Jump to content
Sign in to follow this  
Royfish

Allsvenskan 2015

Recommended Posts

Alotetaas tääkin. Vaikka Malmön jengia CL:ssa symppasinkin, soisin jo ens kaudella mestarin vaihtavan värejä!

 

Tää ainakin kuulostaa sen kannalta lupaavalle:

 

"Efter mina 18 år i klubben kan jag nu konstatera att vi aldrig haft en bättre trupp än den vi har i år." Sanoo AIK:n Nebojša Novaković tän päiväsesä facebook-postauksessaan. :thumbsup1:

 

Viime kesänä meni ketuiks suunniteltu Stockholman reissu, joskos sitä taas ens kesänä onnistas päästä piitkästä aikaa paikan päälle?! Täten siis kausiketju Allsvenskanille 2015 on avattu, sana on vapaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

jåå å

 

Itse en seuraa laisinkaan naapurin touhuja mutta tunnen monia jotka näin tekevät. Ihan mielenkiinnolla voisin alkaa seuraamaan tätä topikkia jos ja kun vain nimim.royfish tätä jaksaa päivittämään.

 

Niin ja olenhan itsekkin ollut ruotsissa katsomassa jalkapalloa. Helsingborgin peliä. Yllättäen vastustaja oli Chelsea(hahahah) ja homman nimi oli cup winner cup , eli ei ihan tän vuosituhannen juttuja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylsä liiga tämä, eikä mitään muuta...

 

Vähän jo aloin herätellä toivoja, että olisit tullut syksyn aikana edes vähän järkevämmäksi, mutta ei niin ei. Tekisi mieli käskeä painumaan jonnekin v:llä alkavaan juttuun, mutta jos kuitenkin mieluummin vaikka sinne Venäjän osioon, tavarits!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä cup on Ruotsissa nyt meneillään? Sitä pelataan useammassa lohkossa, ja ilmeisesti Allsvenskanin ja Superettanin jengit mukana? Esim. Livescorella ja Veikkauksella on mainittu nimenä Ruotsin cup? Mutta tämä ilmeisesti Suomen liigacuppia vastaava höntsäily? Vai mitä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svenska cupen eli Ruotsin cup. Sitä on nyt muutaman vuoden pelattu lohkomuotoisena talvella. Lohkoista parhaat taitaa mennä puolivälieriin ja siitä eteenpäin pelataan ns. normaalina cupina. Finaali pelataan joskus keväällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, jep, kiitokset! Eipä se olis välttämättä pahitteeks jonkunmoiset uudistukset Suomen cupissakaan...? Juurikin samoista syistä!  :)

Nojoo, mutta ei se edelleenkään Ruotsissa kiinnosta. Yleisömäärät on aika vaatimattomia verrattuna Allsvenskaniin. Viime vuoden cupin finaali veti 3400 katsojaa. Cupin finaalit vetää siellä yleisöä vain jos on joku Tukholman jengeistä mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin, Svenska Cupen on tosiaan käynnissä ja Hammarby otti komean 1-2 vierasvoiton AIK:sta tässä jonkin aikaa sitten. Kyseessä ensimmäinen kohtaaminen piiitkään aikaan ja lehtereillä oli komeat 41 000 katsojaa, ja ääntä lähti. Tukholmasta on kasvanut yksi eurooppalaisen jalkapallokulttuurin pääkaupungeista viimeisinä vuosina, ja Bajenin nousu ylimmälle sarjaportalle tuo suurta nostetta.

 

 

Här kommer hjältarna från söder..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allsvenskan pärähti viikonloppuna käyntiin. Täältä ennakkoa naapurifoorumin puolelta nimimerkiltä shots. Malmön pelaajamateriaali on muuttunut, mutta skånelaiset lienevät silti vahvimpia suosikkeja mestariksi. Kampoihin pistää ainakin kovasti panostanut IFK Göteborg. Kaudesta on tulossa mielenkiintoinen mm. Tukholman derbyjen osalta, kuten olen jo Hammarbyn noususta itsekin kiimaillut. Jännää myös nähdä toistaako Malmö viimevuotisen temppunsa myös eurokentillä. 

 

Avauskierroksen ottelut menivät melko odotetusti huimilla katsojamäärillä. Hammarby oli kuningas yli 30 000:lla, ja AIK (24 000), Djurgården (20 000), ja IFK Göteborg (15 000) pitivät hyvin puoliaan. Klackenit olivat myös tyylillä liikkeellä. Hammarbylla oli melkoinen marssi Tukholman kaduilla, ja katsomoissa nähtiin komeaa tifoilua.

 

 

IFK Göteborgilta Snart Skiner Poseidon ennen 1-0 voittoa Åtvidabergsistä.

 

a2c8b7806670daf38f16c3f937f7e5d8.png

 

Djurgårdenin Åland-henkinen tifo ennen 0-2 tappiota Elfsborgille. 

 

 

Lisämateriaalia varmasti vielä tulossa Flibbeniltä, mutta tuossa myös hyvää matskua Hammarbyn ultrista. Bajenille 2-0 voitto Häckenistä.

 

ddbedd98036c24a721e25ac59e7b14fe3f4cae69

 

IFK Nörrköping. "Peking" jäi kotonaan tasuriin Örebrön kanssa.

 

aik2.jpg

 

AIK. Gnagetille 2-1 voitto Halmstadista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bajenista puheenollen, niin törmäsin tässä muutama päivä sitten mielenkiintoiseen juttuun seurasta. Jos ruotsi yhtään taipuu, niin kannattaa käydä lukemassa. http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2015/08/03/darfor-drar-varumarket-bajen-storpublik/

 

Tuo on mielenkiintoista, että pystyy luomaan menestystarinan ilman urheilullista menestystä. Noita seuroja löytyy vähän joka puolelta maailmaa, mutta Suomessa ei oo tainnut mikään seura missään urheilulajissa tuossa onnistua. Kertoo varmaan jotain meidän urheilukulttuurin erilaisuudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×