Jump to content
Sign in to follow this  
PouPou

Naisten MM-kisat 6.6-5.7 2015

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

Saan varmaan hirveän futishipsterin leiman otsaan, mutta menkööt, kun itse ainakin tulen kyseisiä skaboja seuraamaan. 

 

Lohko A 

 

Kanada

Kiina 

Uusi-Seelanti

Alankomaat

 

Lohko B

 

Saksa

Norsunluurannikko

Norja

Thaimaa

 

Lohko C

 

Japani

Sveitsi

Kamerun

Ecuador

 

Lohko D

 

USA

Australia

Ruotsi

Nigeria

 

Lohko E

 

Brasilia

Etelä-Korea

Espanja

Costa Rica

 

Lohko F 

 

Ranska

Englanti 

Kolumbia

Meksiko

 

 

Ennakkosuosikit

 

Naisten kisoissa on selvästi vähemmän potentiaalisia mestareita, kuin miesten kisoissa, mutta silti sieltä löytyy useampi joukkue jolla on mahdollisuudet finaaliin. Perinteisesti vahva joukkue naisten puolella on USA, joka on tälläkin kertaa suosikkina. Kaksinkertainen mestari on jälleen vahva ja sieltä löytyy monia viime kisojen finaalissa pelanneita pelaajia kuten Wambach, Morgan, Solo ja Rapinoe. Samaisessa finaalissa pelannut ja voitan napannut Japani on myös yksi suosikeista ja valmentajan mukaan joukkue on parempi kuin viime kisat voittanut sakki. Japanin joukkueen vahvuus on ehkä enemmänkin joukkuepeli ja se, ettei joukkueesta löydy juurikaan heikkouksia, kuin se, että joukkueessa olisi useita tähtiä. 

 

Muita tuttuja MM-kisoissa menestyineitä maita ovat Saksa, Ruotsi ja Brasilia, jotka kaikki ovat jälleen tiukasti taistelemassa mestaruudesta. Brasilialta löytyy monien mielestä paras naispelaaja Marta, jolta Brasilia odottaa jälleen paljon. Mainitsemisen arvoista, että Brasilian joukkueen pelaajien paidassa olevat nimet ovat kaikki etunimiä. Ruotsin johtotähtinä ovat Ranskassa menestystä niittäneet Lotta Schelin ja Kosovare Asslani. Saksa sitten on omissa papereissani se vahvin ennakkosuosikki, koska siellä on iso kasa menestyvissä joukkueissa pelaavia naisia. UCL:ssa menestyneiden Wolfsburgin ja Frankfurtin pelaajia on iso kasa, höystettynä Saksan mestarin Bayern Munchenin pelaajilla. Sieltä löytyy monelta pelaajalta kokemusta isoista peleistä ja miesten puolelta tuttu kovuus arvokisoissa pätee myös naisiin, sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. 

 

Tässä vasta taannoin naisten futiksen huipulle noussut Ranska sitten on henkilökohtainen suosikki (ylläri) ja tällä kertaa joukkue on 4 vuotta kokeneempi kuin vuonna 2011 edellisissä kisoissa ja ottanut taas askeleita kohti kärkeä. PSG:n nousu Lyonin rinnalle kotimaassa on nostanut tasoa ja noiden kahden joukkueen pelaajista joukkue pääasiassa koostuukin. Yksi maailman parhaista naispelaajista Louisa Necib on pelaaja, joka pystyy yksinään viemään joukkuetta pitkälle, onhan häntä sanottu mm. naispuoliseksi Zidaneksi. 

 

Outsiderina sitten vielä Englanti, joka pystyy parhaimmillaan haastamaan kenet tahansa, vaikka ei aivan terävintä huippua olekaan. Samaten semifinaaleihin aikaisemmin yltäneet Norja ja emäntämaa Kanada ovat valmiita yllätyksiin. 

 

Otteluohjelma

 

Lohkojen tilanne

 

Ottelut näkyy ainakin Eurosportilta ja sitten Ylekin näyttää kivasti, jotta jokainen varmasti pääsee seuraamaan. 

 

Jos joku ei meinaa saada inspistä katsoa naisfutista muuten niin postaan tähän kohta vähän kannustusta ja syitä katsomaan. Jostain syystä tää kuvien lisääminen on nyt niin vitun vaikeaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todellakin tulee seurattua.

 

Yhdysvaltojen joukkueesta Alex Morgan ja kapteeni Megan Rapinoe varmaankin nuo isoimmat nimet. Lisäksi nimi, joka jäi avausviestistä mainitsematta, on kanadalaissyntyinen hyökkääjä Sydney Leroux. Käsittääkseni joukkueen kirkkaimpia tähtiä tällä hetkellä.

 

Noista hieman vähemmälle huomiolle jääneistä joukkueista Englannilta voisi nostaa esille Steph Houghtonin, joka on edustanut Arsenalia ja viime vuodesta asti Manchester Citya. Pelipaikaltaan vasen laitapuolustaja ja 2012 Olympialaisissa teki ennätyksellisesti maalin jokaisessa kolmessa ottelussa alkulohkossa Iso-Britannian häviämättä kertaakaan. Valittiin myös turnauksen tähtikentälliseen. Lisäksi Houghton on Englannin kapteeni. Englannilta löytyy myös 31-vuotias keskikenttä Fara Williams, joka edustaa seurajoukkuetasolla Liverpoolia.

 

Kanadalta sitten Morganin seurakaveri Portland Thornsista Christine Sinclair on se suurin nimi. Myös joukkueensa kapteeni. Kokenut 31-vuotias Sinclair on tehnyt maajoukkueurallaan 153 maalia 222 otteluun. Toinen hyökkääjä, jota voisi silmäillä, on Jonelle Filigno. Lisätään tuohon vielä listan jatkoksi Stephanie Labbé, Adriana Leon, Erin McLeod ja Marie-Eve Nault.

 

Mainittakoon vielä maajoukkueista Australia, jonka voisi odottaa olevan potentiaalinen yllättäjä. Joukkueesta löytyy vasta 21-vuotias myös Portland Thornsia edustava puolustaja Stephanie Catley, jota pidetään ilmeisesti ihan lupaavanakin nimenä.

 

Hieman on arvailua mukana tässä, mutta eiköhän näiden kisojen jälkeen, jos ei jo aikana, tule olemaan taas hieman laajempi käsitys naisten jalkapallosta.

 

Maajoukkueista tulee seurattua eniten varmaan Ranskaa, Ruotsia, Saksaa ja Yhdysvaltoja. Näistä suurimmat sympatiat varmaankin Ranskalle ja Saksalle.

 

Saksasta voisi mainita jälleen Portland Thornsia edustava 36-vuotias Nadine Angerer, joka kantaa joukkueen kapteeninnauhaa. Lisäksi keskikentältä tietysti VfL Wolfsburgin Nadine Keßler. Mainitaan vielä PSG:n keskuspuolustajat Josephine Henning ja Annike Krahn.

Keßler ei olekaan mukana, sillä joutui polvileikkaukseen maaliskuussa ja ei sitten valitettavasti tullutkaan ajoissa pelikuntoiseksi. Todella harmillista.

 

Edit. Ketjun otsikoinnin voisi ehkä laittaa hieman selvempään muotoon ja kilpailun oikealla nimellä? Esim. lyhyt ja yksinkertainen 2015 FIFA Women's World Cup, joka ehkä olisi kaikista paras, selvin ja johon helpoin kiinnittää huomio. Jos tänne joku muukin kirjoittaja eksyisi.

 

Toisena vaihtoehtona sitten FIFA Women's World Cup Canada 2015 (9.6.2015 – 5.7.2015). En sitten tiedä onko tuo päivämäärä ketjun nimessä aivan välttämätön, vaan se voisi löytyä avausviestistä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No tässä nyt näitä muita kuin jalkapallollisia syitä katsoa kisoja as chosen by PouPou. 

 

Laure Boulleau  :heart:

 

s3dqao.jpg

 

Kosovore Asslani 

 

30bd2ll.jpg

 

Alex Morgan

 

rbccuc.jpg

 

 

Louisa Necib 

 

v418w5.jpg

 

 

 

Saksa on epäonneksemme jättänyt Selina Wagnerin ulkopuolelle joukkueesta mutta pistetään nyt tähän. 

 

rb9phk.jpg

 

 

Lisää sitten kun kisat etenee... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saksan mimmit (osa) on vähän tuolla Playboyn puolella olleet esillä, jokunen vuosi sitten…

 

 

Vähän hillitympää…
http://www.thelocal.de/galleries/news/1229/

 

 

Hitusen roisimpaa…

Uncensored: German Women Soccer Players’ Playboy Magazine Spread
http://footballfashion.org/wordpress/2011/06/14/uncensored-german-women-soccer-players%E2%80%99-playboy-magazine-spread/

Share this post


Link to post
Share on other sites

No tässä nyt näitä muita kuin jalkapallollisia syitä katsoa kisoja as chosen by PouPou. 

 

Jos nyt tänne linjalle lähdetään, niin lisätään sitten vielä se parhain, joka nyt valitettavasti ei kisoihin asti selvinnyt. Joka taas voisi puoltaa sitä, että minkä takia kisoja nyt ei kannattaisi lähteä enää edes tiirailemaan.

 

Äänestyksessä valitsin Saksan, jonka on omalla kohdallani lähimpänä sekä kisojen taitavinta joukkuetta että omaa suosikkiani. Ranskalla on hyvä hype päällä, mutta ei välttämättä loppuun asti riitä. En todellakaan pahastuisi tietenkään, jos riittäisi. Jotkut Yhdysvallat taas nyt on ihan mukavaa katsottavaa ja ovat suuria suosikkeja, mutta en heidän puolesta niin hirveästi fiilistelisi, so Die Nationalelf es ist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todellakin tulee seurattua. Viime kisoissa olin todella vahvasti Japanin puolella, heidän pelinsä oli loistavaa taidon ja mielikuvituksen sekoitusta, ja kun mestaruus tuli erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen, olin todella innoissani. Olen Japanin bandwagonissa näissäkin kisoissa vaikka en usko mestaruuden uusimiseen.

 

Itsellä oli ennen nuiva suhtautuminen naisjalkapalloon, mutta kun sille antaa mahdollisuuden, se parhaimmillaan lyö lähes minkä tahansa miesten ottelun. Ensimmäinen turnaus jota seurasin innoissani oli Atlantan Olympialaiset -96.

 

Tuo yllä oleva leikekin osoittaa missä asiosissa miehillä on jopa opittavaa naisista.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alkulohkojen ottelut

 

yle.fi/areena sunnuntaina 7.6. klo 00.50-02.50 Kanada-Kiina.

 

yle.fi/areena sunnuntaina 7.6. klo 22.55-00.50 Saksa-Norsunluurannikko.

 

Yle TV2 sunnuntaina 7.6. klo 23.25-01.05 Saksa-Norsunluurannikko.

 

yle.fi/areena maanantaina 8.6. klo 22.55-00.50 Ruotsi-Nigeria.

 

Yle TV2 maanantaina 8.6. klo 23.20-01.00 Ruotsi-Nigeria.

 

yle.fi/areena tiistaina 9.6. klo 19.55-21.50 Ranska-Englanti.

 

Yle TV2 tiistaina 9.6. klo 22.55-00.35 Ranska-Englanti.

 

yle.fi/areena torstaina 11.6. klo 22.55-00.50 Saksa-Norja.

 

Yle TV2 torstaina 11.6. klo 23.35-01.15 Saksa-Norja.

 

yle.fi/areena lauantaina 13.6. klo 02.55-04.50 USA-Ruotsi.

 

Yle TV2 lauantaina 13.6. klo 11.25-13.00 USA-Ruotsi.

 

yle.fi/areena lauantaina 13.6. klo 22.55-00.50 Brasilia-Espanja.

 

Yle TV2 sunnuntaina 14.6. klo 10.30-12.10 Brasilia-Espanja.

 

yle.fi/areena maanantaina 15.6. klo 22.55-00.50 Norsunluurannikko-Norja.

 

Yle TV2 tiistaina 16.6. klo 8.50-10.30 Norsunluurannikko-Norja.

 

yle.fi/areena keskiviikkona 17.6. klo 02.55-04.50 Nigeria-USA.

 

Yle TV2 keskiviikkona 17.6. klo 8.50-10.30 Nigeria-USA.

 

yle.fi/areena torstaina 18.6. klo 02.55-04.50 Englanti-Kolumbia.

 

Yle TV2 torstaina 18.6. klo 8.50-10.30 Englanti-Kolumbia.

 

 

Jatkopelit

 

yle.fi/areena lauantaina 20.6. klo 22.55-00.50, 1. neljännesvälieräottelu.

 

Yle TV2 lauantaina 20.6. klo 23.45-01.30, 1. neljännesvälieräottelu.

 

yle.fi/areena sunnuntaina 21.6. klo 22.55-00.50, 2. neljännesvälieräottelu.

 

Yle TV2 sunnuntaina 21.6. klo 23.40-01.25, 2. neljännesvälieräottelu.

 

yle.fi/areena maanantaina 22.6. klo 23.55-01.50, 3. neljännesvälieräottelu

 

Yle TV2 tiistaina 23.6. klo 00.15-01.55, 3. neljännesvälieräottelu.

 

yle.fi/areena keskiviikkona 24.6. klo 04.55-06.50, 4. neljännesvälieräottelu.

 

Yle TV2 keskiviikkona 24.6. klo 8.50-10.30, 4. neljännesvälieräottelu.

 

yle.fi/areena perjantaina 26.6. klo 22.55-00.50, 1. puolivälierä.

 

Yle TV2 perjantaina 26.6. klo 23.40-01.25, 1. puolivälierä.

 

Yle TV2 lauantaina 27.6. klo 02.25-04.20, 2. puolivälierä.

 

yle.fi/areena lauantaina 27.6. klo 22.55-00.50, 3. puolivälierä.

 

Yle TV2 lauantaina 27.6. klo 23.50-01.40, 3. puolivälierä.

 

Yle TV2 sunnuntaina 28.6. klo 02.25-04.20, 4. puolivälierä.

 

yle.fi/areena keskiviikkona 1.7. klo 01.55-04.00, 1. välierä.

 

Yle TV2 keskiviikkona 1.7. klo 8.50-10.30, 1. välierä.

 

yle.fi/areena torstaina 2.7. klo 01.55-04.00, 2. välierä.

 

Yle TV2 torstaina 2.7. klo 8.50-10.30, 2. välierä.

 

yle.fi/areena lauantaina 4.7. klo 23.50-01.35 pronssiottelu.

 

Yle TV2 lauantaina 4.7. klo 22.50-00.50 pronssiottelu.

 

Yle TV2 maanantaina 6.7. klo 01.50-04.15 loppuottelu.

 

Yle TV2 maanantaina 6.7. klo 08.50-10.30 loppuottelu, uusinta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut muuten, jos joku missasi ekat pelit, kun kusin tuon päivämäärän jostain syystä tohon otsikkoon. Itsekään ei kyllä ole vielä tullut katsottua yhtään matsia, kun ovat olleet ennakkoon aika selviä matseja tai ei ole muuten kiinnostanut. Onhan siellä nähtykin jo 10-0 ja 4-0 pelit, joten mitään klassikoita tuskin on tullut missattua. Tiistaina sitten pamahtaakin pajavasaralla otsaan hienolla ottelussa Ranska - Englanti, jota voi kaikille suositella katsottavaksi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2621745_full-lnd.jpg

 

Germany 10-0 Côte d'Ivoire

 

Saksa sitten dominoi Norsunluurannikon maanrakoon mukavalla kymmenellä osumalla.

 

Saksa ei ole koskaan hävinnyt kisahistoriassa ensimmäistä otteluaan ja yksikään maa Afrikasta ei ole voittanut ensimmäistä otteluaan. Ei tämä sinänsä siis yllätyksenä tullut. Loppulukemat kylläkin. Celia Sasic aloitti maalinteon jo kolmannella minuuttilla ja iskikin ottelussa hattutempun jo ensimmäisen puoliajan aikana. Anja Mittag oli seuraava nimi maalintekijöissä. Vastasi ottelun hienoimmasta osumasta. Teki myös ottelussa hattutempun. Mittag oli myös ottelun paras pelaaja, Player of the Match. Lopuista maaleista vastasivat Melanie Behringer, Sara Däbritz, Simone Laudehr ja Alexandra Popp.

 

Norsunluurannikon maalivahdille Dominque Thiamalelle sympatiat kuitenkin. Kiitos Thiamalen lukemat eivät olleet yhtään sen hirveämmät, jos sillä nyt mitään merkitystä edes on.

 

 

Pahoittelut muuten, jos joku missasi ekat pelit, kun kusin tuon päivämäärän jostain syystä tohon otsikkoon.

 

Tuon otsikon voisi kyllä sitten vaihtaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulipa seuraavasti tuijoteltua tuo Saksa 1-1 Norja.

 

Hyvin viihdyttävän ottelun tarjosivat. Saksa nyt oli luonnollisesti se ennakkosuosikki ja ensimmäisen puoliajan myllyttikin sitten täysin. Eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa paikoistaan kuin vain kerran. Maalinteossa onnistui jälleen Anja Mittag, joka Norsunluurannikkoa vastaan teki hattutempunkin. Saksa tässä hävisi periaatteessa kaksi pistettä, sillä samanlaista hallintaa ei enää toisella puoliajalla nähty.

 

Toinen puoliaika oli jopa ehkä parempaa Norjalta, joka pelasi ennakkoluulottomasti. Ottelun kaunokaisesti vastasikin Maren Mjelde, joka laukoi tasoitusmaalin vapaapotkusta. Täydellinen laukaus ylänurkkaan ja tervehti siinä matkalla ylärimaakin. Saksa oli kuin varjo entisestään, vaikka hyvin pelissä mukana olikin. Todella tasaista vääntöä siis toinen puoliaika, mutta varsinkin loppua kohden meno lässähti aikalailla täysin ja molemmat näyttivät olevan tyytyväisiä pisteeseen.

 

Ottelussa näytti norjalaisia olevan suhteellisen paljon paikalla, tai ainakin meteliä pitivät. Saksalaisiakin on näköjään ihan mukavasti tullut piipahtamaan, mutta eivät näyttäneet olevan pahemmin kiinnostuneita – tosin siinä vaiheessa koko Saksan joukkuekin oli hyvin flegmaattinen.

 

Tämä lohko näyttää kuitenkin olevan aika selvä. Vielä jäljellä ottelut lilliputteja vastaan ja katsotaan, että riittääkö Saksan murskalukemat Norsunluurannikosta lohkovoittoon maalierolla. No, eiköhän.

 

Viihdyttävämpää jalkapalloa oli ainakin tänään tarjolla kuin moni miesten ottelu osaa olla. Seuraava katsottava ottelu onkin sitten aivan huippukamppailu, kun perjantain ja lauantain välisenä yönä 2:55 alkaen pelataan Yhdysvallat - Ruotsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänä yönä on itselleni tähän mennessä kisojen suurin ottelu, USA-Ruotsi. Panostakin on mukavasti, Ruotsilla ei ole oikein varaa hävitä kun eivät voittaneet Nigeriaa. Ruotsin päävalmentaja Pia Sundhage on entinen USA:n valmentaja ja loi lisää jännitettä peliin kun meni puhumaan joistain amerikkalaispelaajista vähemmän mairittelevaan sävyyn.

 

YLE Areena:lta 02.55 alkaa peli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voivoivoivoivoivoivoivoi. Eilen Ranska otti 0-2 tukkaan Kolumbialta, joka olisi ehdottomasti pitänyt voittaa. Ranska hakkasi päätään seinään ihan helvetisti tuomarinkin avustuksella sitten Kolumbia kesti ja lopussa Bouhaddi söselsi ja Usme pääsi iskemään loppulukemat. Tässä se räikeä tilanne, josta ehdottomasti olisi kuulunut Ranskalle rangaistuslaukaus. FIFAn kisat kun on kyseessä niin ei yllätä, että tällainen missataan. Noh Ranska voi kuitenkin katsoa vain peiliin, koska myös tällainen tilanne sössittiin. 

 

Koutsiinkin voi vähän syytä heittää, surkeasti pelanneet Abily ja Thiney saivat pelata jostain syystä koko matsin ja Delietä esim pidettiin aivan liian pitkään penkillä.

 

Nyt sitten lohko meneekin kimarantiksi, kun Englanti voitti Meksikon niin Meksiko on hännillä nollilla, kun ottelu Ranskaa vastaan on jäljellä ja kärjessä on Kolumbia neljällä pongolla, ennakkosuosikit Ranska ja Englanti sitten kolmessa pisteessä. Tässä saattaa käydä kyllä onni onnettomuudessa ja Ranska voi päätyä lohkossa kakkoseksi, joka tietäisi todennäköisesti Norjaa pudotuspeleissä ekalla kierroksella, Saksan sijasta. 

 

Ja Jahnnylle siitä Englanti matsista, että se oli aika surkeaa mainosta naisfutikselle ja Ranska piti palloa, sen kummempaa aikaan saamatta ja Englanti ei saanut paikan paikkaa. Le Sommer sitten tykitti kaukaa komealla vedolla sen voittomaalin.

 

Kaksi huonoa peliä Ranskalta ja selviä vaikeuksia murtaa tiiviisti puolustavia ryhmityksiä, kun tosiaan molemmat pelit ovat olleet tavallaan kovin yksipuolisia. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1434851752613.jpg

 

Tuli katsottua tuo Germany 4-1 Sweden. Onhan Saksa vakuuttanut näissäkin kisoissa ja ihan hienoa pelailuahan tuo parhaimmillaan on.

 

Anja Mittag jatkoi maalintekoaan hyvällä viimeistelyllä 24. minuutin kohdalla ja teki samalla ottelun avausmaalin. Toinen turnauksessa hyvin esiintynyt Celia Sasic teki ottelun ensimmäisensä 36. minuutilla rangaistuspotkusta. Toisen kerran Sasic pääsi maalintekoon 79. minuutilla. Ruotsi sai 82. minuutilla hieman lohtua Linda Sembrantin 3-1 kavennuksella, mutta Saksa vielä jaksoi painaa. Puoliajalla vaihdosta sisään tullut Dzenifer Marodzaun viimeisteli loppulukemat 88. minuutilla.

 

Myös Ranska kaatoi oman vastuksensa vastaavalla maalierolla. Ottelu päättyi France 3-0 Korea Republic.

 

Tämä tarkoittaa, että puolivälierissä nähdäänkin siis huippukohtaaminen nimeltä (26/06/2015): Germany - 23:00 - France, joka onkin aivan pakko katsoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pistää aika vahvasti silmään toi Saksa - Ranska pari, joka kait on suora seuraus siitä, että FIFA meni leikkimään rankkauksien kanssa, jotta tulisi markkinoinnin kannalta kivempia ottelupareja. Ihan helvetinmoista perseilyä, kun molempien joukkueiden otteita nähtyä voisi sanoa, että lähellä moraalista finaalia ollaan. Naiset kostaa miesten tappion vuosi sitten ja Ranska etenee semeihin ja voittaa samalla koko roskan, eiköhän Saksakin tuosta vie potin kotiin jos sattuisi jatkoon menemään. Perjantaina klo 23:00 taitaa tuo huippukamppailu tulla ja sitä ei parane missata. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×