Jump to content
Sign in to follow this  
John#95

Aris Thessaloniki 2014-

Recommended Posts

Aris_Thessalonikis.png

 

Lempinimet: God of War

Perustettu: 25.3.1914

Kotikenttä: Kleanthis Vikelidis Stadium, kapasiteetti 22 800

Puheenjohtaja: Giorgos Galanos

Päävalmentaja: Dimitris Kalaitzidis

Sarja: Gamma Ethniki (Football League 2)

 

PAOK:lle ketju jo onkin joten nyt on Ariksen vuoro. Keltamustat pelaavat kuluvalla kaudella Gamma Ethnikissa joka on siis Kreikan kakkosdivari. Olisivat pelanneet ykkösdivaria, mutta ilmeisesti seuran talousasiat olivat niin pahasti sekaisin että oli pudottautuva Gamma Ethnikiin. Kreikan Superliigan kannalta Arisin nouseminen mahdollisen nopeasti takaisin olisi tärkeä juttu, koska silloin Thessalonikin derbyt palaisivat pääsarjatasolle, viime kauden derbyt menivät PAOK:lle, kun voittivat ekan matsin Toumba-Stadionilla marraskuussa 2013 3-1, mutta viime keväänä Kleanthis Vikelidis Stadiumilla Aris taisteli hienosti 1-1 tasurin. Viime kaudella keltapaidat olivat aika kokemattomalla joukkueella liikkeellä, joukkueesta voi nimetä kaksi pelaajaa jotka pelasivat hyvän kauden: hyökkääjä Michalis Manias, joka teki viime kaudella 7 maalia Arisin paidassa. Kaudelle 2014/2015 Manias siirtyi PAS Gianninan riveihin. Toinen mainitsemisen arvoinen pelaaja Arisin viime kauden joukkueesta oli keskikenttäpelaaja Andreas Tatos. Tatos edusti Arisia kahden kauden ajan ja teki siinä aikana joukkueelle kahdeksan maalia.

 

Arisin romahtaminen on ollut aika yllätys siinäkin mielessä, että ei ole montaa vuotta siitä kun joukkueella meni vielä ihan hyvin. Kauden 2009-2010 päätteeksi Aris oli Superliigassa viides ja sen myötä pääsi kauden päätteeksi pelattaviin playoff-peleihin, ja se nosti joukkueen Eurooppa-Liigaan kaudeksi 2010-2011. Eurooppa-Liigassa sujui silloin hienosti, olivat lohkovaiheessa toisina ja menivät näin jatkoon, Leverkusen voitti tuon lohkon, Aris oli toinen joka jätti komeasti taaksensa Atletico Madridin ja Rosenborgin. Neljännesvälierissä vastaan tuli Manchester City joka lopetti Arisin tien Eurooppa-liigassa. Ensimmäisessä osaottelussa täpötäydellä Kleanthis Vikelidis Stadiumilla päättyi maalittomaan tasapeliin, joka antoi kreikkalaisjoukkueelle loistavat lähtökohdat toiseen osaotteluun. City kuitenkin klaarasi tuon kotimatsinsa 3-0 joka ei jättänyt epäselvyyttä kumpi oli parempi. Piti vain tämä menestystarina Ariksen osalta kertoa, kun lähiakoina ei ole varmaan tälle joukkueelle tuollaista menestystä tulossa, täysi työ on jo siinä että nousevat ensi kaudeksi Kreikan ykkösdivariin.

 

Arisilta löytyy aika fanaattiset fanit, ilmeisesti kannattajaryhmän nimi on "Super3". Meininki näyttää olevan aika hyvää joka matsissa, tukevat myös paljon Arisin koripallojoukkuetta...

 

 

...tämä seuraava video on sen sijaan Arisin tämän kauden avausmatsista Gamma Ethnikissa, kun voittivat Kleanthis Vikelidis Stadiumilla Kastorian 3-1. Ei ole ainakaan fanit jättäneet joukkuetta vaikeuksista huolimatta :thumbsup1:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika päivitellä tätäkin topikkia näin joulun kunniaksi...

 

Aris on ollut vakuuttava kakkosdivarissa tähän asti. Joulutauolle lähdettäessä salonikilaiset olivat sarjataulukossa kärjessä neljän pisteen johdolla toisena olevaan Panseirrakosiin. Ennen joulua voittivat Kleanthis Vikelidis stadiumilla Thyella F:n maalein 2-0. Aktiivisena Kreikan liigan seuraajana tämä Arisin pelaaminen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ei ole niin hieno asia. Thessalonikin derby jää puuttumaan ainakin tältä ja ensi kaudelta. Seuraavan kerran PAOK ja Aris voivat kohdata Superliigan pelissä viimeistään vuonna 2016 jos Aris onnistuu tekemään pikanousun korkeimmalle sarjatasolle. Hyvältä näyttää siis tulevaisuus Salonikin kakkosseuralla, pitkäjänteisellä työllä nousevat varmasti nopeasti takaisin Superliigaan. PAOK tulee olemaan jonkin aikaa Pohjois-Kreikan ykkösseura ja ainoa vastus Olympiakosille ja Panathinaikosille. Eikä se mikään ihme ole, onhan PAOK:n omistajana kreikkalaisvenäläinen liikemies Ivan Savvidis, joka kuuluu Venäjän rikkaimpiin ihmisiin. Savvidisin rahat riittävät helposti kovatasoisten pelaajien hankkimiseen. Tuossa yksi iso syy, miksi PAOK on viime vuosina ottanut selvää eroa Arisiin. Kolmas seura Iraklis pelaa ykkösdivarissa, jossa se on omassa lohkossaan toisena joulutauolle lähdettäessä. Iraklisin kanssa samassa lohkossa pelaa Olympiakos Volos, Volosissa pelaa muuten suomalainen Njazi Kuqi.

 

Arisin ja PAOK:n ottelut ovat aina aikamoista meininkiä varsinkin kannattajilta, tämä peli on Kreikan Cupista kaudelta 2008-2009:

https://www.youtube.com/watch?v=zL45xxmO9DI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keltamustat ovat kakkosdivarin lohkossaan yhden pisteen jäljessä kärkipaikalla olevaa Panseirrakosia. Arisin peleistä löytyy myös koosteita, tämä pätkä on tammikuun lopulta jolloin voittivat Eleftheroupolisin 3-1. Aika vähän taitaa porukkaa käydä nykyään peleissä, näyttää olevan katsomossa tyhjää runsaasti:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aris on pelannut hyvän kauden ja ovat lähellä nousta ykkösdivariin ensi kaudeksi. Kakkosdivarin A-lohkossa Aris on kaksi pistettä jäljessä sarjaa johtavaa Panserraikosia kun on pelaamatta enää yksi kierros. Yleisömäärät ovat Arisilla olleet nähtävästi aika hyvät, mitä nyt olen muutamia koosteita katsonut niin Kleanthis Vikelidis Stadionilla on ollut aika hyvin katsojia. Seura halutaan mahdollisimman nopeasti takaisin Superliigaan ja toivottavasti nousevat takaisin tässä lähivuosina, noin perinteikäs seura kuuluu ehdottomasti Kreikan jalkapalloilun korkeimmalle sarjatasolle. Arisin nouseminen sarjaporrasta ylöspäin ei ole enää omissa käsissä vaan mikäli lohkoa johtava Panserrraikos häviää päätöskierroksella neljäntenä sarjassa olevalle Dramasille ja Aris onnistuu voittamaan vieraskentällä kauden päätteeksi kolmosdivariin tippuvan Eleftheropoulosin joka on tällä hetkellä sarjassa kolmanneksi viimeisenä niin sen myötä Thessalonikin keltamustajoukkue on aika lähellä nousua Beta Ethnikiin.

 

Kyllähän siellä näyttää yleisöä käyvän aika hyvin:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kausi 2015-2016 starttaa Gamma Ethnikissa tänä viikonloppuna ja Aris kohtaa ensimmäisessä pelissään Apollon Krya Vysin. Arisin joukkue on aika tuntematon, ei mitään huippupelaajia tuosta joukkueesta löydy mutta toivottavasti pelaavat hyvän kauden ja nousisivat ensi kaudeksi ykkösdivariin. Aris hankki täksi kaudeksi uuden päävalmentajan: Nikos Anastopoulosin joka valmensi vielä viime kaudella Superliigasta ykkösdivisioonaan pudonnutta kriisiseura OFI Kreetaa kun antoivat ensiksi potkut Gennaro Gattusolle ja Anastopoulos tuli valmentamaan loppukauden. Anastopoulos on vaihtanut joukkueita viime vuosina tiuhaan tahtiin mutta toivon mukaan onnistuu paremmin Arisin peräsimessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×