Jump to content
Sign in to follow this  
KyyhkyBoy

A.S. Roma 2015/16 - Ricominciare

Recommended Posts

On tullut jo aika avata uusi kausiketju...

 

... seuralle, jossa tunteet menevät yleensä järjen edelle. Seuralle, joka pystyy aiheuttamaan sisäisen sekasorron tyhjästä. Seuralle, joka on kokenut paljon kirveleviä tappioita. Mutta toisaalta myös seuralle, joka on kaikesta huolimatta yksi maailman kauneimmista. La Romalle.

 

Renato Rasceli: La Roma non si discute, si ama.

 

 

2014-2015

Tunteilun jälkeen palataan takaisin viime kauteen vaikka sitä ei mielellään tekisikään.

 

Kauteen lähdettiin odottavissa tunnelmissa. Kausi 2013-2014 oli ylittänyt kaikkien odotukset ja syksyllä odottivat CL-pelit. Kesällä joukkuetta vahvistettiin täsmähankinnoilla, eniten rahaa sysättiin Veronan suuntaan josta hankittiin 22 miljoonalla eurolla nuori viime kaudella itsensä Seriessä läpilyönyt Juan Iturbe. Valitettavasti pitkän siirtosaagan seurauksena yhdestä isosta nimestä jouduttiin lopulta luopumaan kun Medhi Benatia lähti siirtoikkunan viimeisten päivien aikana Bayerniin isomman palkkapussin perässä.

 

Alkukausi sujuikin vielä mallikkaasti. Liigassa ensimmäisestä viidestä pelistä irtosi saman verran voittoja ja oltiin sitä ehditty pelaamaan jo kaksi ottelua Mestarien liigassakin. Nämä pelit menivätkin todella mallikkaasti: TsSKA jäi Olimpicolla jyrän alle peräti 5-1 -lukemin ja Manchester Cityn kotiluolasta Roma haki pisteen 1-1 -tasurilla. Itseluottamus oli korkealla ja kun katsotaan taaksepäin niin tämä oli se vaihe kun kaikilla lähti mopo keulimaan.

 

1412104680239_wps_23_Roma_s_Francesco_To

 

Lokakuu olikin sitten kauden isoimpia käännekohta. 5. päivä oli ottelu Juvea vastaan Torinossa ja se peli hävittiin 3-2 -lukemin vähintäänkin mielenkiintoisten tapahtumien jälkeen. 21. päivä oli vuorossa vähintään yhtä iso pettymys, ehkä enemmänkin nöyryytys. Tuolloin Bayern kävi palkkasoturi riveissään pyörittelemässä Romaa miten tahtoi ja taululla olivat lopulta lukemat 7-1. Liika itseluottamus ja tyhmänrohkea taktiikka kolahtivat vahvasti omaan nilkkaan ja pääkoppaankin.

 

1413925766077_wps_5_ROME_ITALY_OCTOBER_2

 

Joukkue pelasi omalla tasollaan vielä 25. marraskuuta asti pelattuun TsSKA -vieraspeliin. Romalla oli silloin mahdollisuus ottaa paikka CL-jatkopeleihin voitolla. Giallorossi oli voitolla toisen puoliajan lisäajalle asti, kunnes niin Romamaisen pupeltamisen jälkeen pallo painui Morgan De Sanctisin taakse.

 

Tämän jälkeen joukkue oli pelillisesti todella huonossa jamassa oikeastaan koko loppukauden ja etenkin 1-1 -tasurit tulivat erityisen tutuiksi. Coppasta tuli lähtö Violan toimesta, Eurooppa-liigassa matka katkesi samaisen firenzeläispoppoon käsittelyssä. Ainoa kevätkauden positiivinen tulos tuli 24. toukokuuta kun joukkue otti derbyvoiton ja varmisti kakkospaikan. Näin ollen kausi sai lopulta onneksi sellaisen loppu hyvin -lopetuksen.

 

20150525_c2_asdfasdfasdfasdf.jpg.pagespe

 

Mitkä sitten johtivat viime kauden katastrofiin?

- LOUKKAANTUMISET

- Taktinen muuntautumiskyvyttömyys

- Itseluottamuksen puute

- Kesän epäonnistunut siirtoikkuna

- Tammikuun epäonnistunut siirtoikkuna

- Pelisuma

 

Nyt riittää kuitenkin viime kauden puiminen. Siirryn nykyisen rosterin arvioimiseen.

 

Päävalmentaja

 

Rudi García - Rudi lähti kauteen kovan luoton kanssa. Alkukausi tosiaan sujuikin hyvin mutta ranskalainen saa ottaa omaan piikkiinsä mm. ennenaikaiset puheet scudettosta, CL:ssä pärjäämisestä ja etenkin Bayern -kairauksesta. Kevätkaudella kun peli ei kulkenut niin potkuilla alettiin jo huhuilla. Lopulta laivan kurssia saatiin korjattua kalkkiviivoilla juuri sen riittävän verran. Peukkua siitä että sai vahvasti loukkaantumisista kärsineen nipun vielä kakkossijalle mutta enää ensi kaudella ei ole varaa viime kevään kaltaiseen fiaskoon.

 

Maalivahdit

 

Morgan De Sanctis - Kokenut MDS lähti viime kauteen ykkösveskarina liikkeelle. Haparoi kuitenkin etenkin CL:ssä tärkeissä peleissä (Bayern k, TsSKA v). Kevätkaudella oli ajoittain hyvä. Saanee kovempaa kilpailua ykkösveskarin tontille uuden hankinnan seurauksena. Puhunut aiemmin jo lopettamisesta, ikääkin on kuitenkin jo 38 vuotta.

 

Bogdan Lobonț - Kolmosveskari ei tainnut saada minuuttiakaan peliaikaa virallisissa peleissä viime kaudella. Taitaa jo toimia melkeinpä maalivahtivalmentajana.

 

Łukasz Skorupski (lainalla Empolissa) - Skorupskilla olisi ollut oiva paikka ottaa viime kaudella jopa ykköskassarin paikka itselleen MDS:n mokailtua ja vanhennettua. Taso ei kuitenkaan vielä riitä/riittänyt, niinpä puolalainen laitettiin kahden vuoden lainalle Empoliin.

 

Puolustus

 

Mapou Yanga-Mbiwa - Puolustuksen hirvitys ostettiin hätähakuna siirtoikkunan umpeutuessa viime elokuussa varavaihtoehdoksi yhdessä Astorin kanssa. Valitettavasti sellaiseksi hän ei jäänyt vaan joutui pelaamaan isojakin minuutteja, etenkin edellämainitun kanssa. Lähtee ensi kauteen alustavasti nelostopparina ja toivottavasti sellaisena pysyykin. Derbymaali nevö föget.

 

Ashley Cole - Cole hankittiin ensisijaisesti avaukseen LB:n tontille mutta sellaista hänestä ei koskaan tullut vaan kokenut englantilainen floppasi pahemman kerran. Pyörii vieläkin joukkueen mukana preseasonilla mutta luulla voisi että miestä ei enää Romassa ensi kaudella nähtäisi.

 

Leandro Castán - Brassitopparin koko viime sesonki meni plörinäksi kun jo syksyllä hänellä todettiin aivoissa kavernooma. Leikkaus oli onneksi onnistunut mutta asiaa kentille ei ollut enää koko kautena. Taso kysymysmerkki ensi kauteen lähdettäessä, jos on entisensä veroinen niin avauksen kamaa.

 

Maicon - Myös tämän brassin viime kautta riivasivat loukkaantumiset (vai menkat?). Huhut kun kiersivät että Maicon olisi kieltäytynyt pelaamasta TsSKA -vierasottelussa. Harjoitusleiriltä on kuitenkin kuulunut juttua että mies olisi ongelmansa nyt selättänyt. Pelikunnossa ollessaan edelleen hyödyllinen.

 

Alessandro Florenzi - Alelle saatettiin viimeinkin viime kaudella löytää ominaisin pelipaikka: RB. Kevätkaudella pakon sanelemana esitti ajoittain loistavia otteita tuolla tontilla, tehden myös pari hienoa maalia. Kuului kauden harvoihin onnistujiin.

 

Vasilis Torosidis - Toro tuurasi sekä oikealla että vasemmalla laidalla tarvittaessa. Pätevä varakaveri, tosin ei asiaa ykkösavaukseen.

 

Kostas Manolas - Manolas hankittiin Olympiacosista korvaamaan Benatian jättämää aukkoa. Tietenkään hän ei aivan tähän kyennyt mutta pelasi muuten hyvän debyyttikauden Romassa. Ikää on vasta 24 vuotta joten vielä on mahdollisuuksia kehittyä.

 

Alessio Romagnoli - Seuran oma kasvatti pelasi kauden lainalla Sampdoriassa jossa löi itsensä läpi ja otti Siniša Mihajlovićin alaisuudessa avauksen paikan itselleen. Lähtenee kauteen samalta viivalta Castánin ja Manolasin kanssa jos mies riveissä pidetään.

 

Keskikenttä

 

Radja Nainggolan - Ninja oli mielestäni Roman paras pelaaja viime kaudella. Nousi Strootmanin puuttuessa avaukseen, sementoi itselleen sinne paikan ja samalla sopimuksen Roman kanssa vuoteen 2020 asti.

 

Kevin Strootman - Strootman palasi joukkueen vahvuuteen viime vuoden lopulla pitkien polvivaivojensa jälkeen mutta valitettavasti sai saman vamman heti tammikuussa uudestaan. Kevin on mukana preseasonilla, mutta paluuta voi odottaa vasta syksyllä. Taso tuolloinkin kysymysmerkki, joutuuko pelaamaan kivun kanssa koko loppu-uransa ajan? Kunnossa ollessaan avauksen materiaalia.

 

Miralem Pjanić - Miren kausi oli ailahtelevainen. Ajoittain loistava (Inter k, Napoli k) mutta välillä täysin näkymätön. Joutui tosin tekemään paljon enemmän töitä alaspäin viime kaudella kuin sitä edeltävänä. Vapaassa roolissa parhaimmillaan.

 

Daniele De Rossi - Capitan futuron esitykset viime kaudella olivat heikkoja eivätkä mitenkään verrannollisia liigan isoimpaan vuosipalkkaan mitä DDR nostaa. Oli yllättävän hasardiherkkä. Keväällä huhuiltiin mahdollisella siirrolla MLS:aan mutta jatkanee ensi kaudellakin.

 

Seydou Keita - Kesän siirtoikkunan ainoita hyviä hakuja, etenkin kun tuli ilmaiseksi. Syyskaudella oli loistava, kevätkaudella vähän vaivasivat loukkaantumiset. Sai kuitenkin tällä viikolla ansaitun vuoden jatkopahvin.

 

Leandro Paredes - Argo sai harmillisen vähän näytönpaikkoja ja mielestäni pelasi niissä vähäisissäkin hyvin. Laina lienee mahdollisuus ensi kaudeksi.

 

Salih Uçan - Samat sanat käyvät turkkilaiseen kuin Paredesiin: esiintyi hyvin kun pääsi pelaamaan mutta ei päässyt sitä tekemään kovin usein. Viettää vielä tämän kauden lainalla Fenerbahçesta.

 

Hyökkäys

 

Juan Iturbe - Isolla rahalla tuotu argo oli valitettavasti kauden isoin floppi vaikka osuikin tärkeissä peleissä (Juve v, derby). Väläytteli tosiaan ajoittain ja jospa pääsisi Rudin systeemiin kunnolla tällä kaudella sisään.

 

Adem Ljajić - Serbialainen oli avauksessa loppusyksystä aika usein mutta sen jälkeen otteiden taso laski. Osaamista piisaa mutta ajoittain laiska. Siirto muualle vielä mahdollinen.

 

Francesco Totti - Il Capitano oli joukkueen paras maalintekijä viime kaudella ja se kertoo pelillisesti isoista ongelmista, mitään tietysti Tottilta pois ottamatta. Ensi kauteen ei voida enää lähteä Totti avauksessa vaan näkisin parhaimpana seuran sekä kapteenin kannalta että tulee penkiltä peleihin mukaan jos tarve vaatii. Onkohan mahdollisesti Tottin viimeinen kausi edessä..?

 

Iago Falque - Kesän ensimmäinen uusi joukkueeseen tuotu pelaaja oli Genoassa viime kaudella mukavat 13 maalia iskenyt Iago Falque. Käynyt kokeilemassa isommissa ympyröissä aiemminkin, siellä flopaten. Lienee alustavasti hankittu penkille.

 

Víctor Ibarbo - FIFA-jumala haettiin tammikuussa lainalle Cagliarista. Pelaa myös tämän kauden lainalla koska tuli osana Nainggolan -diiliä. Kolumbialainen on kova tekemään duunia josta peukkua mutta tuhlasi myös Gervinhomaisesti monia hyviä maalintekopaikkoja.

 

Mattia Destro - Mattia pelasi kevätkauden lainalla Milanissa kun halusi saada peliaikaa muualla. Sielläkään stintti ei ollut kovin hedelmällinen, tosin pääsi rokottamaan omaa seuraansa vastaan. Ei sovellu Rudin pelitapaan joten melko varma lähtijä.

 

Gervinho - Oli hyvä alkukaudesta mutta muuten yksi kauden suurimpia pettymyksiä. Aseeton on hyvä adjektiivi. Siirto rahan perässä Dubaihin ei toteutunutkaan mutta mahdollinen siirtyjä G kuitenkin on. Itse voisin hänelle vielä yhden mahdollisuuden antaa.

 

Daniele Verde (lainalla Frosinonessa) - Nuori primaveran tuote Daniele Verde sai näytönpaikkansa kevätkaudella muutamassa pelissä loukkaantumisten takia. Esiintyikin erittäin pirteästi pelatessaan ja toivottavasti saa paljon vastuuta sarjanousija Frosinonessa ensi kaudella.

 

Seydou Doumbia - Tammikuun hankinta Venäjältä ei tuonut toivottua nopeaa tulosta. Hankittiin loukkaantuneena eikä saanut itseään 100% kuntoon keväällä. Haukuttu jo flopiksi mutta itse antaisin vielä paikan näyttää kun on kunnossa ja saanut preseasonin alleen. Kyllähän Doumbia kuitenkin maaleja osaa tehdä ja väläytteli osaamistaan keväälläkin ajoittain.

 

Mietteitä ensi kauden suhteen

 

AS-Roma-2015-2016-Nike-Home-Kit-9.jpg

 

Liigan suhteen tavoite on selkeä: kakkossija täytyy pitää. En usko joukkueesta vielä olevan haastamaan Juventusta vaikka gobbojen joukkue onkin kokenut muutoksia. Takaa tulee kovalla vauhdilla esim. Inter ja Milankin on nostanut ainakin hieman tasoaan. Toivottavasti Mestarien liigassa joukkue onnistuu tällä kertaa pääsemään jatkopeleihin. Viime kauden lohko oli kaikista vaikein ja sieltäkin melkein selvittiin joten en näe 16 parhaan joukkoon yltämisen olevan epärealistista. Ja olisihan se mukava voittaakin joku pysti.

 

Seurajohdon puolella viime kauden loukkaantumisongelmaan herättiin. Lääkintäryhmän Lazio -rejectit heitettiin jengistä pois ja tilalle hankittiin porukkaa jotka ovat olleet mm. Boston Celticsissä ja Saksan viime kesän maailmanmestarijoukkueessa hommissa.

 

Joukkuetta pitää vielä vahvistaa ainakin maalivahtiosastolla ja LB:n tontilla. MDS:lle pitää saada ainakin sen tason kaveri joka pystyy hänet haastamaan ykkösmaalivahdin paikasta. Vaspan tontille tarvitaan luultavasti kaksi pelaajaa jos ei sitten jätetä Colea sinne pyörimään. Hyökkääjää on vahvasti myös seuraan huhuiltu mutta itsellä olisi ainakin vielä luottoa Doumbiaan.

 

Tosiaan kuten topicin otsikko sanoo: Ricominciare eli restart -nappia on painettu ja viime kausi on unohdettu.

 

Daje!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikka puhutkin nyt "uudelleen käynnistämisestä", niin ei lähdetä uudestaan samaan kauteen sentään?

 

Nyt siis kausi 2015–2016. : )

Ohoh, tosiaan! No laitetaan ajankohdan piikkiin... Tämä korjattu nyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs tänne nyt kuuluu? Szczesnyn virallista julkistusta odotellaan, vaikka sosiaalisesta mediasta löytyy jo kaikennäköistä tervehdystä puolalaiselta Roomassa.

 

Ilman enempää hankintoja näyttäisi joukkue tältä (mukana myös Crescenzi ja Marquinho, joiden tulevaisuus ei seurassa ole varmaa):

 

jb5ysp.jpg

 

Hieman tuo kaipaisi vasenta laitapuolustajaa ja mahdollisesti kärkihyökkääjää (Digne ja Dzeko?). Totti löytyy tuosta vasempana laitahyökkääjänä, jotta sai hieman tasaisemmin levitettyä nuo nimet kolmelle ylimmälle paikalle. Tietysti vasemman laitapuolustajan tontin voisi ottaa myös Torosidis ja Florenzi oikealle kuten usein onkin ollut, mutta mieluiten ehkä Torosidis oikealla varalla, vasemmalle kunnollinen ykkösvaihtoehto ja Florenzi sitten jokapaikanhöylänä sekä puolustuksessa, keskikentällä että hyökkäyksessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotain lueskelin, että Roma ulostaa vielä 4 pelaajaa joukosta Cole, Destro, Doumbia, Ljacic ja Gervinho. Ja onhan vasemmalle laitapakin tontille Adriano jo olemassa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja onhan vasemmalle laitapakin tontille Adriano jo olemassa. 

 

No ainakin tähän päivään mennessä ainoa Adriano, joka Romaa on virallisesti edustanut, on Adriano Leite.

 

Ei ole mitään konkreettista vahvistusta tietääkseni tullut tuolle siirrolle kuin toisessa ketjussa mainintasi, että "Roma hankki ilmeisesti Adrianon", jossa ei ole tietääkseni mitään varmaa. Hyvin hiljaista ollut ja niin kauan kunnes Adriano, Salah ja kumppanit eivät Roman huivi kaulassa ole, niin en nähnyt tarpeelliseksi lisätä tuohon kokoonpanoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja onhan vasemmalle laitapakin tontille Adriano jo olemassa. 

 

Itse asiassa ei ilmeisesti olekkaan. Nyt on kuuleman mukaan brassi tekemässä jatkosopparia katalonialaisseuran kanssa joten se siitäkin sitten...

 

Näen itse edelleen MDS:n ykkösvahtina. Szczęsny pääsee kuitenkin pelaamaan sillä MDS:n kroppa ei enää montaa peliä lyhyen ajan sisään kestä. Cup-peleissä puolalainen ainakin lienee ykkösvaihtoehto. Mitä diiliin tulee niin nyt on huhuja pyörinyt että Romalla olisi optio ostaa nimihirviö omakseen noin seitsemällä miljoonalla kauden lopussa. Hyvää bisnestä Sabalta jos pitää paikkaansa mutta parempi odotella virallista PDF:ää vielä.

 

LB:n tontille toiveissa olisi kaksi uutta pelaajaa ja Colen heivaaminen niistä vähäisistä hiuksista juurikin sinne. Mutta tämä taitaa olla vain toiveunta sillä eihän seura mitään laitapakkeja tarvitse vaan wingereitä! Kohta voidaankin pelata yhdellätoista laiturilla nimittäin Salah on ilmeisesti tulossa tänään Roomaan!  :rolleyes_ani: Onhan tuo hyvä pelaaja mutta kun samanlaisia pelaajia on jo aivan liikaa.

 

Olen tyytyväinen toppariosastoon jos tuo tuollaisenaan pidetään. Jos Romagnoli vielä kaupataan niin sitten tarvitaan uusi varatoppari. Toivoisin De Rossin suostuvan joskus siirtoon topparin tontille sillä siellä hänestä olisi eniten hyötyä tulevaisuudessa.

 

En usko että seurajohto tulee enää uutta RB:ä hankkimaan. Maicon on saatu jonkinlaiseen kondikseen ja Florenzista nyt yritetään vääntää toden teolla sen paikan pelaajaa. Kyllä Alesta voidaan tehdä hyvä oikea laitapakki vielä, sen verran pätevästi siellä esiintyi viime kaudellakin. Crescenzi ei Romassa tule peliaikaa ensi kaudellakaan saamaan.

 

Keskikenttä lienee joukkueen vahvin osa-alue, sinne ei vahvistuksia tarvita. Jos Strootman saadaan 100% kuntoon niin se on oiva lisä. Ja vaikea uskoa että Marquinho on edelleen joukkueen omistuksessa... Anyways, hänkään ei tule ensi kautta Roman paidassa näkemään. Paredesille paras vaihtoehto olisi laina ja toiveissa olisi Salih Uçanin läpilyöntivuosi.

 

Laituriosasto pursuaa jo yli ja on epätasapainossa ja silti sinne on Salah tulossa! Vain Romassa. Kaksi ensisijaista LW:ä eli G ja Adem ovat olleet siirtohuhujen pyörteessä laitureista eniten. Jommasta kummasta melko varmasti luovutaan ja näistä veikkaisin serbiä. Iago Falque on ollut erittäin positiivinen ilmestys preseasonilla. Vaikuttanut pelaajalta jolla on järki mukanakin menossa toisin kuin muilla joukkueen laitureilla. Rudi ilmeisesti myös tykkää espanjalaisesta ja uskon miehen saavan peliaikaa odotettua enemmän ensi kaudella. Falque on myös käytännössä ainoa laituri jengissä joka ensisijaisesti yrittää ruokkia kärkipelaajaa.

 

Veikkaan että kauhukaksikosta Destro - Doumbia toinen ulostetaan ja toinen jätetään jengiin pyörimään. Destro on jo henkilökohtaisesti kieltäytynyt monta kertaa tänä kesänä siirrosta muualle. Melkoinen velikulta. Uskon että Doumbia lähtee pois, ilmeisesti TsSKA on halukas hankkimaan norsunluurannikkolaisen takaisin itselleen. Ketään realistista ja houkuttavaa vaihtoehtoa kärkeen ei tule mieleen mutta jos sinne Džeko halutaan tuoda niin ok. En vain menee takuuseen siitä että mies olisi mikään hitti pääkaupungissa. Perinteiset hyökkääjätyypit kun eivät ole Roman systeemissä aikaisemminkaan toimineet.

 

Tässä olisi nyt tällä kaudella mahdollisuus pistää Juvelle kampoihin todenteolla kun siellä on iso osa keskikentästä ja joukkueesta muuttunut ja varmasti vie aikaa ennen kuin Torinossa homma lähtee kunnolla rullaamaan. Sen sijaan koko mercato on ammuttu tähän asti huteja, siirtoikkuna sulkeutuu n. kuukauden päästä, jo viime kaudella näkyneet ongelmakohdat ovat edelleen paikkaamatta ja kenestäkään turhakkeesta ei päästä millään eroon.

 

CK8T1cGXAAAXCZ0.png

 

E. Laitetaan vielä loppuun ensi kauden sarjaohjelma. Ensimmäinen peli on Veronan vieraana joka ei ole helppo paikka. Sen jälkeen päästäänkin jo kohtaamaan vankipaidat Olimpicolla. Hyvä että Juve -peli tulee jo noin aikaisin sillä en usko paljon uudistetun joukkueen hitsautuvan nopeasti yhteen, kun taas Roman ydin pysynee samana kuin viime kautena. Voitto olisi todella iso boosti heti alkukaudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otin vahingossa mallia KB:sta ja menin kirjoittamaan myös viime kauden ketjuun. Tässä nyt kuitenkin sama teksti.

 

Tässä vielä koostetta Wojciech Szczesnyn otteista FC Barcelonaa vastaan.

 

Joukkoon mahtui joukko huipputorjuntoja joten sinänsä harmi, että sinne kolme maalia pääsi taaksekin. Tosin onhan tuo FC Barcelona aivan pelottavan hyvä joukkue tällä hetkellä. Tuo puolustuslinja tuossa edessä nyt ei valitettavasti oikein vakuuttanut.

 

Mitä luin hieman mielipiteitä, niin aika moni tuntui laittavan maalit kuitenkin puolalaisen piikkiin, vaikka asiahan ei näin ollut. Melko sokeasti saa katsoa, jos ei näe syytä sille seuraukselle. Ensimmäisessä maalissa tilanne on kolme FC Barcelonan hyökkääjää rinnakkain Szczesnya vastaan ja Woj olettaa ennakoivansa vielä syötön Neymarilta viereen Suárezille, jolla olisi ollut tyhjä maali. Toinen vaihtoehto olisi ollut syöttää takaisin vasemmalle Mathieulle. Mitä tuossa sitten tehdä, kun omat puolustajat ovat jääneet jo jälkeen. Ainakin itsellä olisi tullut tottumuksesta vastaava liike kuin tuossa on nähtävissä, vaikka se hölmöltä vähän näyttikin. Maailmanluokan hyökkääjän paremmuutta kuitenkin, sanoisin. Toinen maali sitten oli pienen pyörityksen jälkeen Messin terävä laukaus ihmismassan takaa niin sanottuun vastakkaiseen alakulmaan, jotka ovat äärimmäisen inhottavia maalivahdin kohdalla.

 

Jos jotain kritiikkiä tulisi antaa, niin nuo lyhyet syötöt puolustukselle. Szczesny on kyllä aina tottunut syöttelemään hyvällä itseluottamuksella, mutta nyt siellä ei ole mitään Arsenalin tikitakattajia kentällä. Tosin varmaan ihan Garcialta asti tullut kyseinen ohjeistus pelaamaan lyhyenä kuten muissakin otteluissa ja tuo FC Barcelonan raivokas prässi nyt ei vaan tilanteeseen auttanut.

 

Muutamakin kuitenkin huipputorjunta otteluun mahtui, mikä olisi De Sanctisin ja monen muunkin maalivahdin taakse viime kauden perusteella uponnut. Uskallankin odottaa melko positiivista kautta puolalaiselta, ja miksi ei Romaltakin, jos vain saavat ongelmakohdat kuosiin. Nyt olisi kuitenkin melko ihanteellinen kausi napata se mestaruus heikentyneen Juventuksen nenän edestä.

 

https://www.youtube.com/watch?v=eXOG7wX90R4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko Barcaa vastaan pelattu erityisen kuuma? Näemmä siellä on Messikin ollut MYMin kanssa otat vastakkain ja käsi kurkulla, vähemmän yllättäen Barcelonan immuniteetti pätee preseasonillakin. 

 

Ja Rudin outo kokoonpano oli varmaan sen takia, että voi pistää selkäsaunan kokeilujen piikkiin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko Barcaa vastaan pelattu erityisen kuuma? Näemmä siellä on Messikin ollut MYMin kanssa otat vastakkain ja käsi kurkulla, vähemmän yllättäen Barcelonan immuniteetti pätee preseasonillakin. 

 

Ja Rudin outo kokoonpano oli varmaan sen takia, että voi pistää selkäsaunan kokeilujen piikkiin. 

 

Rudi sanoi peluuttaneensa eilen 60 minuuttia niitä jotka pelasivat 30 minuuttia Sportingia vastaan.

 

Vähän siellä tunteet kuumenivat ja aika hämmentävää käytöstä Messiltä iskeä Mapoun kurkkuun kiinni. Mutta eipä tuosta ranskalaisen hillostusyrityksestä mitään tullut sillä hetki tuon jälkeen argo iskikin maalin...

 

Džeko tuli pari tuntia sitten vihdoin Roomaan ja fanit olivatkin siellä vastassa.  :thumbsup1: Odottelen vielä virallista PDF:ää siirrosta mutta en kyllä malta odottaa että Edin ja Pjanić ovat samaan aikaan kentällä. Viimeksi kun Edinillä oli toinen bosnialainen Wolfsburgissa syöttelemässä hänelle maalintekopaikkoja niin silloinhan homma meni enemmän kuin hyvin. Huhut kertovat myös että sopuun on päästy "brasilialaisen Pogban" eli Gersonin kanssa siirrosta joka tapahtuu tammikuussa. Melkein 25 miljoonaa kerrotaan Sabatinin tuosta tarjonneen. Suuri summa kun puhutaan kaverista joka hädin tuskin on 20 ottelua pelannut Brasilian pääsarjaa. Joidenkin lähteiden mukaan sopparissa on pykälä jolla Barcelona voi hänet ostaa omakseen kahden tai kolmen kauden sisällä. Toivottavasti ei pidä paikkaansa sillä eihän tuossa olisi Roman kannalta paljoakaan järkeä kun käytännössä toimittaisiin vain "lapsenvahtina" Gersonille parin kauden ajan.

 

 

E. Salahkin virallistettiin. 5 miljoonaa lainasta ja 15 miljoonan osto-optio jota EI OLE tietääkseni pakko käyttää. Hyvä diili.  :thumbsup1: Jos nyt niitä laitapakkeja saisi sitten seuraavaksi kiitos...

 

v3dJLvvI_400x400.jpg

 

E2. Deal confirmed, Gerson twiittailut että on tulossa Olimpicolle kauden avajaispäivänä eli 14. elokuuta kun vastaan asettuu Sevilla. Odotellaan tututtuun tapaan sopparin detaljeja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

6-4 lopulta päättyi  :mrgreen:. Sevilla iski viimeisen 20 minuutin aikana vielä neljä maalia. Onneksi Roma oli tehnyt ennen Sevillan rynnistystä kaksi maalia (Salah, Totti rp), muuten olisi voinut käydä nolosti. Hyvä että sentään vähän hypetys laski noiden neljän maalin jälkeen. Puolustus oli aivan kujalla kun Castán ja Manolas otettiin pois ja tilalle laitettiin DDR ja Capradossi. Tosin eihän tuo ihme ole, toinen on puolustava keskikenttäpelaaja ja toinen pelailee vielä junnuissa. MDS voi myös ottaa maaleja omaan piikkiinsä. Morgan on selkeä kakkosmaalivahti tällä kaudella ja toivottavasti ei joudu pelaamaan esim. CL-pelejä. Kyllä Sabatinin pitää vielä ne kaksi topparia hakea ennen kuin mistään glooriasta voidaan haaveilla. Hyökkäyspeli sen sijaan näyttää olevan aika hyvin raiteilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[ 1-0 Janković ]

[ 1-1 Florenzi ]

 

Szczęsny

Florenzi - Manolas - Castán - Torosidis

Pjanić - De Rossi © (Keita) - Nainggolan

Salah (Falque) - Džeko - Gervinho (Ibarbo)

 

Virallisissa peleissä jatkettiin viime kauden kaavalla: Laitapakit ovat surkeita ja päävalmentajana on Rudi García. Ottelusta pystyi kuitenkin tiettyjä hyviä juttuja poimimaan, näitä olivat ainakin Džekon pelaaminen ja lukuisat maalipaikat. Valitettavasti niistä tonteista ei palloa pömpeliin laitettu.

 

Rudin pelaajavalinnat herättivät jälleen hämmennystä (Ibarbo vaihdosta sisään, Totti ensimmäistä kertaa 24-vuotisella urallaan penkillä kauden avauspelissä).

 

Kyllähän tuo joukkue kunnollisia laitapakkeja huutaa. Vaikka Florenzi komean maalin pommittikin niin luvattoman helposti hänestä tultiin kerta toisensa jälkeen ohi eilen ja Torosidis oli aika hukassa HV:n maalissa vaikka tuo syntyikin Manolasin virheen jälkeen. Kylmää tulee kyyti olemaan jos Juvea vastaan samat kaverit ovat laitapakkeina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Digne starttaa heti ekaan mahdolliseen peliin, hieno homma. Garcia toki taisi sanoakin jo aiemmin, että jos Toro ei ole täydessä tikissä niin Digne starttaa. Ei noin muuten vakuuta Roman puolustus, kun siellä on DDR topparina ja Florenzi oikealla. 

 

Gervinhokin saatu pois avauksesta ja Falque - Dzeko - Salah kolmikko avaa kärjessä, mielenkiintoista nähdä miten homma pelittää. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mielenkiintoista nähdä miten homma pelittää. 

 

Ja pelittihän se loistavasti.

 

Aijai, olipa hieno voitto. Koko joukkue pelasi huikean ottelun ja Juve oli aika surkea. Mukavaa oli katsoa peliä erään juventinon kanssa.  :mrgreen:

 

Voi olla että kirjoitan jotain järkevämpää myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä tasuri Barcelonaa vastaan keskiviikkona Olimpicolla. En ole kyllä nähnyt aikaisemmin Romalta noin kurinalaista puolustamista koko ottelun ajan kuin toissapäivänä, siitä pisteet Rudille ja myös siitä, että mies oli selvästi oppinut vuoden takaisesta Bayern -kairauksesta. Eihän Roma kovinkaan montaa paikkaa ottelussa luonut ja ne muutamatkin tupattiin munaamaan huonoihin ratkaisuihin...

 

... lukuunottamatta tietty tuota Alen neronleimausta. Näillä esityksillä ja etenkin tuolla taistelijan hengellä Florenzi pelaa itseään kyllä kapteeniehdokkaiden joukkoon ja vahvistaa entisestään paikkaa fanien sydämissä. Muista pelaajista nostan peukkua erityisesti vasta toisen ottelunsa Roma -nutussa pelanneelle Rüdigerille, joka vakuutti ainakin allekirjoittaneen Manolasin toppariparina.

 

Ihan harmittomasti ottelu ei kuitenkaan sujunut, sillä Szczęsny

loukkaantui ja on arviolta sivussa 4-6 viikkoa. De Sanctis hoiti pätevästi ottelun lopun ja pääseekin taas toimimaan ykkösveskarina ainakin kuukauden päivät. Puolalaisen menetys on kolaus, sillä voi olla että tämän seurauksena pelin avaamista joudutaan hieman muuttamaan, koska jalalla MDS ei ole Wojin tasolla. Toisaalta seuraavan kuukauden pelit pitää pystyä hoitamaan myös Morganin kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kone on ruvennut yskähtelemään.

 

Viime viikon keskiviikkona Sampdoria voitti Genovassa pelatun ottelun 2-1 -lukemin. Tuota ottelua Roma hallitsi aivan täysin ja Sampin molemmat maalit syntyivät MDS:n sekä Manolasin henkilökohtaisten virheiden seurauksena. Džekon päähän kesoteltiin n. 50 kertaa ja kulmiakin saatiin se joku 20 mutta yhtään kunnollista maalintekotilannetta ei saatu. Todella turhauttava peli kaikenkaikkiaan.

 

Viikonloppuna kasvoja saatiin hieman pestyä kun sarjanousija Carpi kaatui Olimpicolla 5-1 -lukemin. Totta puhuen, Carpi oli tuossa ottelussa todella heikko ja pidän sitä aikamoisena ihmeenä jos tuo porukka vielä Serie A:ta ensi kaudellakin tahkoaa.

 

Tiistaina taas koettiin jokavuotinen Roman europupellus alta pois kun Valko-Venäjällä joukkue kävi ottamassa BATElta kuokkaan 3-2 -lukemin. Aivan järjettömän huonoa puolustamista jokaisessa maalissa ja ei tuohon otteluun palannut Szczęsnykään mitään puhtaita papereita saa. Toisen puoliajan nousulla sentään näytettiin että taistelutahtoa jengistä löytyy mutta ei tuollaisella yksilövirheiden määrällä voida kolmea pistettä tavoitella.

 

Mediassa on alkanut pyörimään huhuja että jos sunnuntain Palermo -pelistä ei tule voittoa niin Rudin työpaikka olisi oikeasti vaarassa. Loukkaantumiset ovat taas kasaantuneet ja paljon on huonoissa peleissä tullut yksilövirheitä, joten täysin Rudin syy tämä kriisi ei ole. Osasyyllinen on myös Sabatini, joka ei tuonut riittävän päteviä kavereita kesällä puolustukseen. Hyökkäyspelihän toimii tällä hetkellä mutta puolustus vuotaa kuin seula. BATEa vastaankin puolustusnelikosta löytyivät Florenzi ja De Rossi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tärkeä peli tänään edessä Saksassa kun susijengi on matkannut Leverkusenin vieraaksi. Samalla tästä starttaa kova kolmen viikon rupeama, johon kuuluvat seuraavat kuusi peliä:

 

20.10. Leverkusen (A)

25.10. Fiorentina (A)

28.10. Udinese (H)

31.10. Inter (A)

4.11. Leverkusen (H)

8.11. Lazio (H)

 

Pitäisin kolmea voittoa ja kolmea tasapeliä noista hyvänä saldona. Ainoa peli, jossa avainpelaajia voidaan lepuuttaa, lienee tuo Udinese -kotipeli ensi viikolla. Joten täytyy pitää kaikki sormet ja varpaat ristissä, että loukkaantumisilta vältytään.

 

Mutta sitten tämän illan otteluun. Roma on saanut hieman korjattua kurssiansa parin heikomman liigapelin ja BATE -katastrofin jälkeen. Joukkue onkin tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Viime viikonloppuna kaatui Empoli Olimpicolla 3-1 -lukemin. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että Leverkusenin tasoista nippua ei Roma noissa kolmessa pelissä ole kohdannut.

 

Roma on iskenyt kolmanneksi eniten maaleja Euroopan huippusarjoissa tähän asti, edellään vain Bayern München ja Dortmund. Hyökkäyspeli on tosiaan rullannut oikein mukavasti, mutta puolustus on vuotanut ajoittain pahasti ja on tuntunut siltä, että omaa päätä ei olla saatu pidettyä puhtaana oikein ketään vastaan. Viime kaudellahan asia oli toisinpäin. Empoli -pelissäkin meni yksi omiin, mutta onneksi puolustuslinjaan paluun tehnyt Leandro Castán toi toivottua rauhallisuutta peliin.

 

Castán aloittanee kuitenkin tänään penkiltä ja loukkaantumisestaan toipunut Antonio Rüdiger lienee avauksessa. Edin Džekon pelikunto on kysymysmerkki. Mediassa onkin liikkunut tänään huhuja, että bosnialainen aloittaisi ottelun vaihtopenkiltä ja viime viikkoina tutuksi tulleet FIFA-taktiikat laitettaisiin taas käyttöön, eli kärkikolmikko olisi muotoa Falque - Gervinho - Salah.

 

Tänään kentällä kohtaa myös kaksi vaparispesialistia: Miralem Pjanić ja Hakan Çalhanoğlu. Mire on saanut tällä kaudella vetää viisi vaparia ja jo kolme näistä on uponnut verkon perukoille, viimeisin viime viikonloppuna Empolia vastaan.

 

Leverkusenin alkukausi ei ole ollut aivan onnistunut. Bundesliigassa joukkue majailee sijalla seitsemän ja viime viikonloppuna se pelasi vieraissa HSV:n kanssa maalittoman tasapelin. Toisaalta, Roma ei ole historiansa aikana montaa voittoa Saksasta hakenut ja Rudin surkea tilasto europeleistä tunnetaan (kolme voittoa 20 ottelusta Euroopassa). Mutta jos taktiikka osuu yhtä nappiin kuin vaikka Barcelonaa vastaan, niin en näkisi miksei Roma voisi tästä ottelusta tasurin ottaa. Uskoisin, että Leverkusen tulee palloa hallitsemaan ja vierasjoukkue yrittää sitten iskeä munaravilla vastaan jos Džeko ei avauksen kunnossa ole. Täytyy vain toivoa, että puolustus ei montaa maalia tänään omiin päästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[ 1-0 Hernández ]

[ 2-0 Hernández ]

[ 2-1 De Rossi ]

[ 2-2 De Rossi ]

[ 2-3 Pjanić ]

[ 2-4 Falque ]

[ 3-4 Kampl ]

[ 4-4 Mehmedi ]

 

Szczęsny

Torosidis - Rüdiger - Manolas - Digne

Florenzi (Iturbe) - Nainggolan - De Rossi © - Pjanić

Salah (Falque) - Gervinho (Džeko)

 

No tasurinhan sieltä Saksanmaalta Roma sai haettua, mutta tappioltahan se enemmänkin tuntuu tuon lopun pupelluksen jälkeen. Alussa jengi oli jälleen aivan unessa ensimmäiset 20 minuuttia ja päästi kotijoukkueen jo 2-0 -johtoon. Sitten taas vähän heräiltiin ja ennen puoliaikaa joukkue olikin jo tasoissa. Toisella puoliajalla hyvä peli jatkui: Roma siirtyi jo 4-2 -johtoon ja näytti siltä, että voitto olisi tulossa. Lopussa Roma teki kuitenkin Romat, kun viimeisen kymmenminuuttisen aikana päästivät saksalaisjoukkue tasoihin. Uskomatonta, ei voi muuta sanoa.

 

Ennen tätä ottelua Leverkusen oli tehnyt yhdeksässä Bundesliiga -ottelussa kahdeksan maalia. Tänään Roman verkkoon tehtiin neljä. Kahdessa viimeisimmässä herkkusieniliigan pelissä roomalaiset ovat tehneet kuusi maalia ja saaneet näistä kahdesta ottelusta vain yhden pisteen. Nuo fatkat kertovat karua kieltä siitä, kuinka hukassa tuo puolustus tällä hetkellä on. Torosidis kuuluu Serie B:hen, Rüdiger näyttää floppihankinnalta (miksei Castán pelannut?), Digne tekee välillä jäätävän huonoja ratkaisuja ja Nainggolan on ollut aivan kujalla koko alkukauden. Florenzikin on nyt alkanut pelaamaan huonosti.

 

Hyökkäyksestä voisi nostaa valopilkkuja esiin, (Gervinho, Pjanićille TAAS vaparimaali!) mutta ei nyt paljoa kiinnosta.

 

Puhtailla papereilla ei Rudikaan illasta selviä (ranskalaisella päätähuimaava voittoprosentti UCL:ssä tällä hetkellä: 14% ja vaihdot olivat vähemmän yllättäen järjettömiä) eikä joukkueen kasannut Sabatinikaan (hankitaan vähe lisää laitureita, kyllä Torosidisilla pärjätään Euroopassakin!).

 

Se on sitten kahden viikon päästä pakko voittaa Kusen Olimpicolla, jos jatkoon joukkue haluaa. Näyttää siltä, että sarjakärki Violaa vastaan pitää sunnuntaina tehdä n. seitsemän maalia, jotta Roma ottelun voittaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×