Jump to content
Sign in to follow this  
Jussii

8.8.2015 Manchester United vs. Tottenham Hotspur @ Old Trafford

Recommended Posts

200px-Manchester_United_Football_Clubin_VS. 150px-Tottenham_Hotspur_crest.png

Klo 14.45, Old Trafford

 

Kausi käyntiin! Viime kaudella Van Gaal nosti Unitedia kohti sitä tasoa missä sen kuuluukin, Moyesin inhorealistisen tasonpaljastuksen jälkeen. Rahaa paloi, ukkoja tuli ja lähti, ja kauden päättyessä minimitavoite, paikka mestareiden liigaan, saavutettiin. Esitykset olivat kuitenkin vielä kaukana loistavuudesta, joten kehitystä on tapahduttava huomattavasti jos United haluaa nousta sinne "Biggest club in the world"-tasolle, millä ainakin uudet tulijat mainostivat joukkueen jo olevan.

 

Preseason-ottelut jäivät näkemättä, sillä jenkkien aikavyöhyke ei ole oikein sovelias päivätöissä käyvän aikatauluun. Tulokset olivat kuitenkin kohtuullisia, ja ilmeisesti suoritustasokin oli vähintäänkin toiveita herättävää. Kauden ensimmäinen tosipeli on kuitenkin se missä oikeasti mitataan seuran todellinen taso, ja tänä vuonna vastustaja on heti alusta asti kovaa luokkaa.

 

Unitedin avaus voisi olla vaikkapa seuraava:

 

Johnstone

Darmian - Smalling - Blind - Shaw

Carrick - Schneiderlin

Mata - Memphis - Young

Rooney

 

Suurin murhehan tuossa on De Gean puuttuminen, sillä Van Gaal sanoi ettei spanskin pää ole siinä kuosissa että miestä voisi laittaa tolppien väliin. Di Marian lähtö vei joukkueesta ylimääräistä loistokkuutta, mutta kyllähän De Gea oli se pelaaja, kuka viime kaudella toi sarjataulukkoon eniten pisteitä. Mielenkiintoista nähdä kuka kolmikosta Romero - Lindegaard - Johnstone saa Van Gaalilta eniten arvostusta, mutta uskoisin että tänään aloittaa Johnstone, sillä huhujen mukaan Lindegaardillekin on annettu lupa etsiä uutta seuraa.

 

Tosin tällä kaudella maalivahdin panosta ottelun kulkuun tulee toivottavasti pienentämään Schneiderlin, sillä viime kaudella Unitedin keskikentän ja puolustuksen väliin jäi aivan luvattoman usein isot raot, eikä kokematon puolustus kyennyt sitä käsittelemään.

 

Mielummin haluaisin nähdä uuden seiskapaidan laidalla ja Matan keskellä, mutta ilmeisesti ylläoleva muodostelma oli ahkerasti käytössä preseasonin peleissä. Memphisiin kohdistuvat odotukset ovat nousseet hehkutuksissa järjettömän suuriksi, ottaen huomioon että miehen taso on mitattu "vasta" hollannissa. Toivotaan että pää kestää, ja suoritustaso tulee olemaan nousujohteinen!

 

Vastustajasta joku enemmän tietävä saa kertoilla lisää, mutta ainakin Kanelle kesäloma tuli varmasti tarpeeseen, loppukevät ei ollut enää samanlaista lentoa kuin aiempi osa vuodesta. Spursilla joukkueen vaihtuvuus on kuitenkin ollut kesällä melko vähäistä, joten sen puolesta uskoisin heidän tulevan otteluun kotijoukkuetta valmiimpana. Odotan myös ainakin FIFA15-superjunnu Delle Allin esiintymistä. Viime kaudella tehot MK Donsin paidassa olivat keskikenttämiehelle kovat, ja preseasonin peleissä nuoren miehen otteita on kovasti kehuttu.

 

Tulosveikkaukseen laitetaan varovainen 2-1 - kotivoitto. Eriksen iskee ottelun avausmaalin, mutta toisella jaksolla Carrickin paikan ottava Schweinsteiger saa hommaan lisää virtaa, ja syöttää sekä Rooneyn että Memphisin maalintekoon.

 

11822324_10153145745877746_7315072931478

64v-lahjaksi kotivoitto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maalivahti- ja keskuspuolustuksen tilanteen huomioiden tähän peliin saattaisi olla järkevää lähteä ankkuripelaajalla liikkeelle. Tottenham tulee kuitenkin 4-2-3-1:llä pelaamaan ja Erikseniä ei kannattaisi päästää mellastamaan linjojen väliin. Preseasonin perusteella voi olla turha toivo, mutta Herreran näkisin erittäin mieluusti avauksessa.

 

Johnstone

Darmian - Smalling - Blind - Shaw

Carrick

Herrera - Schneiderlin

Mata - Rooney - Young 

 

70 minuutin kohdalla sitten Depay sisään väsyneitä puolustajia vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maalivahti- ja keskuspuolustuksen tilanteen huomioiden tähän peliin saattaisi olla järkevää lähteä ankkuripelaajalla liikkeelle. Tottenham tulee kuitenkin 4-2-3-1:llä pelaamaan ja Erikseniä ei kannattaisi päästää mellastamaan linjojen väliin. Preseasonin perusteella voi olla turha toivo, mutta Herreran näkisin erittäin mieluusti avauksessa.

 

Nythän siellä on pohjalla kaksi puolustussuuntaan erinomaista pelaajaa, joten luulisi että puolustuksen suojaaminen sujuisi hyvin. Kohta nähdään miten se kentällä toimii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä jotain tarvitsisi tehdä toiselle puoliajalle. Laukaukset maalia kohti tähän mennessä Tottenhamille 2-0.

 

Jossain vaiheessa kyllä Herrera Youngin tilalle ja pallonhallinta takaisin kotijoukkueelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kausikin polkaistu käyntiin ja aika tasainen peli oli. Ehkä tasapeli olisi ollut oikeutettu tulos, mutta ei tämä Unitedin 1-0 voittokaan mikään vääryys ollut. Depay menee kärjen alla vähän hukkaan kun ei pääse juuri huikeaa nopeuttaan hyödyntämään, mutta eiköhän se pelipaikka löydy enemmän laidalta myöhemmin kauden mittaan. Ymmärrän kyllä hyvin nuo 4-3-3:n perään huutelut mitä täälläkin on harrastettu, keskikenttä meni jokseenkin Tottenhamille, vaikka Dier ja Bentaleb eivät ole ensimmäisiä nimiä kun mietitään liigan kovimpia keskikenttäpelaajia. Kausi on tietysti vielä nuori, mutta Unitedilla on vielä pitkä matka siihen, että peli myös näyttää hyvältä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan ok aloitus kaudelle. Puolustuksessa Darmianilta ja Smallingilta upeaa työtä ja muutkin (Romero mukaan lukien) saavat loppujen lopuksi puhtaat paperit. Keskikentän keskustan tilanne on nyt parempi kuin pitkään pitkään aikaan, vaikka Schneiderlin olikin vielä vähän ruosteessa. Rooney tämän(kin) pelin perusteella joukkueen heikko lenkki. Matalta ja Youngilta ok esitys, mutta kyllähän laituriosastolle upgradea tarvittaisiin. Memphisiltä lupaava esitys, tehoja odotettavissa jatkossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin tosiaan tätä herkkua on tässä jo reilut kaksi kuukautta odotettu ja hyvinhän se alkoi tuloksellisesti. Jotenkin jäi kuitenkin vähän valju maku sillä Spurs olisi ansainnut vähintään tasurin. Näistä uusista hankinnoista sen verran että Schneiderlin oli hyvä (kentän parhaita Smallingin, Blindin ja Romeron ohella), Darmian oli solidi (odotetusti) puolustussuuntaan, mutta ei ainakaan vielä paljon esittänyt ylöspäin pelaamista, Depay ihan ok, mutta niinkuin vähän odottaa saattoi niin jumalattoman ylihehkutettu.Schweinsteiger ei paljon sanottavaa sillä ei lähelläkään 90 min kunnossa. Romero hoiti hommansa muttei mihinkään ns. tosi testiin kuitenkaan joutunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nihkeä voitto sieltä lopulta tuli kuten kauden avausottelussa usein on tapana. Walkeria saa suuresti kiittää täydestä pistepotista. Paikkojen luonti oli edelleen haastavaa, ja laidoille varsinkin tarvitsisi lisää hyökkäyspelotetta. Pelin loppukaan ei ihan mennyt LvG:n pelikirjan mukaan Tottenhamin luodessa useamman hyvän tekopaikan. Puolustus sentään oli suhteellisen vakuuttava.

 

Romero 7 - Jalalla pelaaminen hermostunutta, mutta loppua kohden teki pari mainiota torjuntaa. Paljon huonompiakin debyyttejä on nähty.

Darmian 8 - Ihan kohtalaisen vahva valioliigadebyytti tältä "nevöhood"-italialaispakilta. Ottelun parhaimmistoa Smallingin kanssa. 

Smalling 8 - MotM. Liiderin elkeitä alkaa löytyä. Useampi hieno katko nähtiin ja varmaa peliä muutenkin. 

Blind 7 - Alussa ei ollut ihan hereillä, mutta paransi pelin edetessä. 

Shaw 7 - Nousi hienosti useampaan otteeseen. 

Carrick 6 - Hieman vaisumpi peli MC:ltä. Pelin kontrollointi jäi tällä kertaa hiukan puolitiehen. 

Schneiderlin 7 - Katkoi varmasti, joskin välillä syyllistyi turhiin rikkeisiin. Pitemmät syötöt olisivat myös saaneet olla tarkempia. Kelpo esitys kuitenkin kokonaisuutena. 

Mata 6 - Pääsi puolittaiseen tekopaikkaan avausjaksolla. Vähän enemmän taas odotin Matalta. 

Memphis 7 - Ihan tyydyttävä esitys Memphisiltä. Pelipaikka menee aika lailla päällekkäin Rooneyn kanssa, joten eiköhän vain ole ajan kysymys milloin siirtyy jompaan kumpaan laitaan. Fysiikka on hollantilaisella kyllä kovaa luokkaa noin nuoreksi pelaajaksi, ei meinaan ihan helpolla pakit saa kaveria nurin. 

Young 6 - Youngin keskityksillä on vaikea saada osumia aikaan, kun maalin edessä häärii Rooneyn ja Matan tapaisia pelaajia. Toisella jaksolla meni hieman taas sukelteluksi. 

Rooney 6 - Syötti Walkerille johto-osuman. Toisella jaksolla yritti hakea vähän näyttävämpää osumaa volleysta. Tekee kovin töitä, mutta viimeistelyn tarkkuus herättää isoja epäilyksiä.

 

Schweinsteiger 6 - Olihan se aika mahtavaa nähdä Bastian ekaa kertaa OT:n nurmella punaisessa paidassa! Välillä oli tosin vähän näkymätön. Pari peliä lisää alle niin hyvä tulee.

Herrera 6 - Pelasi viimeiset parikymmentä minuuttia lopusta. Itsekin näkisin Herreran mieluiten avauksessa.

Valencia 6 - Ei jäänyt mitään mainittavaa mieleen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh, nyt se vihdoin on alkanut, onneksi voitolla! Aika tasainen pelihän se oli loppujenlopuksi. United aloitti pelin kyllä ärsyttävän vaisulla liikkeellä, mutta onneks se sit pikkuhiljaa parani.

 

Smalling oli huikea! Toivottavasti taso kaverilla pysyy jatkossakin ja paikat ei hajoile entiseen tahtiin. Joo vähän menee Depay hukkaan tossa kärjen alla, jotenkin aina joutuu vähän sumppuun, kun pallon saa, vaikka kerran tosin näytti taitoaan kun pienellä näppärällä liikkeellä harhautti pelaajan ja pääsi vetopaikkaan vasemmalla jalalla. Eiköhän se siitä, kun vähän saa jännitystä karistettua pois. Mielestäni Carrick pelas hyvän pelin ja teki 3-4 todella hyvää katkoa mistä hyökkäävien pelaajien olis pitänyt saada parempaa aikaan. Pakko vielä mainita Darmianista, että olihan huikeeta puolustamista, en muista yhtään tilannetta missä kaveri olis päässyt ohi 1vs1 tilanteessa Darmianista. Eiköhän se ylöspäin pelaaminenkin siitä parane kauden edetessä. Parempi vetää alkuun hyvällä peruspelillä.

 

Tästä on hyvä jatkaa ja eihän Spurs tosiaan mikään heikoin mittari ole, joten hyvä päänahka heti kauden alkuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×