Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Valioliigan kausiveikkaus – Keskustelu ja kysymykset

Recommended Posts

Täällä vastaillaan sitten polttaviin kysymyksiin tämän kilpailun osalta.

Lupa myös harrastaa kilpailun seuraamista kauden aikana ja keskustella/spekuloida mahdollisista yllättäjistä, voittajista, ja niin edelleen, mitä nyt ikinä keksittekään.

Spämmi on siis sallittua, niin pysyy tuo kilpailuketju puhtaana pelkille lomakkeille, joka sitten helpottaa pisteidenlaskentaa.

 

Muistutuksena vielä, että muistakaahan kaikki myös laittaa näkyviin tuo "Viimeksi muokattu"-kohta, jotta nähdään Ippen kanssa laskiessa sitten, että milloin viimeksi viestiä on mahdollisesti muokattu. Tämä tapahtuu siis painamalla "Muokkaa", valitsemalla viestin vasemmasta alareunasta "Näytä 'muokannut'", ja painamalla "Tallenna muutokset". Tämä siis lähettämääsi lomakeviestiisi kilpailuketjussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei, mutta Mersey sentään nosti Poolin molempien Manc-seurojen yläpuolelle.

 Sehän olisikin ihan mahdottomuus! Ainoa mahdottomuus taitaa olla Manun mestaruus.

 

Voi vittu taas näitä "hihhi kun toi veikkas hassusti" postauksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:thumbsup1:

 

Olisi muuten suositeltavaa, että käyttäisi sitä "viimeksi muokattu" täplää. Näin tiedetään, että milloin on viimeksi muokattu viestiä.

 

Eikä pelkästään suositeltavaa, vaan ihan mainittuna avausviestissäkin. Ippe on vain kirjoittanut siihen vahingossa virheellisesti, että "Muokattuun veikkaukseen tulee laittaa täppä kohtaan "Näytä muokannut", jotta muut voivat nähdä milloin riviä on viimeksi muokattu.", vaikka tarkoitus olisi, että se näkyisi kaikissa veikkauksissa – muokattu tai ei. Jos sitä ei näy, niin viestiä voidaan olla silti muokattu esimerkiksi viikko ennen kauden päätöstä tai jouluruokaa mussuttaessa. Tarkoitus vain nähdä, että milloin tuohon viestiin on viimeksi koskettu ja vain nämä ohjeiden mukaan ilmoitetut lasketaan. Tässä vielä ohjeet:

 

Muistutuksena vielä, että muistakaahan kaikki myös laittaa näkyviin tuo "Viimeksi muokattu"-kohta, jotta nähdään Ippen kanssa laskiessa sitten, että milloin viimeksi viestiä on mahdollisesti muokattu. Tämä tapahtuu siis painamalla "Muokkaa", valitsemalla viestin vasemmasta alareunasta "Näytä 'muokannut'", ja painamalla "Tallenna muutokset"Tämä siis lähettämääsi lomakeviestiisi kilpailuketjussa.

 

Ei ole siis suuri vaiva joten käyttäkää 3 sekuntia ajastanne 3 klikkaukseen, kiitos.

 

Koska tämä tuntuu menneen kaikilta paitsi yhdeltä ohitse, niin tein vielä kuvalliset ohjeet jokaiselle:

 

1) Valitse "Muokkaa"

oj2r06.jpg

 

2) Valitse "Näytä muokannut"

20j02lu_th.png

2zs5fds_th.png

 

3) Valitse "Tallenna muutokset"

v7w5d4.jpg

 

4) Viesti näkyy lopuksi pisteidenlaskijoille esimerkiksi näin

21may6f.jpg

 

Kiitos kuitenkin kaikille jo osallistuneille. Vielä on pari vuorokautta aikaa lopuillakin tulla mukaan.

Edited by Jahnny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voin periaatteessa lisätä moderaattorin paneelista tuon "näytä muokannut" kohdan kaikkien viesteihin, mutta en tiedä, että onko se sellainen asia, että tohdin lähteä muiden viestejä muokkaamaan. Vaikka onkin kyse vain parista napin painalluksesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voin periaatteessa lisätä moderaattorin paneelista tuon "näytä muokannut" kohdan kaikkien viesteihin, mutta en tiedä, että onko se sellainen asia, että tohdin lähteä muiden viestejä muokkaamaan. Vaikka onkin kyse vain parista napin painalluksesta.

Muokkaa vaan. En usko, että kukaan siitä suuttuu. Ei pitäisi olla kyllä niin vaikeaa foorumisteillekkaan laittaa itse sitä merkintää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin, että voisin hieman avata ja perustella veikkaukseni taustoja. Aloitan vaikka top 10 osalta.

Chelsea - Mielestäni Chelsealla on kasassa liigan kovin nippu, paras manageri ja toimivin pelitapa. Olen aiemmin moittinut Mourinhoa, mutta olen vasta hiljattain herännyt portugalilaisen erinomaisuuteen. Jos pitäisi valita manageri otteluun, jossa pelataan elämästä ja kuolemasta olisi valinta 9/10 Jose Mourinho. Eden Hazard on liigan paras pelaaja, Diego Costa voi hyvin voittaa maalikuninkuuden ja puolustus on liigan pitävin. Uskon, että Chelsea olisi vähän heikommallakin kaudella vähintään toinen. Sijoille 1-2.
 
Arsenal - On saanut viimein palapelinsä kuntoon, tai ainakin lähestulkoon. Liigan taitavin joukkue, mutta epäilen, että Arsenal sortuu silti turhiin pistementyksiin paikoissa joissa kolme pistettä pitäisi olla selviö. Toisaalta Arsenalin on myös vaikea nähdä voittavan esim. Chelseaa keskiknäisissä kamppailuissa. Sanchez on liigan kolmen parhaan pelaajan joukossa ja Cech tuo huikeasti laatua alakertaan. Loistokaudella Arsenal voi jopa voittaa ja löytyy sijoilta 1-3.

Manchester City - Pellegrinin paletti oli viime kaudella sekaisin, mutta Chelsean lisäksi muut eivät olleet liian hyviä ohittaakseen heitä. Komapanyn heiketessä kausi kaudelta alakerrasta puuttuu johtaja. Muutkin avainpelaajat ovat suuria arvoituksia, mikä on Yayan motivaatio ja kestääkö Agüeron paikat? Cityä pidetään yleisesti vahvistuneena, mutta joukkue on menettänyt Dzekon, Milnerin ja Joveticin saaden tilalle Sterlingin ja Delphin. Mielestäni City ei ole vahvistunut, mutta joukkue voi silti parhaillaan voittaa Valioliigan, todennäköisemmin jää kuitenkin kahden kärkijengin taakse. Sijoille 1-3.

Manchester United - Koko kevät ja syksy puhuttiin huippuvahvistuksista, piti tulla Bale, Hummels, Lewandowski, Müller ja ties kuka, mutta ikkunan nimekkäin hankinta on 31-vuotias Schweinsteiger, joka ei ole pelannut ehjää kautta vähään aikaan. Van Gaalin toinen kausi voi olla joko menestys tai mahalasku. LVG:n linja saattaa aiheuttaa närää joukkueen sisällä, miten Depay onnistuu ja lepääkö puolustus edelleen liikaa De Gean varassa?
Sijoille 4-5.

Liverpool - Rodgers roikkuu löysässä hirressä ja kauden alku määrittää joukkueen kauden suunnan. Jos ensimmäisistä otteluista tulee pataan niin lumipallo-efekti lienee väistämätön. Rodgers saattaa saada kenkää ennen kauden puoliväliä tai sitten saada joukkueen parin kauden takaiseen liitoon. Hyvällä kaudella sijoitus on neljän parhaan joukossa, mutta en rehellisesti sanottuna usko hyvään kauteen. Valioliigassa ei kuitenkaan ole viittä Liverpoolia parempaa joukkuetta, vaikka seura pelaisikin huonon kauden. Sijoille 4-5.

Tottenham - On surkuhupaisa, mutta lienee taas seuraava joukkue kärkijoukkuiden ja suurseurojen jälkeen. Täysin Harry Kanen varassa ja avauksessa on vain muutama oikeasti laadukas pelaaja. Lienee parhaimmillaankin viides, mutta takana on monta jengiä jahtaamassa Spursin päänahkaa. Sijoille 6-8.

Swansea - Walesilaiset rakentavat joukkuettaan suunnitelmallisesti ja viisaasti. Ayew oli hyvä hankinta ja Swansean on aika ottaa seuraava askel eteenpäin. Heikon kauden mahdollisuuskin on olemassa jos avainpelaajat loukkaantuvat. Sijoille 7-10.

Southampton - Pani viime kaudella jauhot suuhun epäilijöilleen ja yllätti kaikki olemalla neljän sakissa miltei koko kauden. Ei ole kesällä juuri vahvistunut, mutta Clasie ja Soares paikaavat Schneiderliniä ja Clyneä riittävän hyvin. JayRod tuo uuden ulottuvuuden jos säilyy ehjänä ja Southampton sementoi pysyvästi paikkansa Valioliigan 10-parhaan joukkueen joukossa.Europa League on sekä uhka että mahdollisuus Sijoille 6-10.

Everton - On heikentynyt tasaisesti Martinezin debyyttiakuden jälkeen. Suurista TV-rahoista huolimatta nuukailee suotta ja on suurissa ongelmissa mikäli Howard, Jagielka tai Lukaku loukkaantuu. Uhkaa jämähtää keskikastin seuraksi kilpailijoiden vahvistuessa jatkuvasti. Ei kuitekaan valahda heikommalle puoliskolle. Sijoille 7-10.

Stoke - Potters on ollut kahdella edellisellä kaudella yhdeksäs ja on vakinnuttanut asemansa keskikastin joukkueena. On tehnyt muutaman mielenkiintoisen hankinnan ja Bojan lienee kuin uusi hankinta, mutta keskasti on todella laadukas ja pisteet ovat tiukassa. Sijat 8-11.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muokkaa vaan. En usko, että kukaan siitä suuttuu. Ei pitäisi olla kyllä niin vaikeaa foorumisteillekkaan laittaa itse sitä merkintää..

 

No lisäsin sen kaikkiin, olisi pitänyt älytä laittaa se ohjeisiin heti, vaikka tuskin kukaan nyt näissä huiputtaa.

 

Toimenpiteet mitä tein:

 

1. Muokkaa viestiä.

2. Rasti kohtaan "näytä muokannut"

3. Tallenna viesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omat perustelut kärkinelikon osalta:

 

1. Chelsea - Mourinhon kone porskuttaa ja vaikka siirtomarkkinoilla on oltu aika hiljaa, joukkue on edelleen kokonaisuutena liigan paras ilman selkeitä heikkouksia. Jossain vaiheessa meno tulee hiipumaan, mutta se ei tapahdu vielä tällä kaudella. Paljon voi tietysti riippua esim. siitä, miten hyvin Diego Costan takareisi pysyy kunnossa. 

 

2. United - Itse näen ettei ManU tule kakkossijaa korkeammalle vielä tällä kaudella yltämään. Sekava maalivahtitilanne, keskinkertainen toppariosasto ja syvyyttä huutava kärkikalusto pitävät siitä huolen. Hyviä hankintoja on kyllä tehty kriittisille paikoille, mutta prosessi on yhä selvästi kesken. 

 

3. Arsenal - Melkein yhtä hyvin olisi voinut heittää Arsenalin kakkoseksi. Joukkue esittää liigan parasta peliä, ja viime vuosina on sitä tiettyä voittajan mentaliteettia alkanut löytymään kasvavassa määrin. Huipputason viimeistelijää tuo vielä huutaisi niin silloin mestaruushaaveet voisivat jo realisoitua. 

 

4. City - Kärkiosasto on vakuuttava, mutta keskikentällä ja puolustuksessa on heikkouksia, joita vastustajat osaavat käyttää hyväkseen. Lisäksi Agüeron pitäisi pysyä kasassa paremmin mikäli joukkue mielii pyttyjä kauden päätteeksi nostella. Siirtojen osalta Sterling on hyvä hankinta, mutta muita kovempia nimiä ei toistaiseksi ole saatu Etihadille naarattua. Parhaimmillaan City voi esittää todella hienoa peliä, tasaisuus ei nytkään vaan riitä mestaruuteen. 

 

 

Helvetti nyt harmittaa. Taisi tulla pistettyä Manu turhan korkealle mikäli De Gea tuosta nyt lähtee Realiin.

 

Tuotahan saa muokata vielä tämän päivän ajan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistakaapas kaikki, että ilmoittautuminen on nyt siis päättynyt.


 


Myös viestien muokkaaminen on tästä hetkestä eteenpäin kiellettyä.


 


Ellei sitten joku ehdi vielä mukaan viisi minuuttia ennen ajan loppumista.


Share this post


Link to post
Share on other sites

Haluaisitko ippe editoida vielä tuon "muokattu"-kohdan Linekerin viestiin (viimeinen 1. sivulla)? Voisi myös tummentaa nuo kohdat vastaavasti kuin veikkauspohjassa, niin helpompi sitten myöhemmin selata, kun kaikki ei ole samaa fonttia.

 

Selailin äsken muiden lomakkeita ja tuli vastaan se omakin sieltä joukosta. Olin näköjään unohtanut vaihtaa Manchester Cityn ensimmäiseksi ja Arsenalin toiseksi, kun kirjoittelin samaan aikaan muitakin juttuja tänne. Lisäksi tuli laittaa luotto Giroudiin eikä Walcottiin maalintekijöissä. No, näin käy joskus ja ei voi mitään. Eiköhän siellä muillakin ole hieman mennyt vinoon veikkaukset ja eipä tuota tiedä, vaikka näin olisikin loppujen lopuksi parempi.

 

Lisäksi viimeinen, Berban, veikkauslomake oli lähetetty vuorokauden myöhässä, jätetty "muokattu"-kohta pois ja pohja ei ollut myöskään ohjeistuksen mukainen.

 

Ehdotan kuitenkin, että Berba hyväksytään vielä mukaan. Jos oikein laskin, niin tuolloin osallistuneita olisi tasan 20 kappaletta, joka olisi sopiva määrä (kauden päätteeksi 10 laskisi ippe ja 10 sivuunkirjoittanut, ei siis hirveä vaiva). Tuo viesti tulisi kuitenkin myös editoida kuntoon joten, ippe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×