Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Sinulle merkittävimmät tai sympaattisimmat jalkapalloseurat?

Recommended Posts

Lähes jokaisella meistä on se ensimmäinen rakkaus kyseisessä lajissa, jollain taas ei sitä ainuttakaan. Tämän ketjun aiheena on käsitellä yleisesti niitä jalkapalloseuroja, jotka jokaista henkilökohtaisesti säväyttää. Ei välttämättä puhuta varsinaisesta kannattamisesta tai edes fanittamisesta, vaan ehkä hieman pienemmästä asiasta tai siteestä seuraan.

 

Kaikilla ei välttämättä edes ole 10 seuraa, joista kertoa, mutta aina voi kertoa vähemmin määrin.

 

Itselleni on matkan varrella osunut useita seuroja, joista sitten yritin nyt jotenkin järjestää jonkinlaisen listauksen. Pahoittelut jo lyhyistä ja ehkä heikohkoistakin selittelyistä tiukan aikataulun vuoksi. Jos jonkinlaisen yhteenvedon voisi tulevista seuroista tehdä, niin useat niin kutsutut kulttiseurat tuntuvat löytävän tiensä sydämeeni. Lisäksi seurojen kotikaupungit tai kotimaat muuta kautta saattavat herättää suurta kiinnostusta. Koitan myös välttää itse turhaa puhetta pelaajista, vaikka luonnollisesti suuressa roolissa ovatkin jalkapalloseuroissa.

 

Kunniamaininnat: 120px-Borussia_M%C3%B6nchengladbach_logo 200px-West_Ham_United_FC.svg.png

- Kuten joskus olenkin maininnut, niin West Ham on seura, jota en vain osaa vihata. Viikosta toiseen seurannassa kuten kaikki muutkin näistä seuroista. Toisena sitten Borussia Mönchengladbach, jota kohtaan ollut myös jo kauan aikaa jokin pehmeä kohta, jota en vain osaa kuvailla. Saksalaisesta jalkapallosta löytyy muutenkin suurin skaala tällaisia itseäni monella eri tavalla miellyttäviä seuroja.
 

10. 170px-S.S.C._Napoli_logo.svg.png

- Napoli on seura, jonka historiaa on ollut mielenkiintoista lukea. Italialainen jalkapallo ei ole koskaan itseäni säväyttänyt, mutta kun tarpeeksi tunnetta on mukana, niin on helppo samaistua, vaikka en koskaan San Paololla olekaan vieraillut. Lupasin kuitenkin itselleni vaikka väkisin, että saan tarpeeksi seuroja tähän listaan, niin olkoon Napoli sitten tässä. Melko ristiriitainen seura loppujen lopuksi, mutta omalla tavallaan ehkä myös hieman väärinymmärretty.

 

 

9. 185px-Club_Athletic_Bilbao_logo.svg.png

- Athletic Bilbaosta olen kirjoitellutkin tälle foorumille aikaisemmin. Baskimaa on itseäni säväyttänyt kulttuurillisesti ja jalkapallo siinä sivussa ollut suuressa roolissa. Hetken aikaa jäi seuraaminen kiireiden vuoksi vähäisemmäksi, mutta tällä kaudella jälleen palannut takaisin rytmiin. Arvostan myös seuran toimintatapaa rakentaa joukkue ja silti pystymään kilpailemaan Euroopan parhaidenkin kanssa.

 

8. 115px-Real_Oviedo_logo.svg.png

- Real Oviedo on tuoreempi tuttavuus, josta kirjoitinkin tekstin käsitellen seuraa ja sen historiaa. Tuo ehkä kiteyttää hyvin kaiken mitä mielessäni on. Suurta sympatiaa ja ihailua.

 

7. 120px-AS-Saint-Etienne.png

- Saint-Etienne voisi hyvinkin olla millä tahansa muullakin sijalla tästä alemmaksi. Oikeastaan nämä sijat 7-10. ovat hyvin vaikeita, mutta olkoon näin. Nykyään ranskalaisseuroista se, minkä toimintaa ehkä arvostan eniten. Lisäksi tuli seurattua seuran otteita yhdessä vaiheessa huomattavasti enemmän, kun ranskalainen kämppäkaverini sattui olemaan kyseisestä kaupungista ja seuran kannattaja.

 

6. 220px-Borussia_Dortmund_logo.svg.png

- Borussia Dortmund ja Signal Iduna Park ovat asioita, jotka tulisi joskus elämässään kokea. Saksalaisseura on myös sellainen seura, että en voi uskoa kenenkään koskaan pystyvän sanomaan mitään pahaa siitä. Yhdet maailman parhaimmista kannattajista ja kentälläkin peli on ollut 2000-luvulla parhaimmillaan hyvinkin viihdyttävää seurattavaa. Samaan aikaan, kun Saint-Etienne oli tiuhassa seurannassa, niin samasta asunnosta löytyi myös toinen kämppis Saksasta, joka kannatti Dortmundia henkeen ja vereen. Kyllähän tuossa sivussa pystyi aistimaan sen intohimon ja omakin pehmeä kohta mureni entisestään.

 

5. 150px-FC_St._Paulin_tunnus.svg.png

- St. Pauli on sellainen seura, jota olen arvostanut jo pitkään, mutta se viimeinen napsahdus tapahtui nyt alkusyksystä, kun kausi alkoi ja ystävystyin hampurilaisen kaverin kanssa. Siinä sitten on tullut seurattua ottelut ja hoilaltua ties mitä (sian)saksaksi. Urheilun ulkopuolelta St. Paulin arvomaailma kohtaa hyvin vahvasti omani. Tämä kausi menee varmasti hyvin vahvasti jännittäen jospa paluu Bundesligaan toteutuisi. Tällä hetkellä en yllättyisi, jos nostaisi osakkeitaan entisestään tulevaisuudessa.

 

4. 220px-New_PSG.png

- Rehellisesti voisin sanoa, että PSG saattaisi jonain toisena päivänä löytyä alempaakin, mutta yritän nyt katsoa aihetta mahdollisimman laajalti. Parhaimmillaan intohimo ollut seuraa kohtaan ainutlaatuista, mutta nykyään hyvin hajutonta, mautonta ja väritöntä. Jokainen ottelu tulee katsottua edelleen, mutta vastaavaa onnistumisen tunnetta ei enää tule kuin aikaisemmin, vaikka kuinka pokaalia nousisi kiitos qatarilaisrahojen. No, onhan tuo silti aivan mukavaa, että seura menestyy ja pönkittää itseään historiankirjoihin.

 

3. 140px-HIFK-Jalkapallo.svg.png

- Suomalaisseurat ovat hyvin vähäiseksi jääneet itselleni sen jälkeen, kun pois kotikaupungista muutin. Muistikuvat muksuna on kuitenkin jättäneet jonkinlaisen jäljen kyseiseen seuraan, vaikkakin taisi valtaosa otteluista mennäkin enemmän toisen urheilulajin puolelle. Nyt kuitenkin HIFK vihdoin takaisin Veikkausliigassa ja ulkopaikkakuntalaisena on entistä helpompaa seurata joukkueen edesottamuksia.

 

2. 200px-Arsenal_FC.svg.png

- Mitään muuta seuraa en ole seurannut yhtä aktiivisesti ja yhtä pitkää aikaväliä. Eiköhän tuon perusteella Arsenal tule nostaa tälle sijalle. Kun en joskus muutakaan voinut tehdä, niin seurasin Arsenalin otteluita ja oikeastaan mitään muuta ei hieman nuorempana välillä ollutkaan. Päivästä riippuen seura on itselleni vähemmän merkittävä tai sitten juuri tällä sijalla. Aika selvää kauraa joten en sen enempää ala höpisemään.

 

1. 150px-Huuhkajat_logo.svg.png

- Suomen maajoukkue, Huuhkajat, löytyy siis sijalta numero 1. Joku saattaa ihmetellä, että kuinka voin asettaa maajoukkueen seurajoukkueiden edelle, mutta toisaalta tuntui myös hölmöltä ajatella jotain ulkomaalaisseuraa tärkeämpänä – tai merkittävämpänä – kuin oma maajoukkue. Hyvin vaikea päätös. Eihän tämä Suomen jalkapallon seuraaminen mitään ruusuilla tanssimista ole, mutta eiköhän jokaiselta edes yksi miehinen kyynel putoaisi, kun kotimaa sen paikkansa arvokisoista vihdoin saisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sympatiat:

 

-Kaikkien vihaama Millwall. No one likes us, we don't care". Tämä on vain tullut jostain.

 

-Millwallin ehkä pahin vihollinen, West Ham. Kyseisessä seurassa on pelannut hienoja lädejä ja Big Sam koutsina joten pakkohan heistä on tykätä. Seuran tunnuslaulu iskee aina itseeni.

 

-Brondby IF. Köpiksessä ollessa tuli käytyä heidän pelissään ja tunnelma siellä oli mahtava. Sympaattinen pikku asuinalue vartin päästä Köpiksen keskustasta junalla, jonka keskellä valtava stadion.

 

Merkittävimmät seurat: Itselläni on ollut elämässäni 3 seuraa, joita olen seurannut aktiivisesti.

 

3. Liverpool FC. Muutama vuosi sitten Liverpool olisi varmaan ollut listani kärjessä. Kotimainen futis on kuitenkin vienyt sydämeni ja paikallisen seuran peleissä paikan päällä käyminen tuntuu ihan mahtavalta. Vieläkin katson lähes kaikki seuran pelit, mutta enää se ei samalla tavalla jaksa sytyttää. Ensi kuussa matkustan Saarille katsomaan Spurs-Liverpool ottelua, katsotaan sytyttäisikö se liekin uudestaan päälle. Intohimo seuraan kumpuaa jostain lapsuudesta 2005 voiton ajoilta.

 

2. Suomen maajoukkue. Majua olen seurannut oikeastaan aina, mutta todenteolla aloin seuraamaan Huuhkajia 2012 EM-karsintojen aikaan. Sitä ennen oli muutamia kertoja tullut käytyä paikan päällä katsomassa pelejä, mutta sen jälkeen on lähes jokainen kotipeli tullut käytyä katsomassa. Ja onhan kyseessä kuitenkin meidän maajoukkue.

 

2. Helsingin Jalkapalloklubi. Ykkösvalinta oli erittäin helppo, vaikka maajoukkue on myös todella lähellä sydäntäni. Ensimmäinen ja vielä ainakin tähän mennessä ainoa seura, jossa olen itse pelannut. Ikinä en ole siis muualla pelannut, joten aika monta vuotta siellä on tullut vietettyä kuvioissa mukana. Katsotaan nyt, kauanko sitä jaksaa vielä pelailla, mutta seuran vaihtaminen tuntuu mahdottomalta ajatukselta. 4-vuotiaana aloitin pelaamisen ja saman vuonna näin HJK:n pelaavan ensimmäistä kertaa. Siitä lähtien olen omistanut kausikortin(tullut seuralta) ja varhaisimmat muistot peleistä ovat ne, kun pelaajat olivat mestaruuden varmistuttua tullut heittämään ylävitoset meille katsomon reunalle. Muita upeita muistoja on mm. Litmasen upea volley KuPS:ia vastaan Suomen Cupin finaalissa lisäajalla, Dawda Bah:n mestaruuden ratkaissut pommi niin ikään KuPS:ia vastaan ja Schalkesta 2-0 voitto. Muistoja on monia. Muutama vuosi sitten HJK iski minuun totaalisesti ja siitä lähtien on tullut suhtaudutta erittäinkin intohimoisesti joukkueen peleihin ja otteisiin. HJK on siis aina ollut todella iso osa elämääni, ja hyvä niin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieno aihe, joten tähän on pakko jotain raapustaa. Kymmentä joukkuetta en nyt tähän saa kasaan, mutta heitetään vaikka 5 semmoista joukkuetta, joita tulee kannustettua tai sympattua. Jätän maajoukkueet laskuista pois. Suomen majua tulee tottakai kannustettua ja muista maista tietysti Englannin majua sympattua.

 

Tässä 5 tiimiä, jotka tuli päällimmäisenä mieleen:
 

5. West Bromwich: Tämä on tämmöinen uusi symppauksen kohde, joka on vasta hiljalleen herännyt eloon. Yhtenä suurena syynä on Tony Pulis. Kunnon kokenut brittimanageri legendaarisesti aina veryttelypuvussa ja lippalakki päässä ja eläytyy aina joukkueen mukana kentän laidalla.
Tosin, WBA:ssa pelaa myös pelaajia, jotka eivät todellakaan kuulu mihinkään sympattaviin pelaajiin (kuten mm. Yacob ja Olsson), mutta sitten taas toisesta ääripäästä löytyy muutamia mielenkiintoisia nimiä, kuten Rondon ja McManaman.

 

4. FC Utrecht: Ihastuin tähän jengiin viime vuonna, kun tuli vierailtua Utrechtissa ja kyseisen seuran kotistadionilla (peliä en kyllä harmikseni nähnyt). Tämän jälkeen Utrecht on ollut yksi vakiotiimi, kun aletaan Fifassa hakkaamaan Career Modea :)
Joukkueessa on pelannut hyviä pelimiehiä aiemmin ja tällä hetkellä joukkueessa kasvaa muutamia nuoria ja mielenkiintoisia pelimiehiä. Ranskalainen Sebastien Haller varmaan se mielenkiintoisin.

3. Wigan: Wigan on aina kuulunut symppaamiini joukkueisiin siitä asti, kun he nousivat Valioliigaan. Moni tosin ei pidä Wiganista ja sen "rugbystadionista" (tai niin olen kuullut), mutta itse olen poikkeus. On ollut todella surullista nyt katsoa, kuinka joukkue on parissa vuodessa vajonnut League 1:seen ja tämän hetken menolla nouseminen sieltä takaisin ylöspäin tulee viemään aikaa.
Wigan on myös siitä lähellä sydäntä, että Wiganin stadionilla tuli käytyä katsomassa elämäni ensimmäinen Valioliiga-ottelu vuonna 2010. Kyseessä oli paikalliskamppailu Wigan vs Bolton, joka päättyi silloin lukemiin 1-1. Tästä syystä myös Bolton menee symppaamieni joukkueiden kerhoon, vaikka ei tässä listauksessa erikseen olekaan.

 

1 & 2: Liverpool ja Ilves: On hankala pistää näitä kahta jengiä järjestykseen. Jos mietitään pelkästään futiksen puolelta, niin Liverpool mennee edelle, mutta jos mietitään seurana, niin Ilves jääkiekon avulla saattaa nousta karvan verran yläpuolelle.
Ilvestä on tullut kannatettua aivan pikkupojasta. Aloitin itse 4-vuotiaana Ilveksen kaupparijengissä pelaamaan, jossa vierähti 6 vuotta. Tammelassa on tullut katsottua Ilveksen futiskamppailuja ja Hakametsässä tietysti kiekkokamppailuja koko lyhyen ikäni. Oli todella hienoa, että Ilves palasi taas pääsarjaan täksi kaudeksi, vaikkakin se kabinettipäätöksellä tulikin. Tampereelle on futisbuumi palannut!

Liverpoolia on tullut kannatettua "tosissaan" 2006 tai 2007 vuodesta alkaen. Toki jo 2000-luvun alussa Poolista tuli suosikki Hyypiän ja Litmasen takia, mutta tosissaan taisin alkaa seurata Poolin menoa Istanbulin ihmeen jälkeen ja lopullinen niitti tuli 2007, kun isä osti Canal Plussan tv-kortin, jolla pääsi seuraamaan Valioliigaa. Samaisena vuonna muuan Fernando Torres siirtyi punapaitaan ja siitä siirtopäivästä alkaen punainen numero 9 tuli olemaan ehdoton suosikkini. Parhaimmillaan tuli haalittua 5 Torresin paitaa ja julisteita oli enemmänkin huoneen seinillä (kokonaisuudessa pahimmillaan taisi olla 40 Liverpool-julistetta...). Torresin tulon jälkeen mikään pelaaja ei ole ikinä säväyttänyt niin hyvin ja saanut jalkoja vipattamaan. Siihen verrattuna juuri nämä Benteken, Firminon yms. pelaajien siirrot eivät tunnu missään.
Nyt vajaa kymmenen vuotta myöhemmin kannatan edelleen Liverpoolia, mutta en ehkä niin intohimoisesti kuin silloin "Torresin kulta-aikoina". Joukkue menee tietysti aina edelle, mutta kyllähän se vähän mehuja vie, jos Alonso, Mascherano, Torres, Gerrard, Reina, Carragher ym. vaihtuvat Alleniin, Caniin, Bentekeen, Milneriin, Mignoletiin ja Lovreniin. Ja managerit ovat vaihtuneet Rodgerssiin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei taida kymmentä irrota, mutta listataanpa:

 

1. Manchester United

 

2. PPJ

 

Pojan seura.

 

3. AS Roma

 

Italia ja sen jalkapallo, Rooma, Totti, seuran värit...

 

4. Schalke

 

Kaveri on suuri Schalke-fani ja on tullut käytyä usein matseissa. Kannattajat sympaattista porukkaa.

 

5. Milan

 

Maldinin aikaan taisi olla kakkossuosikki. Jotenkin niin tyylikäs.

 

6. Fortuna Düsseldorf

 

On tullut vietettyä aikaa kaupungissa ja käytyä myös Fortunan matseissa. Tykkään meiningistä, vaikka stadion onkin joukkueelle vähän turhan iso.

 

7. HJK

 

Jossain vaiheessa oli kausarikin, mutta viime vuosina olen huomannut että en niin suuri fani olekaan. Joku seuran meiningissä tökkii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Olympiakos Piraeus

- Pari vuotta on tullut seurattua todella tiiviisti Olympiakosin otteluita ja tämä vuosi on näyttänyt lupaavalta kun Arsenal kaatui Mestarien Liigassa. Hieno seura kaikenkaikkiaan, viime vuosina ollut täysin ylivoimainen Kreikan Liigassa mutta menestys europeleissä on jäänyt hieman vähäisemmäksi, toivon mukaan tämä kausi olisi poikkeus ja menestystä tulisi Mestarien Liigassa ja jatkopaikka lohkosta. Joskus pitää kyllä päästä katsomaan Olympiakosin kotipeliä Pireuksen stadionille!

 

2. Spartak Moskova

- Venäjän liigaa on tullut seurattua aika paljon ja sieltä suosikiksi on noussut Spartak. Viime vuosina tämä joukkue on alisuorittanut pahasti, tämän kauden alkupuoli on näyttänyt lupaavammalta ja mahdollisuudet on olla kärkisijoilla kauden päätteeksi ja paikka europeleihin ensi kaudeksi olisi mahtava juttu!

 

3. Crvena Zvezda

- Belgradin Punatähti päätyy kolmannelle sijalle, sympaattinen seura. Tämän joukkueen edesottamuksia ei tule seurattua niin paljoa kuin Olympiakosin ja Spartakin pelejä, satunnaisesti tulee seurattua Serbian Liigan tapahtumia ja pääsosassa Punatähden otteluita.

 

Siinä nyt ne kolme tärkeintä jengiä tällä hetkellä itselleni. MyPa olisi mennyt totta kai kaikkien noiden edelle, mutta jätin sen pois kokonaan tämän konkurssijutun takia. Vaikka MyPaa ei enää ole Veikkausliigassa niin joukkueesta on kuitenkin jäljellä hyvät muistot, päällimmäisenä tietenkin Suomen mestaruus vuodelta 2005 :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palataan tänne jälleen pitkästä aikaan, kun löytynyt uusia ja vanhoja rakkauden kohteita uudelleen jalkapallon osalta.

 

Koska avausviestissä tahdoin rajoittaa seurat kymmeneen, niin osa jäi huomion ulkopuolelle. Voisi sanoa, että tuo lista oli enemmän seuroista, joita koen kannattavani otteluita katsoessani edes jollain vähäisellä tasolla, mutta nyt voisi keskittyä enemmänkin siihen sympatian tunteeseen. Tietysti näistäkin jo mainituista, niin Athletic Bilbao ja Napoli ovat esimerkiksi seuroja, jotka saavat myös suuresti sympatiatkin ja tulee ehkä fiilisteltyä näiden seurojen tapaa esittää itsensä enemmän kuin tuettua tietyissä tilanteissa. Real Oviedo ja St. Pauli puolestaan ovat todella sympaattisia, mutta näiden kohdalla on helpompi ottaa puoli ottelua katsoessa kysymättäkin. Varsinaisestihan en koe itseäni jokaisen seuran todellisena kannattajana, koska siihen vaaditaan jo jonkinlaista tunnetasoa, joka on rakentunut ajan myötä.

 

Tällä kaudella on tullut seurattua suuresti Bundesligasta esimerkiksi Frankfurtia, mutta mitään sympatian tunteita en ole osannut vielä kohdistaa tuohon suuntaan, vaan lähinnä kyseessä on toiveita tietyistä pelaajakohtaisista onnistumista, sillä joukkueesta löytyy muutama värikäs nimi ja persoona. Sama pätee aikalailla myös Sevillan kohdalla. Sen sijaan Fiorentinan voisi mainita sellaisena seurana, jota on jälleen tullut seurattua entistä enemmän, ja joka kuuluu valehtelematta juuri tuonne sympaattisten seurojen joukkoon. Napolin kanssa näitä harvinaisia italialaisseuroja omalla kohdallani, jotka viehättävät uniikkiudessaan.

 

Tuli tässä aikalailla pohdittua aihetta aikaisemmin ja siksi etsinkin tämän kyseisen ketjun. Tuli mieleen muuan Paris, joka nuorena tuli esiin sympaattisena seurana, josta sitten kasvoi oma kannatuksen kohde ja tuntui todella omalta. Nykyään sympatiaa ei juurikaan löydy, sillä niin moni asia on täysin erilailla kuin omaan arvomaailmaani sopii. Lähinnä tuen, mutta en samaistu ja tässä muutaman viimeisen vuoden aikana se suurin kannatuksen kipinä on tuntunut jopa kuolevan, josta olenkin kirjoittanut seuran omiin ketjuihin, vaikka ottelut edelleen seuraankin. Sen sijaan tällaiset todella perinteisetkin seurat kuten Bayern Munich, Borussia Dortmund ja Liverpool, joiden menestys ei itseäni juurikaan kiinnosta ovat olleet oikeastaan aina omissa silmissäni hyvinkin sympaattisia seuroja, joita voi yksinkertaisesti ihailla. Jotenkin huvittava vain ajatella miten nämäkin kaksi mainittua herättävät edelleen suurta kiinnostusta ja siinä sivussa voi todeta kunnioittavan tämänlaisten seurojen perinteitä ja sitä ympäristöä, missä ne elävät. Seurojen identiteetit ovat niin merkittäviä, ainakin itselleni tällaisena jalkapalloromantikkona, tai miksi itseäni nyt kutsuisinkaan.

 

Kuten St. Pauli, niin näkemyksistä ja muista puheenollen tuli mieleen Rayo Vallecano, joka kuuluu tuohon samaan kastiin kyseisen saksalaisseuran ja Real Oviedon kanssa, vaikka seuraa itsessään ei ole tullut koskaan ainakaan liikaa seurattua. Toinen tällainen pieni espanjalaisseura on Eibar, josta kirjoitinkin pidemmin johonkin ketjuun, mitä en enää löytänyt. On älyttömän sydäntä lämmittävää huomata seuran löytyvän LaLigan sarjataulukosta kahdeksannelta sijalta, jos on yhtään seuraan ja sen henkeen perehtynyt. Voisin jopa vannoa, että vaikka varmasti haluaisin kokea tunnelman Camp Noulla tai Santiago Bernabéulla, niin uskoisin nauttivani tuollaisesta tunnelmasta kuin nämä kaksi kyseistä seuraa tuntuvat tarjoavan.

 

Alankomaiden osalta olisi mielenkiintoista seurata Ajaxia enemmän, mutta kaikkeen jalkapalloon ei vain riitä aika. Sen sijaan PSV herätti itsessäni ajatuksia nyt viime päivinä. Tuleekin perehtyä vielä enemmän historiaan, sillä tuntuu, että tällaisestakin seurasta olisi nautinnollista oppia enemmän. Löytyyhän tuolta Eredivisiesta muutenkin näitä pienempiä mielenkiintoisia seuroja.

 

Tukholmaan olisi tarkoitus lähteä vierailemaan ensi vuoden puolella ja ehkä se Allsvenskanin upein seura, Hammarby, voisi olla sellainen, joka tulisi käydä katsastamassa. Jos jollain on kokemuksia kyseisestä seurasta, niin kuulen niitä mielelläni. Paljon luen ja seuraan, mutta jonkinlainen aukko tuntuu käsityksessä olevan. Kiinnostusta tosin löytyy, kun on kuitenkin niin sanotusti hyvin lähellä. Toisena sitten Brommapojkarna voisi olla tällainen, johon kävisi ehkä tutustumassa enemmän.

 

Tällä hetkellä sympatialistani kärjessä ovatkin siis uusina mainintoina, jotka eivät viimeksi tuohon kymmenen joukkoon mahtuneet, niin Eibar ja Fiorentina. Sanotaan nyt vielä, että Rayo Vallecano ansaitsee myös erityismaininnan ja olisi hienoa nähdä seuran paluu takaisin pääsarjatasolle, mikä tosin näyttää tällä hetkellä hyvinkin epätodennäköiseltä. Kahta ensimmäistä nyt kuitenkin tulee varmasti seurattua taas enemmän tämän kauden osalta. 

 

Mitkä seurat ovat saaneet omat sympatianne nyt viimeisen puolentoista vuoden aikana, kun näistä viimeisistä viesteistä nyt näyttää olevankin jo mukavasti aikaa? Tai jos ei varsinaisia tunteita millään tasolla, arvostusta, ja niin edelleen, niin ehkä sellaisia seuroja, jotka ovat herättäneet vastaavaan skaalaan meneviä ajatuksia tai muuten vain puhutellut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

220px-SD_Eibar_logo_2016.png

 

Lisätäänkö vielä Eibarista vähän, kun sitä vanhaa viestiä en löydä enää mistään.

 

Kyseessä on siis LaLigan historian pienin seura, joka pelaa myös pienimmällä stadionilla ja on operoinut pienimmällä mahdollisella budjetilla. Viime vuonna oli myös kahden korkeimman sarjatason ainoa espanjalaisseura, jolla ei ollut yhtään velkaa. Käsittääkseni tilanne on edelleen sama. Seurasta ainakin aikaisemmin pystyi ostamaan osansa vain 50 eurolla, jolla kerättiin yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Tällä turvattiin mahdollisuus pelata pääsarjatasolla jatkossakin, joka tekee pienen seuran tarinasta entistäkin sympaattisemman. Seura sijaitsee Baskimaalla ja kyseessä on pieni kaupunki, jossa on vain reilu 27,000 asukasta ja kotistadion Ipurualle mahtuu vain reilu 6,000 katsojaa. 

 

Kaudella 2014/2015 Eibar pelasi hienot ottelut muun muassa Barcelonaa ja Real Madridia vastaan, jonka seurauksena suorastaan kääpiöseura osoitti kykynsä pelata pääsarjatasolla jatkossakin. Varsinkin kotiottelu Barcelonaa vastaan oli merkittävä, sillä 1940 perustettu Eibar oli historiassakin luonnollisesti hyvin pieni ja ei ollut varaa pelipaitoihin. Tämän seurauksena Barcelona lahjoitti pelipaidat joukkueelle, josta jäivät kotiasun värit aina tähän päivään asti. Ottelussa oli siis jonkinlaista symboliikkaa mukana, kun Eibar pelasi LaLigassa ottelun Barcelonaa vastaan kotikentällään katalonialaisilta saaduissa väreissään, vaikka rahallinen arvo ja budjeteissa pyörivät luvut ovat lähes 40-kertaiset näiden kahden espanjalaisseuran välillä.

 

Liverpool-kannattajia saattaa kiinnostaa sen verran, että Xabi Alonso on yksi kuuluisimmista koskaan seuraa edustaneista pelaajista ja on edelleen hyvin äänekkäästi kytköksissä seuraan sen kannattajana ja tukijana. Alonso muistaakseni mainitsikin seurasta sen verran, että olisi valmis antamaan seuralle enemmänkin, esimerkiksi rahallista tukea, jos se vain olisi sallittua entisten pelaajien kohdalla. Ehkä valtaosalle tutuimmista nimistä voisi mainita David Silvankin, joka on myös edustanut seuraa urallaan.

 

Arsenal-kannattajille triviaa sen verran, että seuran lempinimi on Los Armeros (The Gunners).

 

eibar-xabi-alonso.jpg

Xabi Alonso ja Asier Illarramendi osoittavat tukeaan baskiseuralle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×