Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Africa Cup of Nations

Recommended Posts

200px-2015_Africa_Cup_of_Nations_logo.pn

 

 

Vuoden 2015 Afrikan mestaruuskilpailut pelataan 17. tammikuuta - 8. helmikuuta välisenä aikana. 2015 Africa Cup of Nations on sponsorisyistä nimellä Orange Africa Cup of Nations 2015.

 

Tämä on ensimmäinen kerta historiassa, kun Africa Cup of Nations osuu samalle ajankohdalle AFC Asian Cupin kanssa.

 

Kilpailu oli tarkoitus järjestää alunperin Marokossa, mutta siirrettiin ebolaviruksen aiheuttaman epidemian seurauksena Päiväntasaajan Guineaan.

 

Karsinnat ovat ohitse ja huomioitavaa on muun muassa hallitsevan mestarin Nigerian jääminen ulkopuolelle ensi vuoden kilpailusta.

 

2015 Nations Cup seedings

Pot 1: Equatorial Guinea, Ghana, Ivory Coast, Zambia

Pot 2: Burkina Faso, Mali, Tunisia, Algeria

Pot 3: Cape Verde, South Africa, Cameroon, Gabon

Pot 4: Guinea, Senegal, DR Congo, Congo

 

Lohkoarvonta alkoi juuri ja sitä voi seurata livenä tästä:

 

 

 

 

2015 Africa Cup of Nations

 

Group Stage

 

Team (Best previous performance)

 

Group A

Equatorial Guinea (Quarter-finals 2012)

Burkina Faso (Runners-up 2013)

Gabon (Quarter-finals 1996, 2012)

Congo (Winners 1972)

 

Group B

Zambia (Winners 2012)

Tunisia (Winners 2004)

Cape Verde (Quarter-finals 2013)

DR Congo (Winners 1968, 1974)

 

Group C

Ghana (Winners 1963, 1965, 1978, 1982)

Algeria (Winners 1990)

South Africa (Winners 1996)

Senegal (Runners-up 2002)

 

Group D

Côte d'Ivoire (Winners 1992)

Mali (Runners-up 1972)

Cameroon (Winners 1984, 1988, 2000, 2002)

Guinea (Runners-up 1976)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi turnauksen ennakkosuosikeista ja ennen kaikkea oma suosikkini Algeria on nimennyt 23 pelaajan listansa. Tässä lyhyt esittely Christian Gourcuffin valitsemista pelaajista.

 

Ensin täytyy mainita, että algerialaispelaajista muuten neljä kappaletta olivat ehdolla CAF African Player of the Year -palkinnon saajaksi. Nämä pelaajat olivat viime kesän 2014 FIFA World Cupissakin säväyttäneet Raïs M'Bolhi, Sofiane Feghouli, Yacine Brahimi ja Islam Slimani.

 

Yksikään heistä ei valitettavasti selviytynyt äänestyksessä viiden finalistin joukkoon, jotka ovat:

Position - Nimi (Club, Nationality)

Goalkeeper - Vincent Enyeama (LOSC Lille, Nigeria)

Right Midfielder - Pierre-Emerick Aubameyang (Bor. Dortmund, Gabon)

Centre Midfielder - Yaya Touré (Manchester City, Côte d'Ivoire)

Striker - Asamoah Gyan (Al-Ain, Ghana)

Striker - Ahmed Musa (CSKA Moskva, Nigeria)

 

Ja sitten siihen Algerian joukkueeseen, joka on esillä 2015 Africa Cup of Nationsin käynnistyessä:

 

200px-Algeria_NFT_%28logo%29.png

 

Gardiens

Goalkeeper - Azzedine Doukha (JS Kabylie, Algerian League)

Goalkeeper - Raïs M'Bolhi (Philadelphia, MLS)

Goalkeeper - Mohamed Zemmamouche (USM Alger, Algerian League)

 

Défenseurs

Right Back - Aïssa Mandi (Stade Reims, Ligue 1)

Right Back - Mehdi Zeffane (Olympique Lyon, Ligue 1)

Centre Back - Essaïd Belkalem (Trabzonspor, Süper Lig)

Centre Back - Madjid Bougherra © (Al-Fujairah, UAE League)

Centre Back - Rafik Halliche (Qatar SC, Qatarian League)

Centre Back - Carl Medjani (Trabzonspor, Süper Lig)

Left Back - Faouzi Ghoulam (Napoli, Serie A)

Left Back - Djamel Mesbah (Sampdoria, Serie A)

 

Milieux

Right Midfielder - Sofiane Feghouli (Valencia CF, Liga BBVA)

Right Midfielder - Riyad Mahrez (Leicester City, Barclays PL)

Centre Midfielder - Mehdi Abeid (Newcastle Utd, Barclays PL)

Centre Midfielder - Nabil Bentaleb (Spurs, Barclays PL)

Centre Midfielder - Mehdi Lacen (Getafe CF, Liga BBVA)

Centre Midfielder - Saphir Taïder (Sassuolo, Serie A)

Attacking Midfielder - Abdelmoumene Djabou (Club Africain, Tunisian League)

Attacking Midfielder - Foued Kadir (Real Betis, Liga Adelante)

 

Attaquants

Striker - Ishak Belfodil (Parma, Serie A)

Striker - Islam Slimani (Sporting CP, Primeira Liga)

Striker - El Arbi Soudani (Dinamo Zagreb, Croatian League)

Left Winger - Yacine Brahimi (FC Porto, Primeira Liga)

 

Maalivahdeista voidaan nostaa ylös selkeä ykkösmaalivahti M'Bolhi, joka pelasi todella hyvin 2014 FIFA World Cupissa. Nykyäänhän M'Bolhi edustaa MLS-seura Philadelphia Unionia. Muu kaksikko on itselleni tuntemattomia nimiä ja on vaikea lähteä sanomaan mitään. Pelaavat molemmat Algerian pääsarjassa.

 

Oikeana laitapuolustajana pelaavat Stade Reimsin Mandi ja Olympique Lyonin Zeffane. Tästä kaksikosta Mandi tulee olemaan selkeä ykkösvaihtoehto avaukseen. 

 

Keskuspuolustajia löytyy nelisen kappaletta. Koska kahden muun nykyisestä tasosta en osaa sanoa, niin liputtaisin itse Belkalemin ja Medjanin puolesta, jotka molemmat edustavat turkkilaista Trabzonsporia. Tosin Belkalem on tuolla vain lainasopimuksella FL Championship-seurasta Watfordista. En ole aivan vielä tarpeeksi viisas Gourcuffin ajatusmaailmasta ja siitä, että minkä tasoisena pelaajana Qatarissa pelaavan Hallichen näkee. Todennäköisesti toisen avauspaikan ottaa kuitenkin joukkueen kapteeni Bougherra, joka ainakin ennen on ollut hyvä puolustaja. Nykyisin pelaa siis Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Toisaalta Medjani ollaan nähty usein pelaavan myös keskikentän keskustassa puolustavassa roolissa.

 

Vasemmaksi laitapuolustajaksi taas on kaksi pelaajaa italialaisseuroista. Todella lupaava Napolin Ghoulam tulee olemaan se ykkösvaihtoehto avauskokoonpanoon, kun taas Sampdorian kokenut Mesbah pysyy vaihtopenkin puolella ellei sitten pelaa keskikentän vasemmalla laidalla.

 

Keskikentän laitapelaajia on ensisijaisesti Valencia CF:n huippulupaava Feghouli, joka ottanee paikan oikealta laidalta. Mahrez sitten vasenjalkaisena ehkä vasemmalta, vaikka oikealla pelaa enimmäkseen seurajoukkueessaan Leicester Cityssa.

 

Keskikentän keskustan pelaajista on myös mielenkiintoista nähdä, että kenet Gourcuff valitsee. Lacen, joka edustaa Getafe CF:ia on kokeneempaa kaartia, mutta toisaalta Gourcuff on aina ollut loistava nuorten pelaajien kasvattajana ja esiintuojana. Abeid ei omaan silmääni ole ehkä se ykkösvaihto, kun taas lupaavat pelaajat Spursista ja Sassuolosta, Bentaleb ja Taïder, ovat ne todennäköisemmät avaajat. Taïderhan on Sassuolossa lainasopimuksella toisesta Serie A-seurasta Interista.

 

Hyökkääviä keskikenttiä on Tunisiassa pelaava Djabou, jonka tasosta en osaa pahemmin sanoa. On kärsinyt ilmeisesti loukkaantumisista tällä kaudella. Liga Adelantessa pelaava Kadir on mukana ja saattaa olla yksi vaihtoehto myös laitapelaajaksi. Nämä kaksi pelaajaa kilpailevat ensisijaisesti kuitenkin paikasta kärjen alapuolelta, mutta se taitaa olla jo mennyt. Kadir on lainalla Marseillesta.

 

Pelipaikaltaan keskelle leikkaava laitahyökkääjä Brahimi on tietääkseni tuossa kärjen alapuolella niin sanottuna keskushyökkääjänä nimittäin pelannut. Brahimi on pelaaja, joka on pelannut aivan loistavasti FC Portossa ja tuosta kertoo jotain myös BBC African Player of the Year -palkinto, jonka sai tässä vähän aikaa sitten. CAF African Player of the Year on siis se arvostettu palkinto, jonka voittaja julkistetaan tuossa ennen uuttavuotta. Sitä Brahimi ei tosin tule voittamaan, kun ei mahtunut viiden parhaan joukkoon. Oli tosin ehdokkaana kolmen muun algerialaisen kanssa kuten aivan viestin alussa sanoinkin.

 

Lisäksi mukana on kolme kärkihyökkääjää. Parman Belfodil on lupaava hyökkääjä, joka saattaa avata. Tosin on nähty pelaavan myös vasempana laitahyökkääjänä. Toinen vaihtoehto ja ehkä todennäköisempikin on Sporting CP:n Slimani. Soudaninkaan tasosta en osaa oikein sanoa, kun pelaa itselleni tuntemattomassa sarjassa, vaikka Dinamo Zagreb ei nyt niin tuulesta temmattu seura olekaan.

 

Eli niin sanotusti Players to watch: Ehdottomasti juuri palkittu Brahimi sekä omissa papereissani ehkä vielä korkeammalle arvostettu Feghouli. Tällä hetkellä Brahimi kuitenkin kiistatta tulessa. Molemmat todella teknisesti taitavia pelaajia. Kentällisessä yläpuolelta sitten Belfodil, jonka toivon saavan peliaikaa turnauksessa, vaikka ei se kaikista valmis pelaajana taidakaan olla. Siihen päälle sitten keskikentän todella lupaava kaksikko Bentaleb ja Taïder, joista jälkimmäiseltä odottaisin vähän hienoa peliä ja tehoja hyökkäyspäässäkin. Viimeisempänä mutta ei vähäisimpänä puolustuspäästä vielä Ghoulam, joka kuuluu myös suosikkeihini.

 

Predicted XI (4-2-3-1)

Slimani

Belfodil - Brahimi - Feghouli

Taïder - Bentaleb

Ghoulam - Medjani - Bougherra © - Mandi

M'Bolhi

 

Tuo yläpuolella oleva kokoonpano saattaa tosin olla aika paljon muutakin. Omilla toiveillani oli hieman vaikutusta yläpuolella olevaan.

En sano kuitenkaan varmaksi, että 4-2-3-1 tulisi olemaan se käytettävä muodostelmakaan. Sopi vain tuohon omaan pelaajistooni.

Ehkä tuo olisi kuitenkin lähimpänä seuraavaa mallia 4-4-1-1 tai sitten kahdella kärjellä pelattaessa 4-4-2. 

Jälkimmäisessä Belfodil siirtyisi toiseksi kärkihyökkääjäksi ja Brahimi vasemmalle.

 

Gourcuff on peluuttanut urallaan ainakin FC Lorientissa enimmäkseen seuraavia muodostelmia:

4-4-2 (Diamond): Puolustava keskikenttä, laitapelaajat, hyökkäävä keskikenttä, kaksi kärkihyökkääjää.

4-2-2-2: Kaksi puolustavaa keskikenttää, kaksi keskemmällä pelaavaa hyökkäävää keskikenttää, kaksi kärkihyökkääjää.

4-4-1-1: Perinteisempi neljän keskikenttä, jonka keskustasta toinen puolustavampi ja toinen hyökkäävämpi. Toinen hyökkääjä alempana.

4-4-2: Perinteinen neljä puolustajaa, keskikenttä perinteisillä laitureilla kuten yläpuolella ja kaksi selvää kärkihyökkääjää.

4-4-2: Sama kuin yläpuolella eli perinteisillä keskikentän laitureilla, mutta keskikentän keskustan pelaajat makaavat molemmat syvempänä. Toinen hyökkääjistä pelaa ehkä aavistuksen alempana, jotta peli linkittyy.

 

Todella vahvan miehistön tosiaan Gourcuff on valinnut mukaansa, mutta aina jotkut nimet herättävät kysymyksiä. Tällä kertaa ei pahemmin valittamista ole, sillä osan omista valinnoistani paikat olisivat saattaneet myös mennä siinä sivussa. Muutamia joidenkin mielestä ehkä yllättäviä nimiä jäi kuitenkin ulos, mutta kuten jo sanoin, niin en valita ja en ylläty.

 

Left out of the squad jättääkin luonnollisesti liudan nimiä, mutta päätin nostaa esille muutaman, jotka ylitse muiden. Yhdistävä tekijä seuraavilla nimillä on, että moni olisi ollut suhteellisen monipuolisia ratkaisuja joukkueeseen.

 

Ensimmäisenä ja ainoana puolustajana Liassine Cadamuro, joka on tämän kauden ollut Real Sociedadista lainasopimuksella CA Osasunassa. Olisi ehkä pystynyt venymään joukkueen ykköskeskuspuolustajaksi tai kakkosvaihtoehdoksi, jos Bougherran tahtoo ajatella ensimmäisenä vaihtoehtona. Cadamuro olisi pystynyt paikkaamaan myös vasempana laitapuolustajana. Ehkä tuo Liga Adelanten antama leima tälle kaudelle vaikutti sitten jonkin verran.

 

Keskikentälle olisi voinut mahduttaa FC Lorientin kokeneen Mehdi Mostefan. Siinä olisi ollut kokenut työmyyrä, joka olisi pystynyt pelaamaan hyökkäävämmässä roolissa ja laidallakin. Toisaalta eiköhän Lacen hoida tuon roolin tai miksi ei Taïderkin nuorempana. Toinen Ranskan Ligue 1:ssa pelaava kaveri olisi ollut SC Bastiaa edustava Ryad Boudebouz, joka oli ehkä poisjääneistä pelaajista suurimpia yllätyksiä. Tuo hyökkäävän keskikentän pelipaikka on kuitenkin jo hyvin edustettuna ja tämä lienee pääsyy. Ligue 1:sta löytyisi myös FC Lorientia edustava Walid Mesloubikin, mutta pelipaikkana on myös hyökkäävä keskikenttä.

 

Hyökkäystä ajatellen olisi voinut ottaa ehkä hieman kokemusta lisää mukaan 1. FC K'lauternin Karim Matmourin muodossa. Pystyy siis pelaamaan kärkihyökkääjänä, mutta olisi tuonut myös laitapelaamiseen vaihtoehdon, sillä keskikenttäpelaajahan Bundesliga 2 -pelaaja varsinaisesti on.

 

Suurin yllätys oli kuitenkin FC Portosta lainasopimuksella Liga BBVA-seura Córdoba CF:ssa pelaava kärkihyökkääjä Nabil Ghilas. Olisi mahtunut hyvin joukkueeseen esimerkiksi Soudanin tilalle ja pystynyt pelaamaan oikealla laidallakin. Kyseessä olisi ollut vahvistus tähän joukkueeseen ja saatetaan hyvinkin puhua Algerian kymmenen parhaan pelaajan joukkoon mahtuvasta nimestä.

 

Täytyy muistaa, että ei näitäkään nimiä aivan täysin olla unohdettu. Ainakin muun muassa Ligue 1-kolmikko Boudebouz, Mesloub ja Mostefa ovat mukana varalistalla. Ghilasin poissaolo tuoltakin listalta kylläkin pistää ihmettelemään entistä enemän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää settiä.

 

Hyvää pohdintaa! Algerialta tuli karsinnoissa nähtyä molemmat Mali -ottelut joten voisin jokusen sanasen sanoa muutamista pelaajista ja heidän pelipaikoistaan.

 

M'Bolhi tosiaan se ykkösvaihtoehto mutta eivät Doukha ja Zemmamouchekaan hirveästi huonompia ole. Viimeisessä karsintaottelussa jossa Algerialla ei ollut enää panosta Gourcuff peluutti Doukhaa maalilla. Ennen MM-kisoja pelatuissa harjoitusotteluissa Algeria peluutti Vahid Halilhodžićin alaisuudessa Zemmamouchea maalilla ja luultiin jo että hän olisi myös kisoissa ykkösvahti mutta näin ei kuitenkaan ollut. Näkisin siis Doukhan ja Zemmamouchen tasoltaan melko samanlaisina maalivahteina mutta M'Bolhin uskon myös avaavan.

 

Näkisin myös vahvimpana toppariparina kaksikon Medjani-Belkalem. Tuo kaksikko pelasi osan karsintapeleistä ja välillä avauksessa oli kokenut joukkueen kapteeni Bougherrakin. Halliche on myös kokenut mutta näkisin hänet enemmänkin varavaihtoehtona.

 

Karsinnoissa keskikentällä avasivat yleensä Lacen ja Taïder. Toivottavasti Mehdi Abeid saisi peliaikaa kisoissa sillä jos en nyt ihan väärässä ole niin Newcastlessa on kulkenut aika hyvin. Ja eiköhän Bentalebkin peliaikaa tule myös saamaan.

 

Djabouhan oli kova tekijä kesän MM-kisoissa ja vaikutti ihan näppärältä kaverilta. Vähän ihmettelin ettei siirtynyt Euroopan suuntaan kesän jälkeen sillä ainakin omaan silmään vaikutti ihan pätevältä pelaajalta. 

 

Itse en usko Belfodilin oleva avauksessa kertaakaan tai liiemmin saavan peliaikaa. Ei saanut karsinnoissa paljoakaan vastuuta eikä tainnut aina olla edes ryhmässä. Slimani on selkeä ykkösvalinta kärkeen. El Arbi Soudani on pelaaja joka pystyy pelaamaan sekä laidassa että kärjessä. Kyse on siis aika monipuolisesta pelaajasta joka kuuluu myös maajoukkueen luottomiehiin. 

 

Karsinnoissa Algeria ei tainnut pelata kertaakaan kahden hyökkääjän muodostelmalla joten eiköhän siellä Slimanin tehoihin suurilta osin luoteta. Mostefan poissaolo etenkin yllätti sillä on kuitenkin ollut mukana karsinnoissa ja saanut hyvin peliaikaakin. Boudebouz taas ei tunnu millään pääsevän näihin kisoihin mukaan, taisi jäädä sivuun viime MM-kisoistakin jos en ihan väärin muista. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mehdi Abeidin otteita viime kaudella tuli seurattua jonkin verran. Pelasi ehjän kauden Panathinaikosissa, 32 pelissä 9 maalia Kreikan Liigassa on hyvä suoritus. Ilmeisesti ei ole ollut mikään maalintekijä Newcastlessa, joten ihmettelenkin suuresti miksi ei jäänyt vielä yhdeksi kaudeksi Kreikkaan, toinen vuosi Kreikassa olisi voinut tehdä hyvää mutta mikäs siinä sitten jos pärjää nykyään Newcastlessa kuten KyyhkyBoy viestissään sanoi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kamerunin päävalmentaja Volker Finke on valinnut joukkueensa kisoihin.

 

Kaikkien yllätykseksi Aurélien Chedjou (Galatasaray SK, Süper Lig), Joel Matip (FC Schalke 04, Bundesliga) ja Alexandre Song (FC Barcelona, Liga BBVA → West Ham, Barclays PL) jäivät ulkopuolelle.

 

Koko kolmikko nimittäin lukeutuu mielestäni maan viiden parhaan pelaajan joukkoon. Eric Maxim Choupo-Moting ja Nicolas N'Koulou ovat kuitenkin mukana.

 

200px-Cameroon_2010crest.png

 

Goalkeepers

Goalkeeper - Pierre Sylvain Abogo (Tonnerre Yaoundé, Cameroonian League)

Goalkeeper - Guy N’dy Assembé (AS Nancy, Ligue 2)

Goalkeeper - Fabrice Ondoa (FC Barcelona B, Liga Adelante)

 

Defenders

Centre Back - Frank Bagnack (FC Barcelona B, Liga Adelante)

Centre Back - Cédric Djeugoué (CotonSport, Cameroonian League)

Centre Back - Nicolas N’Koulou (Marseille, Ligue 1)

Centre Back - Brice N’Late (Marseille)

Left Back - Henri Bedimo (Olympique Lyon, Ligue 1)

 

Midfielders

Defensive Midfielder - Eyong Enoh (Standard Liège, Pro League)

Defensive Midfielder - Franck Kom (Étoile du Sahel, Tunisian League)

Defensive Midfielder - Raoul Loé (CA Osasuna, Liga Adelante)

Defensive Midfielder - Stéphane M'Bia © (Sevilla FC, Liga BBVA)

Defensive Midfielder - Georges Mandjeck (Erciyesspor, Süper Lig)

Right Midfielder - Benjamin Moukandjo (Stade Reims, Ligue 1)

Centre Midfielder - Patrick Ekeng (Córdoba CF, Liga BBVA)

Left Midfielder - Ambroise Oyongo (NY Red Bulls, MLS)

Left Midfielder - Edgar Salli (AS Monaco, Ligue 1 → Académica, Primeira Liga)

 

Forwards

Striker - Vincent Aboubakar (FC Porto, Primeira Liga)

Striker - Eric Maxim Choupo-Moting (FC Schalke 04, Bundesliga)

Striker - Franck Etoundi (FC Zürich, Raiffeisen SL)

Striker - Léonard Kweuke (Çaykur Rizespor, Süper Lig)

Striker - Clinton N’Jie (Olympique Lyon, Ligue 1)

Striker - Jacques Zoua (Erciyesspor, Süper Lig)

 

Eipä juuri yllätyksiä omaan silmääni muuten.

 

Maalissa avaa varmaan La Masia-kasvatti Ondoa. Oikeaa laitapuolustajaa ei joukkueesta löydy joten tuon paikan ottaa Reims-keskikenttä Mandjeck. N'Koulou avaa itseoikeutetusti keskellä ja viereen saa normaalisti keskikentällä pelaavan, maajoukkueen kapteenin, M'Bian. Vasemmalla sitten ilman yllätyksiä Bedimo.

 

Keskikentän pohjalla avaa Enoh ja viereen voisi tulla normaalisti laidalla pelaava Salli. Oikealla pelaisi Olympique Lyon-kärkihyökkääjä N'Jie ja vasemmalla NY Red Bullsissa enemmän vasenta laitapuolustajaa pelannut Oyongo. Toinen kärkihyökkääjistä tulee olemaan joukkueen varakapteeni Choupo-Moting. Toiselle paikalle taas on vaihtoehtoja useampaa, mutta peliajan puolesta veikkaan tuohon nimen Kweuke.

 

Cameroon (4-4-2)

Choupo-Moting - Kweuke

Oyongo - Salli - Enoh - N'Jie

Bedimo - M'Bia © - N'Koulou - Mandjeck

Ondoa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kap Verden jengi:

 

Gardiens: Josimar Dias (Progresso Sambizanga/AGO), Kevin Sousa (Nacional Funchal/POR), Ivan Cruz (Gil Vicente/POR)

 

Défenseurs: Carlos Daniel Garca (Universidade Craiova/ROU), Carlos Tavares (AEL Limassol/CHY), Nivaldo Santos (Teplice/RTC), Fernando Varela (Steaua Bucarest/ROU), Ianique Tavares (Videoton/HON), Admilson Barros (Maritimo/POR), Jeffrey Fortes (Dordrecht/HOL)

 

Milieux: Elvis Macedo (Estoril/POR), Sergio Semedo (Olhanense/POR), Luis Carlos Soares (CSKA Sofia/BUL), Nuno Monteiro Rocah (Universidade Craiova/ROU), Tony Varela (Excelsior/HOL), Carlos Lima (Progresso Sambizanga/AGO)

 

Attaquants: Jorge Djaniny (Santos Laguna/MEX), Julio Tavares (Dijon), Ryan Mendes (Lille), Heldon Ramos (Sporting Portugal/POR), Garry Mendes (Elche/ESP), Odair Fortes (Reims), Jailton Alves Miranda (Estoril/POR)

 

Lähes sama nippu kuin vuoden 2013 kisoissa. Hyökkäyksestä voidaan nostaa esiin kaksikko Heldon - Ryan Mendes. Ranskassa pelaavat Odair Fortes ja Julio Tavares myös mielenkiintoisia kavereita. Alkulohkokin on sitä tasoa että kyllä tämä joukkue pystyy jatkopaikasta taistelemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopullisiin joukkueisiin on aikaa 7. tammikuuta asti.

 

 

 

La pré-liste des 35 Aigles sélectionnés pour la CAN 2015

 

Gardiens de but (5) : Mamadou Samassa (Guingamp, France), Soumaïla Diakité (Esteghlal Khuzestan, Iran), Oumar Sissoko (Ajaccio, France), Germain Berthé (Onze Créateurs), Abdoulaye Samaké (CO Bamako).

 

Défenseurs (9): Drissa Diakité (Bastia, France), Alassane També (Courtrai, Belgique), Fousseyni Diawara (Tours, France), Molla Wagué (Udinese, Italie), Ousmane Coulibaly (Platanias, Grèce), Adama Tamboura (Randers, Danemark), Idrissa Coulibaly (Hassania Agadir, Maroc), Salif Coulibaly (TP Mazembe, RD Congo), Mohamed O.Konaté (Renaissance Berkane, Maroc).

 

Milieux de terrain (13): Seydou Kéita (AS Rome, Italie), Bakaye Traoré (Bursaspor, Turquie), Bakary Sako (Wolverhampton, Angleterre), Tongo Hamed Doumbia (Toulouse, France), Birama Touré (Brest, France), Yacouba Sylla (Erciyesspor, Turquie), Mamoutou N'Diaye (Zulte Waregem, Belgique), Sambou Yattabaré (Guingamp, France), Abdou Traoré (Bordeaux, France), Ibourahima Sidibé (MAS Fès, Maroc), Souleymane Diarra (AS Réal), Idrissa Traoré (Stade Malien), Sigamary Diarra (Valenciennes, France).

 

Attaquants (8) : Cheick Tidiane Diabaté (Bordeaux, France), Mustapha Yatabaré (Trabzonspor, Turquie), Abdoulaye Diaby (Mouscron, Belgique), Nouha Dicko (Wolverhampton, Angleterre), Mohamed Traoré (El Merreikh, Soudan), Cheick Fantamady Diarra (Auxerre, France), Modibo Maïga (Metz, France), Mousssa Doumbia (FC Rostov, Russie).

 

Kyseessä siis Malin alustava ryhmä Afrikan skaboihin. Tuosta ryhmästä putoaa vielä 12 pelaajaa ja lopullinen joukkue julkistetaan näillä näkymin ensi viikon alussa. Ei yllätyksiä joukkueessa, ainoat nimet mitä olisin itse toivonut tuohon nippuun olivat Boubacar Sylla ja Mana Dembélé. Tuossa ryhmässä on neljä pelaajaa Malin liigasta ja viisi Afrikan sarjoista mutta en jaksa uskoa että Malin liigan pelaajista yksikään pääsisi tuohon lopulliseen ryhmään. Molla Wagué, Modibo Maïga, Birama Touré ja Bakaye Traoré eivät pelanneet melkein ollenkaan karsinnoissa mutta pääsivät kaikki mukaan tähän alustavaan ryhmään.

 

Joukkue kokoontuu Pariisissa 5. tammikuuta ja leireilee Gabonin pääkaupungissa Librevillessä 6-14. tammikuuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Voici la liste des 23 Aigles du Mali sélectionnés pour la CAN 2015

 

Gardiens de but (5) : Soumaïla Diakité (Esteghlal Khuzestan, Iran), Germain Berthé (Onze Créateurs),N’Tji Michel Samaké (CS Duguwolofila Mali)

 

Défenseurs (8): Drissa  Diakité (Bastia, France), Fousseyni  Diawara (Tours, France), Molla Wagué (Udinese, Italie), Ousmane Coulibaly (Platanias, Grèce), Adama  Tamboura (Randers, Danemark), Idrissa  Coulibaly (Hassania Agadir, Maroc), Salif Coulibaly (TP Mazembe, RD Congo), Mohamed O.Konaté (Renaissance Berkane, Maroc).

 

Milieux de terrain (13): Seydou Kéita (AS Rome, Italie), Tongo Hamed Doumbia (Toulouse, France), Yacouba Sylla (Erciyesspor, Turquie), Mamoutou N’Diaye (Zulte Waregem, Belgique), , Abdou Traoré (Bordeaux, France), Sigamary Diarra (Valenciennes, France).

 

Attaquants (8) : Cheick Tidiane Diabaté (Bordeaux, France), Bakary Sako (Wolverhampton, Angleterre), Mustapha Yatabaré (Trabzonspor, Turquie), Sambou Yattabaré (Guingamp, France), Abdoulaye Diaby (Mouscron, Belgique), Modibo Maïga (Metz, France).

 

La liste des réservistes:

 

Gardien : SAMAKE Abdoulay – CO Bamako

Défenseur : TRAORE Kalifa – SCO Angers

Milieux de terrain : TRAORE Idrissa – Stade Malien,  DIARRA Souleymane – AS Réal

Attaquants : TRAORE Mohammed – AL Merreikh, DIARRA Cheick Fantamady – AJ Auxerre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Norsunluurannikko (Côte d'Ivoire) on nimennyt joukkueensa kisoihin. Nimekäs lista, vaikka kultainen sukupolvi vähenee määrällisesti pikkuhiljaa. Monia pelaajia Euroopan huippusarjoista. Managerina toimii ranskalainen Hervé Renard.

 

Côte d'Ivoire - Golden Generation

 

Goalkeepers

Goalkeeper - Barry Copa (Sport. Lokeren, Pro League)

Goalkeeper - Sylvain Gbohouo (Séwé Sport, Ivorian League)

Goalkeeper - Sayouba Mandé (Stabæk Fotball, Tippeligaen)

 

Defenders

Right Back - Serge Aurier (PSG, Ligue 1)

Centre Back - Eric Bertrand Bailly (RCD Espanyol, Liga BBVA)

Centre Back - Wilfried Kanon (ADO Den Haag, Eredivisie)

Centre Back - Kolo Touré (Liverpool, Barclays PL)

Centre Back - Ousmane Viera (Çaykur Rizespor, Süper Lig)

Left Back - Siaka Tiéné (Montpellier HSC, Ligue 1)

 

Midfielders

Defensive Midfielder - Serey Die (FC Basel, Raiffeisen SL)

Defensive Midfielder - Ismaël Diomandé (Saint-Etienne, Ligue 1)

Defensive Midfielder - Cheick Doukouré (FC Metz, Ligue 1)

Defensive Midfielder - Cheick Tioté (Newcastle Utd, Barclays PL)

Right Midfielder - Jean-Daniel Akpa-Akpro (Toulouse FC, Ligue 1)

Centre Midfielder - Roger Assalé (Sewe Sport, Ivorian League)

Centre Midfielder - Yaya Touré © (Manchester City, Barclays PL)

 

Forwards

Striker - Wilfried Bony (Swansea City, Barclays PL)

Striker - Seydou Doumbia (CSKA Moskva, Russian League)

Striker - Salomon Kalou (Hertha BSC, Bundesliga)

Striker - Junior Tallo (SC Bastia, Ligue 1)

Striker - Lacina Traoré (AS Monaco, Ligue 1)

Left Winger - Gervinho (Roma, Serie A)

Left Winger - Max-Alain Gradel (Saint-Etienne, Ligue 1)

 

Merkittäviä poissaoloja on ja ei ole. Didier Drogba ja Didier Zokora tosiaan lopettivat maajoukkueuransa nyt viimeisimpänä joten eivät mahdu mukaan. Muuten mielestäni Renard onnistui valinnoissaan.

 

Valituista Diomandé on valinnut näköjään edustavansa Norsunluurannikkoa Ranskan sijasta.

 

Côte d'Ivoire (4-3-3)

Gervinho - Bony - Kalou

Die - Diomandé - Y. Touré ©

Tiéné - K. Touré - Viera - Aurier

Copa

 

Vaikka on menettänytkin hieman sitä kirkkainta hohtoaan, niin siitä huolimatta taitaa paperilla olla kovin afrikkalaisjoukkueista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forget the doom and gloom, this Africa Cup of Nations is well worth watching

 

427457_heroa.jpg

 

Ebola, despotic dictators and missing African stalwarts should not put you off what promises to be a fantastic event in Equatorial Guinea

 

The build-up was anything but straightforward, but we are now finally set for the 2015 Africa Cup of Nations. Morocco was unwilling to host the 2015 Afcon due to concerns about the West African Ebola crisis. The Confederation of African Football (Caf) took extreme measures in November by expelling Morocco from the tournament altogether since it would not host the games as planned in January and February. 

Equatorial Guinea was the only country willing and able to step in. Caf may have succeeded in keeping the show on the road by plumping for the tiny, oil-rich nation. But question marks over the suitability of Equatorial Guinea to host persist right up to the last minute. 

Ghana, South Africa, Sudan and Egypt all declined invitations to take on the event but President Teodoro Obiang offered up his nation as hosts. He met in November with Caf president Issa Hayatou with the end result being that Malabo, Bata, Ebebiyin and Mongomo would each host matches. 

While the cities of Malabo and Bata hosted games during the 2012 Afcon and as such are reasonably suitable venues, the infrastructure around the border towns of Ebebiyin and Mongomo might be less prepared. The stadiums operate restricted capacities but recent evidence suggests that regional cities at the Afcon struggle to mobilise locals to attend tournament games. 

Nonetheless there are plenty of reasons to be excited about the kick-off. The presence of nine continental champions among the 16 competing teams demonstrate that this is a field loaded with pre-eminent African talent - even if continental kings Egypt and Africa's most populous nation Nigeria, the defending champions, both fluffed their qualification attempts.  

There is a relatively open field given the lopsided nature of the draw and the uncertain status of many of the favoured teams. The hosts, along with Burkina Faso, Gabon and Congo, comprise a relatively weak Group A with the top two going on to meet two of Group B’s Zambia, Tunisia, Cape Verde and DR Congo in the quarter-finals. 

Giants will fall in the other half of the draw where Ghana, Algeria, South Africa and Senegal make up a frightening Group C. Cote d'Ivoire, Mali, Cameroon and Guinea compete in a strong Group D. Some unfancied sides in the top half of the draw will have the opportunity to take their place late in the piece.

There is a fresh new generation of talent ready to make an impression on this highly-anticipated tournament. The World Cup in Brazil ended in disappointment for most of the African participants, but Equatorial Guinea 2015 offers a chance to put things right for those eliminated at the group stage. 

Ghana hired Avram Grant as coach and will hope the administrative problems which plagued 2014 lie behind them. Talents like Asamoah Gyan and André Ayew still lead the squad while Baba Rahman, a left back for Augsburg who has attracted attention from AC Milan, will be their player to watch. The Black Stars have reached the semi-finals for the last four tournaments running, lost to Egypt in the 2010 final, and will expect to go a step further this time. 

Cameroon persisted with Volker Finke after a disastrous tournament which was marred by in-fighting, ill-discipline and accusations of match-fixing. Finke has overhauled the playing squad, with the troublesome Samuel Eto’o out of the picture, to find a successful strikeforce in the shape of Porto's Vincent Aboubakar and Clinton N'Jie of Lyon. Franck Kom, the 23-year-old midfielder from Etoile de Sahel, is tipped to be their breakout star. 

Cote d'Ivoire are without their long-time captain and talisman Didier Drogba, who has now retired from international football, leaving a gaping hole in a squad that is always expected to win these tournaments, but always seems to disappoint. Stepping into the breach will be new Manchester City signing Wilfried Bony. The most expensive African player in history at €36m, Bony should lead the Elephants to the latter stages. The challenge is now to win it.

816752.jpg

 

 

Algeria were the best-performing African nation in Brazil, reaching the second round before being eliminated in extra-time by eventual winners Germany. Gone is their coach Vahid Halihodzic, who has been replaced by Christian Gourcuff, father of Yoann. They boast the strongest unit in the competition and eased through qualification by virtue of Yacine Brahimi, the Porto player who looks set for a massive summer transfer. 

There is, in that case, excitement, unpredictability and star quality in store over the course of the next four weeks. Cote d'Ivoire, Algeria, Ghana, Cameroon are expected to lead the charge towards the title but Tunisia, Burkina Faso and even South Africa will have something to offer. 

There is no Eto'o or Drogba to attract external attention these days and so the burden rests on a new generation of stars. Brahimi was the standout African talent of 2014 while Bony fills Drogba's boots for Herve Renard's Cote d'Ivoire. Gyan, Brahimi, Aboubakar, Bony and Gervinho will all vie for the top scorer title in a field loaded with individual talent.

It's been a long time coming and, at one stage, did not even look likely to take place but it's time to sit back and watch the drama unfold.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsooko lisäkseni kukaan muu?

 

Neljä ottelua on jo takana ja tässä hieman tuloksia:

 

Equatorial Guinea 1-1 Congo (Group A)

15' Emilio Nsue López (Middlesbrough) 1-0

86' Thievy Bifouma (UD Almería) 1-1

Man of the Match: Thievy Bifouma (Congo, UD Almería)

 

Burkina Faso 0-2 Gabon (Group A)

18' Pierre-Emerick Aubameyang (Bor. Dortmund) 0-1

71' Malick Evouna (Wydad Casablanca) 0-2

Man of the Match: Didier Ovono (Gabon, KV Oostende)

 

Zambia 1-1 DR Congo (Group B )

1' Given Singuluma (Mazembe) 1-0

65' Yannick Bolasie (Crystal Palace) 1-1

Man of the Match: Yannick Bolasie (DR Congo, Crystal Palace)

 

Tunisia 1-1 Cape Verde (Group B )

69' Mohamed Ali Manser (Sfaxien) 1-0

77' Héldon (Sporting CP) 1-1 (Pen.)

Man of the Match: Mohamed Ali Manser (Tunisia, Sfaxien)

 

Ei varmaan monen mielestä mitään mielenkiintoisimpia otteluita. Sen sijaan tänään tuleekin kaksi katsottavan arvoista ottelua, nimittäin Ghana - 18:00 - Senegal sekä tuon jälkeen Algeria - 21:00 - South Africa.

 

Kaikista neljästä joukkueesta löytyy taitavia pelaajia, joista osa ei edes esittelyjä kaipaa.

 

Managerit ovat tuttuja nimiä.

Ghana: Avram Grant

Senegal: Alain Giresse

 

Ghana (5-2-2-1)

A. Ayew - Gyan © - J. Ayew

Rabiu - Badu

Rahman - Mensah - Boye - Awal - Afful

Dauda

 

Senegal (4-3-3)

N'Doye - Sow © - Saivet

Gueye - Kouyaté - Diamé

Souaré - Djilobodji - Sané - Badji

Coundoui

 

Algeria: Christian Gourcuff

South Africa: Ephraim Mashaba

 

Algeria (4-2-3-1)

Slimani

Brahimi - Feghouli - Mahrez

Bentaleb - Lacen ©

Ghoulam - Halliche - Medjani - Mandi

M'Bolhi

 

South Africa (4-2-3-1)

Ndulula

Vilakazi - Manyisa - Rantie

Furman - Letsholonyane ©

Hlatshwayo - Coetzee - Mathoho - Ngcongca

Keet

 

Toisin kuin aikaisemmissa otteluissa, niin nyt olisi jo mahdollista odottaa enemmänkin maaleja. Senegalia ei sovi aliarvioida, mutta pidän Ghanan joukkuetta sen verran kovempana, että ottavat tänään voiton ensimmäisestä ottelustaan. Toisessa kohtaamisessa liputan Algerian puolesta ja eiköhän Brahimin, Feghoulin ja Slimanin kolmikko taituroi parin maalin voiton aikaiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsooko lisäkseni kukaan muu?

 

Avausmatsi tuli nähtyä kokonaan ja pieniä pätkiä näin eilisen molemmista peleistä. Mielestäni kisojen ensimmäinen ottelu oli viihdyttävä vaikka kahta maalia enempää ei nähtykään. Ottelu tarjosi oikeastaan kaikkea mistä nämä kisat ovat tulleet tunnetuiksi ja onkin hienoa että nämä skabat ovat taas käynnissä.  :thumbsup1:

 

Ghanan ja Senegalin pian alkava kohtaaminen kuulostaa ennakkoon erittäin herkulliselta ja uskon että nähdään tasainen matsi. Toisessa ottelussa uskon että Etelä-Afrikalla on yllätysmomentti. Tykittivät Malin verkkoon kolme maalia vikkelillä vastahyökkäyksillä ja ainakin karsinnoissa huomasin että Algeria oli aika ajoittain ongelmissa kun joukkuetta vastaan prässättiin korkealta. Mutta tietty materiaaliero on Algerian hyväksi ja onhan edelleen kyseessä yksi näiden skabojen suurimmista voittajasuosikeista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei taida hirveästi olevan yleisöä muissa kuin kotijoukkueen peleissä? Brittein uutisissa kerrottiin kuinka joku ökyrikas oli ostanut 40.000 lippua itselleen ja jaellut niitä ilmaiseksi köyhille. Ihailtava teko, mutta kertonee jotain näitten kisojen arvostuksesta. Parempi olisi ollut jos kisat olisi peruttu kokonaan niinkuin FIFA olisi toivonut.

 

Itseäni ei jaksa kiinnostaa kun edelliset kisat ovat osoittaneet kuinka heikkotasoisia suurin osa Afrikan porukoista on. Eikä se pelikään mitään "hyökkävää hurlumheita" ole vaan tarkkaa vähämaalista taktista palloilua, niinkuin MM-kisoissakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei taida hirveästi olevan yleisöä muissa kuin kotijoukkueen peleissä? Brittein uutisissa kerrottiin kuinka joku ökyrikas oli ostanut 40.000 lippua itselleen ja jaellut niitä ilmaiseksi köyhille. Ihailtava teko, mutta kertonee jotain näitten kisojen arvostuksesta. Parempi olisi ollut jos kisat olisi peruttu kokonaan niinkuin FIFA olisi toivonut.

 

Käsittääkseni nuo stadionit ovat olleet yllättävän hyvinkin täynnä. Ovathan ne oliko kolme kertaa pienempiä kuin viime kisoissa. Sitten nuo isäntämaan ottelut, semifinaalit ja finaali pelataan suuremmilla stadioneilla, sillä saadaan varmasti täyteen.

 

Onhan se ymmärrettävää kuinka paljon nämä kisat saa arvostusta esimerkiksi Suomesta. Afrikan maille ja afrikkalaisille kyseessä on kuitenkin suuri asia. Ei mekään todeta, että Suomen maajoukkue voitaisiin lopettaa täysin, koska pelataan vajaalla Olympiastadionilla ja menestystä ei edes tule eikä suomalaiset arvosta. Ihan iloinen olen sen puolesta, että tällaisia kilpailuja pelataan, vaikka toivoisi ajankohdaksi mieluummin kesän kuin talven.

 

Anyhow, eilen pelattiin kaksi ottelua ja viihdyttävyyttä oli tarjolla kuten ounastelinkin.

 

Ghana 1-2 Senegal

13' André Ayew (Marseille) 1-0 (Pen.)

57' Mame Biram Diouf (Stoke City) 1-1

92' Moussa Sow (Fenerbahçe SK) 1-2

Man of the Match: Mame Biram Diouf (Senegal, Stoke City)

 

Oli parhaimmillaan melkoista menoa päästä päähän. Ghana piti peliä hallussaan ensimmäisen puoliajan ja oli odotettavissa useampikin maali, mutta ainoa osuma jäi André Ayewin rangaistuspotkusta. Senegalin kivenkova hyökkäyskalusto sitten osoittikin laatunsa toisella puoliajalla. Diouf viimeisteli joukkueen tasoihin ja lopussa entinen Lille-hyökkääjä Sow todisti, että on edelleen loistava pelaaja. Upea yhteistyö Dioufin kanssa ja lyhytsyöttöpelin päätteeksi terävä laukaus alakulmaan. Ghana tässä sympatiat sai, mutta Senegal oli parempi joukkue lopulta.

 

Algeria 3-1 South Africa

50' Thuso Phala (SuperSport United) 0-1

66' Thulani Hlatshwayo (Bidvest Wits) 1-1 (OG)

71' Faouzi Ghoulam (Napoli) 2-1

82' Islam Slimani (Sporting CP) 3-1

Man of the Match: Islam Slimani (Algeria, Sporting CP)

 

Toinen ottelu päättyikin juuri niin kuin odotin. Ensimmäinen puoliaika mentiin tasoissa, mutta toisen puoliajan alussa Phala vei Etelä-Afrikan johtoon. Lisäksi tuosta minuutti jälkeen oli mahdollisuudet toiseen osumaan rangaistuspotkulta. Etelä-Afrikka kuitenkin itse käänsi pelin tasoittamalla Hlatshwayon omalla maalilla. Tämän jälkeen Algeria todisti tasonsa. Hyvä yhteispeli Feghoulilta ja Ghoulam viimeistelijänä - lukemiksi 2-1. Tuo ei kuitenkaan riittänyt, vaan vaihdosta tullut Belfodil alusti vielä Slimanin maalin. Tuo Brahimin, Feghoulin ja Slimanin kolmikko hyökkäyspäässä tulee olemaan merkittävä osa Algerian joukkuetta näissä kisoissa.

 

Tänään jatketaan otteluilla Côte d'Ivoire - 18:00 - Guinea sekä Mali - 21:00 - Cameroon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joskus kun Eurosport näkyi ilmaseks ns. peruskanavissa, näitä tuli jonku verta kateltua. Nytkin vois, etenkin kun eilenkin oli PiVe Algerialle... Muuten en symppaa Algeriaa kyllä lainkaan! MUTTA, nykyään eurosport ei kuulu enää ilmaiskanaviin, vaan se edellyttäis Soneralla esim. Mix-M paketin tilausta. En siis viitsi kuitenkaan niin pitkälle venyä...

 

En tiedä miten nykypäivinä, mutta vielä tuolla 2000-luvun lopulla nää ainaki oli semmosta iloista futista! Siinä mielessä kiva katella. Yrittämistä ja taistelua, eikä turhia filmauksia juurikaan... Kai nämäkin on hiljalleen oppineet suuren maailman tyylin? Tuli aina se Jean Pierre Guselan "Lähtekäämme Afrikkaan"-biisi mieleen... Hyvällä viilingillä ;)

 

Tänään Ivory Coast muuten vie Guineaa! Lykkäsin vedot sissään, ennen ku kerroin laski. Pallot pömpeliin siis!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkennukseksi vain, en toki halua kieltää näitä kisoja kokonaan, ;)  ne varmasti merkitsevät Afrikan maille ja niitten faneille sekä sikäläiselle palloliitolle todella paljon.

Alkuperäisen järjestäjämaan Marokon peruttua isännyytensä nämä kisat olisivat voineet siirtyä vaikka ensi vuoteen. Nyt ne siirrettiin vähän hätäisesti pieneen maahan ja todella pienille stadioneille pelattavaksi. Mielestäni nämä kisat ansaitsevat paremmat premissit kuin pelaaminen 10.000-15.000:n kapasiteetin stadioneilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivän ensimmäinen ottelu on jo takana.

 

[] Côte d'Ivoire 1-1 Guinea

35' Mohamed Yattara (Olympique Lyon) 0-1

57' Gervinho (Roma) []

71' Seydou Doumbia (CSKA Moskva) 1-1

Man of the Match: Ibrahima Conte (Guinea, RSC Anderlecht)

 

Norsunluurannikko aloitti vahvasti ottelun, mitä sivu silmällä katsoin ensimmäiset 20 minuuttia ottelusta. Gervinho ehti laukomaan tuossa ylärimaankin. Sen jälkeen sitten silmä tarkkana ruudun ääreen ja Guinea pääsi siinä sivussa otteluun mukaan. Kellossa 35 minuuttia ja Olympique Lyonin lupaava 21-vuotias hyökkääjä Yattara viimeistelee hienosti ylärimaan vieden Guinean johtoon. Pariisissa lainalla Toulousesta oleva Aurier teki tuossa tilanteessa ratkaisevan virheen Guinean hyväksi. Teki hyvää ottelun kannalta, sillä Norsunluurannikon oli pakko herätä tässä vaiheessa.

 

Niin vain heräsivätkin kunnes tuli lisää syytä. Noin tunnin kohdalla Gervinholla oli pientä tönimistä Camaran kanssa ja taisi olla jonkinlaista sananharkkaakin. Gervinho muistelikin, että mitä tuossa tilanteessa on yleensä tehnyt - déjà-vu Arsenal-debyyttiin ja vastaavaan tilanteeseen Bartonin kanssa - läpsäys vastustajaa naamaan ja suoralla punaisella ulos. Olisi pitänyt pitää pää tuossa tilanteessa. Sinänsä oli saumat säilyä kentälläkin, sillä tuomari ei nähnyt tilannetta, mutta siitä huolimatta antoi kortin pelaajien painostuksesta.

 

Gervinhon punainen toimi ihan hyvänä herätteenä tosiaan. Guinean ja Borussia Mönchengladbachin keskikenttäpelaaja Traoré kävi laukomassa vielä Norsunluurannikon ylärimaan, mutta tuon jälkeen oli aika nukahtaa. Paul Pogban velipoika Florentin Pogba, oli askeleen jäljessä, kun Bony pääsi antamaan napakan syötön maalinedustalle, josta Doumbia viimeisteli varmasti. Paikkoja oli loppuajan molempiin suuntiin, mutta enempää maaleja ei kuitenkaan nähty.

 

Paljon saavat Kolo, Gervinho, Yaya ja kumppanit kyllä parantaa tänäisestä. Varsinkin Yaya Touré oli koko kentän heikoin pelaaja - tai ainakin Norsunluurannikon. Hyvin flegmaattisen näköistä peliä kuten ehkä voisi sanoa jo olevan totuttu näkemään Yayalta maajoukkueessa. Päävalmentaja Renard tajusikin tuon ja otti kapteenin pois kentältä ottelun lopussa. Yayalta hieman ristiriitaiset tunnelmat kasvoista päätellen, kun kävi lahjoittamassa kapteeninnauhan veljelleen Kolo Tourélle.

 

Klo. 21.00 jatkuu, kun Mali kohtaa Kamerunin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mali 1-1 Cameroon

70' Sambou Yatabaré (EA Guingamp) 1-0

83' Ambroise Oyongo (NY Red Bulls) 1-1

Man of the Match: Molla Wagué (Udinese)

 

Jos haluaa katsoa viihdyttävää kovatempoista jalkapalloa, jonka ottelun aikana yleisöstä löytyy fiilistä ja meininkiä, niin tässä sitä olisi ollut. Tämän kauden viiden parhaimman ottelun joukossa, kun puhutaan otteluista, jotka on vain ollut pakko katsoa loppuun asti. Niitä otteluitakin on kerääntynyt hyvän verran, kun pelkästään tälle vuodelle jo ehtinyt tihrustamaan jollain ihmeellä noin kolmekymmentä.

 

Anyhow, otteluun. Mali aloitti vahvemmin kuin osasin odottaa, vaikka ei mikään mahdottomuus ollutkaan, sillä huono joukkuehan Mali ei missään nimessä ole. Ottelu oli tosiaan äärimmäisen nopeatempoinen ja pelaajat tekivät kaiken kentällä täydellä sydämellä. Tietysti rapatessa roiskusi ja jo vartin jälkeen Standard Liègea edustava Enoh jouduttiin vaihtamaan pois kentältä loukkaantumisen vuoksi. Mali aiheutti runsaasti ongelmia läpi ottelun Kamerunille, mutta vasta 19-vuotias FC Barcelonan maalivahti Ondoa oli aivan uskomattomalla pelipäällä. Useampi torjunta, jolla pelasti ottelun ja vaikka usein sanotaankin Kamerunista tulevan Afrikan parhaat maalivahdit, niin tässä on kyllä yksi huippulupaus lisää katalonialaisilla käsissään. Malin puolustuspäässä Wagué oli kivenkova ja aiheutti ongelmia kamerunilaishyökkääjille.

 

Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleilla siis juhlittu, mutta toisella puoliajalla peli heräsi entistä enemmän eloon. Lopulta keskikenttäpelaaja Sambou Yatabaré onnistui maalinteossa Waguén rakentelusta. Maali teki hyvää, sillä Kamerun alkoi hyökkäämään vauhdikkaammin ja kermainen meno pysyi ottelussa loppuun asti molempien hakiessa lisää maaleja. Kamerun onnistui tekemään maalin oikean laitansa kautta, kun CA Osasunan Loé alusti oikeana laitapuolustajana pelanneelle Oyongolle ottelun tasoitusmaalin.

 

Tuo Kamerunin puolustuslinja on kyllä vakuuttava, kun sieltä löytyy oikealta vasemmalle Oyongo (NY Red Bulls), N'Koulou (Marseille), Chedjou (Galatasaray SK) ja Bedimo (Olympique Lyon), unohtamatta maalivahti Ondoaa (FC Barcelona). Varsinkin keskuspuolustajat ovat aivan maailmanluokkaa. Muutenkin vahva joukkue, kun löytyy Eric Maxim Choupo-Motingin (FC Schalke 04) kaltaisia nimiä. 'Choupo' pelasi tämän ottelun kapteeninnauha kädessään keskikentän keskustassa, vaikka onkin yleensä kärki- tai laitahyökkääjä. Jos tuon nipun saavat esiintymään halutulla tavalla, niin jälki saattaa olla yllättävänkin hyvää. Malihan kylläkin oli tässä ottelussa se parempi joukkue.

 

Mielenkiintoista huomata, että Aasian mestaruuskilpailuissa 24 otteluun ei tullut yhtään tasapeliä. Afrikassa taas ollaan pelattu 5 kertaa 1-1 lukemat 8 otteluun.

 

Tänään jatkuu ennakkoon melko selvillä ottelupareilla:

21/01/2015: Equatorial Guinea - 18:00 - Burkina Faso

21/01/2015: Gabon - 21:00 - Congo

 

Burkina Fason ja Gabonin voisi odottaa voittavan ottelunsa useammalla maalilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Algeria on maajoukkue, jota mielestäni tulisi useamman seurata näissä kisoissa. On kuitenkin myös useita pelaajia, jotka kannattaisi laittaa suurennuslasin alle. Päätinkin siis tehdä hieman listausta, jos motivoisi ihmisiä seuraamaan.

 

Players to watch

 

Gabon (Quarter-finals 1996, 2012)

- Pierre Emerick-Aubameyang (Bor. Dortmund) on yksi tämän hetken parhaimmista afrikkalaisista jalkapalloilijoista. Pelaa sekä hyökkäyksen että keskikentän oikealla laidalla, mutta myös kärkihyökkääjänä. Gabonin maajoukkueessa 29 esiintymistä, joissa 12 maalia ja 5 maalisyöttöä.

 

Tunisia (Winners 2004)

- Ferdjani Sassi (FC Metz) pelasi todella hyvän kauden Tunisian pääsarjassa CS Sfaxienissa. Hyvien otteiden ansiosta poiki siirto Ligue 1:hen FC Metziin nyt tammikuussa. Puolustava keskikenttäpelaaja on pelannut Tunisian maajoukkueessa 10 ottelua ja tehnyt 1 maalin.

 

DR Congo (Winners 1968, 1974)

- Yannick Bolasie (Crystal Palace) on joukkueensa suurin tähti. Maajoukkueessa keskikentän oikeaa ja vasenta laitaa pelaava pelaaja on esiintynyt 11 kertaa tehden 4 maalia. 

- Firmin Mubel Ndombe (AS Vita) pelaa kotimaansa sarjaa. Pelipaikaltaan sama kuin Bolasie ja ansaitsi hyvän kauden päätteksi paikkansa maajoukkueesta. On esiintynyt yhteensä 4 kertaa tehden 1 maalin.

- Jean Kasusula (TP Mazembe) pelaa myös kotimaansa sarjassa ja hyvillä otteillaan ansaitsi paikkansa maajoukkueesta. Joku voi muistaa Kasusulan 2009 FIFA Club World Cupista, jossa teki yhden maalin uusiseelantilaista Auckland Citya vastaan. Urallaan otteluita maajoukkueessa on jo 34 kappaletta.

- Lema Mabidi (AS Vita) on Ndomben seuratoveri ja samoin perustein kisoissa mukana. Ikää on vasta 21 vuotta, mutta tuohon on ehtinyt mahtua jopa 15 maaottelua. Pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttä, mutta menee myös oikealla laidalla.

 

Ghana (Winners 1963, 1965, 1978, 1982)

- Asamoah Gyan (Al-Ain) on maajoukkueensa kapteeni. Kärkihyökkääjä on edustanut Ghanaa 86 kertaa tehden kiitettävät 45 maalia. Ei ollut mukana Ghanan ensimmäisessä ottelussa tässä turnauksessa.

 

Algeria (Winners 1990)

- Islam Slimani (Sporting CP) on ensimmäinen Algerian pelaajista, joka on pelannut aivan loistavan vuoden. Kärkihyökkääjä on edustanut maataan 32 kertaa ja tehden tuohon ottelumäärään 14 maalia.

- Raïs M'Bolhi (Philadelphia) edustaa nykyään MLS-seura Philadelphia Unionia. Oli monelle tuntemattomampi nimi ennen viime kesän 2014 FIFA World Cupia, jossa esitti todella hyviä otteita Algerian maalivahtina. Ranskan juniorimaajoukkueitakin edustanut M'Bolhi on edustanut Algeriaa 38 kertaa.

- Sofiane Feghouli (Valencia CF) on pelaaja, jota ei valittu algerialaisista BBC:n parhaaksi afrikkalaiseksi jalkapalloilijaksi, mutta omasta mielestäni on ainakin paras Algerian pelaajista ja potentiaalia on kehittyä paljonkin nimekkäämmäksi. Pelipaikka löytyy Algerian hyökkäyksen ja keskikentän oikeasta laidasta. Kuten M'Bolhi, myös Feghouli on edustanut Ranskan nuorisomaajoukkueita, mutta valitsi lopulta Algerian. Nykyisessä maajoukkueessaan 31 esiintymistä, joissa 7 maalia.

- Yacine Brahimi (FC Porto) taas puolestaan valittiin BBC:n parhaaksi afrikkalaiseksi jalkapalloilijaksi. Tulee itselleni hyvänä kakkosena Feghoulin jälkeen. Myös todella taitava pelaaja ja pelipaikaltaan laitahyökkääjä. Ottelussa Etelä-Afrikkaa vastaan pelasi kuitenkin kärkihyökkääjän alapuolella hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Brahimi edusti 21-vuotiaaseen asti jokaista Ranskan maajoukkuetta, mutta valitsi sitten lopulta Algerian, jota edustanut 17 kertaa tehden 4 maalia.

 

South Africa (Winners 1996)

- Bernard Parker (Kaizer Chiefs) edustaa yhtä kotimaansa ja Afrikan kovimmista seuroista olevaa Kaizer Chiefsia. Parker pelasi kelpo vuoden seurajoukkueessa ja maajoukkueessa on esiintynyt 69 kertaa osuen maalipuiden väliin 23 kertaa. Pelipaikkana kärkihyökkääjä tai keskikentän vasen laita.

- Bongani Ndulula (Amazulu) pelasi myös kelpo esityksin kotimaansa seurajoukkueessa. Hieman tuoreempi kasvo hyökkääjänä maajoukkueessa, sillä vain 6 maaottelua, joissa 2 maalia.

 

Senegal (Runners-up 2002)

- Dame N'Doye (Lokomotiv) pelaa Venäjän pääsarjaa Moskovan Lokomotivissa. Hyvät otteet tuolla toivat paikan maajoukkueesta, vaikka Senegalilta löytyy muutenkin äärimmäisen kova hyökkäys ja nimiä, jotka kilpailevat noista paikoista. Maajoukkueessa 31 ottelua ja 9 maalia.

- Sadio Mané (Southampton) on vakuuttanut varsinkin tällä kaudella Valioliigassa. Vasta 22-vuotiaalla vasemmalla laitahyökkääjällä on tilillään jo 23 ottelua Senegalin paidassa sekä 6 maalia.

 

Côte d'Ivoire (Winners 1992)

- Gervinho (Roma) on kuin uudelleen syntynyt Romassa. Arsenalissa kaikki ei niin hyvin mennyt, mutta Italiassa tutun managerin Rudi Garcian alaisuudessa kylläkin. Hieman kaipaisi kliinisyyttä vielä maalinedustalla, mutta yksi kisojen kovimmista nimistä. Ottelussa Guineaa vastaan oli selvästi joukkueen vaarallisin pelaaja - enkä tarkoita tuota punaista korttia. Laitahyökkääjältä löytyy saldona 61 maaottelua ja 18 maalia. Osa Norsunluurannikon kultaista sukupolvea.

- Wilfried Bony (Manchester City) teki juuri ennen kisoja sopimuksen Englannin mestarin Manchester Cityn kanssa ja jätti Swansea Cityn taakseen. Hurjaa vauhtia kehittyvä kärkihyökkääjä on yksi Norsunluurannikon tärkeimmistä pelaajista. Hieman uudempi nimi maajoukkueessa, mutta siitä huolimatta jopa 34 maaottelua ja 11 maalia.

- Yaya Touré (Manchester City) on maajoukkueensa kapteeni. Vuoden 2014 paras afrikkalainen jalkapalloilija, joka siis palkittiin CAF:n toimesta. Voitolla - ja toisin sanoen neljällä pystillään - nousi Samuel Eto'on rinnalle Afrikan parhaana jalkapalloilijana. Pelasi aivan uskomattoman kauden 2013–2014 Valioliigassa. Nyt meno on hieman hiipunut, mutta valehtelematta tärkein pelaaja maajoukkueessaan, jota edustanut 90 kertaa tehden 18 maalia. Myös koko turnauksen kiistatta kovin nimi.

 

Mali (Runners-up 1972)

- Seydou Keita (Roma) jaksaa painaa vieläkin. Jo 35-vuotias Malin kapteeni on vielä mukana ja ottelussa Kamerunia vastaan oli hyvinkin mieleenpainuva. Taso on edelleen kova, vaikka ei enää mistään maailmanluokan nimestä puhutakaan. Kunnioitettavat 95 maaottelua ja 25 maalia Keitalla. Sopisi ehkä siis toivoa, että Mali etenisi näissä kisoissa mahdollisimman pitkälle, jotta tuo kunnioitettava 100:n raja menisi puhki. Tuo 100. otteluhan olisi joko finaali tai pronssiottelu joten jonkinlaista taianhohtoista tuossa olisi. Malihan ei ole Afrikan mestaruutta koskaan voittanut.

 

Cameroon (Winners 1984, 1988, 2000, 2002)

- Eric Maxim Choupo-Moting (FC Schalke 04) on yksi maajoukkueen pelaajista, joka on noussut uudeksi johtajaksi Eto'on ja muiden poistuttua. 'Choupo' on edustanut urallaan Saksan neljää eri ikäluokkaa nuorten maajoukkueissa, mutta valitsi lopulta Kamerunin. Maajoukkueessaan nyt 35 ottelua ja 12 maalia. Pelipaikaltaan - kuten jo tässä ketjussa mainittu - kärkihyökkääjä tai vasen laitahyökkääjä, mutta ensimmäisessä ottelussa Malia vastaan pelasi keskikentän keskustassa ja kantoi kapteeninnauhaa.

- Stéphane M'Bia (Sevilla FC) on joukkueensa kapteeni. Ei pelannut Malia vastaan, mutta saattaa olla avauskokoonpanossa seuraavaksi keskikentällä. Oli spekulaatioissa keskuspuolustajaksi kunnes Chedjou valittiin joukkueeseen. Maajoukkueessa 58 esiintymistä, joissa 4 maalia.

- Vincent Aboubakar (FC Porto) pelasi loistavasti FC Lorientissa, mutta siirtyi sitten Primeira Ligaan. Vasta 22-vuotias Aboubakar on vaarallinen hyökkääjä, joka on edustanut Kamerunia 32 kertaa tehden 5 maalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjoittelen lyhyet raportit tänäisistä otteluista huomisen puolella. Illan jälkimmäinenhän käynnistyi juuri vartti sitten.

 

Sillä välin sattuu ja tapahtuu.

 

1 Dead, 3 Wounded in Guinea After Grenade Thrown at Fans

 

Authorities in the West African nation of Guinea say one person is dead and three others seriously wounded after someone threw a grenade into a crowd of people watching a televised soccer match.

 

The fans were injured as they watched Guinea's national team play Ivory Coast at the African Cup of Nations tournament under way in Equatorial Guinea.

 

Mamadou Alpha Barry, national police spokesman, said the violence took place around the time Ivory Coast scored an equalizing goal in the game that ended 1-1. The person who launched the grenade also was seriously wounded, he said.

 

Other residents in the neighborhood said there were three dead, though police only confirmed one fatality.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eivät ole mitään maalijuhlia nämä kisat, ainakaan vielä. Eilisten pelien jälkeen 12:ssa ottelussa on tehty 21 maalia eli 1,75 ottelua kohti. Tuo vahvistaa käsitystäni siitä mitenkä Afrikkalaisetkin joukkueet ovat entistä enemmän tulosriippuvaisia peliesitysten kustannuksella.

En ole katsonut peliäkään, mutta ainakaan maalimäärän perusteella kisoja tuskin voi sanoa viihdyttäväksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin no en sitten tiedä, että vaaditaanko erityiseen 'viihdyttävyyteen' nimenomaan jonkinlaista maalijuhlaa. Kyllä omaan silmään nopeatempoinen ja muuten tapahtumarikas peli korvaa todella paljon, vaikka niitä maaleja tulisikin vain 2 ottelua kohden. Kuuluuhan jalkapallo-otteluun aika paljon muutakin kuin vain maalit. Onhan näistä otteluista osa ollut hyvinkin väsyttäviä katsottavia, mutta mukaan mahtuu ihan vastaavia otteluita kuin nähdään kaikissa kilpailuissa ja sitten osan olen katsonut enemmän kuin mielelläni alusta loppuun. Tarkoitan tylsillä otteluilla lähinnä osaa A- ja B-lohkon otteluista.

 

Pyrin ainakin itse antamaan aina mahdollisuuden, vaikka sitä jalkapalloa pelattaisiin Intiassa. Ymmärrän sen, että kyseessä ei ole FIFA World Cup tai mikään maailman suurimmista sarjoista, jonka takia kiinnostusta ei varmastikaan kovin paljon ole. Mielestäni tuo ei kuitenkaan täysin oikeuta luomaan mielipidettä, jos ei ole edes katsonut otteluakaan. Tuolloin mielipiteesi saattaa perustua enemmänkin ennakko-odotuksiin ja ehkä jonkinlaisiin mielikuviin Afrikassa pelattavasta jalkapallosta. Tietysti mielipide on oikeutettu, mutta yleensä eri aiheita lähestyessäni yritän saada jotain kokemuksia ja tietoa aiheesta enemmänkin, jotta voin muodostaa oikeasti vahvan mielipiteen - mielipiteen, jonka ei kuitenkaan tarvitse olla sama kuin jollain muulla tai toisinpäin. En siis tarkoita, että näistä otteluista tarvitsisi yhdestäkään pitää tai näitä tarvitsisi katsoa, mutta on jotenkin outoa puskea alaspäin asiaa, johon ei ole loppujen lopuksi juurikaan perehtynyt.

 

Jos joltain meni ohitse, niin aikaisemman sivun lopussa oli pieni kertaus osasta kisoihin osallistuvista pelaajista, joita suosittelen seuraamaan.

 

Ja sitten siihen tärkeimpään eli otteluiden kertaamiseen.

 

Equatorial Guinea 0-0 Burkina Faso

Man of the Match: Mohamed Koffi (Burkina Faso, Zamalek SC)

 

Ottelusta ei paljoa kerrottavaa jäänyt. Burkina Faso oli loppujen lopuksi mielestäni hieman parempi joukkue. Puolusti tiiviisti ja laitapuolustaja Koffi jäikin mieleen lopulta. Burkina Fason FC Lorientia edustava Alain Traoré kävi ottelussa lähimpänä maalia, kun laukoi tolppaan ensimmäisellä puoliajalla. Burkina Faso oli lyhyesti sanottuna pettymys ja olisi odottanut selvää voittoa.

 

Gabon 0-1 Congo

47' Prince Oniangué (Stade Reims) 0-1

Man of the Match: Prince Oniangué (Congo, Stade Reims)

 

Ottelu oli pettymys - tai ainakin Gabon oli kuten Burkina Fasokin. Piti olla selvää kauraa gabonilaisille, mutta niin vain vastustaja otti pidemmän korren. Kumpikaan joukkue ei ollut erityisen hyvä ja tasapeli olisi ollut oikeutettu. Gabon kävi muutaman kerran lähellä maaliakin, mutta vastustajien keskikenttäpelaajan Oninguén voittomaali riitti tappioon.

 

Zambia 1-2 Tunisia

59' Emmanuel Mayuka (Southampton) 1-0

69' Ahmed Akaichi (Esperance) 1-1

89' Yassine Chikhaoui (FC Zürich) 1-2

Man of the Match: Rainford Kalamba (Zambia, TP Mazembe)

 

Nyt nähtiin niitä kaivattuja maalejakin. Voitto meni oikeaan osoitteeseen, johon oli myös sitä odotettavissa. Sambian hyökkääjät olivat melko vaarallisia Mayukan ja Kalamban muodossa, mutta tuo ei riittänyt pisteeseenkään. Kalamba myös siis syöttäjänä tuohon Mayukan maaliin. Tunisia teki tarpeelliset maalit kiitos Akaichin ja FC Zürichin hyökkäävän keskikenttäpelaajan Chikhaouin, joista jälkimmäinen iski ottelun voittomaalin loppuhetkillä.

 

Cape Verde 0-0 DR Congo

Man of the Match: Robert Kidiaba Muteba (DR Congo, TP Mazembe)

 

Ottelua en periaatteessa katsonut, koska muistikuvat jäivät hyvin vähäisiksi, vaikka pyörikin sivusilmällä katsottavissa. Ilmeisesti 0-0 oli kuitenkin oikeutettu tulos, vaikka Kap Verdelle maalipaikkoja tulikin enemmän. Vastustajat kuitenkin puolustivat hyvin ja varsinkin maalivahti Robert Kidiaba Muteba piti joukkuettaan pystyssä ja tästä kiitettiin yhdellä pisteellä.

 

Tänään luvassa kaksi herkkupalaa C-lohkosta, kun luvassa ovat Ghana - 18:00 - Algeria sekä sitä seuraava South Africa - 21:00 - Senegal. Maaleja voidaan odottaa jokaiselta joukkueelta. Ghana ei vakuuttanut ensimmäisessä ottelussaan joten uskoisin Algerian voittavan ensimmäisen kohtaamisen. Toisessa ottelussa sitten molemmat joukkueet ovat olleet ihan pirteitä ja varsinkin Senegal vakuutti aikaisemmin Ghanaa vastaan. Ottelun teeman mukaan kuitenkin tasapeli haisee jälkimmäisessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos joltain meni ohitse, niin aikaisemman sivun lopussa oli pieni kertaus osasta kisoihin osallistuvista pelaajista, joita suosittelen seuraamaan.

 

Samaan aiheeseen liittyen:

 

 

10 Players to Watch at AFCON 2015

 

Group A

Bertrand Traoré (Burkina Faso, Chelsea)

Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon, Bor. Dortmund)

 

Group B

Yassine Chikhaoui (Tunisia, FC Zürich)

Chancel Mbemba (DR Congo, RSC Anderlecht)

 

Group C

Yacine Brahimi (Algeria, FC Porto)

Solomon Asante (Ghana, TP Mazembe)

Tokelo Rantie (South Africa, Bournemouth)

 

Group D

Eric Maxim Choupo-Moting (Cameroon, FC Schalke 04)

Florentin Pogba (Guinea, Saint-Etienne)

Wilfried Bony (Côte d'Ivoire, Manchester City

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka peli joka näkyy Eurosport 2:lta, eli Ghana-Alg tänään. Tuo siis näkyy mullekin, joten tää peli perjantain ratoksi... Toivotaan että Ghana vie! :) 

 

Mutta missäs Epygti luuraa? Eikös se ole voittanu viime vuosina mestaruuksiakin? Näin mä ainakin muistelen....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutta missäs Epygti luuraa? Eikös se ole voittanu viime vuosina mestaruuksiakin? Näin mä ainakin muistelen....

 

Egypti on joo Afrikan historian menestyinein joukkue seitsemällä (7) Afrikan mestaruudella. Viimeisin vuodelta 2010. Muutenkin 2000-luku oli Egyptin dominanssia, sillä voitti historialliset 3 kertaa peräkkäin Afrikan mestaruuden (2010 lisäksi myös 2008 ja 2006).

 

Jäi kuitenkin karsintalohkonsa kolmanneksi 6 pisteellä (2/0/4), kun taas Tunisia (14 pistettä) ja Senegal (13 pistettä) raivasivat itsensä kisoihin selvällä piste-erolla. Botswana jäi tuon karsintalohkon viimeiseksi 1 pisteellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×