Jump to content
Sign in to follow this  
Haltsu

Newcastle United 2015-2016

Recommended Posts

816709d1428778453-alan-shearer-newcastle

 

KAUSI 2015-2016

 

Koska se kesän tärkein teko eli päävalmentajan palkkaus on ihan tuntien päässä virallistamisesta, lienee myös uusi kausitopikki paikallaan.

 

 

Kulunut vuosi

 

Alla on todella tuskainen kausi, joka käsitti aikamoista shokkihoitoa ja pettymystä Toon Armylle. Kausi alkoi todella surkeasti ja vasta lokakuun 18. päivänä joukkue sai ensimmäisen voittonsa Valioliigassa. Tämän jälkeen kehittyi kuuden ottelun voittoputki, jonka turvin Newcastle oli vielä mukana keskutelussa ensi kauden Mestarien liigaan osallistuvista joukkueista. Joulukuussa palattiin niin sanotusti arkeen eli siihen tuttuun ja turvalliseen vuoristorataan ja vuosi 2014 päätettiin 3-2 kotivoittoon Evertonista, mikä jäi samalla reilut neljä vuotta seuraa manageroineen Alan Pardew'n viimeiseksi, kun Crystal Palace kiinnitti miehen managerikseen. Newcastle pitkitti korvaajan valintaa aina sinne tammikuun loppuun asti, jolloin se oli lopulta John Carver, joka tuon paikan Pardew'n korvaajana sai.

 

Carverilla ei mennyt ihan niin hyvin, sillä niistä 19:sta liigaottelusta joissa hänellä oli vetovastuu kertyi vain kaksi voittoa, neljä tasapeliä ja 13 häviötä. Carver sai eilen potkut seurasta ykkösjoukkueen valmentajan Steve Stonen tavoin, tehden tilaa tulevan päävalmentajan Steve McClarenin uudelle taustatiimille. Pardew'n aikakaudelta ykkösjoukkueen valmennustehtävissä ainakin toistaiseksi jatkavat maalivahtivalmentaja Andy Woodman (huhuttu Crystal Palaceen - tilalle Eric Steele tai Pavel Srníček?) ja fysio Dave Billows.

 

 

Tulevaisuus

 

Steve McClaren ei todellakaan ole kannattajien mieleen valmentajana. Vaikka mies onkin menestynyt (Liigacupin voitto, UEFA Cup-finaali, Eredivisien voitto) ja muutenkin hyvinkin kokenut kettu, olisi kannattajakunta toivonut jotain nuorempaa sekä intohimoisempaa nimeä, kuin 54-vuotias McClaren. Tällä kuitenkin mennään ja siinä missä koko nimitys lähinnä kuvottaakin, on tämä siltikin uusi startti seuralle. Varsinkin, kun mies itse saa valita sinne haluamansa taustapoppoon sen sijaan, että olisi Carveria joutunut kattelemaan.

 

Assistentiksi McClaren valinnee todennäköisesti myöskin Derbyssä hänelle työskennelleen Steve Roundin, joka on toki vielä Derbyssä kirjoilla. Roundhan on siinä mielessä mielenkiintoinen tapaus, että tämä työskenteli Newcastlessa myöskin kaudella 2007-2008 Sam Allardycen alaisuudessa, mutta tuli sittemmin ulospotkituksi Big Samin mukana. Mikäli Round siis palaa Newcastleen, tarkoittaa se siis sitä, että Ashley on palkkaamassa seuralle työntekijän, jonka tämä potki aiemmin ulos seurastaan. Roundin ohella aiemmin urallaan Huddersfieldiä, Birminghamia sekä Blackpoolia manageroinutta Lee Clarkia ollaan huhuttu tuohon pestiin. Steve Stonen korvaajaksi ollaan huhuttu Paul Simpsonia (on myös vielä Derbyssä kirjoilla) ja sitten jonkinmoiseksi fitness-guruksi Steve Blackia, joka on työskennellyt mm. Newcastle Falcons -nimiselle rugbyseuralle.

 

Tavoitteet tulevalle kaudelle tulevat totta kai olemaan korkeat, kun kyseessä on Newcastle United. Omasta mielestäni joukkueen yksinkertaisesti kuuluisi olla vuodesta toiseen maan seitsemän parhaan joukkueen joukossa, mutta ensi kaudella olen valmis laskemaan sijaa yhdellä. Eli kaikki muu kuin top-8 on itselle, kuin valtaosalle kannattajistakin, valtaisa pettymys. Ei siis voi todellakaan sanoa, ettäkö McClaren tulisi saamaan kovin pitkälle Toon Armyn tukea, jos niitä voittoja ei heti ala tulemaan, varsinkaan kun mies ei ole se kannattajien toivoma nimi.

 

Mike Ashley vannoi muutama viikko sitten SkySportsille, että tästä eteenpäin Newcastle tulee panostamaan joukkueeseen enemmän kuin koskaan aiemmin tämän aikakaudella, mikä tietenkin kuulostaa lupaavalta. Kuitenkin, niin monta kertaa on saanut pettyä kun on uskonut Ashleyn ja muun seurajohdon puheita, joten tälläkin erää on syytä olla pessimistinen. Toistaiseksi uusia pelaajahankintoja ei ole vielä syntynyt. Toivottavasti niitä alkaa tapahtumaan nyt mahdollisimman pian, jotta pre-seasonille saadaan uudet äijät mukaan. Eniten huhuissa ovat olleet Charlie Austin, Marco van Ginkel sekä Micah Richards.

 

 

Joukkue

 

Maalivahdit:

Tim Krul (27)

Rob Elliot (29)

Karl Darlow (23)

 

Puolustus:

Daryl Janmaat (25)

Fabricio Coloccini (33)

Steven Taylor (29)

Mike Williamson (31)

Paul Dummett (23)

Massadio Haïdara (22)

 

Keskikenttä:

Gabriel Obertan (26)

Moussa Sissoko (25)

Siem de Jong (26)

Vurnon Anita (26)

Jack Colback (25)

Cheick Tioté (28)

Rolando Aarons (19)

Rémy Cabella (25)

Sammy Ameobi (23)

 

Hyökkäys:

Papiss Cissé (30)

Ayozé Perez (21)

Emmanuel Rivière (25)

Yoann Gouffran (29)

 

 

0,,10278~13766732,00.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itekin oon sitä mieltä että Newcastlen kuuluisi olla top 8 kamaa ja oon ihmetellyt aina mitä siellä tehdään vuodesta toiseen päin helvettiä.Mahtava stadion,mahtava fanipohja jopa maailman laajuisesti,kohtuulliset rahavarat ja pelaajatkin vuodesta toiseen.Ainut mikä kiertää on edes jonkinlainen menestys.90-luvulla sitäkin aika ajoin oli.Muistaakseni jopa valioliigan 2. sija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hetkeä myöhemmin Newcastle julkisti uuden lautakunnan (New Board of Directors). Mike Ashley lähtee sieltä John Irvingin tavoin, jäljelle jäävä Lee Charnley saa seuraa pääskoutti Graham Carrista, seuralegenda Bob Moncurista sekä Steve McClarenista. Mielestäni todella hyvä uutinen, ei voi olla huono juttu että siellä on nyt kolme jalkapallomiestä, eihän? Varsinkin 70-vuotiaalle Moncurille peukkua, tosiaan kyseessä on seuralegenda joka pelasi lähes 300 ottelua Newcastle-nutussa 60- ja 70-luvuilla.

 

Tuntuisi, että McClarenilla tulee olemaan hieman enemmän sananvaltaa pelaajasiirtoihinkin, kun kerta pääsi ihan sikariportaalle asti. Siellähän ne isot jutut päätetään.

 

SkySportsin mukaan tuo avausviestissä mainitsemani fitness-guru Steve Black, joka siis yllätyksekseni olikin QPR:n kirjoilla, on eronnut siellä tehtävästään. Erittäin todennäköisesti tulossa McClarenin taustaremmiin, tuokoot sitten samalla Charlie Austinin mukanaa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itekin oon sitä mieltä että Newcastlen kuuluisi olla top 8 kamaa ja oon ihmetellyt aina mitä siellä tehdään vuodesta toiseen päin helvettiä.Mahtava stadion,mahtava fanipohja jopa maailman laajuisesti,kohtuulliset rahavarat ja pelaajatkin vuodesta toiseen.Ainut mikä kiertää on edes jonkinlainen menestys.90-luvulla sitäkin aika ajoin oli.Muistaakseni jopa valioliigan 2. sija.

 

Hieno joukkue kyllä. Lähellä oli mestaruudet 90-luvulla. (Y)

Share this post


Link to post
Share on other sites

CHxKy26WwAARjAI.jpg

 

Uusi kolmosasu. Kieltämättä erikoinen tekele, eikä tuo punertava sävykään (taitaa olla pinkki?) perinteinen Newcastlelle ole, mutta siltikin jollain tapaa tykkäilen tästä. On ainakin erilainen! Mutta onhan tuo Wongan logo edelleenkin järkyttävän ruma.

 

McClaren ei ole vieläkään saanut taustajoukkoaan kasatuksi, vaikka puheli viime viikolla että sellainen tällä olisi tämän viikon maanantaihin mennessä. Nyt ollaan perjantaissa. Boulewidjn Zendeniä sekä Phil Nevilleä huhuttiin miehen assistentiksi, mutta tällä hetkellä näyttää siltä ettei kumpaakaan tulla Newcastlessa näkemään. Vaikuttaa siltä, että McClaren ollaan ohjeistettu hankkimaan assistentikseen sellaisen "isomman" profiilin nimen, jolla olisi sitten potentiaalia myöskin tulevaisuuden Newcastle-pääkoutsiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steve McClarenin taustapoppoo alkaa olemaan julkistamista vaille valmis. Bolo Zenden, Phil Neville sekä viimeisimpänä Derbyssä tämän assistenttina toiminut Steve Round kerkesivät kieltäytyä pestistä McClarenin oikeana kätenä Newcastlessa. Neljäntenä vaihtoehtona ollut Ian Cathro kuitenkin on nyt hyväksynyt tarjouksen, kertoo mm. SkySports. Muut 99% varmat nimet Newcastlen uuteen valmennustiimiin ovat McClarenin Derbyssäkin työskennelleet Paul Simpson ja Alessandro Schoenmaker, sekä QPR:ssä viimeksi ollut Steve Black. Eli käytännössä 48-vuotias Simpson tulee ja korvaa Steve Stonen paikan ykkösjoukkueen valmentajana, 35-vuotias brasilialainen Schoenmaker näyttäisi korvaavan nykyisen fitness-koutsi Dave Billowsin (jonka sopimus päättyy kuun vaihteessa), ja Black hommataan sitten jonkinmoiseksi fitness-guruksi, jollaista Newcastlella ei ole reiluun vuoteen ollut Faye Downeyn lähdettyä toissa kauden päätteeksi. Blackhan oli muuten jo 90-luvulla Kevin Keeganin ajan Newcastlessa fitness-valmentajana, eli tekee paluun "kotiin". Nähtäväksi jää, korvaako Derbystä juuri potkut saanut Eric Steele Crystal Palaceen huhutun maalivahtivalmentaja Andy Woodmanin. Toivottavasti, mitä enemmän näitä Pardew-ajan heeboja saadaan ulostettua, sen parempi.

 

Cathro varsinkin on todella mielenkiintoinen heppu. Ikää tällä skotlantilaisella on vasta 28, mutta on siitäkin huolimatta varsin kokenut. Miehen ura alkoi 22-vuotiaana Dundeessa, Skotlannissa, jossa mies valmensi alle 12-vuotiaita. Siellä suunnin mies tutustui valmennuskurssia suorittaneeseen Nuno Espirito Santoon, joka sittemmin valitsi Cathron tämän apulaismanagerikseen portugalilaiseen Rio Aveen, josta kaksikon matka jatkui kahden vuoden jälkeen Espanjaan ja Valenciaan. Cathro kerkesi siis olemaan yhden kauden ajan Valenciassa, kunnes viime toukokuussa irtisanoutui vedoten perhesyihin.

 

Cathroa pidetään erittäin älykkäänä ja potentiaalisena valmentajana, joka puhui hetki sitten siihen malliin, että tämän seuraava työ tulisi olemaan päävalmentaja/manageri. McClarenin kuitenkin onnistui suostuttelemaan Cathro Newcastleen, onhan tuo melkoisen lähellä kotipaikkaansa Dundeetakin.

 

Kaiken kaikkiaan hyvältä kuulostava taustapoppoo McClarenille tulossa! Vielä odotellaan kesän ensimmäisiä siirtoja pelaajamarkkinoilla. Eilen oli huhuja Monacon 25-vuotiaasta tunisialaisesta Aymen Abdennourista, Newcastlen kerrotaan jättäneen 12 miljoonan punnan tarjouksen tästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella hiljaista mediassa Newcastlen suhteen, ei pelaajahuhuja - ei mitään. Toissapäivänä tosin Steve McClaren julkisti sen kauan odotetun valmennustiiminsä, johon siis odotetustikin hommattiin Paul Simpson, Ian Cathro, Alessandro Schoenmaker sekä Steve Black. Simpson ja Cathro toimivat kumpainenkin McClarenin assistentteina, Schoenmaker fitnessvalmentajana sekä Black sitten eräänlaisena konsulttina, lähinnä fitness-puolella.

 

McCLAREN CONFIRMS COACHING TEAM

 

Pre-seasonia on nyt jo kolme päivää tahkottu, eikä uusia hankintoja vieläkään siis ole näkyvissä. No, tavallaanhan Jamaal Lascelles ja Karl Darlow niitä ovat, mutta tuskin kumpaakaan minään vahvistuksena voidaan ainakaan ensi kaudelle pitää. Olen ihan varma, ettei tänä kesänä tulla hankkimaan niitä 5-6 tarvittavaa ykkösjoukkueen vahvistusta. Tää on niin tätä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ballotellistä ei ole tainnut vielä toistaiseksi mikään vähänkään luotettava lähde uutisoinnut, ainakaan omiin silmiin.

 

Ballotelli olisi kyllä ihan huikea katseltava Newcastlessa, mutta ainakaan itse en usko miehen siirtyvän Harakoihin, tuntuu hieman liian kunnianhimoiselta hankinnalta Newcastlen seurajohdolle. Siinä missä lainadiilejäkin ilmeisesti haetaan, niin jotenkin vaan tuntuu että Mario on hieman kaukaa haettu, vähintään palkkojensa takia. Mutta jos tulisi, lähtisi paita samoin tein tilaukseen. Vaikka olikin aikamoinen nallipyssy Liverpoolissa niin siltikin varmasti parempi kuin Rivieer. 

 

Linkin takaa löytyvä McClarenin one-lineri nosti hieman mielentilaa. :)

http://www.themag.co.uk/2015/07/steve-mcclaren-astonished-at-what-happened-under-alan-pardew-at-pre-season-training/?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitens Haltsu on Olivier Kemenin laita? Katselin tossa aikaisemmin Ukraina - Ranska U19 EM-kisoissa ja Kemen siellä kapteeninnauha kädessään esiintyi ihan edukseen, antoi mahtavan syötön avausmaaliinkiin. Onko tiedossa jo laina jonnekin vai onko jotain roolia luvassa joukkueesta? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitens Haltsu on Olivier Kemenin laita? Katselin tossa aikaisemmin Ukraina - Ranska U19 EM-kisoissa ja Kemen siellä kapteeninnauha kädessään esiintyi ihan edukseen, antoi mahtavan syötön avausmaaliinkiin. Onko tiedossa jo laina jonnekin vai onko jotain roolia luvassa joukkueesta? 

 

Kemeniähän muuten pari päivää sitten huhuttiin pysyvällä siirrolla Liverpoolin ja oliko Spursin kaltaisiin jengeihin, toivottavasti ei tule tapahtumaan. Tuntuu, että tässä on sellainen hiomaton timantti Newcastlella ja oikeastaan ensimmäinen näistä ulkomailta Newcastlen junnuihin ostetuista pelaajista sanotaanko vaikka neljään vuoteen (pl. varauksella Abeid), jolla voisi ollakin ihan kunnon tulevaisuus Newcastlessa. Toivottavasti saisi vaikka jonkun lainasiirron Mestaruussarjaan. Olihan tuo viime kaudella pariin otteeseen vaihtopenkilläkin muttei kuitenkaan debytoinnut.

 

McClaren on sanonut että kaikki saavat näytönpaikan preseasonilla, eli mikäli ei onnistu räjäyttämään Rolando Aaronsmaisesti pankkia näissä peleissä, lienee se lainadiili todennäköisin skenaario. Olisi toki mielenkiintoista nähdä, kuinka pärjäisi Valioliigassakin, mutta kaveri lienee nokkimisjärjestyksessä aika alhaalla. Colback, Anita, Tioté ja Abeid lienevät tämän edellä kun mietitään tuota puolustavaa kk:ta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joukkue on nyt matkannut kohti Amerikkaa ja tässä sinne suunnannut pelaajisto:
 

Goalkeepers: Karl Darlow, Freddie Woodman, Tim Krul

Defenders: Fabricio Coloccini, Curtis Good, Jamaal Lascelles, Massadio Haidara, Daryl Janmaat, Steven Taylor, Mike Williamson

Midfielders: Rolando Aarons, Vurnon Anita, Gael Bigirimana, Gabriel Obertan, Jack Colback, Siem de Jong, Shane Ferguson, Yoan Gouffran, Moussa Sissoko, Georginio Wijnaldum (joining the squad later)

Strikers: Adam Armstrong, Papiss Cisse, Ayoze Perez, Emmanuel Riviere

 

Eli Georginio Wijnaldum ei vielä lähtenyt muun joukkueen mukaan, mutta liittyy myöhemmin. Kuusi pelaajaa jätti reissun väliin loukkaantumisten vuoksi ja he ovat: Elliot, Dummett, Cabella, Tioté, Abeid ja Marveaux. Kaikilla on joko kuntoutus kesken tai sitten vain pientä vaivaa, eli ovat tod.näk. kunnossa kun liigakausi avataan.

 

Kesän ensimmäinen harjoitusotteluhan pelattiin jo perjantai-iltana Gatesheadin vieraana, josta Newcastle otti 0-1 voiton Cissén rankkarilla, joka tuli jo kuudennella peliminuutilla. Williamsonilla kuulema tullut jo tuonkin tason vastustajaa vastaan karmeita merkkausvirheitä, Lascellesin suoritusta taas kehuttiin. McClaren vaihtoi ottelun puoliajalla koko joukkueen. Kokoonpano oli siis tämä:

 

Newcastle United (4-2-3-1): Karl Darlow (Freddie Woodman 46); Daryl Janmaat (Gael Bigirimana 46), Mike Williamson (Lubo Satka 46), Jamaal Lascelles (Curtis Good 46), Massadio Haidara (Shane Ferguson 46); Vurnon Anita (Cheick Tiote 46), Jack Colback © (Ayoze Perez 46); Moussa Sissoko (Gabriel Obertan 46), Siem de Jong (Adam Armstrong 46), Yoan Gouffran (Rolando Aarons 46); Papiss Cisse (Emmanuel Riviere 46)
Sub not used: Haris Vuckic
 
Normaalisti en kilpailevalta voorumilta viestejä tänne puolelle kopioi, mutta nimimerkki ikharon viesti koskien Wijnaldumia on niin ansiokas ja informatiivinen, että lienee vain hyväksi postata se tänne:

 

Wijnaldum on kahden rotterdamilaisjoukkueen junioriakatemioiden tuotos. Wijnaldum aloitti juniorina Spartan riveissä, mutta siirtyi neljätoistavuotiaana (2004) kaupungin perinteikkääseen ykkösjoukkueeseen Feyenoordiin. Feyenoordissa Wijnaldum teki historiaa 8. elokuuta 2007 debytoituaan ykkösjoukkueessa 16 vuoden ja 148 päivän ikäisenä. Vaikka ensikomennus edustusjoukkueessa tulikin lähinnä loukkaantumisten sivutuotteena, jotain varmasti Wijnaldumin tuon aikaisesta taitotasosta kertoo se, että tässä kamppailussa Groningenia vastaan nuori debytantti ottelun parhaaksi pelaajaksi. Tähti oli syntynyt. Wijnaldum pelasi Feyenoordissa aina vuoteen 2011 saakka - kunnossa oltuaan - varsin mallikkaasti ja tuli tärkeäksi osaksi rotterdamilaisjoukkueen miehitystä. 


Kesällä 2011 Wijnaldum siirtyi Pohjois-Brabantiin Alankomaiden toiseksi suurimman joukkueen PSV Eindhovenin riveihin. PSV:ssä Wijnaldum pelasi välittömästi mukiinmenevän kauden tehden kaikissa kilpailuissa 14 maalia ja syöttäen 9 maalia. Ensimmäisen kauden loppupuolella - ja varsinkin toisella PSV-kaudellaan - Wijnaldum joutui pelaamaan paljon keskikentän oikeaa laitaa. Mieluisalle kymppipaikalle löytyi tuohon aikaan marssijärjestyksessä ohi meneviä tähtiä (mm. Ola Toivonen). Vaikka laitakomennus oli epämieluinen kokemus, tuli viimeistään tuolla '12/'13-kaudella Wijnaldumista tähti. Pääasiassa laitapelaajan roolissa kirmaillut nuorukainen teki 20 maalia ja antoi 8 maaliin johtanutta syöttöä. Tuolla kaudella Wijnaldum oikeastaan ensimmäistä kertaa vakuutti myös nykyisin tavaramerkiksi tulleella driblailullaan. Vaikka komennus laidalla olikin ollut menestys, omasta halusta ja valmennusjohdon päätöksestä Wijnaldum siirrettiin kuitenkin pelaamaan hyökkäävää keskikenttää kaudelle '13/'14 - samalla uusi päävalmentaja Cocu teki hänestä myös joukkueen kapteenin. Tämä kausi kuitenkin päättyi katastrofiin selkävamman vuoksi - pelejä tuli vyölle kaikissa kilpailuissa vain 17 kappaletta. Loukkaantumisesta toivuttuaan mies pelasi ainoastaan yhden startin kesän 2014 mm-kistoissa ja kuvioihin tulivat hämärät siirtospekulaatiot, kunnon arvuuttelu ja spekulointi siitä, onko nokkimisjärjestys seuraavalla kaudella enää sama. 

Edelliskautena (2014-2015) kuntoutunut Wijnaldum näytti kuitenkin, miksi hän yhä kantoi PSV:n kapteenin nauhaa. Wijnaldum suorastaan dominoi käymiensä Eredivisie-kamppailujen keskikenttää johdattaen joukkueensa hyvin aikaiseen mestaruuteen - allekirjoittanuthan julisti kausiotsikossa Eindhovenilaiset mestariksi jo ennen joulua. Mestaruuskaudella nähtiin myös aivan uudenlainen Wijnaldum - peli oli sulavaa, pallon siirtely näytti vaivattomalta, liike ja sijoittuminen oli huippuluokkaa ja asenne sekä peliin omistautuminen olivat molemmat ihailtavalla tasolla. Aiemmin hieman raakilemainen Wijnaldum taisteli jokaisesta pallosta viimeiseen asti ja antoi kaikkensa kentän molemmissa päissä. Kauden saldona 18 maalia ja 6 maalisyöttöä ovat tuossa roolissa toki kunnioitettavat, mutta mielestäni ne eivät suo Wijnaldumille ansaitsemaansa kunniaa - tämä mies oli kuitenkin pääasiassa vastuussa koko joukkueen menestyksestä ja muiden tähtipelaajien pelin tukemisessa. Tästä syystä palkintokaapista löytyy oikeutetusti Gouden schoen-palkinto.

Mitä Newcastle siis Wijndalumin muodossa saa? 

Väsymättömän box-to-box-pelaajan, joka pelaa aktiivisesti molemmissa kenttäpäädyissä, vaikka on toki pelaajatyyppinä hyökkäysorientoitunut. Wijnaldum on nopea, ketterä, hyvä kuljettamaan ja -  lyhyestä varrestaan ja heiveröisestä ulkonäöstään huolimatta - kohtuullisen hyvä pitämään palloa. Wijnaldumin syöttötaito (erityisesti läpisyötöt) ja pelisilmä olivat ainakin Eredivisiessä huippuluokkaa - syöttöjen onnistumisprosentti oli koko kaudelta 85 ja vaikka Eredivisie-kaudella maalisyöttöjä tuli ainoastaan neljä kappaletta, oli mies mukana valtaosassa esimerkiksi Depayn ja de Jongin maaleja. Maaleista puheenollen - niitä Wijnaldum teki viime kaudella roimasti. Näistä suurin osa tuli onnistuneista nousuista kuudentoista sisään - laitapelaajana itse vaikuttanut Wijnaldum tietää ajoittaa juoksunsa oikein, jotta esimerkiksi Depay ja Narsingh pystyvät tätä vaivatta ruokkimaan. Vaikka Wijnaldum onkin maaliahne ja lähtee mielellään mukaan hyökkäyksiin, ei tämä toimi PSV:n kapteenina tuosta syystä. Päinvastoin, tämä mies on siitä harvinainen hollantilainen suurpelaaja, että mies pelaa peliä ennen kaikkea joukkueelleen ja joukkuekavereilleen. Tehoista ja medianäkyvyydestä huolimatta Wijnaldum oli kuitenkin Guardadon ohessa PSV:n todellinen työmyyrä, keskikentän kapellimestari. Wijnaldum johti joukkuettaan keskikentältä ollen aina pelattavana, luoden tilaa muille - ja vaikkei mies olekaan pelaajana puolustusvoittoinen, monta kertaa kaudella huomasi, kuinka PSV:n vastahyökkäys lähti Wijnaldumin taisteluvoitosta. Armotonta työtä molempiin päihin, viime vuonna vyöllä sarjassa 33 ottelua (yksi jäi pelaamatta) ja lähes 2877 minuuttia. Tuohon vielä KNVB Beker ja Europa League päälle. Hämmästyksekseni mielestäni missään kohtaa ei huomannut laskusuhdannetta tasossa tai asenteessa (en toki katsonut pelejä jatkuvasti). Tämä kaikki muuten ilman ainoatakaan korttia. Miehellä olisi varaa synnyttää jo pieni ego, mutta mitä vielä - ihmisenä Wijnaldum on ilmeisesti erittäin maanläheinen ja nöyrä. Mies itse kommentoi kultakengän voittoa: "Olisitte antanut Memphisille (Depay)". 

Hieman rönsyilevä ja pintaa raapiva teksti, mutta en jaksanut tuntikaupalla tuota kirjoittaa saati tilastonikkaroida. Toivottavasti edes joku luki.


Kerrassaan hieno pelaaja ja (näin kilpailijan leiristä) kateellisena toivon kaikkea hyvää Newcastle-uralle, vaikka osoite itseni hieman yllättikin. Newcastlea en tv-pelejä enempää juuri ole seurannut, joten en osaa sanoa, kuinka tulee asettumaan joukkueeseen ja voidaanko odottaa välittömiä onnistumisia. Toivottavasti fysiikka kestää ja riittää lädipelejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari muutosta USA:n poppooseen. Curtis Good lähetetty vamman takia takaisin Newcastleen, kun taas Gini Wijnaldum, Mehdi Abeid sekä Lubomir Satka liittyivät USA:n kiertueelle. Wijnaldum pelannee ensi-minuuttinsa Newcastlen nutussa ensi yönä, kun Newcastle kohtaa Sacramento Republicin kello 06:00 Suomen aikaa.

 

Kyseessä on toinen kolmesta harkkaottelusta Amerikan maaperällä. Ensimmäisessä ottelussa Newcastle hävisi Club Atlasille numeroin 2-1, Moussa Sissoko teki Castlen ainokaisen. Tuon ottelun kokoonpano:

 

Newcastle United (4-2-3-1): Tim Krul (Karl Darlow 46)Daryl Janmaat (Gael Bigirimana 73)Mike Williamson, Jamaal Lascelles, Massadio Haidara (Shane Ferguson 73)Vurnon AnitaJack Colback ©; Moussa Sissoko (Gabriel Obertan 73)Siem de Jong (Ayoze Perez 73)Yoan Gouffran (Rolando Aarons 73)Papiss Cisse (Adam Armstrong 73).

 

Kiertue päätetään ti-ke yönä Portland Timbersiä vastaan.

 

Rémy Cabella on muuten L'Équipen mukaan sivussa seuraavat 6-8 viikkoa... Tuleeko uudesta kaudesta samanlainen loukkaantumishelvetti kuin viime kaudesta? Uskoa uuteen fitness-tiimiin kuitenkin löytyy vielä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

0-1 voittoon päättyi tuo viimeöinen Sacramento-matsi. Ottelun ainokainen oli oma maali, eli vielä kolmen harkkapelin jälkeenkään ei olla onnistuttu tekemään yhtään pelitilanne maalia. Massadio Haïdara sai punaisen kortin, Georginio Wijnaldumille ekat minuutit - siinäpä se ottelu pähkinänkuoressa. Kokoonpano:

 

Newcastle United (4-2-3-1): Tim Krul (Freddie Woodman 46)Daryl JanmaatMike Williamson, Jamaal Lascelles (Steven Taylor 46)Massadio HaidaraVurnon AnitaJack Colback ©; Moussa SissokoSiem de Jong (Ayoze Perez 69)Gabriel Obertan (Rolando Aarons 69)Papiss Cisse (Georginio Wijnaldum 69).

Subs not used: Karl Darlow, Shane FergusonLubomir SatkaGael BigirimanaMehdi AbeidYoan Gouffran.

 

Fabricio Coloccini missaa myös tuon kolmannen ja samalla viimeisen jenkkimatsin akillesvamman takia. Steve McClarenin mukaan Emmanuel Rivière on Rémy Cabellan tavoin sivussa lähemmäs toista kuukautta. Onhan tämä jo todella huolestuttavaa, että äijiä loukkaantuu näin paljon jo tässä vaiheessa kautta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamulla saatiin USA:n kiertue pakettiin. Ottelu Portland Timbersin kakkostiimiä vastaan päättyi lopulta Timbersin 4-3 voittoon. Puolustuspelaaminen oli aivan järkyttävää katseltavaa, toisaalta ei ihmekään kun katsoo tuota nelikkoa joka siellä luuti. Steve McClaren selitti tuota sillä, ettei halunnut loukkaantumisherkkien pelaajien särkevän itseään tuolla tekonurtsilla. Ihan ymmärrettävä syy kylläkin.

 

Newcastlen maaleista vastasivat Georginio Wijnaldum ja Rolando Aarons. Aaronsille siis tehot 2+1. Aaronsin maalit tulivat kumpikin parin minuutin sisään ja olivat kyllä todella upeita; ensimmäinen saksipotku ja toinen kuudentoista rajalta. Näytti taas, miksi tästä puhutaan niin paljon. Tällä ei ole enää kuin vuosi sopimusta jäljellä, joten toivottavasti uutta pahvia olisi kohta luvassa.

 

Tässä ottelun maalit.

 

Newcastle United (4-2-3-1): Karl Darlow (Freddie Woodman 46)Gael BigirimanaLubomir Satka,Shane FergusonRolando AaronsMehdi Abeid (Vurnon Anita 65), Georginio Wijnaldum (Daryl Janmaat 46)Moussa Sissoko © (Gabriel Obertan 46)Ayoze PerezYoan Gouffran (Siem de Jong 75)Papiss Cisse (Adam Armstrong 46).

 

Seuraava peli siis ensi sunnuntaina Sheffield Unitedia vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sheffieldiä vastaan 2-2 (Wijnaldum ja de Jong) ja juuri päättyneessä York-vierasmatsissa 2-1 turpiin (Perez teki). Eli ei kyllä voi sanoa kovinkaan hyvin menneen tämän kesän pre-season ottelut. Toisaalta puolustuslinja oli tänään taas huumorilla vedetty: Ferguson-Lascelles-Satka-Bigirimana. Siltikin, puolustukseen tarvitaan Mbemban jälkeen vielä uusia äijiä, näistä jampoista jotka siellä on nyt pelannu ei todellakaan ole miksikään back-up pelaajiksi (pl. Lascelles). Seuraavaksi sunnuntaina Mönchengladbach.

 

Pistetään nyt samaan viestiin, eli ranskalaisen  RMC:n mukaan Newcastle oli jättänyt Florian Thauvinista 12 miljoonan euron tarjouksen, mikä hylättiin. Vaikka on ihan taitava ja sähäkkä laituri, jota siis kaivattaisiin, on miehen persoona melkoisen ristiriitainen. Primadonna? En ehkä itse sijoittaisi tähän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maalivahtivalmentaja Andy Woodmanin tulevaisuus ratkesi viimeinkin, mies valmentaa jatkossa Crystal Palacessa. Kyseessä oli viimeinen Pardew-ajan ykköstiimin valmentaja.

 

Ensi kauden pelinumerot julkaistiin.

 

11178218_1055827281094184_16701331549681

Share this post


Link to post
Share on other sites

0-1 Borussialle tuo viimeinen harkkapeli. Newcastlella oli kyllä enemmän maalipaikkoja ja mielestäni peli-ilme noin yleensäkin oli hyvä, paljon parempaa futista näin katsojan näkövinkkelistä kuin Carverin tai Pardew'n aikoina. Eli McClaren yrittää ihan tosissaan vannoa lyhytsyöttöpelin nimeen, maalintekeminen onkin sitten vielä kysymysmerkki. Formaatti, jolla peleihin ollaan lähdetty, on aina ollut se 4-2-3-1, jota ollaan sitten pelin mittaan muuteltu. Eli tuolla muodostelmalla avataan Sotonia vastaan sunnuntainakin erittäin todennäköisesti.

 

Ajatuksia pre-seasonista. Loukkaantumisia tuli taas ihan liikaa. Peleistä tuli kaksi voittoa seitsemästä, eli olisihan tuo voinut paremminkin mennä. Täytyy kuitenkin muistaa sekin, että osalle pelaajista tuollainen lyhytsyöttöpelaaminen on ihan uusi käsite, eli totuttelua tulee jatkossakin olemaan. Hyökkäyspelaaminen on hyvännäköistä, luovaa ja sen sellaista. Puolustus taas on ollut ainakin näissä peleissä ihan paskaa, tosin parhaat äijätkin on ollut aika hyvällä prosentilla sivussa. Esim. Coloccini ei pelannut minuuttiakaan harjoitusmatseissa akillesvamman vuoksi, toivottavasti on kunnossa sunnuntaina. Pre-seasonin miinuksina siis ehdottomasti nuo loukkaantumiset, surkean epäjärjestelmällinen puolustuspelaaminen sekä Cissé, joka on ollut ihan kuutamolla niissä peleissä jotka olen nähnyt. Niiden perusteella senegalilaisen voisi myydäkin, mutta samalla tämä on ainoa varmahko maalintekijä Valioliigassa, nykyisistä hyökkääjistämme.

 

Uusista hankinnoista Wijnaldum on kyllä vakuuttanut, Mitrovic ja Mbemba olivat myös positiivisia nyt lauantain matsissa. Mitro on juuri sellainen romuluinen, klassinen numero-9 jota ollaankin kaivattu Ba'n lähdettyä. Nähtäväksi jääkin, pääseekö 20-vuotias serbi samanlaisiin maalimääriin vielä tällä kaudella. Mbemballa tuntuu olevan loistava tatsi palloon ja näenkin tämän ottavan Coloccinin roolin tulevaisuudessa palloa pelaavana topparina, vierellään joku järeäluisempi toppari. Mbembasta itsellä on ehkä näistä kolmesta hankinnasta kaikista kovimmat odotukset, sillä kaikki odottavat tämän preesensin parantavan koko puolustusnelikon pelaamista useammalla pykälällä viime kaudesta. Miestä siis pidetään vastauksena puolustuspään ongelmiin, mikä tavallaan on hyvin epäoikeudenmukaista, sinne nimittäin tarvitaan vielä pari pakkivahvistusta. Wijnaldum tulee myös olemaan kova äijä jos vaan pysyy kunnossa, ainakin näiden harkkapelien perusteella. Mitron kohdalla on syytä osoittaa kärsivällisyyttä, tosin onhan tälläkin potentiaalia vaikka mihin - jo alkavalla kaudella.

 

Siirtorintamalla on ollut melko hiljaista. Ivan Toney, 19-vuotias Northamptonin kärkipelaaja, on ilmeisesti siirtymässä Newcastleen 300K punnan hinnalla, mies bongattiin myös lauantaina katsomasta peliä stadionilla. Tämän lisäksi ei oikein ole muuta tapahtumassa ainakaan huhusivustoilla. McClarenkin totesi saman viikonloppuna. Toiveissa olisi yksi toppari, laitapakki ja laituri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simon Smithistä tuli uusi maalivahtivalmentaja. 52-vuotias oli samassa roolissa Newcastlessa jo Ruud Gullitin ja SBR:n aikoihin, nyt mies on ollut viime vuodet töissä FA:lla.

 

Loukkaantumistilanteesta, sekä Riviere että Cabella ovat toipuneet vaivoistaan luultua nopeammin ja vetivät jo tänään täysipainoitteiset treenit muun joukkueen mukana St. Jamesilla katsojille avoimissa harjoituksissa, joita seurasi 11000 silmäparia. Coloccini, Tiote, Marveaux ja Dummett ovat kaikki enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä liiga-avauksen suhteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Newcastle avaa kautensa tänään kello 15:30 kotiottelussa Saintsia vastaan, näkyy Maxilta. Olo on oikeastaan todella optimistinen eli täysin päinvastainen, kuin viime keväällä, joten kaikki muu kuin 3 pistettä tämän päivän matsista on pettymys. Soton on kyllä ollut viime vuosina lähes tulkoon ylitsepääsemätön vastus Harakoille, varsinkin St. Mary'sillä. Luottoa uuteen Newcastleen kuitenkin löytyy.

 

Cabella, Coloccini ja Rivière ovat ne päivän kysymysmerkit, varmuudella sivussa ovat Dummett sekä Marveaux. Kenenkään noista kolmesta kysymysmerkistä en usko ainakaan avaavan, sillä kaikki ovat olleet koko pre-seasonin toipilaina, minkä vuoksi pelikunto on mitä on. Varsinkin Coloccinia tuo puolustus huutaisi, Williamsonilla ei pitäisi olla mitään asiaa avaukseen.

 

Kokoonpano voisi olla esim tämä:

 

-----------------------Krul

Janmaat---S.Taylor---Williamson---Haïdara

-----------Wijnaldum---Colback

Sissoko---------de Jong-----------------Aarons

----------------------Cissé

 

De Jong vai Perez? Onhan sinne sitten esim. Mbembaa ja Mitroa Willon ja Cissén paikoille, mutta uskoisin että kumpikin näistä ajetaan varovaisesti sisään joukkueeseen. Itse en niin tekisi, sillä parhaiden tulisi pelata aina ja väittäisin Anderlechtin kaksikon tarjoavan suuremman panoksen kentällä kuin Williamson ja Cissé.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mbemba ja Coloccini kumpikin avauksessa! Myös Anitan ja Obertanin paikat avauksessa ovat ylläreitä, vaihtopenkki on kyllä todella kova.

 

4-2-3-1: Krul; Janmaat, Mbemba, Coloccini, Haïdara; Anita, Colback; Sissoko, Wijnaldum, Obertan; Cissé.

Subs: Darlow, Taylor, Tioté, De Jong, Aarons, Perez, Mitrovic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Southamptonillakin on ihan mielenkiintoinen avaus kun Jay Rodriguez starttaa välittömästi kuntouduttuaan vuoden huililta. Jordy Clasie ei sen sijaan ole edes kokoonpanossa, joten liekö joku pieni vamma sitten.


4-2-3-1: Stekelenburg; Cedric, Fonte, Yoshida, Targett; Wanyama, S.Davis; Tadic, Mane, JayRod; Pelle
Subs: Gazzaniga, Long, Martina. Ward-Prowse, Reed, Juanmi, Caulker

Uskon, että tästä tulee hyvä peli ja on kyllä pakko väijyä tämä Arsenalin matsin sijaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli kyllä vauhdikas matsi. Harmittaa vaan, että molemmat maalit päästettiin taas ilmateitse, eli siinä on edelleenkin valmennuskatraalla ihmettelemistä.. Ekassa maalissa Mbemba hävisi Pellelle ja toisessa Janmaat Longille. Oman boksin sisällä on siis suuria vaikeuksia. Noin muutenhan Mbemba oli todella vakuuttava varsinkin jalalla pelattaessa.

 

Hyökkäyspään pelaaminen taas oli kyllä hienoa katseltavaa. Ekan teki Cissé rinnalla, toisen Wijnaldum. Olipahan muuten upea keskitys Obertanilta tuohon Ginin puskumaaliin, hieno oli puskukin.

 

De Jong ja Mitrovic tulivat kumpikin siinä 70. minuutin jälkeen kentälle ja ainakaan sen perusteella en pistäisi heitä jatkossa samaan aikaan kentälle, ei vaan toiminut. 

 

Seuraavaksi Liberty Stadiumille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×