Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

UEFA Europa League – Arvonnat ja arvontaspekulaatiot

Recommended Posts

Laitetaanpa tänne vielä vastaava.

 

Kausi 2015–2016 lohkojaon osalta siis seuraavanlainen:

 

N_ytt_kuva_2015_08_28_kello_14_50_01.png

 

Supernopeat pohdinnat lohkojaosta:

 

A-lohko

Kovatasoisin lohko omaan silmääni, tai ainakin yksi niistä. Ajax ja Fenerbahçe SK on suosikkeja jatkoonmenijöiksi. Celticin rahkeiden en usko riittävän. Suomalaisväriä on mukava Joona Toivion edustaman Molde FK:n muodossa.

 

B-lohko

Liverpool on ennakkosuosikki lohkovoittajaksi ja yksi koko kilpailunkin ennakkosuosikeista. Mukaan sitten Bordeaux, jota ei sovi aliarvioida, sillä tekeminen ollut hyvää viimeiset pari kautta Ranskassa. Rubin Kazanilla sitten mahdollisuudet yllättää ja FC Sion on odotettu lohkojumbo.

 

C-lohko

Bor. Dortmund on koko kilpailun ennakkosuosikki omissa papereissani. Otteet ovat olleet ailahtelevaisia, mutta eiköhän tuo meno ala jo hiljalleen olemaan lähes pysäyttämätöntä taas kerran. PAOK sitten taistelee FC Krasnodarin kanssa lohkon kakkospaikasta, kun taas Qäbälä lähtee kotimatkalle.

 

D-lohko

Täällä viime kaudella hyvin esiintynyt Napoli on vahva suorittaja. Loput Club Brugge, FC Midtjylland ja Legia Warzsaw taistelevat tasaisesti kakkossijasta. Tim Sparvin edustama tanskalaisseura näytti osaamistaan pudottamalla karsinnoissa Southamptonin ja heille lähtisin ennustamaan muutenkin jatkopaikkaa.

 

E-lohko

Villarreal CF on ykkössuosikki, kun taas loput ovat jälleen tasaisia kilpailijoita. Eiköhän Rapid Wien suorita itsensä toiseksi, kun taas Dinamo Minsk ja Viktor Plzen jäävät lohkoon.

 

F-lohko

Yksi kilpailun mielenkiintoisimmista joukkueista, Marseille, löytyy F-lohkosta. Arvonnoissa hyvä tuuri, sillä ei ole mikään voittajasuosikki, mutta hyvät mahdollisuudet on yllättää. SC Bragan uskoisin jatkavan portugalilaista trendiä ja jatkavan, kun taas FC Groningen ja Liberec jäävät lohkoon.

 

G-lohko

Itseasiassa tässä on toinen todella kovista ja tasaisista lohkoista. Lazio on varteenotettava kilpailun voittajakin parhaimmillaan ja uskoisin voittavan lohkon. Ranskalaisseuralle Saint-Etiennelle hyvä arpa myös, sillä lohkosta jatkopaikka aivan omissa käsissä. Rosenborg BK ja FC Dnipro saattavat yllättää. Ukrainalaisseura edustikin hienosti viime kaudella aina finaaliin asti.

 

H-lohko

Kolme tasaista kovaa joukkuetta löytyy täältäkin, mutta kaikki taistelevat siitä lohkovoitosta. Besiktas JK ja Sporting CP on silmissäni ne jatkoonmenijät, kun taas Lokomotiv saattaa ottaa toisen paikan. Skënderbeun uskon jäävän rannalle ruikuttamaan.

 

I-lohko

Fiorentina edustaa täällä FC Baselin kanssa suosikkeina, mutta Paulus Arajuuren sekä Kasper Hämäläisen edustamalla Lech Poznanilla on kaikki mahdollisuudet jatkopaikkaan sveitsiläisseuran kustannuksella, joka on heikentynyt viime kausista. Belenenses ei varmaan yllä muiden portugalilaisseurojen kaltaisiin suorituksiin.

 

J-lohko

Spurs on nimekkäin ja ykkössuosikki, mutta luottoa ei löydy niin paljoa tekemiseen, että eikö AS Monaco voisi napata lohkovoiton. RSC Anderlecht puolestaan taisteleekin sitten tuosta kakkossijasta parhaimmilaan. Qarabag on vaikea vierasvastustaja kuten pari muutakin aikaisemmin mainittua, mutta oletuksena jää lohkoon.

 

K-lohko

FC Schalke 04 ykkössuosikkina, kun taas kakkossijasta taistelevat sekä APOEL, Asteras että Sparta Praha. APOEL varmaankin ennakkosuosikki, mutta tsekkiläisille sympatiat.

 

L-lohko

Viimeisenä sitten L-lohko, josta löytyy suurimpana Athletic Bilbao, joka yksi kilpailun suosikeista. Toisesta sijasta sitten taistelevat AZ ja FC Augsburg, ja miksi ei myös Partizan. Saksalaisseura voi hyvinkin jäädä lohkojumboksikin, mutta jos esitykset vastaavat viime Bundesliga-kautta, niin jatkopaikka on tässä lohkossa hyvinkin otettavissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ranskalaisseurojen otteet tietty kiinnostaa pisteiden takia ja onneksi siellä on nyt Monaco ja Marseille, jotka molemmat voivat mennä pitkälle ja molemmille tuli ihan suotuisa lohkokin. ASSE ja Bordeaux puolestaan tuskin pääsevät jatkoon lohkoistaan. Molemmat pelasivat viime kaudella päin perseitä ja ei ole syytä odottaa, että kumpikaan pelaisi nytkään sen paremmin, ei näytä vain kiinnostusta löytyvän. Molempien peleihin on hyvä veikata under 2,5 ja tasureita. 

 

E: Sen verran täytyy korjata, että se oli Lille, joka viime kaudella nyhväsi UEL:ssa, eikä Bordeaux, Girondins sitten kaks vuotta sitten töhnöili lohkossa ja hävisi kaikki paitsi yhden ottelunsa, joten pointti sinänsä validi edelleen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eurooppa-liigassa siis arvontakorit ovat vastaavat:

 

Pot 1

- Liverpool (England)

- Manchester Utd (England) *

- Spurs (England)

- Bayer 04 (Germany) *

- FC Schalke 04 (Germany)

- Olympiakos CFP (Greece) *

- Lazio (Italy)

- Napoli (Italy)

- Molde FK (Norway)

- FC Porto (Portugal) *

- SC Braga (Portugal)

- FC Krasnodar (Russia)

- Villarreal CF (Spain)

- Athletic Bilbao (Spain)

- FC Basel (Switzerland)

- Besiktas JK (Turkey)

 

Pot 2

- Rapid Wien (Austria)

- RSC Anderlecht (Belgium)

- FC Midtjylland (Denmark)

- Sparta Praha (Czech Republic)

- Olym. Marseille (France)

- Saint-Etienne (France)

- Bor. Dortmund (Germany)

- Fiorentina (Italy)

- Lokomotiv Moscow (Russia)

- FK Partizan (Serbia)

- Sevilla FC (Spain) *

- Valencia CF (Spain) *

- FC Sion (Switzerland)

- Fenerbahçe SK (Turkey)

- Galatasaray SK (Turkey) *

- Shakhtar Donetsk (Ukraine) *

 

* Joined to the competition from UEFA Champions League.

 

Edit. Olen kanssa yksi idiootti, kun kirjoittelen tällaisia ennen kuin lohkovaihetta on edes vielä pelattu loppuun ja arvonta voi olla vielä aikalailla erilainen. Sen siitä saa, kun yöunet jää turhan vähälle.

 

No, näettepä ainakin, että missä joukossa noin Mestareiden Liigasta tulevat joukkueet ovat ja kumpaan ryhmään joukkueet sijoitettaisiin nykyisen lohkotilanteen perusteella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englantilaisista Spurs sai sitten vaikeimman arvan, kun taas Manu ja Liverpool pääsivät vähän vähemmällä. Vastustajan aliarviointiin ei kummankaan leirissä ole kuitenkaan varaa, sen on Europa League näyttänyt vuosien saatossa. 

Dortmund-Porto on herkkupala. Fenerbache-Lokomotiv on Venäjän ja Turkin poliittisen ilmapiirin kiristymisen takia ihan mielenkiintoinen. Sporting-Leverkusen ja Villareal-Napoli tasokkaita pareja kanssa.

Veikataan tummennettuna jatkoonmenijöitä:
Valencia-Rapid Wien
Fiorentina-Spurs
Dortmund-Porto
Fenerbache-Lokomotiv
Anderlecht-Olympiakos
Midtjylland-Manu
Augsburg-Liverpool
Sparta Praha
-Krasnodar
Galatasaray-Lazio
Sion-Braga
Shakhtar-Schalke
Marseille-Athletic
Sevilla-Molde
Sporting-Leverkusen
Villareal-Napoli
St. Etienne-Basel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×