Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Joel Pohjanpalo (Leverkusen 2013–)

Recommended Posts

Ammattilaisura

Klubi-04 2010–2011

HJK Helsinki 2011–2013

Leverkusen 2013–

→ Aalen 2013–2014

→ Düsseldorf 2014–2016

 

ByEOYwWCcAA2PAe.jpg

 

Joel Pohjanpalo kehittyy huikeaa vauhtia. Keväällä oli ensimmäinen alle 20-vuotias Bundesliga 2:ssa, joka oli tehnyt 5 maalia. Nyt tällä kaudella vire on varsinkin viime aikoina ollut omaa luokkaansa ja tässä saattaa olla Suomen uusi kansainvälinen supertähti, jos kehitys ottaa jatkuakseen. Tällä kaudella maalinteko on onnistunut neljässä viimeisimmässä perättäisessä ottelussa, joka on melkoista. Yhteensä maaleja on siis tullut 6 kappaletta 6 otteluun, joista merkittävin esitys syntyi tänään, kun Pohjanpalo teki Saksassa ensimmäisen hattutemppunsa. Upea suoritus: ensimmäinen oikea-aikaisesti ennakoitu liukuminen keskitykseen, toinen hyvin haistettu - maalivahdin ohitse ja viimeistely tyhjiin, kolmas sitten olikin tyylikäs syöksypusku keskitykseen ja hattu pois.

 

Kyllähän Bundesliga 2 on sarjana tasoltaan kovempi kuin muiden hyökkääjien vastaavat Raiffeisen Super League, Superliga, Tippeligaen, jne.

 

Pohjanpalohan oli viime kaudella lainalla VfR Aalenissa, mutta tämä lainasopimus Fortuna Düsseldorfissa kattaa tämän ja ensi kauden. Sen jälkeen tulisi Bayer 04 Leverkusenissa päätettävän, että ottavatko lopullisesti suojiinsa.

 

Olen nyt nämä viimeiset neljä ottelua katsonut Joelin otteita ja suosittelen lämpimästi muillekin. Bundesliga 2 on tempoltaan todella viihdyttävää katsottavaa ja ainakin tänään oli varsinainen piristyslääke Manchester Unitedin ja Evertonin väliseen otteluun. Onneksi Lontoon Derbyakin siirrettiin 15 minuutilla, niin Jolle-Show'sta ei jäänyt sitten hetkeäkään näkemättä.

 

Mixu Paatelaisellakin alkaa olemaan vaikeuksia päättää hyökkääjien väliltä, sillä sekä Markkasen, Pohjanpalon, Pukin, Riskin että jonkinlaisella varauksella Sadikin taso näyttää olevan riittävä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä Jahnnyn kanssa tuosta 2.Bundesligan viihdyttävyydestä, lauantaina katsoin ekaa kertaa tätä liigaa ja ottelu oli St.Pauli-Union Berlin. Pelin tempo pysyi korkeana ja muutenkin...yleisöä oli mahtavat 30 000 henkeä :thumbsup1: Fortuna kohtaa muuten St.Paulin heti maju-tauon jälkeen ja pitääkin väijyä se matsi mikäli vain ehtii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nähtävästi "Jollen" otteet ovat olleet muidenkin tarkkailussa kuin vain meidän suomalaisten.

 

Joel Pohjanpalo nimittäin valittiin lokakuun 2. Bundesligan kuukauden pelaajaksi. Pohjanpalo sai yli puolet noin 3700 äänestä. Alexander Ring saavutti äänestyksessä 6. sijan, mikä on myös hyvä suoritus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meno ollut Joel Pohjanpalolla todella vakuuttavaa Saksassa. Nyt viikonloppuna jälleen maali, joka oikeuttaa paikan maalipörssin 4. sijalta 9 maalilla.

 

Huonoja uutisia ehkä Pohjanpalon puolesta saattaa olla kuitenkin luvassa. Nimittäin Fortuna Düsseldorf on erottanut managerinsa Oliver Reckin. Jollehan oli Reckin ykkössuosikkeja joten toivotaan, että managerinvaihdos ei tule muuttamaan suomalaisen tilannetta joukkueessa, vaan saa edelleen maaleja ja minuutteja alle tasaiseen tahtiin.

 

Joukkueen kannalta sääli, että Düsseldorf oli aivan suosikki sarjanousijaksi, mutta tällä hetkellä näyttää ensi kaudenkin olevan 2. Bundesligassa. Keskikasti on siis todennäköisintä tällä hetkellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä on sentään jotain potentiaaliakin ja järkevä hankinta,toisinku Eero Markkanen Realiin.

 

Haluaisitko joskus perustellakin sen sijaan, että jaat vain omiasi yhden virkkeen toteamuksiasi?

 

Pohjanpalo avauskokoonpanossa Forssellin VfL Bochumia vastaan reilu puolentunnin päästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valmennuksessa onneksi ymmärrettiin ensimmäisen puoliajan jälkeen, että eihän tuo Pohjanpalo mikään laitapelaaja ole ja siirsivät suomalaishyökkääjän kärkihyökkääjäksi. Ratkaisu näkyi ja Pohjanpalo viimeistelin upeasti 2-1 kavennusosuman. Hyvä liike sivulle ja 16-alueen ulkopuolelta terävä laukaus alakulmaan. Tyylikäs viimeistely ja olihan tuuletuksessakin jotain hienoa.

 

Nyt siis kymmenen (10) maalia kasassa, kun taas viime kaudella maaleja tuli vain viisi (5). Täytyy muistaa myös, että kyseessä on vasta 20-vuotias pelaaja ja Bundesliga 2 ei ole mikään tusinasarja. Viime kaudella maaleja syntyi noin kappale 248 minuuttia kohden, kun taas tällä kaudella yksi maali on vaatinut Pohjanpalolta noin 134 minuuttia. Lisäksi pelipaikka on vaihdellut kärkihyökkääjän ja keskikentän oikean laidan välillä.

 

Pohjanpalo siirtyy maaleillaan maalipörssin neljänneksi. Kärkisijalta löytyy Rubin Okotie 13 osumallaan joten hyvältä näyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosiaan mainittiin jo Klubin ketjussa, mutta Bayer 04 Leverkusen on päättänyt käyttää osto-option Joel Pohjanpalosta. Helsinkiin matkaavaksi siirtosummaksi huhutaan €1–1,5 miljoonaa, joka kuulostaa melko rahakkaalta summalta.

 

Saa nähdä, että mikä on Pohjanpalon kohtalo ensi kaudella, kun lainasopimus Fortuna Düsseldorfissa päättyy. Varsinaisia puhtaita kärkihyökkääjiähän ei Bayer 04:ssa edellä ole kuin Javier Hernández ja jo 32-vuotias Stefan Kießling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjanpalo kantaa selässään tällä kaudella Bayer 04:ssa numeroa 17.

 

Chicharito ja Kießling ovat molemmat loukkaantuneena, jonka seurauksena päävalmentaja Roger Schmidt on luvannut Jollelle vastuuta eikä näin ollen lainasiirtoa ole edessä tämän kauden osalta.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gBl8rZtPr-Y

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli mukava jutella Saksan suuntaan ja kysellä, että miten siellä nähdään Pohjanpalon rooli ja tulevaisuus Leverkusenissa.

 

Saksassa ilmeisesti yleisesti positiivinen kuva suomalaispelaajista ja se ehkä hieman heijastuu tähän kuvaan. Uskotaan kuulemma, että kyseessä on suuren potentiaalin omaava nuori kärkihyökkääjä, joka tulee saamaan vastuuta Schmidtin alaisuudessa Leverkusenissa. Lähtökohtaisesti vastuu tulee olemaan vaihtopenkiltä ja Cup-kilpailuissa, sillä lainalle ei ole tarkoitus ainakaan ennen tammikuuta lähettää. Todennäköisesti tässä on tausta-ajatuksena ehkä myös vähän se, että saadaan kasvatettua pelaajan profiilia ja olisi mahdollista saada lainasiirto alempaan Bundesliga-seuraan tai sitten 2. Bundesligaan. Paperilla lähtökohtaisesti kolmoskärkihyökkääjä Chichariton ja Vollandin takana, sillä Mehmedi tulee pelaamaan Schmidtin papereissa laitahyökkääjänä.

 

Näin lyhyt tiivistelmä keskustelusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joel Pohjanpalo tuli tänään tosiaan 72. minuutilla kentälle ja teki uransa ensimmäisen hattutempun Bundesligassa.

 

Toivotaan nyt jälleen, että olisi alku jonkun suuremman. Ehkä kerrankin joku kiinnostuisi seuraamaan suomalaisten otteita ulkomailla edes pisaran verran. Sääli sinänsä, että siihen vaaditaan tällainen esitys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos miehen uran ensimmäinen BuLi-maali ja tämän päivän ensimmäinen olivat sitä luokkaa, että "kyl mäkin tekisin tosta" niin tämän päivän toinen ja kolmas maali olivatkin silkkaa weltklassea. Varsinkin tuo toinen maali oli erittäin näyttävä suoritus ja Pohjanpalo elää nyt jonkinlaista jokapojan unelmaa ja varmasti on huomenna mukava mennä treeneihin.

 

Jonkun Lewandowskin kanssa jakaa maalipörssin kärkipaikan. Lewalla on toki 180 minuuttia pelattuna, siinä missä Pohjanpalo on iskenyt neljä maalian vain 30 minuutissa, ainakin WhoScoredin mukaan.

 

12058d6555f75c77289f7142e6f191ae.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitti linkistä Mati. Yritin tuubista kaivella maaleja, mutta ei heti löytynyt. Tänne tullessa oli heti tarjolla.. Hyvä voorumi tää !

 

Hyvin osunu. Hienoa ! Pohjanpalon ilmeessä on sitä jotain, joka monelta muulta kotimaiselta puuttuu. Toivottavasti kasvaa vahvuutta ja tulee tähdeksi !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joel Pohjanpalo: A New Star is Born in Leverkusen

 

10trick2.jpg

 

After the first seven matches of Bundesliga MatchDay 2, two players co-led the league in goals scored. One was the great Bayern Munich striker, Robert Lewandowski, who had a hat-trick on MatchDay One against Werder Bremen and netted Friday against Schalke.  World-famous and always subject to rumors of his move to a big English club, the Polish international combines great athleticism with sublime skills, a determined outlook and a cool approach in front of goal to be one of the game’s greatest strikers.

 

Also with four goals after two matches is a Bundelsiga newcomer, Joel Pohjanpalo, 21 years old, of Bayer 04 Leverkusen.  He’s scored his goals in two substitute appearances.  Against Hamburger SV Saturday, with his club trailing 0-1, the native of Helsinki came on in the 72nd minute and got the equalizer, game-winner and insurance goal to earn all three points for Die Werkself.  He only had 10 touches, but struck paydirt three times with his three shot attempts.  Last week against Borussia Mönchengladbach, Pohjanpalo came on in the 78th minute and scored the equalizer a minute later from a Karim Bellarabi header (although it wasn’t enough as the Foals’ Lars Stindl netted the winner in the 85′ minute).  In 30 minutes on the pitch this season, the young sensation has four goals, crucial goals at that.

 

The striker began his career with HJK Helsinki.  At the age of 16, playing with HJK’s reserve side, he scored 33 times in 24 matches.  A move to the Finnish club’s senior squad came quickly and he prospered there also, netting 16 times in 50 matches.  After trials with Liverpool FC and AS Monaco, the youngster signed with Leverkusen, and went on loan spells with VfR Aalen and Fortuna Düsseldorf, where he made the most of his loan spells, producing 18 goals in 77 matches in Germany’s second division.

 

And now he’s in Germany’s first division.  If his introduction to top-class football last matchday drew headlines, his performance off the bench against HSV Saturday was truly spectacular.  He not only kept Roger Schmidt’s team from entering MatchDay 3 with zero points, but his goals and the subsequent win made for a happy home opener for Werkself supporters.  With Bayer Leverkusen beginning Champions League competition this week, Pohjanpalo’s performance was even more important as the club goes into the tournament with some momentum,  The Finn not only perfectly filled the German ‘joker’ role (goalscoring super substitute) but also had a particularly German hat trick, as his three consecutive, unanswered strikes fit the traditional (and stricter) requirements for a ‘true’ hat trick in Germany.  A Here’s how he did it….

 

Goal One:  After entering the game as a replacement for Admir Mehmedi, who worked his socks off to no avail, HSV were only 18 minutes away from an upset road victory.  Leverkusen had lost attacker Karim Bellarabi early to injury, with the German international replaced by Olympian Julian Brandt. Pohjanpalo had his first touch of the match quickly after chccking in, as the hard-working Kevin Kampl passed to him out of the back following a Hamburg free kick. Five minutes later, the young Finn was sprung down the right flank and was able to get off a shot, which was blocked but went for a Leverkusen CK.  In the 79th minute, however, with Leverkusen in HSV’s third of the field,  Kampl brilliantly slid a throughball inside the HSV box to Julian Brandt, who popped a short cross into the air where Pohjanpalo could easily head it in to a wide open net after Rene Adler had raced out to stop Brandt’s menacing run after Kampl’s pass. Pohjanpalo had kept the play alive before Kampl’s throughball when he maintained possession after handling an awkward pass from Brandt that was a bit too hot.  Leverkusen were level at 1-1, but the Finn was far from done.

 

Goal Two:  Pohjanpalo treated onlookers to some fancy dribbling in the 80th minute when he avoided a red-shorts defender with a spin move on the dribble while cutting in from the touchline.  Four minutes later, Pohjanpalo attempted a bicycle kick but whiffed on the Benjamin Henrichs cross after the young back had intercepted a ball and lifted it from near the corner to the middle of the box.  Pohjanpalo had another touch with one minute left in regulation, but was unable to win possession of a long kick from Leverkusen keeper Bernd Leno and it certainly looked like Leverkusen would share points with the visitors.  But Henrichs, who had just switched to left back following Wendell being subbed by Tin Jedvaj, provided a wonderful side-footed short cross which Pohjanpalo buried into the HSV net on a perfectly-taken shot. 2-1 Leverkusen in injury time, but the Finn was still not done.

 

Goal Three: Three minutes into injury time, Pohjanpalo struck again.  Javier “Chicharito” Hernández unselfishly passed up a shot and delivered the ball to the Helsinki hero, who fired to Adler’s right with a low shot from inside the box. An insurance goal with injury time about to expire by the kid who provided the equalizer and the winner  Not bad.  A 3-1 win for Die Werkself on a day where Bellarabi got injured, Chicharito was slow to have any effect after coming back from a fractured hand (still wrapped) and Leno had a few shaky moments, including the slow reaction to an onrushing Bobby Wood, who leapfrogged the German international and gave HSV a lead as he shot into the vacated Leverkusen goal.

 

Joel Pohjanpalo had the day that we all dream about it.  His emergence gives Leverkusen Coach Roger Schmidt even more attacking options going into a period of fixture congestion until the next international break in October.  That option looms large if Bellarabi is sidelined and Stefan Kießling can’t recover soon from his injuries.

 

The Finnish striker’s tremendous performance was far from a one-man show, however.  He was provided with three excellent passes to work his magic, and he was quick to praise the quality of his teammates after the match.  Pohjanpalo is no overnight sensation, either.  Although he’s had to wait three years for his Leverkusen debut, he not only estaablished himself during his loan spells but has already earned 20 senior caps for Finland, scoring four international goals.

 

As Die Werkself prepare to kickoff their latest Champions League group efforts against CSKA Moscow Wednesday, it’s worth noting the number of very talented, very young, players that play for Die Werkself. Pohjanpalo was not the only exceptional youngster featuring for Leverkusen Saturday, as defender Jonathan Tah and fullback Henrichs also had strong matches and Brandt earned an assist.  All four are 21 years old or younger.  If Schmidt can erase the ‘neverkusen’ mentality from this squad (and he’s made great strides towards that), watch out world, because this can be a very very good club this season.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danger on valittu kierroksen parhaaksi pelaajaksi Bundesligassa.

 

Oli ehdolla myös Bundesligan virallisessa Twitter-äänestyksessä, jossa tuli toiseksi 37% äänistä, kun voittajaksi valittiin Lewandowski 45% äänimäärästä. Ihan hyvä määrä huomiota ja kaikki varmasti voivat myöntää, että mihin suuntaan voiton olisi selvästi kuulunut tulla. Sen verran oli kritiikkiä twiitin kommenteissa, ja tottahan tuo on, että suurin nimi saa ääniä, koska otteluita edes katsoneet äänestävät silmät sokkona omaa suosikkipelaajaansa.

 

Na_ytto_kuva_2016_09_13_kello_10_48_25.p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danger on valittu kierroksen parhaaksi pelaajaksi Bundesligassa.

 

Oli ehdolla myös Bundesligan virallisessa Twitter-äänestyksessä, jossa tuli toiseksi 37% äänistä, kun voittajaksi valittiin Lewandowski 45% äänimäärästä. Ihan hyvä määrä huomiota ja kaikki varmasti voivat myöntää, että mihin suuntaan voiton olisi selvästi kuulunut tulla. Sen verran oli kritiikkiä twiitin kommenteissa, ja tottahan tuo on, että suurin nimi saa ääniä, koska otteluita edes katsoneet äänestävät silmät sokkona omaa suosikkipelaajaansa.

 

 

Na_ytto_kuva_2016_09_13_kello_10_48_25.p

Tuo Lewandowskin voittama äänestys oli Bundesliigan englanninkielisen Twitter-tilin puolella. Saksalaisversiossa voittajana oli itseoikeutetusti Jolle 50% äänisaalilla. Enemmän antaisin arvoa tuolle saksankieliselle tilille, jota varmaankin paikalliset ennemmin seuraavat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×