Jump to content
Sign in to follow this  
ippe

Liverpool FC Europa Leaguessa

Recommended Posts

Liverpoolin sijoituttua kolmanneksi Champions Leaguen lohkovaiheessa joukkue sai paikan Europa Leaguen ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Ihan tätä tuskin odotti kukaan kun lohkoarvonnat oli alkusyksystä suoritettu, mutta niinhän se menee, että kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen ovi aukeaa.

46508b0f76e2a8eac7daaf5d3aa83bfe.png

Liverpoolin historia Europa Leaguessa

Liverpool on Europa Leaguen ja tämän edeltäjän UEFA Cupin menestynein seura kolmella turnausvoitollaan. Kolme turnausvoittoa on myös Juventuksella, Interillä ja hallitsevalla mestarilla Sevillalla. Inter Milan ja Sevilla ovat mukana tälläkin kaudella joten heillä ja Livepoolilla on mahdollisuus napata historiansa neljäs titteli ja nousta yksin korkeimmalle korokkeelle.

Edellisen voittonsa Liverpool nappasi vuonna 2001 Gerard Houllierin alaisuudessa, jolloin joukkue voitti myös FA-Cupin sekä League Cupin. Tuolloin finaalissa oli vastassa espanjalainen Alavés, joka ei ole niitä tämän päivän tunnetuimpia seuroja. Tuostakin ottelusta on jo melkoisesti aikaa, misä kertoo osaltaan sekin, että Gerrardin lisäksi Liverpoolilta maalasivat Markus Babbel, Robbie Fowler ja Gary McAllister. Nykyään Alavés pelaa Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kaksi muuta Cup voittoa tulivat vuosina 1973 ja 1976 joten ihan hetkeen ei ole euroglooriaa ollut tälläkään saralla.
 

UEFA Cupin muututtua nykyseen muotoonsa Europa Leagueen Liverpool on ollut mukana kolmesti kausina 09-10, 10-11 ja 12-13. Näistä kausista ensimmäinen visiitti oli menestyksekkäin, sillä Liverpool selviytyi aina välieriin, missä Atletico Madrid ja Diego Forlan olivat liikaa ja Pool putosi vierasmaaleilla. Kaksi edellistä visiittiä on päättynyt 16 ja 32 parhaan joukkoon eli tällä saldolla ei päästä liiemmin kehumaan.

e4d6b2f484d57f8509f9d342e55a9445.png


UEFA Europa Leaguen pudotuspelit kaudella 2014

Liverpoolin potentiaaliset vastustajat ensimmäisellä kierroksella ovat alkulohkojensa voittajat sekä Champions Leaguen neljä parasta lohko kolmosta. Nuo joukkueet ovat tässä:

0af4d565cb6a0f71263e96a7a1385e79.png392b7dffd4ca0681eb20013d30e3100f.png

*Samasta maasta tulevia joukkueita ei voi kohdata vielä tässä vaiheessa, joten Everton on poissa laskuista.


Jos Liverpool pelaisi omalla tasollaan niin eipä sillä jatkoon pääsemisen kannalta olisi niin väliä, että kuka tulee vastaan, mutta toisaalta me pelattaisiin ihan toisessa kilpailussa jos me oltaisiin pelattu omalla tasolla. Edellä näkyvistä joukkueista Bundesliigan kärkipäässä keikkuva Borussia Mönchengladbach ja Serie A:n Napoli ovat omasta mielestäni ne kaikista kovimmat joukkueet, joskin molemmat ovat ainakin toistaiseksi käyttäneet rotaatiota Europa Leaguen otteluissa.
 

Odotukset Europa Leaguen suhteen

Europa Leagueen joutuminen on pettymys monelle kannattajalle ja tottahan toki olisin itsekin nähnyt Liverpoolin pelaavan mielummin Champions Leaguen pudotuspeleissä, mutta se ei ole enää mahdollista ja nyt on tyytyminen Europa Leagueen. Vaan eipä se tämäkään kilpailu mikään puulaakitason höntsä ole ja mukana on Euroopan eliittiin kuuluvia seuroja. Tällä kaudella porkkanana on se, että Europa Leaguen voittaja saa automaattisesti paikan seuraavan kauden UCL:län lohkovaiheeseen, mikä tarkoittaa myös sitä, että ensimmäistä kertaa viisi saman maan joukkuetta voivat pelata UCL:län lohkovaiheessa samaan aikaan. Jos Europa Leaguen voittaja saa paikan UCL:lään omasta liigastaan niin tällöin toinen finaalissa pelannut joukkue saa paikan UCL:län karsintakierroksille.

Mielestäni tämän, menestymisen ilon ja palkintorahojen pitäisi olla riittävä syy siihen, että Liverpool ottaa tämän kilpailun tosissaan. Meillä on kuitenkin suhteellisen laaja materiaali ja normaalisti penkillä istuvat jampat ovat ainakin joltain osin avauksessa pelaavia laadukkaampia, joten mahdollisuus menestymiseen on olemassa. Jos homma kuitenkin lyödään läskiksi ja odotetaan, että voitot tulevat itsestään niin leikki loppuu lyhyeen tälläkin saralla. Toivotaan kuitenkin, että Liverpool pelaa täydellä sydämellä ja menisi pitkälle tässä kilpailussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä ajatuksen virtaa, jonka kirjoitin piilossa teiltä:

 

Vaikka joku ei sitä haluaisi myöntää, niin Mestareiden Liiga on vaihtunut tällä kaudella Eurooppa-liigaksi Liverpoolin osalta.

 

On tullut keskusteltua kyseisestä aiheesta ippen kanssa jo aikaisemmin ja aikalailla omat mietteeni tuossa lainatussa kohdassa myös on. Liverpoolin tavoite oli päästä takaisin Euroopan kentille - takaisin Mestareiden Liigaan - ja pysyä siellä. Englannin Valioliigassa pelataan äärimmäisen tiukkaa kautta, jonka puolesta en ainakaan itse näe Liverpoolia neljän parhaan joukossa kauden päätteeksi. Sen sijaan Europpa-liigassa kärkipään joukkueet ovat hyvin paljon samalla viivalla ja mahdollisuus ensi kauden Mestareiden Liigaan - johon perkele haluttiin niin pirusti - on täyttä totta siinä sivussa. Eurooppa-liiga on myös suurin mahdollinen pokaali, johon tällä kaudella on seuralla vielä mahdollisuus. Kaikkia kilpailuja tulisi lähteä voittamaan ja sama pätee tähänkin.

 

On totta, että Eurooppa-liigan voitto ei vastaa Valioliigan voittoa eikä todellakaan Mestareiden Liigan voittoa, mutta sen ylenkatsominen tuntuu välillä lähtevän käsistä. Liverpool on suuri ja perinteikäs seura, mutta ei ole syytä alkaa koppavaksi ja väittää jotain kilpailua turhaksi, kun sitä voittavat viimeisen viiden vuoden sisällä vain sellaiset pikkuseurat kuten Chelsea, FC Porto, Atlético Madrid ja Sevilla FC. Jos oma suosikkini olisi pudonnut Mestareiden Liigasta, niin se olisi heti selvää, että roottaisin täysillä omiani jokaisessa kilpailussa loppuun asti. Jos ei ole mahdollisuuksia enää siihen parhaimpaan, niin ei se tee automaattisesti seuraavaa vaihtoehtoa Ö-luokan saavutukseksi - se tekee sen vain B-luokan ja voi tuohon väliin mahtuu kuulkaa monta aakkosta. Tämä nyt on kuitenkin jonkin verran mielipide kysymys, mutta en vain näe itse Eurooppa-liigaa kilpailuna, jossa edustavat pikkumaiden pikkuseurat ja ketään ei edes kiinnostaisi voittaa sitä. Joka vuosi seuranneena voin sanoa, että kyllä kiinnostaa ja niin tulisi Liverpooliakin kiinnostavan, ja kun tuo tapahtuu niin toivon, että näitä hieman alaspäin katsoviakin henkilöitä alkaa kilpailu kiinnostamaan, kun mestaruus on lähellä.

 

Vähän turhaa saarnaa, mutta itse ainakin toivon Liverpoolin menestystä Eurooppa-liigassa. Jos Gerrardikin tulee kauden päätteeksi mahdollisesti seuran jättämään, niin tässä on paras mahdollisuus nostaa pokaalia ennen kuin kapteeni jatkaa matkaansa. Kyllä se mestaruuden voittaminen tuntuu aina hyvältä, olkootkin se vain pikkuseuroille suunnattu Eurooppa-liigan pokaali. Sitten on tietysti se paikka Mestareiden Liigasta, joka ei omasta mielestäni ole se pääpalkinto. Eurooppa-liigan voittaminen ei ole helppoa, mutta pelkkä pokaali ja paikka Super Cupista ei ole tarpeeksi. Ei tuota paikkaa annettu sarjalle sen takia, että joukkueet panostaisivat enemmän tai että osallistuvia joukkueita ei kiinnostaisi - paikka Mestareiden Liigaan annettiin, koska se oli hyvä lisä, ei mitenkään liikaa ja koska Mestareiden Liigassa pelaavat mestarit. Toivon vaan, että kukaan ei heitä "no annetaan Mestareiden Liigaan paikka FA Cupin ja League Cupin voittajille sitten myös", sillä jos vetää Eurooppa-liigan kummankaan kilpailun kanssa samalle viivalle, niin jotain on häikkää.

 

Loppuun vielä kysymys: Kumpi?

1. Liverpool jää ehkä Valioliigassa neljän parhaan ulkopuolelle, mutta pelaa viihdyttävää jalkapalloa ykkösmiehistöllään voittaen ehkä Eurooppa-liigan, kohtaisi näin ollen ensi syksynä hallitsevan Mestareiden Liigan voittajan Super Cupissa ja pelaisi tulevana kautena Mestareiden Liigaa. Lisäksi ovat vielä mukana FA Cupissa ja League Cupissa.

2. Liverpool pyrkii saavuttamaan Valioliigassa paikan neljän parhaan joukkoon, mutta Eurooppa-liigassa esitykset ovat väsynyttä surffailua kakkosmiehistöllä ihan kuin panosta ei olisi lainkaan. Loppu panos annetaan FA Cupiin ja League Cupiin.

 

Uskon myös, että hyvät esitykset Euroopassa voisivat peilaantua myös kotimaan Valioliigaan. Jos taas toisessa yritetään ja toisessa mennään hälläväliä, niin kyllä tuollainen jälkimmäinen saattaa näkyä myös negatiivisesti, vaikka tarkoituksena ehkä olisi vain antaa pelaajille lepoa kotimaan kilpailujen takia. Joku ehkä voisi sanoa, että Rodgers ei tätä joukkuetta hyvin saa pelaamaan, mutta tässä nyt tarkoitus oli ajatella, että jos homma alkaa skulaamaan kohti Eurooppa-liigan finaalia, niin luulisi tuon vaikuttavan myös henkisesti joukkueeseen ja tuota positiivista vibaa voidaan nähdä läpi loppukauden, joka tarkoittaa odotettua parempia tuloksia.

 

Miten ne jannut siellä aina sanoo?

YNWA in UEFA Europa League. -Jahnny

 

Toisaalta mitäpä tässä, kun joku vitun pikkukylän Roma tämän kuitenkin vie.

 

Tästä joukosta löytyy Liverpoolin vastustaja Eurooppa-liigan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle:

 

Seeded Teams "Power Ranking"

1. Fiorentina

=  Zenit (UCL)

=  Athletic Bilbao (UCL)

=  Everton

=  Napoli

=  Inter

7. Besiktas JK

=  Sporting CP (UCL)

=  Bor. M'gladbach

=  Dinamo Moskva

11. Olympiakos CFP (UCL)

=  Feyenoord

=  Club Brugge

=  RB Salzburg

=  Dinamo Kiev

16. Legia Warszawa

 

Legioonaa siitä sitten vain toivomaan. Everton ei ole vielä mahdollinen, mutta olisihan se mukava nähdä Merseyside Derby Euroopan kentilläkin.

 

Ja arvonnathan suoritettiin maanantaina klo. 13.00 eteenpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poolin vastustajaksi arvottiin juuri hetki sitten Besiktas

 

E. Olisihan se arpa voinut olla suosiollisempikin. Vieraspeli Turkissa kun tulee olemaan pirun kova paikka.
Toisaalta taas Besiktasista on hyvät muistot Anfieldilta, kun Pool löi tauluun ne kuuluisat 8-0 lukemat. Tosin ei ole nykytiimillä "ihan" täysin realistista enää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Besiktas arvottiin Liverpoolin vastustajaksi juuri äsken

 

E: hidas

 

E: Harmi että ei tullut Zenitiä, olisi ollut kiva mennä Pietariin vierasotteluun. Ei ollut kaukana osumista tämä arpa. Kävi muuten CL lohkoarvonnoissakin Zenit aika lähellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liverpool - Besiktas JK

 

Ei voi valittaa, kun viimeisten joukkoon jäi ja muut vaihtoehdot olivat Fiorentina, Inter ja Zenit. Astetta heikompi vastustaja, jolla on kuitenkin mahdollisuus yllättää Liverpool.

 

Besiktasilta löytyy nimekästä pelaajaa joukkueesta ja näistä Demba Ba on varmaan hyvin muistissa Liverpoolin kannattajilla. Lisäksi Turkin maajoukkuemaalivahti Tolga Zengin on oikein hyvä maalivahti. Puolustuksesta löytyy lupaava 23-vuotias Kolumbian maajoukkuepuolustaja Pedro Franco. Keskikentän pohjalla Itävallan maajoukkuepelaaja Veli Kavlak on mainettaan parempi pelaaja. Muita lupaavia nimiä löytyy keskikentältä muun muassa oikealla laidalla pelaava 22-vuotias huippulupaus Gökhan Töre, vasemmalle myös lupaava 20-vuotias Kerim Frei ja samaan kategoriaan istuva 21-vuotias Arsenal-kasvatti Oguzhan Özyakup, joka pelaa hyökkäävänä keskikenttäpelaajana ja on puhjennut kukkaan Istanbulissa. Hyökkäykseen löytyy senegalilaisen tilalle myös ihan kelpo kaveri Cenk Tosun.

 

Tuossa siis hieman vastustajasta. Helppoa ei varmasti tule olemaan, mutta Liverpool on ennakkosuosikki. Onpa ainakin hyviä muistoja tuolta suunnalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poolin vastustajaksi arvottiin juuri hetki sitten Besiktas

 

E. Olisihan se arpa voinut olla suosiollisempikin. Vieraspeli Turkissa kun tulee olemaan pirun kova paikka.

Toisaalta taas Besiktasista on hyvät muistot Anfieldilta, kun Pool löi tauluun ne kuuluisat 8-0 lukemat. Tosin ei ole nykytiimillä "ihan" täysin realistista enää.

Ei välttämättä ole niin paha paikka nyt. Turkissa ihmiset boikotoi pelejä tällä hetkellä uuden lippusysteemin takia ja yleisömäärät on romahtaneet. Toki tuohon on vielä muutama kuukausi aikaa, mutta en usko, että boikotti sitä ennen loppuisi,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään mennään Besiktasia vastaan klo. 22.05 alkaen. Vastassa siis turkkilainen Besiktas JK ja pelipaikkana Anfield. Besiktas on tällä hetkellä Turkin liigan piikkipaikalla ja varsinkin Valioliigasta tuttu Demba Ba on ollut hyvässä tikissä 13 liigamaalillaan.

En nyt ehdi sen suurempaa ennakkoa kirjoittaa niin peesaillaan vaikka WhoScored.com sivuston ennakkoa.

68cd2779e3ba289939622aa76fe627d0.pngf17ec840305bad76f83c2fa695d77e47.png

Liverpoolin kokoonpano lienee tuossa. Puolustus jatkaa tutussa mallissa ja keskikentälläkin mennään tutuilla miehillä. Gerrardin pelikunto on edelleen kysymysmerkki, joten Allen aloittanee Nivean kansikuvapojun Hendersonin vierellä. Hyökkäykseen sitten yllämainitut nimet ja Sterlingin ollessa loukkaantuneena ja Markovicin ollessa pelikiellossa vaihtoehtojakaan ei juuri ole.

Besiktasin puolella mielenkiinto kohdistuu lähinnä maalille jossa pelaa Urho Kekkosen turkkilainen serkkupoika Cenk Gönen, joka on siis joukkueensa varamaalivahti. Maalivahdin ja Demba Ba'n lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota taitavaan laitapelaajaan Gökhan Töreen, joka on kuudessa Europa Leaguen ottelussa tehnyt tehot 3+3.

Liverpool varmasti hallitsee ottelua, mutta mitään helppoa ottelua ei ole luvassa. Eiköhän taitavat hyökkäyspäänpelaajat kuitenkin hoida homman kotiin. Veikataan 2-0 tai 3-1 lukemia. Sturridge osuu ainakin kertaalleen ja saisiko Ibekin maalihanat auki. Jos Besiktas tekee maalin niin kai se sitten Demba Balle merkitään.

Kuulostaa tietysti vähän hullulta, mutta Sturridge tekee vasta tänään europelidybyyttinsä Liverpool paidassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä alustus ippeltä matsiin!

Eipä tuo Europa League tahdo vieläkään oikein sytyttää, tosin tämäniltainen peli tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen.
Rosteria ei ole vielä julkastu eikä mitään huhuja ole juurikaan vuotanut. Tosin eipä rosteria tämän päivän peliin ole vaikea veikata. Ainut kysymysmerkki on vain Sterling, että onko mies jo avauksen kunnossa. Penkillä jo tod.näk. mukana (ollut kuitenkin jo normaalissa treenivahvuudessa mukana). Gerrard on varmuudella ulkona.
Mikäli Sterling on penkillä, niin Lallana ottanee paikan hyökkäyskolmikossa Sturren ja Coutinhon kanssa. Muu rosteri lienee tuo, mikä on tuossa ylläovelassa WhoScoredin ennakossa.

E. Heti olikin Twitterissä huhua, että Coutinhoa saatettaisiin tänään ehkä lepuuttaa ja brassi aloittaisi penkillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liverpoolin kokoonpano Besiktasia vastaan:

Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Allen, Henderson, Moreno, Ibe, Coutinho, Lallana, Sturridge
Subs: Ward, Lovren, Manquillo, Sterling, Lambert, Borini, Balotelli

Eipä mennyt tuo Coutinho-huhu oikein, joten odotetulla avauksella mennään.
Penkiltä Balotelli tullee isolla todennäköisyydellä peliin mukaan toisella jaksolla. Sterling myös nähtäneen tositoimissa.

Jos Pool mielii jatkoon, niin vierasmaalia ei saa päästää ja mieluiten iskeä itse pari, jotta saa hyvät lähtökohdat ensi viikolla Turkkiin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nooh 1-0 voitto Balotellin pilkulla. Enempäänkin olisi ollut saumat sillä Lallana laukoi tyhjästä oh ja Sturridge veteli laput silmillä vähän sinne päin, vaikka vierellä olisi ollut kavereita vapaana. Sturridge kävi hermoille muutenkin. Useassa tilanteessa liian itsekästä pelaamista ja kaike kukkuraksi kitisi vielä pilkkua itselleen vaikka Balotelli otti jo vauhtia. Sturridgelta muistan tasan yhden pilkun ja sen hän mokasi Evertonia vastaan, joten ne hommat voi suosiolla jättää muille ja samma homma vaparien kanssa. No ihan ok lähtökohdat Turkkiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nooh 1-0 voitto Balotellin pilkulla. Enempäänkin olisi ollut saumat sillä Lallana laukoi tyhjästä oh ja Sturridge veteli laput silmillä vähän sinne päin, vaikka vierellä olisi ollut kavereita vapaana. Sturridge kävi hermoille muutenkin. Useassa tilanteessa liian itsekästä pelaamista ja kaike kukkuraksi kitisi vielä pilkkua itselleen vaikka Balotelli otti jo vauhtia. Sturridgelta muistan tasan yhden pilkun ja sen hän mokasi Evertonia vastaan, joten ne hommat voi suosiolla jättää muille ja samma homma vaparien kanssa. No ihan ok lähtökohdat Turkkiin.

Oli kyllä Hendo tämä. Sturrehan kävi hätistelemässä Hendon sitten pois Balotellin kimpusta. Muuten oli kyllä vähän huonompi peli Sturrelta.

 

Edit. otetaas takaisin kyllä siinä Sturrekin oli, kun hidastukset näkyi nyt uudestaan tilanteesta.

 

Besiktas oli vaikea nippu avattavaksi, mutta onneksi yksi palkinto sitten saatiin. Ibe oli mun MotM, huikeaa tekemistä 19-vuotiaalta! Toivottavasti sitten ensiviikolla varmistetaan jatkopaikka, tärkeää että vierasmaalia ei päästetty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli kyllä Hendo tämä. Sturrehan kävi hätistelemässä Hendon sitten pois Balotellin kimpusta. Muuten oli kyllä vähän huonompi peli Sturrelta.

Joo, näin minäkin sen olin näkevinään. On se Mario vaan aika epeli. Ensin olin, että vittu jos ei tee, nii tarvii pelata enää sekuntiakaan Pool paidassa, mutta kun verkko heilahti, niin en voinu kun nauraa  :icon_lol:  Vähän vaan tietysti huono homma tulevan kapteenin auktoriteetin kannalta tuo pilkkuepisodi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kukapa muukaan kuin Super Mario! Vaikeiden vaiheiden jälkeen minimitavoite eli 1-0 kotivoitto.

Melkoisen hankalaksihan tuo peli muodostui. Besiktas pyrki puolustamaan tiukasti eikä Pool päässyt kunnon vaarallisille maalipaikoille kauhean montaa kertaa. Ennen Balotellin maalia parhaat paikat olivat Morenolla, joka pyssytti avausjaksolla komean kaukovedon, jonka Besiktas veskari venytti hienosti maalin yli ja toisella jaksolla Lallanan miljoonan taalan paikka, mutta 25milj.punnan mies pisti tyhjästä rysästä pallon yli maalin.

Balotellin tulo kentälle piristi kuitenkin Pool-peliä ja oli tänään se voiton avain. Balosta näki heti, että kaveri tulee hyvällä flowlla sisään ja ennen rankkarimaalia Super Mario oli hommannut Poolille jo 3 vapaapotkua pirteän liikkeensä ansiosta.
Rangaistuspotku nyt oli vuoren varmaa Baloa. Jos Gerrard on sivussa, niin kannattaa antaa nuo hommat italialaisen hoidettavaksi.
Balotelli on nyt esittänyt sen verran hyviä otteita, että italiaisen olisi jo pakko päästä avaukseen Sotonia vastaan (Twitter-kansa on samaa mieltä). Heti alusta alkaen Sturridgen kanssa kärkeen ja katsotaan, että mitä tuo kaksikko saa aikaan heti avauspotkusta asti.

Sturridge alkoi aivan turhaa kitisemään rankkarista. Henderson osoitti kuitenkin johtajuutta, nappasi pallon ja antoi Balotellin ampua rankkarin ja komensi Sturridgen sivuun. Maalin jälkeen ei Sturrelta pahemmin hurrausta nähty. Toki pettymys oli varmasti kova, kun omista paikoista ei tänään uponnut, mutta joukkueen etu edellä pitäisi silti mennä. Sturresta näkee muutenkin edelleen, että se paras terä on edelleen kateissa ja monessa tilanteessa tulee vielä turhia pallonmenetyksiä.
Pettymysosastoon menee tänään myös muutaman muun nimi. Lallana ei tarjonnut mielestäni tänään peliin oikein mitään ja se avopaikan missaaminen oli paha hassi. Can pelasi myös varmasti kauden surkeimman pelinsä. Allen taas ei tarjonnut yhtään mitään ylöspäin ja avausjaksolla kun walesilainen pääsi vetopaikkaan, niin jalasta lähti vain kevyt tuhnu. Toki puolustussuuntaan tuli pari tärkeää riistoa, mutta se ei nyt riitä.
Coutinhokaan ei ollut parhaassa terässä vaikka avausjaksolla nähtiinkin parit nätit muuvit. Pieni huili ei tekisi yhtään pahitteeksi, joten sunnuntaina brassi voisi avata penkiltä ja Balo tulla avaukseen.

Plussia etunenässä tänään Balotellille, Sakholle ja Ibelle. Sakholta tänään jälleen erittäin hyvää pelaamista. Ibe puolestaan meni ajoittain laidalla kuin tuulispää ja maisema vaihtui ja vastustaja jäi jälkeen. Vielä kun kaveri saisi keskitykseen petrausta ja tarkkuutta ja välillä pistäisi palloa hieman nopeammin liikkeelle, niin olisi erittäin hyvä!

Oma maali pysyi puhtaana, joten Turkkiin on ihan hyvät lähtökohdat. Sitä ennen kuitenkin taas pienen tauon jälkeen liigaa sunnuntaina, kun tiedossa on erittäin iso kamppailu Sotonin vieraana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gerrard oli ilmeisesti todennut ottelun jälkeen, että Henderson on joukkueen rangaistuspotkujen laukaisija. Balotellihan tässä vääryyttä teki, jos otti pallon haltuunsa vastoin joukkueen hierarkiaa. Saa nähdä vaikuttaako rooliin tai toisin sanoen tekikö kuinka paljon hallaa tässä itselleen, vaikka pallon maaliin laittoikin.

 

Hieman huvittavaa myös, että Balotelli käveli tuossa tilanteessa ns. Hendersonin ylitse ja tarvittiin joukkuetoveri ratkaisemaan tilanne.

 

Sturridgelta sinänsä ihan oikea ratkaisu vetää Henderson sivuun, sillä onhan Balotelli joukkueen aivan ylivoimaisesti parhaita rangaistuspotkuissa Lambertin kanssa. Vähän outoa, jos Rodgers on nostanut Hendersonin Balotellin ohitse tuossa tilanteessa. Olkoonkin joukkueen varakapteeni, mutta rangaistuspotkuista puhuttaessa parhaimpien kuuluisi laukoa ensisijaisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutenkin tuntuu siltä, että Henderson on saanut lisää etuuksia kapteeninnauha kädessä. Jostain syystä Hendo pistää ison osan kulmista, maalille heitetyistä vapareista ja suorista vapareista, vaikka kentällä olisi parempiakin kavereita tekemään nämä hommat. Balo teki väärin, jos oltiin sovittu että Hendo vetää pilkut, mutta eri asia on se että miksi näin olisi sovittu, kun eihän kaveri ole ikinä ennen pilkkuja vetänyt. Ei nauhan pitäisi tuoda tuollaisia 'etuuksia' varsinkaan kun kaveri ei ole kovin hyvä näissä ainakaan vielä. Mariolle :thumbsup1: , on se vekkuli :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutenkin tuntuu siltä, että Henderson on saanut lisää etuuksia kapteeninnauha kädessä. Jostain syystä Hendo pistää ison osan kulmista, maalille heitetyistä vapareista ja suorista vapareista, vaikka kentällä olisi parempiakin kavereita tekemään nämä hommat. Balo teki väärin, jos oltiin sovittu että Hendo vetää pilkut, mutta eri asia on se että miksi näin olisi sovittu, kun eihän kaveri ole ikinä ennen pilkkuja vetänyt. Ei nauhan pitäisi tuoda tuollaisia 'etuuksia' varsinkaan kun kaveri ei ole kovin hyvä näissä ainakaan vielä. Mariolle :thumbsup1: , on se vekkuli :D

 

Ihan totta, mutta toisaalta Henderson on ainakin yleensä pelannut paremmin silloin kun on kapteeni. Mitä noihin erikoistilanteisiin vielä tulee niin ei meillä oikeastaan ole mitään vapaapotkuspesialistia tällä hetkellä. Tämä on vähän sääli kun siellä on kuitenkin Sturridgen, Sterlingin, Coutinhon ja Iben kaltaisia pelaajia joita rikotaan paljon ja eilenkin saatiin hyvästä maalintekosektorista todella monta vapaapotkua. Joku Eriksen olisi noista paikoista pistänyt pari kertaa pallon pussiin, mutta Liverpoolin eiliset yritykset jäivät kohtuu vaisuksi. 

 

En ole mikään asiantuntija, mutta vapaapotkuja on varmaan kohtuu helppo harjoitella ja ne oppii nopeasti. Jos nyt mietitään esimerkiksi Yaya Tourea viime kaudella niin en ollut koskaan nähnyt miehen edes yrittävän vapaapotkua, mutta varsinkin viime syksynä mies upotti vapaapotkun toisensa perään. Ehkä ainakin Coutinho voisi kesällä treenata vapaapotkuja. Ei miehestä nyt mitään Roberto Carlosia saa, mutta ainakin lähietäisyydeltä voisi verkko heilua. Jos siirtomarkkinoita mietitään niin esimerkiksi huhuttu Pjanic olisi pirun kova vapareissa, mutta kuten siirtoketjussa onkin nostettu esiin niin hankinta tuskin on kauhean realistinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan pari kommenttia jo loppuunkaluttuun rankkariepisodiin. Itse olin että WTF, onko sturridge menossa ampumaan. Ei. Tämä saattoi olla rodgersin moka, että ei ollut selkeästi kertonut, että ylivoimaisesti kentällä olleista paras rankkarinvetäjä on vastuussa eli loppujen lopuksi loppu hyvin kaikki hyvin.

 

Rankkarien vetäminen vaatii rajatonta itseluottamusta ja suurta egoa. Hermoileva ja epävarma pelaaja epäonnistuu näissä usein. Balotellin ego on just sopiva tähän puuhaan. Olihan rankkari hieno. Huolestuneena seurasin, että sturridge ei käynyt ollenkaan onnittelemassa eikä suuremmin tuuletellut maalia.

 

PS. Homma olikin niin, että hendo oli sovittu vetäjäksi. Ei hyvää päivää.... Sturridge oli vain vihainen siitä, että pelisääntöjä ei noudatettu.Toivottavasti tämä ei varjosta poikien pelejä jatkossa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on mielenkiintoinen hyökkäyskolmikko! Tätä on odoteltu.
Onneksi Rodgers on nyt tajunnut laittaa flegu-Lallanan penkille ja Balotelli saa ansaitun näytönpaikan.
Toure tekee paluun ja hyvä niin. Lovren (taas) huolestuttaa, joten saapa nähdä miten käy. Toivotaan Sakhon pikaista paluuta (mies itse kertoi tänään Twitterissä, että tekee paluun treeneihin lauantaina).
Penkkimateriaalin kattaus on tänään aika vaisu eli sieltä tuskin löytyy apuja tämän pelin ratkaisuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt sitten nähdään kolmikko Balo, Sturridge & Sterling avauksessa.

 

Onkohan tuo sitten:

 

Liverpool (3-4-2-1)

Sturridge

Balotelli - Sterling

Moreno - Can - Allen - Ibe

Lovren - Skrtel © - Touré

Mignolet

 

Liverpool (5-2-2-1)

Balotelli - Sturridge - Sterling

Can - Allen

Moreno - Lovren - Skrtel © - Touré - Ibe

Mignolet

 

Sterling häärää vapaammin ja Balotelli sitten enemmänkin puolittain toisena kärkihyökkääjänä. Varmasti koko kolmikko tulee vaihtelemaan paikkojaan melko aktiivisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkaisin tuota ylempää vaihtoehtoa, tuskin Pool viiden alakertaan menee. Nyt toivottavasti nähdään kauan kaipaamani Balotelli - Sturridge akseli, jossa Balo pelaa alempana, ottaa syöttöjä vastaan selkä maalia kohti ja jatkaa ylöspäin Sturrelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×