Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

2015 Copa América

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
  1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

    • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
      10
    • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
      7
    • Kaksi kokonaista kautta.
      10
    • 3-4 kautta.
      5
    • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
      12


Recommended Posts

2015_Copa_Am%C3%A9rica.png

 

Tämän kesän 2015 Copa América pelataan Chilessa. Kyseessä on historian 44. kerta, kun kisat pidetään ja siis suurin kansainvälinen jalkapalloturnaus maajoukkueille Etelä-Amerikassa. Järjestäjänä toimii siis näin ollen CONMEBOL, joka vastaava tietysti Euroopassa toimivalle UEFA:lle. Copa América alkaa 11. kesäkuuta ja päättyy 4. heinäkuuta.

 

Hallitsevana mestarina on Uruguay. Copa Américassa mukana on 12 joukkuetta, joista 10 on CONMEBOL:n jäseniä. Mukana on siis 2 vierasjoukkuetta, jotka tulevat CONCACAF:sta – Jamaika ja Meksiko.

 

2015 Copa Américan voittajajoukkue – tai parhaiten sijoittunut CONMEBOL:n alaisuudessa toimiva joukkue, jos Jamaika tai Meksiko voittaa turnauksen – ansaitsee paikan 2017 FIFA Confederations Cupista, joka järjestetään tuona vuonna Venäjällä.

 

Järjestäjämaa

Turnauksen tuli olla alkujaan Brasiliassa, mutta koska organisoivat jo 2013 FIFA Confederations Cupin, 2014 FIFA World Cupin ja tulevat 2016 Summer Olympicsin, niin luovuttivat oikeudensa 2015 Copa Américasta pois. CONMEBOL:n puheenjohtaja Nicolas Leoz pohti mahdollisuutta järjestää turnauksen jopa Meksikossa, mutta tuo mahdollisuus vedettiin lopulta yli. Kisat saivat järjestääkseen Chile, joka olisi tullut järjestämään 2019 Copa Américan ja tuon vuoden turnauksen saikin sitten vaihtokaupassa Brasilia.

 

Alkulohkot

Turnaus aloitetaan kolmessa lohkossa, joihin on jaettu osallistuvat 12 joukkuetta. Jatkopaikan ansaitsevat lohkojen ensimmäiseksi ja toiseksi tulleet joukkueet sekä näiden lisäksi kaksi parasta kolmanneksi tullutta. Tuo viimeinen kohta ratkaistaan lohkossa kerättyjen pisteiden mukaan, jonka jälkeen lohkossa syntyneen maalieron turvin, ja niin edelleen.

 

Group A

- Bolivia

- Chile (host nation)

- Ecuador

- Mexico (invited)

 

Ensimmäinen lohko on ennakkoon kaikista heikoin, mutta tähän nyt vaikuttaa myös turnauksen ennakkoon huonoin joukkue Bolivia. Chile pelaa kotonaan ja onkin kuten 2014 FIFA World Cupissa oma suosikkini menemään loppuun asti. Näen tuon myös aivan mahdollisena. Lohkosta toisena voisi jatkaa Meksiko, joka vierailevana joukkueena voisi tuoda mukavan mausteen pudotuspeleihin. Ecuador taas on toinen potentiaalinen jatkoonmenijä, jos ei toisena niin yhtenä parhaista kolmansista, sillä oikeanlaisena tasaisuutena pistejako voisi tarjota jatkopaikan.

 

Group B

- Argentina

- Jamaica (invited)

- Paraguay

- Uruguay (title holder)

 

Lohkon ennakkosuosikki kuten myös yksi koko turnauksenkin suosikeista on Argentiina. Toisena voisi nähdä Uruguayn, joka osallistuu 2015 Copa Américaan ilman Luis Suárezia, joka kärsii vieläkin pelikieltoaan, kun 2014 FIFA World Cupissa meni puremaan Italian puolustajaa Chiellinia. Nämä joukkueet ovat myös todennäköisimmät suoraan jatkoonmenijät. Paraguaylla pieni yllätysmahdollisuus tietysti. Jamaika on mielenkiintoista nähdä turnauksessa mukana, mutta tuskin pystyvät jatkamaan alkulohkoa pidemmälle.

 

Group C

- Brazil

- Colombia

- Peru

- Venezuela

 

Kuten toisessa lohkossa, niin täällä nähdään myös kaksi suosikkia ja selvää jatkoonmenijää. Brasilia ja Kolumbia ratkaisevatkin varmasti lohkovoitonkin keskenään. Perulla ja Venezuelalla sitten mahdollisuudet jatkopaikkaan kolmannen sijan kautta, jos kaikki menevät putkeen. Löytyyhän molemmilta joukkueilta tietynlainen yllätysmahdollisuus ja ihan tunnettuja nimiäkin, mutta olisi vaikea nähdä menevän kovin pitkälle.

 

Lohkovaiheen jälkeen ottelut jatkuvat puolivälierillä, välierillä, pronssiottelulla ja finaalilla.

 

Muuta

Turnauksen virallinen ottelupallo on Nike Cachaña. Cachaña on chileläinen slangitermi, jolla viitataan vastustajan onnistuneeseen haastoon tai muuhun dribblailuun. Pallon värimaailma koostuu valkoisen lisäksi punaisesta ja sinisestä, joka vähemmän yllättäen viittaa Chileen. Punainen viittaa Chilen ihmisiin, sininen Chilen taivaaseen ja valkoinen Andeihin, joka vuoristona on suuressa osassa Chilea maantieteellisesti. Pallo julkaistiin viime marraskuussa Estadio Nacionalilla ja paikalla tapahtumassa oli Chilea ja seurajoukkuetasolla Juventusta edustava Arturo Vidal.

 

Maskottina toimii Zincha-niminen culpeo (andienkettu) tai kyseisen eläinlajin pentu. Tuttu elukka siis Etelä-Amerikasta. Muita nimivaihtoehtoja olivat Andi ja Kul.

 

Turnauksen virallisena kappaleena toimii La Noche de Brujasin esittämä kappale "Al Sur del Mundo". Kappaleella viitataan 12 erilaiseen kulttuuriin, joita 2015 Copa Américaan osallistuvissa jalkapallomaissa nähdään. Tämän voi nähdä myös kappaleen virallisesta musiikkivideosta.

 

 

____________________________________________________________________________

 

 

Joukkueet

Vielä ei lopullisia 23 pelaajan ryhmiä olla julkaistu, mutta jonkinlaista suuntaa jo alustavatkin nimilistat antavat.

 

Group A

 

200px-Logo_Federaci%C3%B3n_de_F%C3%BAtbo

Chile

Päävalmentaja: Jorge Sampaoli

Kapteeni: Claudio Bravo (FC Barcelona)

 

Onkin hyvä aloittaa turnauksen isäntäjoukkueella ja omalla suosikillani. Chile pelasi 2014 FIFA World Cupissa ennakkoluulotonta ja viihdyttävää jalkapalloa, jonka seurauksena lopulta vain ylärima esti Brasilian putoamisen Chilelle. Joukkue on pääsemässä parhaaseen ikään ja on ilo seurata edesottamuksia nyt tänäkin kesänä. En jokaista nimeä lähde käymään joukkueesta läpi, mutta ne suurimmat nimet voisin. Maalilta löytyy joukkueen kapteeni Claudio Bravo ja häntä suojaa puolustuslinjassa Interin keskikenttä Gary Medel. Keskikentällä sitten 2014–2015 UEFA Champions Leaguen finaaliinkin Juventuksen kanssa edennyt Arturo Vidal on nimi pistää mieleen unohtamatta hyökkäyksestä löytyvää Alexis Sánchezia.

 

Chile (3-5-2)

Sánchez (Arsenal)

Fernández (Fiorentina)

González (Uni. Católica) - Vidal (Juventus) - Isla (Juventus)

Millar (Atlas) - Gutiérrez (FC Twente)

Jara Reyes (1. FSV Mainz 05) - Medel (Inter) - Albornoz (Hannover 96)

Bravo © (FC Barcelona)

 

 

200px-Mexico_national_football_team_seal

Mexico

Päävalmentaja: Miguel Herrera

Kapteeni: Rafael Márquez (Hellas Verona)

 

Meksiko lähtee kisoihin hieman tuoreemmalla joukkueella, vaikka kokeneitakin nimiä on mukana. Sanotaanko kuitenkin, että moni Euroopassa pelaava vakiokasvo on jäänyt ulkopuolelle ja sen sijaan Meksikon pääsarjasta on poimittu entistä enemmänkin nimiä. Nostetaan nyt esille kuitenkin kokenut 36-vuotias konkari Rafael Márquez, joka johtaa joukkuetta puolustuksessa. Itse ottaisin silmäilyyn pelaajista FC Twenten lupaavan laitahyökkääjän Jesús Coronan, jolle en osaa kuitenkaan sanoa ainakaan avauskokoonpanosta paikkaa. Maalivahtiosastolla tasaista kilpailua tarjoavat José Corona ja Alfredo Talavera.

 

Mexico (5-3-2)

Vuoso (Chipas) - Jiménez (Atlético Madrid)

Fabián (Guadalajara) - Medina (Atlas) - Montes (León)

Velarde (Monterrey) - Herrera (Pachuca) - Márquez © (Hellas Verona) - Ayala (UANL) - Flores (Cruz Azul)

Corona (Cruz Azul)

 

 

200px-Federacion_Ecuatoriana_de_Futbol_l

Ecuador

Päävalmentaja: Gustavo Quinteros

Kapteeni: Antonio Valencia (Manchester Utd)

 

Ecuadorin joukkueesta löytyy muutamia nousevia nimiä ja potentiaalinen ryhmähän kyseessä on muutenkin. Joukkueen suurin tähti ja kapteeni on Antonio Valencia eikä oikeastaan lisättävää olekaan. Tietysti voidaan nostaa myös Euroopassa pelaavat Jefferson Montero ja Christian Noboa, jotka mahtuvat myös joukkueen keskikentälle. Hyökkäyksestä sitten tietysti Enner Valencia on näitä tärkeämpiä nimiä.

 

Ecuador (4-4-2)

Ayoví (Godoy Cruz) - Valencia (West Ham)

Valencia © (Manchester Utd)

Montero (Swansea City) - Ibarra (Vitesse)

Noboa (PAOK)

Ayoví (Pachuca) - Achilier (Emelec) - Mina (Independiente) - Paredes (Watford)

Domínguez (LDU Quito)

 

 

151px-Federacion_Boliviana_de_Futbol_log

Bolivia

Päävalmentaja: Mauricio Soria

Kapteeni: Ronald Raldes (Oriente Petrolero)

 

Monille varmasti yksi turnauksen tuntemattomimmista joukkueista. Suurin osa pelaajista löytyykin Bolivian omasta pääsarjasta, mutta mukana on myös nimiä Euroopan sarjoista. Joukkueen suurin nimi hyökkääjä Marcelo Martins Moreno ei kuitenkaan Euroopasta tule, vaan edustaa kiinalaisseura Changchun Yataita. Puolustuksesta tosiaan täytyy vielä kerran mainita kapteeni Ronald Raldes, joka pelaa kotimaansa sarjaa.

 

Bolivia (4-4-2)

Arce (Bolívar) - Martins Moreno (Changchun Yatai)

Campos (Bolívar) - Meleán (Oriente Petrolero) - Miranda (Bolívar) - Smedberg-Dalence (IFK Göteborg)

Bejarano (Oriente Petrolero) - Coimbra (Blooming) - Raldes © (Oriente Petrolero) - Eguino (Bolívar)

Quiñonez (Bolívar)

 

 

Group B

 

200px-Asociaci%C3%B3n_del_F%C3%BAtbol_Ar

Argentina

Päävalmentaja: Gerardo Martino

Kapteeni: Lionel Messi (FC Barcelona)

 

Turnauksen yksi kovimmista joukkueista ja moni odottaakin paljon 2014 FIFA World Cupissakin finaaliin edenneeltä Argentiinalta. Joukkue täynnä maailmanluokan pelaajia, joista yksi saattaa olla jopa maailman paras – kapteeni Lionel Messi. Vierelleen Messi saa Sergio Agüeron kaltaisen kärkihyökkääjän ja tulos on kovaa. Listan jatkoksi voisi vielä heittää muun muassa Ángel Di Marían, Gonzalo Higuaínin ja Carloz Tévezin, ja tässä olisi vasta hyökkääjiä. Argentiina saattaa hyvinkin voittaa tämän turnauksen, vaikka itse sen enemmän muualle soisinkin.

 

Argentina (4-3-3)

Di María (Manchester Utd) - Agüero (Manchester City) - Messi © (FC Barcelona)

Pérez (Valencia CF) - Biglia (Lazio)

Mascherano (FC Barcelona)

Rojo (Manchester Utd) - Otamendi (Valencia CF) - Garay (Zenit) - Zabaleta (Manchester City)

Romero (Sampdoria)

 

 

150px-Uruguay_football_association.svg.p

Uruguay

Päävalmentaja: Óscar Tabárez

Kapteeni: Diego Godín (Atlético Madrid)

 

Uruguay lähtee turnaukseen ilman suurinta tähteään Luis Suárezia, joka tosiaan kärsii jo mainittua pelikieltoaan. Tämä asettaa suuret odotukset toiselle tähtihyökkääjälle Edinson Cavanille. Matador tosin on pelannut todella hyvän kauden PSG:ssa joten odotukset ovat ihan täytettävissäkin. Kysymysmerkin herättääkin enemmänkin näiden mainittujen hyökkääjien yhteispelin puuttuminen. Joukkuetta johtaa puolustuksessa kapteeni Diego Godín ja lisäksi täytyy nostaa esille Turkissa aivan huippukautta pelaava maalivahti Fernando Muslera.

 

Uruguay (4-4-2)

Cavani (PSG) - Rolán (Bordeaux)

Rodríguez (Atlético Madrid) - Lodeiro (Boca Juniors) - Arévalo Ríos (UANL) - Sánchez (River Plate)

Pereira (Estudiantes) - Godín © (Atlético Madrid) - Giménez (Atlético Madrid) - Pereira (SL Benfica)

Muslera (Galatasaray SK)

 

 

200px-Paraguay_football_association.svg.

Paraguay

Päävalmentaja: Ramón Díaz

Kapteeni: Justo Villar (Colo-Colo)

 

Pakko todeta, että Paraguay saattaa olla itselleni näistä kaikista joukkueista ehkä se yksi tuntemattomimmista. Tietysti mukana on ihan Euroopassakin pelaavia pelaajia, mutta ne jäävät melko vähäiseksi. Joukkueesta nostaisin ylös kokeneet Roque Santa Cruzin ja Justo Villarin, joista jälkimmäinen tulee kantamaan kapteeninnauhaa. Lisäksi mukana ovat monelle tutut Lucas Barrios ja Óscar Cardozo.

 

Paraguay (5-2-3)

Romero (Racing Club) - Barrios (Montpellier HSC) - Bobadilla (FC Augsburg)

Cáceres (Flamengo) - Ortiz (AZ)

Piris (Udinese) - Aguilar (América - Balbuena (Libertad) - Da Silva (Toluca) - Moreira (Libertad)

Villar © (Colo-Colo)

 

 

170px-Jamaica_Football_Federation.svg.pn

Jamaica

Päävalmentaja: Winfried Schäfer

Kapteeni: Rodolph Austin (free agent)

 

Jamaika taas taitaa olla se suurin kysymysmerkki. Runsaasti tuttuja nimiä, joista ei ole vain tullut aikaisemmin ajateltua, että juuri Jamaikaa edustaisivat. Kapteenina toimii tällä hetkellä ilman seuraa oleva Rodolph Austin, joka edusti nyt 2015 asti Leeds Unitedia reilu sadan ottelun verran. Melko paljon joukkueesta löytyy pelaajia FL Championshipista ja MLS:sta.

 

Jamaica (3-5-2)

Barnes (Houston Dynamo)

Mattocks (Whitecaps FC)

McAnuff (Leyton Orient) - McCleary (Reading) - Lawrence (NY Red Bulls)

Austin © (free agent) - Watson (FC Dallas)

Taylor (Houston Dynamo) - Mariappa (Crystal Palace) - Morgan (Leicester City)

Kerr (Sarpsborg 08)

 

 

Group C

 

210px-Confedera%C3%A7%C3%A3o_Brasileira_

Brazil

Päävalmentaja: Dunga

Kapteeni: Neymar (FC Barcelona)

 

Toinen suurimmista suosikeista Argentiinan kanssa eli Brasilia. Myös täynnä maailmanluokan pelaajia ja Euroopan kirkkaimpia tähtiä. Kapteeninnauhaa kantaa argentiinalaisen seuratoverinsa lailla Neymar. Keskuspuolustuksen muodostavat PSG:n kaksikko David Luiz ja Thiago Silva. Keskikentälle sitten onkin useampaa erilaista pallotaituria. Hyökkäys taas on se, joka herättää ehkä eniten kysymyksiä, sillä mitään varsinaista kärkihyökkääjää ei joukkueesta löydy. Dungan valinnat joukkueeseen aiheuttivat hieman ihmettelyä, mutta niistä en tähän ala enempää kirjoittelemaan.

 

Brazil (4-4-2)

Neymar © (FC Barcelona) - Roberto Firmino (1899 Hoffenheim)

Coutinho (Liverpool) - Willian (Chelsea)

Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg) - Fernandinho (Manchester City)

Marcelo (Real Madrid) - David Luiz (PSG) - Silva (PSG) - Danilo (Real Madrid)

Alves (Valencia CF)

 

 

200px-Federacion_Colombiana_de_Futbol_lo

Colombia

Päävalmentaja: José Pékerman

Kapteeni: Falcao (AS Monaco)

 

Kolumbia ei puolustuspäästä ole kovin vahva, mutta sieltä asti hyökkäyssuuntaan todella. Maalivahtina toimii David Ospina, joka pelasi loistavan 2014 FIFA World Cupin. Joukkueen tärkeimmän iskuvoiman antaa ylhäältä löytyvä nelikko, johon kuuluvat Juan Cuadrado, Falcao, Jackson Martínez ja James Rodríguez. Lisäksi vaihtopenkiltäkin on tarjota lisää vaarallisia nimiä ja tämä kaikki potentiaali Kolumbialla saattaa viedä joukkueen pitkällekin. Vastaavat mahdollisuudet kuten isäntäjoukkueella, mutta ei samanlainen suosikki kuten Argentiina tai Brasilia. Kaikki pelaajat avauskokoonpanossa pelaavat Euroopan sarjoissa.

 

Colombia (4-4-2)

Martínez (FC Porto) - Falcao © (AS Monaco)

Rodríguez (Real Madrid) - Cuadrado (Chelsea)

Sánchez (Aston Villa) - Guarín (Inter)

Zúñiga (Napoli) - Franco (Besiktas JK) - Zapata (Milan) - Arias (PSV)

Ospina (Arsenal)

 

 

201px-Federaci%C3%B3n_Peruana_de_F%C3%BA

Peru

Päävalmentaja: Ricardo Gareca

Kapteeni: Carlos Zambrano (Eint. Frankfurt)

 

Perun joukkue kuten monen muunkin Etelä-Amerikasta koostuu kotimaan sarjan pelaajista. Mukaan mahtuu kuitenkin tasaisesti eri pelipaikoittain myös Euroopassa pelaavia nimi. Keskikenttä Jefferson Farfán on mukana, mutta on tosin jäänyt vähälle peliajalle sekä maa- että seurajoukkueessa. Lisäksi konkari Claudio Pizarro löytyy nimilistasta. André Carrillo on nimi, jonka voisi odottaa ottaneen Farfánin paikan avauskokoonpanosta ja tätä 23-vuotiasta pelaajaa kannattaa pitää silmällä. Kapteeninnauhaa kantaa tosiaan 25-vuotias Carlos Zambrano.

 

Peru (4-3-3)

Hurtado (Paços Ferreira) - Ávila (Sporting Cristal) - Carrillo (Sporting CP)

Cueva (Alianza Lima)

Lobatón (Sporting Cristal) - Ballón (Sporting Cristal)

Yotún (Malmö FF) - Ramos (Juan Aurich) - Zambrano © (Eint. Frankfurt) - Advíncula (Vitória FC)

Gallese (Juan Aurich)

 

 

Venezuela_football_association.png

Venezuela

Päävalmentaja: Noel Sanvicente

Kapteeni: Juan Arango (Tijuana)

 

Sitten se viimeinen joukkue, jota ei vielä ole käyty läpi. Venezuela on Paraguayn lailla todella kokenut joukkue ja nimilistan selaamista ei helpota lainkaan, että osa näistä vanhoista parroista on pelannut suuren osan urastaan nimenomaan Venezuelan pääsarjassa. Kapteenina toimii kuitenkin Bor. M'gladbachiakin edustanut Juan Arango, joka tunnetaan vapaapotkuspesialistina. Lisäksi löytyy muutamaa nimeä Venezuelan ulkopuolelta, mutta näistä ehkä se mainitsemisen arvoinen on Salomón Rondón, joka on samalla myös joukkueen tärkein avainpelaaja, suurin nimi ja jonka vastuulle kaatuu myös maalinteko. Avauskokoonpanosta en osaa sanoa aivan varmaksi, mutta tuollaisia nimiä siihen itse pistäisin.

 

Venezuela (4-4-2)

Rondón (Shijiazhuang) - Rondón (Zenit)

Arango © (Tijuana) - Rincón (Genoa) - González (Dep. Táchira) - Acosta (Mineros)

Cichero (Mineros) - Vizcarrondo (FC Nantes) - Perozo (AC Ajaccio) - González (FC Thun)

Hernández (CD Tenerife)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja heti kirjoitettuani huomaan, että Jorge Sampaoli on pudottanut avauskokoonpanoon merkkaamani Mark Gonzálezin ja Rodrigo Millarin. Lisäksi Junior Fernándes ja José Pedro Fuenzalida saivat niin sanotusti kirveestä. Nyt siis 26 pelaajaa jäljellä Chilen joukkueessa, joista vielä 3 putoaa pois.

 

Eiväthän nämä nyt aivan yllätyksiä olleet, mutta olisivat voineet hyvin mahtua joukkueeseen. Gonzálezin paikan ottanee joko Jean Beausejour tai Juan Cornejo. Keskikentän pohjalle taas Millarin tilalle löytyvät Carlos Carmona, Marcelo Díaz ja David Pizarro. Miksi ei myös Gary Medel voisi tuohon nousta puolustuslinjasta ja keskuspuolustajaksi nousisi vaihtopenkin puolelta José Rojas. Luottoa on kuitenkin siihen, että Sampaoli tietää, mitä tekee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otteluiden aikataulut.

 

12.6.   02.30   A   Chile - Ecuador    
13.6.   02.30   A   Meksiko - Bolivia    
13.6.   22.00   B   Uruguay - Jamaika    
14.6.   00.30   B   Argentiina - Paraguay    
14.6.   22.00   C   Kolumbia - Venezuela
15.6.   00.30   C   Brasilia - Peru    
16.6.   00.00   A   Ecuador - Bolivia    
16.6.   02.30   A   Chile - Meksiko    
17.6.   00.00   B   Paraguay - Jamaika    
17.6.   02.30   B   Argentiina - Uruguay    
18.6.   03.00   C   Brasilia - Kolumbia    
19.6.   02.30   C   Peru - Venezuela    
20.6.   00.00   A   Meksiko - Ecuador    
20.6.   02.30   A   Chile - Bolivia    
20.6.   22.00   B   Uruguay - Paraguay    
21.6.   02.30   B   Argentiina - Jamaika    
21.6.   22.00   C   Kolumbia - Peru    
22.6.   02.30   C   Brasilia - Venezuela    
                 
Puolivälierät
25.6.   02.30       A1 - B3/C3    
26.6.   02.30       A2 - C2    
27.6.   02.30       B1 - A3/C3    
28.6.   02.30       C1 - B2    
                 
Välierät
30.6.   02.30       QF 1 - QF2    
1.7.   02.30       QF 3 - QF4    
                 
Pronssiottelu
4.7.   02.30            
                 
Finaali
5.7  23.00

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitokset Jahnnylle avauksesta! Copa América on aina kiimainen, mutta tällä kertaa tuota verottaa vähän se ettei Meksiko ole mukana ykkösjengillään. Syystä tai toisesta palloliitto halusi panostaa mieluummin Gold Cupiin. Tähtäimessä on kuulemma 2017 Confederations Cup, ja taustalla on kai jotain muutakin. Matsit pelataan tietysti jälleen yöllä, ja itse en tuosta valvomisesta välttämättä ihan niin paljoa pidä, mutta kait noita jonkin verran jaksaa kukkua kun kerran pääsee tossa jo lomalle. Matsit muuten striimataan YouTubesta, saa nähdä millä laadulla / miten pelittää. Kisabiisi on muuten huono. :D

 

Meksikon jengi:

 

MAALIVAHDIT: Jesús Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Melitón Hernández (Veracruz)

 

PUOLUSTAJAT: Gerardo Flores (Cruz Azul), George Corral (Querétaro); Rafael Márquez (Hellas Verona), Hugo Ayala (Tigres), Julio César Dominguez (Cruz Azul), Carlos Salcedo (Chivas), Miguel Herrera Equihua (Pachuca); Adrian Aldrete (Santos), Efraín Velarde (Monterrey)

 

KESKIKENTTÄ: Jesús Manuel Corona (Twente), Javier Aquino (Rayo Vallecano); Luis Montes (León), Juan Carlos Medina (Atlas), Javier Güemez (Tijuana), Mario Osuna (Querétaro); Marco Fabían (Chivas)

 

HYÖKKÄÄJÄT: Raúl Jimenez (Atlético Madrid), Eduardo Herrera (Pumas), Enrique Esqueda (Tigres), Vicente Matias Vuoso (Chiapas, MEX/ARG)

 

Ei tää nyt sentään ihan mitään segundaa ole. Corona, Márquez, Corona, Aquino, Montes, Fabían, Jimenez ovat sen verran taitavia, että ilmaiseksi eivät Chile tai varsinkaan Ecuador mitään saa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisi hieman pohtia tuota Argentiinan 32 pelaajan alustavaa joukkuetta. Kuka putoaa ja miten tuo muodostuisi näin muuten.

 

Goalkeepers (3/4)

GK - Nahuel Guzmán (UANL)

GK - Sergio Romero (Sampdoria)

GK - Agustín Marchesín (Santos Laguna)

GK - Mariano Andújar (Napoli)

 

Todella tasavahva nelikko kyseessä. Itse valitsisin ykkösvaihtoehdoksi Guzmánin, joka on pelannut Meksikon pääsarjassa vahvaa kautta kuten myös Marchesín ja saattaisi ottaa itselleen jopa tuon ykkösmaalivahdin paikan ihan oikeastikin. Andújar on saanut peliaikaa Napolissa, mutta mielestäni joukon kokenein maalivahti ei enää kuulu ryhmään. Romero olisi ykkös- tai sitten kakkosvaihtoehto.

 

Defenders (9/10)

RB - Pablo Zabaleta (Manchester City)

CB - Martín Demichelis (Manchester City)

CB - Federico Fernández (Swansea City)

CB - Ezequiel Garay (Zenit)

CB - Javier Mascherano (FC Barcelona)

CB - Nicolás Otamendi (Valencia CF)

CB - Marcos Rojo (Manchester Utd)

CB - Facundo Roncaglia (Genoa)

LB - Milton Casco (Newell's Old Boys)

LB - Lucas Orbán (Valencia CF)

 

Ei helppo ryhmä tämäkään. Zabaleta tarvitsee oikealle taakseen varavaihtoehdon ja näistä nimistä tuohon sopii ainoastaan Roncaglia, vaikka keskuspuolustajana vastuuta ei tulisikaan. Vasemmalle löytyisi Orbán ja Rojo myös kuten 2014 FIFA World Cupissa. Tämä pudottaisi pelipaikalle luonnollisen vaihtoehdon Cascon, joka tasonsa puolesta ei muutenkaan ole riittävä. Eihän Roncagliakaan ole kuten ei myöskään Fernández, mutta puolustuksessa Argentiinalla ei vastaavaa leveyttä ole kuten ylempänä kentällistä. Joukkueen varakapteeni Mascherano löytyy ryhmästä, mutta löytyy pelipaikkansa puolesta todennäköisemmin keskikentältä toisin kuin seurajoukkueessa.

 

Midfielders (6/10)

CDM - Lucas Biglia (Lazio)

RM - Érik Lamela (Spurs)

CM - Fernando Gago (Boca Juniors)

CM - Federico Mancuello (Independiente)

CM - Javier Pastore (PSG)

CM - Enzo Pérez (Valencia CF)

LM - Nicolás Gaitán (SL Benfica)

CAM - Éver Banega (Sevilla FC)

CAM - Ángel Di María (Manchester Utd)

CAM - Roberto Pereyra (Juventus)

 

Koska Mascherano tulee periaatteessa tähän osastolle, niin varavaihtoehdoksi puolustavampaan rooliin on helppo valita Banega tai Biglia, joista ensimmäinen toisi hieman pallotaitavamman version, sillä on tottunut muutenkin hyökkäävämpiin rooleihin. Ehkä Banega mieluummin nähtäisiinkin hieman hyökkäävämmässä roolissa. Pastore on hyvä valinta, sillä toisi vaihtoehdon myös laitahyökkääjäksi oikealle tai vasemmalle. Di María ja Pereyra toisivat hyökkäävämmät vaihtoehdot myös ja viimeisen paikan saisi monipuolisena pelaajana Pérez. Kovia pelaajia kuten Gaitán jäisi näin ollen ulkopuolelle.

 

Forwards (6/7)

CF - Lionel Messi © (FC Barcelona)

ST - Sergio Agüero (Manchester City)

ST - Paulo Dybala (Juventus)

ST - Gonzalo Higuaín (Napoli)

ST - Mauro Icardi (Inter)

ST - Carlos Tévez (Juventus)

LW - Ezequiel Lavezzi (PSG)

LW - Maxi Rodríguez (Newell's Old Boys)

 

Messi on ensimmäinen nimi kokoonpanoon ja pelaa maajoukkueessa oikeana laitahyökkääjänä. Tuohon ei oikeastaan tarvitse edes kakkosvaihtoehtoa. Pastore hoitaa tuon sitten tarpeen tullen ja antaa vasemmalle tilaa esimerkiksi kokeneelle Rodríguezille eikä tuokaan ole ainoa vaihtoehto. Melkoinen hyökkäys kyllä Argentiinalla, kun joutuu jättämään Dybalan ja Icardin kaltaiset huippukauden pelanneet hyökkääjät ulkopuolelle. Kärkihyökkääjiä valitsin kolme, sillä Agüero, Higuaín ja Tévez kuuluvat tämän kauden perusteella jokainen joukkueeseen.

 

Edit. Jätin sittenkin Higuaínin ulkopuolelle, jotta sai tasapainoisemman ryhmän. Unohdin nimittäin Lavezzin täysin, joka oli myös nimettynä alustavaan ryhmään. Mahdollisesti Pipita löytyy kuitenkin joukkueesta ja syrjäyttää joko keskikentältä Pereyran tai hyökkäyksestä Rodríguezin. Rodríguez todennäköisimmin ensimmäisenä liipasimella.

 

Argentina (4-3-3)

Pastore - Agüero - Messi ©

Rodríguez - Tévez - Lavezzi

Di María - Pérez

Pereyra - Biglia

Mascherano

Banega

Rojo - Garay - Otamendi - Zabaleta

Orbán - Demichelis - Fernández - Roncaglia

Guzmán

Romero

Marchesín

Share this post


Link to post
Share on other sites

Argentiina tosiaan on tuossa ylempänä, mutta käsitellään heti perään Brasilia.

 

Toisin kuten avausviestissä kirjoittelin, niin Oscar ei tosiaan ole mukana joukkueessa. Jonkinlainen aivopieru oli, mutta sitä sattuu, kun niin monta nimeä käy läpi.

 

Brasilia on jo nimennyt lopullisen 23 pelaajan ryhmänsä. Merkillisiä valintoja on mukana ja ulkopuolelle jäivät muun muassa Alex (Milan), Dani Alves (FC Barcelona), Leandro Castán (Roma), Diego (Fenerbahçe SK), Dante (FC Bayern), Júlio César (SL Benfica), Hulk (Zenit), Jonas (SL Benfica), Kaká (Orlando City), Lucas (PSG), Luisão (SL Benfica), Naldo (VfL Wolfsburg), Oscar (Chelsea), Ramires (Chelsea), Alex Teixeira (FC Shakhtar), ja niin edelleen. Varsinkin Lucasin poissaolo on vaikeasti selitettävissä, sillä pelasi todella loistavan kauden seurajoukkueessaan. Tietysti näistä Alex ja Alves taitavat olla molemmat jo nykyään täysin maajoukkueen ulkopuolella kuten muutama muukin kokeneempi nimi. Sen sijaan mukana ovat jostain kummallsiesta syystä Elias (Corinthians), Everton Ribeiro (Al-Ahli), Robinho (Santos) ja Diego Tardelli (Shandong Luneng). Maalivahtien Marcelo Grohen (Grêmio) ja Jeffersonin (Botafogo) mukanaolon sentään voi ymmärtää.

 

Goalkeepers (3)

GK - Diego Alves (Valencia CF)

GK - Jefferson (Botafogo)

GK - Marcelo Grohe (Grêmio)

 

Tosiaan tähän olisin mielelläni mahduttanut vielä Júlio Césarin esimerkiksi Marcelo Grohen tilalle, mutta eiköhän tämä ole ihan riittävä ryhmä sitten. Diego Alves selvästi se ykkösvaihtoehto joten kaksi muuta nimeä nyt vain ovat mukana.

 

Defenders (8)

RB - Danilo (Real Madrid)

RB - Fabinho (AS Monaco)

CB - David Luiz (PSG)

CB - Marquinhos (PSG)

CB - Miranda (Atlético Madrid)

CB - Thiago Silva (PSG)

LB - Filipe Luís (Chelsea)

LB - Marcelo (Real Madrid)

 

Tuossa mainitsin muutamiakin puolustajia, jotka olisivat voineet olleet mukana. Toisaalta keskuspuolustajien kanssa ei oikein voi kilpailla, sillä niin kovia nimiä on tarjota. Vasen laitapuolustaja on myös selvä. Ehkä Leandro Castán olisi voinut Marquinhosin syrjäyttää, jos ei olisi ollut loukkaantuneena tyyliin ikuisuuden. Dani Alvesin olisi voinut odottaa oikeaksi laitapuolustajaksi, mutta hienoa nähdä nuori Fabinho mukana. Ei suurempaa ihmeteltävää eikä muutenkaan valittamista. Hyvät valinnat.

 

Midfielders (10)

CDM - Casemiro (Real Madrid)

CDM - Elias (Corinthians)

CDM - Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg)

RM - Willian (Chelsea)

CM - Fernandinho (Manchester City)

LM - Robinho (Santos)

CAM - Coutinho (Liverpool)

CAM - Douglas Costa (FC Shakhtar)

CAM - Éverton Ribeiro (Al-Ahli)

CAM - Roberto Firmino (1899 Hoffenheim)

 

Eliasin valinta oli ensimmäinen, jota en ymmärrä. Tuohon tilalle olisi ollut helposti esimerkiksi Ramires. Toiset olivat Robinho ja Éverton Ribeiro, joista jälkimmäisellä ei ole kuin kolme ottelua kokemusta maajoukkueessa. Nämä olisi voinut korvata esimerkiksi hyökkäysosaston vahvistamisella ja ottaa tilalle kaksi pelaajista HulkLucas ja OscarRoberto Firmino ja jo mainittu Robinho tulevat varmaankin olemaan vaihtoehtoja hyökkäykseen.

 

Forwards (2)

RW - Diego Tardelli (Shandong Luneng)

LW - Neymar © (FC Barcelona)

 

Pelkästään tämä listan lyhyt pituus kertoo, että aivan ihanteellinen tilanne ei ole. Varsinkin Diego Tardellin olisi voinut korvata jollain kolmesta, joita ehdotin työssä keskikenttäosiossakin. Ei ole edes varsinainen kärkihyökkääjä ja näin ollen tuollaista ei koko joukkueesta tule löytymään.

 

Joukkue näyttäisi siis seuraavalta. Kursivoin vielä mielestäni neljä kyseenalaista nimeä. Näin tein myös kahdelle maalivahdille, joiden tilalle nyt pienellä mietinnällä olisi Júlio Césarin lisäksi olisi ollut esimerkiksi Neto (Fiorentina) ja Rafael (Napoli).

 

Brazil (4-2-2-2)

Neymar © - Roberto Firmino

Robinho - Diego Tardelli

Coutinho - Willian

Douglas Costa - Éverton Ribeiro

Luiz Gustavo - Fernandinho

Elias - Casemiro

Marcelo - David Luiz - Thiago Silva - Danilo

Filipe Luís - Miranda - Marquinhos - Fabinho

Diego Alves

Jefferson

Marcelo Grohe

 

Ei kovin paljon vaihtoehtoja jää, jos Brasilia haluaa esimerkiksi Argentiinaa vastaan lähteä tuomaan nimiä vaihtopenkiltä. Ehkä sitten Douglas Costa joko Coutinhon tai Willianin tilalle. Casemiro sitten joko Fernandinhon tai Luiz Gustavon tilalle. Toisen näistä tilalle voisi sitten nostaa puolustuslinjasta David Luizin kolmantena vaihtona ja tuoda puolustukseen Marquinhosin tai Mirandan. Jos siis näille epäilyttäville nimille ei voisi odottaa vastuuta. Varmasti sitä on kuitenkin tulossa, kun Dunga kerran on nimet joukkueensa valinnut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Diego Alves hajotti polvensa Valencian kauden viimeisessä pelissä ja joutuu jättämään kisat välistä. Jefferson lienee sitten varma brassien ykkösveskari tässä skabassa. Kolmoseksi on huhuttu joko Netoa tai Diego Cavalieria.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Diego Alves hajotti polvensa Valencian kauden viimeisessä pelissä ja joutuu jättämään kisat välistä. Jefferson lienee sitten varma brassien ykkösveskari tässä skabassa. Kolmoseksi on huhuttu joko Netoa tai Diego Cavalieria.

 

Eiköhän tuo Jefferson tule olemaan. Itse valitsisin tuosta kaksikosta Neton, jonka toivoisin jopa ottavan paikan ykkösmaalivahtina. Tämä jälkimmäinen nyt ei kuitenkaan tule tapahtumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman meni ohitse arvaukset Argentiinan maajoukkueesta. Ulkopuolelle jäivät Federico Fernández, Nicolás Gaitán, Federico Mancuello, Agustín Marchesín, Lucas Orbán, Enzo Pérez ja Maxi Rodríguez

 

Varsinkaan Pérezin jättämistä joukkueen ulkopuolelle en vain kykene ymmärtämään, kun mukana on muutama nimi, jonka olisi voinut helposti jättää ennemmin. Erik Lamelan mukanaololle myös melkoista ihmettelyä.

 

argentina-23-man-copa-squad-corrected_z8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäsin äänestyksen.

 

Valitsin kisojen kolmeksi parhaaksi joukkueeksi Argentiinan, Brasilian ja Kolumbian. Tahdon uskoa, että myös Chile voisi tuohon joukkoon päästä varsinkin, kun kotikisat kyseessä, mutta päädyin hieman mielikuvituksettomampiin valintoihin. Finaaliin odottavat monet Argentiinaa ja Brasiliaa, joista voisi ainakin toisen olettaa sinne asti pääsevänkin. Kolumbia sitten edes välieriin, jossa voisi odottaa neljäntenä joukkueena siis joko Chilen tai Uruguayn. Mielestäni Uruguayta ei sovi lukea pois tai unohtaa täysin miten on tuntunut ennakoissa tapahtuvan.

 

Suosikikseni valitsin Chilen, jota en lähde vaihtamaan. Toiseksi sitten päädyin Meksikoon, joka pelasi viihdyttävää jalkapalloa viime kesänä ja on mukava nähdä vierasjoukkueena näissä arvokisoissa. Kolmanneksi sitten otin hieman puskista Ecuadorin, joka nyt on aika hajuton, mauton ja väritön joukkue. Kuitenkin altavastaava ja suhteellisen sympaattinen nippu. Eivät ole myöskään koskaan voittaneet kyseistä kilpailua joten päädyin Ecuadorin ja Venezuelan välillä ensimmäiseen. Itseasiassa näistä kolmestahan ei yksikään ole voittanut ennen Copa Américaa joten go-go.

 

Kisathan alkavat perjantaina 2:30. (torstai-perjantain yö)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistutuksena vielä tänne, että 2015 Copa América alkaa perjantaina 2:30. (torstai-perjantain yö), kun Chile avaa turnauksen Ecuadoria vastaan.

 

Lauantain puolella sitten ensimmäinen ottelu tulee samaan aikaan, kun Meksiko kohtaa Bolivian 2:30. Ihmisten aikaan lauantai-illalla sitten on mahdollista katsoa Uruguayn ja Jamaikan välinen ottelu, joka tulee kello 22:00.

 

Mielenkiintoisena huomiona, että jos sekä Argentiina että Brasilia voittavat omat lohkonsa, niin nämä kaksi ennakkosuosikkia eivät voi kohdata finaalissa, vaan tulevat toisiaan vastaan viimeistään välierissä. Tämä tarkoittaisi, että finaalista saattaisi löytyä esimerkiksi Chile, joka tietysti mieltä lämmittäisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heittäkääs linkkiä sille kanavalle, josta noita matseja voi katsella Youtubessa. Yleensä mitä mä olen katsonut kisoja jotka on striimattu youtubessa, niin laatu on ollut priimaa mitä streameihin tulee. 

 

E-Amerikan jengit noin yleisesti aiheuttaa vastenmielisiä tunteita, mutta Kolumbia on noussut suhteellisen sympattavaksi joukkueeksi, joskin nyt Falcaon ollessa mukana siitä tippuu hieman, mutta heille soisi mestaruuden. Suarezin poissaolo taas nostaa Uruguayn osakkeita omalla listallani, pellilisestihän se on kova isku heille. Joskin siellä tuntuu olevan vähän munaton koutsi, joka haluaa pistää kaikki parhaat kentälle sen enempää miettimättä niin sillä tapaa se on hyvä. Nyt Cavani pääsee paremmin peliin ja varmasti Diego Rolanille on luvassa isompaa roolia rotan pelikiellon takia. Rolanista povaan kisojen suurinta ylläriä, ei kuitenkaan ole mikään tunnettu nimi, vaikka loistava Liguessa männä kaudella olikin. 

 

Mites noi pelipaikat? Sijaitseeko millä korkeudella?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites noi pelipaikat? Sijaitseeko millä korkeudella?

 

Itse en ainakaan pienellä etsimisellä löytänyt mitään sellaista informaatiota, joka kertoisi kuinka korkealla stadionit ovat.

 

Tuo YouTubessa toimiva virallinen kanava nyt varmaan on se paras näiden otteluiden katsomiseen. Muistelisin, että VeikkausTV näyttäisi myös, mutta saatan olla väärässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enää reilu 14 tuntia ja kiima kasvaa.

 

Jakoon kappale, joka löytyy tuolta La Rojan omastakin ketjusta. Toimi 2010, 2011, 2014 ja niin myös nyt 2015.

 

 

We've got Suazo... We've got Bravo... Valdivia... Maldonado... Jara... Vidal... Tello... González...
Here we go, Chile takes the ball, the crowd explodes,
and in the stands the fans keep chants in go,
'cause in their hearts they know this is their game,
the years they've been ignored - but not today.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensi yönä sitten on aika kisojen avausottelun: Chile - 2:30 - Ecuador.

 

Mielenkiintoa tietysti otteluun nostaa jo se, että juhlatunnelma on enemmän pinnalla. Omalla kohdallanihan molemmat joukkueista kuuluivat noihin kolmeen suosikkiini. Chilen bandwagonissa mennään kuitenkin ja ennakkosuosikkihan kisojen isäntäjoukkue on tässäkin ottelussa. Odotan vauhdikasta ja viihdyttävää jalkapalloa, mitä nämä ottelut Etelä-Amerikassa tuppaavat yleensä olemaankin.

 

Jos katsotaan joukkueita, niin Chile on paperilla kaikilla osa-alueilla parempi joukkue. Poissaolojakaan ei joukkueella ole kuin Carlos Carmona ja Edson Puch. Heikommalla Ecuadorilla taas poissaolojakin löytyy vielä muutenkin altavastaajan aseman lisäksi, sillä sivussa on muun muassa joukkueen suurin tähti Antonio Valencia. Lisäksi poissa ovat Michael Arroyo, Felipe Caicedo, Renato Ibarra ja Angel Mena, joista useampikin voisi mahtua avauskokoonpanoon.

 

Chilen avauskokoonpanoa on vaikea lähteä arvailemaan, vaikka tuo melko selvä onkin. Muodostelma on yksi kysymys, mutta uskon lähtevän kolmella keskuspuolustajalla. Kysymysmerkkejä ovat muun muassa keskikentän vasen laita, jonne voisi odottaa nousevan Eugenio Mena. Tosin itse voisin nähdä tuolla myös Eduardo Vargasin, joka yleensä on löytynyt ylempää kenttää. Keskikentän keskustaan taas olisivat vaihtoehtoina Charles Aránguiz ja Marcelo Díaz, mutta itse taas valitsisin kaksikon Felipe Gutiérrez ja David Pizarro. Keskuspuolustajaksi voisi odottaa keskikenttääkin pelaavan Francisco Silvan, mutta tekisin taas tässä poikkeuksen ja antaisin avauskokoonpanosta paikan suomalaistaustaiselle Miiko Albornozille. Muuten kokoonpanon luulisi olevan aikalailla selvää kauraa.

 

Ecuadorilta avauskokoonpanoon saattaisivat nousta myös keskikentälle Renato Ibarra, Jefferson Montero ja Christian Noboa. Hyökkäykseen sitten mahdollisesti Enner Valencia. Puolustukseen odottavat mahdollisuuttaan Walter Ayoví ja Frickson Erazo.

 

Odotan parin maalin voittoa La Rojalle.

 

 

Chile (3-5-1-1)

Sánchez

Fernández

   Vargas                 Vidal                    Isla     

Pizarro    Gutiérrez

Jara Reyes    Medel    Albornoz

Bravo ©

 

Ecuador (4-4-2)

Ayoví ©    Bolaños

Martínez                              Gonzáles

Quiñónez    Lastra 

Bagui    Mina    Achilier    Paredes

Domínguez

 

Edit. Lisätään vielä huvin vuoksi loppuun Chilen joukkue seuroina.

 

Chile (3-5-1-1)

Arsenal

Fiorentina

Napoli                Juventus           Juventus

Fiorentina    FC Twente

1. FSV Mainz 05    Inter    Hannover 96

FC Barcelona

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Tuo YouTubessa toimiva virallinen kanava nyt varmaan on se paras näiden otteluiden katsomiseen. Muistelisin, että VeikkausTV näyttäisi myös, mutta saatan olla väärässä.

Joo, VeikkausTV näyttää kaikki ottelut suorana lähetyksenä. Riittää siis, että tilillä on rahaa, niin noita livestreamejä voi katsoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on melkoiset avajaishulinat menossa. Tästä katsomaan.

 

Joku fiksumpi voi kertoa, että mitä tuolla tapahtuu.

 

Edit. Hauska huomata muuten, että äänestyksessä suosikeiksi eivät sellaiset futiskääpiöt kuten Argentiina, Bolivia, Brasilia ja Venezuela ole saaneet yhtäkään ääntä.

 

Edit2. Ainakin avajaiset pyyhki viime kesän FIFA World Cupin vastaavalla lattiaa. Huhhuh. Nyt on fiilikset aivan h****tin korkealla.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9DgG14Nt488

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja huhhuh-hulinaa, minkä avausottelun saivat aikaiseksi.

 

Tätä se jalkapallo parhaimmillaan on ja Copa América ei pettänyt odotuksissaan ainakaan ensimmäisen ottelun osalta. Olihan nuo Afrikan kilpailut omalla tavallaan viihdyttävää seurattavaa, mutta tuntuvat yhtä roskalta tämän jälkeen. Tosin ei mikään yllätys, kun vastakkain olivat kaksi nopeatempoista joukkuetta. Todella vauhdikas ottelu ja viihdyttävä. Tilanteita löytyi ottelun alusta loppuun. Tietysti myös ottelua ennen syntynyt juhlallinen lataus ja loistava fiilis vaikuttavat tähän arvioon, joka puoltaisi vuoden 2015 yhtä parhaista otteluista.

 

Lyhyessä ennakossani odotin parin maalin voittoa Chilelle ja sellainenhan sieltä sitten tulikin.

 

Screen-Shot-2015-06-11-at-11.36.53.png

 

Chile 2-0 Ecuador (Group A)

 

Ottelu alkoi vauhdikkaasti Chilen toimesta ja Alexis Sánchez oli jo heti ottelun alussa lähellä maalintekoa, kun temppuili itsensä maalin edustalle, mutta sijoitti ulkosyrjällä vain muutaman senttimetrin ohitse alakulman. Alexis oli muutenkin valehtelematta ottelun paras. Loi jatkuvasti paikkoja, ajautui maalipaikoille itse, parhaimmillaan höynäytteli neljää ecuadorilaista samanaikaisesti. Taidettiin Alexis kaataa myös rangaistuspotkun arvoisestikin, mutta tuota ei vihelletty. Tuomari antoi kuitenkin hieman takaisin Chilelle, sillä vihelsi 66. minuutin kohdalla Arturo Vidalin jouduttua seuraavan kerran uhriksi, ja Arturohan ei rangaistuspotkuista epäonnistu, 1-0. Tuon jälkeen Ecuador sai hieman juonesta jälleen kiinni ja erikoistilanteesta aiheutuikin Enner Valencialle unelmapaikka, mutta pusku suuntautui vain ylärimaan. Kaksi minuuttia myöhemmin mentiin jo toiseen päähän, Alexis arkkitehtina antaa maalisyötön Eduardo Vargasille, jota seurasi Eduardon viileä viimeistely oikeaan alakulmaan, 2-0.

 

Matías Fernández tuli kentälle vaihdosta 67. minuutilla eikä ainakaan näyttänyt parhaimpaansa. Hieman nähtiin väläytyksiä siitä magiasta, mitä Matías pystyy yleensä tarjoamaan, mutta sitä ei nyt ainakaan aivan heti nähdä lisää. Kuusi minuuttia kentällä ja 73. minuutilla keltainen kortti käsivirheestä. Matías kaadettiin Ecuadorin rangaistusalueella ja maahan mennessä oletti tuon olevan rike, jonka seurauksena otti pallon typeränä käteen. Saatoi myös olla, että argentiinalaiserotuomari tulkitsi tuon sukeltamiseksi, mutta en itse sitä vastaavasti nähnyt, sillä kolme ecuadorilaispuolustajaa kimpussa pallo saatiin chilelaiselta pois. Ei mielestäni rikettä tai muutakaan, vaan olisin antanut ottelun jatkua. No, Matíaksen huono päivä jatkui sitten ottelun lopulla, kun 92. minuutilla päätti hieman holtittomasta taklata ja ansaitsi tästä näin ollen toisen keltaisen kortin, jota luonnollisesti seurasi ottelun ainoa punainen kortti.

 

Alexis, Arturo ja Eduardo siis olivat tänään näkyvimmät ihan tilastojenkin muodossa, mutta myös kaikki oikein hyviä. Kaksi ensimmäistä jopa todella hyviä. Jälkimmäisin tuli sitten hyvin vaihdosta sisään, kun Jean Beausejour ei juuri mitään erikoista esittänyt. Jo mainitun kolmikon lisäksi Jorge Valdívian taidonnäytteitä oli ilo katsella tuossa keskikentällä. Koko Chilen joukkueelta taas ihan kelvollisen hyvä peli. Joitain asioita pitää kyllä hioa parempaan uskoon, sillä viimeistely tökki ja jotkut virheet saattavat käydä kalliiksi taitavampaa vastustajaa vastaan. Ensimmäinen ottelu on kuitenkin aina vaikea joten tästä on ihan hyvä jatkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja huhhuh-hulinaa, minkä avausottelun saivat aikaiseksi.

 

Tätä se jalkapallo parhaimmillaan on ja Copa América ei pettänyt odotuksissaan ainakaan ensimmäisen ottelun osalta. Olihan nuo Afrikan kilpailut omalla tavallaan viihdyttävää seurattavaa, mutta tuntuvat yhtä roskalta tämän jälkeen. Tosin ei mikään yllätys, kun vastakkain olivat kaksi nopeatempoista joukkuetta. Todella vauhdikas ottelu ja viihdyttävä. Tilanteita löytyi ottelun alusta loppuun. Tietysti myös ottelua ennen syntynyt juhlallinen lataus ja loistava fiilis vaikuttavat tähän arvioon, joka puoltaisi vuoden 2015 yhtä parhaista otteluista.

 

Lyhyessä ennakossani odotin parin maalin voittoa Chilelle ja sellainenhan sieltä sitten tulikin.

 

Screen-Shot-2015-06-11-at-11.36.53.png

 

Chile 2-0 Ecuador (Group A)

 

Ottelu alkoi vauhdikkaasti Chilen toimesta ja Alexis Sánchez oli jo heti ottelun alussa lähellä maalintekoa, kun temppuili itsensä maalin edustalle, mutta sijoitti ulkosyrjällä vain muutaman senttimetrin ohitse alakulman. Alexis oli muutenkin valehtelematta ottelun paras. Loi jatkuvasti paikkoja, ajautui maalipaikoille itse, parhaimmillaan höynäytteli neljää ecuadorilaista samanaikaisesti. Taidettiin Alexis kaataa myös rangaistuspotkun arvoisestikin, mutta tuota ei vihelletty. Tuomari antoi kuitenkin hieman takaisin Chilelle, sillä vihelsi 66. minuutin kohdalla Arturo Vidalin jouduttua seuraavan kerran uhriksi, ja Arturohan ei rangaistuspotkuista epäonnistu, 1-0. Tuon jälkeen Ecuador sai hieman juonesta jälleen kiinni ja erikoistilanteesta aiheutuikin Enner Valencialle unelmapaikka, mutta pusku suuntautui vain ylärimaan. Kaksi minuuttia myöhemmin mentiin jo toiseen päähän, Alexis arkkitehtina antaa maalisyötön Eduardo Vargasille, jota seurasi Eduardon viileä viimeistely oikeaan alakulmaan, 2-0.

 

Matías Fernández tuli kentälle vaihdosta 67. minuutilla eikä ainakaan näyttänyt parhaimpaansa. Hieman nähtiin väläytyksiä siitä magiasta, mitä Matías pystyy yleensä tarjoamaan, mutta sitä ei nyt ainakaan aivan heti nähdä lisää. Kuusi minuuttia kentällä ja 73. minuutilla keltainen kortti käsivirheestä. Matías kaadettiin Ecuadorin rangaistusalueella ja maahan mennessä oletti tuon olevan rike, jonka seurauksena otti pallon typeränä käteen. Saatoi myös olla, että argentiinalaiserotuomari tulkitsi tuon sukeltamiseksi, mutta en itse sitä vastaavasti nähnyt, sillä kolme ecuadorilaispuolustajaa kimpussa pallo saatiin chilelaiselta pois. Ei mielestäni rikettä tai muutakaan, vaan olisin antanut ottelun jatkua. No, Matíaksen huono päivä jatkui sitten ottelun lopulla, kun 92. minuutilla päätti hieman holtittomasta taklata ja ansaitsi tästä näin ollen toisen keltaisen kortin, jota luonnollisesti seurasi ottelun ainoa punainen kortti.

 

Alexis, Arturo ja Eduardo siis olivat tänään näkyvimmät ihan tilastojenkin muodossa, mutta myös kaikki oikein hyviä. Kaksi ensimmäistä jopa todella hyviä. Jälkimmäisin tuli sitten hyvin vaihdosta sisään, kun Jean Beausejour ei juuri mitään erikoista esittänyt. Jo mainitun kolmikon lisäksi Jorge Valdívian taidonnäytteitä oli ilo katsella tuossa keskikentällä. Koko Chilen joukkueelta taas ihan kelvollisen hyvä peli. Joitain asioita pitää kyllä hioa parempaan uskoon, sillä viimeistely tökki ja jotkut virheet saattavat käydä kalliiksi taitavampaa vastustajaa vastaan. Ensimmäinen ottelu on kuitenkin aina vaikea joten tästä on ihan hyvä jatkaa.

 

Jatketaan otteluraportin lisäksi vielä lyhytmittaisella koosteella niiden vuoksi, jotka eivät ottelua kokonaisuudessaan valitettavasti nähnyt.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mexico 0-0 Bolivia (Group A)

 

Ja niin päättyi Meksikon ja Bolivian ottelu maalittomaan tasapeliin. Näin ollen myös kaikki kolme suosikkiani ovat pelanneet ensimmäisen ottelunsa, sillä jokainenhan löytyy A-lohkosta.

 

Vaikka ottelussa ei maaleja nähtykään, niin viihdyttävänä ottelua täytyy pitää. Tempo oli jälleen nopeaa ja tuomari tuomitsi loistavasti. Ainoana miinuksena oli yksi kohta, jossa Meksiko olisi ansainnut rangaistuspotkun. Ei sinänsä pilannut ottelua, mutta Meksikolle voitto olisi ollut todella tärkeä jatkopelejä ajatellen. Bolivia ei myöskään ollut todellakaan huono. Ansaitsivat jopa ottelusta tasapelin ja loistavia paikkojahan ottelussa siunautui molemmille joukkueille.

 

Bolivialta täytyy muutenkin nostaa esille vasen laitapuolustaja Miguel Hurtado ja keskikentän vasen laita Ricardo Pedriel, jotka olivat ottelun parhaimmistoa. Yhteispeliä oli mukava seurata. Pedrielilla oli ottelun alkupuolella myös loistava yritys tehdä maalikin, mutta ei päässyt tolppaa lähemmäksi. Meksikolta keskuspuolustajat Hugo Ayala, Julio César Domínguez ja Rafael Márquez puolestaan olivat joukkueensa parhaimmistoa. Varsinkin Rafaa on hieno nähdä vieläkin pelikentillä ja oli yksi ottelun hahmoista. Vaihdettiin kuitenkin ottelun loppupuolella pois kentältä, kun Meksiko vaihtoi neljän puolustuslinjaan hakiessaan lisää hyökkäysvoimaa. Suuret miinukset Meksikon hyökkääjille, sillä jonkun pitäisi varmaan mennä ihan kädestä pitäen näyttämään, että miten niitä maaleja verkkoon laitetaan. Hieman kesti ratkaisuissa turhan kauan, kun olisi voinut jo yrittää ja tästä varmaan tulee valmennuksen puolelta noottia.

 

Oli miten oli, niin pisteet meni jakoon ja maaliton tasapeli ei kerro ottelun luonnetta. Tämän ensimmäisen lohkon otteluita on varmasti mukava seurata muutkin kierrokset. Suhteellisin tasaisia otteluita, sillä altavastaajat ovat yllättäneet positiivisesti. Vauhdikasta menoa ja tunnelmasta voi ottaa kiinni kotikatsomoonkin.

 

Tänään sitten illalla Uruguay - 22:00 - Jamaica, jota seuraa toinen B-lohkon ottelu Argentina - 00:30 - Paraguay. Tulevat vieläpä ihan ihmisten aikoihinkin, jos nyt tänne ketjuun saisi jotain aktiivisuuttakin.

 

Meksikon perinteiset vihreät kotipaidat ovat muuten nyt historiaa. Nykyiset paidat ovat mustat, joissa vihreä kuviointi. Vieraspaita valkoinen.

 

nuevas-camisetas-adidas-mexico-copa-amer

 

 

 

Käsittää siis LavezzinPastorenDavid LuizinMarquinhosinSilvan ja Cavanin.

kc1309.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uruguayn ja Jamaikan välisessä kamppailussa alkoi juuri toinen puoliaika. Tilanne on vielä toistaiseksi 0-0.

 

Hyvin tasaista vääntöä ollut ja joku voisi ehkä sanoa Jamaikan jopa olleen parempi. Diego Godín on hoitanut oman tonttinsa keskuspuolustajana kiitettävästi tähän asti, mutta hyökkäyksessä Edinson Cavanilta odotetaan nyt tasonnostoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jees, mäkin pääsin viimein kisojen makuun. Näköjään näitä ei YouTubesta näekään. :thumbsdown1:  Striimejä toki löytyy hyviä. Kisoissa olen tosiaan Meksikon vankkureissa. Sympatiaa löytyy mm. MM-kisoissa hurmanneelle Kolumbialle, Reggae Boyz Jamaicalle, sekä tietty Chilelle Alexisin puolesta.

 

Ihan hyvää mättöä tämä Uruguay-Jamaika, jonka lopulta Uruguay voitti 1-0. Jamaika oli hyvällä ilmeellä liikeellä, ja haastoi Uruguayn tosissaan. Uruguay sen sijaan oli etenkin ensimmäisellä puoliskolla ihan unessa, kunnes toisella vähän piristyi. Paljon saa Uruguay parantaa, jos mielivät pitkälle näissä kisoissa. Jamaika sen sijaan haastaa kyllä kaikki lohkonsa maat, kuten gringoselostajat turisivat. Ottelun voittomaali syntyi erikoistilanteesta, jonka viimeisteli Christian Rodríguez. El Cebolla oli muutenkin ottelun hahmoja raataen laidallaan sydämensä kyllyydestä. Merkittävin ero näiden joukkueiden välillä oli oikeastaan viimeistelytaito.

 

Seuraavaksi sitten Argentiina-Paraguay. Melko selvä argojen voitto tiedossa?

 

Miksi muuten PouPou latinoamerikkalaiset joukkueet ovat mielestäsi vastenmielisiä? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×