Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Riku Riski (Odds BK 2016–)

Recommended Posts

Ammattilaisura

TPS Turku 2006–2010

Widzew Łódź 2011–2012

→ Örebro SK 2011

Hønefoss BK 2012–2013

Rosenborg BK 2014–2016

→ IFK Göteborg 2015

→ Dundee United 2016

Odds BK 2016–

 

riski_haugesund14.jpg

 

Riku Riski ei Norjan mestaruutta voittanut, sillä Toivion Molde FK oli tällä kaudella parempi, mutta kauden voisi sanoa silti olleen onnistunut.

 

Riski siirtyi Rosenborgiin kahden onnistuneen kauden jälkeen Hønefoss BK:sta. Tuolla maaleja tuli hyvään tahtiin, sillä 20 maalia 55 otteluun on kiitettävä suoritus, kun sarjan ehkä heikoin seura oli kuitenkin kyseessä ja lopultahan Hønefoss putosikin sarjatasaoa alaspäin. Rikun matka ei tuonne jatkunut, vaan siirto Norjan suurseuraan oli täyttä todellisuutta.

 

Tällä kaudella maaleja tuli vain 7 ja maalisyöttöä puolestaan 5, mutta eipä roolikaan se päämaalintekijä ollut. Kausi meni laitahyökkääjänä tai kärkihyökkääjän alapuolella ja otteet olivat läpikauden hyviä. Tuo on heijastunut myös otteisiin maajoukkueessa joten hyviä aikoja mennään tämänkin suomalaispelaajan kannalta. Riski tuntuu pelanneen itsensä myös kannattajien sydämiin kuten Hønefossissakin joten tuonkin puolesta voidaan odottaa vain parempaa. Muutaman Rosenborgin ottelun tällä kaudella olen katsonut ja onhan Riku normaalisti ollut näkyvä kaveri kentällä. Atleettinen ja nopea kaveri, joka onnistuu Tippeligaenissa yllättävänkin hyvin haastamaan vastustajia.

 

Veli Roopehan edustaa tällä hetkellä Rikun entistä seuraa Hønefossia ja on tehnyt tuolla mukavat tehot, sillä tilastoihin on merkattu kaudelta 12 maalia ja 1 maalisyöttö. Hieman on spekuloitu myös Roopen siirtoa Rosenborgiin, sillä ainakin harjoittelemassa on ollut isoveljensä seuran kanssa. Tämä ketju ei kuitenkaan Roopea koske, mutta näin aihetta sivuuttaen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

En löytänyt koostetta Rikun maaleista viime kaudelta, mutta tässä on kooste, jossa on kaikki Rosenborgin maalit. Mukana myös kaikki Riskin 8 osumaa. Ensimmäinen on nähtävissä noin 1:10 kohdalla alkavasta hyökkäyksestä.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riku Riski on siirtynyt loppukauden mittaisella lainasopimuksella IFK Göteborgiin.

 

Hyvä siirto, sillä Rosenborg BK:ssa ei tuntunut peliaikaa nyt tulevan, vaikka otteet ovat tuolla hyviä olleetkin.

 

Lähtökohtaisestihan Riski tulee olemaan IFK Göteborgin avauskokoonpanossa, kun pelaavat muodostelmalla 4-4-2. Rinnalleen Riku saa Gustav Engvallin ja peliajasta kilpailevat sitten mahdollisuuden saadessaan Mikael Boman ja Victor Sköld.

 

IFK Göteborg on siitäkin hyvä seura, että mestaruushaaveet eivät ole mitään hullutteluja, sillä johtavat tälläkin hetkellä Allsvenskanin sarjataulukkoa. Eikä Riski ole muutenkaan ensimmäinen suomalainen seurassa.

 

Toivottavasti siis onnistuu maalinteossa ja pääsisi jälleen kaksinumeroiseen lukuun sekä kauden päätteeksi nostaisi mestaruuspokaalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt tuli kyllä puskista, sillä Riku Riski on siirtynyt Skotlantiin, jossa odottaa Mixu Paatelaisen valmentajama Dundee United. Kyseessä siis loppukauden lainasopimus.

 

Seurana askel hieman alaspäin, vaikka tosin Skotlannissa mahdollisuudet Riskillä nostaa itsensä paremmin esille. Riski voisi olla tuolla nimenomaan Paatelaisen alaisuudessa aivan avauskokoonpanon pelaajia, sillä peliaikaa on luultavasti luvassa. Ykkösvaihtoehtona kärkihyökkääjäksi tällä hetkellä on Billy McKay, joka ensisijaisesti jatkaa avauksessa, mutta kyllä Rikulla mahdollisuudet on McKay syrjäyttääkin. Tasaista kilpailua peliajasta voidaan odottaa Darko Bodulilta. Lisäksi joukkueesta löytyy potentiaalinen 19-vuotias Robbie Muirhead ja 23-vuotias Simon Murray, jotka saavat paikkansa mahdollisesti vaihtopenkiltä. Tietysti mahdollisuus on, että tuo muodostelma 4-3-2-1 mahdollistaa Riskille paikan alempaakin hyökkäyksestä, mutta ensisijaisesti näkisin kärkihyökkääjänä.

 

ruuki300-300x180.jpg

 

UNITED SECURE RISKI SIGNING
 
Dundee United today secured the signature of Finnish international attacker Riku Riski.
 
The 26-year-old joins United from Norwegian club Rosenborg Ballklub until the end of the season and has experience of working with Head Coach Mixu Paatelainen at both club and international level previously.
 
Riski said, “I’ve known the Head Coach for many years and have worked with him for a long time at both club and international level. I look forward to working with him again. I see this as a great challenge. I follow the Ladbrokes Premiership and the situation the Club finds itself in doesn’t scare me. I know what we have to do as a team and I will give my all every week.
 
“The football culture in Scotland is so strong and I am excited about testing myself in this environment. I relish the opportunity to perform for Dundee United and help the Club go forward.”
 
Riski, a direct and quick player, will add to Mixu’s attacking options immediately. He should go into the squad for the William Hill Scottish Cup tie versus Airdrie at the Excelsior Stadium tomorrow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riski saa aivan kelvollisen seuratoverin:

 

STOKES DEAL AGREED
 
Mixu Paatelainen has confirmed this morning that that Dundee United have agreed a loan deal with Celtic for striker Anthony Stokes.
 
They're waiting to hear back from Celtic to see if the 27-year-old wants to move to Tannadice.
 
Stokes is looking for first-team football in the hope of making the Republic of Ireland squad for Euro 2016.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×