Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

Kausi 2015-16: 2nd Season Under van Gaal and Beyond

Recommended Posts

Uusi kausiketju pystyyn! Tulevan kauden otteluohjelma julkistettiin tänään:

 

Full Premier League fixture list

 

Aug 8: United v Tottenham Hotspur
Aug15: Aston Villa v United
Aug 22: United v Newcastle United
Aug 29: Swansea City v United
Sep 12: United v Liverpool
Sep 19:Southampton v United
Sep 26: United v Sunderland
Oct 3: Arsenal v United
Oct 17: Everton v Manchester United
Oct 24: United v Manchester City
Oct 31: Crystal Palace v United
Nov 7: United v West Bromwich Albion
Nov 21: Watford v United
Nov 28: Leicester City v United
Dec 5: United v West Ham United
Dec 12: Bournemouth v United
Dec 19: United v Norwich City
Dec 26: Stoke City v United
Dec 28: United v Chelsea
Jan 2: United v Swansea City
Jan 13: Newcastle United v United (7.45pm)
Jan 16: Liverpool v United
Jan 23: United v Southampton
Feb 2: United v Stoke City (8pm)
Feb 6: Chelsea v United
Feb 13: Sunderland v United
Feb 27: United v Arsenal
Mar 1: United v Watford (8pm)
Mar 5: West Bromwich Albion v United
Mar 12: United v Crystal Palace
Mar 19: Manchester City v United
Apr 2: United v Everton
Apr 9: Tottenham Hotspur v United
Apr 16: United v Aston Villa
Apr 23: West Ham United v United
Apr 30: United v Leicester City
May 7: Norwich City v United
May 15: United v Bournemouth

All fixtures subject to change.

 

***

 

Hienolta näyttää, ainut hiukan hankalampi jakso ajoittuu lokakuun tietämille. Kauden alku ei ole ehkä se helpoin, mutta kyllä ainakin noista kolmesta ekasta pelistä voi odottaa kolmea voittoa. Kevään run-in ei paljoa parempi voisi olla. :thumbsup1:

 

Valioliigakausi starttaa siis viikkoa aiemmin. Sitä ennen pelataan jo totuttuun tapaan harjoituskiertue USA:ssa. Alla vielä pre-seasonin pelit: 

 

17 July Man Utd vs Club America 20:00 local time - CenturyLink Field, Seattle

21 July Man Utd vs San Jose Earthquakes 20:00 local time - California Stadium, Berkeley

25 July Man Utd vs FC Barcelona 13:00 local time - Levi’s Stadium, Santa Clara

29 July Man Utd vs Paris Saint-Germain 20:00 local time - Soldier Field, Chicago

 

Suomen alkamisajat saa kääntämällä kelloa kymmenen tuntia eteenpäin jokaisen ottelun kohdalla. Eihän nuo ihan mahdottomia ole, jos kuudeksi pitää laittaa kello soimaan. Barca-peli tulee allekirjoittaneen osalta ainakin katsastettua lauantai-iltana. 

 

Muista asioista mainittakoon, että pitkä yhteistyösopimus Niken kanssa päättyy heinäkuun jälkeen. Pre-season pelataan vielä Niken peliasuilla, ja 1.8. olisi tarkoitus julkistaa Adidaksen uudet pelipaidat. 

 

Sitten varsinaisen kausialustuksen kimppuun. Unitedille viime kausi oli ennen kaikkea perustusten luomista tulevaa varten. Hollantilaisvelho Louis van Gaal palkattiin täyttämään Sir Alex Fergusonin suuria saappaita, ja toistaiseksi United on LVG:n johdolla ihan hyvällä tiellä. David Moyesin katastrofivuodesta ollaan jokseenkin päästy selville vesille. Tietysti liigan neljäs sija ei ole ihan sitä mitä Unitedilta on totuttu odottamaan, mutta olosuhteisiin ja prosessin keskeneräisyyteen nähden se on pohja, jolle ensi kaudella aletaan rakentaa menestyvää joukkuetta. Niinpä niin, prosessi. Tätä sanaa van Gaal käytti toistuvasti pressereissä. Vaikka pelikentällä meno ei edelleenkään aina vakuuttanut viime kaudella, LVG pystyi antamaan ainakin itselleni tunteen siitä, että parempaa kohti ollaan vakaasti menossa. Jos ja kun pelaajat pääsevät hänen pelifilosofiaansa entistä enemmän sisälle, sen pitäisi kaiken järjen mukaan näkyä myös joukkueen otteissa tasaisempana ja vakuuttavampana suorittamisena. 

 

Viime kaudesta kattavampi analyysi luettavissa seuraavista linkeistä: Part1 ja Part2

 

Valmennustiimiin on tuskin luvassa muutoksia van Gaalin luottaessa tuttuun porukkaan. Frans Hoek jatkanee maalivahtivalmentajana, joten päätä ei kannata pensaaseen työntää vaikka De Gea lähtisikin. Hoekilla on aiemmalta uraltaan kokemusta mm. Edwin van der Sarin, Vitor Baian ja muuan Victor Valdésin kanssa toimimisesta. 

 

Manager: Louis van Gaal

Assistant coach: Ryan Giggs

Assistant coach: Albert Stuivenberg

Goalkeeping coach: Frans Hoek

Training physiologist: Jos van Dijk

Opposition scout: Marcel Bout

Performance analyst: Max Reckers

 

Pelaajarintamalla nähdään takuuvarmasti vielä isoja muutoksia ennen kauden alkua, mikä luonnollisesti hankaloittaa joukkueen kartoittamista. Ihan samanlaista myllerrystä ei nähdä kuin viime vuonna, mutta tiuhaan tahtiin ovet käyvät nytkin. 

 

Edustusjoukkueen pelaajat (tilanne 20.6.-15)

 

1. David De Gea

2. Rafael

3. Luke Shaw

4. Phil Jones

5. Marcos Rojo

6. Jonny Evans

7. Ángel Di María

8. Juan Mata

10. Wayne Rooney

11. Adnan Januzaj

12. Chris Smalling

13. Anders Lindegaard

14. Javier Hernández

16. Michael Carrick

17. Daley Blind

18. Ashley Young

20. Robin van Persie

21. Ander Herrera

22. Nick Powell

23. Antonio Valencia

31. Marouane Fellaini

32. Victor Valdés

33. Paddy McNair

35. Jesse Lingard

37. Saidy Janko

41. Reece James

42. Tyler Blackett

44. Ander Pereira

48. William Keane

49. James Wilson

50. Sam Johnstone

Memphis Depay

Ángelo Henríquez

Nani

 

Lähtijöiden osalta tilanne on vielä melko lailla auki. Falcaon osto-optio jätettiin hyödyntämättä, mutta siihenpä ratkaisut sitten toistaiseksi jäävät. Ylläolevasta listasta epävarmoja jatkajia ovat van Persie, Rafael, Evans, Chicharito, Henríquéz ja Nani. Myös Lindegaardin ja Powellin päivät Unitedissa saattavat olla luetut. Angel Di Marían uskoisin pysyvän Manchesterissa kaikesta huolimatta. Palkkakuluja saadaan huomattavasti pienemmäksi ihan jo Falcaon ja mahdollisesti RVP:n lähtiessä. 

 

Tulopuolella odoteltiin useamman pelaajan varmistumista hyvissä ajoin kauden loputtua, mutta harvoin nämä asiat menevät niin helposti siirtomarkkinoilla. Luultavasti siirtoja on luvassa vasta Copa American jälkeen, ja varautua pitää siihenkin, että jotkut tärkeät hankinnat saadaan vietyä läpi vasta pre-seasonin aikana tai elokuun puolella. Tätä kirjoittaessa hollantilaislaituri Memphis Depay on yhä ainoa United-sainaus. 

 

Käydään pelaajapakkaa hieman tarkemmin läpi mahdollisia vahvistuksia samalla arvuutellen. Otin käsittelyyn vain ne pelaajat, joka ovat aiemmin edustusmiehistössä pelanneet. 

 

Maalivahdit:

 

David De Gea (24) 

Victor Valdés (33)

Sam Johnstone (22)

Anders Lindegaard (31)

 

Maalivahtiosastolla polttava kysymys on ollut pitemmän aikaa, jatkaako David De Gea syksyllä Unitedissa vai vievätkö Madridin houkutukset voiton. Jos itse olisin seurajohdossa asioista päättämässä, pysyisin mahdollisimman tiukkana asiassa, enkä rupeaisi myymään miestä ainakaan alle £20M hintaan Perezin ryöstöpoppoolle. Ennemmin Big Dave saisi jatkaa sopimuskautensa loppuun ja lähteä vuoden päästä ilmaiseksi, kuin pikkurahalla nyt. Uudelle molarille ei ole mielestäni huutavaa pakkoa vaikka De Gea lähtisi, sillä Victor Valdésin pitäisi olla mitat täyttävä ja joukkueeseen sopiva paikkaaja. Valioliigan fyysisyyteen hänellä toki olisi opettelemista, mutta tuskin sentään niin paljoa kuin DDG:llä aikoinaan. Huhutuista nimistä Hugo Lloris ei olisi paljoa parempi, eikä varmasti lähde halvalla Levyn Spursista. Peter Cech puolestaan näyttäisi matkaavan Arsenaliin, eikä toisaalta ole jalalla pelaamisessa Valdésin tasolla. 

 

Ben Amos vapautettiin kesäkuussa sopimuksestaan, ja lienee vain ajan kysymys milloin juuttiveskari Anders Lindegaard saa etsiä uutta seuraa. Tosin jollei tänä kesänä maalivahtia ole tulossa, pitäisin varmaankin Lindegaardin yhä mukana. Johnstone saisi kuitenkin olla nokkimisjärjestyksessä edellä ja pelata cupin matseja tarvittaessa. 

 

Topparit:

 

Chris Smalling (25)

Phil Jones (23)

Marcos Rojo (25)

Paddy McNair (20)

Tyler Blackett (21)

Jonny Evans (27)

 

Tarvitaan: LCB

 

Chris Smalling nousi viime kautena selkeäksi puolustuksen ykköshahmoksi. Suvereeni liideri hän ei ole ainakaan vielä, mutta täyttää tonttinsa jokatapauksessa mainiosti. RCB:n paikka on myös ensi kaudeksi käytännössä hänen, jolleivat loukkaantumiset taas pääse sotkemaan asioita. LCB:n paikasta kilpailevat Jones ja Rojo, jotka ovat lähtökohtaisesti samalla viivalla. Tyler Blackett sekä Paddy McNair murtautuivat LvG:n ensimmäisenä vuonna pelaavaan kokoonpanoon ja saivat varsin mukavasti minuutteja, mutta jatkossa tilanne voi olla toinen. Seura tulee hankkimaan kesällä uuden kovan luokan topparin, oli se sitten Nicolas Otamendi, Mats Hummels vaiko joku muu, jää nähtäväksi. Kokemusta kuitenkin vahvistukselta mielellään soisi löytyvän entuudestaan. Jonny Evansin aika Unitedissa lienee kaiken järjen mukaan ohitse. 

 

Laitapuolustajat:

 

Antonio Valencia (29)

Luke Shaw (19)

Rafael (24)

 

Tarvitaan: RB

 

Oikean laitapakin paikka oli viime vuonna Tony V:n heiniä, ja jatkossa Luke Shaw'n pitäisi olla itsestäänselvä valinta vasemmalle. Toivottavasti loukkaantumiset eivät enää olisi Luken urakehityksen esteenä, muutenhan britillä on kaikki edellytykset huipputason toppariksi. Shaw'ta tuuraa tarvittaessa joko Rojo tai Daley Blind. Oikealla tilanne on huomattavasti kimurantimpi, sillä Valencialla ei yksinkertaisesti taso riitä. Korvaajan saaminen ei ole tosiaan osoittautunut aivan helpoimmaksi tehtäväksi siirtovastaaville. Danilo, Alves ja luultavasti myös Clyne jatkanevat uraansa muualla. Viimeisimmissä huhuissa Monacon Fabinho on yhdistetty Unitediin. Käsittääkseni hän olisi tasoltaan Clynea parempi? Joku Realin Carvajal olisi erinomainen hankinta, mutta lienee enemmän sitä hassutteluosastoa. Saapa nähdä ketä lopulta haaviin tarttuu. Tämä on kuitenkin ehdottoman kriittinen osa-alue, joka kaipaa ensi tilassa vahvistusta. Rafaelin loukkaantumisongelmat eivät tunnu helpottavan sitten millään ja vaikea uskoa, että brassi enää uutta tilaisuutta punanutussa saisi. 

 

Keskikenttäpelaajat:

 

Daley Blind (25)

Michael Carrick (33)

Ander Herrera (25)

Marouane Fellaini (27)

Andreas Pereira (19)

Jesse Lingard (22)

 

Tarvitaan: CDM, CM

 

Keskikentän pohjalta puuttuu sekä laatua että ennen kaikkea syvyyttä. Michael Carrickin kunto-ongelmat tiedetään, eikä veteraanin varaan kannata enää paljoa laskea. Viime kaudella hän pelasi aika tarkkaan puolet kaikista Valioliigaotteluista. Daley Blind tuurasi ajoittain hienosti, toisinaan otteet eivät vakuuttaneet juuri ketään. Van Gaalin systeemissä keskikentän keskimmäisen pelaajan rooli on niin suuri, että kovemman kaliiberin ukkoa tarvitaan ehdottomasti sisään. Mitä pikemmin sen parempi. Oma valintani olisi joko Southamptonin Morgan Schneiderlin tai Bayernin Bastian Schweinsteiger, miksei jopa molemmat jos mahdollista. Oikean sivustan box2box-roolissa Ander Herrera pelasi väkevästi viime kauden lopulla, enkä näe mitään syytä miksi espanjalasta tarvitsisi avauksesta tiputtaa jatkossakaan. Sen sijaan vasemmalla puolella Marouane Fellainin minuuttimäärien voi olettaa hieman pienenevän mahdollisten uusien hankintojen myötä. Hänellä on kuitenkin paikkansa vähintään impact-playerin roolissa. Ilkay Gündogan tai vastaavantyyppinen pallovarma pelaaja olisi belgialaisen tilalle ideaali ratkaisu. 

 

Andreas Pereira on viime aikoina vakuuttanut brassien U-20 -joukkueessa, ja toivon mukaan van Gaalilla on hänelle käyttöä tulevalla kaudella Unitedissa. Kunhan joukkueen tasapaino saadaan parempaan kuosiin, Pereiran kaltaiselle pelaajalle on huomattavasti helpompi antaa peliminuutteja. Jesse Lingardin kohdalla sama homma, Englannin alle 21:sten peleissä meno on ollut suhteellisen mainiota.

 

Laiturit:

 

Ashley Young (29)

Juan Mata (27)

Memphis Depay (21)

Angel Di María (27)

Adnan Januzaj (20)

 

Memphis Depayn voisi odottaa alusta saakka naulitsevan vasemman laiturin paikan itselleen, mutta erinomaisen kauden pelannutta Ashley Youngia ei kannata ihan vielä kirjoittaa pois kuvioista. Luultavasti näiden kahden herran peliaika menee aluksi melko tasan 50-50. Tulevina vuosina sitten Depaylle on avainpelaajan rooli tarjolla jos kehitys etenee toivotulla tavalla. Angel Di Marían näen LVG:n papereissa edelleen lähinnä laiturina, ei hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Vähän pitää ihmetellä, ettei häntä ole juuri kokeiltu vielä oikealla laidalla, jossa on myös maajoukkueessa pelannut. Isoa tasonnostoa joka tapauksessa odotetaan argentiinalaiselta, sen verran heikkoa miehen tekeminen ensimmäisellä United-kaudella ajoittain oli. Juan Matan rooli 4-3-3:ssa on hieman ongelmallinen, mutta eiköhän hänelle taas tontti löydy oikealta laidalta. Adnan Januzaj on tuskin menossa vieläkään lainalle, vaan opettelee LVG:n pelitapaa tutussa ympäristössä. 

 

Uuden laiturin hankinta ei ole tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, mutta oikealla sivustalla asiat voisivat olla huomattavasti paremminkin. Mata sekä Januzaj varavaihtoehtona eivät kovin vakuuttavalta kuulosta. Lazion Felipe Anderson toisi ainakin jalkoja lisää, mutta käsittääkseni brassi ei juuri oikealla ole pelannut. Balea en henk. koht. Unitediin halua. En usko, että walesilaisen motivaatio olisi paras mahdollinen, lisäksi Unitedin pelitapaan sopeutuminen herättäisi kysymysmerkkejä noin suoraviivaisen pelaajan kohdalla. Jollei siis sopivaa vaihtoehtoa oikealle löydy, menisin ensi kauden vielä nykyisellä kalustolla ja yrittäisin kenties istuttaa Di Maríaa sinne. Nania lienee turha enää Manchesteriin kuvitella. 

 

Hyökkääjät:

 

Wayne Rooney (29)

James Wilson (19)

Robin van Persie (31)

 

Tarvitaan: CF

 

Rooney teki viime vuonna kohtuullisen mukavasti maaleja, vaikka pelasi pitkät pätkät alempana keskikentällä. Kas kummaa, hänen paikkansa on silti jälleen kyseenalaistettu; onko mies enää lähellekään niin hyvä kuin parhaimpina vuosinaan, vaiko pelkkä riippakivi joukkueelleen? Selvää on, ettei askel ole enää aivan niin terävä kuin aikaisemmin, eikä Väinön voi odottaa menevän pakista ohitse pallon kanssa. Tulevalla kaudella Rooney on silti, halusivat fanit sitä tai ei, joukkueen selvähkö ykköskärki. Hän pystyy valtavalla työmäärällään pitämään vastustajan pakit varpaillaan ja venyttämään linjoja, jolloin joukkuetovereille syntyy tilaa. Kapteenin roolin voisi mielestäni kuitenkin huoletta kyseenalaistaa. Kärkipelaaja harvoin on se paras valinta kapteeniksi, ja Rooneyn kohdalla tämä vanha toteamus pätee aika hyvin.

 

Rooneyn oppipoikana toimii James Wilson, hänen roolinsa lienee kuitenkin olla kolmoskärki. Rooneyn varsinainen tuuraaja pitäisi vielä pakostakin hankkia, mikäli RVP lähtee. Vaihtoehdot vain ovat täysin auki. Harry Kane tuskin on tulossa, ja pari muutakin vaihtoehtoa on ehditty jo hylätä. Roberto Firmino olisi varmaankin LVG:n näköinen pelaaja, mutta saas nähdä mitä tapahtuu. Chichariton en usko olevan enää LVG:n laskuissa laisinkaan mukana, joten sympaattinen mehikaani lienee viimeisen pelinsä ManUlle jo pelannut. 

 

Näin muodostuu oma ehdotelmani LVG:n kakkoskauden joukkueeksi: 

 

Manchester United kaudelle 2015/16:

 

 

---------------DDepay --------------Rooney-------------Mata-------------------

-----------------------------Young     -------          Firmino   ------  --   Di María  d----------------------------

--------Gündogan----------------------------------Herrera---------

                    Fellaini   -----     Schweinsteiger   ------- Pereira----------------

Carrick

-----------------------Shaw --------- Otamendi ---------- Smalling -------Fabinho--- --------------------

--------------------------Blind     -- ------- Rojo      -----------  Jones----------Valencia--------------------------

DDG

Valdés

 

Taisi mennä hieman muppet-mode päälle, mutta nuo nyt ovat kuitenkin jossain määrin realistisia&enemmän huhuissa pyörineitä pelaajia. Siirtosummat yhteensä 100-150 miljoonaa puntaa, tarkempaa summaa en lähde veikkailemaan. Aiemmin talvella tuli kirjoiteltua, ettei neljää pelaajaa enempää kannata hankkia, mutta nyt sitä on tullut toisiin ajatuksiin. CDM ja RB ovat ne välttämättömimmät parantelukohteet, sitten listalla tulevat CB, CM ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä kärkipelaaja. Maalivahti ei ole mielestäni välttämättömyys vaikka De Gea suuntaisi Espanjaan. 

 

 

Odotukset tulevalle kaudelle

 

Valioliigassa Unitedin on pystyttävä haastamaan Chelsea mestaruudesta, mikä ei ole missään nimessä helppoa kun samalla Arsenal ja City ovat myös vahvistamassa miehistöjään. Eiköhän nyt nähdä kuitenkin huomattavasti tasaisempi kamppailu ykköstilasta kuin viime vuonna. Alkukaudesta on oltava hereillä; viime vuonna mestaruus hävittiin heti ensimmäisten kahden kuukauden aikana. Kotona esitykset sekä tuloskunto olivat viime kauden aikana kelpo tasolla. Nyt on kuitenkin tultava merkittävää parannusta vierasotteluihin, jotka olivat LVG:n ensimmäisenä vuonna välillä käsittämätöntä nuhjaamista. UCL:ään paluu ei ole vielä varmaa, mutta ilman jättiyllätystä United tulee palaamaan Sieniliigaan vuoden tauon jälkeen. Minimitavoitteena siellä on alkulohkosta jatkoon pääseminen, siitä sitten katsotaan ottelupari kerrallaan mihin rahkeet riittävät nykyisellä joukkueella. FA- ja Liigacupeissa seuran olisi syytä pärjätä viime vuotta paremmin. FA-cupin voittokin alkaisi allekirjoittaneelle maistua jo todella hyvältä pitkän kuivan kauden jälkeen. Tai oikeastaan mikä vaan pytty kelpaisi näiden parin pokaalittoman kauden jälkeen hienosti. LVG:n visiossa liigamestaruus on kuitenkin se päätavoite, mihin tähdätään. Uskon ja luotan siihen, että tuohon tavoitteeseen myös päästään jollei tänä vuonna, niin lähitulevaisuudessa kumminkin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin ajatellut tehdä kausiketjun hieman laajemmalla avuksella ennen preseasonia, kunhan suurin osa pelaajakaupoista on tehty. Kesälomakin alkoi juuri, joten voisi olla aikaa jotain kirjoittaakin.

 

Mutta voidaan mennä ihan hyvin tälläkin.

 

Kirjoita ihmeessä pidempi alustus tuohon perään. Ei muuteta tätä paikkaa ff2:ksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guillermo Varela on palannut Manchesteriin (DailyMail). Otteet olivat viime kaudella hyviä Realin B-jengissä, ja uruguaylainen pelasi kaikkiaan 33 ottelussa. Tuskin nuorukainen kovin kummoista roolia ensi kaudella Unitedissa saa, mutta olisihan se hienoa viimeinkin nähdä kaveri tositoimissa. Moyesin ensimmäinen signaus tosiaan kyseessä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan tuo hieman huvittavaa, että nykyään 28-30 vuotta täyttäneet jalkapalloilijat alkavat olemaan monien mielestä siinä pisteessä, että nyt alkavat ne laskevat vuodet. Välillä kuulee jopa puhetta, että kyseisen ikäiset pelaajat olisivat jopa jo liian vanhoja. En sano, että Jussi nyt tuossa olisi näin väittänyt, mutta hyvin usein kyseistä väitettä tulee vastaan. Tuli vain mieleen, kun puhuttiin konkarista tässä tapauksessa vasta 30-vuotiaan pelaajan kohdalla. Tosin konkaruus nyt voisi viitata enemmänkin kokemukseen eikä ikävuosiin, jotka eivät aivan täysin käsi kädessä kulje.

 

Jotenkin vaikea ymmärtää tuo, kun muutama vuosi sitten vielä kaikki osasivat tiedostaa, että jalkapalloilijan huippuvuodet ovat usein siinä 27 ja 32 ikävuoden välissä. Tuollaiselle 30-vuotiaallekin pelaajalle voisi hyvin vielä lätkäistä kahden vuoden sopimuksen kouraan.

 

Yksi syy tähän saattaa tietysti olla se, että nuoria pelaajia hehkutetaan mediassa aivan uskomattoman paljon. Joistain nimistä ei edes puhuta hetken jälkeen. Jatkuvasti tulee uusia nuoria supertähtiä, jotka siirtyvät suurilla siirtosummilla seurasta toiseen, vaikka eivät ole lähellekään niin valmiita eivätkä näin ollen edes yhtä hyviä pelaajia kuin parhaassa iässään olevat (27-32). Tämä on tainnut antaa jotenkin vääristyneen käsityksen varsinkin nuoremmille lajin seuraajille.

 

Joskus keskustelufoorumeita lueskellessa tulee vain naurahdettua, kun 27- tai jopa 28-vuotiasta pelaajaa yhdistetään seuraan ja jengi toteaa, että: "Liian vanha, kohta 30 ja uransa ehtoopuolella." Hyvänen aika, kun siinä on vielä useakin vuosi jäljellä. Ehkä tuota nyt tulee enemmän vastaan tuon maagisen 30 ikävuoden kohdalla, mutta pointti on varmaan selvä. Itse näen, että 30-vuotiaalla pelaajalla on vielä annettavaa vähintään se pari vuotta.

 

Tässä joidenkin mielestäni maailman parhaiden pelaajien ikävuosia eikä moni voisi heistä ainakaan vielä sanoa olevan niin sanottuja menneen talven lumia. Joku saattaa jopa vedellä hieman ylitsekin tuon 32 ikävuoden, mikä taas oli siis mielestäni se vuoren huippu, josta lähdetään toiseen suuntaan.

 

- Zlatan Ibrahimovic (34 yo.)

- Philipp Lahm (32 yo.)

- Franck Ribéry (32 yo.)

- Andrés Iniesta (31 yo.)

- Arjen Robben (31 yo.)

- Bastian Schweinsteiger (31 yo.)

- Thiago Silva (31 yo.)

- Luka Modric (30 yo.)

- Cristiano Ronaldo (30 yo.)

- Manuel Neuer (29 yo.)

- Sergio Ramos (29 yo.)

- David Silva (29 yo.)

- Lionel Messi (28 yo.)

- Luis Suárez (28 yo.)

 

Kaikki pelaajia parhaassa iässään, joista moni kelpaisi varmasti useaan seuraan. Tuskin kukaan kieltäytyisi näiden pelaajien (tai hieman tasoa alempanakaan olevien) palveluksista vain siksi, että kyseessä on jo lähes, ehkä tai yli 30-vuotias pelaaja ja ottaisi mieluummin poikkeuksetta sen 23-vuotiaan tai nuoremman huippulupauksen.

 

Tietysti joukkueessa kuuluu olla pelaajia eri ikäluokista, mutta tällaista löpinää tällä kertaa.

 

Milloin muiden mielestä pelaajan viimeiset vuodet näin kärjistetysti huipulla ovat? Milloin alkaa se laskusuhdanne ja mihin ikävuoteen asti kannattaisi esimerkiksi pidemmän kuin vuoden mittaisen sopimuksen tarjota?

 

Oma näkemykseni kärjistetysti:

- Alle 23-vuotias (Lupaava, nuori pelaaja, josta ei vielä osaa sanoa.)

- 23-27 vuotta (Kehittyvä pelaaja, josta nähdään jo hieman, että mihin suuntaan ollaan menossa.)

- 27-32 vuotta (Pelaaja parhaassa iässään, eli antaisin pidempiaikaisen sopimuksen aina pelaajan 32 ikävuoteen asti. Poikkeuksiakin tietysti löytyy, mutta näin ainakin parhaiden nimien kohdalla.)

- Yli 32-vuotias (Parhaat vuodet päättyvät ja alamäki alkaa. Tasonlaskun nopeus taas nyt on aivan pelaajakohtaista.)

 

Anteeksi off-topic, mutta siis Young on urallaan kokenut kettu jo 410 ottelullaan. Sanoisin kuitenkin, että vielä puhutaan pelaajasta parhaassa iässään, jolla on näillä näkymin annettavaa ainakin vuoteen 2017 asti.

 

Ja ei, ei mennyt ohitse tuo heitto pilke silmäkulmassa Matin suuntaan. Myöhäiset onnittelut sinnekin pyöreistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähitellen alkaa rosteri muotoutumaan, mutta aukkojakin vielä on.

 

 Rooney / Hernandez / Wilson

Depay / Young - Di Maria / Fellaini - Herrera / Pereira - Mata / Januzaj

Carrick / X

Shaw / Blind - Jones / Rojo - Smalling / Evans - Darmian / Valencia

DDG / Valdes

 

Schneiderlinia ilmeisesti ollaan tuomassa, mikä ratkaisee tuon keskustan pohjan ongelman. Yksi (nuori) kärkipelaaja (Kane?) tarvittaneen RVP:n lähdön myötä ja ADM:n lähtiessä haluaisin kyllä keskustaan vielä yhden hankinnan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä varmaan kolmas vaihtoehto olisi eniten kaikkien fanien mieleen. Mutta kuten noistakin variaatioista huomaa, jotain sieltä vielä puuttuu... nimittäin SCHneiderlin 

 

Oh yes!! Cheers Woody!

 

*****

 

NEW SIGNINGS NAMED IN MANCHESTER UNITED TRAVELLING SQUAD FOR TOUR 2015

 

The Manchester United squad will fly out to the United States for Tour 2015, presented by Aon, with four new players after the Reds completed the signings of midfielders Bastian Schweinsteiger and Morgan Schneiderlin, following the earlier arrivals of Matteo Darmian and Memphis Depay.

 

Louis van Gaal has named a 26-man squad for the trip during which United will play four games in the International Champions Cup, a trophy the Reds won last summer.

 

The squad's plane will leave Manchester airport on Monday afternoon bound for Seattle on America's West Coast with Schweinsteiger, Schneiderlin, Darmian and Depay all on board. Fans will have their first chance to see the four new signings in action on Friday in the opening match of the tour against Club America. The game, at CenturyLink Field, will kick off in the early hours of Saturday morning UK time at 04:00 (20:00 on Friday evening local time).

 

Two players not part of the travelling squad are Angel Di Maria and Marcos Rojo, who are currently on holiday following their Copa America exertions for Argentina.

 

ManUtd.com reporters Nick Coppack, Mark Froggatt and Gemma Thompson will be travelling with the team throughout the stay in the States and will bring you exclusive news and interviews direct from the camp. And be sure to follow our daily rolling tour blog which will begin on Tuesday, live from Seattle.

 

TRAVELLING SQUAD IN FULL

 

Tyler Blackett

Daley Blind

Michael Carrick

Matteo Darmian

David De Gea

Memphis Depay

Jonny Evans

Marouane Fellaini

Sean Goss

Ander Herrera

Adnan Januzaj

Sam Johnstone

Phil Jones

Anders Lindegaard

Jesse Lingard

Juan Mata

Patrick McNair

Andreas Pereira

Wayne Rooney

Morgan Schneiderlin

Bastian Schweinsteiger

Luke Shaw

Chris Smalling

Antonio Valencia

James Wilson

 

Manutd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitan tänne, koska ei ole mistään siirtohuhusta kyse. Rafael ei enää kuulu LvG:n suunnitelmiin ensi kaudella ja pelaaja on siis virallisesti myynnissä: 

 

http://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/transfer-news/manchester-united-transfers-rafael-heading-9654306

 

Vähän haikeaksi vetää, mutta kaikkien osapuolten kannalta lienee parempi näin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fergusonin lopettamisesta ei ole kuin kaksi vuotta aikaa. Tästä huolimatta 26 pelaajan leiriryhmästä ainoastaan kahdeksan oli edes jollain tavalla mukana viimeisessä mestaruusjoukkueessa. Tästä voidaan päätellä ainakin neljä asiaa:

 

1) Joukkueen runko koostui kaudella 2012-2013 pelaajista, joidenka ura alkoi lähestymään viimeisiä vuosiaan (Rio, Vidic, Carrick, Evra, Scholes & Giggs)   

2) Viimeisimpien vuosien "tulevaisuuden lupaukset" ovat lähes poikkeuksetta flopanneet ykkösjoukkueessa ja pelaavat nyt jossain muualla. 

3) Ferguson osasi hommansa. Neljällä viimeisellä kaudella kaksi mestaruuspyttyä, yksi hävitty pisteellä ja toinen maalierolla (+ UCL-finaali). 

4) United on palaamassa ryminällä "isojen poikien" -sarjaan. Viime kaudella maksettiin 75M€ yhdestä pelaajasta ja tämän kauden budjetistakin pitäisi vielä olla suurin osa käyttämättä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen pidetyssä pressitilaisuudessa esiteltiin Darmian, Schneiderlin ja Schweinsteiger lehdistölle. Samalla LvG valoitti myös sitä, että van Persien kohdalla asiat käsiteltiin jo heti kauden päätyttyä, joten miehen siirtymisestä kesällä muualle oli yhteisymmärrys jo varhaisessa vaiheessa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Club América - Manchester United 


0 - 1


 


5' Morgan Schneiderlin


 


Stadion: CenturyLink Field, Seattle


Yleisöä: 46 857


 


United ensimmäisellä puoliajalla:


 


Manchester Utd (4-2-3-1)


 Rooney


Young - Memphis - Mata


Schneiderlin - Carrick


Shaw - Blind - Jones - Darmian


Johnstone


 


Toisella jaksolla:


 


 Wilson


Pereira - Januzaj - Lingard


Bastian - Herrera


Blackett - Evans - Smalling - McNair


Lindegaard


 


Niukka 0-1-voitto sieltä napsahti. United lähti liikkeelle 4-2-3-1-formaatiolla, tosin joku voisi nuo kokoonpanot myös perus 4-4-2:ksi mieltää. DDG:llä ja Valencialla oli pienet loukkaantumiset alla, joten he missasivat pelin. Edellämainitun kohdalla taustalla voi tosin olla jotain muutakin. 


 


Ensimmäinen jakso ei ihmeitä suoraan sanottuna tarjonnut. Intensiteetti ei ollut kovin korkea, eikä ManU saanut oikein kunnon myllytystä missään vaiheessa aikaan. Palloa kierrätettiin paljon alakerran kautta. Avausmaali kuitenkin saatiin luotua aikaisessa vaiheessa, kun Mata antoi keskityksen takatolpalle, josta Morgan Schneiderlin puski sen hallitusti vastakkaiseen kulmaan. Jakson puolivälin paikkeilla meksikolaisvastustaja olisi ansainnut rankkarin Daley Blindin kaataessa takaapäin hyökkääjän boxin sisällä. Memphis pelasi mukiinmenevästi Rooneyn alapuolella, ja kertaalleen onnistui pelaamaan tämän läpi. Yhdessä tilanteessa olisi kyllä saanut olla epäitsekkäämpi ja siirtää pelivälineen Youngille varmaan tekopaikkaan. 


 


Toiselle jaksolle koko pakka vaihdettiin ennakkoon sovitusti. Peli oli huomattavasti ensimmäistä jaksoa dynaamisempaa ja nopeampaa. Yläkerran energisen nelikon Januzaj-Pereira-Lingard-Wilson peliä oli ilo katsoa. Schweinsteiger ja Herrera tahdittivat peliä hieman alempana. Januzaj'lle siunaantui pari maukasta vetopaikkaa, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta osumat jäivät tekemättä. Pereira oli alituinen riesa Club Américan pakeille; aina kun brassi sai pallon, alkoi tapahtumaan. Jakson loppua kohden Unitedin peli meni väkinäisemmäksi. Voitto kuitenkin lämmittää mieltä, varsinkin kun vastapuolella ei ollut mikään pubjengi kyseessä. Ihmeen kovaa meksikolaisjoukkue näytti välillä pelaavan, vaikka friendly kuitenkin kyseessä. 


 


icon_twisted.gif  icon_twisted.gif  icon_twisted.gif  Pereira - Hieno esitys! Jo pelkästään Pereiran takia kannatti herätä katsomaan ottelua. 


icon_twisted.gif  icon_twisted.gif  Schneiderlin - Katkoi ja jakoi palloa hienosti. Myös pitkät syötöt napsuivat omille kauniisti. Tuo kauan kaivattua fyysisyyttä Manun alakertaan. Keanomaisin pelaaja Unitedissa Royn jälkeen? Hyvin todennäköisesti. Vähentää tarvetta Fellainin läsnäololle, mikä lienee ihan positiivinen asia. 


icon_twisted.gif  Johnstone - Sam Johnstone pelasi aika vakuuttavasti maalin suulla, nopeaa tilanteisiin reagoimista.


 


Moitteita ei tässä kohtaa oikein viitsi jakaa kenellekään. Rooney ja Carrick olivat aika vaisuja, mikä on tosin ihan ymmärrettävää. Kaikki jampat eivät ole vielä täydessä pelikunnossa, myös Bastianilla on sillä saralla tekemistä. Schweini aloitti toisen jakson melko pirteästi, mutta hiipui selvästi loppua kohden. Laatu oli jokatapauksessa nähtävissä tuonkin 45-minuuttisen perusteella. Depay oli 10-paikalla hiukan hit-and-miss, joskin enimmäkseen ratkaisut olivat hyviä. Eiköhän hänen pelipaikkansa ole silti jatkossa vasempana laitahyökkääjänä. Valmiin oloinen pelaaja ikäisekseen, ja fysiikkansa puolesta pärjää ihan missä vain. Darmian pelasi järkevästi molempiin suuntiin, huomaa että kaveri lukee peliä hienosti. Pitää silti nähdä vielä useampi ottelu, että pystyy varmuudella sanomaan, minkä tason kaverista on kyse. 


 


Seuraavaksi palloillaan San Jose Earthquakesia vastaan Kaliforniassa. 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Unitedin CEO Ed Woodward on antanut äskettäin ilmeisen mielenkiintoisen haastattelun MUTV:lle. En ole videota vielä nähnyt, mutta suuri osa vastauksista löytyy jo twitterin puolelta.

 

Part 1:

 

Woodward: "We've got great memories from last year including 4-2 over City and the Liverpool wins."

 

"What was clear early on last year was that United were headed in the right direction under Louis van Gaal."

 

Woodward on changes to infrastructure: "Van Gaal has come to us with a wealth of experience so you're always going to listen to that."

 

On Van Gaal: "The biggest thing is his charisma. Van Gaal is a winner. That immediately delivers respect to him." Unsly dig at old Moyesy.

 

"I don't mind strong personalities. I joked with him at the start..."Technically you report to me!"

 

"At the end of the day, we both want the same thing - we want to win. We have to do our best to help him deliver that."

 

"One of the reasons we hired Van Gaal was his philosophy about youth."

 

"The academy is just as important as it ever was. We try to bring players through playing the Man United way."

 

"Manchester United should be in the Champions League. Look at the heritage, the history..."

 

"Yes. We're Man United and we should be looking to win. But we're not setting targets. We'll see what happens."

 

Part 2: Transfers

 

Woodward: "The sooner the better (signings). Means Van Gaal can get them all in and work with them."

 

"We'll continue to assess what's out there and the squad. We'll have more games, so we'll see."

 

Woodward on new signings: "It's not a challenge from my perspective. The biggest challenge is blending them into a team that works."

 

"Last year, something suddenly clicked + that was all down to the hard work on the training ground."

 

Woodward on transfer structure: "It's a straight forward process. We have a global scouting network. They are watching matches all the time"

 

"We are always able to look at a position + review a list of potential players who can fill that role."

 

"We then discuss this list with Van Gaal and he decides. We always have more than 1 target per position."

 

"All I do is negotiate with the club and the player. It's not always easy."

 

"Once the window is closed, your scouts are then immediately starting to look at the key areas you may have weakness."

 

Woodward on when a deal is completed: "It's relentless. Signing a player is a moment of happiness but then it is who is next?"

 

"I prefer to look back on it at the end of the transfer window."

 

Woodward on Schweinsteiger: "It wasn't straight forward."

 

"Schweinsteiger comes with phenomenal experience, a bit like Louis when he walks in the dressing room."

 

Woodward on growth of sponsorship: "I'm very pleased because otherwise we couldn't afford these new signings!"

 

 "When we talk about the future and what we're trying to achieve, it's all focused on trying to win."

 

"We're heading in the right direction. We should be challenging this year. We've invested in the squad + have Van Gaal."'

 

"LVG + I were chatting + one thing he keeps saying is he's never experienced fans like it. It makes me tingle to think about it."

 

https://twitter.com/PeoplesPerson_

 

E: Ja video näkyy tuolta:

 

https://www.dailymotion.com/video/x2yer5l_ed-woodward-tour-interview_sport?start=246

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös Gaalin sopimus ollut kolmivuotinen?

Joukkue nyt kyllä parempi kuin viime kaudella, mutta enpä olisi ollut viime syksynä varma neljän parhaan joukkoon sijoittumisesta kun melkein koko puolustus oli sairastuvalla ja joka pelissä eri ukot. Tähtäin  tietysti parempaan sijoitukseen.

Joten tällä kaudella sijoille 2-3 ja seuraavana vuonna sitten mestaruus.

Pari vahvistusta(hyökkääjä ehdoton) vielä, jopa kolmekin jos David lähtee.

 

Chelski porskuttaa kärjessä, arsusta ei vielä tiedä ja city vanhenee käsiin. Viime kaudella oli jo pieni sauma kuitata city, jospa tällä kaudella onnistuisi. Manchester is red.

 

Voi, kun alkaisi jo kausi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhujen mukaan muuan Patrick Roberts on nähty menevän Cityn lääkärintarkastukseen. Toki Cityn on pakko englantilaisia hommata, mutta hieman huolestuttavasti alkaa roolit kääntyä Manchesterissa. United hankkii galacticoja (toki syyt on tiedossa ja tuhlaaminen perusteltua) ja City hankkii nuoria brittipelaajia kehtiyymään joukkueen mukana. Unitedilla on toki Robertsin pelipaikalle jo Januzaj/Depay/Pereira, joten tuskin hänelle olisi tilaa punaisissa löytynyt.

 

Tänä kesänä joukkueen uudelleenrakennuksen pitäisi olla valmis. Toivottavasti ensi vuonna otettaisiin muutama askel kohti sitä vanhaa mallia, missä hankittiin 1-2 isoa nimeä kesänä sekä 1-2 potentiaalista nuorta. Toki osumatarkkuuden tulisi olla parempi kuin viime vuosina (Zaha, Powell, Henriquez, Bebe jne). Esimerkiksi keskikentän rakentuessa tulevina vuosina kaksikon Herrera-Schneiderlin varaan, korvaisin Fellainin ihan mieluusti jollain potentiaalisella HG-talentilla (esim. Ward-Prowse / Will Hughes). 

 

Pelkillä englantilaispelaajilla ei mestaruuksia voiteta, mutta kyllähän Busbyn & Fergusonin luoma identiteetti tulisis säilyttää. Muovia löytyy tämän päivän jalkapallomaailmasta muutenkin ihan tarpeeksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×