Jump to content
tomine

FC Santa Claus

Recommended Posts

Muistan ne ajat vielä hyvin kun Suomensarjan ja maakuntasarjan peleissä tahkosi Rovaniemen Reippaan, Rovaniemen Lapin, Karihaaaran Tenhon, Kemin Pallo-Seuran ja Tornion Pallo-Veikkojen tapaisia seuroja. Seutukunnan mahtiseuroja olivat RoPS, Kemin Into, Tornion Pallo-47, Oulun Palloseura ja Oulun Työväen Palloilijat. Oli Oulun Luistinseurallakin muistaakseni futistoimintaa, mutta alasarjoissa. KePS nousi sitten Inton jälkeen Kemin ykköseksi ja TP-47 piipahti Veikkausliigassa KePS:n menon hiivuttua. Tuo Lapin ja Reippaan fuusio on yksi esimerkki siitä että väki on vähentynyt pohjoisessa ja että uusi tulokaslaji jääkiekko ja Roissa myös varmaan myös lentopallo ovat vieneet osan niistä nuorista, jotka yhä urheilua harrastavat.

 

No tuossa oli vain pintaraapaisu lapsuuden maisemiin ja sen ajan jalkapalloelämään. Jääpallo oli Veitsiluodon Vastuksen myötä Kemissä kova laji silloin ja muistan, että oltiin Kemissä sukuloidessa joskus katsomassa Vastuksen ja Kalajoen Junkkarien lätkämatsia, mutta ei se lätkä tosiaan ollut silloin 70-luvun alussa käytännössä mitään niillä seuduin. Yleisurheilu ja hiihto olivat tietysti kovia juttuja. Kotikuntani seura Karungin Kataja oli Suomen 50 parhaan yleisurheiluseuran joukossa yhdessä Posion Pyrinnön kanssa ja hiihtopuolella mahtiseuroja olivat etenkin Alatornion Pirkat ja Ounasvaaran Hiihtoseura, ylempänä mm. Pellon Ponsi ja Sieppijärven Sisu. No lopetan jorinat tähän nyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei mennyt päivän matsi "ihan" putkeen Santa Claussilla tänään. Joukkue lähti AC Kajaanin vieraaksi pahasti siipirikkoisena. Vaihtopelaajia ei ollut lainkaan ja joukkueen kaikki kolme maalivahtia olivat avausrosterissa!

 

Avausjakson jälkeen Kajaani johti lukemin 6-0 ja loppulukemat olivat lopulta 16-0. Että näin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×