Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

European U21 Championship 2015

Recommended Posts

8 potential stars to watch out for at the European Under-21s
 

Beyond the household names, here are eight young players tipped by us to be the stars of this month's tournament...
 

Ever since the European Under-21 Championship was established in 1978, it has been one of the best places to catch a glimpse of the stars of tomorrow.

Tottenham Hotspur’s Harry Kane, Liverpool’s Emre Can and Chelsea’s Andreas Christensen are among the talented prospects who will be involved in the 2015 edition in the Czech Republic, but here are eight participants lesser-known to English audiences that are worth keeping an eye on.

 

http://www.fourfourtwo.com/features/8-potential-stars-watch-out-european-under-21s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkusarja

Tsekki – Tanska 1-2
Saksa – Serbia 1-1

 

Italia – Ruotsi 1-2
Englanti – Portugali 0-1

 

Serbia – Tsekki 0-4
Saksa – Tanska 3-0

 

Ruotsi – Englanti 0-1
Italia – Portugali 0-0

 

Tsekki – Saksa 1-1
Tanska – Serbia 2-0

 

Englanti – Italia 1-3
Portugali – Ruotsi 1-1

 

 

Mittavat määrät Kaikenlaisia tilastoja ! tilastojen tillittäjien taivas...
http://www.uefa.com/under21/season=2015/statistics/index.html

 

 

Lohko A
1. Tanska 6
2. Saksa 5
3. Tsekki 4
4. Serbia 1

 

 

Lohko B
1. Portugali 5
2. Ruotsi 4
3. Italia 4
4. Englanti 3

 

 

---------------------------------------------------

 

27.6.2015 Semi-finals

28.6.2015 Olympic play-off*

30.6.2015 Final

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

“Dogs celebrate on the corpses of lions, thinking they’ve won, but lions remain lions and dogs stay dogs.”

 

Sturaron kommentit kun Italia putos jatkosta ja Ruotsi meni semeihin :D :D Kunnon sour grapes. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italian lehdistökin on ollut katkerana Ruotsille, on kuulemma pahimpia sopupelimaita koskaan. :howler:  Muistissa on vielä 2004 EM-kisat ja Tanska-Ruotsi ottelu joka päättyi sopivasti 2-2 pudottaen Italian jatkosta.

 

Neljä välieriin päässyttä maata ovat käsittääkseni varmistaneet paikan ensi vuoden Olympialiaisiin ja Zlatan kerkesi jo ilmoittaa olevansa halukas osallistumaan niihin.

Muutaman pelin näistä kisoista olen nähnyt, pari Englannin ottelua ja samaa paskaahan se oli kuin ennenkin. Ei mitään mielikuvitusta tai taitoa nimeksikään, jopa Harry Kane oli surkea. Tästä joukkueesta on turha odottaa tulevaisuuden tähtejä, ehkä Kanea lukuun ottamatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jooh Englanti kyllä oli yllättävän heikko, vaikka sieltä kovimmat nimet olivatkin poissa. Pidin Englantia selvänä ykkössuosikkina, kun Ranska onnistui sössimään karsinnoissa Ruotsia vastaan, mutta eipä ollut pojista mihinkään. Ja käsitteekseni Englannissa oli kovat odotuksetkin kisojen alla, että vihdoin ja viimein maajoukkuetasollakin voitetaan jotain kohtalaisen merkittävää. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Portugali järjesti sitten melkoisen pommin kaatamalla Saksan lukemin 5-0. Portugali siis näin ollen finaaliin, jossa vastaan asettuu joko Ruotsi tai Tanska.

 

AS Monacon huippulupaava Bernardo Silva oli yhtenä maalintekijöistä. Hannover 96:n Leonardo Bittencourt otti Saksalta kaksi varoitusta ja näin ollen punaisen kortin.

 

Ei sinänsä kuitenkaan mikään yllätys, että Portugali finaalista löytyy. Olisin veikannut muutenkin päätyvän sinne asti. Toisesta otteluparista, joka pelataan siis tänään 22:00 alkaen, odotan Tanskan voittavan. Tanskaa pidän muutenkin koko turnauksen mestarina ja voittavan myös Portugalin. Näin myös toivon käyvän. Toisaalta Ruotsin voittaessa sitten kaikki sympatia ruotsalaisia kohtaan. Portugali ei juuri meikäläistä hetkauta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ottelupätkistä ja Englanti-pelin perusteella William Carvalhosta voi odottaa tulevan seuraava keskikentän maestro. En tiedä hänen nykyistä sopimustilannettaan, mutta United on huhuissa ollut hänen perässään. Parempi kuin esim. Pogba, sanoisin. Tai ainakin lupaavampi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ottelupätkistä ja Englanti-pelin perusteella William Carvalhosta voi odottaa tulevan seuraava keskikentän maestro. En tiedä hänen nykyistä sopimustilannettaan, mutta United on huhuissa ollut hänen perässään. Parempi kuin esim. Pogba, sanoisin.

 

Enpä nyt tiedä.

 

William Carvalho on pelannut urallaan jo 128 miesten peliä ja 23-vuotiaana voisi olettaakin näyttävän hyvältä kyseisessä turnauksessa, kun sentään Portugalin A-maajoukkueeseenkin vakituisesti kuuluu. Portugalin maajoukkueessa ei kuitenkaan ole välttämättä aina avauskokoonpanon pelaaja. Paul Pogban kohdalla puhutaan vuoden nuoremmasta, 157 miesten ottelua pelanneesta ja kiistatta Ranskan maajoukkueen yhdestä parhaista avauskokoonpanon pelaajista. Carvalhon nämä ottelut ovat kertyneet Belgiassa ja Portugalissa, kun taas Pogballa Englannissa ja Ranskassa. Seuratkin ovat hieman eri luokkaa, kun verrattavissa on toisella Cercle Brugge sekä Sporting CP ja toisella Manchester Utd sekä Juventus.

 

Näen ainakin itse, että Pogba olisi jo nyt maailmanluokan pelaaja, kun taas Carvalholla on mahdollisuudet siihen kehittyä. Ei pitäisi olla minkäänlainen kysymys, että olisiko Carvalho muka parempi pelaaja kuin Pogba. Vastaus tuohon on selvä. Luulisi myös, että kaiken tähän asti nähdyn perusteella, vasta 22-vuotiaalla Pogballa olevan vielä paljon potentiaalia lunastamatta ja näin ollen nykyisen paremman tason lisäksi olevan runsaasti lupaavampikin nuorukainen.

 

Jos nyt jotenkin voisi verrata pelaajien meriittejä ja näin muutenkin. Ominaisuuksiltaanhan Carvalhoa ja Pogbaa ei oikein tule lähteä vertaamaan, sillä Pogba on huomattavasti hyökkäävämpi pelaaja, kun taas Carvalho on puolustava keskikenttä. Vaikka ranskalainenkin antaa paljon myös puolustussuuntaan, niin portugalilaisen vahvuuksiin kuuluvat yksinkertaisesti oikeastaan vain aggressiiviset taklaukset, syöttöjen katkominen ja fyysisellä preesenssillään dominoimista. Pogbahan on myös fyysisesti vahva kaveri sekä dominoi pääpalloissakin, mutta lisäksi on teknisesti uskomattoman lahjakas, omaa loistavan pelisilmän, on todella hyvä syöttöpelissä ja omaa myös vaarallisen kaukolaukauksen. Tätä listaa voisi Pogban puolesta jatkaa, mutta pelkästään nämä kertovat, että pelaajat ovat myös hyvin erilaisia.

 

En kuitenkaan voisi koskaan todeta, että Carvalho olisi parempi pelaaja nyt juuri tällä hetkellä, enkä usko koskaan kasvavan yhdeksi maailman parhaista jalkapalloilijoista, johon Pogballa on selvästi potentiaalia. Enkä varsinkaan pystyisi perustamaan tätä ajatusta alle 21-vuotiaiden EM-turnauksessa olleisiin hyviin esityksiin, kun pelaajan paikka on selvästi hieman kovemmissa peleissä. Tai varsinkaan yhden ottelun ja muutaman videopätkän perusteella.

 

Carvalholla on sopimusta nykyisessä seurassaan jäljellä vuoteen 2018 asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielpideasioitahan nämä ovat ja hyvä jos kaikki eivät ole aina samaa mieltä.

 

Olet oikeassa, mutta onhan tuo silti melko posketon väite ja varustettuna yhtä heppoisilla perusteilla. Tuossa omassa pidemmässä viestissäni nyt hieman vertailukohtaa tätä toteamustasi vastaan.

 

Toisaalta muokkasit aikaisempaan viestiisi kohdan, jossa mainitset Carvalhon olevan "ainakin lupaavampi". Tuo nyt on ihan ymmärrettävää, sillä kukaan meistä ei näe tulevaisuuteen ja tässä korostuu vain enemmän se oma mielipide. Sanoisin kuitenkin, että kaikki asiat puoltavat kuitenkin tässäkin Pogbaa. Perustelut nyt ihan ikää, tähän astista kokemusta ja muuta myöten löytyivät siis tuosta aikaisemmasta viestistäni.

 

Itse perustan näkemykseni Sporting CP:n ja Portugalin A-maajoukkueen otteluihin sekä lukuisiin Juventuksen ja Ranskan otteluihin. Tätä mielipidettä, joka on itselleni syntynyt, niin puoltaa muun muassa myös sekä Carvalhosta että Pogbasta useat kyseisiä pelaajia käsitelleet artikkelit.

 

Ymmärrän, että mielipiteesi nyt saattaa olla Carvalhon olevan Pogbaa nykyiseltään parempi ja tulevaa ajatellen lupaavampi pelaaja. En vain silti kykene olemaan ihmettelemättä kyseistä väitettä – varsinkaan siihen nähden, että miten pohjustat kyseisen ajatuksen – enkä varmasti ole ainoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu ja muokkasin viestiäni ennenkuin laitoit omasi jottei kukaan vahingossakaan luule että en uskalla seistä sanojeni takana.

 

Vastaan ehkä pidemmässä kaavassa myöhemmin mutta nyt seuraan Tanska-Ruotsi peliä jossa Guidetti juuri siirsi Ruotsin johtoon rankkarista. Tässä ihan hyvän laatuinen  striimi jos kiinnostaa: http://atdhe.fm/soccer/stream-404876-denmark-u21-sweden-u21

 

Ja 0-2....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruotsi finaaliin ja toivottavasti menevät ihan päätyyn asti.

 

Tanska kaatui siis lukemin 4-1. Ruotsi meni aika nopeasti 2-0 johtoon ja olivatkin melko suveneeristi parempi joukkue, vaikka tuota ei välttämättä olisi odottanut. Tanska kavensi Uffe Bechin 2-1 osumalla ja ottelun lopussa oli Bechilla vielä mahdollisuus toiseenkin maaliin, mutta laukaus painui tolppaan. Ruotsi pääsi sitten lopulta karkaamaan ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Ruotsin maaleista vastasivat John Guidetti rangaistuspotkusta, Simon Tibbling, Robin Quaison ja aivan ottelun viimeisillä hetkillä loppulukemiksi Oscar Hiljemark.

 

Guidetilta muutenkin todella hyvä peli. Antoi tuon maalin lisäksi maalisyötön tuohon Tibblingin 2-0 osumaan.

 

Finaaliotteluna siis (30/06/2015) Sweden - 21:45 - Portugal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruotsi pelaa alle 21-vuotiaiden EM-finaalissa Portugalia vastaan. Mihin Ruotsin urheilun menestys perustuu? Pausassa asiaa analysoivat Janne Eerikäinen ja Gert Remmel.

http://www.urheilulehti.fi/jalkapallo/ruotsin-u21-futismenestys-loogista-ei-mitaan-suomen-kaltaista-sekalaista-pyorittelya

 

-----------

 

Ruotsi kohtaa illalla U21-ikäluokan EM-kisojen loppuottelussa Portugalin. Kuka ihme Ruotsin persoonallinen tähtihyökkääjä John Guidetti oikein on?

http://www.urheilulehti.fi/jalkapallo/ruotsin-tahtihyokkaaja-seka-sankari-etta-sekopaa-intohimoinen-omassa-maailmassaan-pikkase

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruotsin puolella tänään, kun kohtaavat Portugalin kello 21:45. Eiköhän Portugali tämän vie, mutta aina sopii toivoa.

 

Sweden (4-4-2)

Kiese Thelin - Guidetti

Khalili - Lewicki - Hiljemark © - Tibbling

Augustinsson - Baffo - Milosevic - Nilsson-Lindelöf

Carlgren

 

Portugal (4-3-1-2)

Cavaleiro - Pereira

Silva

Oliveira © - Carvalho - Mário

Guerreiro - Figueiredo - Oliveira - Esgaio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruotsalaisia tainnut aika reippaasti eksyä katsomoon, sen verran räväkkäästi hoilasivat Du Gamla Du Fria ..tai sitten on joku kuoro siellä vetämässä :)

 

Pikkasen näyttää nuorelta tuo Portugalin valmentaja kasvoiltaan.

 

 

Ekat 7minsaa menty Portugalin kentällä tahtipuikkoa heilutellessa, suht selkeästikin.. hieno vaparikin oli tais ylärimaan osua..

 

..hiljalleen siitä sitten alkoi tasoittumaan ja Ruotsikin sai muutaman kelpo hyökkäyksen aikaan, yleensä oli nopeita vastaiskuaj mistä parhaiten pääsivät liikkeelle. Portugali kuitenkin palloa aina pidempiä toveja ajoittain piteli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaipa sitä pitäis länsinaapurin puolesta jännätä! Uskomatonta et pääsivät finaaliin.

 

Kaikkein yllättävintä kisoissa oli Saksan täysromahdus Portugalia vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HT: Sweden 0-0 Portugal

 

Eipä tässä paljoa ole tapahtunut. Portugalin kapteeni Oliveiralta tosiaan vapaapotku maalikehikkoon ja näin ollen ottelun paras paikka.

 

Portugali hallitsee palloa, mutta ei kyllä mitenkään erityisen hyvä ole ollut. Tarkoitan, että vaikka Ruotsi onkin luovuttanut pallonhallinnan, niin aika tasapainossa vaaka on vielä tämän ottelun suhteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruotsi mestari rankkareiden jälkeen 4-3!  Oli Ruotsin ensimmäinen mestaruus tässä ikäluokassa ja osoitus siitä mitä joukkuehengellä voi saavuttaa. Mielestäni rankkareissakin näkyi kuinka kaikki, yhtä lukuun ottamatta, ampuivat pallon hurjalla itseluottamuksella maaliin. Kukaan ei pelännyt epäonnistumista.

Varmasti mahtavat tervetuliaisjuhlat luvassa kun joukkue saapuu Ruotsiin, ne olisi ollut luvassa vaikka olisivat hävinneet finaalin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heja! Upeaa Ruotsi.

 

Hienoa nähdä, että edes muualla Pohjoismaissa homma sujuu. Kirkas on tulevaisuus kyllä tällä Portugalinkin nuorella miehistöllä.

 

Rangaistuspotkuilla siis 4-3 voitto. Sankarina toimi AIK:n maalivahti Patrik Carlgren. Portugalilta sai epäonnensoturin leiman William "Parempi-tai-ainakin-lupaavampi-kuin-Pogba" Carvalho. William oli muutenkin koko ottelun pelanneista varmaan heikoin Ricardo Esgaion kanssa, joka oli toinen epäonnistuja rangaistuispotkukilpailussa. Aika paljon vahvisti tämäkin ottelu tuota aikaisempaa käsitystäni, mistä kirjoittelin jo tänne. Paljon vielä työtä edessä kyseisellä pelaajalla. Ruotsilta epäonnistujana Abdulrahman Khalili, joka edustaa siis turkkilaista Mersin Idman Yurdua.

 

Anyhow, enemmän kuin tyytyväinen olen voittajasta. Hienot olivat kannattajatkin Ruotsilla näissä kisoissa.

 

Englanti oli muuten ainoa joukkue koko turnauksessa, joka onnistui Ruotsin voittamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruotsi sekosi alle 21-vuotiaiden EM-kullasta: "Aivan sairasta"

 

Ruotsi voitti jalkapallon alle 21-vuotiaiden EM-kultaa myöhään tiistai-iltana Tšekissä, kun se kaatoi finaalissa Portugalin.
 
Maalittoman ottelun ratkaisu saatiin vasta rangaistuspotkukilpailussa, kun Patrik Carlgren torjui kaksi Portugalin yritystä ja johdatti joukkueen 4–3-voittoon.
 
"Tämä on aivan sairasta, olemme tehneet ruotsalaista historiaa", Carlgren riemuitsi ottelun jälkeen.
 
"Tiesin, että olen vahva rankkareissa. Torjuin neljä viidestä vedosta eilen harjoituksissa."
 
Joukkueen suurin tähti oli Celticissä lainalla ollut Manchester Cityn John Guidetti, jolla oli finaalissa pari mahdollisuutta ratkaista peli.
 
"Ei tätä tajua edes vielä, olemme Euroopan parhaita", Guidetti päivitteli.
 
Hän kertoo luottaneensa Carlgrenin rangaistuspotkuvireeseen.
 
"Tiesin, että hän on loistava rankkareissa, olemme harjoitelleet niitä koko viikon. Hän sanoi torjuneensa harjoituksissa neljä neljästä, ja sitten hän lähti", Guidetti nauroi Aftonbladetille.
 
Tuore kultajoukkue sai ottaa vastaan onnitteluja niin Zlatan Ibrahimovicilta kuin kuningas Carl Gustafilta.
 
"Kuningas seurasi ottelua, ja piti sitä erittäin jännittävänä, erityisesti rangaistuspotkukilpailua. Kuninkaan mielestä saavutus on suurenmoinen", hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren kertoo Expressenille.
 
Pääministeri Stefan Löfven yhtyi kehuihin.
 
"Eihän tässä voi muuta kuin haljeta ylpeydestä joukkueemme puolesta, jossa näkyy yhteishenki, intohimo ja riemu. Juhlikaa nyt, huomenna voitte kohdata kansan riemun täällä kotona", Löfven lähetti terveisiä.
 
Zlatan oli onnitteluissaan vähäsanaisempi, mutta ytimekkyyttä Ruotsin jalkapallon ykköstähdellä riitti.
 
"Fantastista! Mahtavaa! Olen sanaton", Zlatan kirjoitti omassa sovelluksessan.
 
Myös Aftonbladetin jalkapallotoimittaja Erik Niva hehkuttaa joukkueen saavutusta kolumnissaan.
 
"Näin unta, että olimme mestareita, että kärsimys oli ohi."
 
"Sitten kuuntelin juhlintaa, näin pokaalin ja nyt en halua enää koskaan nukahtaa", Niva tunnelmoi.

 

Ruotsi oli edellisen kerran alle 21-vuotiaiden EM-finaalissa vuonna 1992, jolloin se hävisi Italialle kaksiosaisen loppuottelun maalein 1–2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Portugalilta sai epäonnensoturin leiman William "Parempi-tai-ainakin-lupaavampi-kuin-Pogba" Carvalho. William oli muutenkin koko ottelun pelanneista varmaan heikoin Ricardo Esgaion kanssa, joka oli toinen epäonnistuja rangaistuispotkukilpailussa. Aika paljon vahvisti tämäkin ottelu tuota aikaisempaa käsitystäni, mistä kirjoittelin jo tänne. Paljon vielä työtä edessä kyseisellä pelaajalla. Ruotsilta epäonnistujana Abdulrahman Khalili, joka edustaa siis turkkilaista Mersin Idman Yurdua.

 

Ainakin turnauksen parhaan pelaajan tittelin sai William itselleen. Nämä karkelot menivät itseltäni täysin ohi, mutta onnea Ruotsille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×