Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Tero Mäntylä (Aalesunds FK 2014–)

Recommended Posts

Ammattilaisura

TP-Seinäjoki 2007

Portsmouth 2008–2010

FC Inter Turku 2010–2011

Ludogorets 2012–2014

Aalesunds FK 2014–

 

tero-mantyla-huuhkaja-paidassa-viime-tou

 

Ja niin vain jatkuu Tero Mäntylän ura Norjan Tippeligaenissa Sakari Mattilan seuratoverina. Selkää koristaa Aalesunds FK:ssa numero 4 ja sopimus norjalaisseuran kanssa on 3-vuotinen.

 

Sopimus purettiin PFC Ludogorets Razgradin kanssa ja hyvä niin, sillä peliaikaa ei tuntunut uuden managerin alaisuudessa tulevan. Tässä vielä linkki aikaisempaan ketjuun: Tero Mäntylä (PFC Ludogorets Razgrad 2012–2014)

 

Positiivisin mielin tästä siirrosta. Peliaikaa luulisi tulevan ja manageri tuntuu antavan luottoa pelaajille suhteellisen tasapuolisesti kunnes todistavat itsensä. Ainakin Mattila onnistui lyömään itsensä tuolla läpi ja onhan HJK Helsinki kuitenkin jonkin verran alitse bulgarialaisseuran tason. Peliajasta Mäntylän kanssa kilpailevat joukkueen kolme muuta keskuspuolustajaa, jotka ovat kokenut 35-vuotias ruotsalainen joukkueen kapteeni Daniel Arnefjord, myös vasempana laitapuolustajana pelannut 23-vuotias ruotsalainen Mikael Dyrestram ja 24-vuotias norjalainen Jonatan Tollås Nation. Terollahan ikää on 23 vuotta.

 

Aalesunds FK mahtuu mielestäni materiaaliltaan Norjan Tippeligaenin viiden parhaan seuran joukkoon ja potentiaaliahan tuossa sakissa on, vaikka sijoitus olikin 2014 kauden päätteeksi 7. Pahin kilpailija on hallitseva Norjan mestari ja Joona Toivion edustama Molde FK.

 

Kausi vuosimallia 2015 alkaa 6. huhtikuuta.

 

Ensimmäisen kerran Mäntylää vähään aikaan nähdään kuitenkin mitä luultavimmin Huuhkajien harjoitusmaaotteluissa Ruotsia ja Sudania vastaan. Tuosta taisikin jossain jo juttua olla, että mukana olisi.

 

Myös MTV:lle annetusta haastattelusta voisi ymmärtää, että vastuuta olisi luvassa ihan avauskokoonpanosta alkaen, josta en sinänsä ylläty. Seuran tavoitteetkin ovat hyvällä mallilla. Tässä muutama otanta:

 

"Aalesundin kiinnostus on ollut jo pitkän aikaa tiedossa. Suurin tekijä oli, että minut oikeasti haluttiin tänne ja se rooli, mitä tarjottiin."

 

"Se on odotusarvo, että olen aloittavan topparikaksikon joukossa, kun kausi alkaa. Se on hyvä sarja, ja saan varmasti hyviä pelejä. Tärkeintä on päästä pelaamaan, tässä on ollut monta kautta vähän niin ja näin, välillä on tullut peliaikaa ja välillä ei. Olisi hyvä saada ehjä kausi alle ja täällä se on mahdollista."

 

"Seura tavoittelee ensi kaudella tosissaan nousua europeleihin oikeuttaville sijoille. Joukkuetta pyritään vahvistamaan entisestään ja myös omat odotukseni ovat korkealla. Kaudella 2012 Aalesund oli mukana Eurooppa-liigassa ja olisi mahtava olla viemässä seuraa uudelleen Euroopan kentille."

 

Myös tavoitteet maajoukkueen osalta ovat Mäntylän mukaan selvät:

 

"Tavoitteena on tietenkin päästä maajoukkueeseen takaisin mukaan. Jos löydän itseni joka viikko avauksesta Norjassa, se aina koputtaa Mixun ovea."

 

"Hienoahan se olisi päästä vielä näihin EM-karsintoihin mukaan, mutta en uskalla liikaa painetta asettaa siihen. Päällimmäinen asia on, että pääsen pelaamaan Norjassa, sitten voin asettaa tavoitteet maajoukkueen suhteen."

 

"Uuteen maahan ja kulttuuriin totuttautuminen ottaa aina aikansa, joten Huuhkajista tutun kaverin läsnäolo helpottaa varmasti omaa sopeutumistani. 'Sakke' vaikuttaa päässeen hyvin sisään sekä joukkueeseen että Norjan liigaan, joten odotan innolla tulevaa kautta hänen kanssaan."

 

"Hän sanoi, että et tule katumaan tätä. Seuran kanssa ei tule olemaan vaikeuksia, vaan kaikki on viimeisen päälle hoidettu. Siellä tehdään myös paljon hommia pelaajakehityksen eteen, mikä on itselleni tärkeää."

 

Nyt vain onnea Ålesundiin ja toivottavasti homma lähtee pyörimään seurajoukkueessa, mihin vahvasti uskon. Siitä sitten hieman kipinää Suomen maajoukkueeseenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tero Mäntylän uran viimeinen siirto ei ole ollut onnistunein, sillä Aalesundissa rooli on ollut vaihtopenkillä ottelusta toiseen. Varsinaisesti vastuuta on tullut viimeksi viime kesänä. Viime kauden aikana muutenkin esiintyi vain 4 ottelussa, joten voisi olettaa siirtoa eteenpäin. En yllättyisi, jos SJK kutsuisi, sillä onhan tuolla puolestaan spekuloitu Juhani Ojalan siirrolla.

 

Sopimusta on jäljellä 2017 loppuun asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×