Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

(UEFA Euro 2016: Qualifier) Finland - 21:45 - Faroe Islands @ Olympiastadion, Helsinki

Recommended Posts

Otteluun Kreikkaa vastaan ei tätä otteluketjua ehtinyt tekemään, mutta korjataanpa virhe tätä iltaa varten. Muutenkin saattaa ihmisillä olevan hieman suurempi kiinnostus päällä onnistumisen jälkeen.


 


Tässä heti alkuun siis tuo mukana oleva joukkue:


 


Maalivahdit


- Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt)


- Jesse Joronen (Fulham)


- Niki Mäenpää (Brighton & Hove Albion)


 


Puolustajat


- Paulus Arajuuri (Lech Poznań)


- Kari Arkivuo (BK Häcken)


- Ville Jalasto (Stabæk Fotball)


- Thomas Lam (PEC Zwolle)


- Valtteri Moren (Waasland-Beveren)


- Jukka Raitala (Aalborg BK)


- Joona Toivio (Molde FK)


- Jere Uronen (Helsingborgs IF)


 


Keskikenttäpelaajat


- Roman Eremenko (CSKA Moskva)


- Petteri Forsell (IFK Mariehamn)


- Markus Halsti (D.C. United)


- Përparim Hetemaj (Chievo Verona)


- Kasper Hämäläinen (Lech Poznań)


- Joni Kauko (Energie Cottbus)


- Sakari Mattila (Fulham)


- Alexander Ring (1. FC Kaiserslautern)


- Tim Sparv © (FC Midtjylland)


 


Hyökkääjät


- Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf)


- Teemu Pukki (Brøndby IF)


- Riku Riski (IFK Göteborg)


- Berat Sadik (Krylya Sovetov Samara)


- Tim Väyrynen (Dynamo Dresden)


 


Kuten yläpuolella huomaatte, niin Roman Eremenko, joka oli nivusvaivojen takia sivussa myös Kreikkaa vastaan, niin on saanut korvaajakseen Petteri Forsellin. Ihan mielenkiintoista nähdä, että nostettaisiinko Forssell ihan avauskokoonpanoon asti pyörittämään peliä. Voisi kuitenkin olettaa, että ottelun luonne on hieman erilainen kuin Kreikkaa vastaan. Varmasti enemmän vauhtia ja pallo enimmäkseen Suomella. Toisena sitten Berat Sadik joutuu viime ottelussa syntyneen loukkaantumisen vuoksi sivuun ja tilalle tulee Tim Väyrynen. Suurikokoinen hyökkääjä voisi olla oikea ratkaisu toiseksi kärkihyökkääjäksi, mutta en osaa sanoa, että tulisiko vasta toissapäivänä joukkueen mukaan liittyneet pelaajat heittää suoraan avauskokoonpanoon. Tuskinpa sentään. Toisaalta en kyllä lainkaan pahastuisi, jos Forsell avauskokoonpanopaikan saisi.


 


Näin muuten pitäisin avauskokoonpanon täysin samana kuin Kreikkaa vastaan. Jere Uronen ei vakuuttanut puolustuksessa kyseisessä ottelussa, mutta tänään pääsee varmasti pelaamaan vahvuuksillaan enemmän hyökkäyssuuntaan joten jatkakoon. Paulus Arajuuri on ilmeisesti kolhusta huolimatta pelikuntoinen joten hyvä näin. Kyllähän niitä vaihtoehtojakin on, mutta pidetään siis koko puolustuslinja samana. Keskikentän keskellekään en muutoksia hirveämmin kaipaisi. Tietysti yksi hyökkäyssuuntaan vahvempi pelaaja voisi olla vaihtoehto, mutta kyllä näiltä nykyisiltäkin hahmoilta löytyy sitä syöttötaitoa. Lisäksi laitapelaajat kuitenkin tulevat leikkaamaan hyvin paljon keskelle ja ei kärkihyökkääjienkään tehtävä nyt ihan ole vain seistä pölkkyinä vastustajan 16-alueella. Vaihdoilla sitten voidaan reagoida tarpeen tullen, mutta lähtisin siis lähestulkoon samalla avauskokoonpanolla. Eikä Färsaaret ole joukkue aliarvioitavaksikaan. Kärkihyökkääjäksi nousee avauskokoonpanoon asti Joel Pohjanpalo ja heikommin esiintynyt Kasper Hämäläinen saa aloittaa vaihtopenkiltä.


 


Lähtisin itse siis tällaisella kokoonpanolla illan otteluun:


 


N_ytt_kuva_2015_09_07_kello_16_13_44.png


Share this post


Link to post
Share on other sites

Rive kertoi valitsemansa avauskokoonpanon.

 

Muutamia muutoksia löytyy:

- Puolustuksesta Toivio saa tehdä tilaa, kun Halsti putoaa keskikentältä keskuspuolustajaksi. Ilmeisesti halutaan sinne joku, joka kykenee avaamaan peliä paremmin.

- Keskikentälle sitten nousee avauskokoonpanoon Lam.

- Kärkihyökkääjinä avaavat Pohjanpalo ja Riku Riski.

 

N_ytt_kuva_2015_09_07_kello_20_33_24.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kyllä mielenkiintoinen avausrosteri. Ja mikä tärkeintä Pukki putoaa penkille, mikä on enemmän kuin hyvä asia! :)

Aamulla on aikainen herätys, mutta täytyy sen verran katsoa matsia kuin jaksaa. Voittohan tuosta pitäisi ottaa, mutta ennustan silti hankalaa matsia Suomelle. 1-0 tai 2-1 voitto Huuhkajille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pukki saatu vihdoin penkille, sieltä on ihan hyvä välillä hakea vauhtia jos ei muuten suju. :thumbsup1: Lam myös todella mielenkiintoista nähdä avauksessa.

 

Sitten toiseen asiaan. Katsomossa on tänään iso "Refugees welcome"-lakana. SMJK on jo tästä irtisanoutunut sanomalla, että yhdityksellä ei ole mitään asiaa banderollin kanssa, mutta lakana on niin lähellä Pohjoiskaarretta, että kansa näkee kannanoton Suomen kannattajien tekemänä. Ylekin on jo ehtinyt asiasta virheellisesti uutisoimaan. Miksi vit*ssa politiikka pitää sekoittaa urheiluun/jalkapalloon? Pohjoiskaarteeseenkin kuuluu ihmisiä ihan laidasta laitaan ja kaikki eivät varmastikkaan ole kyseisen banderollin tekstin kanssa samaa mieltä. Näitä ihmisiä on aina yhdistänyt yksi asia: intohimo Suomen maajoukkueeseen. Ja nyt tähän isoon, monituhatpäiseen joukkoon tulee erimielisyyksiä yhden lakanan takia. Ja sitäpaitsi poliittiset kannanotot ovat kiellettyjä tällaisissa tapahtumissa. Esimerkiksi ff2 on täynnä ihmisiä, jotka jäävät tänään kotiin/menevät toisiin katsomoihin, koska eivät halua seistä kyseisen lakanan takana. Joko he ovat eri mieltä lakanan tekstistä tai eivät vain halua politiikkaa katsomoihin.

 

Nythän sinne pitäisi saada viedä jotain äärioikeistolaisia banderollejakin, kun pakolaislakanoitakin saa viedä.

 

Enkä ole lakanan tekstin puolesta enkä vastaan. Ei kiinnosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×