Jump to content
Sign in to follow this  
Livöpuul

Palloliitto - Kulttuurintappaja

Recommended Posts

Noh, aloitetaan vaikka tällä uusimmalla, tämänpäiväisella tapahtumalla. Palloliitto on antanut ihan sääntöjen mukaisesti HIFK:lle ja HJK:lle sakot derbyn soihdutteluista/savuista (HIFK 4 000€ ja HJK 3 000€). Sakkojen suuruuteen on vaikuttanut se, että tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun kyseiset seurat saavat rangaistuksia Palloliitolta. Isoin vitsi oli kuitenkin tämä kohta kyseisestä rangaistuksesta ja sen uhkailuista:

 

Valiokunta keskusteli vakavasti rangaistusmääräysten muista mahdollisista rangaistuslajeista. Mikäli vastaavanlainen menettely jatkuu, sovellettavaksi voi tulla rangaistusmääräysten 3 §:n b-kohta ottelun määräämisestä pelattavaksi muualla kuin kotikentällä tai 3 §:n c-kohta ottelun määräämisestä pelattavaksi ilman katsojia.

 

Siis mitä vittua nyt taas. Kerrankin, kun Veikkausliigassa on pelejä, jotka vetävät ja kiinnostavat yleisöä, jotka antavat positiivista "pöhinää" sarjan ympärillä, joissa on sitä kansainvälisten futiskatsomoiden tunnelmaa, niin Palloliitto päättää uhkailla jollain tyhjillä katsomoilla, jos tämä "pelleily" ei lopu. Ymmärrän kyllä, jos seuroille annetaan sakot näistä, koska ovat kiellettyjä, mutta kukakohan siitä lopulta hyötyisi, jos seuraavat derbyt pelattaisiin ilman yleisöä? Media puhui melkein pelkästään positiivista ottelun tunnelmasta, eikä soihtuja/savuja pidetty mitenkään ongelmana, ja sitten Palloliitto tulee ja kusee suomifutiksen niskaan. Ja tämä ei todellakaan ole pelkästään tämänkertaisen jutun takia, vaan tätä paskaa on jatkunut jo vuosia ja vuosia. Heti kun löydetään pienikin "turvallisuusriski", niin Palloliiton sakkokassaan tippuu taas muutamasata euroa lisää. Miksi Palloliitto ei voi hyväksyä esimerkiksi klubikannattajien ehdottamaa hallittua ja luvallista soihdutusta, jossa tietyillä kavereilla olisi soihdut ja ne sytytettäisiin tiettyyn aikaan, eikä niitä heiteltäisi kentälle. Tätä on ehdotettu, mutta aina on tullut kielteinen vastaus. Joskus HJK sai poliisilta luvan soihdutukseen, mutta meidän Suomen Palloliitto tuli ja esti tunnelman luomisen ja kielsi soihdutuksen.

 

Koko Palloliiton johto on vaan niin läpeensä mätä, ja siivous pitäisi aloittaa itse ongelman, Pertti "haista vittu" Alajan, potkimisesta pihalle. Tämän kaverin johdolla suomifutis ei tule ikinä ottamaan edistysaskelia.

 

Kakkosen seura FC Myllypuro sai 200 euron rangaistuksen, kun tuomarit joutuivat kävelemään yleisön ohi ilman järjestyksenvalvojia. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. 200 euroa saattaa tuntua joillain kakkosen seuroilla jo vähäsen, vaikka aika pieni summa onkin kyseessä:

 

Ottelun jälkeen erotuomaristo joutui kävelemään katsomon edestä pitkän matkan ilman suojaa pukukoppeihin. Järjestyksenvalvoja ei ollut tilanteessa. Mitään poikkeavaa ei kuitenkaan tapahtunut.

 

Tässä vielä linkki Palloliiton tiedotteeseen: http://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/palloliiton-kurinpitovaliokunnan-paatoksia-18

 

" :thumbsup1: "

 

E: HIFK:n toimitusjohtajalta todella viisaita sanoja:

 

- Pitäisi mielestäni vähän katsoa, että mitä nämä kaksi seuraa ovat tehneet suomalaiselle jalkapallokulttuurille. Nämä ovat olleet isoja tapahtumia ja huikeita elämyksiä ihmisille. Niistä on puhuttu paljon kaupungilla. Mielestäni olemme tehneet aivan mielettömän hyvää pr:ää jalkapallolle.

 

E2: Samin viisaista sanoista opittuna, tein ihan pienen muokkauksen tekstiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idea tuli yön pimeinä tunteina ! Kerätkää yleisön kanssa provokatiivisesti yhden soihdutuksen rahat kasaan ja polttakaa soihtu pelissä !! Järjestäkää mediatapahtuma asian tiimoilta. Vähän lisää julkisuutta asialle, se yleensä kivasti taivuttaa jopa liittojen selkää hieman.. ;)

 

Pieni vinkki tekstiin.. Kerro juttusi alussa heti mistä on kyse, kesti pitkä matka lukea tekstiä ja löytää syy sakoille.

 

Nyt katsomaan peliä ! Sit nukkumaan ja taas katsomaan peliä. Oi tätä loman ihanuutta !

 

Jokin turvallinen järjestely olisi varmasti mahdollinen soihduille, enemmän taitaa olla kyse nyt jostain muusta. Soihduille minulta iso peukku ! Ja pakko hehkuttaa että sain seuraavaan derbyyn juuri liput varattua, joku oli ostanut ylimääräisiä ;) Soihtuja sinne, mä osallistun soihtukeräykseen !

 

 

 

-Sami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jumalauta Tolppis !! Äijä otti kyllä ehdottomasti päivän parhaan ja keräs meikäläiseltä miljoona lisäpistettä !! Molemmat jengit yhteismarssilla seuraavaan derbyyn !! Kuten pelaajat, kentällä vihollisia ja kentän ulkopuolella kavereita. Toi on saatanan kova visio ja toimiessaan olisi varmasti otsikoissa ! Vielä toi rahakeräys "soihtumaksun suorittamiseen seuroille niin kyllä olis kova juttu ! Hesarin toimittajat mukaan juttuun ja ehkä haastattelut seurojen johdoilta.. PErkele jos onnistuis ni mä olisin mukana ihan vaan fanittamassa moista yhteismenoa ja pistäisin kyllä kolikkoni ja ehkä setelinkin soitumaksuun ! Paljonko aktiivisia faneja jengeillä? Paljonko olisi hyväntekeväisyys rahaa tulossa soihtumaksuihin siis ? :)

 

Se missä linja poikkesi olis toi angsti eli ei mitään kiukuttelu sääntöjä vastaan rikkomalla niitä lisää, vaan hoitamalla homman puku päällä tyylillä ja helvetin kovalla asenteella ! Soitumaksu olisi vähän kyllä rikkomista, mutta sillain kivemmin :)

 

 

 

-Sami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä toi on ihan ymmärrettävä sääntömuutos. Onhan se toki harmi jos ihan spontaanisti ei pysty maaleja juhlimaan, mutta samalla sitten tuohonkin liittyy omat riskinsä ja varsinkin jossain Finskillä voi tulla melkoista jälkeä jos porukka ryysää katsomosta siihen betonille.

 

Mun mielestä Palloliitto saanut vähän turhankin likaa niskaansa tästä keissistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://mobile.twitter.com/RicRoughland/status/739780712870649856

 

Taas mennään. Nyt ollaan jo Palloliiton älyttömyydenkin yläpuolella. Eihän tuo voi olla totta. Tosin lähde on sen verran luotettava, että kyllä se on.

 

Ihan käsittämätöntä kulttuurin tappamista Palloliiton puuhastelijoilta. Näihin olisi mukava kuulla edes perusteluja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari derbyä tällä kaudella nähtynä ja täytyy sanoa että melko kivasti homma toiminut. Iso peukku multa kyllä noille värikkäille soihduille. NE on vaan niin kauniita ja jos turvallisesti käytetään niin se olis vielä hieno homma. Edellisessä Klubin ja HIFK:n derbyssä oli kyl niin kaunista katseltavaa se yhteishenki, joka HIFK:n päädystä välittyi toiseen päähän. Punaisia soihtuja ja savuja, iso tifo peitti koko päädyn ja jossain vaiheessa koko pääty hyppi samaan tahtiin käden toistensa harteilla. Moinen saa minut liikuttumaan. Yhteistyö ja yhteisöllisyys on niin tärkeää ja näyttää minusta todella kauniilta kaikkinensa ! Ne pipot vois jättää pois silmiltä ja olla reilusti vaan omansa puolella, ei toista vastaan. Ei väkivaltaa ja sikailua.

Ei ole liitto pahemmin riehunut näiden soihtujen tai muun fiiliksen suhteen. Hiljainen lupa ja pelastuslaitoksen sammutus paikalla varmistamassa turvallisuutta. Minusta aika tyylikkäästi hoidettu ja vielä kun fanit ymmärtävät hoitaa fanittamisen tyylikkäästi niin meille voi syntyä sukupolvet läpi leikkaava fanikulttuuri. Se vasta olisi jotain, kun 80 v Masa soihduttaisi ja 5 v Einari heiluttaisi lippua tatuoidun huutosakin johtajan rinnalla ja kaikki hymyssä suin :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×