Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Kaan Kairinen (FC Midtjylland 2016–)

Recommended Posts

Ammattilaisura

FC Inter Turku 2014–2015

FC Midtjylland 2016–

 

Vasta 17-vuotiasta Kaan Kairinen on mainittu syksyn aikana ulkomaalaisissakin medioissa yhtenä Euroopan lupaavimmista nuorista pelaajista. Monen tietoisuuteen viime kaudella FC Interissa noussut Kairinen onkin pyörinyt siirtohuhuissa tämän talven aikana ja oli pari viikkoa muun muassa testijaksolla Juventuksessa. Nyt lopulta kuitenkin uusi seura on löytynyt ja se on tanskalainen FC Midtjylland.

 

Vaikuttaa todella hyvältä ratkaisulta, sillä tanskalaisseura uskoo nuoriin pelaajiin ja mentorinahan tuolla toimiikin sitten jo Tim Sparv. Myös Daniel O'Shaughnessy siirtyi kyseiseen seuraan sisarseura Brentfordista loppukauden lainasopimuksella. Kiinnostus FC Midtjyllandin tekemiseen kasvoi nyt entisestään ja pelaahan joukkue nyt keväällä UEFA Europa Leaguen pudotuspelejäkin.

 

 

Juventuksen himoitsema suomalainen superlupaus siirtyy ulkomaille – suuntana ei kuitenkaan Italia

 

Kaan Kairinen teki kolmivuotisen pelaajasopimuksen Tanskan mestariseuran FC FC Midtjyllandin kanssa.
 
Tanskalaisseura kertoi siirrosta maanantaina verkkosivuillaan. Keskikenttäpelaaja Kairisen, 17, perässä oli myös Italian suurseura Juventus, jossa hän kävi näytillä joulukuussa.

 

"Kaanin halusi monta eurooppalaista seuraa. Olemme ylpeitä, että saimme niin lupaavan pelaajan FC Midtjyllandiin," urheilutoimenjohtaja Claus Steinlein sanoo.
 
Midtjyllandin mukaan se tarkkaili Kairista yhdessä englantilaisen yhteistyöseuransa Brentfordin kanssa.
 
"Hänellä on ikäänsä nähden vakuuttavat fyysiset ominaisuudet. Hän on dynaaminen ja teknisesti taitava keskikenttämies, jolla on hyvä potku," Steinlein kehui.
 
FC Midtjyllandissa pelaa myös kaksi muuta suomalaista: keskikenttämies Tim Sparv ja puolustaja Daniel O’Shaughnessy.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä Kairinen tulee kilpailemaan peliajasta Arsenalista seuraan tulleen 20-vuotiaan Kristoffer Olssonin ja kokeneiden Petter Anderssonin ja Jakob Poulsenin kanssa. Mikkel Duelund yksi vaihtoehto myös keskikentän keskustaan, mutta ensisijainen pelipaikka kuitenkin vasemmalla laidalla, jossa nyt viimeksikin on pelannut. Eiköhän Kaan siis tule vastuuta saamaan, kun edessä on parhaimmillaan vain se yksi pelaaja. Toiveissa olisi olssonmainen murtautuminen pelaavaan kokoonpanoon yllättävänkin pian.

 

Sparv puolestaan ottaa itseoikeutetusti roolinsa tästä keskikentän kolmikosta puolustavassa roolissa eikä kilpailijaa oikein joukkueesta ole, muuta kuin sitten ehkä keskuspuolustaja Kian Hansen.

 

FC Midtjylland (4-1-4-1)

Onuachu

Pusic

Duelund - Poulsen - Olsson - Sisto

Royer - Andersson - Kairinen - Hassan

Sparv

Hansen

Novák - Larsen - Hansen - Bach Bak

Lauridsen - O'Shaughnessy - Banggaard - Ibsen Rømer

Dahlin

Andersen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kairinen on tehnyt uuden jatkosopimuksen aina vuoteen 2021 asti. Ikäähän Kaanilla on vasta 18 vuotta.

 

Kertoo haastattelussaan, että seurassa uskotaan ja tavoitteena olisi vastuuta ykkösjoukkueen mukana jo ensi vuonna:

 

"Målet for den kommende periode er at få min debut og derefter kæmpe mig til mere og mere spilletid. Jeg har været lidt skadet men er klar igen, og jeg føler, jeg er tæt på" siger Kaan Kairinen, der nyder tilværelsen i den midtjyske klub.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teki odotetun debyyttinsä vihdoin 5–2 tappiossa SønderjyskEa vastaan, kun tuli kentälle ottelun lopussa korvaten Halstin.

 

Vasta 18-vuotias Kairinen on tänäänkin vaihtopenkillä FC Københavnia vastaan. Pelinumerona 21.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kairinen sai jälleen vastuuta, kun pääsin vaihdosta sisään 75' kohdalla. Midtjylland haki siis 2–3 vierasvoiton Nordsjællandista.

 

Melkoinen hulinaottelu olikin, kun Midtjyllandin Rømerin tekemässä voittomaalissa vastustajat lopettivat pelaamisen, koska pallo oli selvästi ylitse päätyrajan. Tuomarikin tämän virheen jälkikäteen myönsi. Halsti puolestaan otti suoran punaisen 87' kohdalla ja Drachmann oli lentänyt ulos jo 74' kohdalla kahdella varoituksella. Lisäaikaakin tuli jonkin verran, kun kaksi maalia tehnyt Onuachu otti varoituksen vielä 96' kohdallakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×