Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

25/02/2015: Arsenal - 21:45 - AS Monaco @ Emirates Stadium (London, England)

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

25/02/2015: Arsenal - 21:45 - AS Monaco @ Emirates Stadium

2014–2015 UEFA Champions League (Round of 16: 1st Leg)

 

gun__1418634055_ucl_arsenal_v_monaco.jpg

 

Mestareiden Liiga jatkuu keskiviikkona Arsenalin ja AS Monacon osalta, kun niin sanottu ranskalaisseura saapuu Lontooseen Emirates Stadiumille.

 

Yhteinen historia

Seuroja yhdistää muutkin asiat kuin punainen ja valkoinen väri, sillä useat tutut nimet ovat edustaneet urallaan molempia seuroja.

 

Arsene-MONARS.jpg

 

Arsène Wenger – Wenger toimi Monacon managerina vuosina 1987–1994 ja jätti jälkensä seuraan. Kun Wenger saapui Monacoon, niin seura ei ollut koskaan selvinnyt Euroopassa ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Wengerin alaisuudessa Monaco saavutti sekä European Cup Winners' Cupin finaalin että Mestareiden Liigan semifinaalin. Nämä ovat suuria tekoja, joita ei sovi aliarvostaa, sillä ennen tuota Monacon voisi sanoa olleen seura Euroopassa, jota ei oikeastaan monen mielestä ollut edes olemassa. Tuon jälkeenhän Wengerin tie jatkui Japaniin, jossa vuoden jälkeen Arsenaliin, missä lontoolaisseurasta tuli Wengerin alaisuudessa yksi Euroopan parhaiten tunnetuista seuroista. Arsenalissahan suurin saavutus Euroopassa on paikka vuoden 2006 Mestareiden Liigan finaalista.

 

Thierry Henry – Wenger oli mies, joka antoi Henrylle debyyttinsä Monacossa 1994. Wenger oli myös henkilö, joka toi Henryn Juventuksesta Arsenaliin. Aikanaan Monacossa Henry pelasi laitapelaajana ja auttoi Monacon saavuttamaan Mestareiden Liigan semifinaalin vuonna 1998 ja oli myös mukana voittamassa Ranskalle maailmanmestaruutta samana vuonna. Arsenalissa Henrysta tuli yksi maailman parhaimmista kärkihyökkääjistä ja seurassa hän voitti kaksi Valioliigan mestaruutta sekä oli mukana 2006, kun Arsenal saavutti Mestareiden Liigan finaalin. Arsenalin kaikkien aikojen maalintekijä 228 maalilla – joista 50 syntyi Mestareiden Liigassa – ei vaadi esittelyjä ja moni varmasti tietää myös muuan pronssipatsaan olemassaolon Arsenalin kotistadionin ulkopuolelta.

 

w9jpsy.jpg

 

Emmanuel Petit – Yhdeksän vuotta Monacossa kunnes oli voittanut 1997 seuralleen ensimmäisen Ligue 1:n mestaruuden yhdeksään vuoteen. Pelintekijä voitti tuplamestaruuden ensimmäisenä kautenaan Arsenalissa ja muodosti huikean parivaljakon Patrick Vieiran kanssa. Sama kaksikkohan tehtaili myös Ranskan kolmannen maalin tuossa vuoden 1998 finaalissa Brasiliaa vastaan, kun Vieira syötti Petitin läpi. Kaksikko voitti myös vuonna 2000 Euroopan mestaruuden Ranskan paidassa.

 

Emmanuel Adebayor – Moni ei tiedosta, että puolentoista kauden ajan Adebayor edusti Monacoa ja oli mukana joukkueen saavuttaessa 2004 Mestareiden Liigan finaalin. Togon maajoukkuepelaaja nähtiin tuon jälkeen iskemässä maaleja Lontoossa. Adebayorin maalit muun muassa Tottenham Hotspuria ja Newcastle Unitedia vastaan muistetaan yksinä hienoimmista Arsenalissa ja saivat paikkansa Arsenalin 50 parhaan maalin listaltakin.

 

usrnt.jpg

 

Sitten itse huomiseen otteluun.

 

Loukkaantumiset, pelikiellot ja muut poissaolot

Molemmilta joukkueilta löytyy kuusi nimeä, jotka eivät huomisessa ottelussa näillä näkymin ole mukana. Arsenalilta varmoja poissaolijoita ovat joukkueen kapteeni Arteta, Debuchy, Diaby ja Ramsey. Tämän nelikon lisäksi myös Ospinan ja Oxlade-Chamberlainin pelikunto ovat epävarmoja. Kolumbialaismaalivahdilla ollaan todettu pahoja selkävaivoja. 

 

AS Monacolta sivussa ovat varmasti Bakayoko, Carvalho ja Raggi. Myös kapteeni Toulalan kärsii pelikieltoa ja ei ole käytettävissä. Ferreira Carrascon ja Kurzawan tilanteet ovat myös olleet epävarmoja pelikuntojen puolesta, mutta vaihtoehtojen ollessa kapeat, voisi uskoa näiden kahden nuoren lupauksen löytyvän aina avauskokoonpanosta asti.

 

Mahdolliset avauskokoonpanot

Arsenalin maalivahtina avaa vaihteeksi Szczesny, joka on joutunut hieman vähemmälle peliajalle viime aikoina. Puolustuslinjassa ei pitäisi olla epäselvyyksiä vaan sen muodostavat Bellerín, Koscielny, varakapteeni Mertesacker ja Monreal. Bellerín oli jo pelikuntoinen viikonloppuna joten ottaa Chambersin paikan. Keskikentän pohjalta löytyy Coquelin ja hyökkäävämmästä roolista Cazorla sekä Özil. Hyökkäyskolmikon odotetaan muodostavan kolmikko Alexis, Giroud ja Welbeck. Walcott tulkoon vaihtopenkiltä Welbeckin tilalle.

 

AS Monacon maalissa Subasic. Puolustuslinjasta löytyvät Abdennour, Fabinho, hieman epävarma Kurzawa ja Wallace. Keskikentän pohjalta löytyvät Kondogbia ja Moutinho. Yläpuolelta hyökkäävämmästä roolista Silva ja laidoilta Dirar sekä myös hieman epävarma Ferreira Carrasco. Kärkihyökkääjänä itsestäänselvä valinta Berbatov.

 

Arsenal (4-3-3)

Alexis - Giroud - Welbeck

Cazorla - Coquelin - Özil

Monreal - Koscielny - Mertesacker © - Bellerín

Szczesny

 

AS Monaco (4-2-3-1)

Berbatov

Ferreira Carrasco - Silva - Dirar

Kondogbia - Moutinho ©

Kurzawa - Abdennour - Wallace - Fabinho

Subasic

 

562.jpg

 

AS Monaco?

Arsenalin miehistö on varmasti monelle tuttu, mutta AS Monacon tuskin senkään vertaa. Käydäänkin siis tuota hieman tässä vaiheessa läpi. AS Monaco on taitava joukkue puolustamaan joukkueena ja vaikka nimilista ei koostukaan Pepsi-tähdistä, niin Leonardo Jardimin manageroimaa joukkuetta ei sovi missään nimessä aliarvioida.

 

Joukkueen tähtipelaajia ovat Berbatov, Moutinho ja nyt pelikiellossa oleva Toulalan. Se on selvää ja lista ei tuota pidemmäksi etene, sillä Falcao löytyy lainasopimuksella Manchester Unitedista. Merkittävä huomio kahdesta ensimmäisestä nimestä, jotka pelaavat, on Moutinhon rooli keskikentän pohjalla. Yleensä pelipaikka on löytynyt kärkihyökkääjän alapuolelta, mutta Toulalan poissaolo vaikuttaa tähän merkittävästi. Onkin painotettava pelaajien eroja puolustussuuntaan, sillä Kondogbia ja Toulalan ovat muodostaneet hyvin väkevän parin tuohon keskikentän pohjalle ja samanlaista tasaisuutta ei välttämättä ole huomenna odotettavissa.

 

Vierasjoukkue lisäksi on täynnä suhteellisen lupaavia nimiä. Hieman vanhemman kaartin Abdennour tuntuu kehittyvän pelaajana jatkuvasti ja ikää on vasta 25 vuotta. Yksi Ligue 1:n parhaimpia pelipaikallaan. Tuohon päälle voidaan kuitenkin nostaa nuorempia olevat Fabinho, Ferreira Carrasco, Kondogbia, Kurzawa, Martial ja Silva, joista kaikilta odotetaan todella kirkasta tulevaisuutta. Jokainen on hyvin teknisesti lahjakas ja osa on jo läpimurtonsa tehnyt aina maajoukkueissa asti. Tuosta joukosta ainoastaan Martial ei löydy avauskokoonpanosta, mutta on mahdollista, että nopea nuori ranskalaishyökkääjä korvaa jossain vaiheessa Berbatovin ja nähdään tuokin nimi huomisessa ottelussa.

 

Lopuista nimistä Dirar on Marokon maajoukkuepelaaja ja Subasic taas Kroatian ykkösmaalivahti. Wallace puolestaan on nuori brasilialaispuolustaja, joka on lainalla SC Bragasta. Ei kuitenkaan mikään erityinen talentti verrattuna aikaisemmin mainittuihin nimiin.

 

e1dc14.jpg

 

Ennakko-odotukset

Arsenal on otteluparin selvä ennakkosuosikki monen silmissä ja arvontaan tulee olla Arsenalin leirissä tyytyväinen. Mutta kuten olen jo todennutkin, niin AS Monacoa ei sovi aliarvioida ja vierasmaalit saattavat todistautua ikäviksi jatkopaikan kannalta.

 

Wengerin Arsenal nähdään varmasti myös siitä syystä, että vierasotteluissa ranskalaisia seuroja vastaan ei ole koskaan lontoolaisseura nähnyt tappiota. Kokonaissaldo Wengerilta on 10 voittoa, 4 tasapeliä ja 2 tappiota. Kaksiosaisista ottelupareista ranskalaisseuroja vastaan Wenger on johdattanut Arsenalin jokaisella 4 kerrasta jatkoon.

 

AS Monacon aliarvioimista tulee ehkä välttää myös historian puolesta, sillä ovat kohdanneet englantilaisseuran vierasottelussa 5 kertaa ja 1 ainoa tappio tuli Anfieldilla Liverpoolille kauden 2004–2005 lohkovaiheessa lukemin 0-2. Viimeinen kohtaaminen oli Chelseaa vastaan kautta aikaisemmin, kun hakivat Stamford Bridgelta 2-2 tasapelin ja marssivat finaaliin.

 

Ottelu tullaan ratkaisemaan puolustuspelin voimin. Monaco ei ole päästänyt kuin yhden maalin Mestareiden Liigan lohkovaiheessa ja hävinnyt vain yhden ottelun viimeisestä kymmenestä Ligue 1:ssa joten voidaan puhua myös hyvässä vireessä olevasta joukkueesta. Kysymys kuuluukin, että pystyykö Wengerin miehistö murtamaan Jardimin organisoidun puolustuksen.

 

Uskon, että Arsenal tulee prässäämään ja peli tulee kotijoukkueelta olemaan vauhdikasta. Monaco pyrkii pysäyttämään hyökkäykset ja iskemään vastaan mahdollisuuksien tullen, sillä vierailta löytyy nokkeluutta ja nopeutta.

 

Kovin montaa maalia en usko ottelussa näkevän, mutta kotivoiton kuitenkin tapahtuvan. Arsenalille siis vähämaalinen kotivoitto olisi odotettavissa. COYG.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi peli on tullut nähtyä Monacon osalta tällä kaudella kun hakivat tasuripisteen lohkovaiheen alussa maalittomalla tasurilla Zenitiä vastaan. Mitä nyt siitä pelistä enää muistaa niin Monaco puolusti hyvin, Hulk ja kumppanit pysyivät hyvin vartioinnissa. Tämä ottelupari ei sinänsä niin paljoa kiinnosta mutta toivon ehdottomasti että Monaco yllättää ja ottaa jatkopaikan, Berbatov ratkaisee :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

AS Monaco on nimennyt joukkueensa illan otteluun.

 

AS Monaco squad to face Arsenal revealed
AS Monaco have named their squad ahead of Wednesday night’s clash with Arsenal: Caillard, Stekelenburg, Subasic; Abdennour, Diallo, Echiejile, Fabinho, Kurzawa, Touré, Wallace; Bahamboula, Dirar, Ferreira Carrasco, Kondogbia, Moutinho, Bernardo Silva, Thiam, Traoré; Berbatov, Germain, Martial, Matheus.
 
Jérémy Toulalan misses out as he is suspended. 
 
AS Monaco are expected to put out the following eleven players to start at the Emirates today: Subasic, Kurzawa, Abdennour, Wallace, Fabinho, Moutinho, Kondogbia, Ferreira Carrasco, Dirar, Silva, Berbatov.
 
Tuon mukaan avauskokoonpano olisi juuri tuo mitä itsekin ennakossani odottelin.
 
Lisäksi AS Monacon varapuheenjohtaja Vadim Vasilyev on antanut kattavan haastattelun L'Equipelle, jossa käsitellään myös tulevaa ottelua. Ihan mielenkiintoista asiaa, jos seuran tilanne on jäänyt hieman auki. Lukaiskaapa pois.
 
Vadim Vasilyev in extensive L’Équipe interview on Arsenal, the project and more
AS Monaco Vice President Vadim Vasilyev spoke to our colleagues at L’Équipe about the Monaco project as it stands and ASM’s hotly awaited clash with Arsenal on Wednesday.
 
On the Arsenal game…
“I’m excited. Arsenal are favourites, but it is a special occasion. There is a history between the two clubs: Arsène Wenger, Thierry Henry… We had a successful match at the Emirates this summer (in the Emirates Cup). We have already reached our objective, we have nothing to lose.”
 
On the benefits of being in the Champions League knockout stages…
“Yes, this is an opportunity for us to put our project forward. We have the youngest team in the knockout round, at about 24, we want to show that we have excellent youngsters, that our team is fearless, and is able to rise to the high standards that will be demanded of us. We want to show that the project is not dead, as some wanted us all to believe at the beginning of the season. The fact that we are here shows that our project remains alive, that our strategy is the just. After that, it is Arsenal who are under pressure, it is Arsenal who have failed to get past the final eight in recent times.”
 
On AS Monaco’s season thus far…
“Basically, yes, it can already be seen as successful. It is however hard to get excited about the type of football that Monaco plays. It is difficult to reach the same level from one game to the next. We could have a more exciting playing style, score more goals. We are all aware that there are things to improve, but the aim, is to reach the Ligue 1 podium and to try and win a trophy.”
 
On Leonardo Jardim…
“We said that we wanted attacking football, but the priority is the project. And he is following the project. The club wants to give the youth a chance and the coach is on board with the project. Ranieri was more independent. It is important to have a manager who is ambitious whilst integrating himself into the long-term project. When we started to discuss (replacing Ranieri), we were not looking at the big names. And it was possible that players would leave, but it is true that they were not replaced with the quality we wanted to at the start.”
 
“That said, if we had not had a bad start to the season, we would probably be today in the top 2 or top 3. We are not there right now for several reasons and within those is Jardim’s period of adaptation to French football and his players, that took longer than expected. It is not because we are missing one or two players. This team has all the qualities to reach the podium. Jardim has the team to do that. He will be here for sure (next season). “
 
The season after?
“There is an option, but it is too early to talk about it. But with the players and the staff that we have, I am convinced that we will be even better next season.”
 
On Jérémy Toulalan…
“I hope (he extends). He is essential for our team. We have made him an offer, the ball is in his camp.”
 
On possibly losing Kurzawa, Ferreira Carrasco, Martial…
“We will keep a squad that enables us to reach the podium. After that, we cannot keep everyone, that is normal. The departure of James Rodriguez was not expected, but a really high offer was made (€80m). I am pragmatic. But one or two changes don’t change the project.”
 
On Falcao’s importance for the next transfer window…
“It will be a very important element, but I am not worried about him. We have received interest from other big clubs, as we await Manchester United’s decision (whether or not to activate the €55m buy-out option). If we still had him we would be challenging at the top of the table. He started the season well and we are missing some efficiency upfront. But hey, that’s the way it goes. I am not worried for him or for us. For fair-play obviously, the less we spend, the better. It is important not to have big salaries.”
 
On Bernardo Silva’s permanent signing for €15.75m…
“We maybe paid a little more than the market price, but only the future will tell us (if we were right about this). We thought about it a lot and spoke to the President about it. It is a strategic decision. We feel that with his technical quality, his mentality, the way in which he has integrated himself, he will be a top player in two or three years. He is a bit like James, he is progressing a lot and is already important for our game.”
 
On making Fabinho’s deal permanent…
“We are discussing it and we will get there. We are in front for this one. When he came here, nobody knew him and he is now a starter for us.”
 
On the decision to loan Lucas Ocampos to Marseille…
“He was a substitute here and we needed to find a solution for him. If we finish third ahead of Marseille (the buy-out option will not be activated), we will take back a player who is full of confidence after playing for 5 months when before he wasn’t playing for us. It is a win-win. We cannot keep a player who, in his head, was already out the door, on the premise that we don’t want to strengthen a rival.”
 
What happens if you don’t get Champions League next season…
“Yes (it would be serious), but that could happen and the coach will stay the same. On Thursday we had lunch (Jardim and Vasilyev) and he told me yes (that he wants to stay). He likes the Principality, his family does too.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avauskokoonpanot illan otteluun ovat seuraavat:

 

Arsenal (4-3-3)

Alexis - Giroud - Welbeck

Özil - Coquelin - Cazorla

Gibbs - Koscielny - Mertesacker © - Bellerín

Ospina

 

AS Monaco (4-2-3-1)

Berbatov

Martial - Moutinho © - Dirar

Kondogbia - Fabinho

Echiéjilé - Abdennour - Wallace - Touré

Subasic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistatteko kun Kondgobiaa huhuttiin kovasti Arsenaliin, kun oli lähdössä Villarrealista? Ollut kentän paras ekalla puoliskolla ja kruunasi sen maalilla, että vituttaa, kun tietää että kaveri voisi pelata Arsenalin paidassa tätä matsia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistatteko kun Kondgobiaa huhuttiin kovasti Arsenaliin, kun oli lähdössä Villarrealista? Ollut kentän paras ekalla puoliskolla ja kruunasi sen maalilla, että vituttaa, kun tietää että kaveri voisi pelata Arsenalin paidassa tätä matsia.

Sevillasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko kotijoukkueen tehdä vaihtoja jo toisen puoliajan alussa jos meinaavat tuon kääntää (0-1). Sisään ainakin Walcott ja ehkä Oxlade-Chamberlain. Arsenalin peli on aivan liian hidasta ja helposti luettavissa. Vauhti puuttuu lähes täysin. Özilin voisi ottaa vaihtoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko kotijoukkueen tehdä vaihtoja jo toisen puoliajan alussa jos meinaavat tuon kääntää (0-1). Sisään ainakin Walcott ja ehkä Oxlade-Chamberlain. Arsenalin peli on aivan liian hidasta ja helposti luettavissa. Vauhti puuttuu lähes täysin.

 

Peli pitäisi ennen kaikkea pitää leveänä, nyt esim. Welbz pyörii jossain aivan muualla, kuin laidallaan. Laidoilla on Monacon heikkoudet, kun Fabinho on lykätty keskikentälle ja Kurzawa ei ole vielä täydessä pelikunnossa. Lisäksi Martial on heikko alaspäin ja laiska puolustamaan muutenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi vittu mitä hyödyttömiä luusereita. Giroud, Mertesacker, Bellerín, Coquelin, Özil, ihan järjettömän paskoja suorituksia. Ei pitäisi yllättää kun on tätä paskaa katsonut koko kauden, mutta luulisi että löytyisi edes jotain asennetta kauden ainoassa kilpailussa jossa on jotain saumaa vielä, pl. Cup. Vierasmatsissa on vielä joku sauma, mutta ei jos meininki on tämä. Oli vielä mun synttäritkin saatana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni ihan fiksusti lähdettiin hakemaan vielä maalia loppuun asti, mutta henkilökohtaiset virheet ratkaisivat ottelun Monacolle. Ei näitä vain saisi tulla ja nyt tehtiin vain tehtävä itselle vaikeammaksi, kun marssitaan Stade Louis II:lle.

 

Tietysti niitä vierasvoittoja ollaan haettu ennenkin suuremmistakin seuroista ja ennakkoon vaikeammistakin vastuksista joten en itse suostu heittämään vielä kirvestä kaivoon, mutta ei vain oikein maistu juuri nyt tämänhetkinen olotila. No, jos Ranskan pikkuseurat pystyvät hakemaan Monacosta vierasvoiton, niin kyllä Arsenalkin 3-1? En tiedä, en nyt vain tiedä. Pää hakkaa tyhjää.

 

No, toisaalta yleensä tällaisen paskan jälkeen on joukkue herännyt hyvän asenteen siivittämänä kostoreissulle, mutta hieman kysymysmerkkejä on ilma täynnä.

 

En tajua varmaan itsekään, mitä kirjoittelen tässä juuri nyt. Nyt täytyy kuitenkin välttää ylireagoimista, sillä yllätyksiä sattuu aina suuntaan jos toiseen. Mitään ei olla vielä taputeltu – tai ainakin niin uskottelen itselleni.

 

Tuntui Alexisin ja Gibbsin vain yrittävän tuosta ryhmästä alusta loppuun. Walcott myös parhaansa. Sääli kävi Ospinaa kohtaan, kun ei voinut maaleille juuri mitään oman puolustuksen ollessa – no en tiedä missä pilvilinnoissa olivat.

 

Ei kyllä käsitys myöskään riitä, että ei noista paikoista voida ratkaista peliä itselle ennen kuin Monaco iskee onnenkantamoisella ensimmäisen maalinsa. Sitten omat äijät blokkaa vedot vastustajan tyhjän maalin edestä ja mitä vielä.

 

Joo'o, hyvää syntymäpäivää Tolppikselle. Onneksi huomasin, että on huomenna vapaapäivä – korkki auki ja kohti seuraavia pettymyksiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jardim vei Wengeriä taktisesti 10-0.

 

Tästä tuskin kukaan on yllättynyt. Wengerin lempinimi on ihan syystä "Specialist in Failure". Kaikki kunnia sille mitä mies on aikoinaan saavuttanut, mutta fransmannin kortit ovat katsottu jo niin monta kertaa, että vaikea nähdä homman mihinkään enää tuosta muuttuvan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo oh, aikamoinen paukku nähtiin.

SIinä vaiheessa haisi kyllä Monacon voitto, kun avausmaalin saivat. Arsenal sai kyllä ihan maalintekopaikkoja luotua, mutta kuten Arsenal ketjussakin miehestä on ollut puhetta, niin Giroud ei saanut palloa maaliin. Huonoa säkääkin oli matkassa, mutta toisaalta tuurikin yleensä ansaitaan. Welbz, en tiedä miten sai pallon tyhjistä Walcottin kautta yli.

 

Kuten täällä todettiin, niin yhdyn näkemykseen, että Jardim kyllä vei Wegneriä taktiksesti. Oli täysin selvää jo etukäteen miten Monaco lähtee peliin liikkeelle. Silti Arsenal yritti keskeltä puskea läpi, sen sijaan että olisi laidoilta yrittänyt. Ja pallonsiirtely oli puoliaikojen alkuja lukuunottamatta aivan liian hidasta. Toinen juttu, aivan liian naiivia puolustamista. Ihan liikaa jätettiin Monacon harvoille pelaajille hyökkäyspäässä tilaa. Keskikentän ja pakkien väli oli liian suuri. Ja toinen maali, huhhu 4 jäbää yhden kimppuun keskialueella... EI näin.

 

Niiltä pelaajilta keltä odotettiin isoa suoritusta mm. Mertesacker, Özil ja Giroud pettivät. Neville kritisoi kovin sanoin Öziliä lähetyksessä ja tässä pelissä on helppo yhtyä miehen sanoihin. Turha kuitenkaan liikaa kritisoida yksittäisiä pelaajia, joukkueena heikkoa pelaamista.

 

Monacolle huikea tulos ja toistuisiko 04' vuoden ihme?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

 

Kuten täällä todettiin, niin yhdyn näkemykseen, että Jardim kyllä vei Wegneriä taktiksesti. Oli täysin selvää jo etukäteen miten Monaco lähtee peliin liikkeelle.

 
 
Tätäkin selvempää on kuitenkin se, että miten Wenger lähtee näihin peleihin. Samaa pallonhieromista ja mielikuvituksetonta alibisyöttelyä se on ollut niin kauan kuin jaksan muistaa ja lopputulos on jokaisella kaudella sama. Liigassa on yleensä vahva alku, Arsenal keikkuu kärjessä ja Wenger kannattajineen puhuu mestaruudesta. Kevään tullen joukkue kuitenkin hyytyy, ehkä jotkut spekuloivat jo UCL paikkojen ulkopuolelle jäämisestä, mutta loppujen lopulta sieltä napataan se tuttu ja turvallinen neljäs sija. UCL:lässä mennään jatkoon alkulohkosta, mutta siihen se sitten tuppaa jäämään oli vastassa kuka hyvänsä.

Nykyisen Arsenalin puolustuspeli on luku sinänsä. Jampat koheltavat vailla minkäänlaista päämäärää ja keskikenttä ei anna riittävästi tukea puolustuslinjalle. Sitten kun mietitään puolastavia pelaajia niin toppariparia lukuunottamatta ei juuri vakuuta. Kyllä niillä liigassa sen neljännen sijan ottaa, mutta Debuchy, Gibbs, Coquelin ja kumppanit ovat sellaisia nimiä, että isossa kuvassa ei vakuuta. Jokainen voi pelata man of the match ottelun pari kertaa kauteen, mutta yksikään ei voi pelata sellaista seiskan peruspeliä 10 ottelua putkeen.

Arsenalin ongelmat ovat tosiaan olleet ihan samat jo pidemmän aikaa, mutta Wenger ei vaan näytä tekevän mitään sen eteen. Joukkueeseen on viime kausina rahdattu laitureita ja kymppipikan pelaajia hemmetillisillä siirtokorvauksilla, mutta joukkueessa ei ole ollut yhtäkään kunnollista puolustavaa keskikenttäpelaajaa, joukkue on paininut maalivahtiongelmien kanssa eikä kärjessäkään ole ollut riittävän laadukasta ukkoa RVP:n siirryttyä ManUun. Wenger on tietysti tehnyt hyvää duunia, että on pitänyt Arsenalin siellä neljän joukossa jo ikuisuuden, luotsannut seuran läpi vaikeiden aikojen ja omalla toiminnallaan mullistanut koko englantilaista jalkapalloa, mutta Wenger ei enää tänä päivänä ole sellainen manageri, jonka kanssa nostellaan pokaalia. Aikaa ja rahaa voi antaa vaikka kuinka paljon, mutta Wenger ei ole kyennut uudistumaan vaan hän vetää edelleen päivitysversiolla 1.0.0, jolla saavuttettiin hienoja asioita kymmenen vuotta sitten, mutta tällä hetkellä se riittää nippa nappa siihen Valioliigan neljänteen sijaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tätäkin selvempää on kuitenkin se, että miten Wenger lähtee näihin peleihin. Samaa pallonhieromista ja mielikuvituksetonta alibisyöttelyä se on ollut niin kauan kuin jaksan muistaa ja lopputulos on jokaisella kaudella sama. Liigassa on yleensä vahva alku, Arsenal keikkuu kärjessä ja Wenger kannattajineen puhuu mestaruudesta. Kevään tullen joukkue kuitenkin hyytyy, ehkä jotkut spekuloivat jo UCL paikkojen ulkopuolelle jäämisestä, mutta loppujen lopulta sieltä napataan se tuttu ja turvallinen neljäs sija. UCL:lässä mennään jatkoon alkulohkosta, mutta siihen se sitten tuppaa jäämään oli vastassa kuka hyvänsä.

Nykyisen Arsenalin puolustuspeli on luku sinänsä. Jampat koheltavat vailla minkäänlaista päämäärää ja keskikenttä ei anna riittävästi tukea puolustuslinjalle. Sitten kun mietitään puolastavia pelaajia niin toppariparia lukuunottamatta ei juuri vakuuta. Kyllä niillä liigassa sen neljännen sijan ottaa, mutta Debuchy, Gibbs, Coquelin ja kumppanit ovat sellaisia nimiä, että isossa kuvassa ei vakuuta. Jokainen voi pelata man of the match ottelun pari kertaa kauteen, mutta yksikään ei voi pelata sellaista seiskan peruspeliä 10 ottelua putkeen.

 

Arsenalin ongelmat ovat tosiaan olleet ihan samat jo pidemmän aikaa, mutta Wenger ei vaan näytä tekevän mitään sen eteen. Joukkueeseen on viime kausina rahdattu laitureita ja kymppipikan pelaajia hemmetillisillä siirtokorvauksilla, mutta joukkueessa ei ole ollut yhtäkään kunnollista puolustavaa keskikenttäpelaajaa, joukkue on paininut maalivahtiongelmien kanssa eikä kärjessäkään ole ollut riittävän laadukasta ukkoa RVP:n siirryttyä ManUun. Wenger on tietysti tehnyt hyvää duunia, että on pitänyt Arsenalin siellä neljän joukossa jo ikuisuuden, luotsannut seuran läpi vaikeiden aikojen ja omalla toiminnallaan mullistanut koko englantilaista jalkapalloa, mutta Wenger ei enää tänä päivänä ole sellainen manageri, jonka kanssa nostellaan pokaalia. Aikaa ja rahaa voi antaa vaikka kuinka paljon, mutta Wenger ei ole kyennut uudistumaan vaan hän vetää edelleen päivitysversiolla 1.0.0, jolla saavuttettiin hienoja asioita kymmenen vuotta sitten, mutta tällä hetkellä se riittää nippa nappa siihen Valioliigan neljänteen sijaan.

 

 

Arsenal on joukkue täynnä potentiaalia ja jopa Mourinho ihmetteli viime viikolla haastattelussa, ettei joukkue pärjää tämän paremmin. Mestaruudesta lienee ihan sallittua haaveilla, vaikka sellaista tuskin on liiemmin harrastettu ellei viime kautta lasketa (sarjakärjessä puoli kautta, joten lienee jo jotain syytäkin?). Tämä kausi alkoi ainakin ilman niitä tarvittavia hankintoja todella surkeilla tuloksilla ja otteilla, kuten alkoivat mm. edelliskausikin. Nelossija toki saavutetaan, liekö sitten että muut ovat vaan niin paskoja, kuten tälläkin kaudella.

 

Puolustuksesta aika samoilla linjoilla. Toppariparistakin on kuitenkin sanottava, että Mertesacker on ollut tällä kaudella aivan sysipaska, eikä Koscielnykaan välty missään nimessä virheiltä, vaikka ominaisuudet ja potentiaalia olisi ihan maailman huipulle (jota hän hyvänä päivänä onkin). Gibbs tungettiin nyt sitten tällaiseen peliin loistavaa kautta pelaavan Monrealin tilalle, ja ei hänkään kyllä missään nimessä vakuuttanut eilen. Kuten ei junnu Bellerínkään, jos häneltä nyt mitään voi edes odottaa. Coquelin mennee todennäköisesti sinne osastolle Denilson tulevaisuudessa, vaikka ihan kivasti onkin skulaillut muutaman matsin. Tälle tasolle eivät vaan rahkeet riitä millään. Ihan turhaan ei kyseinen jamppa skulannut missään vitun Charltonissa lainalla.

 

Maalivahti"ongelmat" ovat se pienin paha tässä. Ospina ja Szczesny eivät ole mitään Neuereita, mutta täyttävät paikkansa erittäin hyvin ja etenkin jälkimmäinen on tehnyt tasaisen vahvaa työtä viimeiset vuodet. Virheitä pitäisi vaan saada karsittua pois, ja niitä tulee vähän turhan usein juuri isoissa matseissa. Ospina sitten taas ei ole tainnut tehdä mitään väärin, mutta kai se on kaikkien häntäkin syytettävä.

 

Toisessa topikissa mehustelin Wengerin saavutuksilla ja Arsenalin potentiaalilla, mutta nostin pöydälle, että mahdollisuus on menestykseen vain jos Wenger vastaa huutoon. Tällä hetkellä ikävä kyllä samat kaavat toistuvat kaudesta toiseen. Over and over and over again, kuten allekirjoituksessanikin lukee. Specialist in failure - nope, specialist in stubbornness - oui. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×