Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

2015–16 Football League Cup

Recommended Posts

Capital_One_Cup_logo.png

 

chelsea-trophy-celebration_3271400.jpg?2

 

Avataanpa kyseiselle kilpailulle oma ketjunsa, niin ei tarvitse seuraamista toimittaa tuolla Valioliiga-kauden omassa ketjussa.

 

Kauden 2015–16 Football League Cup, tai sponsorinimeltään Capital One Cup, on edennyt jo kolmannelle kierrokselle. Mukana on siis vielä 32 joukkuetta. Kilpailu on järjestyksessään 55. ja hallitsevana mestarina on Chelsea, joka kaatoi Spursin viime kaudella finaalissa Wembleylla lukemin 2-0.

 

Voittaja tulee saamaan paikan 2016–17 UEFA Europa Leaguen kolmannelta karsintakierrokselta. Muistutuksena vielä, vaikka säännön pitäisi jo kaikille olla tuttu, että toiseksi tullut seura ei saa enää paikkaa Euroopasta, jos ensimmäinen on sinne jo itsensä selvittänyt. Tuo paikka menee sarjataulukossa ensimmäiselle seuralle, joka ei kauden päätteeksi omista paikkaa Euroopasta ensi kautta ajatellen.

 

Viime kierroksella nähtiin muutamia hieman yllättäviä tuloksia. Nimittäin QPR kaatui kotonaan Carlisle Unitedille, joka kohtaa seuraavalla kierroksella Liverpoolin. Lisäksi useampi pääsarjaseura oli ongelmissa pienempiensä kanssa, mutta tuo nyt kertoo vain Cup-kilpailujen hienoudesta, vaikka tämä ei se arvostetumpi kilpailu näistä Englannin sisäisistä olekaan.

 

Seuraavalla kierroksella Valioliigassa pelaavista seuroista kohtaavat toisensa Norwich City ja West Brom, Hull City ja Swansea City, Leicester City ja West Ham, Spurs ja Arsenal sekä Sunderland ja Manchester City.

 

Oman lisämausteensa antavat paikalliskohtaamiset kuten Aston Villan ja Birmingham Cityn välinen ottelu sekä tietysti jo mainittu Pohjois-Lontoon Derby. Nämä ovat myös Sky Sportsin valitsemat ottelut televisioitavaksi (live) kyseiseltä kierrokselta. 

 

Ylivoimaisesti helpoin arpahan kävi Liverpoolille, sillä Carlisle United pelaa vasta neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla ja ottelu pelataan vieläpä Anfieldilla. Vaikeimmaksi taas voisi kutsua Spursin ja Arsenalin välistä tuuria, mutta tuosta ei varmaan kumpikaan pahemmin valita.

 

Third Round

Middlesbrough - Wolverhampton Wanderers

Norwich City - West Bromwich Albion

Hull City - Swansea City

Leicester City - West Ham

*Aston Villa - Birmingham City*

*Tottenham Hotspur - Arsenal*

Manchester United - Ipswich Town

Liverpool - Carlisle United

Crystal Palace - Charlton Athletic

Fulham - Stoke City

Sunderland - Manchester City

Newcastle United - Sheffield Wednesday

Reading - Everton

Preston North End - AFC Bournemouth

Walsall - Chelsea

Milton Keynes Dons - Southampton

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×