Jump to content
Sign in to follow this  
Golden Age Milanista

Milanin uusi stadion

Recommended Posts

Tullee nykyisen Casa Milanin viereen, tavoitteena kausi 2018-2019 ja rahoitus sponsoreilta. Ainakin Emirates on muistaakseni lupautunut maksamaan puolet (150M€), joten lähtökohdat ihan jees.

 

MUTTA! Mielestäni stadion on liian pieni. Nykyinen vetää ~80 000 ja on ainakin muutaman kerran kaudessa loppuunmyyty. Eli max.kapasiteetti 48 000 tarkoittaa

1) enemmän loppuunmyytyjä pelejä --> h*lvetin vaikea saada lippuja - etenkin suomalaisten näkökulmasta (itse olen 4 matsia käynyt San Sirolla katsomassa)

2)  enemmän katsomon ulkopuolelle jääviä potentiaalisia maksavia katsojia --> kyllä niitä pelejä saataisiin loppuunmyytyä vaikkapa 60 000 kapasiteetillakin

3) kapasiteettia ei voi jälkikäteen kasvattaa kaupungin rakennussäännösten vuoksi. Stadionista ei saa tulla yli 50m (vai 60m?) korkeaa ja jo nyt stadion aiotaan rakentaa 10m maanpinnan alapuolelle. Eli mihin suuntaan tulevaisuuden laajennukset tehtäisiin...?

 

Jonkun tutkimusraportin mukaan tuo 48 000 katsojaa olisi ideaalikoko Italiassa (tai Milanossa - en muista kumpi) olevalle stadionille kun ajatellaan rahavirtoja. Mutta onhan se aika järkyttävä muutos/tiputus nykyiseen. Sekin kuvastaa nykytilannetta, jossa muutamia vuosia sitten oltiin vielä maailman kovimpia, legendaarisia seuroja ja nyt vain keskikastin tusinajoukkue. Suuri ja mahtava/legendaarinen stadionkin vaihtuu surkeaan, yli kolmanneksen pienempään koirankoppiin, jonka tunnelma ei voi mitenkään vetää vertoja 32 000 ihmisen puuttuessa penkeiltä.

Jotain hyvääkin silti:

- paremmat kulkuyhteydet. Toki San Sirollekin on tulossa parin vuoden päästä oma metroasema... Nykyään San Sirolta keskustaan pääseminen matsin jälkeen vie helposti tunnin. Uusi sijainti vähintään puolittaisi ajan.

- puitteet tälle vuosituhannelle. San Siro on hyvin raihnainen rakennus eikä todellakaan mikään nykyaikainen "viihdekeskus"

- se tärkein: selvästi paremmat tuotot seuralle kun ei tarvitse maksaa järkyttäviä vuokria stadionin käytöstä

- vain yksi joukkue käyttää kenttää --> nurmen pitäisi pysyä paremmassa kunnossa (vaikkei nykyään enää ongelmia olekaan ollut)

Itse toivoisin, että sijainti tulisi vielä muuttumaan, jotta saataisiin tilalle alue, jonne voidaan rakentaa vähintää 60 000 vetävä katsomo - toki 70 000 olisi vielä parempi, mutta ei kovin realistinen. Ja eipä taida tuo 60 000:kaan realistista olla, sillä tuon stadionin hankkimisessa kiirehditään nyt aivan liikaa (toki aiheestakin) eikä Barbara tunnu tarkastelevan tilannetta lainkaan pitkässä juoksussa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pistäkääs joku vähän lisätietoa stadionhankkeesta: Mikä tässä on taustalla, mihin päin kaupunkia stadionia suunnitellaan, miten rahoitus hoituu jne.

 

Italiassakin seurat haluaa omia stadioneja ja niiden tuottoja. Juventus on jo sellasen saanut rakennettua. Milan ja moni muu seura sellasia suunnittelee, mutta johtuen italialaisesta kaavoituksesta yms. byrokratiasta ja rahoituksesta rakennusprojektit on vuosia kestäviä vääntöjä. Paljon melua tyhjästä usein.

 

Mitä tulee rahoitukseen, niin eiköhän se ole korkeampien voimien käsissä, kun puhutaan Italiasta. Minun oma teoria on, että Silvio haluaa myydä osan Milanista ja niillä rahoilla sitten rakennellaan stadionia. Silvio ei vain halua luovuttaa valtaa Milanissa, joten.. 

 

Ymmärtääkseni stadionia suunnitellaan Casa Milanin viereen. Casa Milanin osoite on Casa Milan Via Aldo Rossi,8 20149 Milano (Italy) ja paikka Google Map:issa.

 

Tässä on hiukan infoa Milanin sivulta:

 

Milan neighborhood. For the new stadium all Rossoneri, Barbara Berlusconi shows the way. The architect Faroldi: "We were inspired by the Emirates Stadium in London and the stadiums of Basel, Bilbao and Neuchatel."

 

MILAN - A very Milanese stadiun, unique in the world, with a total investment of between 300 and 320 million euro.

 

Emilio Faroldi, Professor of Architectural Technology at the Department of Architecture, Construction Engineering and Building Environment of the Polytechnic of Milan, spoke to Gazzetta dello Sport: "We approached the project developing the basic themes of this work: we talking about environmental sustainability, the concept of a smart urban arena that is easily reached by public transport, and it is low impact. A stadium, also, that identifies itself more like a building, like a piece of the city , and not as a business machine to be activated exclusively for a sporting event once a week ".

 

Professor Faroldi went on: "Scientific research, through a series of studies, tells us clearly that the role of the arenas in Europe and in the world is gradually changing. The stadiums are no longer meant only as a place for sporting events, although open all week, but as a useful piece to reorder the urban outlook of a city, a neighborhood."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämän stadionprojektin suurin ongelmahan on se rahoitus. Nyt urheilumarkkinointiin keskittyvän Infront Italian johtaja Marco Bogarelli nostaa kanin hatusta: kiinalainen monialayhtiö Dalian Wanda Group voisi tulla mukaan hankkeeseen. Tässä Bogarellin kommentteja Radio 24:lle:

 

"The Chinese group Wanda is a leader in the market. In terms of [Wanda] becoming a part of the stadium project, the skills are there, the means to invest are there as well and the timing is right. About AC Milan’s [on the potential new investor Wanda]? That is another story and not for me to say; I have not talked to either Silvio or Barbara Berlusconi yet.”

 

En tiedä, kuinka paljon jutussa on perää. Mutta kun tuon tason vaikuttaja tulee omilla kasvoilla selittämään juttuja, niin ehkä ne ei nyt ihan roskaakaan ole. Itse uskoisin, että kyllä Silviolle aina raha kelpaa, kunhan Silvio saa kunnian ja eikä menetä valtaa (ainakaan liikaa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen karikko on ylitetty. Fondazione Fiera on hyväksynyt Milanin tarjouksen.  Tässä tiedotetta:

 

“Milan is convinced in the quality and the uniqueness if its bid and the importance that it represents for the city of Milan. Milan aims to build a sustainable and environmentally friendly stadium, easily accessible by public transport, that blends in with the local area and that can offer the city educational, recreational and social activities 7 days a week. Ours is mainly a cultural challenge and as is often the case abroad, the creation of an urban stadium favours the development of the area in which it is built. Fans will be given greater responsibility but at the same time zero tolerance to those who behave inappropriately in and out of the stadium.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jostain syystä ei ole tätä stadionhankeuutisointia ei ole tullut päiviteltyä. Asia on vieläkin auki. Vielä ei ole tullut viimeistä päätöstä siitä, että saako Milan rakentaa stadionin sille paikalle, kuin on suunnitellut. Nyt on Milanilla on varasuunnitelma rakentaa stadion Sesto San Giovannin Falck osaan, mikä sijaitsee kaupungin keskustan pohjoispuolella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milan nosti tarjoustaan tontista ja - yllätys yllätys -, voitti tarjouskilpailun ja saa sen s*tanan tontin. Eli joukkueen kotistadion tulee kutistumaan reiluun puoleen nykyisestä eli goodbye suurseura-status. Uusi, säälittävä koirankoppi vetää vain 48 000 katsojaa kun legendaariselle San Sirolle mahtuu reilut 80 000. Surullinen päivä, ei voi muuta sanoa. Todennäköisesti Silvio päättää nyt sitten rahoittaa stadioniaan myymällä Mastourin PSG:hen parilla millillä, jotta saadaan silkkiset vessapaperit vip-aitioon.

 

Toivottavasti stadionhanke lykkääntyy vuosia, jotta ehtii vielä muutamia kertoja käydä nauttimassa pelistä San Sirolla kun sinne sentään saa lippujakin. Uudelle stadionille lipuista sitten saakin maksaa satasia ja siltikään ei katsomoon taida päästä (ainakaan hyville paikoille).

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_stadiums_by_capacity

 

Tällä hetkellä Euroopan 6.suurin stadion. Tulevaisuudessa "sijoitus" näyttäisi painuvan jonnekin 50. paikkeille. Ja mikä hauskinta, edelle jäävät esim. sellaiset suurseurat kuin Bari, Besiktas, Azerbaijanin maajoukkue, Edinburgh, Budapest, Bucharest, Georgian Tbilisi, Tukholman AIK, kolme(!) irkkujoukkuetta jne jne. Tajusitte varmaan pointtini. :wallbang: :wallbang: :wallbang:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun katsojakeskiarvo on alle 37.000, niin 48.000 katsojan stadion kuulostaa ihan sopivalta. Ja onhan monilla isoilla seuroilla kuten Liverpoolilla ja Juventuksella vielä pienemmät stadionit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keskiarvo on tuossa vähän huono mittari kun hyviä joukkueita vastaan olisi mahdollista saada se 80 000 katsojaa mutta nyt joutuu puolet jäämään rannalle. Ja voin kertoa, että loppuunmyydyissä Inter- ja Juve-matseissa oli "hieman" eri tunnelma ja meteli kuin 40 000:n Lazio-pelissä (joka oli ensimmäinen visiittini San Sirolla). Vaikka nuo 40 000 pakkaisi yhteen viiden neliön huoneeseen, niin ei se meteli ja tunnelma pääse siltikään lähimaillekaan tuota 80 000:n vastaavaa.

Ja 37 000 tulee tuosta taas roimasti nousemaan kun joukkue palaa sille tasolle kuin kuuluukin. Tosin, tippuu sitten vieläkin alemmas kun uusi stadion on käytössä eikä ole enää "täysi tupa / 80 000"-matseja enää nostamassa keskiarvoja kuten nyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koko helvetin stadionprojekti on tainnut saada kuoliniskun Silvio-sedältä:

 

“I think Milan will stay at San Siro. I really like it. Mr Bee really loves it [the stadium] too. He's also convinced that it's the best solution. San Siro was born to host football."
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja zombie nousee haudasta. Tosin erilasena kuin aiemmin:

Lehti: Eurojättien legendaarinen kotistadion puretaan uuden tieltä

AC Milanin ja Internazionalen kotistadion tunnetaan nimillä San Siro ja Giuseppe Meazza. Italialaislehti La Repubblican mukaan stadion tullaan purkamaan uuden tieltä.

Sanomalehden mukaan molemmat seurat ovat päässeet yhteisymmärrykseen uuden stadionin rakentamisesta vanhan tilalle. Stadionin odotetaan olevan valmis vuonna 2023.

Uusi stadion rakennetaan lehden tietojen mukaan sadan metrin päähän San Sirosta. Stadion sisältää ostoskeskuksen ja on lehden mukaan edellistä huomattavasti modernimpi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italian legendaarinen jalkapallostadion puretaan – milanolaisseuroille luvassa täysin uusi koti

AC Milanin ja Internazionalen yhteinen kotistadion San Siro, viralliselta nimeltään Stadio Giuseppe Meazza, ollaan purkamassa.

Interin puheenjohtaja Alessandro Antonello on kertonut Sky Sportsille, että milanolaisseurojen mielestä paras tapa edetä stadionhankkeessa eteenpäin on rakentaa täysin uusi stadion vanhan viereen.

San Siron uudistaminen tulisi nimittäin maksamaan enemmän ja kestämään kauemmin, kuin uuden projektin aloittaminen. Uuden stadionin rakentaminen edellyttää myös sen, ettei Interin ja AC Milanin tarvitse löytää uutta kotikenttää remontin ajaksi.

San Siro avattiin vuonna 1926, jolloin sinne mahtui vain 35 000 katsojaa. Useiden remonttien jälkeen areenalle mahtuu nykyään yli 80 000 silmäparia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi maailman legendaarisimmista jalkapallostadioneista revitään maan tasalle – uudella areenalla hintaa vajaat 700 miljoonaa euroa

Italialaiset suurseurat AC Milan ja Inter ovat tulleet yhteisymmärrykseen uuden stadionin rakentamisesta, kertoo La Repubblica. Projektin hinnaksi on arvioitu vajaat 700 miljoonaa euroa. Vanha, yhdeksi maailman legendaarisimmista stadioniksi lukeutuva San Siro tullaan repimään maan tasalle uuden areenan tieltä. 

Milanolaisseurat eivät halunneet kunnostaa tai uudelleen rakentaa San Siroa, vaan uusi stadion rakennetaan sen viereen. Pieni osa uudesta stadionista tullaan rakentamaan maan alle, jotta sillä ei ole niin suurta vaikutusta ympäristöön. Se, mitä tulee tapahtumaan alueelle, jossa San Siro nykyään sijaitsee, on vielä epäselvää.

Uuden areenan on tarkoitus valmistua kaudeksi 2022-2023. Seurat odottavat vielä viranomaisten vahvistusta, jotta ne voivat aloittaa rakennustyöt ensi kauden päätyttyä. 

San Siro on rakennettu vuosina 1925-1926. AC Milan on pelannut areenalla siitä lähtien ja Inter vuodesta 1947. Stadionia on kunnostettu vuosien varrella neljästi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vahvistus: Milanolaisjättien koti San Siro puretaan – tilalle rakennettaan uusi näyttämö

Italian jalkapallojättien AC Milanin ja Internazionalen kotikenttä San Siro puretaan. Sky Sportsin mukaan molempien seurojen presidentit ovat vahvistaneet asian tänään maanantaina.

Vuonna 1926 avatun stadionin viereen rakennetaan uusi stadion, jossa sekä AC Milan että Internazionale tulevat pelaamaan kotiottelunsa.

Stadionhanke on ollut esillä Milanossa jo jonkin aikaa. Vielä aiemmin tässä kuussa Milanon pormestari Beppe Sala kertoi, etteivät seurat olleet hakeneet purku- tai rakennuslupia kaupungilta.

– Odotamme hakemusta Milanilta ja Interiltä. Toivottavasti se saapuu ennen lomiamme, Sala sanoi tuolloin.

Milan on pelannut kotipelinsä 80 tuhatta ihmistä vetävällä San Sirolla koko stadionin elinajan. Inter puolestaan siirtyi stadionille 19 vuotta sen valmistumisen jälkeen.

San Sirolla on pelattu joitakin Italian jalkapallomaajoukkueen otteluita. Siellä pelattiin myös Mestarien liiga loppuottelu keväällä 2016.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähde: Puretaanko legendaarinen stadion? – Milanon kaupunki näyttänyt vihreää valoa

Milanossa sijaitseva San Siro on toiminut AC Milanin ja Internazionalen kotistadionina jo vuosikymmenien ajan.

AC Milan siirtyi pelaamaan San Sirolla syyskuussa 1926, ja Inter saapui samaiselle stadionille 1947. Legendaarisella stadionilla ollaan pelattu lukuisia arvoturnausotteluita ja eurofinaaleita.

Inter ja AC Milan julkaisivat viime kesänä tiedotteen, jossa seurat kertoivat suunnittelevansa uuden stadionin rakentamista San Siron viereen. San Siro purettaisiin, ja uusi stadionin pitäisi olla valmis vuoteen 2024 mennessä.

Copen mukaan Milanon kaupunki on näyttänyt vihreää valoa San Siron purkamiselle ja uuden stadionin rakentamiselle. Kaupunginhallituksen mielestä San Sirolla ei ole enää jäljellä sellaisia yksityiskohtia, jotka tekisivät stadionista kulttuurillisesti tärkeän kohteen Milanolle.

Uudelle stadionille mahtuisi alustavien tietojen mukaan noin 60 000 ihmistä, eli 15 000 katsojaa vähemmän kuin pystyssä olevaan San Siroon. Stadionin rakennuttaminen maksaisi kokonaisuudessaan noin 700 miljoonaa euroa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×