Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

(Friendly Match) 10/01/16: Finland - 16:45 - Sweden || 13/01/16: Finland - 13:00 - Iceland @ Abu Dhabi

Recommended Posts

150px-Huuhkajat_logo.svg.pngSweden_national_football_team_logo.png200px-Iceland_FA.png

 

 

Suomi pelaa seuraavana sunnuntaina ja viikon päästä keskiviikkona ystävyysottelut Ruotsia ja Islantia vastaan. Ensimmäinen ottelu pelataan Abu Dhabissa Armed Force Stadiumilla ja jälkimmäinen Mohammed Bin Zayed Stadiumilla.

 

Mielenkiintoisen ryhmän on Hans Backe valinnut ensimmäiseksi maajoukkueekseen. Mitään virallista maajoukkuetaukoahan ei ole joten ymmärrettävistä syistä vakionimiä on jäänyt puuttumaan. Lisäksi muutama nimi on jäänyt joukkueen ulkopuolelle, sillä ovat Backen mukaan neuvottelemassa siirroistaan uusiin seuroihinsa. Näitä nimiä on vielä kolme, joita ei mainittu nimeltä, mutta neljäs oli varmasti Jere Uronen (KRC Genk) joka sai siirron belgialaiseen KRC Genkiin. Suomen mestareiden SJK:n menestystä ei olla sivuutettu lainkaan, vaan mestarijoukkueesta löysi tiensä Huuhkajiin jopa viisi pelaajaa.

 

Ulos jäi myös useita nimiä, jotka olisi voinut olettaa pääsevän mukaan. Daniel Sjölund (IFK Norrköping) ilmoitti, että ei ole mukana, mutta maaliskuussa voisn uskoa Allsvenskanin tähtikeskikenttäpelaajan löytävän tiensä Huuhkajiin. Sen verran suuressa suosiossa on ilmeisesti Backen kirjoissa. Muista nimistä Lukas Hradecky (Eint. Frankfurt) olisi voinut mahdollisesti päästä mukaan, kun Saksassa tuo talvitauko, kuten myös Joni Kauko (Energie Cottbus), Joel Pohjanpalo (F. Düsseldorf) ja Alexander Ring (Kaiserslautern). Eivät siis kuitenkaan ole mukana. Tim Sparv (FC Midtjylland) ja Joona Toivio (Molde FK) valmistautuvat kevään UEFA Europa Leaguen pudotuspeleihin, mutta jälkimmäistä on myös huhuttu siirtyvän suurempiin kuvioihin loistavan syksyn jälkeen. Yhdysvalloista sitten olisi voinut löytää Markus Halstin (D.C. United) ja Mika Väyrysen (LA Galaxy), sekä Pohjoismaista sitten vielä sellaiset tutut nimet kuin Toni Kolehmainen (HJK), Veli Lampi (HJK), Eero Markkanen (AIK), Tero Mäntylä (Aalesunds FK), Juhani Ojala (HJK), Saku-Pekka Sahlgren (HJK), Sebastian Sorsa (HJK) ja Erfan Zeneli (HJK). Täytyy tosin muistaa, että osa näistä pelaajista saattavat kuulua juuri niihin, joilla on sopimusneuvottelut meneillään tulevan seuran kanssa.

 

Sen sijaan mukana on hyvin kokematon ryhmä, mutta toisaalta nyt jos koskaan oli hyvä sauma katsoa hieman tuoreita nimiä ja heidän taso Islannin ja Ruotsin vastaavia vastaan. Ruotsilla muutenkin hyvin paljon laadukkaita pelaajia Allsvenskanista ja Superligasta, että kova ryhmä sieltä on vastaan tulossa.

 

Jos nyt käydään läpi joukkuetta, niin maalivahdeista jo maajoukkueessa debytoinut Henrik Moisander varmaan saa näytön paikan. Pelaa mahdollisesti molemmat otteluista. Moisander on tällä hetkellä ilman sopimusta ja onkin huhuiltu, että Niklaksen kaksoisveli siirtyisi nyt tammikuussa ulkomaille joko Pohjoismaihin tai Eredivisieen. Mukana on myös kokenut Mika Hilander (Ilves) ja vasta 18-vuotias Markus Uusitalo (HJK). Itse olisin nähnyt mielelläni Hugo Keton (Arsenal) saavan kutsun, mutta ei vielä tällä kertaa.

 

Laitapuolustajia mukana ovat kokenut Kari Arkivuo (BK Häcken), Jarkko Hurme (SJK), Ville Jalasto (HJK) ja Jukka Raitala, joka myös ilman seuraa on. Keskuspuolustajina Tapio Heikkilä (SJK), Daniel O'Shaughnessy (Brentford), Hannu Patronen (Sogndal) ja yllätysnimi Timo Tahvanainen (SJK).

 

Keskikentälle sitten keskustaan rooliin Mehmet Hetemaj (SJK), mielenkiintoinen nimi Glen Kamara (Arsenal), Johannes Laaksonen (SJK) ja Rasmus Schüller (BK Häcken). Myös ilman seuraa oleva Petteri Forsell on mukana, mutta näkisin hyvin hyökkäävänä pelaajana löytyvän keskustan sijaan laidalta, sillä Suomen voisi olettaa jatkavan muodostelmalla 4-4-2. Tietysti myös Schüller ollaan nähty aikaisemmin laidalla, mutta eiköhän nähdä keskustassa tällä kertaa. Laidalla on mielenkiintoista nähdä huippulupaus Simon Skrabb (Gefle IF) ja laidalle laskisin myös Juha Pirisen (RoPS), joka tosin myös laitapuolustaja pelipaikaltaan on. Skrabb varmaan kuten jo mainittu, niin laidalla, mutta myös mahdollisesti kärkihyökkääjänäkin.

 

Hyökkääjinä sitten on Aleksandr Kokko (RoPS), Akseli Pelvas (Falkenbergs FF), Teemu Pukki (Brøndby IF), Riku Riski (Rosenborg BK) ja veljensä Roope Riski (FK Haugesund). Riku Riski saattaa ottaa paikan mahdollisesti laidalta, sillä perusteella miten joukkue nyt on kasattu.

 

Omasta mielestäni keskikentän oikealle laidalle ei mitään varmaa vaihtoehtoa ole joten sekä Forsell että Riku Riski voivat aloittaa. Laitoin nyt kuitenkin Forsellin, sillä keskikenttäpelaaja ja Riku Riski voidaan nähdä myös hyökkäyksessä. Hetemaj taas on tosiaan Mehmet Hetemaj, jota en erikseen erotellut kuten Riskin veljekset.

 

Tässä siis vielä oma hahmotelmani Suomen kokoonpanosta Islantia ja Ruotsia vastaan:

 

Na_ytto_kuva_2016_01_06_kello_0_59_39.pn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuota Riku Riskin roolia ei tarvitse enää arvuutella, sillä jää sivuun maajoukkueesta. Syyksi ei kerrota loukkaantumista joten voisi olettaa mahdollisen siirron olevan luvassa.

 

Tilalle tulee oikea laitapuolustaja Janne Saksela (RoPS). Voisi siis nähdä, että keskikentän laidoille löytyvät nyt Forsell ja Skrabb, jonka lisäksi puolustavammat vaihtoehdot Pirinen ja Saksela, ellei Arkivuo sitten nouse hyökkäävämpään rooliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerrotaan vielä, että Moshtagh Yaghoubin poissaololle syy oli odotettu.

 

Haastattelussaan kertoo, että ei ole mukana, sillä matkustaa allekirjoittamaan sopimuksen uuden seuransa kanssa. Mainitsee, että kyseessä on hyvä seura ja hyvällä tasolla. Toivottavasti nyt löytyy se oikea ponnahduslauta eteenpäin uralla.

 

Mainitaan vielä offtopicina, että en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun tuo uutinen on "Nuorten MM-jääkiekko"-uutiskategorian alla ja artikkelin pääkohta on se kuinka Yaghoubi on iloinen nuorten jääkiekkojoukkueen puolesta – ei se, että yksi Suomen lupaavimmista nuorista jalkapallotähdistä saa merkittävän siirron ulkomaille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomen ensimmäinen vastustaja Ruotsi pelasi tänään 1-1 tasapelin Viroa vastaan.

 

Jos käydään Ruotsin joukkuetta hieman läpi, niin kyseessä on todella nuori nippu, josta löytyy paljon tuttuja nimiä viime kesältä, kun Ruotsi voitti alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Joukkue koostuu pääosin Allsvenskanissa pelaavista pelaajista, jonka lisäksi löytyy kaksi Tanskan Superligasta ja yksi Serie A:sta. Kun tätä nimilistaa katsoo, niin luulisi tulevan todella kylmää kyytiä, mutta toisaalta eipä niitä jalkapallo-otteluita paperilla ratkaista.

 

Maalivahteina mukana ovat Karl-Johan Johnsson (Randers FC), joka on lähtökohtaisesti ykkösmaalivahti, mutta uskoisin jakavan vastuun lupaavan Patrik Carlgrenin (AIK) kanssa, jossa myös Ruotsin maajoukkueen tulevaisuus. Kolmosena sitten Jacob Rinne (Örebro SK).

 

Oikeita laitapuolustajia joukkueesta löytyvät Emil Salomonsson (IFK Göteborg), Anton Tinnerholm (Malmö FF) ja Linus Wahlqvist (IFK Norrköping). Näitä Tinnerholm on selvästi se ykkösnimi, vaikka pelasikin Viroa vastaan vasemmalla. Vasemmalle kuitenkin Adam Lundqvist (IF Elfsborg) ja sitten toisena vaihtoehtona Pa Konate (Malmö FF). Keskuspuolustajia on vain kolme kappaletta, jotka ovat Emil Bergström (Djurgårdens IF), Sebastian Holmén (IF Elfsborg) ja Joakim Nilsson (GIF Sundsvall). Holmén on ryhmän ykkösnimi ja pelaakin näin ollen varmaankin täydet minuutit kuten Viroa vastaan. Bergström saa paikan vierestä ja vaihtuu sitten mahdollisesti Nilssoniin ottelun edetessä.

 

Keskikentän keskustaan taitaa löytää tiensä Gustav Svensson (IFK Göteborg), joka on enemmän puolustavampi pelaaja. Joukkueen kokenein nimi, vaikka ikää ei löydykään kuin 28 vuotta. Sitten löytyy myös Marcus Rohdén (IF Elfsborg), joka tosin pelasi hieman yllättäen keskikentän vasemmalla laidalla Viroa vastaan, vaikka pelaaja on totuttu näkemään nimenomaan keskustassa tai keskikentän pohjalla. Ehkäpä Suomea vastaan sitten rooli löytyisi tuolta omalta pelipaikaltaan. Rohdénin kanssa hyvin samalla viivalla on Sebastian Eriksson (IFK Göteborg), jonka pelipaikan luulisi ainakin löytyvän keskeltä. Rohdénin peluutuksen voi selittää se, että joukkueesta löytyy oikeastaan vain kaksi varsinaista laitapelaajaa. Lisäksi keskustaan on vielä Melker Hallberg (Udinese) ja Viroa vastaan maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Alexander Fransson (IFK Norrköping). Yleensä hyökkäävänä keskikenttänä pelaava Viktor Claesson (IF Elfsborg) pelasi ottelun keskikentän oikealla laidalla joten tuo lienee se roolitus jatkossakin, sillä Ruotsi on hyvin vahvasti vakiinnuttanut muodostelmakseen 4-4-2. Nämä jo mainitut joukkueen ainoat varsinaiset laitapelaajat ovat Nicklas Bärkroth (IFK Norrköping) ja Kerim Mrabti (Djurgårdens IF). Kumpikaan ei ollut avauskokoonpanossa Viroa vastaan, mutta ei olisi mahdottomuus nähdä molemmat avauskokoonpanossa, kun Ruotsi kohtaa Suomen.

 

Kärkihyökkääjistä nostetaan ensimmäisenä ylös Emir Kujovic (IFK Norrköping), joka on joukkueen ykkösnimiä Svenssonin kanssa. Loput ovatkin sitten toistensa kanssa hyvin samalla viivalla ja todella vaikeaa laittaa mihinkään järjestykseen. Christoffer Nyman (IFK Norrköping) pelasi Viroa vastaan, kun taas kaksi muuta nimeä ovat Gustav Engvall (IFK Göteborg) ja Mikael Ishak (Randers FC).

 

Kun lähdetään kokoamaan kokoonpanoa Suomea vastaan, niin uskoisin maalissa avaavan ja samalla maajoukkuedebyyttinsä tekevän Carlgrenin. Puolustuslinjan muodostaisin oikealta vasemmalle Tinnerholmin, Bergströmin, Holménin ja Lundqvistin muodossa. Näin nähtäisiin Tinnerholm paremmalla puolellaan ja saataisiin se vahvin puolustus. Uskoakseni Viroa vastaan nähtiin enemmän kokeiluja. Keskikentän laidoille tosiaan näkisin asetettavan Bärkrothin ja Mrabtin. Keskustaan sitten Svenssonin sijasta hieman nuorempaa. Näin ollen tasainen kaksikko Eriksson ja Rohdén tuohon, joista jälkimmäinen nähtäisiin omalla pelipaikallaan. En kuitenkaan usko, että näin tullaan Erik Hamrénin toimesta tekemään. Kärkihyökkääjät voisivat vaihtua molemmat, mutta Kujovic on nimi, jonka olettaisi jatkavan. Rinnalleen sitten muista maajoukkuekokemusta vähiten omaava Engvall olisi mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta eiköhän parhaiten esiintynyt Ishak tuon paikan saa.

 

Lisäksi otetaan huomioon, että on todella hankala ennustaa, että kuinka paljon muutoksia tullaan kokoonpanossa näkemään. Tässä ehkä kuitenkin se vahvin mahdollinen:

 

Na_ytto_kuva_2016_01_07_kello_0_50_58.pn

* Ei omalla pelipaikallaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenalia edustava Glen Kamara on jäänyt myös pois joukkueesta. Korvaajaa ei olla nimetty eikä nimetä, vaan Backe pitää ryhmän vajaana eli siis 22 pelaajan kokoisena. 

 

Mitään loukkaantumista ei pelaajalla ole taustalla joten voisi olettaa joko Wengerin näkevän pelaajalle käyttöä Cup-ottelussa Sunderlandia vastaan – jota hieman epäilen – tai sitten jo kesästä asti odotettu mahdollinen lainasiirto Valioliigaa alemmalle sarjatasolle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenalia edustava Glen Kamara on jäänyt myös pois joukkueesta. Korvaajaa ei olla nimetty eikä nimetä, vaan Backe pitää ryhmän vajaana eli siis 22 pelaajan kokoisena. 

 

Toisin kuin aluksi informoitiin, niin viime hetken lisäyksenä joukkueeseen tuli vielä Matej Hradecky. Hradeckynhan oli tarkoitus aluksi pelata sopimuksettomien pelaajien harjoitusottelussa, mutta nyt sitten Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa 9 kertaa esiintynyt Matej löysi tiensä miesten maajoukkueeseen.

 

Tässä siis vielä Suomen joukkue, josta voi vielä kerrata, että Hetemaj on Mehmet Hetemaj, O'Shaughnessy on Daniel O'Shaughnessy ja Riski on Roope Riski:

 

Na_ytto_kuva_2016_01_08_kello_16_22_28.p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään sitten Ruotsin kaatoon. Ottelu pelataan 16:45. Aikooko tuota kukaan katsoa, kun tänne ei ole yksikään vielä ottelua kommentoimaan asti eksynyt? Tänään siis 10/01/2016: Sweden ?-? Finland (International Friendly Match).

 

Viimeiset kuusi kohtaamista joukkueiden välillä ovat päättyneet:

 

19/01/2015: Sweden 0-1 Finland (International Friendly Match)

26/01/2013: Sweden 3-0 Finland (International Friendly Match)

07/10/2011: Finland 1-2 Sweden (UEFA Euro 2012 Qualifying Match)

07/06/2011: Sweden 5-0 Finland (UEFA Euro 2012 Qualifying Match)

12/08/2009: Sweden 1-0 Finland (International Friendly Match)

25/05/2006: Sweden 0-0 Finland (International Friendly Match)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ryhmitys 4-4-2 (Maalissa Hilander, vasemmalta Raitala, Heikkilä, Patronen, Arkivuo, Forsell, Rade, Hetemaj, Pelvas, Riski, Pukki. #huuhkajat

Näin Innasen Timon Twitterissä. Tämän mukaan Riski avaisi kärjessä ja Pelvas laidalla. Hilander avaa maalissa ja Forsell Pelvaksen tavoin laidalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paha sanoa oikein mistään mitään. Molemmilla on ollut paikkoja, mutta maalia ei ole vielä tullut. Lähimpänä kävi Ruotsi osuessaan ylärimaan kuudestatoista metristä. Petteri Forselilla ei vaan tahdo taso ja ammattimaisuus riittää maajoukkueeseen. Taitaa kaverilla olla jonkinlainen asennevamma, kun pitäisi maajoukkueeseen ja seurajoukkueille antaa näyttöjä ja silti peli on tuollaista löntystelyä. Erittäin hyvä pelaaja Veikkausliigaan, mutta mihinkään hyviin sarjoihin ei hänellä pitäisi olla asiaa. Pukilla pari ihan hyvää paikkaa, mutta ei saanut sisään. Keskikentällä Schüller-Hetemaj kaksikolta erittäin heikkoa pelaamista. Mielenkiintoista nähdä mitä vaihtoja puoliajalla tehdään.

 

Siellä oli sitten pienoiset rukouskutsut kesken pelin. :D Vähän kyllä sattui korviin.

 

E: Läppäri alkoi sitten päivittämään itseään ja samalla Ruotsi on siirtynyt pilkulta 1-0 johtoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paha sanoa oikein mistään mitään. Molemmilla on ollut paikkoja, mutta maalia ei ole vielä tullut. Lähimpänä kävi Ruotsi osuessaan ylärimaan kuudestatoista metristä. Petteri Forselilla ei vaan tahdo taso ja ammattimaisuus riittää maajoukkueeseen. Pukilla pari ihan hyvää paikkaa, mutta ei saanut sisään. Keskikentällä Schüller-Hetemaj kaksikolta erittäin heikkoa pelaamista.

 

Tuo ensimmäinen "Pukin paikka" oli kylläkin Pelvas, joka tuli aivan ottelun alussa. Carlgrenilta hyvää reagointia, vaikka hieman epävarmaa olikin nuorelta ruotsalaismaalivahdilta. Toiseen sitten Konate tuli hyvin auttamaan keskuspuolustusta ja taklasi onnistuneesti. Lisäksi oli kolmas puolittainen, joka vihellettiin paitsioksi. Kyllä sitä olisi mukava nähdä Pukin pääsevän edes laukomaan. Huomaa muuten kyllä, että Pukki olisi tästä ryhmityksestä varmaankin ainoa, joka mahtuisi tuohon Ruotsin vastaavaan. Ruotsin miehistö näin muuten kyllä aivan eri tasoa Suomen vastaavan kanssa joten siihen nähden ollaan pysytty hyvin mukana. Todella tasaista vääntöä. Riskikin oli lähellä maalintekoa viimeistellessään tolppaan, mutta tuokin oli paitsio.

 

Keskikentästä samat sanat. Sekä Hetemaj'lta että Schüllerilta odotetaan enemmän tuossa keskikentän keskustassa. Kamara olisi ollut mukava nähdä maajoukkueessa. Forsell ollut pettymys, vaikka pari kertaa väläyttikin pelisilmäänsä. Tuollainen flegmaattisuus ei kuitenkaan ole mitenkään hyväksyttävää.

 

Maalilla Hilander ollut kyllä positiivinen yllätys, vaikka mitään tulevaisuutta maajoukkueessa ei voi luvatakaan.

 

Ruotsi tosiaan aivan viime sekunneilla 1-0 johtoon rangaistuspotkusta, jonka Salomonsson laittoi sisään. Hilander tuossakin hyvin mukana ja sai hieman sormia väliinkin.

 

Saa nähdä, että millaiset vaihdot ovat tulossa seuraavalle puoliajalle Backen toimesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hurme, Pirinen, Saksela ja Laaksonen sisään. Hetemaj, Pelvas, Forsell ja Patronen pois.

 

Ja heti toisen puoliajan alkuun Ruotsi tekee 2-0 maalin.

 

Maalintekijänä Ruotsilta vaihdosta juuri tullut Hallberg. Otti paikan keskikentän oikealla laidalle pelanneelta Bärkrothilta. Rothénilta loistava syöttö pystyyn tuossa maalissa.

 

Suomelta ihan mielenkiintoiset vaihdot. Odotetut vaihdot myös. Jalasto ilmeisesti keskuspuolustajaksi ja Hurme oikeaksi laitapuolustajaksi. Pirinen ja Saksela sitten laitapelaajiksi keskikentälle sekä Laaksonen ottaa paikan keskikentän keskustasta.

 

O'Shaughnessy ja Skrabb ovat nimet, joita itse tässä odottelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3-0. Ei mennyt ihan putkeen juuri sisään tulleelta Jarkko Hurmeelta.

 

Ei todellakaan. Schüller parantanut ensimmäiseltä puoliajalta. Tuossakin tärkeä riisto juuri ennen kunnes sitten muut pupelsivat maalipaikat Ruotsille.

 

Huomaa kyllä, että tasokas ryhmähän tuolla Ruotsilla on kentällä. Suomella taas ryhmä, josta en sano sen enempää.

 

Jokin 3-1 tulos Ruotsille lämmittäisi mieltä, niin ei ainakaan enempää menisi omiin ja Suomi puolestaan saisi yhden tehtyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toki pitää muistaa, että Ruotsi on jo viikon verran treenanut keskenään ja pelannut vissiin jonkun pelinkin jo. Backe on vetänyt Suomelle kahdet treenit ennen tätä ja nyt ensimmäinen peli. Eipä tästä joukkueesta maajoukkueen avaukseen ole kellään muulla kuin Pukilla asiaa. Jalasto, Riski ja ehkä Schüller mahtuu sitten joukkueeseen mukaan, mutta avaukseen ei kuulu kukaan näistä.

 

Niin ja Arkivuo tietysti, mutta hän ei tänään pelaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seuraavaksi Riski saa tehdä tilaa Skrabbille. Saisipa nuorukainen maalin tililleen.

 

Tahvanainen saa myös mahdollisuutensa tullessaan Schüllerin tilalle. Kapteeninnauha jatkaa kiertoaan Raitalan käsivarteen.

 

 

Toki pitää muistaa, että Ruotsi on jo viikon verran treenanut keskenään ja pelannut vissiin jonkun pelinkin jo. Backe on vetänyt Suomelle kahdet treenit ennen tätä ja nyt ensimmäinen peli.

 

Hyvä pointti tämä. Ruotsikin pelasi tosiaan jo tuon mainitsemani ottelun Viroa vastaan.

 

Aikalailla tässä Allsvenskanin ja Veikkausliigan vastakkainasettelu on meneillään. Tasoeronhan jokainen jo tietävätkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tämä ottelu nyt niin huono esitys lopulta tällä miehistöllä ollut. Ruotsi vei tuloksellisesti, mutta muuten tasainen ottelu. Toinen teki paikoistaan maalit.

 

Eipä tästä joukkueesta maajoukkueen avaukseen ole kellään muulla kuin Pukilla asiaa. Jalasto, Riski ja ehkä Schüller mahtuu sitten joukkueeseen mukaan, mutta avaukseen ei kuulu kukaan näistä.

Niin ja Arkivuo tietysti, mutta hän ei tänään pelaa.

 

Kommentoidaan sen verran, että aikalailla noinhan tuo asia on.

 

Pukki tosiaan maajoukkueessa, mutta kyllä Roope Riskillä on hieman työtä edessä, jos jatkossakin mukaan haluaa. Muodostelma on jatkossakin 4-4-2 ja mukaan voidaan olettaa pääsevän 4 kärkihyökkääjää. Nämä pelaajat olisivat mitä todennäköisemmin Hämäläinen, Pohjanpalo, Pukki ja Riku Riski.

 

Muuten taktiikasta Backe on maininnut, että näkisi Urosen mahdollisesti myös keskikentän vasemmalla laidalla sekä mainitsi myös laitapelaajien puutteet, johon totesi parhaimpia vaihtoehtoja olevan Backen mukaan todella aliarvostetun Lodin ja Ringin. Ring myös keskikentän keskustaan vaihtoehto luonnollisesti. Tämä pistää pohtimaan, että nähdäänkö Perparim Hetemaj vasemmalla vai keskellä. Eremenko kuuluu Backen mukaan tuohon keskikentän keskustaan, jossa pääsee eniten palloon, mutta voisi myös olla yksi vaihtoehto vasemmallekin. Sitten Sjölund kuuluu kuulemma Backen suunnitelmiin joten siitä yksi pelaaja keskelle lisää sekä sitten lisäksi vielä Halsti, mahdollisesti Mattila ja tietenkin Sparv. Tuossa on siis riippuen roolituksesta neljästä seitsemään pelaajaa Schüllerin edellä. Näin ollen Schüller olisi kyllä ulkona maajoukkueesta.

 

Jalasto nyt varmaankin mahtuu mukaan laitapuolustajaksi, jos Hurme jätetään ulos. Muut nimet ovatkin sitten Arkivuo, Raitala ja Uronen, joista jälkimmäisin saatetaan nähdä keskikentälläkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopussa sai minuutteja vielä O'Shaughnessy.

 

Nyt sitten parit harjoitukset edessä, jonka jälkeen keskiviikkona sitten Islannin kaatoon. Silloin luulisi näyttävän reilusti paremmalta. Kirjoittelen tuosta Islannin joukkueesta myöhemmin tänne lisää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos tuosta varsinaisesti parhaasta kokoonpanosta puhutaan, mitä ei nyt siis nähdä, niin mielenkiintoista on nähdä Backen kapteenivalinta. Jatkaako Moisander vai ottaako Sparv tuon roolin?

 

Kun tuossa mainitsin Backen puheet pelaajistosta, niin voisiko joukkue olla johonkin tähän suuntaan:

 

Na_ytto_kuva_2016_01_10_kello_18_47_05.p

* Riski on Roope Riski.

 

Eihän tämä nyt tähän leiriin liity muuta kuin siltä osin, että mahtuisiko leirillä mukana olevat pelaajat mukaan maajoukkueeseen jatkossa. Laitoin Skrabbin tuossa tuonne vasemmalle varamieheksi, koska en juuri muutakaan nimeä keksinyt. Ehkä sitten Schüller tai jo mainittu Uronen, jolloin vasemmalla puolustuksessa olisi Arkivuo tai Raitala ja oikealla sitten Jalasto sekä varamiehenä Hurme. Lisäksi tuossa voi hieman arvuutella, että olisiko Halsti sittenkin puolustuslinjassa ja Lam keskikentällä, sillä monet vaihtoehdot ovat mahdollisia. Seurajoukkueessa kuitenkin näin päin kuin tuossa yläpuolella eli Halsti keskikentän keskustassa ja Lam keskuspuolustajana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×