Jump to content
Jahnny

FC St. Pauli

Recommended Posts

300px-FC_St._Pauli_logo.svg.png

 

 

FC St. Pauli (Fußball Club St. Pauli von 1910 e.V) on jalkapalloseura St. Paulin alueelta Hampurista, Saksasta.

 

Seura on kulkenut koko historiansa melkoista vuoristorataa ja sama jatkuu vieläkin. Kun katsotaan 2000-lukua, niin vuonna 2003 putosi St. Pauli aina alas Regionalligaan (nykyään 3. Bundesliga) asti. Vuonna 2007 seura nousi takaisin 2. Bundesligaan ja 2010 Saksan pääsarjaan eli Bundesligaan. Kaudella 2011–2012 kuitenkin tuli paluu 2. Bundesligaan, jossa pelaavat vielä nykyäänkin. Tällä kaudella 2014–2015 voisi kuitenkin olla ehkä aivan realistinenkin mahdollisuus nousta takaisin ylimmälle sarjatasolle.

 

 

St. Paulin kilpakumppani löytyy Hampurista, joka on Bundesligassa pelaava Hamburger SV. Joukkueiden kohtaamisia kutsutaan nimellä Hamburger Stadtderby. Toinen tällainen seura on Hansa Rostock, josta lauletaankin Le Flyn kappaleessa "We Love FC St. Pauli", että kaikki ovat tervetulleita Millerntorin juhlaan – paitsi Rostock. Yhtenä syynä näiden seurojen välisten suhteiden syntymiselle voidaan pitää poliittisia erimielisyyksiä. St. Paulin kannattajat tunnetaan enemmänkin vasemmistolaisina ja seura alkoikin ensimmäisinä taistelemaan näkyvästi fasismia, rasismia ja seksismiä vastaan. HSV ja Rostock puolestaan omaksuivat sisälleen uusnatseista koostuvia kannattajaryhmiä, josta seurasi St. Paulin kannattajien sekä HSV:n ja Rostockin kannattajien välillä konflikteja. Ystävyysseuraksi on muodostunut Celtic, jonka kanssa seuroille on muodostunut ystävyyssuhde jo pitkäksi aikaa. Tämä antaa ehkä myös hieman lisämaustetta, sillä Rangers tunnetaan HSV:n ystävyysseurana.

 

Jonkinlainen side löytyy myös FC Bayerniin, sillä Ultrá Sankt Pauli-ryhmällä on lippunsa Che Guevaran kuvalla Allianz Arenalla sekä Schickeria München-kannattajaryhmällä puolestaan Millerntorilla.

 

En seuran historiasta lähde kertomaan sen enempää, sillä sen pystyy paremmin lukaisemaan ominkin avuin internetistä.

 

St. Pauli tunnetaan nykyään Saksassa ja ympäri maailmaa kulttiseurana. Useimmiten kotiottelut pelataankin täysinäisellä Millerntor-Stadionilla, joka vetää sisäänsä sen 29,546 katsojaa. Seura oli myös ensimmäisten seurojen joukossa, joka taisteli jalkapallohuliganismia vastaan. St. Pauli kielsi myös nationalisteilta pääsyn stadionille. Seura käyttää itsestään lempinimeä "Liigan merirosvot" ("Freibeuter der Liga"), jonka lisäksi Jolly Roger-merirosvolipputeema on näkyvä seurassa. Muualla Saksassa seuraa on kutsuttu myös "Liigan ilotaloksi" (das Freudenhaus der Liga). Seuran puheenjohtana toimii Corny Littmann, joka on kertonut olevansa avoimesti homoseksuaali.

 

Entisiä suomalaispelaajia St. Paulin riveissä ovat olleet Ari Hjelm (1992–1994) ja Petri Järvinen (1992–1993).

 

Kotiottelut avataan AC/DC:n kappaleella "Hells Bells" ja maalilauluna toimii Blurin esittämä "Song 2".

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samalla hävisi myös pohdinnat tästä kaudesta, mutta kirjoitellaan nyt nopeasti jotain, kun ketju tuli avattua.

 

Tämä kausi on tosiaan tullut seurattua kyseistä saksalaisseuraa ja eiköhän tästä ole jo hieman vaikea kääntyä pois. Ei taida aivan helposti omalle kohdalleni tulla vastaavaa seuraa, jota voi vain ihailla ja jota on ilo seurata ottelusta toiseen riippumatta tuloksesta. Varsinkin tämä kausi 2015–2016 on ollut ilo seurata St. Paulin taivalta 2. Bundesligassa. Ennen kautta oli mielessä, että melkoinen vuoristorata on varmaan luvassa, mutta suuresti on saanut yllättyä. Realistinen tavoite oli tosiaan alemmassa keskikastissa, mutta tällä hetkellä St. Pauli majoittuu 26 pisteellä sarjataulukon 2. sijalle, ja näin ollen on siis tasapisteissä sarjaa johtavan Freiburgin ja kolmantena olevan sieluttoman Leipzigin kanssa.

 

Varsinkin eilen sai nauttia maanantai-illan kohtaamisesta, jossa St. Pauli pelasi kauden tähän mennessä selvästi parhaimman ottelunsa. Lopputuloksena oli siis 4-0 voitto Fortuna Düsseldorfista. Lennart Thy, jolla ruuti ollut muuten enemmänkin märkää kuin kuivaa, oli huikealla pelipäällä ja tekikin kaikki 4 maalia. Melkoisen Parthyn siis järjesti monen kritisoima Thynethyne Thydane. Düsseldorfilta voi mainita Joel Pohjanpalon, joka tuli vaikeaan otteluun loistavasti sisään vaihtopenkiltä ja varsinkaan selostaja ei tuntunut hetkeen muusta puhuvankaan kuin huippupotentiaalisesta suomalaishyökkääjästä.

 

2,w=658,c=0.bild.jpg

 

Joukkueesta sen verran, että on ollut ilo nähdä kuinka niin monet pelaajat ovat ylittäneet heihin kohdistuneet odotukset. Robin Himmelmann on suorittanut tasaisesti maalillaan, vaikka tällä hetkellä ei ainakaan ole kovin helppo nähdä pelaajan kannattelevan joukkuetta loppuun asti, ratkaisevan omilla suorituksillaan pisteitä St. Paulille tai olevan riittävä, jos mahdollinen nousu 1. Bundesligaan tapahtuisi. Puolustajista voisi antaa aplodit koko puolustuslinjalle. Marc Hornschuh nähtiin ennen kautta keskuspuolustajana, mutta on vakiinnuttanut paikkansa oikeana laitapuolustajana ja hoitaa roolinsa kyllä niin hyvin kuin vain tarvitseekin. Kapteeninnauhaa nyt on lähinnä kantanut Lasse Sobiech, jota voisi joukkueen suurimmaksi tähdeksikin kutsua ja vierellään kauden yllättäjäksi noussut Philipp Ziereis saa myös kiitettävän arvosanan. Todella vaikeaa nähdä kapteeni Sören Gontherin nousevan ainakaan helpolla takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Vasempana laitapuolustajana sitten keskikentän vasemmallakin laidalla viihtyvä, ja näin ollen Hornschuhia reilusti hyökkäävämpi vaihtoehto, Daniel Buballa on se viimeinen nimi, joka täydentää tämän kauden loistaneen puolustuslinjan.

 

Keskikentän pohjalla puolustavampia vaihtoehtoja ovat olleet Enis Alushi ja Jan-Philipp Kalla. Alushi ehkä se puhtain puolustava keskikenttä, kun taas Kalla tarjoaa enemmän hyökkäyssuuntaankin, vaikka puolustuslinjastakin pelipaikka on löytynyt. Erityismaininta Marc Rzatkowskille, joka on hyökkäävämpänä keskikenttänä löytänyt paikkansa alempaa ja teknisesti lahjakas – vaikkakin pienikokoinen – pelaaja yhdistettynä reilusti kehittyneisiin puolustusominaisuuksiin on ollut ilo katsella. Varsinkin eilen dominoi keskikenttää. Liverpoolinkin nuorisojoukkueita edustanut Christopher Buchtmann on ollut hyvin paljon Rzatkowskin kaltainen ratkaisu myös alemmaksi, vaikkakin parhaimmillaan tuossa hyökkäävänä keskikenttänä muodostelmassa 4-2-3-1. Eilen toimi todella hyvin Rzatkowskin kanssa alempanakin, kun Düsseldorf antoi enemmän vapauksia hyökätä ja St. Paulilla oli ohjat ottelusta täydellisesti. Buchtmann kilpailee peliajasta lähinnä Sebastian Maierin kanssa, joka taas on toiminut lähinnä keskikentän kolmen hyökkäävämmän pelipaikan yleismiehenä. Vasemmalla sitten Borussia Dortmundista saapunut Jeremy Dudziak, joka on saanut roolinsa vasemman laitapuolustajan sijaan ylempää kenttää. Vaikeammissa otteluissa hoitaa hyvin roolinsa alemmaksikin ja muodostavat kahteen suuntaan tasaisen parivaljakon Buballan kanssa. Oikealla Club Bruggesta lainasopimuksella St. Paulissa oleva Waldemar Sobota, joka tosin on ollut ainakin omasta mielestäni jonkinlainen pettymys, tai jos ei aivan pettymys, niin ainakin turhan epätasainen suorittaja. Odotuksia löytyy vielä lisäksi Arsenaliakin edustanutta Ryo Miyaichia kohtaan, joka on palannut harjoituksiin loukkaantumisestaan.

 

Ykkösvaihtoehto kärkihyökkääjäksi on eilen loistanut Lennart Thy. Toivottavasti eilen maalihanat aukesivat, sillä aikaisemmin oli saldona vain yksi maali Leipzigia vastaan. Myös Kyoung Rok Choi on viimeisissä otteluissa säväyttänyt, sillä todella ketterä ja nopea hyökkääjä tuntuu toimivan Thyn kanssa hyvin yhteen. Molemmathan ovat pelanneet keskikentän laidallakin ja näin ollen vastustajalle jää hieman arvailun varaan, kun Choi, Maier, Sobota ja Thy saavat vaihdella keskenään paikkoja, kun taas pelisilmää enemmän omaavat Buchtmann ja Rzatkowski toimivat kapellimestareina alempana. Choin esiintulo on ollut positiivinen yllätys, sillä muuten hyökkääjät eivät ole mitenkään erityisesti vakuuttaneet. Yksi kysymys tosin aiheesta herää, että oliko Ante Budimirin lainasiirto Crotoneen sitten se aivan järkevin ratkaisu.

 

Näin lyhyesti siis päällimmäisiä mietteitä joukkueesta. Runsas määrä pelaajia jäi vielä käsittelemättä ja kakkosjoukkueestakin löytyisi muutama kiinnostava nuori nimi, mutta jääköön tämä nyt tähän.

 

Seuraavaksi valitettavasti maajoukkuetauko, kun ei niin hirveästi pelaajia ole katsottavana. Jeremy Dudziak nyt edustaa Saksan nuorten maajoukkueita ja Andrej Startsev puolestaan Kazakstanin. Ryo Miyaichi on jäänyt nyt Japanin A-maajoukkueringin ulkopuolelle ja sama koskee myös Haitia edustavaa Fafà Picaultia sekä Puolalle pelaavaa Waldemar Sobotaa. Picaultin kohdalla kuitenkin taidetaan lähinnä puhua siitä, että pelaaja itse haluaisi edustaa Yhdysvaltoja, mikä vielä tässä tapauksessa mahdollista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's Thy-Time in Hamburg!

 

Thy-riffic! St. Pauli's Lennart Thy Scores 4 Goals

St. Pauli striker Lennart Thy scored just the one goal across the first 13 matchdays in Bundesliga 2, but he certainly seemed to have found his shooting boots against Düsseldorf on the weekend.

Thy scored all four goals in his side’s 4-0 win at the Millerntor. He certainly won’t forget the game in a hurry…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällainen mielenkiintoinen tekstinpätkä löytyi liittyen St. Paulin ja Celticin välisiin suhteisiin ja seurojen historiaan. Lukekaa ihmeessä.

 
 
‘Take me out to Germany,
Take me out today,
Take me to the Reeperbahn,
With the fans of St. Pauli,
Standing on the terracing,
We’ll back them all the way,
No Nazi scum will overcome,
The fans of St. Pauli’ 
(Pirates of the League by the Wakes)
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

FC St. Pauli pelasi tänään harjoitusottelun VfL Osnabrückia vastaan.

 

St. Pauli pelasi hyvin paljon kakkosmiehistöllään ja ottelu päättyikin lopulta 1-1 tasapeliin. Kotijoukkueelta Osnabrückilta maalinteossa onnistui Francky Sembolo, kun taas St. Paulilta vasta 18-vuotias Lennart Keßner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

V**** sitä tunnetta, kun kirjoittaa tunnin verran, hiiri putoaa lattialle ja klikkaa jollain ihmeellä juuri tämän välilehden kiinni – hävittäen kaiken tekstin.

 

Ei pahemmin kiinnosta rustata enää uudestaan.

 

Viime sunnuntaina St. Pauli hävisi 1860 Münchenille kentällä, mutta katsomossa kannattajat dominoivat Allianz-Arenaa. Sarjakärki Freiburgiin nyt eroa 3 pistettä ja näin myös toisena olevaan Leipzigiin. Maalintekijöinä kunnostautuivat 1860 Münchenin 2-0 voitossa itävaltalaiset Michael Liendl ja Rubin Okotie.

 

Ensi sunnuntaina sitten Nürnberg tulee Millerntorille, josta sitten täydet pisteet olisivat mukava nähdä. Ottelu pelataan 14:30. Tuosta viikko eteenpäin samaan aikaan vierasottelu Alexander Ringin edustamaa Kaiserslauternia vastaan.

 

Propsit tosiaan kannattajille, jotka löysivät kyllä paikkansa stadionilta:

 

12274208_1219259798100763_76778967655320

Kukin voi itse päätellä, että mistä löytyy St. Paulin kannattajat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

St.Paulilla lähtenyt tänään peli hieman nihkeästi käyntiin, Nurnberg on tauolle mentäessä jo 0-2 johdossa Niclas Füllkrugin maaleilla. St.Pauli ei ole päässyt hyville maalipaikoille. Toivottavasti Thy tekee toisella jaksolla pari maalia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

St.Paulilla lähtenyt tänään peli hieman nihkeästi käyntiin, Nurnberg on tauolle mentäessä jo 0-2 johdossa Niclas Füllkrugin maaleilla. St.Pauli ei ole päässyt hyville maalipaikoille. Toivottavasti Thy tekee toisella jaksolla pari maalia!

Ja loppulukemiksi 0-4 Nürnbergille. Todella harmittava tulos, mutta eteenpäin mennään.

 

Muutenkin hieman merkillisiä ratkaisuja. Ratsche (Rzatkowski) löytyi vaihtopenkiltä ja kaikki luovuus puutttui kentältä. Alushi ei paljoa tarjonnut. Toisaalta Ratsche on pelannut runsaita minuutteja joten ratkaisu sinänsä ymmärrettävä. Choi ei ollut tänään edes vaihtopenkillä, joka myös suuri miinus.

 

Tammikuussa sisään yksi luova keskikenttä, joka pystyisi operoimaan sekä keskellä että laidalla. Nyt joukkueesta löytyy pelaajia kyllä useampi, mutta ei leveys tunnu siitä huolimatta riittävän. Kärkihyökkääjä sitten puolestaan onkin jo aivan pakollinen hankinta.

 

Viikon päästä tosiaan Ringin edustama Kaiserslautern.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na_ytto_kuva_2015_12_07_kello_20_58_41.p

AuswärtsparThy!

 

Lennart Thy löysi vireensä jälleen ja onnistuikin maalinteossa kahdesti. Ensimmäinen osumista on kuitenkin merkattu joissain lähteissä Chris Löwen omaksi maaliksi, mutta hyvä peli kuitenkin Lennartilta ja tärkeät kolme pistettä vierasottelusta. Kaiserslauternilta maalinteossa onnistui Daniel Halfar ja lopputulos siis 2-1 vierasvoitto Sankt Paulille.

 

Sarjataulukkoa johtaa edelleen Freiburg, joka majailee kärjessä 35 pisteellä. Aivan niskassa kiinni on Leipzig samoissa pisteissä, mutta maaliero ratkaisee seuralle kakkossijan. St. Pauli nousi voitollaan takaisin kolmanneksi ja pisteitä on koossa 29 kappaletta. Ei voi valittaa.

 

Nyt on hieman pidempi odotus, sillä seuraava ottelu pelataan vasta 14. päivä maanantaina. Tuolloin siis Arminia Bilefeld - 21:15 - St. Pauli. Tuota seuraa 18. joulukuuta kotiottelu Karlsruher SC:ta vastaan, jonka jälkeen onkin sitten surullisen pitkä talvitauko. Kevätkausi alkaa 7. helmikuuta vierasottelulla, jota isännöi Greuther Fürth. Odotukset kohdistuvat kuitenkin tuota seuraavaan kotiotteluun Millentorilla, kun Leipzig tulee vierailemaan ystävänpäiväksi, joka tulee olemaan kaikkea muuta kuin ystävällistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maanantai-illan laittoi pakettiin St. Paulin vierasottelu Arminia Bielefeldia vastaan. Eipä tästä nyt pahemmin kerrottavaa jäänyt. Voitto oli otettavissa tasaisen väännön päätteeksi, mutta maaliton 0-0 tasapeli oli lopputulos.

 

Tuolla tuloksella siis sarjataulukossa neljäntenä, kun kolmantena majailee tasapisteissä oleva Nürnberg (30 pts.). Freiburg (35 pts.) menetti pisteitä ja on viisi pistettä edellä, kun taas sarjaa johtaa nyt Leipzig (38 pts.), joka on kahdeksan pistettä St. Paulia (30 pts.) ja kolme pistessä Freiburgia edellä.

 

Dudziak loukkaantui ennen ottelua, sillä olkapää oli mennyt pois paikoiltaan ja pelaaja tulee olemaan sivussa jonkin aikaa. Seurauksena nähtiinkin oikealla laidalla yleensä puolustajana tai keskikenttänä pelannut Kalla keskikentän vasemmalla laidalla. On Kalla välillä otteluita pelannut keskuspuolustajana ja keskikentän keskustassakin, eli monipuolinen pelaaja, mutta siitä huolimatta hieman yllättävä ratkaisu. Tietysti tuohon rooliin löytyisi Choi myös, mutta on pelannut melko suuria minuutteja joten ymmärrettävää saada lepoakin välillä.

 

Sobota on löytänyt itselleen uudemman roolin kärkihyökkääjän alapuolelta, josta en osaa vielä mielipidettäni sanoa. Buchtmann on keskikentällä kuitenkin hieman alempana ja Maier nyt laidalla, niin ei tuohon keskisektorille aivan älyttömästi sitä luovuutta ole tarjolla.

 

Ratsche on joutunut vaihtopenkille ja tänään ei ollut kokoonpanossa lainkaan. Hieman tässä jännittää, että pelaaja jättäisi seuran tammikuussa, sillä Rzatkowski on ehdottomasti ollut yksi joukkueen parhaimmista tällä kaudella.

 

Kausi jatkuu jo perjantaina ottelulla St. Pauli - 19:30 - Karlsruhe, jonka jälkeen sitten onkin luvassa surullisen pitkä talvitauko. Jos siis noinkin mukavaan aikaan maistuu jalkapallo, niin laittakaapa ihmeessä ottelua tulille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse tulee katsottua kauden aikana aina muutama St.Paulin kotimatsi. Komea stadion muutenkin tuo Millerntor ja sympaattisen oloinen joukkue. Saksan kakkosbundesliiga on kyllä tasoltaan todella hyvää, jaksaa tätäkin sarjaa aina välillä seurata :smile:  :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsoitko Jahnny tuon pelin eilen, jos katsoit niin olisko pientä raporttia mahdollista tehdä...

 

St.Pauli mennyt johtoon ja hävinneet lopulta 1-2. Aika harmittava tappio juuri ennen talvitaukoa, muutenkin joukkueella mennyt hieman vaisummin viime aikoina: viidestä pelistä ainoastaan yksi voitto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En valitettavasti ehtinyt katsomaan ottelua. Alusta vain tuon noin parikymmentä minuuttia kunnes sai lähteä hyvin mielin frendin läksiäisiin johtoasemassa. Todella harmittava kotitappio tosiaan sitten lopulta kuitenkin. Mutta niin, eipä tuosta ottelusta sen suuremmin jäänyt kommentoitavaa, mitä ehdin näkemään. Tietysti mainitsemisen arvoista kapteeni Sören Gontherin paluu avauskokoonpanoon.

 

Frendi oli muuten katsomassa ottelua Millerntorilla ja huikea tunnelma välittyi puhelimen ja videomateriaalin välityksellä. Ei ainakaan itse ollut juuri pettynyt otteluun esityksenä, lopputulokseen taas tietenkin oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:thumbsup1:

Kyseessähän on pätkä Sankt Paulin satavuotiskonsertista. Talco näin muuten kyllä aivan huippuorkesteri, jolta kannattaa tsiigata tuotantoa heidän omalta YouTube-kanavalta näin esimerkiksi.

 

Tässä pidempi reilu puolentunnin pätkä YouTubesta, jossa muitakin artisteja:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siirtohuhuissa Sankt Pauliin on muuten yhdistetty nyt sekä Espanjan että Saksan kansallisuuden omaava 1. FC Kölnin 19-vuotias hyökkäävä keskikenttä Lucas Cueto. Täytyy aivan suoraan myöntää, että ei kovin paljoa tietoa pelaajasta ole. Pelaa tarvittaessa myös laidoilla ja FSV Frankfurt ollut ilmeisesti myös kiinnostunut, mutta ei ole vielä Kölnin ykkösjoukkueeseen murtautunut.

 

Tärkeintä nyt tammikuussa olisi kuitenkin hankkia kärkihyökkääjä tai kaksi, jos tuosta sarjanoususta halutaan tosissaan unelmoida. Myös Kölniä edustava 20-vuotias norjalainen Bård Finne olisikin tällainen nimi. Kuten jo seurasta löytyvä Lennart Thy, on Finne myös hyvin juoksuvoimainen kaveri ja on vastaavasti pelannut kärkihyökkääjänä, mutta myös laidoilla. En yhtään pahastuisi kyseisestä hankinnasta, joka myös VfL Bochumiin on yhdistetty.

 

Toisena sitten mainitaan Hamburger SV:n 27-vuotias latvialainen Artjoms Rudnevs. Rudnevs haluaa jättää seuran, mutta ei perhesyistä halua lähteä Hampurista joten tätä siirtoa Sankt Pauliin voitaisiin pitää suhteellisen varmana. Ilmeisesti kyseessä olisi kauden loppuun kestävä lainasopimus, jonka ajalta HSV maksaisi pelaajan palkan. Kesällä sitten olisi mahdollista hankkia pelaaja pysyvällä siirrolla. Tämähän kelpaisi.

 

Tietysti siirtohuhuissa on myös huonommat puolet, sillä Sebastian Maier on yhdistetty Bundesligaan, jossa odottaisi Hannover 96 ja jo mainittu Thy puolestaan VfB Stuttgartiin. Toivottavasti näistä pelaajista saataisiin pidettyä kiinni. Varsinkin Thyn lähtiessä sekä Finne että Rudnevs olisi hyvä saada molemmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yläpuolella mainittujen siirtojen kohdalla ei mitään sitten lopulta tapahtunut ja tammikuun siirtoikkuna olikin yllättävän hiljainen. Kesäksi kuitenkin tuli selväksi, että Lennart Thy lähtee valitettavasti ilmaissiirrolla Werder Bremeniin. Myös John Verhoek jättää seuran ja matkaa 1. FC Heidenheimiin. Ensi siirtoikkunassa siis olisi välttämätöntä saada joukkueeseen vähintään pari kärkihyökkääjää.

 

Eilen tuli katsottua jälleen FC St. Paulin ottelu, kun vastassa oli Millerntorilla vieraana Red Bull Leipzig. Vaikea ottelu oli, mutta hienolla taistelulla pystyttiin vääntämään sarjaa johtavasta RB Leipzigista täydet pisteet. Rzatkowski löytyi avauskokoonpanosta vaihteeksi ja oli ottelun sankari maalillaan. Muutenkin hyvää tekemistä Ratschelta. Nyt sitten tasapisteissä kolmantena olevan 1. FC Nürnbergin kanssa, jolla tosin yksi ottelu vähemmän. Toisena olevaan SC Freiburgiin sitten kaksi pistettä eroa, mutta eivät ole myöskään pelanneet vielä kierroksen ottelua Pohjanpalon edustamaa Fortuna Düsseldorfia, joka voitolla kasvattaisi eron viiteen pisteeseen. RB Leipzig onkin sitten turvallisen kahdeksan pisteen päässä.

 

Kuitenkin hieno voitto ja jos tällaisia pisteitä pystytään loppukauden aikana keräämään muistakin otteluista, niin tuo toinen tai kolmas sija sarjataulukosta on aivan realistinen ja mahdollisesti sitten ensi kaudella voitaisiin pelata 1. Bundesligassa. Katsotaan miten käy ja ensi perjantaina sitten FSV Frankfurt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

St. Paulin nousuhaaveille voidaan alkaa sanomaan hyvästi, kun nousukarsintaan on tällä hetkellä eroa 9 pistettä, kun 3 ottelua jäljellä. Tämä 4. sija olisi kuitenkin mukava sarjataulukossa säilyttää.

 

Todella valitettavaa, että loistava syksy ei riittänyt loppuun asti eikä nousua takaisin pääsarjaan vielä nähty. Ehkä sitten tulevaisuudessa. Joka tapauksessa tähän tulokseen täytyy vain ja ainoastaan olla tyytyväinen, sillä odotukset ennen kautta olivat paljon alhaisemmat. Hieno kausi kertakaikkiaan ja 2. Bundesligan viehätys voitti ainakin allekirjoittaneen puolelleen.

 

Ensi kauteen lähtiessä herää kysymys, että voidaanko kilpailla vastaavanlaisesti noususta, sillä joukkue on kuitenkin huomattavan nuori ja osa avainpelaajista saattaa jättää seuran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kautta on nyt takana jo viisi kierrosta ja voisin sanoa, että esitykset ovat olleet tutumpaa FC St. Paulia, mutta eihän tuolla ole mitään suurempaa merkitystä. Sijoitus on 14. sarjataulukossa, kerättynä on neljä pistettä ja alla on vain yksi voitto.

 

Joukkue muuttui kesällä hurjasti, joten ei tämä yllätyksenä tullut. Kausi alkoi 1-2 vierastappiolla Stuttgartista, tuota seurasi 0-2 tappio Millerntorilla vastassa Eintracht Braunschweig, sitten 0-1 vierastappio Dynamo Dresdenille. Tuon jälkeen Arminia Bielefeld kaatui onneksi lukemin 2-1 ja perään tasapeli 1-1 lukemin vieraissa Karlsruher SC:sta, jonka otan itse ainakin mielelläni. Oli tuossa joukossa kuukausi sitten myös 3-0 vierasvoitto Lübeckista, kun pelattiin välissä yksi ottelu Saksan Cupia, eli DFB Pokalia. Seuraavaa ottelua ei tarvitse viikonloppuun asti odottaa, sillä luvassa on kotiottelu jo torstaina, kun 1860 München saapuu Hampuriin. Ottelu pelataan 21:15.

 

Kesän muutoksista jonkinlaisia mainintoja. Marc Rzatkowski siirtyi €2 miljoonan siirtosummalla RB Salzburgiin, josta ei juuri positiivista sanottavaa ole. Ratschen siirto tosin oli odotettavissa, mutta olisin itse ainakin nähnyt mielelläni siirron johonkin toiseen seuraan. Viime kauden tärkeistä pelaajista menetettiin myös Kosovon maajoukkuepelaaja Enis Alushi, joka siirtyi ilmaiseksi 1. FC Nürnbergiin. Lennart Thy ei myöskään jäänyt St. Pauliin, vaan siirtyi myös ilmaiseksi Werder Bremeniin. Ratschen lisäksi ainoastaan kärkihyökkääjä Ante Budimirista saatiin siirtokorvaus €1 miljoonan suuruisena, kun kroatialainen lähti puolestaan Crotoneen, Serie A:han, josta tosin siirtyi samantien eteenpäin Sampdoriaan. Budimirin ja Thyn lisäksi myös John Verhoek jätti seuran siirtyessään 1. FC Heidenheimiin, joten kärkihyökkääjien osalta jäätiin St. Paulissa todella kapealle. Loput lähtijät olivat Okan Kurt, Sebastian Maier, jonka matka jatkuu Hannover 96:ssa, Davidson Eden ja Andrej Startsev.

 

Kärkihyökkääjien jättämiä aukkoja paikattiin tuomalla seuraan €250 tuhannella Borussia Dortmundista 22-vuotias Marvin Ducksh ja ilmaissiirrolla SV Sandhausenista saapui 29-vuotias marokkolainen Aziz Bouhaddouz. Tärkeänä hankintana pidän myös Waldemar Sobotan siirtoa. Puolalainen oli viime kauden jo seurassa lainalla, mutta St. Pauli käytti €300 tuhannen suuruisen osto-optionsa ja Club Brugge sanoi kiitos. Keskikentälle saapui keskustaan 1860 Münchenista nuori 19-vuotias Richard Neudecker ja puolustavaan rooliin Fortuna Düsseldorfista 24-vuotias Christopher Averor. Laidoille puolestaan tuotiin turkkilaista osaamista 21-vuotiaan Cenk Sahinin muodossa, joka saapui Basaksehirista, Süper Ligasta. Schalke 04:sta tuli myös ilmaissiirrolla 19-vuotias tanskalainen keskuspuolustaja Jacob Rasmussen ja pohjoismaista väriä saatiin myös 25-vuotiaan oikean laitapuolustajan toimesta, kun SC Freiburgia edustanut Vegar Eggen Hedenstad teki sopimuksen hampurilaisseuran kanssa. Suhteellisen nuorta verta siis tuli sisään ja muuten tehtiin hyvin seuralta odotetunlaisia hankintoja. Mainitaan vielä loppuun 21-vuotiaan sveitsiläisen vasemman laitapuolustajan Joël Kellerin nostaminen ykkösjoukkueeseen.

 

Joukkue on pelannut tälläkin kaudella 4-2-3-1 ja 4-4-2 muodostelmilla hyvin yksinkertaista jalkapalloa, joten ei siitä sen enempää. Paperilla ei mikään vahvin nippu 2. Bundesligaan ja pelaajat tuntuvat vasta nyt löytävän paikkojaan. Tässä kuitenkin yleisintä kokoonpanoa paperilla, vaikka tosin täytyy muistaa, että varsinkin ylimmän nelikon välillä pelipaikat saattavat vaihdella reilusti ja esimerkiksi Jeremy Dudziak saatetaan nähdä aivan millä tahansa pelipaikalla keskikentällä huolimatta siitä, että itse nyt merkkasin vasemmaksi laitapuolustajaksi tasoittaakseni pelaajamääriä pelipaikoittain.

 

Na_ytto_kuva_2016_09_19_kello_0_10_04.pn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×