Jump to content
Sign in to follow this  
Sami Paakkanen

Naisten maajoukkue !

Recommended Posts

Aika hiljasta on foorumilla, vaikka mimmit pärjää kivasti. Miehet, come on... Eikö ole mukavampi katsoa kauniita naisia kentällä kuin niitä hikoilevia miehiä?!? Taidan mennä tiistaina katsomaan Portugalia vastaan pelattavan ottelun Soneralle  :horny:

 

Jäi naisten matsi näkemättä työkiireiden takia, mutta U18 joukkue pelasi ihan hyvin 1-1 päättyneessä ottelussa Itävaltaa vastaan. Tuli seurattua ottelu HuuTV:stä. Kyllähän nyt naisfutis kiinnostaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hiljasta on foorumilla, vaikka mimmit pärjää kivasti. Miehet, come on... Eikö ole mukavampi katsoa kauniita naisia kentällä kuin niitä hikoilevia miehiä?!?

 

Hiljaista ehkä lähinnä tämän ketjun voimin, sillä ei ole se ensimmäinen johon eksyy, vaikka naisten jalkapalloa seuraisikin.

 

Jos nyt katsoo vain pelaajia kentällä, niin luonnollisestihan sieltä muutaman viehättävän hahmon bongaakin, mutta jos taas katsotaan itse jalkapalloa lajina, niin onhan miesten tarjoama jalkapallo huomattavasti tasokkaampaa ja kaikessa muussakin skaalassa mukavampi katsoa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että naisten jalkapallo ei olisi viihdyttävää.

 

Ja onhan naisten jalkapallo aikaisemminkin foorumilla aiheuttanut hyvinkin keskustelua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeh, no itte tuli pe katteltua tuo Irlanti-peli. Vakuuttava voitto, 4-1. Hyvin ovat likat kisapaikassa kiinni! Espanjaa tuskin saavutetaan, mutta parhaana kakkosena on hyvät saumat vielä, ja miksei kaiken onnistuessa, ja Espanjan hieman epäonnistuessa, vielä jopa lohkovoittokin saapuvilla...

 

Tulee tätä naisfutista jonku verran seurattua. Se mikä ainakin omissa katsomissa peleissä on ollut selkee ero miesfutikseen verrattuna on maalien määrä. Siis tuon kaima-Samin mainitseman kauneuden lisäks ;) Oon tällä kaudella nähny nyt 3 peliä, eli tuo pe maajengin peli + 2 Nicefutiksen peliä Porin UK:lla. Yht. 14 maalia noissa. Samaan määrään tarvittiin esim. viime kaudella 7-8 Jazzin äijien peliä :)  Noin leikkisästi vertailtuna, ei toki ole suoraan verrannollisia, jos joku tuosta(kin) saattaa närkästyä...

 

Portugalilta viikolla 3p, niin hyvältä näyttää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon seuraillut touhua nyt enemmän täällä nuorempien "naisten" parissa, kun mukana touhussa. Millä tasolla naisten jalkapallo oli Suomessa 20 vuotta sitten, suhteessa muun maailman tasoon? Minusta heillä on nyt paljon paremmin pullat uunissa kuin miehillä. Miksi näin? Näin ainakin minun näkökulmasta tarkasteltuna, naiset pärjäävät paremmin kuin miehet.

 

No, tiistaina peliä katsomaan. Toivottavasti siitä tulee nuo kolme pistettä ja papukaijamerkki päälle !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millä tasolla naisten jalkapallo oli Suomessa 20 vuotta sitten, suhteessa muun maailman tasoon? Minusta heillä on nyt paljon paremmin pullat uunissa kuin miehillä. Miksi näin? Näin ainakin minun näkökulmasta tarkasteltuna, naiset pärjäävät paremmin kuin miehet.

 

Voidaan ajatella niin, että vasta 1990-luvulla alkoi ilmestyä ensimmäisiä puoliammattilaissarjoja naisten osalta maailmassa. Suomi oli hyvään aikaan hereillä tämän asian suhteen ja Suomessa naisten jalkapallon tilanne on mielestäni aina ollut hyvässä valossa verrattuna moniin muihin maihin. Lisäksi monessa maassa naisten jalkapallon kehittyminen on ollut huonommalla tasolla kuin miesten, sillä rahoitusta on odotetusti ollut vaikeampaa löytää, vaikka samasta kauniista lajista puhutaankin. Vähemmän mahdollisuuksia joten vähemmän kilpailijoita ja tästä syystä Suomella ihan hyvä tilanne (FIFA Rankingin 27. ja UEFA Rankingin 16.) naisten jalkapallon osalta.

 

Onhan naiset pelannut kyseistä lajia jo kauan, mutta varsinainen kehittyminen suuremmin askelin on tapahtunut vasta viimeisen 20-25 vuoden aikana. Näkisin itse, että jos tämä jatkuu, niin tulevaisuudessa kilpailukykyisiä maita tulee olemaan varmasti enemmän ja siinä tapauksessa mahdollisesti Suomen naisten tilanne verrattuna miehiin ei olekaan enää yhtä suotuisa, sillä saman sijoituksen pitäminen tulee olemaan haastavampaa ja tulisi kehittyä tehokkaasti mukana.

 

Voisi sanoa myös, että saattaahan tuo kehittyminen olla myös vaikeampaa, sillä pelaajaura naisilla on huomattavasti lyhyempi ja joukkueissa vaihtuvuutta tapahtuu runsaasti enemmän eikä mitään vakiintuneita huippuyksilöitä jää kartalle pitkäksi aikaan. Tarkoitan, että nuoret pelaajat on nopeammin saavuttanut uransa viimeiset vuodet ja sitten useamman pelaajan kohdalla joudutaan aloittamaan uusi prosessi, jotta saadaan pidettyä edes se nykyinen taso. Tämä toisaalta ei välttämättä ole vain ongelma, mutta ei tule syntymään sellaisia suurimpia tähtipelaajia, jotka kaikki tietäisivät ja jotka pitäisivät joukkueen tason hyvin paljon yksinkin jo kilpailukykyisenä pidemmän aikaa. Voidaan heittää nimiä kuten Keßler, Lloyd, Marta, Nécib ja Rapinoe nyt viime vuosilta, jotka eivät välttämättä edes naisten jalkapalloa seuraavilla sano automaattisesti paljoa tai ainakaan samassa mittakaavassa kuin Messi ja Ronaldo. En tarkoita vain tunnettuvuutta, vaan paljon myös sitä pelaajien yleistä taitotasoa rinnastettuna heidän kollegoihinsa. Nämä viisi nimeä esimerkkeinä ovat pelaajia, jotka ovat olleet suuressa roolissa nostaessaan naisten jalkapalloa kartalle heidän omissa maissaan ja varsinkin Saksassa tuo on näkynyt suuresti viime vuosina. Keßler kuitenkin oli vain hetki sitten maailman huipulla ja nyt yhtäkkiä saa huomata, että ura on jo loppunut ja Saksassa joudutaan aloittamaan odottaminen uudestaan, jos sieltä esimerkiksi Marozsán nousisi vastaavaksi kantavaksi voimaksi. Paljon pienemmästä kiinni naisten puolella joukkueiden menestyminen ja se, että löytyykö sitä viehätysvoimaa mediahuomion ja rahoituksen kannalta.

 

Sitten täytyy vielä todeta, että vaikka Suomella näyttää asiat olevan paremmin naisten joukkueessa kuin miesten joukkueessa, niin ei se aivan näin välttämättä ole. Miesten puolella täytyy ottaa huomiota, että on useampi reilusti kilpailukykyisempi maa toisiaan vastassa ja tuo maailman huipun ja Suomen tasoero saattaisi olla suhteessa sama, mutta väliin mahtuu enemmän tasaista massaa joukkueissa. Tuollaista tasaista massaa ei naisilla näin paljon juurikaan ole, vaan pelkästään Yhdysvallat voidaan nähdä paperilla selvästi Ranskaa ja Saksaa parempina, jonka jälkeen nähdään heti pieni kuilu Brasiliaan, Englantiin, Ruotsiin ja niin edelleen, minkä jälkeen jälleen isompi tasollinen pudotus. Jos katsotaan nyt noita 15 parasta maata, niin uskaltaisin jopa väittää, että Korpela ja Saari ovat harvoja pelaajia, jotka voisivat taistella roolistaan näissä muissa joukkueissa. Suomella menee siis suhteessa hyvin verrattuna naisten jalkapalloon monissa muissa maissa, mutta kyllä se tasoero on valtava maailman huippuun niin miehissä kuin naisissa.

 

Täytyy myös muistaa, että Suomen naisten jalkapallomaajoukkuekaan ei ole kuitenkaan koskaan saavuttanut paikkaa World Cupista (järjestettiin ensimmäisen kerran 1991, mutta Euroopan mestaruudesta on taisteltu jo vuosina 2005 (välierät), 2009 (puolivälierät) ja 2013 (lohkovaihe). Sanotaanko, että valonpilkahduksia näyttää tulleen naisten jalkapalloilun osalta vasta nyt viimeisen 10 vuoden aikana. Muihin Pohjoismaihin verrattuna Suomi on aina tullut jäljessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äsken päättyi tuo peli Portugalia vastaan 0-0. Se mikä pisti silmään oli ekan kosketuksen laatu. Mimmit peittosivat miehet mennen tullen tällä saralla. Aikaa toki enemmän, mutta eka kosketus oli usein hyvin laadukas ja mimmit pääsivät pelaamalla kivasti puhkomaan vihulaisen linjaa ja ajoittain pitkillä palloilla linjan takaa vaarallisesti vauhtiin.. Harmi kun jäi maalit tulematta. Portugalilla oli tontteja maalin edustalla joitakin, mutta sihti oli onneksi hukassa ja Suomen maalivahti venyi yhden ylänurkkavedon kiinni. Kivaa katseltavaa, vaikka olisi niitä maaleja toivonut :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naureskelin just samaa ku toljottelin ulos.. isoja hiutaleita leijuu. Onkohan Israelin pelaajat koskaan nähneet lunta livenä :) Toisaalta tietyllä mentaalisella paketilla omaava pelaaja vaan syttyy uusista olosuhteista, ei suomalainen, suomalainen vetää jäihin. Onko hyvä henki, mistä tieto...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×