Jump to content
Sign in to follow this  
Juhis

Manchester United - Sunderland, @ Old Trafford

Recommended Posts

150px-Manchester_United_Football_Clubin_       vs    150px-Sunderland_AFC-n_logo.svg.png

 

28.02.2015 klo 17, @ Old Trafford

 

Swansean kotiluolassa koetun tappion jälkeen Unitedin on aika palata unelmien teatterille ja kohdata kotiyleisön huutomyrskyn tukemana Sunderland.

 

Sunderland majailee tällä hetkellä liigassa sijalla 16, raavittuaan kasaan 25 pistettä 26 ottelun aikana. Sunderland pelasi edellisessä ottelussaan tasan 0-0 West Bromwichin kanssa ja saldo viimeisimmästä viidestä ottelusta on D, L, D, W, H. Tärkeimpänä loukkaantumisena Sunderlandin osalta voisi mainita J. Rodwellin, joka on Physioroomin mukaan sivussa pohjeongelmien vuoksi. Unitedin puolelta sivussa ovat puolestaan Van Persien sekä Wilson ja Carrick. Wilsonin ja Carrickin osalta paluupäiväksi on Physioroomilla merkitty 28.2, joten heidät on jo mahdollista nähdä ottelussa tositoimissa.

 

Old Trafford on jälleen tällä kaudella osoittautunut vastustajille vaikeaksi paikaksi ryöstää pisteitä, ja United lähteekin otteluun vahvana ennakkosuosikkina. Ensi kauden champpari-pelien kannalta nämä kotiottelut tulisi vain nyt pystyä hoitamaan. Sunderland voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia Unitedille, varsinkin mikäli he sattuvat iskemään ottelussa ensimmäisen maalin ja vetäytyvät puolustamaan. Unitedilla on ollut tällä kaudella vaikeuksia rikkoa alas vetäytyneiden vastustajien puolustusta. Palloa on liikuteltu hitaasti laidalta laidalle, josta se on usein päätynyt keskitysten seurauksena vastustajien puolustajien siivottavaksi. Palloa tulisi saada nyt liikutettua nopeammin laidoille ja syvälle, ja myös hyökkäyspään pelaajien tulisi avata liikkeellään puolustukseen aukkoja, joihin palloa ja miestä on mahdollista pelata.

 

Van Persien loukkaantuminen saattaa olla Unitedin kohdalta onni onnettomuudessa, sillä kapellipuikkoa heiluttava maanmies Louis Van Gaal on suosinut hänen peluuttamistaan heikoista otteista huolimatta. Toivoisinkin, että pirteästi pelannut Rooney saisi jatkaa kärjessä, ja pelillisesti Kolumbian pelloilla vaellellut Falcao taas penkin puolella. On myös mielenkiintoista nähdä pääseekö Mata pitkästä aikaa tositoimiin heti avauksessa pelaamaan Rooneyn alapuolelle. Mikäli Mataa ei kentällä tänäänkään nähdä, alkaa hänen tulevaisuutensa Unitedissa vaikuttamaan synkältä. Swanseaa vastaan Jones ei puolustuksessa vakuuttanut ja mahdollisesti Smalling nähdäänkin hänen tilallaan. Rojon paikka vasemapana keskustopparina lienee sinetöity. Tällä kaudella Smalling ja Rojo ovat sopineet pelillisesti ehkä paremmin yhteen, sillä Smalling on Rojoa ja Jonesia rauhallisempi ja analyyttisempi pelaaja, ja tuo näin edes pientä rauhallisuutta puolustuslinjaan. Rafaelin tilanne on myös hyvin mielenkiintoinen. Toivoisin häntä vihdoin takaisin toimintaan Valencian tilalle, mutta hän vaikuttaa istuvan LVG:n koirankopissa. Mikäli hän ei ala kohta saamaan minuutteja alle, voi hänellekin varmaan alkaa petaamaan tulevaisuutta jossakin muualla.

 

Ohessa oma avaukseni, jolla toivoisin, että lähdettäisiin liikkeelle.

 

                          DDG

Rafael -- Smalling -- Rojo -- Shaw

                            Blind

                  Herrera

         DiMaria -- Mata -- Young

                        Rooney

 

En kuitenkaan usko, että esimerkiksi Youngia nähdään avauksessa, vaikka hän onkin kuulunut tällä kaudella Unitedin varmimpiin suorittamiin. Todennäköisesti myös Valencia avaa oikealla Rafaelin sijasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieno avaus! Mukavaa nähdä uusia asiakirjoittajia täällä foorumilla.

 

Toiveavaus olisi itselläkin juuri tuon yllä olevan kaltainen, mahdollisesti Youngin tilalle voisi kokeilla myös Januzajta. Uskon ja toivon sen jotain tuonne päin olevan.

 

Tuon Smalling ja Jones analyysin kanssa olen muuten myös aivan samaa mieltä. Rojo ja Jones tykkäävät molemmat katkoa syöttöjä usein etupuolelta ja tuossa on aina riskinä pelata itsensä ulos tai antaa typeriä vapaapotkuja, Smalling taas enemmän tarkkailee ja katkoo tilanteita sijoittumisella, vaikkakin on myös fyysinen ja agressiivinen tarvittaessa. Jonesin avauspelaaminen on myös ainakin tällä kaudella ollut aivan järkyttävää katseltavaa, joten ehdottomasti juuri tuo Rojo-Smalling pari keskuspuolustukseen. Saa nähdä onko Smallingista ottamaan tuota puolustuksen johtajan paikkaa tulevaisuudessa tai miten ylipäätään puolustus organisoidaan. Erinomaisessa toppariparissa toinen on juurikin yleensä hieman agressiivisempi ja toinen enemmän peliä ohjaava, esimerkkinä Vidic-Ferdinand. Toinen asia onkin onko Smallingilla tai edes Rojolla tarpeeksi tasoa pelata johtavassa roolissa Euroopan huipulla, missä ManU:n tavoite pitää tottakai olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lyhyet huomiot:

 

- Formaatti taitaa tosiaan olla 4-2-3-1, jossa Blind on keskikentän pohjalla ja Herrera vähän ylempänä.

- Shaw twitterin mukaan loukkaantuneena, mitään vahvistusta tälle ei toistaiseksi ole. Näin ollen van Gaal on pakotettu laittamaan Evans kentälle ja Rojo siirtyy samalla vasemmaksi pakiksi.

- Rafael edelleen jäädytettynä. Ihmettelen jos brassi vielä ensi kaudella OT:lla nähdään.

- Hyvä että Young saatiin messiin, hänen pitäisi tuoda lisää nopeutta ja leveyttä hyökkäyspeliin.

- Matan ja Falcaon välillä van Gaalin valinta osui odotetusti jälkimmäiseen. Toivottavasti kolumbialaisen lukko aukeaa nyt maalien muodossa.

- Carrick penkillä! Optimitilanne olisi, että hän pääsisi toisella jaksolla johtoasemassa ottamaan pelituntumaa tulevia matseja ajatellen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis kaverit treenaa joka helvetin päivä yhessä, eikä niillä oo mitään hajua mihin viereinen kaveri on juoksemassa!!! Siis uskomattoman surkeeta syöttelyä!

 

Tuntuu et ainut joka tuolla tekee jotain järkevää hyökkäyssuuntaan on Young, mut muut ei tunnu olevan sen nopeuden mukana...kaikki muut luulee et kävely boksin ympärillä on paras lääke maalintekoon. No peli on onneks sentään hyvin hallussa, mutta tutun turhauttavaahan tota on katella. Se ei tarvii ku yhen Evansin aivopierun ni tästä tulee painajainen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En kyllä ymmärrä tätä LvG:n touhua miksei se peluuta Di Mariaa niinkuin pitää eli laidalla ja sitten Mata istuu penkillä kun sopisi tähän peli syysteemiin mielestäni paremmin kuin Di maria tai Januzaj ja kyllähän tämä rupeaa haiskahtamaan pahasti taas nöyryytykseltä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Januzaj oli kyllä hyvä!! Olihan toi täysin hallussa, eikä tällä kertaa tullu ratkaisevia hasardeja pakeiltakaan. Rooney vois kyllä jatkaa tuolla hyökkäyspäässä!

Ei ihan kyllä toi Di Marian roolitus onnistu, se olis tärkeätä saada toiminaan.

Mut olihan voitto tästä ihan minimi suoritus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuntui että Januzaj juuri pysyi pääasiassa laidalla, mikä toimi paremmin kuin Di marian joka suuntaan poukkoilu. Jotenkin tuntuu että hän yrittää liikaa, mitä ehkä kuvastaa typerät maassa kieriskelytkin. Muuten Young oli kyllä loistava tänään ja Rooney teki tarvittavat maalit. Falcao nyt sai sen pilkun hankittua ,muuten ei paljon näkynyt. Valencia ja Blind ei nyt niin vakuuttavaa.... taaskaan. Lopputulos hyvä, mutta ei se kyllä vieläkään näytä helpolta ottaa voittoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas kerran esitys jätti paljon toivomisen varaa, mutta täydet pisteet sieltä kumminkin saatiin. Unitedilla on suuria vaikeuksia murtaa näitä sumppupuolustuksia, oltiin sitten koti- tai vieraskentällä. Varsinkin toi ensimmäisen jakson jatkuva hampaattomuus alkaa huolestuttaa, mutta kai tämä sitten kuuluu van Gaalin filosofiaan... Tauolla loistivat kiikarilukemat, vaikka mm. Young oli lähellä viedä Unitedin johtoon, mutta laukaus muutti suuntaa pakista ylärimaan. Seuranneesta tilanteesta Herrera puski maalin ohitse. Rojo pääsi myös kerran yrittämään kulmapotkun jälkitilanteesta. Connor Wickhamille siunaantui vierailijoitten paras tilanne, onneksi De Gea pystyi torjumaan.

 

Januzaj'n vaihto Di Maríaan tauolla oli osaltaan pelin käännekohta. Kun ympäri kenttää surffaileva ja lukuisia harhasyöttöjä antanut argentiinalainen saatiin pois, peliin tuli sentään jonkinlaista selkeyttä ja suoraviivaisuutta. Tunnin jälkeen Herrera antoi mainion keskityksen Falcaolle, joka pääsi puolittain irti vartijoistaan. Erotuomari Roger East osoitti palloa pilkulle, tässä ei ollut mitään yllättävää. Käsittämätöntä oli sen sijaan se, että hän näytti Wes Brownille joulukorttia O'Shean sijaan. Brown kun tuli tilanteeseen huomattavasti jäljessä O'Shean jo otettua kiinni Falcaosta käsillään. Jälleen yksi osoitus lisää siitä, ettei Valioliigan tuomarointi ole tällä hetkellä hyväksyttävällä tasolla. Tässä tapauksessa Sunderland pystyy siirtämään jälkikäteen pelikiellon O'Shealle, ainakin BBC:n jutun mukaan. Punainen kortti noin muutoin oli tilanteesta mielestäni oikea tuomio, sillä selkeä maalipaikka vietiin.

 

Tilannetta seuranneen rankkarin Rooney laittoi kylmähermoisesti vasempaan alanurkkaan. Tarkka ja kova kuti, jolle Pantilimon ei mitään voinut. Loppupeli olikin käytännössä yhtä maalia, sillä Sunderland ei vajaalukuisena saanut oikein minkäänlaista hyökkäyspeliä aikaan. United pystyi hieromaan palloa mielensä mukaan ja juoksuttamaan vastustajan puhki. Minuutteja ennen päätösvihellystä Januzaj laukoi terävästi oikealta puolelta, jolloin vedon jälkeisestä torjunnasta Roo pääsi kaunistelemaan loppulukemia.

 

Yksittäisten pelaajien suoritukset (Herrera, Januzaj etunenässä) lämmittävät allekirjoittaneen mieltä, mutta kokonaisuutena eilinen ottelu ei todellakaan vakuuttanut. Syöttöpeli etenkin ensimmäisen jakson aikana oli kaukana sujuvasta, ja vasta rankkari sekä ulosajo vastustajalle käänsivät pelin ManUlle. Sunderland on lisäksi sen verran köyhä jengi, että kolme pistettä oli ehdoton minimi kotikentällä. Erittäin mielenkiintoista nähdä paranevatko esitykset tuosta yhtään, kun kohta tulee hieman kovempia joukkueita vastaan.

 

David De Gea - Ekalla jaksolla piti lukemat nollilla Unitedin puolustuksen ollessa pariin otteeseen tuuliajolla. Rutiinisuoritus. 7

Valencia - Hoiteli puolustusvelvoitteet niin kuin pitääkin, mutta ylöspäin mentäessä ei tarjonnut käytännössä mitään. 6

Smalling -  Laadukasta syöttelyä ja muutenkin vakuuttava esitys. Näitä lisää jatkossakin, kiitos. 7

Evans - No päällimmäisenä jäi tietysti mieleen ne alaspäin syöttelyt ekalla jaksolla. Ei näissä sinänsä mitään vikaa ole, varsinkaan kun hyviä syöttösuuntia ei ollut mitenkään ruhtinaallisesti tarjolla. Kertaalleen nousi yllättävästi kentän läpi. 6

Rojo - Nousi laidaltaan ahkerasti. Ajatukset Youngin ja kumppaneiden välillä menivät turhan usein ristiin Sunderlandin boxin läheisyydessä. Kokonaisuutena ihan ok peli argolta. 6

Blind - Aika mitäänsanomaton suoritus Daleylta. Fyysisyyden ja nopeuden puute näkyi niissä muutamassa Sunderlandin tilanteessa. 6

Herrera - Jatkaa tasokkaita otteitaan. Kontrolloi pelin tempoa keskikentällä. Oli järjestämässä tilannetta, josta seurauksena oli pilkku Unitedille. 

Di María - Angelin esitys muistutti Nania huonoimmillaan. Olisiko myös niin, että tällaiset suoritukset tulivat myös Madridin faneille tutuksi ennen loistavaa viime kautta. Ekan jakson viimeinen tilanne oli varmasti se viimeinen niitti vaihdon tekemiselle. Meinaan miksi v*tussa Di Maria ei voinut syöttää täysin vapaana olleelle Youngille? 4

Rooney - Ensimmäisestä jaksosta ei jäänyt montaa hyvää juttua mieleen. Toisella puolikkaalla onnistui sen rankkarin pistämään varmasti sisään ja kaunisteli maalin edestä lukemia lopussa. Kokonaisuutena ei ollut silti mikään mieleenpainuva ottelu Wäinöltä. 7

Young - Mainio peli Ashleyltä. Ei antanut rauhaa Sunderlandin pakeille. Epäonnekas, kun avausjakson tilanteesta O'Shea onnistui jotenkin purkamaan pallon ylärimaan. Puolustuspäässä auttoi myös Rojoa hienosti. Mielestäni ottelun MotM. Ei olisi tätäkään viime kauden jälkeen uskonut! 

Falcao - Ensimmäisellä jaksolla sai kovin vähän aikaan, mutta eipä se tarjoilu taaskaan mitään laadukasta ollut. Toisella puolikkalla paransi selkeästi peliään. Erinomainen kosketus palloon ja käännähdys rankkariin johtaneessa tilanteessa, tämä toi itsellä mieleen Atletin aikaisen tehokärjen. Tosta kun olisi maalin pystynyt vielä iskemään niin itseluottamus olisi noussut hurjasti. Sen sijaan van Gaal päätti joka tapauksessa vaihtaa kolumbialaisen Fellainiin vaikka United siirtyi johtoon. Ei näin. 6

 

Januzaj - Malttoi tehdä niitä asioita, joita hänet oli varmasti käsketty tauolla tekemään. Haastoi aktiivisesti Sunderlandin vasenta pakkia, ja viimeiset ratkaisut olivat jo huomattavasti parempia kuin aiemmin. Laukoi hanakasti. 7

Fellaini - Vaihdettiin välittömästi avausmaalin jälkeen Falcaon tilalle. Aika vähän muut pelaajat hakivat lopussa Fellainin päätä korkeilla palloilla, joten afron panos jäi tällä kertaa pieneksi. 6

Mata - Jämäminuutit lopusta, kun Väinöä taidettiin säästellä jo seuraavaan peliin. Ei saanut mitään merkittävää aikaiseksi tuossa ajassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran voisi vielä mainita, että on kyllä kohtuu naurettavaa ettei näitä epäselviä tilanteita voida videolta katsoa jälkikäteen. Sarjassa liikkuu järjettömät rahasummat, eikä yhtä vaivaista videotarkistusta voida ottaa käyttöön, mikä on arkipäivää muissa lajeissa. Eilenkin erotuomari olisi parissa sekunnissa voinut tarkistaa menikö se punainen oikealle pelaajalle, kun esim. Atkinson (4. erotuomari) olis tsekannut asian videolta. Järjetöntä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matsi oli juuri niin mitäänsanomaton kuin näistä ottelunjälkeisten kommenttien määrästä voi päätellä. Muutama vuosi sitten tämän olisi kuitannut vain "rutiinivoittona", mutta nyt tuota katsoessa iski lähinnä vain ahdistus kun tajusi, ettei tuolla pelillä kuulukaan päätyä kauden lopussa neljän parhaan joukkoon. Toinen puoliaika olikin sitten jo järkevämmän näköistä. Jotenkin koko kauden tuntunut siltä, että ensimmäisellä puoliskolla yritetään jotain Van Gaalin "nerokasta" pelitapaa josta pelaajilla ei ole mitään ymmärrystä, ja kun siitä pelaamista ei tule hevon vittua, niin jopa hollantilaisen on unohdettava pallinsa ja otettava käyttöön jätkille tutumpi pelikirja, jolla tuloksia saadaan aikaan rutiinilla.

Missähän vaiheessa Van Gaal ymmärtäisi sen, että alusta asti voisi lähteä sillä vanhalla pelikirjalla, ja sitä hyödyntäen lähteä rakentamaan uudempia toimivia kuvioita, kun edes perusteet olisivat kunnossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×