Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Arsenal F.C. 2015–2016 - It's not over until I win

Recommended Posts

Alkuun pahoittelut, että kesti. Lisäksi ei tästä niin kummoista viestiä tullut (tai ainakaan sellaista, mikä mielessä alunperin oli), mutta parempi tämäkin kuin ei mitään, eikö näin?

 

Arsenal 2015–2016

 

htz2px.jpg

 

 

Katsaus kauteen 2014–2015

Ei mitään pitkää tekstiä tämän suhteen, sillä Tolppa-Apina muistaakseni ainakin kävi jo hieman lävitse tätä aikaisemmassa kausi ketjussa. Teki mieli kirjoitella enemmänkin itse joukkueesta, mutta teksti on hyvin pelaajakohtaista. No, toimikoon samalla joukkueen esittelynä kautta 2015–2016 ajatellen.

 

Maalivahdit

Lyhyesti vain, että David Ospina ja Wojciech Szczesny tekivät tehtävänsä viime kaudella. Myös Emiliano Martinez pelasi vahvasti lainallaan ja palaa joukkueeseen. Kuitenkin uusi tuore hankinta Petr Cech tarkoittaisi yhden lähtemistä. Martinezin näkisin mielelläni lähtevän jälleen lainasopimuksella seuraan esimerkiksi FL Championshipista, kun taas Ospinan uskoisin jättävän seuran kesän aikana. Pelaaja, josta on helppo pitää, mutta on tällä hetkellä Cechia ja Szczesnya huonompi maalivahti joten tehtävä on mitä tehtävä on.

 

Puolustus

Tilastollisesti puolustus ei kaudesta 2013–2014 juurikaan kehittynyt, vaikka päästettyjen maalien määrä olikin vähäisempää. Siitä huolimatta toteaisin, että puolustuspeli on paljon vahvempaa ja ainakin itseltäni löytyy siihen nykyään huomattavasti enemmän luottoa kuin aikaisemmin. Tällä kaudella huomioitavaa oli Arsenalin kohdalla, että yli kahdella maalilla hävittyjä otteluita ei ollut. Positiivista, vaikka joukkoon mahtui hieman kitkerämpi tappio AS Monacolle.

 

Gabriel tuli joukkueeseen vasta tammikuussa, mutta voisi nähdä vain hyvänä tätä kautta ajatellen. Puoli vuotta niin sanottua ylimääräistä aikaa päästä joukkueeseen sisään ja hyvinhän tuo prosessi on näyttänyt sujuvan. Kai se englannin kielikin alkaa pian taipumaan. Vaikuttaa muutenkin lupaavammalta pelaajalta. Laurent Koscielnysta voi sanoa vain lyhyesti, että oli läpi kauden loistava.

 

gun__1433030693_per2.jpg

 

Yksi pelaaja ei pelillisesti sitten puolestaan aluksi loistanutkaan ja se on Per Mertesacker. Alkukausi oli todella vaikea, mutta pelaajan sijasta sanoisin, että vaikeuksia oli varmasti myöskin runsaiden loukkaantumisten takia. Big F*cking German sai rinnalleen puolustuslinjaan lähinnä vain nuoria nimiä tai pelaajia, jotka eivät olleet omalla pelipaikallaan. Kauden edetessä Mertesacker kuitenkin palasi entiselleen ja olikin aivan loistava. Todellinen johtaja kentällä, lukee peliä ja tuo rauhallisuuden puolustukseen. En ole ikinä kokenut saksalaisen paljon parjattua hitautta olevan ongelma. Lisäksi todellinen (kultti)hahmo kentän ulkopuolellakin.

 

Laitapuolustajista Calum Chambers aloitti kauden hyvin, mutta joutui vähemmälle vastuulle kauden edetessä. Tähän suurin syy olikin Héctor Bellerín, joka murtautui ykkösjoukkueeseen ja olikin todella hyvä. Tässä on käsissämme sellainen hiomaton timantti, josta moni saa olla kateellinen. Chambers saatetaankin nähdä ensi kaudella enemmän keskuspuolustajana. Lisäksi Mathieu Debuchy tulee olemaan kokeneempana ja tasokkaampana ratkaisuna tärkeä pelaaja joukkueelleen.

 

Carl Jenkinson teki viiden vuoden jatkosopimuksen ja lähti vielä toiseksi kaudeksi lainalle West Hamiin, minkä näen oikeana ratkaisuna nykyisten vaihtoehtojen ja itse pelaajan kannalta.

 

Bellerín on itseasiassa niin lupaava pelaaja, että saattaa jopa murtautua pysyvästi avauskokoonpanoon ensi kaudelle, jos ei sitä ole jo tehnyt. Debuchya voisi pitää parempana ja valmiina pelaajana, mutta lahjat ovat espanjalaisella niin suuret, että tämä saattaa olla jopa pakottava ratkaisu. Kun tällaisen tekniikan, kypsyyden ja nopeuden omaava pelaaja murtautuu joukkueeseen täysin puskista vasta 19-vuotiaana, niin siinä vaiheessa ei vain voi sanoa ei.

 

gun__1428151886_HECTOR.jpg

 

Nacho Monreal pelasi varsinaisen läpimurtokautensa. Hiljensi epäilijänsä ja syrjäytti Kieran Gibbsin. Ei olisi korvaamaton menetys, jos siirtyisi kesän aikana pois, mutta todisti olevansa Arsenalin parhain laitapuolustaja, jos puhutaan esityksistä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Paikkasi myös todella vakuuttavasti keskuspuolustajana.

 

Keskikenttä

Ei ole varmaankaan väärin sanoa, että Santi Cazorla puhkesi kukkaan, mutta niin teki myös Mesut Özil. Öziliä on parjattu paljon, vaikka tarkempaa katsoen voi nähdä, että kyseessä on maailmanluokan keskikenttä. Varsinkin loukkaantumisestaan palattuaan hoiti tehtävänsä paremmin kuin hyvin. Sillä ei ollut mitään merkitystä, että oliko pelaaja keskellä vai laidalla, sillä taitotaso pelaajalla on vain niin korkealla. Teknisesti niin lahjakas pelaaja, että montaa ei tule mieleen, jota olisi yhtä upea katsella. Ya Mesut ya! Uskon saman jatkuvan ensi kaudellakin.

 

Cazorla taas todisti olevansa myös maailmanluokkaa. Oli Özilin ollessa sivussa aivan loistava hyökkäävänä keskikenttänä, mutta sanoisin sen viimeisen kirsikan kakun päälle tulleen, kun espanjalainen pallotaikuri siirrettiin alemmaksi keskikentälle. Cazorla näytti tällä kaudella kaikilleen olevansa kokonaisuudeltaan ja monipuolisuudeltaan paljon parempi jalkapalloilija kuin moni tiesi – ja jos joku ei vielä tiennyt, niin aivan maaginen pallon kanssa.

 

gun__1428419772_ozil.jpg

 

Tämä kausi on jälleen mielenkiintoisempi, kun saa seurata seuran omien prinssien, joista Arsenalin tulevaisuuden kapteenejakin ollaan povattu, uran etenemistä. Puhe on tietysti Aaron Ramseysta ja Jack Wilsheresta. Molempien vastuu on hieman kyseenalaista, sillä Cazorlan ja Özilin kaltaiset pelaajat ovat vielä oikeutetusti nokkimisjärjestyksessä edellä. Molemmat – varsinkin kauden lopussa – kuitenkin näyttivät, että paikka ei ole vaihtopenkilläkään. Tämän kaksikon kehitystä Arsenalin kannattajat ja varmasti Arsène Wengerkin seuraavat mielellään myös tällä kaudella. Sama pätee myös muun muassa Alex Oxlade-Chamberlainiin.

 

Loppuun vielä kiitokset Francis Coquelinille, joka teki sen mitä itse olen odottanut jo kauan – murtautui joukkueeseen ja ryminällähän tuo tapahtuikin. Tapahtui myös hyvin yllättäen. Nyt kuitenkin Arsenalilla on tarjota selvästi puolustussuuntaan vahva pelaaja. Vielä on paljon, missä tulisi kehittyä, mutta tämä on alku.

 

Joukkueen kapteeni Mikel Arteta, Mathieu Flamini ja Tomás Rosicky ovat nimiä, jotka jakavat mielipiteet, mutta uskon jokaiselle löytyvän roolin ensi kaudellakin. Flaminilla sen voisi uskoa olevan huomattavasti vähäisempi. Arteta on edelleen tärkeä osa joukkuetta ja niin myös Rosickykin kokemuksellaan. Tulee muistaa, että jalkapalloon kuuluu muutakin kuin vain se, mitä kentällä tapahtuu.

 

Joel Campbell, Serge Gnabry ja Wellington Silva taas ovat pelaajia, jotka saattavat saada jonkinlaisen roolin joukkueesta ensi kaudella. Jokaisen tulevaisuus on kuitenkin hieman epävarma ja kaikkienkin voisi jopa olettaa lähtevän lainalle. Tosin Wenger haluaisi sanojensa mukaan pitää Silvan joukkueessa tämän kauden.

 

gun__1431374711_CQ.jpg

 

Hyökkäys

Alexis. Voiko muuta sanoa? Arsenalin kauden pelaaja, 25 maalia, tuntui tekevän muutamankin pelaajan työn kentällä, ja niin edelleen. Uskomaton hankinta ja Valioliigan aivan parhaimpia pelaajia tällä kertaa. Kyseessä oli vielä kaiken lisäksi Chilelle myös 2015 Copa Américan ratkaisseelle pelaajalle debyyttikausi Englannissa. Paljon voidaan odottaa Alexisilta ensi kaudellakin.

 

Kyseessä on pelaaja, jota ei toista samanlaista ole. Alexis raivaa tietänsä kovaa vauhtia yhdeksi Arsenalin suurimmista ja mielestäni tämä ei ole edes suu vaahdoten sanottu. Näin uskoo myös Wenger. Tällä kaudella ikimuistoisia maaleja – varsinkin FA Cupin finaalissa tapahtunut – ja vastaavia hetkiä haluan nähdä vielä jatkossakin.

 

gun__1433147931_alexis_facupfinal.jpg

 

Danny Welbeck näytti kauden aikana lupaavalta, mutta kevään lähestyessä ja ajoittain muutenkin jäi esityksistä entistä vähemmän kerrottavaa. Paljon tulee Welbeckin parantaa, sillä ensisijaisesti kilpailee peliajasta nimenomaan Alexisin kanssa. Ehkä toisaalta tämän vertailukohdan puolesta ei kannattaisi Welbeckilta myöskään liikaa odottaa. Tietysti Welbeckin laantumista voisi selittää myös loukkaantumisella sekä muiden pelaajien hyvällä vireellä.

 

Olivier Giroud oli sivussa kaudesta kolme kuukautta, mutta silti onnistui maalinteossa 19 kertaa. Nämä maalit syntyivät periaatteessa vain helmikuun ja huhtikuun välillä. Tämä on sellainen saavutus, johon ei moni pelaaja pysty ja ranskalainen todisti kuuluvansa joukkueeseensa. Todellakin on arvokas osa Arsenalia. Itse en ainakaan näe, että Giroud tulisi väkipakolla korvata jollain maailmanluokan kärkihyökkääjällä. Niin suuri osa Giroud on joukkueen systeemiä tällä hetkellä ja tuo toimivan erilaisen vaihtoehdon hyökkäykseen.

 

Tietysti viimeisenä maininnan ansaitsee vielä Theo Walcott, joka palasi loppukaudesta ja avasi monen silmät, kun puhutaan pelaajasta kärkihyökkääjänä. Walcott sai jälleen mahdollisuutensa ja käytti sen niin hyvin kuin vain voi. Tämän seurauksena Wenger totesikin, että Walcott nähdään Arsenalissa jatkossa kärkihyökkääjänä. Itse odotan englantilaiselta ensi kaudella todella paljon.

 

Niin ja sitten on vielä Yaya Sanogo, jota viedään tiuhaan tahtiin lainasopimuksella Alankomaihin. Tämä olisi hyvä ratkaisu ja Ajaxissa saisi opetella viimeistelyä legendaarisen Dennis Bergkampin alaisuudessa.

 

gun__1433006394_FACF-Walcott-celo.jpg

 

Kausi kokonaisuudessaan

Oliko kausi epäonnistuminen vai onnistuminen? Mielestäni kausi, joka tarjoaa ison pokaalin kaappiin ei voi olla epäonnistuminen. FA Cupin voittaminen ei ole helppoa ja kahdesti peräkkäin voittaminen sitäkin vaikeampaa. Mielestäni tätä saavutusta ei sovi missään nimessä aliarvioida. Onnistuminenko sitten? Kyllä, mutta silti odotan vielä enemmän. Seuraavaksi tulee voittaa Englannin Valioliiga.

 

Arsenal todisti viime kauden aikana, että pystyvät tasaisempaan suorittamiseen sekä voittamaan suuria otteluita. Lisäksi joukkue on entistä yhtenäisempi, sitä ylimääräistä materiaalia ei tunnu olevan kuten ennen ja puolestaan leveyttä ringistä löytyy. Nyt on aika näyttää maailmalle, että tämä ei ollut vielä tässä. Come on you Gunners!

 

gun__1433019229_afc.jpg

 

 

 

Entä kausi 2015–2016?

En osaa tästä kaudesta vielä paljoa sanoa, sillä nyt on vasta pre-season menossa. Kuitenkin taisin tehdä sen jo selväksi, että haluan voittaa Englannin mestaruuden. FA Cupille suuri arvostus ja kelpaisi tietysti myös, mutta nyt olisi aika sen vielä suuremman.

 

Tänään 15. heinäkuuta 2015 joukkue näyttäisi kautta ajatellen seuraavalta:

 

Arsenal (4-2-3-1)

Walcott

Giroud

Alexis - Özil - Ramsey

Welbeck - Rosicky - Chamberlain

Cazorla - Coquelin

Wilshere - Arteta ©

Monreal - Koscielny - Mertesacker - Bellerín

Gibbs - Gabriel - Chambers - Debuchy

Cech

Szczesny

 

Reserves: Martinez, Ospina, Flamini, Gnabry, Silva, Campbell, Sanogo.

 

xe21y0.jpg

 

Kuten jo todettu, niin joukkueesta löytyy materiaalia haastamaan parhaimmat. Tietysti jonkinlaiset täsmähankinnat kesän siirtoikkunassa olisivat tervetulleita myös, mutta en näe mahdottomanakaan tehtävänä juuri nyt. Vaikeana taas todellakin. Lisäksi muut seurat ovat vahvistuneet huomattavasti ja kortteja on turha vielä tässä vaiheessa lähteä jakamaan. Odotan tätä kautta todella kovasti ja oikeastaan tämänhetkistä jännittynyttä fiilistä on hyvin mahdoton pukea sanoiksi.

 

Arsène Wenger sanoi joskus, että "This team has the qualities, this team will fight, and I think we'll have a chance to have a successful season." Tuota oli vaikea allekirjoittaa tuolloin, mutta tällä kertaa kyllä. Eteenpäin on menty ja nyt mennään loppuun asti.

 

Ei sen enempää. Se oli nyt tässä. Toivottavasti Paitsion Goonerit aktivoituvat kautta 2015–2016 ajatellen. Laitetaan ketju tulille, kausi on jo alkanut pre-seasonin merkeissä.

 

It's not over until I Win

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre-season on tosiaan alkanut ja tänään mentiin jo ensimmäisen ottelun merkeissä.

 

Singapore Select XI 0-4 Arsenal

0-1 Chuba Akpom (assisted by Alex Iwobi)

0-2 Jack Wilshere (pen.)

0-3 Chuba Akpom (pen.)

0-4 Chuba Akpom (assisted by Héctor Bellerín)

 

Akpomille tosiaan tänään hattutemppu ja Arsènelta kehut saivat monet nuoret pelaajat. Yhdeksän pelaajista ei ollut mukana, mutta Wenger kertoi, että heidät nähdään lauantaina, kun kohdataan Everton. Tuohon nimilistaan kuuluvat siis kaikki joukkueen ykkösnimet, joita ei tänään nähty, kun joukkue oli seuraava:

 

Arsenal (4-2-3-1)

Akpom

Iwobi - Wilshere - Chamberlain

Coquelin - Flamini

Monreal - Gabriel - Mertesacker © - Debuchy

Martinez

 

Subs: Szczesny, Bellerín, Zelalem, Crowley, Toral, Willock

 

Iwobi on tosiaan Jay-Jay Okochan veljenpoika. Paris Saint-Germainissakin pelannut Okocha twiittailikin juuri ylpeänä Alexin esityksestä tänäisessä ottelussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman koostetta eilisestä ottelusta.

 

Tässä myös vielä Akpomin ottelun jälkeinen haastattelu sekä Wengerin sanoja liittyen muun muassa Wilshereen.

 

Wenger on sanonut myös, että Akpom ei lähde lainalle tällä kaudella, vaan näkee pelaajalle roolin joukkueessa.

 

Akpom treble spurs Arsenal

https://www.youtube.com/watch?v=JnkQHKOoYOg

 

Singapore Select XI - Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=ZV2mu39E10g

Share this post


Link to post
Share on other sites

15.30 Suomen aikaa alkaa tämän Asia Trophyn finaali Arsenal - Everton. Ottelu televisioidaan mm. MTV Max Sport 1 kanavalla ja voisi melkein jopa paremman puutteessa katsoa kyseisen otelun. 

Joukkueet lähtevät otteluihin liki parhailla kokoonpanoillaan:

f1eb3385b2aea61612e362470e0ca3b8.png972cad6cc3b3a201a719bcf9e30b5c0a.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenalilta vakuuttavaa peliä. Hyvä saada näin kovatasoinen ottelu pre-seasonille.

 

Arsenal 3-1 Everton

1-0 Theo Walcott (Santi Cazorla)

2-0 Mesut Özil (Santi Cazorla)

3-0 Santi Cazorla (-)
3-1 Ross Barkley (-)

 

Cech oli maalillaan varma, joka nyt ei yllättänyt ketään. Maaleista vastasivat Cazorla, Özil ja Walcott. Kapteeninnauhaa kantanut Cazorla oli muutenkin todella hyvällä pelipäällä. Rakensi Özilin ja Walcottin maalit sekä espanjalaisen omassa nyt näyttikin taitojaan arvuutellen, että kummalla jalalla se laukaus lähteekään.

Everton heräsi mukaan peliin ihan hyvin reilu tunnin jälkeen. Barkley onnistui maalinteossa, kun Oxlade-Chamberlain menetti pallon keskialueella. Evertonin keskikenttämieheltä voimakas laukaus täysin ylänurkkaan, jota ei olisi kukaan torjunut. Vaikka Chamberlainilta tulikin tuo paha menetys ahtaassa tilassa, niin muuten oli kyllä ilo katsella. Nuo haastot hyökkäyspäässä ja muutamankin Everton miehen välistä pujottelu lupaavat hyvää tälle kaudelle.

 

Kokonaisuudessaan joukkueen peli näytti jo hyvältä. Olkoonkin vasta pre-season, niin ei tämä ollut aivan niin totutunlaista höntsää. Bould ja Wenger näyttivät myös olevan tyytyväisiä kentän laidalla. Naureskelivat lopussakin, kun nähtiin upeaa tikkaamista rikkoen Evertonin puolustuksen, mutta se viimeinen kosketus sitten karkasi, kun olisi pallon voinut maaliin laittaa.

 

Katsojia ottelussa oli paikalla 52 307.

Kokoonpanot olivat seuraavat:

 

First Half

Giroud

Walcott - Özil - Wilshere

Cazorla © - Ramsey

Gibbs - Koscielny - Chambers - Bellerín

Cech

 

Second Half

Akpom

Özil - Ramsey - Chamberlain

Arteta © - Coquelin

Gibbs - Koscielny - Chambers - Debuchy

Cech

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä sitä muutakaan näin Suomen ankeassa kesässä kuin katsella striimiltä Arsun höntsää. Ihan mukavaa läpsyttelyä aika lailla Arsenalin komennossa. Olisin halunnut nähdä vähän enemmän junnuja tositoimissa, mutta he saivat toki mahdollisuuden Singaporea vastaan. Cechilta tosiaan pari hienoa torjuntaa.

 

Ei tästä sen enempää. Viikon päästä mennään Emirates Cupin merkeissä, lauantaina Lyonia, ja sunnuntaina Wolfsburgia vastaan. Siitä viikko, ja Community Shield Chelskia vastaan, ja vielä viikko niin pelataan jo liigaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli katseltua matsi, kun Suomen kesä on parhaimmillaan. Eipä Evertonilla ollut mitään saumaa tässä matsissa. Cech toki pari loistavaa torjuntaa, joten maalivahtipeliin ei pitäisi Arsenalin kausi tyssätä.

Pelkästään tämä matsin perusteella Walcott olisi minun papereissani avauksessa ennen Giroudia. Ja voidaan mukaan ottaa vielä viime kauden viimeisimmät matsit mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikkien jalkapallokilpailujen äiti ja äpärä alkaa siis lauantaina, kun Emirates Cupissa kohdataan Olympique Lyon.

 

Sunnuntaina sitten vastaan asettuukin VfL Wolfsburg, joka tarkoittaa, että nähdään siinä sivussa sitten Super Nickin paluu. Joku ehkä nauraa, mutta en yllättyisi, jos Emirates antaisi kunnon seisoma-aplodit tanskalaiselle. Oli kuitenkin jonkinlainen kannattajien suosikki Arsenalissa ollessaan. Laulut kuuluivat kentällä ollessaan ja olihan tuo 10 vuotta muutenkin kunnioitettavan pitkä aika.

 

Molemmat ottelut pelataan muistaakseni 18:20.

 

Emirates Cup 2015

https://www.youtube.com/watch?v=TrE8vhQtYKE

Share this post


Link to post
Share on other sites

11780589_731228713670418_649565772_n.jpg

 

Home-Grown (8/8 players):
- Kieran Gibbs (26 yo.)
- Theo Walcott (26 yo.)
- Aaron Ramsey (25 yo.)
- Danny Welbeck (25 yo.)
- Francis Coquelin (24 yo.)
- Emiliano Martinez (23 yo.)
- Jack Wilshere (23 yo.)
- Alex Oxlade-Chamberlain (22 yo.)
 
Not Home-Grown (16/17 players):
- Tomás Rosicky (35 yo.)
- Mikel Arteta © (33 yo.)
- Petr Cech (33 yo.)
- Santi Cazorla (31 yo.)
- Mathieu Flamini (31 yo.)
- Per Mertesacker (31 yo.)
- Mathieu Debuchy (30 yo.)
- Laurent Koscielny (30 yo.)
- Olivier Giroud (29 yo.)
- Nacho Monreal (29 yo.)
- David Ospina (27 yo.)
- Mesut Özil (27 yo.)
- Alexis Sánchez (27 yo.)
- Gabriel (25 yo.)
- Joel Campbell (23 yo.)
- Wellington Silva (22 yo.)

 

Under-21 (3 players):
- Héctor Bellerín (20 yo.)
- Calum Chambers (20 yo.)
- Serge Gnabry (20 yo.)
 
Loaned Out (3 players)
- Wojciech Szczesny (25 yo.) – to Roma * ei ole vielä varmistunut
- Carl Jenkinson (23 yo.) – to West Ham

- Yaya Sanogo (22 yo.) – to Ajax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselin Emirates Cupin ottelun Lyonia vastaan tuohon 4-0 tilanteeseen asti ja täytyy sanoa, että harvoin näkee Arsenalia näin kliinisenä. Maaleissa joo Lyon pelasi todella heikosti, mutta silti se tilanteiden käyttö oli ihailtavaa katseltavaa ja kivasti onnistumiset jakautuivat useammalle pelaajalle. Jos joku katsoi toisen puoliajan niin voisi siitä jotain heittää, kun jäi se siis katsomati. 

 

Ei nyt Arsenaliin liity, mutta aina surullista katsella kun pelaaja tulee loukkaantumisen takia kyyneleet silmissä kentältä, kuten tänään Clement Grenier. Grenierin historian tuntien se varmaan riipaisee hemmetin syvältä, kun pienikin vamma tulee. Ei nytkään mikään älyttömän pitkä huili tiedossa, mutta henkisesti varmaan kova homma kun aina tulee joku uusi vaiva. Etureisihän siinä siis venähti ja ainakin elokuun on mies sivussa. Grenierkin on niin maaginen parhaimmillaan ja olisi kiva nähdä miehen pelaavan 100% tikissä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselin Emirates Cupin ottelun Lyonia vastaan tuohon 4-0 tilanteeseen asti ja täytyy sanoa, että harvoin näkee Arsenalia näin kliinisenä. Maaleissa joo Lyon pelasi todella heikosti, mutta silti se tilanteiden käyttö oli ihailtavaa katseltavaa ja kivasti onnistumiset jakautuivat useammalle pelaajalle. Jos joku katsoi toisen puoliajan niin voisi siitä jotain heittää, kun jäi se siis katsomati. 

 

Ei nyt Arsenaliin liity, mutta aina surullista katsella kun pelaaja tulee loukkaantumisen takia kyyneleet silmissä kentältä, kuten tänään Clement Grenier. Grenierin historian tuntien se varmaan riipaisee hemmetin syvältä, kun pienikin vamma tulee. Ei nytkään mikään älyttömän pitkä huili tiedossa, mutta henkisesti varmaan kova homma kun aina tulee joku uusi vaiva. Etureisihän siinä siis venähti ja ainakin elokuun on mies sivussa. Grenierkin on niin maaginen parhaimmillaan ja olisi kiva nähdä miehen pelaavan 100% tikissä. 

 

Ainakaan eilisessä pelissä Grenier ei kyllä ollut parhaimmillaan.. pari huonoa syöttöä, joista ainakin toisesta tais tulla just Oxin maali.. mutten kaveria sen paremmin tiedä, muttei ainakaan eilisessä pelissä vakuuttanut. Samoin se Lacazzette ei jättänyt mitään vaikutusta..

 

Toisessa erässä meno jatkui samanlaisena mihin ensimmäinen päättyi ja melkoista myllytystä oli.. Ehkäpä tuo treenipelin rentous näkyi viimeistelyssä, mutta kyllä tuossa huomasi joukkueen tämän hetken pelin hengen, uskalletaan yrittää ja tehdään töitä ja sitä kautta tulee tuloksia.. Samalta näytti meno kuin viime kauden loppu. Jos nyt saadaan tämä vauhti pidettyä koko kauden, niin pystejä ropisee joka kisasta.. Toki se vaatii sen, että parhaat viistoista pelaajaa pidetään kentällä ja korkeintaan yhdellä pelipaikalla voi olla joku ottamassa oppia.. Erittäin lupaavalta näyttää peli tällä hetkellä! Lopun vaihdotkaan eivät täysin peliä tuhonneet ja silti saatiin vielä jokunen paikka aikaseksi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakaan eilisessä pelissä Grenier ei kyllä ollut parhaimmillaan.. pari huonoa syöttöä, joista ainakin toisesta tais tulla just Oxin maali.. mutten kaveria sen paremmin tiedä, muttei ainakaan eilisessä pelissä vakuuttanut. Samoin se Lacazzette ei jättänyt mitään vaikutusta..

 

 

Ei yksikään pelaaja näytä hyvältä kun oma joukkue murjotaan 6-0 :D

 

Ja jep, vaikka on pre-season höntsää niin onhan tuo eilinen ja se voitto Evertonista olleet kovia näyttöjä. Toivottavasti Community Shieldissä ei tule jyrkkää paluuta maan pinnalle, vaan hoidetaan pre-season treble kotiin :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään sitten Wolfsburgia vastaan luultavasti eilistä huomattavasti tiukempi ottelu. Arsenalin avauksesta huomioitavaa Jeff Reine-Adelaiden avauksen paikka! Ehdottomasti pakko katsoa ainakin osa matsista ja katsoa miten Adelaide pärjää. 

 

CK2KpXUWEAALcVX.jpg

 

Wolfsburgilla sitten avaus on seuraavanlainen Benaglio-Jung,Naldo,Klose,Rodriguez-Träsch,Guilavogui-Vieirinha,De Bruyne,Schürrle-Bendter. Lord Bendtner siis tekee paluun Emiratesille ja männä kesinä Arsenaliin vahvasti yhdistetty Josuha Guilavogui löytyy myös avauksesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen Giroud antoi hyviä näyttöjä kärjessä ja tänään Walcottin vuoro. Tähän mennessä Theo kusi hyvin maalipaikan (tiukka kulma toki) ja läpärin sössi huolella, kun ei päässyt edes vetämään, turhauttava pelaaja kyllä kun on noin on/off. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoisen miehistön on Wenger otteluun valinnut. Ainakin pallollista taitoa löytyy oikeastaan jokaiselta pelipaikalta ja sitten suoraviivaisuutta ylimmältä.

 

Reine-Adelaïdea, numerolla 54, on ollut ihan mukava katsella. Odotan itse juuri tältä nuorukaiselta paljon ja niin ilmeisesti myös Wenger sanoessaan Reine-Adelaiden olevan jotain erityistä. Artetan ja Cazorlan keskikentän pohja on toiminut odotettua paremmin. Walcott onnistui maalinteossakin, mutta oli metrin paitsiossa.

 

Hienoa nähdä Bendtner avauskokoonpanossa.

 

Tässä siis avauskokoonpanot meneillään olevassa ottelussa:
 

Arsenal (4-2-3-1)

Walcott

Reine-Adelaïde - Özil - Wilshere

Arteta © - Cazorla

Monreal - Gabriel - Chambers - Bellerín

Cech

 

VfL Wolfsburg (4-2-3-1)

Bendtner

Schürrle - De Bruyne - Vieirinha

Guilavogui - Träsch

Rodriguez - Klose - Naldo - Jung

Benaglio ©

 

fko8rt.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spämmätään vielä eilisestä 6-0 voitosta Olympique Lyonista.

 

Oliko se niin, että Cazorla vapaapotkusta, Giroud, Iwobi, Oxlade-Chamberlain, Özil ja Ramsey tekivät maalit? Näin siis ulkomuistista. Özil taisi olla aikalailla Man of the Match-materiaalia ja hienoahan tuota saksalaista pallotaituria on ollut kevät ja tämä pre-season katsoa. Voisi odottaa loistavaa Valioliiga-kautta, kun ei arvokisojakaan alla painamassa. Tässä upea kuva ottelusta:

 

2EG4hHa.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Walcott sitten iski kolmannella kerralla kun pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Syötön antoi Adelaide :) Muutenkin on ollut hyvää näyttöä Jeffiltä ja on ominaisuuksiltaan ehta Arsenal. Näillä näytöillä pitäisi tulla peliaikaa liigassakin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

En kyllä pahastuisi, jos tällainen joukkue nähtäisiin jatkossakin kokoonpanon puolesta heikompia seuroja vastaan.

 

Usein tuntuu, että Artetan kohdalla ajatellaan joukkueen pelaavan 10 miehellä. Tänäänkin hyviä katkoja ja riistoja läpi pelin kunnes Ramsey korvasi kapteenin vaihdosta tullessaan. Hoitaa tuon roolinsa kyllä keskikentän pohjalla kuten Coquelin, mutta rauhallisemmin ja eri tavalla. Cazorla tuossa rinnalla myös hyvä ja ilo katsella jälleen.

 

Oxlade-Chamberlain on kyllä välillä aivan uskomaton. Olisikohan läpimurron paikka tässä lähitulevaisuudessa? Korvasi siis Reine-Adelaïden.

 

Akpom tuli vaihdosta Özilin tilalle. Tuli laidalle Wilsheren siirtyessä keskelle.

 

Edit. Mielenkiintoinen ratkaisu vaihtaa Hayden keskikentälle, kun on kuitenkin normaalisti pelannut keskuspuolustajana. Ramsey nousi näin ollen ylemmäksi. Ehkä tässä katsotaan vain potentiaalista vaihtoehtoa puolustavaksi keskikentäksi tulevaisuutta ajatellen. Hyvä sisääntulo kuitenkin ja pääsi testaamaan Benaglioan kykyjäkin heti hyvällä kaukolaukauksellaan.

 

Edit2. Bendtnerille hienot aplodit stadionin täydeltä marssiessaan vaihtoon 80. minuutilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayden pelannut paljon nuorissa nimenomaa tuossa puolustavan keskikenttäpelaajan paikalla. Kilpaillut kovasti Glen Kamaran kanssa peliajasta. Hayden toki myös keskuspuolustajana ja Kamara laitapuolustajana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukava 1-0 voitto. Ilo katsella ja ensi sunnuntaina sitten Community Shield, jossa vastassa hallitseva Englannin mestari, Chelsea.

 

Arsenal päätti Emirates Cupin siis voittajana. Ennätykselliset 13 pistettä saivat kerättyä näistä kahdesta ottelusta, jos sillä nyt jotain väliä on.

 

Akpomilta ja Ramseylta vähän heikompia epäonnistuneita ratkaisuja toisella puoliajalla. Muuten pallo liikkui joukkuella hyvin ja nuo vastahyökkäykset tulevat olemaan myrkkyä jokaiselle joukkueelle, joka Arsenalia vastaan asettuu. Olisi voinut päättyä suuremminkin lukemin. Cechilta muutamat hyvät torjunnat. Reine-Adelaïdea taas ei voi kuin kehua. Suuri tulevaisuus edessä.

 

Näyttää siltä, että joukkue on valmis kauteen.

Kokoonpanot siis vielä kerran tänään:

 

First Half (4-2-3-1)

Walcott

Reine-Adelaïde - Özil - Wilshere

Arteta © - Cazorla

Monreal - Gabriel - Chambers - Bellerín

Cech

 

Second Half (4-2-3-1)

Giroud

Akpom - Ramsey - Oxlade-Chamberlain

Cazorla © - Hayden

Monreal - Gabriel - Chambers - Bellerín

Cech

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän eilinen peli toimi huomattavasti parempi, vaikken nyt tiedä vastustajien tasosta, et kuinka suuri ero oli. Tänään ei pallo liikkunut läheskään samaa vauhtia.. Varsinkin puolustuslinjan pallon liikuttelu välillä ontui, enkä itse ainakaan tuosta Artetan hitaasta pelaamisesta juuri pidä.. Pelaa ns. helppoja pois omista jaloista palloja ja jättää kaverit siten pulaan.. Mutta oli tänään muutamia hienoja asioita pelissä.. Oxlade, mitä ihmettä se nyt elää, aivan mielettömiä nousuja tänään ja eilen.. miks ihmeessä se huonommilleen syöttää ajais loppuun asti ;)

 

Ja tämä Adeleide on kyllä melkoinen löytö ja helmi, aivan uskomaton jantteri pallon kanssa ja ikää vasta 17-vuotta. Akpomia edellä aivan selkeästi ja mieluusti näkisin kuitenkin molemmat kentällä jopa sarjapeleissä, ainakin vaihdosta, jos pelit selviöitä.. Paljon pikkuminuutteja, sekä kupeissä peliaikaa.. Vähintään yks näistä junnuista joka kerta vaihtopenkillä.. On peli selvä suuntaan tai toiseen, aina junnari kentälle hakemaan kokemusta isoista peleistä..

 

Bellerin oli omaa tasoaan.. Wilshere väläytteli välillä ja muut ehkä omalla tasollaan paitsi ehkä Ramsey, jolta odotetaan hieman enemmän.. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa nähdä, että muillakin on jonkinlainen man crush jo kehittynyt Adelaideen. Kiva kuulla, että Oxkin on lieskassa, kun en itse hänen otteitaan nähnyt, olisiko nyt Oxin vuoro vetää ramseymainen kausi, jolloin kaikki onnistuu ja pysyy terveenäkin? 

 

Arteta oli myös omaan silmään kentän heikoin ja ei ole mitään asiaa avaukseen Coquelinin ollessa kunnossa, toisaalta huolestuttaa se, että kakkosmiehenä sinne on tuon tason jamppa. 

 

E: Täytyy mainita Wolfsburgilta De Bruyne myös. Hieno pelaaja ja toivottavasti pysyy Wolfsburgissa, ettei pääse Cityn riveissä kiusaamaan Arsenalia. Myös Guilavogui ja Trasch olivan ihan hyviä Wolfsburgin keskikentän pohjalla. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli mennyt Adelaiden hankinta jotenkin ihan ohitse ja ihmettelinkin, että kukas kumma tämä uusi kaksiosainen nimi onkaan. Jeff Reine-Adelaidessa on selvästi potentiaalia ja uskoa omiin kykyihin riittää. Nyt kuitenkin pakko sen verran jarrutella innokkaimpia, että näitä innostuneita nuoria on Arsenalissa ollut ennenkin, jotka ei sitten ikinä ole lunastaneet odotuksia. Monet Adelaiden ratkaisut on vähän raakilemaisia ja välillä tuntui, että se fiksuin ratkaisu jäi tekemättä, koska innostumista oli niin paljon. Pitää tietysti muistaa, että 17 -vuotias ei voi missään tapauksessa ollakkaan valmis pelaaja ja tietysti kehittymistä edessä, mutta muutama kausi eteeenpäin on kriittisiä pojan kehittymisen kannalta. Siksi voi olla ratkaiseva virhe kaikkien puolesta antaa liian kovia paineita nuorelle pelaajalle:

 

https://www.youtube.com/watch?v=QeJKmaCx4s0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en kyllä muista milloin viimeksi olisin odottanut nuorelta pelaajalta vastaavan paljon. Fàbregas ja Wilshere nyt tulee mieleen, ja heistä nyt huomasikin heti, että talenttia löytyy. Tietysti aika monen muistan olleen aivan fiiliksissä jostain Zelalemista, mistä nyt huomasi heti, että raakile ja aika paljon pitää tapahtua, jos tuollaisella fysiikalla haluaisi lyhyellä aikavälillä antaa kunnon näytöt Englannissa. Toinen on Crowley, joka vetelee hyvin reservijoukkueessa, mutta ei ainakaan itselleni oo jäänyt mitenkään erityisenä mieleen.

Reine-Adelaïde näytti ainakin omaan silmääni fysiikaltaan ikäisekseen huomattavasti Zelalemia paremmalta. Lisäksi ratkaisut kentällä olivat paljon kypsempiä ja itseluottamusta löytyi. Tietysti nämä kaksi ottelua nyt ovat hieman liian pieni aika tehdä mitään suurempia johtopäätöksiä, mutta ei voi kieltää, että eikö näyttäisi lupaavalta. Ilmeisesti Wenger kuitenkin on tehnyt sen tärkeimmän päätöksen, johon me emme voi vaikuttaa, eli Jeff nähdään tämä kausi Arsenalin ykkösjoukkueen mukana.

 

Jeffin potentiaalihan ja taidot olivat jo tiedossa ennen siirtoa Arsenaliin, jos oli vähääkään seurannut tai edes törmännyt uutisiin Ranskan nuorisomaajoukkueista tai RC Lensin seuraavista kasvateista. Lensin akatemiahan tunnetaan muutenkin yhtenä Euroopan parhaimmista. Nyt viimeisimpinä tulevina niminä, jotka tuota kautta ovat tietoisuuteen ponnahtaneet, niin ovat muun muassa Thorgan Hazard, Geoffrey Kondogbia ja Raphaël Varane. Ehkä tämäkin siis jonkinlainen syy, minkä takia pelaajaan uskotaan – ainakin siis Wengerin puolesta, sillä tuskin moni on edes ottanut asiaa huomioon tai siitä tietoinen, vaan hypännyt samantien hypejunan kyytiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeffin potentiaalihan ja taidot olivat jo tiedossa ennen siirtoa Arsenaliin, jos oli vähääkään seurannut tai edes törmännyt uutisiin Ranskan nuorisomaajoukkueista tai RC Lensin seuraavista kasvateista. Lensin akatemiahan tunnetaan muutenkin yhtenä Euroopan parhaimmista. Nyt viimeisimpinä tulevina niminä, jotka tuota kautta ovat tietoisuuteen ponnahtaneet, niin ovat muun muassa Thorgan Hazard, Geoffrey Kondogbia ja Raphaël Varane. Ehkä tämäkin siis jonkinlainen syy, minkä takia pelaajaan uskotaan – ainakin siis Wengerin puolesta, sillä tuskin moni on edes ottanut asiaa huomioon tai siitä tietoinen, vaan hypännyt samantien hypejunan kyytiin.

 

Omalla kohdallani tiedot Adelesta perustuvat vain näihin kahteen peliin, joissa on ollut kentällä.. Omaan silmään vain sen verran säväytti kaverin otteet kentällä. Toki pallo viihtyi jalassa kohtuu kauan, mutta tuolla tekniikalla saakin viihtyä.. ottaa pari pelaajaa imuun ja niistä sitten ohi tai syöttö ja näin on ylivoima jossain kohtaa puolustusta.. Mutta joo, ei nyt tosiaan liikaa innostuta ja antaa ajan näyttää, mutta esim. Akpomiin ja Iwobiin verrattuna eri kaliiberin kokoa vaikuttais olevan. Tuohon tekniikkaan vartaloon lisää voimaa ja avot, meillä on melkoinen taituri joukkueessa..

 

Ja vielä mitä tuohon oxiin tulee, niin ensimmäistä kertää pidän siitä mitä hän tekee kentällä. Laitahyökkääjä on ehdottomasti hänen paikkansa, ja ne keskustan kokeilut voi kyllä unohtaa..toivottavasti pysyy pelikuntoisena jolloin voisimme nauttia noista pyrähdyksistä.. Voi sitä vasenta pakkiparkaa, joka joutuu juoksemaan Oxia + Belleriniä vastaan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×