Jump to content
Sign in to follow this  
Kane Rapo

Southampton

Recommended Posts

Valioliigan sarjakolmonen ansaitsee ainakin vähän tekstiä.

 

Kauden suurin yllättäjä, useita avainpelaajia (Shaw, Lallana, Lovren, Chambers) menettänyt Southampton koki 2 peräkkäistä tappiota. Alkukauden helpon sarjaohjelman jälkeen vastus koveni ja se oli siinä? Ei pelkästään vastustajien taso vaan myös suosikkiaiheeni rotaatio. Alkukaudesta Koemanin peluutuksessa Valioliigassa havaitsee samaa rotaation puutetta kuin Mourinhon.

 

Forster on pelannut kaikki ottelut maalissa.

Puolustuslinja on ollut alusta asti Bertrand-Alderweireld-Fonte-Clyne (ennen Alderweireldin saapumista Yoshida pelasi kaikki ottelut)

Keskikentällä siirtohuhiuissa ollut Morgan Schneiderlin pelasi kunnes loukkaantui, Dusan Tadic on aloittanut kaikki ottelut ja Davis yhtä vaille kaikki.

Hyökkäyksen tärkein pelaaja, tuore hankinta Graziano Pelle, ei ole avauksesta ollut poissa.

 

Joukkue kohtaa huomenna Manchester Unitedin. Lähiviikkojen jatko-ohjelma Burnley, Sheffield United (Liiga cup), Everton, Crystal Palace ei ole kovin paha. Ottelut kertovat onko Southamptonin hyvä sarjasijoitus vain harhaa vai kuuluuko joukkue kärkipäähän. Mikäli asia jää epäselväksi, seuraavaksi vastaan asettuva nelikko (Chelsea, Arsenal, Manchester United, Newcastle) antaa lopullisen vastauksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmas peräkkäinen tappio. Peliesityksessä ei kokonaisuutena ollut valittamista. Siksi joukkuetta syö voiton lahjoittaminen kahdella täydellisellä lahjalla. ManU:lle riitti varmojen maalipaikkojen estäminen ja pallon laittaminen tyhjään maaliin kahdesti. Ensimmäiseen maaliin johtanut syöttö oli tyypillinen väsyneen pelaajan ratkaisu. Voittomaali menee maalivahdin piikkiin.

 

Ei formi eikä sarjatilanne ole katastrofi. Pelaajatilanne on. Vaihtopenkillä oli eilen maalivahdin lisäksi Valioliigakokemusta ennen eilistä yhteensä noin 10 ottelua. Otteluruuhka tulossa, kunnossa vajaa avaus, pari Valioliigakokemusta hakevaa kokeneempaa pelaajaa ja junnuja, puolet avauksesta pelannut joka ottelun. Tasaisen keskikastin vuoksi 26 pistettä ei millään riitä säilymiseen. Tulevista otteluista pari voittoa tammikuussa uutta (laina?) pelaajaa sisään niin hätää ei ole. Lisää tappioita ja loukkaantumisia niin aletaan keskustelemaan putoamisesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt millään näe Saintsia joutuvan putoamistaisteluun. Loukkaantumisia toki on ja uusiin ei olisi varaa mutta on sieltä palaamassakin ihan hyviä pelaajia, kuten Ward-Prowse, Cork jne. Lisäksi peli on sen näköistä, pelisysteemi on hyvin kaikkien hallussa ja joka ottelussa joukkue luo paikkoja.

"Varmoja" tippujia on Leicester ja Burnley. Lisäksi on joukkueita jotka ovat potentiaaliltaan selvästi Saintsia heikompia, kuten QPR, Aston Villa, Sunderland ainakin. Toki jos käy niin huono tuuri ja Pellé, Tadic, Schneiderlin ja Wanyama ovat kaikki loppukauden sivussa, niin sitten voi puhua todella syvästä kriisistä mutta sen todennäköisyys on hyvin pieni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt millään näe Saintsia joutuvan putoamistaisteluun. Loukkaantumisia toki on ja uusiin ei olisi varaa mutta on sieltä palaamassakin ihan hyviä pelaajia, kuten Ward-Prowse, Cork jne. Lisäksi peli on sen näköistä, pelisysteemi on hyvin kaikkien hallussa ja joka ottelussa joukkue luo paikkoja.

"Varmoja" tippujia on Leicester ja Burnley. Lisäksi on joukkueita jotka ovat potentiaaliltaan selvästi Saintsia heikompia, kuten QPR, Aston Villa, Sunderland ainakin. Toki jos käy niin huono tuuri ja Pellé, Tadic, Schneiderlin ja Wanyama ovat kaikki loppukauden sivussa, niin sitten voi puhua todella syvästä kriisistä mutta sen todennäköisyys on hyvin pieni.

 

Tuota yritinkin sanoa. Uhkakuvista huolimatta ei todennäköistä mutta ... Pelkästään muutama voittoa seuraavista peleistä nostaisi pistemäärän reippasti yli kolmenkymmenen. Sen jälkeen putoamisesta ei olisi vaaraa vaikka loppukaudesta saisi haalittua vain muutaman hajapisteen. Paha uhkakuva on pelaajien ylipeluutus ja loukkaantumissuma. Southamptonilla ei ole varaa menettää montaa avainpelaajaa pitkäksi aikaa sairastuvalle. Nykyisessä tilanteessa ei voida puhua loukkaantumissumasta. Silti samoja pelaajia on pakko peluuttaa jokaisessa ottelussa täydet minuutit joka voi altistaa lisäloukkaantumisille joihin ei ole varaa. Koeman ei asialle voi tehdä muuta kuin toivoa avainpelaajien pysyvän kunnossa. Kriisi ei ole todennäköinen, mutta uhkakuvia on nähtävissä.

 

Joulun otteluruuhkan jälkeen ollaan asiassa huomattavasti viisaampia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukava nähdä että näinkin hieno sekä perinteikäs seura sai oman säikeensä. Tervetuloa voorumille vaan!

 

Optimiavauksensa puolesta Sotonin voisi kuvitella olevan vähintäänkin top-10 kamaa koko kauden mittakaavassa, mutta tosiaan ehkäpä se materiaalin leveys on sellainen mikä saattaa pahimmillaan aiheuttaa Koemanillekin harmaita hiuksia. Siihen on kuitenkin mahdollista vaikuttaa hyvinkin pian, kun muutaman viikon kuluttua siirtoikkuna aukeaa taas. Toisaalta näin Newcastlen miehenä voin myös sen todeta, että nimenomaan ne nuoret ja kokemattomat jannut kääntivät kurssin Koillis-Englannissakin nousuun, eli sieltäkin osastolta voi teilläkin päin löytyä ratkaisijoita tarpeen tullessa. 

 

Eikös kesän myynneistä ole ihan mukavasti vielä puntia jäljellä? Vai mikä siellä nyt oikein tarkalleen on tuo tilanne johtoportaan suhteen, eli ovatko valmiita pistämään myynneistä saadut rahat uusiin hankintoihin. Toki tammikuussa pelaajista saa maksaa hiukan enemmän kuin kesällä, mutta näen kyllä Sotonin seurana niin houkuttavana vaihtoehtona monelle pelaajalle, että ei varmaan hirveän kauaa tarvitse powerpointteja neuvotteluissa esitellä, kun pelaaja on jo kiinnostunut, sen verran hienosti on seuraa viety eteenpäin viime vuosina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia. Optimiavaus Southamptonilla on kova ja pelaajat soveltuvat hyvin taktiikkaan. Päteviä varamiehiä ei tosiaan ole paljoa, muutama loukkaantuminen pakottaa turvautumaan olemattoman määrän peliaikaa saaneisiin tai junioreihin. Varamiesten käyttö on oma riskinsä aina. Pienen ryhmän pitäminen tyytyväisenä ja saada pelaamaan hyvin yhteen on helppoa. Suuremmalla joukolla selkeästi vaikeampaa. Junioreita on hyvä olla joukkueessa, liika kokemattomuus kentällä kostautuu lähes aina. Tasapainottelu noiden asioiden välillä on todella haastavaa.

 

Mutuilemalla hankinnoista maksettiin selvästi vähemmän kuin lähteneistä saatiin rahaa. Transfermarkt arvioi erotukseksi 40 miljoonaa puntaa. Siihen lisää uudet TV rahat niin rahaa kyllä riittäisi. Olisi riittänyt myös viime kesänä. Oliko Koemanin vai seurajohdon päätös pitää hankinnat maltillisina, vaikea sanoa. Southamptonilla on maine joukkueena jossa nuoret saavat vastuuta. Liian monta kokenutta hankintaa antaisi toista viestiä. Toisaalta pelkillä nuorilla ei pärjää Valioliigassa. Hankala yhtälö jonka voi ratkaista sopivilla lainapelaajilla mallia Ryan Bertrand. Sopivien pelaajien löytäminen ei ole helppoa, joten jännä nähdä mitä tammikuussa lopulta tapahtuu. Veikkaan tässä vaiheessa yhtä täsmähankintaa keskikentälle (loukkaantumistilanteesta riippuen ylempi tai alempi keskikenttä) ja yhtä lainapelaajaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen banaaninkuori tuotti kaatumisen. Southampton hävisi vieraskentällä sarjanousija Burnleylle ja tappio oli joukkueelle neljäs peräkkäinen. Tilastojen perusteella Southampton sai rankkarin josta Tadicin missi oli joukkueen ensimmäinen epäonnistuminen rankkarissa 30 yritykseen.

 

Kokoonpanossa ei ollut suuria yllätyksiä. Puolustuslinjaan palasi Alderweireld, muuten vanhat tutut Bertrand, Fonte ja Clyne jatkoivat. Keskikentän pohjalla Schneiderlin ei ollut loukkaantumisen jäljiltä edes vaihtopenkillä ja hommat hoiti kaksikko Wanayma-Davis. Ylempänä keskikentällä Mane vasemmalla ja 18-vuotias Jake Hesketh oikealla. Nuoren pelaajan debyytti meni penkin alle, polvivamma tuotti vaihtokomennuksen 32.minuutilla. Loukkaantumisesta toipunut Ward-Prowse tilalle. Kaikki 16 ottelua aloittaneet Pelle ja Tadic täydensivät miehistön.

 

Mahdotonta sanoa oliko rankkarionnistuminen vain yksittäinen huono suoritus, sattumaa vai merkki väsymyksestä. Sattumaa tai ei, Tadic on yksi viidestä pelaajasta jotka ovat aloittaneet jokaisen Valioliigaottelun tällä kaudella. Eilinen kokoonpano ja aloitetut Valioliigaottelut tällä kaudella:

 

Pelle(16)

Mane(11)-Tadic(16)-Hesketh(1)

Wanayma(11)-Davis(14)

Bertrand(16)-Alderweireld(11/11)-Fonte(16)-Clyne(16)

Forster (16)

 

Rotaatiota Koeman yritti harrastaa yhden pelaajan verran, aikainen loukkaantuminen vesitti suunnitelman. Pieni kriisinpoikanen on päällä. Joukkue joutuu lähtemään joulun otteluruuhkaan alla Valioliigatappio sarjanousijalle. Huomiseen Liiga cupin otteluun Koemanin kannattaisi laittaa puhtaasti kakkosmiehistö ja antaa koko puolustuslinjalle huilia. Keskuspuolustukseen löytyy vähälle vastuulle jäänyt Yoshida ja lähes täysin käyttämätön kortti, kesällä isolla rahalla ostettu Florin Gardos. Laitapakeiksi Targett vasemmalle ja Mccarthy oikealle. Hyökkääjäksi Mayuka. Mane vasemmalle laidalle ja Long oikealle. Ward-Prowse keskikentän puolustavaan rooliin jonne myös Wanayma todennäköinen avaaja. Tadic aloittanee jotta saa mielestä missatun rankkarin.

 

Chelsean ketjussa arvioin lähes täysin väärin rotaatiokokoonpanon, onnistuisiko nyt paremmin.

 

Mayuka

Mane-Tadic-Long

Wanayma-Ward-Prowse

Targett-Gardos-Yoshida-Mccarthy

Davis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liiga cupin puolivälierissä Ykkösliigassa pelaavaa Sheffield Unitedia lähdettiin kaatamaan vahvalla miehistöllä. Koeman harrasti rotaatiota niukanlaisesti: Florin Gardos keskuspuolustukseen, Matt Targett vasemmaksi puolustajaksi ja Shane Long avaukseen kärkipelaajaksi. Laitapuolustajien kierrätystä ei taaskaan näkynyt, tosin Koeman toisti Di Matteon Mestarien liigan finaalissa esittämän yllätystempun ja laittoi Bertrandin pelaamaan ensimmäisen jakson keskikentällä. Pelle ja Tadic saivat täyden huilivuoron. Loukkaantumisesta juuri toipunut Schneiderlinin pelasi täydet minuutit.

 

Ehdin katsoa ottelusta vain ensimmäisen jakson. Sheffield oli siirtyä johtoon heti ottelun alussa, ylärima pelasti vierailijat. Muuten jaksosta jäi mieleen 0 laukausta kohti maalia kummaltakin joukkueelta. Southamptonin nykyisestä tasosta 3 laukaukseksi luokiteltavaa yritystä 45 minuuttiin Ykkösliigan porukkaa vastaan kertoo kaiken. Toisella jaksolla kotijoukkue meni johtoon ja se riittikin voittoon. Gardosin punainen kortti ja ainakin 3 ottelun pelikielto lisäajalla kruunasi Southamptonin surkean esityksen. United voitti jopa laukaukset kohti maalia 6-1. Valioiliigan kannalta jatkopaikan menetys saattoi olla hyvä asia. Kaksi ottelua lisää Liiga cupin välierissä olisi aiheuttanut tammikuulle melkoisen otteluruuhkan.

 

Takana on 6 ottelua ilman voittoa ja 5 peräkkäistä tappiota. Burnley ja Sheffield United otteluiden piti olla niitä jotka palauttavat voittojen tielle. Tuloksena oli kuitenkin kaksi tappiota lisää ja avainpelaajat ovat entistä väsyneempiä. Seuraavaksi vastaan asettuu Everton lauantain kotiottelussa jota ei olisi enää varaa hävitä. Tapaninpäivästä alkava otteluruuhka (3 ottelua 6 päivään) laittaa kapean ringin todella koville eivätkä vastustajatkaan ole helpoimmasta päästä (Crystal Palace, Arsenal, Chelsea). Sitten ollaankin tammikuussa ja vahvistusten hankkiminen on jälleen mahdollista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viisi tappiota putkeen eikä vastus ainakaan helpotu viime otteluista. Everton vastassa, sentään kotikentällä. Pelikiellossa Schneiderlin, Wanyama ja Gardos. Loukkaantuneena Tadic, Hesketh, Cork, Gallagher, Rodriguez.

 

Pelle
Reed-Ward Prowse-Long
Alderweireld-Davis
Bertrand-Yoshida-Fonte-Clyne
Forster

Penkiltä löytyy 4 täysin tuntematonta suuruutta (Jason McCarthy, Sam McQueen, Dominic Gape, Ryan Seager) ja lisäksi puolustukseen Targett, keskikentälle Mane ja kakkosmaalivahdiksi Davis.

 

Pellen ja Daviesin pelikunnot olivat arvoituksia, ehkä pakkoraossa laitettu avaukseen koska muitakaan vaihtoehtoja ei ole. Harrison Reed avaa jossakin päin keskikenttää, veikataan vasenta laitaa. Kentällä on kolme keskuspuolustajaa joista Alderweireld sopii parhaiten keskikentälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helpohko 3-0 voitto lopulta. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueelle olisi ehkä kuulunut rankkari. Long hyppää korkealle tavoittelemaan palloa, Jagielka näkee vain pallon. Kova potku Longin jalkapohjaan olisi voinut olla rankkarin paikka. Jossiteltavaa ei jäänyt koska seuranneesta kulmapotkusta Lukaku puskee omiin. Toisessa maalissa Long voittaa pääpallon ns. satanolla, jatkotilanteesta Pelle jatkaa 2-0. Kulmapotkun jälkitilanteesta Yoshida puskee keskityksestä lopullisen ratkaisun 3-0.

 

Vauhtia piisasi molemmilla joukkueilla. Ratkaisu löytyi pääpalloista joissa Everton oli paikoitellen suorastaan surkea. Lukakulla oli parikin paikkaa, huono viimeistely takasi Forsterin nollapelin.

 

Tappioton putki poikki eikä suurta hätää enää ole. Parempaan pitäisi kuitenkin pystyä jos sijoitus kärkipäässä aiotaan säilyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crystal Palace kaatui helposti 1-3. Sarjapaikka varmistui samalla ja loppukaudesta ei tarvitse miettiä putoamisviivaa vaan eurocupsijoituksia. Tony Pulisin menettänyt Crystal Palace ei enää ole se joukkue jota vastaan maalinteko vaatii paljon työtä. Voi miettiä olisiko Palacen kannattanut antaa sarjapaikan pitäneelle Pulisille vähän enemmän periksi. Kohonneiden TV-rahojen takia ei olisi pankkia rikottu vaikka parikymmentä miljoonaa olisi hassattu uusiin pelaajiin.

 

Sarjakärki Chelsea seuraavaksi vastassa. Otteluennakko Chelsean kannalta http://www.paitsio.com/foorumi/index.php?/topic/5875-chelsea-fc-20142015/page-8&do=findComment&comment=240406

 

Pahin loukkaantumissuma on takana ja vaihtopenkiltä löytyy muitakin kuin kasa junioreja. Chelsea-laina Bertrand ei ole pelikelpoinen, todella paha menetys puolustuksessa. Toinenkin laitapuolustaja puuttuu koska Nathaniel Clyne on loukkaantunut. Suurin kysymys onkin, miten vahvasti nousevien laitapuolustajien puuttuminen onnistutaan paikkaamaan. Vasemmalla pelaa Targett. Oikealle on tarjolla kolme keskuspuolustajaa joista Alderweireld tontille hyvin todennäköisesti laitetaan. Keskikentällä ei yllätyksiä Schneiderlinin avatessa. Pelle totutusti yksinäisenä hyökkääjänä.

 

Pellè

Mané-Davis-Tadić

Wanyama-Schneiderlin

Targett-Yoshida-Fonte-Alderweireld

Forster

 
Vaihdossa: Davis, Gardos, Reed, McCarthy, Ward-Prowse, Long, Isgrove.
 
Alkukaudesta Southamptonissa varmasti mietittiin mitä tapahtuu kaksikon Bertrand-Clyne ollessa pois. Nyt se nähdään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Southampton-Chelsea 1-1. Chelsea hallitsi ottelua selvästi, mutteivät saaneet kuin yhden laukauksen kohti maalia. Ottelu sujui Pitkälti Southamptonin käsikirjoituksen mukaan. Selviydytään Chelsean alkurynnistyksestä, tehdään johtomaali ja aletaan puolustamaan. Hazardin ensimmäisen jakson loppuun tekemä maali oli tietenkin paha takaisku.

 

Melko odotetusti laitapuolustajat eivät paljoa nousseet. Lisäksi oikealla laidalla pelasikin Yoshida eikä Alderweireld. Hyökkäyksen keskellä pelasi enimmäkseen Mane, oliko Pellen tarkoitus voittaa pääpalloja keskikentällä? Ehkä. Joka tapauksessa Mane avausmaalinkin tekaisi läpiajosta. Terry mokasi pahemman kerran paitsioansan eikä Courtoiskaan tehnyt mitään kunnolla vaan tuli vähän vastaan ja vähän peitti. Mane nosti nätisti pallon verkkoon. Ehkä tarkoitus olikin antaa nimenomaan nopeudella painetta Chelsean melko hitaalle keskuspuolustukselle. Jos se oli suunnitelma, hyvin toimi.

 

Maalit poislukien ottelussa ei nähty paljoa hienouksia. Chelsea puski päätään Southamptonin puolustusmuuriin ja muutaman kerran oli hyvin lähellä ettei Chelsea saanut laittaa palloa tyhjiin. Chelsea ja ManU eivät paljoa kierrättäneet ja viimeistely oli kehnoa. Sattumaa? Tuskin.

 

Seuraavana vastassa Arsenal. Schneiderlin taklasi Fabregasin kumoon loppusekunneilla toisen keltaisen arvoisesti ja on täten pelikiellossa. Tulevaa seuraansa vastaan? Mahdollisesti. Siirtoikkuna aukeaa samana päivänä kun joukkueet kohtaavat eikä Schneiderlin joudu vaikeaan paikkaan koska saa seurata peliä katsomosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Southampton-Arsenal, voisiko sanoa päivän kärkikamppailu. Kahden väsyneen joukkueen kohtaamisessa ei haeta muuta kuin pisteitä. Tuskin tänään kovin hienoa peliä nähdään.

Southampton

Schneiderlin otti Chelsea ottelussa kahdella keltaisella punaisen kortin, näin pelikiellossa tänään. Clyne edelleen loukkaantuneena. Chelsea-ottelussa paikannut Yoshida aloittaa penkiltä ja todennäköisesti Alderweireld ottaa oikean puolustajan paikan. Ryhmitys voi olla 4-3-3 kuten Chelsea ottelussa perinteisen 4-2-3-1:n sijaan.

Mane-Pelle-Tadic
Ward-Prowse-Davis-Wanyama
Bertrand-Gardos-Fonte-Alderweireld
Forster

Vaihdossa Davis, Yoshida, Long, Isgrove, Reed, McCarthy, Targett

Arsenal

Loukkaantumissuma pakottaa kierrättämään. Koscielny palaa puolustuksen keskustaan ja Chambers nähdään keskikentän pohjalla Coquelinin kanssa Flaminin loukkaantumisen takia. Rosicky palaa avaukseen koska Welbeckillä on pientä vaivaa. Hyökkääjänä pelaa tänään Sanchez.

Sanchez
Rosicky-Cazorla-Oxlade-Chamberlain
Chambers-Coquelin
Gibbs-Koscielny-Mertesacker-Debuchy
Szczesny

 

Vaihdossa Martinez, Monreal, Bellerin, Maitland-Niles, Campbell, Walcott, Akpom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selvä 0-0 läpsyttely. Eron teki Arsenalin puolustus ja erityisesti maalivahti, kaksi lahjamaalia muuten heikkotasoisessa ottelussa. Loukkaantumisia taisi tulla vain yksi, Mane loukkasi jalkaansa samalla kun teki 1-0 maalin? Szczesnyn ulostulo jätti maalin tyhjäksi, hyvän kierteenkin sai palloon ja lopulta Merte potkaisi maaliin. Ei ollut oma maali koska pallo meni kohti maalia. Tadiclaittoi 2-0 maalin tyhjiin Szczesnyn potkaistua pallon suoraan jalkaan.

 

Clynen puuttuminen näkyi puolustuksessa. Yoshidan korvannut Alderweireld selviytyi kohtalaisen hyvin. Samaa ei voi sanoa Gardosista, joka olisi tiukemmalla linjalla lentänyt kahdesti ulos. Varsinkin jälkimmäisestä, Sanchezin kaadosta läpiajossa, punainen kortti olisi noussut 9 kertaa kymmenestä. Koeman tajusi sentään ottaa vaihtoon nopeasti. Schneiderlinia ei lopulta kaivattu koska Arsenalilla oli heittää keskikentälle heikohko kaksikko Chambers-Coquelin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FA Cupin kolmannen kierroksen ottelu kotona ei mennyt ihan putkeen. Championshipin kakkonen Ipswich venyi 1-1 tasapeliin. Uusintaottelun Traktorimiehet saavat kotikentälleen eikä latausta taatusti puutu. Otteluparin jatkaja kohtaa Crystal Palacen neljännellä kierroksella.

 

Uutena pelaajana joukkueeseen on liittynyt kesään saakka kestävällä lainasiirrolla "Hollannin Balotelli" Eljaro Elia tiettävästi neljän miljoonan osto-optiolla. Elia kisaa pelipaikasta lähinnä Sadio Manen kanssa, joka on nähty enimmäkseen vasemmalla laidalla. Mane missaa yhden tai pari peliä Arsenal ottelussa saadun vamman takia joten Elia saattaa hyvinkin nopeasti saada näyttöpaikan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja näin 0-1 vierasvoitto OldTraffordilta. ManU pidettiin hyvin pihdeissä eikä yhtäkään laukausta annettu kohti maalia.

 

Van Gaal yritti samaa temppua kuin Koeman Arsenal ottelussa (ja itse MM-kisoissa); enimmäkseen laidalla operoinut Angel Di Maria kärkipelaajaksi (Koeman laittoi Mane:n ja LvG MM-kisoissa Robbenin). Yritys ei toiminut alkuunkaan. Falcaolle annettu huilivuoro saattoi kostautua. Van Gaal saa ottaa myös vaihdoista negatiivista krediittiä. Shaw pois ja Blackett tilalle, viisi minuuttia, Blackett kusee paitsioansan ja lopulta 0-1 toplasta kimmonneen pallon laittaa Tadic maaliin.

 

Jobinpostia tuli loukkaantumisrintamalta. Alderweireld potkaisi palloa liian kovaa ja tuloksena reisi paukahti. Vastustajia ei ollut lähelläkään eikä asentokaan ollut hankala. Voisi sanoa väsyneen pelaajan vammaksi, Toby onkin pelannut todella paljon tällä kaudella. Lisäksi Mane on sivussa kuusi viikkoa, olisi ollut joka tapauksessa poissa pidemmän aikaa Afrikan kisojen takia. Alderweireldin korvaajia riittää keskuspuolustuksessa, keskikentän pohjalle vaihtoehtoja on selkeästi vähemmän ja Alderweireldin ollessa poissa kaksikko Schneiderlin-Wanayama saa pelata todella paljon.

 

Elian debyytti ei ollut kovionkaan lupaava. Mane:n tapaan paljon juoksua ja vähemmän järkeviä ratkaisuja. Ehkä tarkoitus olikin hankkia Elia suoraksi Mane:n korvaajaksi ainakin Afrikan kisojen ajaksi. Mikäli Elia ei saa virettään paremmaksi jatkossakaan, nuorille on luvassa peliaikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Southamptonilla on näkökulmasta riippuen hyvä tai huono aika kohdata Newcastle. Hyvänä näkökulmana Castlelta puuttuu loukkaantumisten takia 10 pelaajaa, lisäksi Tiote ja Cisse Afrikan mestaruuskisoissa. Managerikin lähti muualle. Huonona näkökulmana Saintsilla on myös ongelmia. Bertrand on juuri ja juuri pelikunnossa, keskikentältä puuttuu Schneiderlin ja Wanaymama, Alderweireldin ollessa sairastuvalla puolustuksessa tai keskikentällä on yksi pelaaja vähemmän ja Manen poissaolo heikentää laitapelaajistoa. Puolustuksesta puuttuu maajoukkuesählingeissä oleva Yoshida.

 

Avaus:

 

Pelle

Elia-Tadic-Reed

Davis-Ward-Prowse

Bertrand-Gardos-Fonte-Clyne
 
Vaihdossa K. Davis, Isgrove, Targett, Cork, Hesketh, Long, McCarthy.
 
Varsinkin keskikentän keskusta vaikuttaa auttamattoman heppoiselta puolustussuuntaan. Hyökkäysvoimaa löytyy mutta kokoa sitäkin vähemmän. Ei olisi yllätys nähdä Pelle keskikentän puolella voittamassa pääpalloja. Silloin kärjessä olisi mahdollisesti Elia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Newcastlesta saaliina 1-2 vierasvoitto. 42 pisteellä Southampton pysyy ManU:n edellä, hienoa. Kuten hieman ennakoinkin, Pelle pelasi todella alhaalla, periaateessa keskikentän keskellä, koska muita kookkaita pelaajia ei sinne ollut laittaa. Elia osoittautui arvokkaaksi vahvistukseksi. Voiko kahden maalin tehnyttä pelaajaa pitää epäonnistuneena hankintana? Kyllä ja ei. Molemmat maalit tulivat pystyjuoksusta keskikentältä tulleeseen syöttöön. Ensimmäisen laukauksen imuroi Krul Janmaatin surkean puolustamisen jälkeen ja toisessa pallo otti kimmokkeen Janmaatin jalasta. Kahta maalia ei pois oteta Elian tililtä, silti maalit tulivat varamiehistä joukkuetta vastaan ja melko halvalla. Parantamisen varaa jäi reippaasti mutta joka tapauksessa kaksi maalia takasi voiton. Castlen ainokainen tuli Clynen purkuyrityksen osuttua Gouffranin jalkaan, josta pallo kimposi Forsterin tavoittamattomiin.

 

Kokonaisuutena Newcastle hallitsi selvästi. Castle voitti laukaukset 16-5 (maalia kohti 3-3), pallonhallinnan 58-42 ja kulmapotkut 9-0. Hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä vai miten se menikään? Vielä lisäajalla Castle olisi hyvin voinut saada rankkarin. Pallo potkaistiin Fonten käteen joka oli irti vartalosta ja se pysäytti maalia kohti (ainakin lähelle sitä) menneen laukauksen. Pienemmistäkin on rankkareita annettu, tällä kertaa Fonte selvisi säikähdyksellä. Hyvillä joukkueilla on tuuria vai miten se menikään?

 

Tällä kertaa riitti kahden puolittaisen maalipaikan käyttäminen Newcastlen roiskiessa palloa katsomoon. Ohjelma jatkuu helpohkona. Viikon päästä Crystal Palace FA Cupissa, sitten Bonyn menettänyt (ja Chelsealta 5-0 turpiin ottanut) Swansea kotona, QPR vieraissa ja toinen yllätysjoukkue West Ham kotona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crystal Palace haki FA Cupissa 2-3 voiton. Nyt Saints voi keskittyä pelkkään Valioliigaan. Jobinpostia tuli ottelusta kahden loukkaantumisen muodossa. Wanaymalta meni takareisi ja Longilta pari kylkiluuta. Huilia molemmille ainakin kolmisen viikkoa.

 

Lisää ongelmaa tuottaa keskikentän keskellä Jack Corkin sopimustilanne. Nykyinen pahvi loppuu kesällä eikä pelaaja ole ollut kovin halukas jatkoon. Myynti tiedossa ellei nimeä pian tule paperiin. Mikäli Cork myydään vielä tässä ikkunassa, tilalle voi olla tulossa Koemanin vanha tuttu Feyenoordista, Tonny Vilhena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cork ei suostunut jatkosopimukseen ja myytiin pikkusummalla tämänpäiväiselle vastustajalle, Swansealle. Cork seurasi ottelun katsomosta. Siirron myötä keskikenttä oheni entisestään eikä penkillä ollutkaan Swansea ottelussa kuutta pelaajaa enempää. Positiivista oli Manen kuntoutuminen, pääsikin kentälle puoleksi tunniksi. Näin ottelusta ensimmäisen jakson joka oli lähes täydellistä kotijoukkueen hallintaa. Todella vaaralliset olivat vähissä, ehkä paras paikka oli Ward-Prowsella alkuminuuteilla. Fabianski venyi jalkatorjuntaan.

 

Toisella jaksolla Shelvey laukoi kaukaa 0-1 maalin joka oli Swansean ainoa laukaus kohti maalia. Minuuttia ennen täyttä aikaa Bertrand hölmöili itselleen punaisen kortin ja kahden jalan taklauksesta tulee vähintään 3 ottelua pelikieltoa. 4 otteluakaan ei ole täysin pois laskuista koska punaisesta kortista valitettiin. Targett korvannee Bertrandin tulevissa otteluissa. Sairastuvalta on ehkä odotettavissa viikon päästä Alderweireld, Wanyama ja Schneiderlin. Kukaan kolmikosta tuskin pelaa täyttä ottelua kuitenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanyaman ja Schneiderlinin menetys on kirpaissut Southamptonia, kuten toki sopi olettaakin. Kaksikko on sen verran tasapainoinen ja hyvä puolustussuuntaan, että Southamptonin materiaalista heille ei vain löydy mitat täyttäviä tuuraajia. Puolustuslinjaa ei enää pystytä suojaamaan yhtä hyvin kuin aiemmin, minkä johdosta tänäänkin Shelvey ja Gomis pääsivät laukomaan pari kertaa kohtuu vapaasti boksin rajalta.

Southampton saattaa tehdä tässä ikkunassa vielä parikin hankintaa, ainakin mikäli on uskominen SkySportsia. Southamptonin kiikarissa ovat Ronald Koemanille viime vuosilta tuttu keskikenttäpelaaja Tonny Vilhena sekä serbialainen laituri Filip Djuricic, joka pelaa tällä hetkellä Mainzissa lainalla, mutta on Benfican omistama pelaaja. Vilhenan kohdalla puhutaan pysyvästä siirrosta kun taas Djuricic olisi lainapelaaja. Vilhena on lupaava parikymppinen sälli, joka ei ole kuitenkaan saanut tällä kaudella vastuuta Feyenoordin riveissä. Viime kaudella Koemanin alaisuudessa kaveri takoi kuitenkin keskikentältä tehot 6+7 joten potentiaalia löytyy ilman muuta. Djuricic on niin ikään jäänyt vähälle vastuulle nykyisessä seurassaan, joten ehkä siirto voisi tulla kysymykseen hänenkin kohdallaan. Tuossa SkySportsin jutussa Koeman vahvistaa itse, että on kiinnostunut molemmista pelaajista ja hänen mukaansa on todennäköistä, että ainakin toinen saadaan hankittua, mutta molempiinkin on mahdollisuus.

Southamptonilta olisi erinomaista bisnestä korvata Cork Vilhenalla. En yllättyisi yhtään, jos seura myisi ensi kesänä Jay Rodriguezin +£10 miljoonalla ja hankkisi tilalle paljon pätevämmän kaverin pienemmällä siirtokorvauksella. Olen monesti korostanut, että pienelläkin budjetilla voi tehdä erinomaisia hankintoja ja Southampton on siitä erittäin hyvä esimerkki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Southampton saattaa tehdä tässä ikkunassa vielä parikin hankintaa, ainakin mikäli on uskominen SkySportsia. Southamptonin kiikarissa ovat Ronald Koemanille viime vuosilta tuttu keskikenttäpelaaja Tonny Vilhena sekä serbialainen laituri Filip Djuricic, joka pelaa tällä hetkellä Mainzissa lainalla, mutta on Benfican omistama pelaaja. Vilhenan kohdalla puhutaan pysyvästä siirrosta kun taas Djuricic olisi lainapelaaja. Vilhena on lupaava parikymppinen sälli, joka ei ole kuitenkaan saanut tällä kaudella vastuuta Feyenoordin riveissä. Viime kaudella Koemanin alaisuudessa kaveri takoi kuitenkin keskikentältä tehot 6+7 joten potentiaalia löytyy ilman muuta. Djuricic on niin ikään jäänyt vähälle vastuulle nykyisessä seurassaan, joten ehkä siirto voisi tulla kysymykseen hänenkin kohdallaan. Tuossa SkySportsin jutussa Koeman vahvistaa itse, että on kiinnostunut molemmista pelaajista ja hänen mukaansa on todennäköistä, että ainakin toinen saadaan hankittua, mutta molempiinkin on mahdollisuus.

 

Southamptonilta olisi erinomaista bisnestä korvata Cork Vilhenalla. En yllättyisi yhtään, jos seura myisi ensi kesänä Jay Rodriguezin +£10 miljoonalla ja hankkisi tilalle paljon pätevämmän kaverin pienemmällä siirtokorvauksella. Olen monesti korostanut, että pienelläkin budjetilla voi tehdä erinomaisia hankintoja ja Southampton on siitä erittäin hyvä esimerkki.

 

Vilhena on ollut huhujen kohteena jonkin aikaa eikä hankinta yllättäisi. Feyenoord yrittää toki rahastaa pelaajasta joka on joskus ollut kovassa huudossa, hinnasta homma todennäköisesti jää kiinni ellei siirto toteudu.

 

Corkin siirtokorvaus on arvailujen varassa toistaiseksi, todennäköisesti pari miljoonaa tai muutama miljoona. Rodriguezin myymistä vaikeuttaa paha polvivamma. Ei se mikään este ole jos tehoja syntyy kovaa tahtia, mutta muuten on aina riski ostaa pelaaja joka on pahan loukkaantumisen kärsinyt. Sourhamptonin Pikkurahan ostoksilla Southampton on tehnytkin yllättävän hyvää tiliä. Nykyisin pelaajascouttaus on niin kehittynyttä ettei sillä tehdä takavuosien "Arsenaleja". Southampton on hyvän kasvattajaseuran maineessa ja siksikin vetää lupauksia samaan tapaan mitä esim Crewe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pienen tauon jälkeen ehdin katselemaan Southamptonin ottelusta osan. Kolmen puolustajan linja on ollut jonkinlaisessa muodissa ja pitihän Koemanin sitä kokeilla. Puolustuksessa kolmikko Yoshida-Fonte-Gardos. Keskikentällä Schneiderlin-Wanayma, laidoilla yleensä puolustuksessa viihtyvät Bertrand ja Clyne. Hyökkäyskolmikko Mane-Tadic ja Pelle. Ajatuksena taisi olla hyökkäyspään ongelmien ratkaiseminen kolmella melko kapealla pelanneella hyökkääjällä laitapuolustajien pelatessa keskikentän laitapelaajina.

 

Omiin meni vain yksi maali Berahinon lauottua volleystä 1-0 voittomaalin toisella minuutilla. Puolustuksen sijoittuminen oli tilanteessa todella heikkoa, johtuisiko siitä etteivät pelaajat tienneet miten 3-4-3:a pitäisi pelata? Pahinta ongelmaa, eli maalintekoa, uusi ryhmitys ei poistanut. Viidessä edellisessä ottelussa (Swansea (K), QPR (V), West Ham (H), Liverpool (H), West Brom (V)) vastustajan verkkoon on tehty yksi maali lisäajalla (Mane, QPR). Keskushyökkääjänä pelaava Pelle on aloittanut kaikki Valioliigaottelut tällä kaudella, edellinen maali 10 ottelun takaa viime joulukuulta. Elia osui kahden maalin edestä toisessa ottelussaan, sen jälkeen ollut hiljaista. Tadicilla menossa kuuden Valioliigaottelun kuiva kausi. Shabne Long on osunut tasan yhdessä Valioliigamatsissa tällä kaudella. Kuka maalit sitten tekee? Mane on ainoa joka viimeiseen pariin kuukauteen on osunut edes jotakuinkin säännöllisesti.

 

Maalinteko pysyy ongelmana. Keskikentän yläkolmikosta ei ole apua eikä Pelle osu enää tässä vaiheessa kautta mihinkään. Keskikentän pohjalta tai laitapuolustuksestakaan ei löydy merkittävää maaliuhkaa. Näyttää myös siltä ettei Jay Rodriguez pelaa tällä kaudella. Koemanin asemassa hakisin seuraavissa otteluissa riskilläkin avausmaalia ja sitten luottaisin puolustuksen pitävyyteen. Vaikea sanoa tehtiinkö niin tämän päivän ottelussa. Mikäli kyllä, riski kostautui nopeasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvät uutiset: Burnley kaatui Shane Longin tykitettyä pomppupallon yläpesään ja Burnleyn omalla maalilla 2-0. Samalla Sunderland nousi sarjassa kuutossijalle.

 

Huonot uutiset: Kaikki Valioliigaottelut tällä kaudella alusta loppuun pelannut Fraser Forster loukkasi itseään vaarattoman oloisessa tilanteessa. Englannin maajoukkueeseen kutsun saanut Forster saattaa missata loppukauden. Vammoja tuli polveen ja olkapäähän, ilmeisesti. Kelvin Davis joutuu todella kovaan paikkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella pitkän tauon jälkeen ehdin katsoa Southamptonin Valioliigapelin, kotikentälle saapui vieraaksi Aston Villa. Ensimmäisellä puoliajalla peräti 6 maalia. Mane väänsi Valioliigan historian nopeimman hattutempun (muutama sekunti alle 3 minuuttia). Long 4-0 maalivahdin torjunnasta tyhjiin, Long 5-0 komealla kaukolaukausella. Jakson lopuksi Benteke puski 5-1 kavennuksen. Voitto näyttää selvältä ja voitolla sarjataulukko olisi

 

5. Liverpool 36 ott 62 pist
6. Southampton 37/60
7. Tottenham Hotspur 36/58
8. Swansea City 36/56

Kuudenneksi sijoittunut pääsee/joutuu Eurooppa liigaan. Tänään Tottenhamilla on kova ottelu putoamisviivan alla olevaa Hullia vastaan. Kysytään myös motivaatiota, haluavatko kaikki neljä joukkuetta Eurooppa liigaan välttämättä. Southampton on ilmoittanut menevänsä mielellään. Muiden joukkueiden motivaatio voi olla pienempää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×