acquisition from Athletic Club has shown signs of being able to provide the sort of all-action performances that were a hallmark of Robson's feted career at Old Trafford. Although perhaps not quite the box-to-box midfield marauder that the former United captain was in his heyday, Herrera plays at a high tempo and always makes himself available to receive possession.

 

"Ander started off the season well and he’s got a lot of energy," Robson told ManUtd.com. "He is always on the move, trying to close people down really quickly. He has got a lot of qualities really, it’s just getting them out of him on a consistent basis. But he has got that in his locker, maybe it’s just taken him and a few of the new signings time to adapt to the Premier League. 

 

"He is quite good defensively and, when I watch him, I can see he has a lot of energy and he does like to get involved. What I like about him is that, when people are on the ball, he is always on the move to try and receive the pass."

 

Manutd.com

 

***

 

Viimeinen kohta on se, josta itse pidän Herrerassa juuri eniten. Hän ei ujostele kentällä, vaan uskaltaa hakeutua koko ajan pelattavaksi. Ominaisuus, jota olisi aikoinaan toivonut huomattavasti enemmän myös Tom Cleverleyltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anderin tilastot tänään Villaa vastaan:

 

110 touches of the ball.
96 % pass completion.
2 shots, 2 goals.
2 blocks

 

Tähän asti kaikissa kilpailuissa 7 maalia ja 5 maaliin johtanutta syöttöä 24 ottelussa. Yhdessä vaiheessa Herrera tuli usein vaihdosta peliin, joten peliminuutteihin suhteutettuna tilastot näyttävät vieläkin paremmalta. Maali tai maalisyöttö joka 126. minuutti. Huikeata menoa, Ander.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×