Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

16.2.2015 Preston North End vs Manchester United, @Deepdale

Recommended Posts

FA-cup 5th round

 

thefacup_logo2.jpg

 

 

preston-north-end.png VS manchester-united.png
 

Stadion: Deepdale
Pvm: 16/2/2015
Kick-off: 21:45 Suomen aikaa

 

FA-cup jatkuu viidennen kierroksen osalta poikkeuksellisesti vasta maanantaina, kun United kohtaa iltaottelussa Prestonin vieraskentällä. Joukkue löytyy League Onen nousukarsintapaikalta sijalta 4., joten aavistuksen haastavampi vastus lienee tiedossa kuin mitä Yeovil ja Cambridge olivat. Mitään 0-4,5 vierasvoittoa ei nytkään kannata odottaa, mutta mielellään hiukan parempaa, aktiivisempaa ja energisempää peliä toivon kuin mitä väsynyt Burnley-taisto oli.

 

Van Gaal kertoi perjantaisessa pressitilaisuudessa seuraavaa, videota en valitettavasti löytänyt:

 

- Hollantilainen kertoi peluuttaneensa tähän mennessä 5-6 eri systeemiä ja hakee yhä pelillistä tasapainoa. Nykyinen systeemi on tasapainoltaan parempi kuin aiemmin ja siinä voidaan käyttää hyökkäysvoittoisempia pelaajia. Balanssin hakemisesta huolimatta tulokset eivät ole heikkoja ja puolustus ei yksikkönä pelaa huonosti. Lisäksi joukkue tekee paljon maaleja, joten LvG ei ole kovin pettynyt tilanteeseen.

- Prestonin kohtaaminen on van Gaalin mielestä hienoa, kyseessähän on kolmas kohtaaminen peräkkäin alemmalla sarjatasolla pelaavan seuran kanssa. Kaikki muut ovat altavastaajan puolella, mutta jatkoonmeno todennäköisempää heikompilaatuista joukkuetta vastaan.

- Burnley-ottelusta LvG totesi Unitedin olleen parempi joukkue toisella jaksolla, loi enemmän paikkoja silloin ja koko ottelussa ylipäätään. Hollantilainen sanoi Unitedin ansainneen voittonsa. Hän ei ole kuitenkaan tilastoja katsoessaan tyytyväinen tapaan jolla United pelaa. Seuraavassa pelissä on mahdollisuus näyttää, että ollaan yhä mukana prosessissa.

- Scholesyn esittämä kritiikki (kts. kausiketju) ei huoleta van Gaalia, jonka mukaan Scholes on yksi faneista ja faneilla on oikeus arvostella. LvG:n mukaan kritiikillä ei ole suurimman osan ajasta vaikutusta häneen tai pelaajiinsa.

- Loukkaantumisista totesi sen verran, että Jones ei todennäköisesti pelaa maanantaina. Blindin kohdalla ei voi sanoa mitään varmaa, täytyy vain odottaa miten hän palautuu edellisestä ottelusta. RVP:llä on myös mahdollisesti pientä vammaa. Pelaajille on myös annettu vapaapäivä.

 

Näin ollen voisi harkita seuraavaa avausta:

 

-----------------------Falcao-----------------------

-----------Di María - Rooney© - Januzaj----------

-----------------Blind - Herrera--------------

-------Shaw---Rojo - Smalling - Rafael

DDG

 

Mitä kuitenkin odotan näkeväni:

 

--Falcao---Wilson

Mata

-----------Di María - Rooney©----------

-------------Blind------------

-------Shaw---Rojo - Smalling - Rafael--

DDG

 

 

Vastapuolella muuten pelaa muuan Kevin Davies, tuskin silti sen takia tarvitsee Fellainia kentälle laittaa. Valdes, McNair, Valencia sekä Young myös ihan mahdollisia avauksen miehiä, mutta saa nähdä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuostahana saisi mukavan kokoonpanon aikaiseksi:

 

DDG

Valencia-Smalling-Rojo-Shaw

Fellaini-Blind-Herrera

Rooney-Falcao-DiMaria

 

mutta eiköhän se kuitenkin ole

 

DDG

Valencia-Smalling-Rojo-Shaw

Blind

Rooney-Herrera

Fellaini

Falcao-DiMaria

Share this post


Link to post
Share on other sites

On se jännä...

 

Pelistä tulee jälleen ihan eri näköistä, kun timantti vaihtuu 4-3-3:een. Mutta ei kai tästä nyt tarvitse sentään mitään johtopäätöksiä yrittää tehdä seuraavaan peliin? 

 

Sitähän mäkin toivoin tossa ennen kick-offia, mutta ei niin ei.

 

Rooney/Young oikeaan laitaan, Falcao/Wilson/RvP keskelle, Di Maria/Januzaj vasemmalle ja kolme Blind-Herrera-Fellaini-Mata-(DiMaria) nelikosta (viisikosta) keskelle.

 

Saatiin sentään voitto, vaikka olikin vaikeata katsoa ekat 55min.

Youngin kentälle tulo antoi aivan uutta potkua joukkueelle, kun jätkät alkoivat pelata oikeilla paikoillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensinnäkin Falcao ei mitään käyttistä ja toiseksi jotenkin peliin tuli heti enemmän yritystä kun tämä perseilijöitten kuningas vaihdettiin pois.Tottakai oltiin takaa-ajo moodissa, mutta jotenkin vaan Youngin sisääntulo muutti ns. kaiken. Eka puoliaika tuttua nyhjäämistä ehkä Di marialla oli liian suuri rooli pelinteossa kun jakeli paljon murtavia palloja missä ei selvästi kuitenkaan ole parhaimillaan varsinkin pitkiä palloja napsui minne sattuu tämän tästä. Kyllähän tämän tason vastustajat pitää vaan voittaa seuraavaksi sitten Arsenal onkin pelottavan kova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä peli!

 

Ottelun alku mentiin tunnustellen kummankin jengin osalta. United pelasi tasapainoisesti, mutta olisi voinut hieman nopeammalla temmolla yrittää levittää vastustajan alakertaa. Pelitilanteista aivan huippupaikkoja ei pystytty luomaan - tuttu sävel tämän kauden vierasotteluissa. Joitakin puolittaisia yrityksiä toki nähtiin. Lähimmäksi pääsi Di María lauottuaan vapaapotkun hieman ohi. Prestonin muutamat erikoistilanteet olivat vaarallisia. ManUlta oli hieman outoa pistää Rooney vartioimaan Davisia. Kun Prestonkaan ei tilanteen puolikkaistaan saanut maaleja aikaiseksi, tauolle lähdettiin kiikarilukemissa.

 

Toisen jakson alkuun Scott Laird sai pelivälineen vasemmalla laidalla ja antoi palaa. Pallo muutti onnekkaasti Valencian lapikkaasta suuntaa maalia kohti, muuten veto olisi mennyt ohi. 1-0 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen ManUn ratkaisuyritykset olivat vähän epätoivoisia, eikä tilanne ei näyttänyt erityisen hyvältä. Tunnin kohdalla van Gaal teki kovan ratkaisun; tehoton Falcao pois kentältä ja Ashley Young tilalle. Kyllähän sen melkein arvasi että tuo veto tulisi tuottamaan tulosta. Youngin nousun jälkeen tämä siirsi pallon keskelle, jossa Herrera sai sen haltuunsa. Taitava siirto vasemmalle jalalle ja veto alanurkkaan. Rooney pelasi tilanteen erittäin fiksusti maalin edessä - ei ollut maalivahdin edessä eikä koskenut pelivälineeseen, jolloin tilanne ei ollut paitsio. ManU lisäsi painetta Prestonin maalin edessä, tavoitellen erityisesti Fellainin päätä keskityksillä. Yhdestä Valencian laadukkaasta kesosta belgi onnistui puskemaan kohti Stuckmannia, ja pisti irtopallon läheltä sisään hienolla viimeistelyllä. Pelin vaikuttaessa käytännössä ratkenneelta Rooney pääsi etenemään läpisyötöstä rankkarialueen kulmalle, jolloin maalivahti vähän hölmösti syöksyi väliin. Pallo toisessa ottelussa peräkkäin pilkulle. Olihan se hankkimalla hankittu rankkari mutta pakko noista on viheltää. Rooney ei jättänyt mitään sattuman varaan ja latasi pallon komeasti vasempaan ylänurkkaan. Loppulukemat siis 1-3 ManUlle.

 

Yhdellä sanalla kuvaten Unitedin esitystä voisi kuvailla ammattimaiseksi. Ei suurempia höntyilyjä nähty keneltäkään, ja paketti pysyi jopa poikkeuksellisen hyvin kasassa läpi pelin. Maata pitkin pelaaminen oli tosiaan astetta valmiimman näköistä etenkin pelin loppupuolella, vastustajalta tosin oli tässä vaiheessa jo paras puhti pois. Tästä nyt vaan Louis otat mallia miten pelaajia kannattaa jatkossa peluuttaa.

 

Ja joo, eihän se Davies ole yhtään muuttunut sitten viime näkemän. Smallingin taklauksen jälkeen täytyi oikein hieraista silmiä, että miten tuomari onnistui hänet jättämään ilman toista keltalappua.

 

DDG - Muutamat pallot hoiteli varmasti. En ole ihan varma, olisiko maalissa kyennyt torjuntaan. Vaikeita palloja tuollaiset kimmokkeet toki aina on. 7

Valencia - Pirteällä pelipäällä. Nauttii aina saadessaan kiihdyttää päätyrajaa vasten pallon kanssa, mutta tänään oli keskitykset myös aika kohdillaan. Alustus voittomaaliin. Yksi surkea syöttö tokalla jaksolla jäi mieleen negatiiviselta puolelta. 7½

Smalling - Solid. Hoiti työnsä tyydyttävästi. Erikoistilanteissa toivoisi ottavan vielä enemmän johtavan puolustajan roolia.  7

Rojo - Vaikea keksiä suurta moitittavaa Rojon pelistä, tänään taisi topparipari kuitenkin olla hitusen parempi.

Shaw - Nousi ahkerasti, mutta jäi väistämättä toisella laidalla kirmanneen Valencian varjoon.

Blind - Nyt kun tarkemmin miettii niin ei kyllä ihan parasta peliä Blindilta nähty.  6

Herrera - Keskinkertainen avausjakso mutta toisella huomattavasti parempi. Hyvin tehty maali. 7

Fellaini - Hohoo, pakko sanoa että sitä alkaa tosissaan nauttimaan Fellainin otteista. Komeita maaleja se kyllä tekee, suorastaan mahtava katsoa kun heppu tällää voimalla mutta viimeistely on silti kohdillaan. Syötöt napsui tarkasti omille. Tärkeä palanen Unitedin nousussa voittoon.

Di María - Näytti taas kaksi puolta pelistään. Välillä keskitykset ja syötöt karkailivat minne sattuu, mutta toisella jaksolla malttoi tehdä parempia ratkaisuja. Muutama hieno driblaus nähtiin myös. Näyttäisi olevan parhaimmillaan pelien loppupuolella: kun vastapuolen pakeilta loppuu virta, Di María vasta alkaa päästä vauhtiin. 7

Rooney - Oli kiva nähdä pitkästä aikaa Rooneya kärjessä. Tai kärjessä ja kärjessä, olihan Wäinö nytkin välillä alempana muita auttamassa. Puolittaiset tilanteet siunaantuivat enemmän Falcaolle. Hankki rankkarin ja viimeistelystä tulee täydet pisteet.

Falcao - Voiko se tatsi olla tosiaan noin tiessään? Ihan hyvin niitä palloja taas tuli tekopaikoille asti, mutta joku tossa kolumbialaisen pelissä vain mättää. Oli todella hämmentynyt vaihtoon joutuessaan, toivottavasti se toimi edes jonkinlaisena näpäytyksenä. 5

 

Young - Van Gaal päätti ottaa lisää hyökkäysvoimaa laidalle tunnin kohdalla ja samalla Falcao lähti penkille Youngin tieltä. Tämä vaihto käänsi lopulta pelin Unitedille. Hyvä sisääntulo Ashleylta, hänen syöttönsä johti tärkeään tasoitusosumaan. Yhdessä tilanteessa lensi melkoisella kaarella maihin pakin taklauksen seurauksena.

 

FA-cupissa laitetaan tosiaan seuraavaksi Arsenal kumoon ensimmäisessä kotipelissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wait...what??

 

No eipä tässä nyt auta jälkikäteen valittaa, mutta olisihan nuo tuomiot voineet mennä kyseisten maalien suhteen erilaillakin.

 

Tilanne, jossa Rooney oli paitsioasemassa ja väisti Herreran laukausta on tilanne, joka jossain tapauksissa vihelletään ja joskus jätetään viheltämättä. Syy tuohon ei ole, että maalivahdin näkyvyys peitettäisiin, vaikka hieman tuostakin on kyse. Syy tuohon on se, että laukaus on suuntautumassa Rooneya päin ja maalivahti ei pysty lukemaan täysin pallon lentorataa. Todellisuudessahan tuo ottaisi kimmokkeen, mutta tässä tapauksessa Rooney juuri ja juuri väisti osuman palloon ja Stuckmannin reaktioaika tietysti lyhenee. On selvää, että Rooneyn sijoittuminen vaikutti peliin. Peliin voi vaikuttaa, vaikka ei koskisi palloon.

 

Sitten tuossa rangaistuspotkussa Stuckmannin liukutaklaus suuntautuu ohitse Rooneysta. Rooneylla on tuossa vaihtoehtona pysyä pystyssä ja yrittää saada pallo haltuun, mutta sen sijaan englantilaishyökkääjä heittäytyy maihin vailla kontaktia. Hyvää pelisilmää Rooneylta, sillä tuomarin suunnasta on todella vaikea lukea tilannetta oikein, mutta totuushan on Rooneyn sukeltaneen kyseisessä tilanteessa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=igfEoQeb7nk

Englannin ja Manchester Unitedin kapteeni osoittaa loistavaa tilanteenlukukykyään.

 

Ymmärrän täysin ratkaisut molemmissa tilanteissa, mutta on myös hyvin perusteltavissa, että minkä takia ensimmäinen maali oltaisiin voitu hylätä ja minkä takia palloa ei olisi tullut viedä rangaistuspilkulle vaan Rooneylle antaa varoitus. Näin kuitenkin tällä kertaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rooneyn sukeltamisesta antaisin itse pelikieltoa jälkikäteen jos tämä käytäntö olisi voimassa yleisesti vastaavissa tilanteissa. Väistää toki aivan luvattoman kovaa vastaantuloa, mutta jos se maalivahti ei sinuun osu, ei iso mies nyt jumalauta mene nurin ilmavirrastakaan. Tuomarin päätettävissä sitten, oliko kyseessä niin "vaarallista peliä", että pallo voidaan viedä pilkulle. 

 

Tuo avausmaali sen sijaan on päivänselvä maali, Rooney ei ole maalivahdin tiellä millään tavalla, elekielestä näkee täysin ettei osallistu peliin, ja on vain helppo tekosyy vihaajille väittää tuota paitsiomaaliksi. Toki haluaisin tähänkin sääntöön yksiselitteisen selkeyden, ettei näitä typeriä tilanteita tarvitsisi joka kertaa vatvoa kun vastaavia osuu kohdalle.

 

Kuka olisi muuten vuosi sitten uskonut, että "Unitedin pelin ratkaisuhetkeksi muodostui Falcaon vaihtaminen supersub-Youngiin"? :D. Toki suurempi merkitys oli sillä että harvoja kertoja koko kaudella pelaajilla tuntui olevan joku yhtenevä näkemys siitä, miten kyseisellä muodostelmalla kuuluu kentällä pelata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kevin Davies oli onnekas, ettei saanut toista keltaista tunnin kohdalla. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

 

Enköhän ilmaissut asian aivan selvästi molemmista näkökulmista sen sijaan, että tulisin tänne katkerana kirjoittelemaan tuomareiden suosimisesta tai muusta. Voit varmasti itsekin myöntää, että kyseisessä ottelussa tuomareiden tuomiot eivät olleet – eivätkä aina muutenkaan ole – aivan yksiselitteisiä tai vain ja ainoastaan yhdeltä kannalta oikein.

 

Daviesin olisi tullut kylläkin poistua ottelusta, siinä olet oikeassa. En itse tavallaan kuitenkaan pidä siitä, että alettaisiin punnitsemaan tuomioita puoleen ja toisin, jotta ne väärät tuomiot muka tasoittaisivat toisensa tai muuta. Räksytystä syntyy aina puoleen jos toiseen, sillä tämä on jalkapalloa. Ottelussa tapahtui karkeasti sanottuna muutama kohta, josta jokaisesta voi luoda päätelmän sekä puolesta että vastaan. Jokaisen jalkapalloa seuraavan tulisi ymmärtää, että se omaa suosikkiaan puoltava ratkaisu ei ole aina oikea tai useamminkin ainoa oikea vaihtoehto.

 

Tuo viestini oli kuitenkin vastaus Ole Gunnarille, että on aivan ymmärrettävää sekä miksi tuomari toimi näin että miten olisi voinut myös toimia ja miksi jotkut ehkä kyseenalaistavat Dowdin ratkaisut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No eipä tässä nyt auta jälkikäteen valittaa, mutta olisihan nuo tuomiot voineet mennä kyseisten maalien suhteen erilaillakin.

 

Tilanne, jossa Rooney oli paitsioasemassa ja väisti Herreran laukausta on tilanne, joka jossain tapauksissa vihelletään ja joskus jätetään viheltämättä. Syy tuohon ei ole, että maalivahdin näkyvyys peitettäisiin, vaikka hieman tuostakin on kyse. Syy tuohon on se, että laukaus on suuntautumassa Rooneya päin ja maalivahti ei pysty lukemaan täysin pallon lentorataa. Todellisuudessahan tuo ottaisi kimmokkeen, mutta tässä tapauksessa Rooney juuri ja juuri väisti osuman palloon ja Stuckmannin reaktioaika tietysti lyhenee. On selvää, että Rooneyn sijoittuminen vaikutti peliin. Peliin voi vaikuttaa, vaikka ei koskisi palloon.

 

 

Tuo ensimmäinen tuomio oli täysin oikea, eikä siinä ollut mitään tulkinnanvaraistakaan. Rooneyn filmaus oli toki selvä.

 

Paitsio voidaan tuomita, jos pelaaja vaikuttaa vastapelaajaan, joko estämällä pelaamasta palloa peittämällä vastustajan näkökentän tai kamppailemalla hänen kanssaan pallosta. Rooney ei täyttänyt mitenkään kumpaakaan kriteeriä.

 

Paitsiosäännön mukaan pelaaja ei vaikuta peliin, jos hän ei koske palloon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta Rooneyn tilanteesta sen verran, että maalivahti liukuu tilanteeseen kuitenkin erittäin kovaa, ei osu palloon  ja ilman tuota pientä väistöhyppyä tulisi ainakin tuon kuvakulman perusteella jaloille ja kovaa... Eikö tuo olisi ollut rankkari myös ilman tuota kaatumistakin, vai kuinka näissä tulkitaan sääntökirjaa, eikö tuo täytä vaarallisen pelityylin kriteerejä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta Rooneyn tilanteesta sen verran, että maalivahti liukuu tilanteeseen kuitenkin erittäin kovaa, ei osu palloon ja ilman tuota pientä väistöhyppyä tulisi ainakin tuon kuvakulman perusteella jaloille ja kovaa... Eikö tuo olisi ollut rankkari myös ilman tuota kaatumistakin, vai kuinka näissä tulkitaan sääntökirjaa, eikö tuo täytä vaarallisen pelityylin kriteerejä?

Tästä säännöstä olisi saanut hienon esimerkin jos tuo idiootti ei olisi tehnyt tuota ilmeisen toimivaa hyppyään

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prestonin manageri totesi tilanteesta näin:

 

Grayson said: “I am not saying it wasn’t a penalty, I am saying there was no contact. You can interpret that how you want. It wasn’t a dive. He has gone to get out of the way and taken evasive action.

 

Ite oon samoilla linjoilla. Täytyy muistaa, että kovassa vauhdissa tuollaisen taklauksen väistäminen ei ole ihan niin yksinkertaista kuin luulisi. Stuckmann tulee tilanteeseen myöhässä, siitä ei pääse mihinkään, ja jalat osuu juuri tuohon Rooneyn askeleen kohdalle. Mielestäni siinä on kaikki perusteet antaa rangaistuspotku osui Stuckmann Rooneyyn tai ei.

 

En tietysti pääse Rooneyn pään sisään, sillä saattoihan se ajatella jo ennen tilanteeseen tuloa että hankinpa tästä rankkarin. Siinä tapauksessa meni Väinöltä just eikä melkein nappiin.

 

Tästä säännöstä olisi saanut hienon esimerkin jos tuo idiootti ei olisi tehnyt tuota ilmeisen toimivaa hyppyään

 

Ronaldohan hankki ManUssa ollessaan ihan vastaavalla tavalla huomattavan määrän vapareita ja pilkkuja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis miksi tosta rankkarista edes kinastellaan. Se oli päivän selvä pilkku. Vai olisiko Rooneyn pitänyt vain odottaa että jalat tulevat nilkkoihin ja pahimmillaan loppukausi sivussa? Veska tuli tilanteeseen aivan liian myöhässä, jonka seurauksena Rooney joutuu tekemään pakollisen väistöliikkeen täydessä vauhdissa, tuosta kun yrität jatkaa juoksua niin se on sellaista surkuhupaisaa könyämistä kunnes kaatuu melko varmasti lopulta. Eli luultavasti tässä tapauksessa tilanne olisi mennyt niin, että Rooney olisi yrittänyt pysyä pysyssä ja tilanne olisi valunut täysin hukkaan koska tasapaino oli mennyttä väistön seurauksena.

 

Hyvä nousi oli ja tekee varmasti henkisesti hyvää. Toivotaan, että tätä 4-3-3 ryhmitystä jatkettaisiin jatkossakin. Ja huh, onhan tota Fellainin peliä tämmösessä vedossa kiva katella!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huvittavaa että kyseinen tilanne oli nyt sitten "loukkaantumisen välttämistä" vaikka päivänselvä filmi kyseessä. De Gea tohon liukumaan ja Prestonin pelaaja turvalleen niin voi jeesus sitä itkua täällä.

 

Mitä siinä sun mielessä olisi pitänyt Rooneyn tehdä? Ootko koskaan juossut n. 30km/h, väistänyt liukkaria ja jatkanut keposasti juoksemista? Tiedän kokoemuksesta, että se ei ole helpoin temppu, jalat ei vaan enään yksinkertasesti pääse rytmiin tollasen jälkeen. Ja aivan varmasti 99% pelaajista olisi tenhyt saman mitä Rooney tuossa tilanteessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä siinä sun mielessä olisi pitänyt Rooneyn tehdä? Ootko koskaan juossut n. 30km/h, väistänyt liukkaria ja jatkanut keposasti juoksemista? Tiedän kokoemuksesta, että se ei ole helpoin temppu, jalat ei vaan enään yksinkertasesti pääse rytmiin tollasen jälkeen. Ja aivan varmasti 99% pelaajista olisi tenhyt saman mitä Rooney tuossa tilanteessa.

No olisi yrittänyt edes pysyä pystyssä. Niin kauan kun kaadutaan täysin tahallisesti on teko tuomittava. Väistöhyppy oli tottakai ainoa oikea ratkaisu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en olisi varmaan koko tilannetta sen pahemmin noteerannut ellei tuosta olisi pelin jälkeen tullut interwebistä luettua. Yhtään Prestonin pelaajaa en nähnyt tilannetta protestoimassa. Mutta tottahan toki kun kyseessä on Manchester United ja Wayne Rooney niin media ottaa siitä kaiken mahdollisen irti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×