Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

29/03/2015: Pohjois-Irlanti - 19:00 - Suomi (2016 EM-karsinta) @ Windsor Park (Belfast, Pohjois-Irlanti)

Recommended Posts

Pohjois-Irlanti on jo nimennyt joukkueensa joten laitetaan ketjua tulille.

 

Tuosta lähtee kuitenkin neljä pelaajaa pois, sillä lista käsittää 27 nimeä.

 

10347098_1429127947386128_15043272121117

 

Tuosta nimilistasta päätellen voisi odottaa tällaista avauskokoonpanoa:

 

Northern Ireland (4-5-1)

Lafferty

Ward - Brunt - Baird - Norwood - Evans

Ferguson - Hughes - McAuley - McLaughlin

Carroll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomen tilanne ei mikään suotuisin ole, vaikka maalihanat tuntuvat olevan auki aboutirallaa kaikilla pelaajilla. Loukkaantumisia on meinaan tullut ilmoille useampaakin.

 

Loukkaantumiset

Vaikka vielä ei voi lukea pois yhtään pelaajaa täysin, niin poissaoloja saattaa olla. Näillä näkymin avauskokoonpanostakin asti saattaa puuttua tärkeitä nimiä:

- Ensimmäisenä Kari Arkivuo, joka on ollut pidemmän aikaa sivussa. Arkivuon korvaisi mitä todennäköisimmin Veli Lampi.

- Toiselta laidalta sitten myös Jere Uronen, joka kuitenkin onneksi on kertonut olevansa ehkä mahdollisesti pelikuntoinen maaottelua ajatellen. Ilman Urosta tilalle tulisi Jukka Raitala.

- Nyt viimeisimpänä on saatu tietoon, että Niklas Moisander on vääntänyt nilkkansa ympäri ja paluuajankohtaa ei ole vielä tullut ilmi. Kapteenin poissaolo olisi kova pala, vaikka onkin alisuorittanut Huuhkaja-paidassa. Korvaajaksi olisi voinut odottaa hyvässä vireessä olevan Paulus Arajuuren, mutta onnistui myös hoitamaan itsensä lasaretin puolelle. Seuraava korvaaja Juhani Ojalakin on ollut loukkaantuneena ja saanut muutenkin vähemmän vastuuta seurajoukkueessaan. Tämä saattaisi tarkoittaa Tero Mäntylän avauspaikkaa, mutta itse lähtisin Markus Halstilla.

- Myös Perparim Hetemaj on loukkaantunut. Hetemaj'n poissaolo tulee olemaan kova pala myöskin. Vaihtoehtoja löytyy useampaa, mutta itse näkisin Roman Eremenkon putoavan hieman alemmaksi tehden tilaa ylempänä esimerkiksi Kasper Hämäläiselle. Yksi korvaaja olisi ollut myös Alexei Eremenko, mutta on valitettavasti jälleen yksi kysymysmerkeistä, sillä jätti viikonloppuna ottelun kesken reittään pidellen.

- Lisäksi Eero Markkanen on kärsinyt nyt hyvän aikaa loukkaantumisista joten en näe asiaa maajoukkueeseen. Tämä antaa mahdollisuuden Berat Sadikille.

 
Jos saisin itse nimetä maajoukkueen, niin se näyttäisi seuraavalta. Lähinnä "varmat" ja "epävarmat" ovat pelaajat, jotka itse valitsisin joukkueeseen, jonka jälkeen seuraa lista "korvaajista", jotka voisivat olla varavaihtoehtoja. Varmoiksi listatut eivät kuitenkaan tietysti ole varmoja, sillä en ole Paatelainen (olipa typerästi ilmaistu). Täysin oman mielipiteeni kertomista ja varmoiksi – sekä epävarmoiksi – listatut ovat siis nimiä, jotka tulisi mielestäni ensisijaisesti löytyä joukkueesta.
 
Maalivahdit
Varmat: Lukas Hradecky, Niki Mäenpää, Jesse Joronen
- Tässä kolmikossa (3) ei pitäisi olla mitään epäselvyyksiä.
- Jorosen tilalla saatetaan nähdä myös Henrik Moisander tai Henri Sillanpää, mutta eiköhän Joronen ole se ykkösnimi kolmanneksi.
 
Puolustajat
Varmat: Joona Toivio, Veli Lampi, Jukka Raitala, Tero Mäntylä
Epävarmat: Niklas Moisander ©, Kari Arkivuo, Paulus Arajuuri, Juhani Ojala, Jere Uronen
Korvaajia: Hannu Patronen, Jens Portin, Ville Jalasto, Jarkko Hurme, Sauli Väisänen, Mikko Sumusalo, Sebastian Sorsa, Joel Mero, Lum Rexhepi, Daniel O'Shaughnessy, Hampus Holmgren
- Valitsin joukkueeseen yhdeksän (9) puolustajaa, joista neljä olisi laitapuolustajia ja viisi keskuspuolustajia.
- Jos miettii epävarmoista keskuspuolustajista Arajuurta, Moisanderia ja Ojalaa, niin korvaajia voisi nähdä kokeneesta Patrosesta tai nuorista lupauksista Merosta ja Väisäsestä. Ehkä keskuspuolustajia voisi korvata myös jonkun toisen pelipaikan pelaajalla, sillä Mäntylä löytyy todennäköisesti jo joukkueesta sekä Halsti on nimi, joka pystyy hoitamaan roolinsa.
- Laitapuolustajia jäisi korvattavaksi Arkivuo ja Uronen. Avauskokoonpanoon löytyy kyllä pelaajat jo kaksikosta Lampi ja Raitala, mutta joukkueeseen muuten voisi odottaa Hurmetta ja Sorsaa, tai miksi ei Sumusaloakin, vaikka jäänyt ilman vastuuta seurajoukkueessaan. Itse en pahastuisi myöskään kokeneista Jalastosta tai Portinista, mutta eiköhän Lampi ja Raitala ole ne ensimmäiset avunhuutoon vastaavat.
 
Keskikenttäpelaajat
Varmat: Roman Eremenko, Markus Halsti, Tim Sparv, Alexander Ring, Kasper Hämäläinen
Epävarmat: Perparim Hetemaj, Alexei Eremenko
Korvaajia: Mika Väyrynen, Daniel Sjölund, Sakari Mattila, Thomas Lam, Joni Kauko, Simon Skrabb
- Keskikenttäpelaajia valitsin seitsemän (7) kappaletta, joka käsittää myös Halstin. Tämä on määrä, joka on yleensä pitänyt paikkaansa Mixun valinnoissa ja täytyy muistaa, että keskikentän ylemmille oksille on mahdollista asettaa myös hyökkääjiä.
- Aloitetaan sillä, että Halstin näkisin joko vaihdosta tulevana yleishöylänä tai tarpeen tullen avauskokoonpanossa keskuspuolustajana. Halsti on kuitenkin keskikenttäpelaaja joten nimi löytyy luonnollisesti tästä listalta.
- Keskikentän alempaan kolmikkoon oikealle, keskelle ja vasemmalle löytyisi varmoista Roman Eremenko, Ring ja Sparv. Näistä Ring ja Sparv ovat varmoja nimiä avauskokoonpanoon. Roman Eremenkon voisi nähdä myös pelaavan ylempänä, mutta näkisin mielelläni korvaavan tarpeen tullen Hetemaj'n. Muita vaihtoehtoja on korvaajien listalta jokainen. Osa on ollut enemmän ja osa vähemmän maajoukkueen mukana, mutta en lukisi yhtäkään täysin pois, jos hätä tulee.
- Väyrysen nimen haluaisin nostaa esille, sillä on todistanut pystyvänsä pelaamaan edelleen kovalla tasolla ja kykyjensä puolesta ei ole kovin kaukana maajoukkueen 23 pelaajan joukkoon kuuluvasta nimestä. Tietyt loukkaantumiset saattaisivat myös oikeuttaa avauskokoonpanopaikkaan, sillä esimerkiksi nimenomaan Roman Eremenkon putoaminen alemmaksi antaisi ylemmille oksille paikat Hämäläisen ja Väyrysen kaltaisille nimille.
- Roman Eremenkon tilanteeseen sanoisin vaikuttavan paljon Hetemaj'n läsnäolo. Ylemmälle oksalle näkisin itse varmaksi avaajaksi hyvästä vireestä nauttivan Hämäläisen. Vierelle voisi keksiä varmasti jotain nimeä hyökkäysosastoltakin, mutta itse toivoisin kuten jo aikaisemmin mainittu, niin luonnollisesti Roman Eremenkon tai tarpeen tullen Väyrysen.
- Lisäksi haluan nostaa esille myös Alexei Eremenkon nimen. Jos nimittäin on pelikuntoinen, niin Alexei Eremenkon tulisi olla Väyrysen edellä maajoukkueeseen. Voisi korvata Hetemaj'ta vasemmalla tai pelata hyökkäävänä keskikenttänä riippuen veljensä roolituksesta.
 
Hyökkääjät
Varmat: Riku Riski, Teemu Pukki, Berat Sadik, Joel Pohjanpalo
Korvaajia: Mikael Forssell, Eero Markkanen, Lauri Dalla Valle, Roope Riski
- Mielestäni melko selvät neljä (4) nimeä.
- Ykkösnimet ovat maaleja tällä kaudella hyvät määrät mätänneet Pohjanpalo, Pukki, Riku Riski ja Sadik.
- Pukki on mielestäni selvä ykköskärki. On löytänyt itseluottamuksen ja peli-iloa on hieno katsella. Tällä kaudella 10 maalia kaikissa eri kilpaluissa. Pohjanpalolla 9 maalia ja ovat hyvin tasaväkisiä nimiä. Kallistan vaa'an kuitenkin Pukin puolelle, sillä Pohjanpalon tilanne Fortuna Düsseldorfissa on hieman kyseenalainen uuden managerin seurauksena ja viimeksi pelasi keskikentän oikealla laidalla. Puhutaan myös tärkeästä ottelusta ja vaikka Pukilla on ruuti ollutkin nyt hieman märkää, niin kyseessä on silti nykyisen maajoukkueen paras maalintekijä ja on Teemu myös Joelia kokeneempi, jos haluaa vähääkään epäillä tällaisessa ottelussa Pohjanpalon pään kestämistä. Mielipideasioita kuitenkin nämä.
- Sadikin läsnäolon mahdollistaa Markkasen heikommat otteet ja loukkaantumiset, mutta en näkisi mahdottomana myöskään, jos Roope Riski kiilaisi Sadikin edelle, vaikka se kuulostaisikin aivan naurettavan väärältä.
- Lisäksi löytyy kokenut Forssell, joka on maaleja saanut aikaiseksi Bundesliga 2:ssa. Toisena nimenä sitten pelikuntoon palannut ja Crewe Alexandran avauskokoonpanoon noussut Dalla Valle.
 
Loppuun vielä ihanne avauskokoonpano, jos kaikki mahdolliset pelaajat olisivat kunnossa sekä sitten se avauskokoonpano, jolla lähtisin liiikkeelle – mikä taas vaatisi kaikkien kauhuskenaarioiden tapahtumista.
 
Finland (4-5-1)
Pukki
R. Eremenko - A. Eremenko
Hetemaj - Sparv - Ring
Uronen - Moisander © - Toivio - Arkivuo
Hradecky
 
Yläpuolella siis ihanteellinen, vaikka Alexei Eremenkon kohdalla voisi nähdä Kasper Hämäläistä ja montaa muutakin nimeä. Jos loukkaantumistilanne onkin joukkueen kohdalta niin paha kuin näyttää, asettaisin seuraavanlaisen joukkueen kentälle. Tuskinpa kuitenkaan aivan näin huono tilanne tulee olemaan.
 
Finland (4-5-1)
Pukki
Väyrynen - Hämäläinen
R. Eremenko - Sparv © - Ring
Raitala - Halsti - Toivio - Lampi
Hradecky
 
Edit. Pohjanpalo onnistui tänään maalinteossa ottelussa RB Leipzigia vastaan ja kasvattaa maalimääränsä myös kymmeneen (10) osumaan. Pelasi ensimmäisen puoliajan keskikentän oikealla laidalla, mutta siirrettiin toisella puoliajalla hyökkääjäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja hieman voi verestää kukin muistojaan tämän koosteen avulla:

 

 

Tuossa kyseisessä ottelussa joukkueet olivat mielestäni oikeastaan niin tasaväkisiä kuin vain materiaalinsa puolesta voivat olla. Molemmat ovat myös heikentyneet mielestäni saman verran. Eivät oikeastaan paljoa, mutta hieman. Tämä siis nimilistaa ja tuona aikana missäkin pelanneita pelaajia ajatellen.

 

Tietenkin tämä tuleva ottelu tulee olemaan varmasti erilainen. Puhutaan karsintaottelusta kuitenkin eikä ystävyysottelusta. Eikä voi kieltää karsintojen jo pelattujen otteluiden tärkeyttä muita joukkueita vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomen joukkue Pohjois-Irlanti -kamppailuun:

Maalivahdit
Lukas Hradecky    Bröndby
Niki Mäenpää        VVV-Venlo
Henrik Moisander  FC Lahti

 

Puolustajat
Sakari Mattila      Ålesund
Paulus Arajuuri    Lech Poznan
Joona Toivio       Molde
Sebastian Sorsa  HJK
Valtteri Moren      HJK
Niklas Moisander Ajax
Thomas Lam       Zwolle
Kari Arkivuo        Häcken
Jere Uronen      Helsingborgs IF

 

Keskikenttä ja hyökkäys
Tim Sparv              Midtjylland
Roman Eremenko    CSKA Moskva
Rasmus Schüller     HJK
Alexander Ring      Kaiserslautern
Berat Sadik           Thun
Joni Kauko             Frankfurt 1899
Kasper Hämäläinen Lech Poznan
Perparim Hetemaj  Chievo Verona
Teemu Pukki         Bröndby
Riku Riski             Rosenborg
Joel Pohjanpalo   Fortuna Düsseldorf

 

Hienoa nähdä Lam nyt mukana joukkueessa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lam mukana todennäköisesti Hetemaj'n loukkaantumisen varalta. Paatelainen ainakin puhui todella kehuvaan sävyyn Thomasista. Näkee keskikentällä, mutta pystyy myös tarpeentullen operoimaan puolustuksessa.

 

Mattila myös jostain käsittämättömästä syystä merkattu puolustajiin, vaikka keskikentällä pelannut niin maa- kuin seurajoukkueessa.

 

Lamin lisäksi tulisi nostaa Sadikin ansaittu ja kaivattu paluu maajoukkueeseen. Myös Schüller on mukana.

 

Valitettavaa Halstin loukkaantumisen venyminen ja ulosjääminen joukkueesta.

 

Morenin valintaa en ymmärrä, kun olisi ollut mahdollista tuoda mukaan Mäntyläkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjois-Irlannilta avauskokoonpanon vasen laitapuolustaja Shane Ferguson jouduttiin vetämään pois joukkueesta loukkaantumisen vuoksi. Myös Alexei Eremenkon seuratoveri Sammy Clingan on ulkona.

 

Perparim Hetemaj'n loukkaantuminen näyttää todella pahalta tällä hetkellä, mutta täytyy muistaa, että vielä on kymmenisen päivää aikaakin. Mitä tahansa ehtii tapahtua, mutta itse en usko Hetemaj'n olevan mukana, kun tarvittaisiin.

 

Miten muut foorumistit paikkaisivat Hetemaj'n poissaolon?

- Roman Eremenko alemmalle oksalle, kuka toiseksi 10-paikan pelaajaksi?

- Thomas Lam tekemään debyyttinsä Suomen keskikentän kolmikossa?

- Rasmus Schüller näyttämään vastaavia loisto-otteita kuten Espanjaa vastaan?

- Joku muu? Joni Kauko, Sakari Mattila, jne.

 

Itse ehkä valitsisin mieluiten Eremenkon, joka tekisi hyökkäävän keskikentän paikalle tilaa Kasper Hämäläiselle. En pidä ajatuksesta kärkihyökkääjästä tuossa niin sanotusti Kappen vierellä, mutta tuolle paikalle sitten Joel Pohjanpalo, Teemu Pukki tai ehkä parhaiten sopiva laitahyökkääjä Riku Riski. Kärkihyökkääjäksi sitten edellisen pelipaikan valinnasta riippuen Pohjanpalo, Pukki tai miksi ei jopa Berat Sadik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjois-Irlannilta avauskokoonpanon vasen laitapuolustaja Shane Ferguson jouduttiin vetämään pois joukkueesta loukkaantumisen vuoksi. Myös Alexei Eremenkon seuratoveri Sammy Clingan on ulkona.

 

Perparim Hetemaj'n loukkaantuminen näyttää todella pahalta tällä hetkellä, mutta täytyy muistaa, että vielä on kymmenisen päivää aikaakin. Mitä tahansa ehtii tapahtua, mutta itse en usko Hetemaj'n olevan mukana, kun tarvittaisiin.

 

Miten muut foorumistit paikkaisivat Hetemaj'n poissaolon?

- Roman Eremenko alemmalle oksalle, kuka toiseksi 10-paikan pelaajaksi?

- Thomas Lam tekemään debyyttinsä Suomen keskikentän kolmikossa?

- Rasmus Schüller näyttämään vastaavia loisto-otteita kuten Espanjaa vastaan?

- Joku muu? Joni Kauko, Sakari Mattila, jne.

 

Itse ehkä valitsisin mieluiten Eremenkon, joka tekisi hyökkäävän keskikentän paikalle tilaa Kasper Hämäläiselle. En pidä ajatuksesta kärkihyökkääjästä tuossa niin sanotusti Kappen vierellä, mutta tuolle paikalle sitten Joel Pohjanpalo, Teemu Pukki tai ehkä parhaiten sopiva laitahyökkääjä Riku Riski. Kärkihyökkääjäksi sitten edellisen pelipaikan valinnasta riippuen Pohjanpalo, Pukki tai miksi ei jopa Berat Sadik.

 

Itsehän heivaisin tuon joulukuusen hemmettiin, mutta kun sillä mennään, niin heittäisin Eremenkon keskikentän kolmikkoon ja kylmästi vaan Sadikin kärkeen näyttämään, että mikä on miehiään. Kun muilla hyökkääjillä ei ole alla mitään kauhean jäätäviä esityksiä, niin nyt olisi Sadikilla mahdollisuus kunnon näyttöpaikkaan. Siis näin laittaisin itse keskikentän ja hyökkäyksen:

 

                       Sadik

               Pukki        Riski

    Eremenko   Sparv   Ring

 

Jos tosta puhutaan, niin en laittaisi Pukkia avaukseen, mutta kun hänellä on Mixun antama kausikortti avaukseen, niin pakko se on sinne laittaa (muuten laittaisin Pohjanpalon myös hyökkäykseen ja menisin niin, että Riski olisi 10-paikalla ja Pohjanpalo-Sadik -kaksikko kärjessä).

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moisander pelasi tänään pitkästä aikaan avauskokoonpanossa 90 minuuttia, kun Ajax kaatoi ADO Den Haagin 1-0. Positiivinen uutinen, sillä eiköhän näin ollen ole kunnossa myös viikon päästä sunnuntaina.

 

Raitala, jota ei joukkueeseen valittu, pelasi tänään ihan hyvän ottelun, kun FC Vestsjælland kärsi 0-1 tappion Hradeckyn ja Pukin Brøndby IF:lle. Pelasi oikeana laitapuolustajana ja pääsi siis pelaamaan yksi yhteen vasempaa laitahyökkääjää pelaavaa Temeä vastaan. Raitalasta vain sen verran, että jos Arkivuo ja/tai Uronen ovat sivussa loukkaantumisen vuoksi ja tulee tehdä muutoksia, niin ihmeessä Jugi joukkueeseen ennen Hurmetta eikä myöskään mitään Morenia laitapuolustajaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raitala, jota ei joukkueeseen valittu, pelasi tänään ihan hyvän ottelun, kun FC Vestsjælland kärsi 0-1 tappion Hradeckyn ja Pukin Brøndby IF:lle. Pelasi oikeana laitapuolustajana ja pääsi siis pelaamaan yksi yhteen vasempaa laitahyökkääjää pelaavaa Temeä vastaan. Raitalasta vain sen verran, että jos Arkivuo ja/tai Uronen ovat sivussa loukkaantumisen vuoksi ja tulee tehdä muutoksia, niin ihmeessä Jugi joukkueeseen ennen Hurmetta eikä myöskään mitään Morenia laitapuolustajaksi.

 

Kuten toivoin, niin Arkivuo on sivussa ja Raitala ottaa paikan maajoukkueesta.

 

Hetemaj ei myöskään ole käytettävissä sunnuntaina ja HJK:n Lod nousee maajoukkueeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään tulee muuten Skotlanti - 21:45 - Pohjois-Irlanti, jos joku haluaa hieman katsella etukäteen, että mitä tulevan pitää. Olisi voinut tehdä ehkä Suomellekin ihan hyvää yksi harjoitusottelu ennen tärkeämpää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjois-Irlanti kärsi 0-1 tappion Skotlantia vastaan.

 

Mitä ottelusta voi sanoa, niin Skotlanti hallitsi palloa 67% ajasta ja loi varsinaiset pelipaikat. Pohjois-Irlannin ainoat paikat tulivat kulmapotkuista. Pelinrakentelu ei ole Suomen tasolla, vaan pelaajat pysyvät tiukasti puolustuksessa ja pyrkivät hyökkäämään laitojen kautta vastahyökkäyksiin, joista seuraa keskityksinä kukkupalloja vastustajan 16-alueelle. Kuten aikaisemmin karsinnoissa, niin nyt ei niistä eikä erikoistilanteista maalia saaneet aikaiseksi. Skotlanti taas iski ansaitun voittomaalin kulmapotkusta. Tämä tappio, vaikka ystävyysottelu olikin, saattaa tulla hyvään paikkaan Suomea ajatellen. Pohjois-Irlannin riveissä ei välttämättä luoteta enää strategiaan täysin ja tappio on aina karvasta nieltävää, kun ammattiurheilijat kyseessä.

 

Jos vertaa tänäistä Skotlantia Suomeen, niin Suomi tulee varmasti pitämään palloa myös suurella prosentilla. Erona Skotlantiin Suomella on ehkä enemmän sitä oveluutta keskikentällä ja hyökkäyksessäkin. Lisäksi hyökkäyksestä Suomelta löytyy ehkä erilainen lääke Pohjois-Irlannin puolustukseen toiveita täynnä olevien keskitysten sijaan. Hämäläinen, Pohjanpalo, Pukki ja Riski ovat kaikki suhteellisen vikkeliä pelaajia jaloistaan ja voin kuvitella puolustukseen aukeavan syöttölinjoja maata pitkin, kun tuota Pohjois-Irlannin ryhmitystä saadaan kärsivällisesti liikutettua, painetta siirrettyä Suomen toimesta ja rakoja syntyvän. Vaikka puolustus on tiivis, niin pelaajat ovat melko kankeita ja puujalkaisia. Suomen hyökkäyspään pelaajien luulisi kyllä onnistuvan maalinteossa, jos saumoja siunautuu. Eremenko taas on pelaaja, joka varmasti ne syöttölinjat löytää ja saa sen koneiston pyörimään Pohjois-Irlannin 16-alueen ympärillä. Lisäksi puolustus on niin tiiviisti oman maalin edustalla, että luulisi Eremenkolle ja Ringille siunautuvan paikkoja päästä yrittämään laukausta 16-alueen rajaltakin. Tuuriahan tässä tietysti tarvitaan, mutta pelin hallinnan luulisi olevan Suomen käsissä ja ne viimeiset avaimet siihen vastustajan lukkoon tulisi vain löytää oikeana hetkenä.

 

Pohjois-Irlannin vastahyökkäykset sitten. Keskityspallot Suomen 16-alueelle ovat aina olleet vaarallisia ja tuo herättääkin hieman pelkoa. Hradecky on kuitenkin parantanut huomattavasti noiden kiinni ottamista ja on muutenkin 16-alueella Mäenpäätä itsevarmempi. Lisäksi tulisi toivoa, että Moisander onnistuu johtamaan ympärillä olevia pelaajia ja Sparv on suuri apu omaa päätä puolustaessa. Yksi kysymys saattaa olla, että olisiko järkevämpi ratkaisu valita Arajuuri vai Toivio tuohon Moisanderin vierelle. Mielestäni Toivio on kokonaisuudessaan parempi pelaaja ja on parempi myös pääpalloissa, mutta Arajuuri on esittänyt loistavia otteita Ekstraklasassa ja saattaa olla parempikin vaihtoehto. No, tämä päätös jää Paatelaisen varaan. Vastahyökkäyksiä tulisikin pysäyttää jo niiden lähtiessä ja toivottavasti tuoreita jalkoja on. Itseasiassa, kun ei haeta keskityspalloja Suomen puolesta, niin laitapuolustajat voisivatkin tulla hieman kapeammalle varmistamaan ja ratkaisua yritettäisiin hieman keskemmältä. Ehkä tämä myös pakottaisi Pohjois-Irlannin levittämään puolustustaan ja syötöille aukeaisi tilaa laajemmalta säteeltä, joiden seurauksena pystyisi pelaamaan tuttuun tapaan maata pitkin teräviä syöttöjä maalin edustalle.

 

Sitten se, jos pallo voitetaan itselle jo Suomen päässä, niin toivoisi, että ei suotta pyritä dominoimaan pallonhallintaa. Tuossa vaiheessahan Pohjois-Irlanti on heikoimmillaan, sillä pakka on jouduttu hajottamaan hyökkäyksen toivossa. Suomi ei ole huono vastahyökkäysjoukkue, sillä nopeutta ja kykyä teräviin nousuihin löytyy niin Eremenkolta, Hämäläiseltä, Pohjanpalolta, Pukilta ja Ringiltäkin. Sen sijaan, että otettaisiin pallonhallinta takaisin, niin tulisi iskeä heti vastaan toiseenkin suuntaan. Tätä ollaan nähty parhaiten Espanjaa ja Walesia vastaan tulosten näkyessä seurauksena tulostaululla.

 

Tällaisia mietteitä siis sunnuntaisesta ja Suomen lähtökohdista taktiselta puolelta otteluun.

 

Pakko myöntää, että melko luottavainen olo on ja vedonlyöntitoimistotkin tuntuvat olevan Suomen puolella. Ei kuitenkaan saa lähteä liian itsevarmasti liikkeelle. Jokainen virhe saattaa olla ratkaiseva ja nimenomaan palloa ei saa menettää liian vähän maltin takia, vaan kärsivällisyyttä ja sitten myös ratkaisukykyä odotetaan koko Huuhkaja-miehistöltä. Olkoonkin, että Pohjois-Irlannin pelaajat eivät taitavimpia ole eivätkä hyökkäyksen pelikirjaansa noudattaessakaan nopeimpia, niin tarvittavan tilan varmasti käyttävät hyödyksi, niin hyvin kuin voivat.

 

Jos seurajoukkueisiin vielä katsotaan, niin Pohjois-Irlannin paras hyökkääjä Lafferty on lämmittänyt Süper Ligassa Çaykur Rizesporin riveissä lähinnä vaihtopenkkiä. Ainoastaan 7 kertaa on päässyt kentälle ja maalisarake näyttää 1 osumaa. Tuota ennen pelasi FL Championshipissa Norwich Cityssa, jossa osui myös vain 1 kerran 18 otteluun. Suomalaisilla taas Eremenko, Pohjanpalo ja Pukki ovat tehneet kukin jo 10 osumaa tällä kaudella. Hämäläinen tulee hyvin perässä 9 osumallaan ja ovathan muutkin suomalaiset iskeneet maalin tai useammankin.

 

Odottavat tunnelmat ainakin itsellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kohta mennään.

 

CBRkjkfWkAAsoZF.jpg

 

Tulos tai ulos. Tiukkaa matsia odottelen, mutta nyt jos joskus on alettava homman toimimaan. Mattila ja Sorsa eivät välttämättä niin paljoa vakuuta, toivottavasti eivät petä. Kovin vakuuttavalta tuo Suomen kokoonpano ei paperilla vaikuta, mutta eipä tätä tee tuo brittien vastaavakaan. Pahinta pelätään, parasta toivotaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eiköhän Suomen maajoukkueessa ole aika tehdä vähän suurempai ratkaisuja siellä valmennusportaassa. Kaikkien aikojen arvontatulos on pupellettu täydellisesti ja muutamaa pelin sisäistä "josko se sittenkin lähtisi" -hetkeä lukuunottamatta peli on ollut samanlaista puuroa ottelusta toiseen. Färsaaria vastaan tasoero oli niin suuri, että edes Mixun Suomi ei onnistunut olemaan voittamatta, mutta siitä eteenpäin tämä karsinta on ollut melkoinen tuskien taival.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko joulukuusi taktiikka toiminut koskaan ja yhtään missään? Tai tarkennetaan sen verran, että onko tntä vuollaisella muodostelmalla mikään joukkue niittänyt menestystä viimeisen n. viiden vuoden aikana? Nykyfutiksessa laitapelaamisen totaalinen hylkääminen on ehkä tyhmintä mitä voi tehdä. Tai silloin ainakin pitää löytyä ihan maailman eliittiin kuuluvat laitapakit jota Uronen tai Sorsa eivät missään nimessä ole. Huippulaiturit eivät ole edes tarpeelliset vaan kunhan siellä on edes jollain tavalla pelaajat jotka pystyvät pitämään pelin leveänä. Eniten tässä vituttaa se, että nämä samat ongelmat ovat olleet mukana alusta asti, mutta Paatelainen ei ole tehnyt asialle yhtään mitään. Se on toki ihan kiva, että uskoo omaan systeemiinsä, mutta eläimetkin oppivat nopeammin kuin Mixu ja todella huolestuttavaa, että missään harjoituspelissä ei olla edes viitsitty kokeilla muuta kuin tota vitun joulukuusta.

 

Jos tää vatipää ei saa jo kenkää niin ihan mielenterveyden kannalta taidan jättää matsit katsomatta siihen asti, kunnes tämä idiootti on saannut kengän kuvan takalistoonsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt sen valmentajan on pakko vaihtua, ei tuo homma lähde tuosta koskaan toimimaan. Tuo joulukuusi systeemi on vain niin älytön.
Nyt tarvitaan valmentaja, joka uskaltaa tehdä rohkeita ratkaisuja ja muokata paremman formaatin, jossa olisi se laitapelaajat mukana (kuten PE siitä jo mainitsi).
Ainoat plussat annan Sadikille. Tämän farssin jälkee tuo maali oli paras näpäytys Mixulle näin kermana kakun päällä. Ei pelejä vaan voi voittaa, jos kärjessä pelaa joku hemmetin Teemu Pukki, joka on aivan paperia tuommoisia fyysisiä puolustajia vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eremenko oli hyvä, koko muu joukkue aika heikko. Moisanderilta jälleen huono peli. Lafferty piti Moisanderia pilkkanaan monta kertaa. Kaikki kunnia Pohjois-Irlannille, ei tuo mikään huono joukkue ole!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko joulukuusi taktiikka toiminut koskaan ja yhtään missään? Tai tarkennetaan sen verran, että onko tntä vuollaisella muodostelmalla mikään joukkue niittänyt menestystä viimeisen n. viiden vuoden aikana? Nykyfutiksessa laitapelaamisen totaalinen hylkääminen on ehkä tyhmintä mitä voi tehdä. Tai silloin ainakin pitää löytyä ihan maailman eliittiin kuuluvat laitapakit jota Uronen tai Sorsa eivät missään nimessä ole. Huippulaiturit eivät ole edes tarpeelliset vaan kunhan siellä on edes jollain tavalla pelaajat jotka pystyvät pitämään pelin leveänä. Eniten tässä vituttaa se, että nämä samat ongelmat ovat olleet mukana alusta asti, mutta Paatelainen ei ole tehnyt asialle yhtään mitään. Se on toki ihan kiva, että uskoo omaan systeemiinsä, mutta eläimetkin oppivat nopeammin kuin Mixu ja todella huolestuttavaa, että missään harjoituspelissä ei olla edes viitsitty kokeilla muuta kuin tota vitun joulukuusta.

 

Juuri näin ja onhan se niin, että ensin sijoitetaan joukkueen selkeästi paras pelajaa Eremenko sellaiseen rooliin, missä hänen vahvuudet tulevat parhaiten esiin ja sitten vasta katsotaan mihin muut pelaajat sijoitetaan. Eremenko on palloteltu vähän siellä sun täällä sen sijaan, että hänet oltaisiin istutettu pysyvästi miehelle ominaisimmalle 10-paikalle, jossa hän on koko ajan osallisena peliin ja pääsee käyttämään hyvää laukaustaan. Omasta mielestäni 4-2-3-1 muodostelma voisi olla suomelle se kaikkein järkevin.

 

                                                                         Sadik

                                 Riski                             Eremenko                    Hämäläinen

                                                  Hetemaj                             Ring

                                Uronen             Moisander            Toivio                  Arkivuo

                                                                      Hradecky

 

En tiedä mentäisiinkö tuollakaan nipulla kisoihin, mutta varmaan siitä kisapaikasta edes kyettäisi haastamaan sen sijaan, että voitetaan yksi kääpiömaa ja otetaan sen jälkeen pataan jokaiselta vastaantulevalta jengiltä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko joulukuusi taktiikka toiminut koskaan ja yhtään missään? Tai tarkennetaan sen verran, että onko tntä vuollaisella muodostelmalla mikään joukkue niittänyt menestystä viimeisen n. viiden vuoden aikana? Nykyfutiksessa laitapelaamisen totaalinen hylkääminen on ehkä tyhmintä mitä voi tehdä. Tai silloin ainakin pitää löytyä ihan maailman eliittiin kuuluvat laitapakit jota Uronen tai Sorsa eivät missään nimessä ole. Huippulaiturit eivät ole edes tarpeelliset vaan kunhan siellä on edes jollain tavalla pelaajat jotka pystyvät pitämään pelin leveänä. Eniten tässä vituttaa se, että nämä samat ongelmat ovat olleet mukana alusta asti, mutta Paatelainen ei ole tehnyt asialle yhtään mitään. Se on toki ihan kiva, että uskoo omaan systeemiinsä, mutta eläimetkin oppivat nopeammin kuin Mixu ja todella huolestuttavaa, että missään harjoituspelissä ei olla edes viitsitty kokeilla muuta kuin tota vitun joulukuusta.

 

Jos tää vatipää ei saa jo kenkää niin ihan mielenterveyden kannalta taidan jättää matsit katsomatta siihen asti, kunnes tämä idiootti on saannut kengän kuvan takalistoonsa.

Tuo pelisysteemi on niin sekava. Sitten ihmetyttää kans tuo Roman roolin pyörittely. Monessa pelissä Romaa ei ole saatu palloon lähellekään niin paljoa kuin pitäisi. Surkeinta silti tuossa on puolustaminen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli onkos se nyt käytännössä kisahaaveet haudattu tältä(kin) kertaa?? Olipa tosiaan kaikkien aikojen karsinnat! :lol:

 

Eli etenkin jos Unkari vie Kreikalta kaikki 3 pistettä on homma ihan lopullisesti ohi....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×